Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Kiinan aikomukset maailmalla?

Aloittaja kertsi, elokuu 29, 2019, 15:19:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MrKAT

Ostin perjantaina Ilta-Sanomat (IS 30.8.2019) jossa s. 24 on:
Hollywoodin hurmuri
70 vuotta

Richard Gerestä tuli naisten päiväuni sen jälkeen, kun hän tähditti 1980- ja 1990-luvun hittielokuvia. ...

Aktivismi rajoittanut rooleja

.. mutta sitten ura lähti hiipumaan ja rooleja on irronnut lähinnä pienen budjetin elokuvista.
...
Gere on Tiibetistä karkotetun Dalai Laman hyvä ystävä, ja näyttelijä on perustanut kaksi hyväntekeväisyysorganisaatiota Tiibetin hyväksi. Buddhalaiseksi jo 80-luvun alussa kääntynyt
Gere totesi Hollywood Reporterin haastattelussa, että hänen huono tilanteensa elokuva-alalla
johtuu Hollywoodin haluttomuudesta vastustaa Kiinaa.
- On ehdottomasti paljon elokuvia, joissa en voi olla koska kiinalaiset sanovat ei. Jouduin juuri
äsken keskelle episodia, jossa eräs henkilö sanoi, että he eivät voi rahoittaa elokuvaani, koska se
suututtaisi kiinalaiset, Gere tilitti.


Hiukan epäilin onko Hollywood aivan noin polvillaan "suomettunut". Muistin elokuvan v. 1997:

Seitsemän vuotta Tiibetissä (elokuva)
- https://fi.wikipedia.org/wiki/Seitsem%C3%A4n_vuotta_Tiibetiss%C3%A4_(elokuva)

Ohjaaja on ranskalainen Jean-Jacques Annaud, pääosissa amer. Brad Pitt ja engl. David Thewlis. Valmistusmaa USA.
Kiina reagoi: Noille kolmelle herralle elinikäinen porttikielto Kiinaan.
Elokuva kuvattiin pääosin Argentiinassa joka muistutti vuoristoista Tiibetiä, alunperin piti koittaa kuvata
Intiassa mutta omituisten kuvauslupavaikeuksien syyksi ohjaaja Annaud arveli Kiinan Intiaan kohdistamaa poliittista painostusta.

Jaahas, "elinikäinen kielto" olikin vain suhteellisen suutuksissa annettu lupaus joka pian petettiin ;D

Director Jean-Jacques Annaud and stars Brad Pitt and David Thewlis were banned from ever entering China.[17] Annaud was since welcomed back to China in 2012 to chair the jury of the 15th annual Shanghai International Film Festival.[18] Pitt later visited China in 2014 and 2016.[19][20]
- https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Years_in_Tibet_(1997_film)
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 31, 2019, 01:39:49
Ei Kiinan valta-aikomuksia ole vaikea ymmärtää. Lonkeroita levitetään kaikkialle.

Kiina ei ole vielä hyökkäillyt isommin mihinkään toisten suurvaltojen alistamiin maihin, joissa on maaperän rikkauksia.
Afrikassakin he toimivat hieman erilailla panostaessaan niiden maaperänvaroihin, mutta sama tavoite varmaan heilläkin, eli oma hyötyminen.

Jahka kiinakin huomaa voivansa toimia samalla tavalla kuten esim, usa niin kaipa hekin silloin käyttävät voimaa, jota kiinan lähialueilla(kiinan merellä) jo valmistellaan.

Jos jollakin on jotain(maalla) mitä toinen maa haluaa(esim, öljyä) on silloin syytä varustautua ja sitähän isot toimijat tekevät jatkuvasti.

Saares

Kiinallahan on aluesota Intiaa vastaan. Lisäksi Kiinan aluevasatimukset merillä ovat aika ihmeelliset. Kiina vaatii aluekseen merialuetta omalta rannaltaan aina 20 km päähän toisen valtion rannasta joka on 500 km.n etäisyydellä Kiinan alueesta. Varmuudeksi rakentaa tekosaaria välille.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 31, 2019, 01:47:01
^ ohje sopii käytännössä kaikkiin maihin. Ei taida olla jotain yksittäistä asiaa, joka kuvastaisi yhtään yksittäistä maata, ellei kyse ole jotain todella vähän maasta kertovaa kuten esimerkiksi sen maantieteellinen sijainti. No ehkä noita on rajallinen määrä muitakin tai rajallisissa kategorioissa muitakin vastaavia pysyviä yksittäisiä maata kuvaavia ominaisuuksia, mutta esimerkiksi ihmisiä taikka kulttuuria on täysin mahdoton niputtaa yksittäisen nimittäjän alle.

..Tai ei se tietysti mahdotonta ole. Mitä yksinkertaisempi joku on, sitä helpommin se niputtaminen yksittäisten nimittäjien alle häneltä onnistuu.

Totta. Vaikka Saksa on tunnetusti paska maa, niin Tommi Mäkisen tallille Saksa näytti paremman puolensa.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

Näin pari pv sitten text-tv:n uutisen joka tyrmistytti minua. Nyt löysin sen netistä:

Kiina Filippiineille: Emme tunnusta oikeuden ratkaisua Etelä-Kiinan merestä
Kiina toisti kantansa maiden johtajien välisessä tapaamisessa.
Kiina ei tunnusta Haagissa sijaitsevan välitystuomioistuimen päätöstä, joka hylkää maan vaatimukset Etelä-Kiinan mereen.
Kiinan presidentti Xi Jinping toisti maansa linjauksen tavatessaan Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten tällä viikolla Pekingissä.
Duterte kertoi Xille, että välitystuomioistuimen vuonna 2016 tekemä ratkaisu Kiinan aluevaatimusten hylkäämisestä "oli lopullinen, sitova ja ilman valitusmahdollisuutta".

- https://yle.fi/uutiset/3-10948340

Löysin myös 3v vanhan uutisen:

YK-tuomioistuin ratkaisi aluekiistan Filippiinien hyväksi – Kiina ei aio noudattaa päätöstä
YK:n pysyvä välitystuomioistuin on ratkaissut Etelä-Kiinan meren aluekiistan Filippiinien hyväksi. Sen mukaan Kiinalla ei ole historiallista oikeutta alueeseen.

Kiina pitää suurinta osaa Etelä-Kiinan merestä omanaan. Kiina on jo etukäteen ilmoittanut, ettei aio noudattaa tuomioistuimen päätöstä. Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua kutsui Twitterissä päätöstä mitättömäksi.

- Aamulehti 12.7.2016

Pienen Suomen näkökulmasta Kiina joka kävelee yli kv. oikeuden, YK:n jne, on röyhkeän tyrmistyttävä.
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Toope

Kiina on nykyisin äärimmäisen imperialistinen valtio. Keksii tekosyitä kaikkialle Aasian merialueille, jotta saisi jalansijaa niille.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 02, 2019, 19:29:15
Kiina on nykyisin äärimmäisen imperialistinen valtio. Keksii tekosyitä kaikkialle Aasian merialueille, jotta saisi jalansijaa niille.

Onhan se, mutta onneksi ovat jo muuttamassa kuuhun ja viljelevät jo perunaa sen pimeällä puolella. Ties vaikka siellä kuunatsien kanssa pääsevät sopuun ilman vastakkainasettelua.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Karikko - syyskuu 03, 2019, 10:32:01
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 02, 2019, 19:29:15
Kiina on nykyisin äärimmäisen imperialistinen valtio. Keksii tekosyitä kaikkialle Aasian merialueille, jotta saisi jalansijaa niille.

Onhan se, mutta onneksi ovat jo muuttamassa kuuhun ja viljelevät jo perunaa sen pimeällä puolella. Ties vaikka siellä kuunatsien kanssa pääsevät sopuun ilman vastakkainasettelua.

Uusi Ribbentrop - Putin sopimus?

Karikko

Kiinan aikomuksista ehkä on osaltaan kysymys tuossa mielenosoitusten jatkumisessa hongongissa, mutta mielenosoittajat osaltaan myös suojelevat sitä murhaajaa, josta se ketju on alkanut.

Lakien muutosta varmaan olisi voinut aloittaa toisenlaisella tavalla ja siihen ilmeisesti olisi tarvittu jonkinlaista yhteitoimintasopimusta, myös taiwanin kanssa.

Alkusyitä tuolta--
>>>https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006234406.html



Amore

Lainaus käyttäjältä: Amore - elokuu 29, 2019, 19:05:59
Kiinan maailmanvalloitus on hyvin kokonaisvaltaista. Se on hankkinut omistukseensa mm. ulkomaisia lehtiä ja muita mediakanavia. Näiden kautta Kiina saa suoran otteen ihmisten mielen muokkaukseen. Suomessa Radio Classic on nykyisin kiinalaisessa omistuksessa. Ulkomailta hankitut mediayhtiöt ovat ensiksi kokeilualustoja, joiden avulla tutkitaan, miten paikallinen mediakenttä toimii. Tämän jälkeen voidaan sitten pyrkiä hankkimaan järeämpiä mediavaikuttajia. En ole kuunnellut Classicia, mutta en yllättyisi, jos kanavalla soitetaan erityisen paljon kiinalaisten soittajien tekemiä levytyksiä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Radio_Classic

Toinen kiinalaisten mediavaltaus on Finnkino.
Tammikuussa 2017 kiinalaisen Wanda Groupin omistama AMC ilmoitti ostavansa Finnkinon emoyhtiön Nordic Cinema Groupin pääomasijoitusyhtiö Bridgepointilta ja ruotsalaiselta mediayhtiö Bonnierilta lähes 870 miljoonalla eurolla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Finnkino

Merkittävien ulkomaisten yhtiöiden hankinta kiinalaiseen omistukseen myös pönkittää imperiumin itsetuntoa. Kiinalaiset omistavat 45 prosenttia Volvon osakekannasta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Volvo

No, niin...Taas pengotaan Radio Classicia ja sen taustoja.

Poliisi epäilee törkeitä veropetoksia Kiinan valtioon kytkeytyneessä Tampereelta johdetussa mediatoimistossa

Poliisi epäilee törkeitä veropetoksia tamperelaisessa mediayrityksessä, jonka toimintaa Kiinan valtio on rahoittanut. Rikosepäilyn kohteena oleva GBTimes-yritys julkaisee Kiinaa käsittelevää julkaisua, ja sen tytäryhtiö pyörittää muun muassa Radio Classicia.

Helsingin Sanomien elokuussa julkaisemassa jutussa yhtiön toimitusjohtaja kertoi, että yrityksen toiminnan tarkoituksena on monipuolistaa kuvaa Kiinasta, jota hänen mukaansa on länsimediassa demonisoitu.

Käräjäoikeuden julkisten tietojen mukaan toimitusjohtajaa, 58-vuotiasta kiinalaismiestä epäillään törkeistä veropetoksista vuosina 2012–2016. Avunannosta törkeään veropetokseen vuosina 2012–2015 epäillään 56-vuotiasta suomalaismiestä, joka on toiminut ainakin yrityksen edustajana eli prokuristina. Miesten ja yrityksen omaisuutta on pantu vakuustakavarikkoon yhteensä yli 700 000 euron edestä...

Reuters kertoi vuonna 2015 julkaisemassa laajassa selvityksessä, että GBTimes on osa kansainvälistä Kiina-myönteistä julkaisuverkostoa, jota johdetaan Tampereen lisäksi Australian Melbournesta ja Yhdysvaltojen Los Angelesista. Liiketoiminta on rakentunut kaikissa maissa samalla tavalla: Kiinan valtion kanssa yhteistyötä tekevä kiinalainen yrittäjä luo paikallisen median, josta 60 prosentin omistusosuus on CRI:n kokonaan omistamalla tytäryhtiöllä, Reuters kirjoitti.

Julkaisuverkosto on yksi esimerkki siitä, miten Kiina pyrkii vaikuttamaan julkiseen mielipiteeseen maan rajojenkin ulkopuolella. Yhdysvaltojen johtaviin Kiina-asiantuntijoihin kuuluva David Shambaugh George Washington Universitysta arvioi vuonna 2017 Financial Timesille, että Kiina käyttää "pehmeään vaikuttamiseen" eli mielipiteen muokkaamiseen eri keinoin vuosittain 10–12 miljardia dollaria.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006286516.html
All you need is Love

MrKAT

Nautiskelen juuri Savon Sanomien näköislehdestä.
Tänään 27.11.2019 sivun 15 alalaidassa on otsikko:
Kiina voisi katkaista sähköt milloin tahansa.
Lähteenä CNN.
Filippiinien sähkönjakelujärjestelmä on Kiinan hallinnon kontrollissa.
Kiinan valtio omistaa 40% Filippiinien kansallisesta sähköverkkoyhtiöstä ja
ainoastaan kiinalaisilla insinööreillä on pääsy joihinkin sähkönjakelulle tärkeisiin järjestelmiin.
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Toope

Kiina on öykkäri maailmantaloudessa. Vaatii oman halparojunsa tullitonta myyntiä maailmalla samalla kuin suojelee omaa talouttaan tulleilla.
Trump on ensimmäinen USA:n presidentti pitkään aikaan, joka uskaltaa puuttua tuohon toimintaan. Toivottavasti kykenee painostamaan Kiinaa rehellisemmälle tielle.

Saares

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - marraskuu 27, 2019, 18:47:50
Nautiskelen juuri Savon Sanomien näköislehdestä.
Tänään 27.11.2019 sivun 15 alalaidassa on otsikko:
Kiina voisi katkaista sähköt milloin tahansa.
Lähteenä CNN.
Filippiinien sähkönjakelujärjestelmä on Kiinan hallinnon kontrollissa.
Kiinan valtio omistaa 40% Filippiinien kansallisesta sähköverkkoyhtiöstä ja
ainoastaan kiinalaisilla insinööreillä on pääsy joihinkin sähkönjakelulle tärkeisiin järjestelmiin.

Eikö Venäjällä ole suuri osuus Suomen sähkömarkkinoista?

Vaaraton Norsu

Tämä olisi ketju Kiinaa koskeville uutisille ja havainnoille. Kielteisille ja myönteisille.

Vaaraton Norsu

Kiinalaiset ovat todella nopeita rakentajia.


https://www.youtube.com/watch?v=AhLk7L1B_fE
(Chinese build 57-storey skyscraper in 19 days – timelapse)