Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Testaa itsesi ja vertaa muihin

Aloittaja ROOSTER, elokuu 22, 2019, 17:51:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

4/13 ruoista.  ;D Pirustako minä tiedän mitä maksaa tuotteet joita en edes osta. Ja näyttää siltä että joka kerta kun käyn kaupassa, hinnat ovat nousseet edellisestä käyntikerrastani.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 16, 2023, 21:44:03
^Nuo tiedätkö hinnan -testit on varsin pitkälle arvauskisoja. K-kauppiaat hinnoittelevat itsenäisesti ja jopa S-ketjussa on vaihtelua. Jos suuruusluokan tietää, niin riittäköön.

Tuo kyllä on taivahan tosi, sillä osa noista tuotteista oli jopa sellaisia, joita en edes osta, mutta ns. arkijärjellä sain hinnan osumaan kohdalleen. Nekin, jotka menivät väärin, ei tosiaan olleet pahasti metsässä, kun ei edes järjettömiä vaihtoehtoja ollut annettu yhtään. Tarjotut vaihtoehdot oli niin suppealla alueella, etten ihmettelisi, että kaikki olivat vastaavan tuotteen oikeita hintoja, mutta kysymyksessä ollut kauppa ratkaisi sen, mikä vaihtoehto oli oikea valinta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Testaa, millaisessa saunassa kylvet.

Joihinkin kysymyksiin on hieman hankala vastata täsmällisesti. Yritin kuitenkin. Talosauna sai 13 pistettä eli ei täyttänyt suomalaisia perinteitä. En tiennyt, missä kohdissa se ei täyttänyt.

Mökkisaunan kohdalla tuli 18 pistettä, eli tulos jäi yhden pisteen päähän maksimista. Tässä vaiheessa huomasin, että testituloksista näkee, mistä oli kiikastanut. Korkeus lauteesta kattoon oli ollut liian suuri. No, en käynyt mökillä mittaamassa, joten on todennäköistä, että korkeus ei oikeasti ole liian suuri. Olin vain valinnut jonkin arvon, mitä klikkasin. Tämä yksi kohta korjattuna tulisi siis täydet pisteet. Täytyypä tehdä talonsaunan testi uudestaan ja katsoa, mitkä ovat heikkoudet. Varmaan yksi on se, että vastasin, että sauna ei ole puhdas. Eihän tässä talossa mikään ole. Mökkisaunan kohdalla sen sijaan valitsin vaihtoehdon "puhdas".

Tein talosaunan testin uudestaan ja katsoin, mitkä olivat ongelmat.

- ikkunan puute (ovessa on ikkuna, josta tulee ulkovaloa mutkan kautta eli sauna ei ole säkkipimeä vaikka valoja ei olisi päällä)
- lauteen etäisyys katosta 1,22 metriä (pitäisi olla korkeintaan 1,1 metriä... eikö mitään alarajaa ole?)
- jalkalaude kiuaskivien tasalla (pitäisi olla vähän yläpuolella)
- saunan puhtaus *
- liikuntarajoitteiselle sopimaton (ahdas pieni sauna samoin kuin koko sotkuinen talomme on vaikea liikuntarajoitteiselle)
- valo vapaalla seinällä (tähän kysymykseen ei ollut oikeaa vaihtoehtoa, lamppu on matalalla ja siinä on puuritilä)**

* Saunan puhtaus on edellytys miellyttävälle kylpykokemukselle, lukee sivulla. No, ei meidän saunamme niin likainen ole, että se kylpykokemusta haittaisi, vähän puun roskia ja ehkä vähän varissutta tuhkaa jossakin.

** Sivulla lukee, että seinävalo häikäisee, ja lampun pitäisi olla lauteiden alla. Meidän lamppumme on melkein lauteiden alla eli matalalla lauteen vieressä. Siinä on lisäksi puuritilä, eli valo ei häikäise. Olen mielelläni hyvin hämärässä, joten peitän vielä valoa lisää, kun käyn saunassa. 

https://yle.fi/a/74-20027689

Socrates

^ Kaupunkiasunnon sauna 15, mökkisauna 12.
Kävelevä kremppakertymä

Norma Bates

Jouduin heittämään arviolta jotkut vastaukset, niiden pohjalta taloyhtiön saunalle sain 18 pistettä. Itse en tykkää olla missään kauhean pimeässä saunassa, ja tämä sauna on liian hämärä mieleeni. Aikoinaan oli parempi valaistus ja vaaleat lauteet, sitten talonmies petsasi lauteet tummanruskeiksi ja valaistus muuttui sellaiseksi etten meinannut nähdä missä on mitäkin kun likinäköisenä siellä toikkaroin, ja kaikki oli räikeän mustavalkoista. Valitin valaistuksesta ja talonmies vaihtoi sinne jonkun semmoisen valon (penkkien alapuolilla oleviin seinävalaisimiin) että tuli jonkinlaista oranssinruskeaa sävyä siihen epämääräiseen sotkuun.

Kyllähän se joskus pännii ettei voi saunoa niin että näkisi kunnolla. Piilolinssejä kun ei oikein arvaa saunaan laittaa. Ja rillejä ei voi.

Norma Bates

#2030
(Jos tuttu, älkää tehkö. Eihän näin pitkää ketjua jaksa kahlata läpi mitä jo on ja mitä ei - tämmöistä en kuitenkaan muista olleen.)

...mikä kuudesta perustunteesta ohjaa kaikkea käytöstäsi? Vastaa 10 kysymykseen, ja testi paljastaa syvimmän olemuksesi

https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000008749357.html

Sain että suru. Parempi kai sekin kuin viha.  ::) En tiiä.

Laitetaas vielä se teksti:

Suru!

Vahvin tunteesi on suru. Olet taipuvainen alakuloisuuteen ja pessimismiin. Tunteesi ovat voimakkaita ja otat vastoinkäymiset usein raskaasti. Hyväksyt muut ihmiset sellaisina, kuin he ovat – niin hyvässä kuin pahassa. Tunteellisuus on myös vahvuutesi.

Hippi

^
Pelko!
Vahvin tunteesi on pelko. Olet kova jännittämään ja ahdistut etukäteen mahdollisista vastoinkäymisistä. Et ota mielelläsi riskejä, mutta pidät itseäsi vain realistina, joka varautuu kaikkeen. Ystäväsi turvautuvat sinuun hätätilanteissa, sillä sinulla on aina taatusti mukanasi laastaria, särkylääkettä ja varasukat.



Olipas yllätys! Selitys sinänsä pitänee paikkansa. Syntitestissä suurin syntini oli murehtiminen. Tulkitsin sen kyllä enemmänkin huoleksi asioiden tilasta ja tulevasta, joten pelon sijaan kyllä käyttäisin sanaa huoli. Mielestäni se kaikkeen varautuminen ei ole ihan pelon tasolla, vaan on vähän lievempää :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Autokilpailu!

https://www.hs.fi/talous/art-2000009505319.html


Pisteesi 17/20
Loistava tulos! Tunnet autot erinomaisesti.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

^
Pisteesi 16/20
Loistava tulos! Tunnet autot erinomaisesti.


Paitsi, että olen tyytyväinen omaan arvauskykyyn, niin myös siihen, että nykyaikaikaiset autot ovat sittenkin erinäköisiä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

#2034
En taida olla automiehiä, kun en tunnistanut vanteiden perusteella ainoatakaan autoa. Muista kuvisssa näkyvistä tuntomerkeistä olin tunnistavinani erään kalliimman puoleisen valtameren takaisen merkin. Joistakin muistakin oli vähän hajua, mutta en tunnistanut tarkasti mallia. En varsinaisesti tehnyt testiä. Selasin vain kuvat. Tulos olisi ollut ilmeisesti yksi oikein. Ai niin, enhän katsonut lainkaan vastausvaihtoehtoja. Koska kyseessä on monivalintatehtävä, arvauksetkin näyttelevät tiettyä osaa, joten olisin kuitenkin enemmän kuin yhden oikein saanut.

P.S. Lehdessä näytti olevan vanhojen autojen testikin. Se meni paremmin, vaikka tein muutaman typerän huolimattomuusvirheen. Klikkasin liian nopeasti jonkin vaihtoehdon, joka osoittautui vääräksi, minkä jälkeen huomasin itsekin, että olisinhan oikeankin vastauksen tiennyt, jos olisin vähän tarkemmin katsonut kuvaa. Tai kääntäen ilmaistuna, olisin huomannut, että tarjoamani ehdotus on väärä, kun olisin tarkemmin katsonut kuvaa. Hosuin siis. Toisaalta joitakin vastauksia arvailin oikein, joten ehkä ne tasoittivat tilanteen.

Pisteesi 16/20

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009132462.html

Norma Bates

Oletko pilannut kuuppasi älylaitteilla?

https://www.is.fi/menaiset/hyva-fiilis/art-2000009531995.html

"On hyvin todennäköistä, että sinulla on keskittymisvaikeus ADT

Vastausten perusteella vaikuttaisi siltä, että keskittymiskykyäsi nakertaa ADT eli attention deficit trait. Vaikka istuisit täydessä hiljaisuudessa kiinnostavan aiheen äärellä, päädyt toistuvasti keskeyttämään työrauhaasi ja harhauttamaan itseäsi muiden askareiden äärelle. Mieltäsi voisikin kuvata sinne tänne poukkoilevana villinä hevosena.

Ei silti hätää, aivosi eivät ole lopullisesti pilalla! Koska ADT on oman toiminnan (ja osin myös ympäristön) aikaansaama tila, keskittymisvaikeudet on mahdollista nujertaa  tietoisilla arjen harjoituksilla. Raivaa arkeesi vähintään yksi pitkäjänteisempi asia, jonka pariin voit uppoutua täydellä fokuksella ilman älylaitetta. Se voi olla mitä tahansa itsellesi mielekästä puuhaa: ruoanlaittoa, maalaamista tai kävelylenkki luonnossa. Tärkeintä on, että annat aivoille tilaa rauhoittua."

Olen.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 23, 2023, 22:20:08
Oletko pilannut kuuppasi älylaitteilla?

https://www.is.fi/menaiset/hyva-fiilis/art-2000009531995.html

"On hyvin todennäköistä, että sinulla on keskittymisvaikeus ADT


Keskittymiskykyni ei riittänyt testin tekemiseen muutamaa kysymystä pidemmälle. Pitäisikö keskeyttäminen tulkita positiiviseksi tulokseksi.

Kysymykset tällaisissa testeissä ovat hankalia, koska niissä pitää kuvitella tilanteita, jollaisissa ei oikeasti ole eikä tule olemaan, eikä ole ollut.

MrKAT

^^
Saatat kärsiä ajoittaisista keskittymisvaikeuksista
Me Naiset | Toisinaan kohtaat hetkiä, jolloin fokus takkuaa ja mieli vaeltaa täysin muualle. Tylsinä hetkinä hakeudut liki robotinomaisesti puhelimen ärsyketulvan ääreen.

Tiedostaminen on kuitenkin jo hyvä merkki! Kun seuraavan kerran huomaat mielesi alkavan harhailla, tuo se lempeästi takaisin käsillä olevaan tehtävään.

Kiinnitä huomiota myös uneen. Joskus myös univaikeudet tai heikentynyt unenlaatu voivat tehdä keskittymisestä vaikeaa.


Peruskännykällänikö tuo tuli ?! ;D


^Kopekin tuloksen tulkitsisin: Sinulla on hälyttävän heikko keskittymiskyky!
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Xantippa

Vastasin yhteen kysymykseen joskus, muihin harvoin, mutta silti minulla on mielestään ajottaisia keskittymysvaikeuksia :D

Olen tietoisesti opettanut itseni pois muiden asioiden selailusta, kun teen jotain muuta. Yleensä minulla kaupassa tms. ei ole edes kännykkää mukana, miksi olisi? En vastaile edes työpuheluihin nykyään mistä sattuu, vaan soitan takaisin, kun suorittanut ostokset tai mitä nyt olenkaan tekemässä. Asiat eivät yleensä ole niin kiireisiä, etteivätkö voisi sitä 30-40 min odottaa.

Tämä johtuu siitä, että minua on alkanut kännyt ja somet vähän ahdistamaan, joten karsin niiden vaikutusta.

T: Xante

Hippi

^
Sama juttu, eli yksi "joskus" ja loput "harvoin". Pikemminkin joihinkin kohtiin olisin kaivannut vaihtoehtoa "en koskaan".

Myös minä vieroksun sitä, että ihmisen pitäisi olla joka hetki toisten käytettävissä. Kännykkään vastaaminen julkisilla paikoilla loppui sen jälkeen, kun erehdyin vastaamaan puheluun lääkärin soittaessa (väärään aikaan) rtg-tutkimuksen tuloksesta joskus vuosia sitten. Siinä seisoin kaupassa hyllyjen välissä ja yritin kovassa hälinässä saada selvää, mitä lääkäri selitti. Tilanne oli hyvin kiusallinen mielestäni.

Kännykkä saattaa usein unohtua tuntikausiksi reppuun, kun tulen kotiin. Usein joudun hetken kuulostelemaan, jotta missä se nyt soi, jos joku soittaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️