Kirjoittaja Aihe: Big Brother Suomi 2019  (Luettu 13752 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Big Brother Suomi 2019
« : Syyskuu 02, 2019, 08:18:07 »
Vapaata keskustelua aiheesta ja tosi-tv-formaatista.


Päivä 1. Klo 00.35. Ensimmäinen romahdus. Tarina jäi katsojaäänestyksellä ilman sänkyä viikoksi.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2019, 07:40:34 kirjoittanut a4 »

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2389
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #1 : Syyskuu 02, 2019, 08:31:41 »
Taivaan Iskän lapsi Villellä riittää eheytettävää asukaskunnassa. Tai olihan siellä pari lähes normaalin oloista tyyppiä. Itselle ei moinen julkisuus sovi - olen mieluummin kulisseissa toimiva Big Brother.  ;)

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #2 : Syyskuu 02, 2019, 14:07:39 »
Taivaan Iskän lapsi Villellä riittää eheytettävää asukaskunnassa. Tai olihan siellä pari lähes normaalin oloista tyyppiä. Itselle ei moinen julkisuus sovi - olen mieluummin kulisseissa toimiva Big Brother.  ;)
Mokian mies siellä taisikin jo henkiparantaa johonkin kierrätyskalusteeseen kompastuneen Krisun koipea.
Jukan päänsärkyäkin Ville yritti henkiparantaa mutta ehdotti Buranaa jos rukoilu ei auta.
Lupasi puhua ja laulaakin tarvittaessa kielillä talossa.
Röökipaikan ensimmäinen läyhäysrinkikin taisi käsitellä uskonmiestä melko uskontokriittisesti.

Liveraporttia sun muuta: https://www.bbplaza.org/forum/viewforum.php?f=217&sid=11994ca1b88184fd39eab6a2bb08a61d
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2019, 14:20:28 kirjoittanut a4 »

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #3 : Syyskuu 02, 2019, 19:22:21 »
Ensimmäinen viikkotehtävä on vasta toisiinsa tutustuville asukkaille yksinkertainen mutta psykologisesti kiero.
Asukkaat valitsivat tehtävänsä voitto-ja häviökertoimeksi viikon ruokabudjettiinsa 99% eli tupla tai kuitti ruokarahoille.
Tehtävänä on vartioida torstaina asukkaille tilitettäviä palkkarahoja, talon sisäisenä "rahna"kolikoina, ilman että kukaan varastaa niistä yli 25%. Asukkaat epäilevät tosiaan varastamissalatehtävästä ja vartoivat rahojen lisäksi toisiaan.
Foliohattuilua ja rahojen jatkuvaa laskeskelua.

Jahas, kaksi toisistaan tietämätöntä varasasukasta on jo ohjeistettu päiväkirjahuoneessa kusemaan asukkaiden viikkotehtävä ja ruokabudjetti torstaihin mennessä - palkintona etuja itselle ja koskemattomuus häätöäänestyksessä.
Ollaan moraalisten valintojen äärellä.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2019, 20:58:43 kirjoittanut a4 »

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #4 : Syyskuu 02, 2019, 23:10:24 »
Ratsia! :D

Juuri nukkumaanmenoaikaan talossa repesi iloinen helvetti. Koko päivän paisuteltu vainoharhaisuus palkkarahojen varastamisesta jonkun tai joidenkin asukkaiden toimesta, eskaloitui varkausyrityksen tiimoilta yleiseksi hulabalooksi ja toistensa alibien tarkisteluksi. Epäilemättä myös kulhoissa olevat rahnat tarkastuslasketaan kymmenettä kertaa.
Absurdia naurua ja draamaleikittelyä talossa.
33 rahnaa varastettu viimeisimmän laskelman mukaan. Tehtävä ja rruokabudjetti hävitään jos 67 rahnaa vielä katoaa torstaihin mennessä.

Luottamuksen merkitys ryhmädynamiikassa eli yhteiskunnan toiminnan tehokkuus ja resurssien kulutus.


Asukkaat eivät uskalla enää mennä nukkumaan. Sukkasaippuaa ehdotettu. :D
 
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2019, 07:27:19 kirjoittanut a4 »

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3647
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #5 : Syyskuu 03, 2019, 10:26:36 »
Kääk. Ja iih.

Olin aikeissa aloittaa saman keskustelun kuin tämä, mutta aanelkku ennätti ensin.
Ja onnettomuudekseni luin ensimmäisen viestin, ja nyt sitten juonipaljastuksen takia tiedän jo miten 1. jaksossa käy (olen katsellut sitä vasta 20 minuuttia). Tähän keskusteluun siis voi tutustua vasta silloin, kun on jo synkassa, eli katsonut kaikki katsottavissa olevista jaksoista.

Seurasin tiiveimmin BB 2010:aa (6. kausi), siitä jäi hyvä kuva. Oli jotenkin rentouttavaa seurattavaa, ja tuo kyseinen kausi oli viihdyttäväkin. Monet kaudet sen jälkeen ovat olleet jotenkin vaivaannuttavaa katsottavaa. Varman käsikirjoittajilla on osuutta siihen, mahdollistetaanko talossa sellaista toimintaa, josta katsojatkin voisivat saada jotain irti.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2389
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #6 : Syyskuu 03, 2019, 12:49:25 »
BB UKta näytettiin pari kautta ennen kuin Suomi-BB alkoi. Siinä, kuten Suomen ekalla kaudella oli about normaaleja ihmisiä. Kakkoskaudella alkoi sekoilu. Joku niistä asukkaista taisikin todeta, että he koittivat tehdä viikossa ne kohut mitä eka porukka koko kaudessa. Sen jälkeen menikin homma alamäkeä. Joskus saatoin kanavasurffauksen yhteydessä eksyä näkemään vilahduksen jostain kaudesta, mutta mitään oikeaa muistikuvaa ei ole. Ehkä uusi tuleminen palauttaa konseptin lähemmäs alkuaikoja.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2389
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #7 : Syyskuu 03, 2019, 12:53:57 »
Laitetaan vielä arvaus voittajasta. Se potkulautatemppuilija - Helmeri taisi olla nimi. Harmittoman oloinen, mutta todennäköisesti pystyy myös pelaamaan tarvittaessa. Söötti poika on varmaan niin tytärten kuin äitien mieleen  ;D

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3647
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #8 : Syyskuu 03, 2019, 14:15:16 »
Eka jakso katsottu.

Kaksi duunarimiestä ((CNC?koneistaja Jukka ja sekatyömies Kristian) hakeutuivat lähelle toisiaan, Iltalehden mukaan panseksuaaliksi itsensä määrittelevä Tarina ilmeisesti tunsi hengenheimolaisuutta ristiinpukeutuja-Keviniin. 50+-vuotiaat mökkeilevä Tupu Tampereelta ja IT-alan startup-yrityksen perustaja Timo Espoosta sen sijaan eivät kai kiinnostaneet toisiaan aluksi lainkaan, mutta sitten sattuivat istahtamaan vierekkäin.

Taivaanisän suojeluksessa oleva Ville oli vähän puolustuskannalla, piti käsiään puuskassa siihen malliin. Iltalehden mukaan konservatiiviset arvot omaavan Villen "Syy BB-taloon lähtemiseen onkin ilosanoman julistaminen tv:n välityksellä. ". Saas näkee, kuinka paljon hän paukuttaa Raamatulla päähän esim. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, vai tuleeko itse (metaforisesti) päähänpaukutelluksi.

Räväkänoloinen parturikampaajaksi kouluttautunut baarimikko Mira on Perussuomalaisten kannattaja ja omaa paljon maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä. Löytääkö Miran Villestä hengenheimolaisen, muodostavatko he yhteisen konservatiivisen ja ahdasmielisen poliittisen rintaman?

Näiden em. kahden vastakohdaksi ilmeisesti käsikirjoittaja on kaavaillut sekä sukupuolivähemmistöjä että myös lennonjohtaja-Kimmoa, jota Iltalehti kuvaa "Tasavertaisuus ja maahanmuuttajien oikeudet ovat Kimmolle tärkeitä asioita." ja twerkkaja-Millaa, jonka kuvataan olevan feministinen ja liberaali.

Muotia Aalto-yliopistossa opiskeleva Emma jotenkin hämmensi minua. Kamala nenäkoru, ja aivan hirveät korvakorut. Ehkä häntä vaan jännitti hirveästi. Käsikirjoittaja lienee kaavaillut yhteenottoja konservatiivien kanssa, mutta myös muiden kanssa, sillä nainen ei tykkää kokata tai siivota.

Ensimmäisenä taloon tullut Tarina otti ainakin alussa kontaktia kaikkiin ensimmäisenä kaikista, meni ekana kättelemään tai halaamaan. Hän sanoi alkuvideossa ärsyyntyvänsä ihmisiin, jotka ottavat liikaa tilaa muiden ihmisten kustannuksella. Liekö tämä ominaisuus myös hänen oma ominaisuutensa? Useinhan omat huonot puolet ärsyttävät muissa ihmisissä. Hän tuntuu olevan jonkn verran suuna päänä, vaikka ihan sympaattiselta vaikuttaakin kyllä. Iltalehden mukaan on mensalainen. Yllätti, että Tarina on vasta 23-vuotias, on kypsemmän oloinen kuin ikänsä antaa olettaa.

Paljastuuko lempeäksi äitihahmoksi itseään kutsuvasta Mama Tupusta vähemmän lempeä, kun painetta lisätään ankeuttamalla olosuhteita?

Kaksi vaaleaverikköä lopuksi. 16-17-vuotiaalta näyttävällä puoliksi islantilaisella Helmerillä onkin yllättäen oma firma, jonka kautta työllistyy. Ensivaikutelma oli hyvin nuori ja ujo, mutta ekan jakson loppupuolella haastattelussa hän vaikuttaa oikein fiksulta ja lähempänä omaa ikäänsä olevalta kuin mikä kuva ensivaikutelmasta jäi. Hyväntahtoisen oloinen. Eikä kyllä Anustakaan 31-vee saanut aluksi irti mitään.

En hämmästysi, jos Helmeri voittaisi. Tai Kristian, jos hän vähän rentoutuu.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/04e5aaf0-6ccf-4d41-aa0b-070e8d655110

Lisäys. Punatukkainen Milla-Magia puuttui tuosta listasta. Ei ollut mitään sanottavaa häenestä.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 04, 2019, 22:08:09 kirjoittanut kertsi »
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #9 : Syyskuu 03, 2019, 14:45:35 »
Helmeri ja huumorirenttu Krisu ovat kovia voittosuosikkeja vedonlyöntitoimistojenkin kertoimissa.
Lisäisin joukkoon myös analyyttisen, tunteikkaan ja rauhallisen mensalaisen Eeviksen, sekä taivaanisän oman sekatyöläisen ja hyväntekijän Villen jolla on toki jopa 30 voittokerroin vedonvälittäjillä.

Valitan jo etukäteen mahdollisista 24/7 livepaljastuksista.

Talossa vaikuttaa olevan ykköskauden kaltaista aikuisempaa menoa ja yritystä. "Paluu juurille".
Koska BB meni vuosi vuodelta huonompaan suuntaan. Toki katsoin ne. :)
Nyt on haettu aiemmin jopa tabuja vastakkainasetteluja asukasvalinnoilla.
Joogaava psykologian opiskelija Tarina ja sympaattinen Kevin ovat seksuaalivähemmistöä sekä antikapitalisteja.
Lisäksi löytyy duunareita ja yrittäjiä, persuja ja liberaaleja, uskonnonvastaisia ja uskovaisia, nuoria ja vanhoja, korkeakoulutettuja ja vähemmän koulutettuja, alkoholittomia, vegaaneja, tupakoimattomia, kahvittomia, jne..

Talo on sisustettu astioita myöten kierrätysteemalla ja maanläheisesti kasveilla ynnä yrteillä, vaikka sijaitsee Hesassa kauppakeskuksessa.
Oman Rahna-valuutan tuominen taloon on myös hauska kapitalistinen ideasampo.


Nyt ollaan vainoharhaa ja kuppikuntia lietsovan viikkotehtävän vauhdittamana siirtymässä tulopäivän vieraskoreudesta ja alkupäivien herkästä ryhmänmuodostusvaiheesta rempseämpään suuntaan.
Kommuuniasuminen ja kierot viikkotehtävät ovat inttiäkin kovempi tapa viedä asukkaita omien rajojensa luo ja niiden yli. Loppuviikkoina vielä lihotaankin. :)

Yövartiossa pukkaa elämäntarinaa: https://www.bbplaza.org/forum/viewtopic.php?f=224&t=7606&start=242#p723930
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2019, 15:40:15 kirjoittanut a4 »

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3647
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #10 : Syyskuu 03, 2019, 16:09:37 »
Yllättävää. (Baarimikko)(PS-) Mira meni kahteen otteeseen halaamaan ja lohduttamaan Tarinaa, jonka katsojat äänestivät nukkumaan ilman omaa sänkyä ensimmäisen viikon. Tarina tuntui ottavan yllättävän raskaasti äänestystuloksen. Oliko kyseessä näytelty järkytys vaiko aito tunne? Nainen kertoi, että haluaisi jossain vaiheessa elämäänsä esiintyä juontaa, olla näyttelijä. Omat ennakkoluuloni saivat kyytiä Miran sydämellisyydestä (mitä, eikö persuilla olekaan pukinsorkkia ja pirunsarvia?).

Uskovainen Ville tilitti päiväkirjahuoneessa yllätyksestään Kevinin astuessa sisään varsin korkeissa koroissa ja hameessa. Hän ilmeisesti aikoo "käännyttää" Kevinin heteroksi kertomalla taivasten valtakunnasta. Yöllä hän luki pihalla iltarukouksen, ja pyysi, että hän pystyy edustamaan "Iskää" eli isä-Jumalaa niin hyvin kuin mahdollista. Onpa raskaan taakan hän valinnut hartioilleen. Oman itsensäkin edustamisessa olisi ihan tarpeeksi.

Kuvaavaa on, että pyöreän sohvan huoneessa Tarina asettui pariin kertaan tilan keskelle oleville lattiatyynyille, eli ihan kirjaimellisesti keskelle, huomion kohteeksi. Mutta myöhemmin hän istui kyllä reunammallakin.

Kristian ilmeisesti on valittu ilmentämään jotain juntti-stereotypiaa, ei osaa esim. kierrättää.

Kolikonmetsästyksessä miehet tuntuivat etsivän sinnikkäimmin ja määrätietoisemmin, varsinkin omien sanojensa mukaan äärimmäisen kilpailuhenkinen (ja joukossa hiljainen?) Helmeri. Naiset etsivät kimpassa, mutta kuluttivat aikaansa myös keskinäiseen bondaamiseen, luomaan hyviä suhteita toisiinsa.  Ehkä kiinteistövälittäjää lukuunottamatta, joka taisi keskittyä muita naisia enemmän etsimiseen.

Kirjoitin tuon tässä edellä olevan osan viestistäni ennen kuin katsoin 2. jakson loppuun asti. Vieras Jone Nikulaa tuntui ärsyttävän suunnattomasti Tarinan persoona, se ison roolin ottaminen, itku, jonka hän luokitteli feikiksi. Ja Sauli Koskistakin. Itse olen sitä mieltä, että Tarinaa vain jännitti tuossa alussa, ja uskon, että hän tuosta vielä tasoittuu, jos vaan saa nukkua riittäviä yöunia. Sen sijaan tämä uskis-Ville kyllä itseäni tulee varmaankin ärsyttämään jo ihan näiden kahden ensimmäisen jakson perusteella.

Jone ei voinut kuvitella mitään seksiä kenenkään välille taloon. Entä te?

Korjailtu typoja.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2019, 18:11:05 kirjoittanut kertsi »
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #11 : Syyskuu 03, 2019, 16:42:03 »
Jaa, seksiä? :P No sitähän on ollut perinteisesti aina BB:ssä.
Sinkut Jukka ja Eevis ainakin eilen bondasivat kivasti. Ja Mira kärkkyi vieressä. :)
Parisuhteessa oleva ja rukoilemalla hedelmöityshoidettu kahden lapsen isä Ville ei edes uskalla nukkua naisen vieressä. :D
Katselin myös sillä silmällä epämääräisessä parisuhteessa olevan Millan ja onnellisessa parisuhteessa olevan Tarinan bondailuja. Sekä akateemista bondausta akselilla Eevis-Tarina. Joogausta unohtamatta.
Kevin voisi bondata Krisun kanssa joka kehui Tuure Boreliusta kuumaksi, vaikka onkin parisuhteessa naisen kanssa.
Helmeri ja kiinteistövälittäjä Yh-Anu voisivat myös bondailla busineshenkisesti, Toimari-Timo siihen vielä kolmanneksi pyöräksi viinien hifistelijänä ja kokeneena deittailijana. Kaikki kolme eronneita sinkkuja.
Kuuden kissan kissanainen ja jonkun puolueen nuorisojärjestöläinen Emma voisi bondata, suuntauksestaan ja miksei puoleestakin riippuen, monienkin kanssa. Viihtyy ainakin duunariäijien seurassa. Nappaiskohan itselleen lakia opiskelevan lennonjohtaja Kimmon? Vai Miran?
Mama Tupu on sensuelli veitikka mutta pitkässä parisuhteessa.

Entäs BB-vauva?Spoilerivaroitus:

"redissä palohälytys, asukkaat käsketty pihalle"
Eilen rakensivat palapelituolit keittiön seisovalle pöydälle. Mukavampi syödä istuma-asennossa. :)
Nyt nikkaroivat pihalla klassista ulkohuussia. Voi kierrätys! :D
Tupu jäi kiinni rahnavarkauksistaan ja sai hilut ranteisiin ja nätin oranssin jumpperin. :P
Katsojat äänestivät umpirehellisen "Jeesus-Villen" Tupun tilalle uudeksi varkaaksi, vapaalla jalalla rahnoja yhä väijyvän Helmerin lisäksi.
Kevin meikkasi Anun Keviniksi. Jep!
Hauskan näköinen ulkohuussi-rakennustyömaa pihalla. Jokaisella on oma työkalu. :)

Muutamia asukkaiden sanontoja:
Krisu: "Se on nortti ja vartti!"
Ville: "Ei haittaa kun Ville laittaa!"
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 04, 2019, 20:35:44 kirjoittanut a4 »

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6503
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #12 : Syyskuu 03, 2019, 19:03:15 »
Miksi te fiksut ihmiset seuraatte tuollaista?

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2389
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #13 : Syyskuu 03, 2019, 19:05:01 »
Jaa, seksiä? :P No sitähän on ollut perinteisesti aina BB:ssä.
Sinkut Jukka ja Eevis ainakin eilen bondasivat kivasti. Ja Mira kärkkyi vieressä. :)
Parisuhteessa oleva ja rukoilemalla hedelmöityshoidettu kahden lapsen isä Ville ei edes uskalla nukkua naisen vieressä. :D
Katselin myös sillä silmällä epämääräisessä parisuhteessa olevan Millan ja onnellisessa parisuhteessa olevan Tarinan bondailuja.
Kevin voisi bondata Krisun kanssa joka kehui Tuure Boreliusta kuumaksi, vaikka onkin parisuhteessa naisen kanssa.
Helmeri ja kiinteistövälittäjä Yh-Anu voisivat myös bondailla busineshenkisesti, Toimari-Timo siihen vielä kolmanneksi pyöräksi viinien hifistelijänä ja kokeneena deittailijana. Kaikki kolme eronneita sinkkuja.
Kuuden kissan kissanainen ja jonkun puolueen nuorisojärjestöläinen Emma voisi bondata, suuntauksestaan ja miksei puoleestakin riippuen, monienkin kanssa. Viihtyy ainakin duunariäijien seurassa. Nappaiskohan itselleen lakimies-lennonjohtaja Kimmon? Vai Miran?
Mama Tupu on sensuelli veitikka mutta pitkässä parisuhteessa.

Anu on varmasti munankipeä. Voisi myös käyttää seksiä pysyäkseen talossa, jos joutuu häätöäänestykseen. Helmari varmaan ensisijainen himon kohde, mutta muutkin käy.

Tupu on varmaan jonkin sortin sosialisti - kaikki proletariaatit yhtykää. Joten toimari-Timo olisi sopivan kinkyä, jota muistella oman ukon kanssa talon jälkeen.

Timo varmaan yrittää talon ykkösblondi Miraa, mutta joutunee tyytymään Tupuun.

Krisu vetää jossain välissä niin pahat kumarat, että sutaisee hame-Keviniä.

Tarina joutuu niin pahasti rapalanaama-Emman alistamaksi, että eheytyy ja painautuu Villen turvalliseen kainaloon. Pettingiä pidemmälle ei mennä.

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
Vs: Big Brother Suomi 2019
« Vastaus #14 : Syyskuu 03, 2019, 19:20:57 »
Miksi te fiksut ihmiset seuraatte tuollaista?
Millaista?

Lainaus BBPlazalta:
Jos aktiivisempi reaaliaikainen seuranta, CHAT tyylillä kiinnostaa niin https://ylilauta.org/bigbrother/
Tuolla on tullut tänään päivän aikana jo 5 tuhatta viestiä ja sieltä löytää parhaat meemikuvat