Kirjoittaja Aihe: Viestintä / kommunikaatio  (Luettu 123 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 1570
Viestintä / kommunikaatio
« : Syyskuu 03, 2019, 11:48:20 »

Jos keskusteluissa painottuu jokin löytäminen, valaistuminen, kasvu, oppiminen, ... siis uuden / vaihtoehtoisen osuus, niin tulisi melkein harrastaa enemmän töksäyttelytyyppistä kirjoittelua, joka ei olisi niin perinteisen hienovaraista, ja pyrkisi asettumaan seesteisesti meneilläänolevaan keskusteluun.

Reaalitilanteissa aiheita ei voi tuoda käsittelyyn, jos jotain on parhaillaa menossa, sillä meneilläänoleva rikkoutuu. Foorumilla taas mitään ei välttämättä mene rikki, ja jos menee, se on tekijän valinta, eli tilausta on.

Foorumilla enemmän voi mennä rikki oman kontribuutiorikkauden vaikutus, siis tuotantopuoli, sisältö, jokin substanssityyppinen, näin siis itseä ajatellen, sekä muita, samoista arvoista eläviä.

Vaikuttaa, ettei tilanteenmukaisuus ole näissä helposti toteutuva, vaan samalla mennään, oli fiksua tai ei. Sama sitten olisi sitä fiksua, tilanteenmukaista. Päälaellaan näyttäs olevan, onko?

Usein taantumuksellisuus, menneisyyteen jämähtäminen, ... on jotain kielteistä. Toisaalta odotukset yleensä kohdistuvat aiemman vaalimiseen, ja siis tosiaan tietynlaiseen automaattisuhtautumiseen. Jonkin verran tässä on dilemmaa, sillä kumpikin puoli tosiaan on olemassa, ja samalla myös todella tärkeä, ja silti vastakkaisen oloinen, toisilleen.

Poissa Juha

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 1570
Vs: Viestintä / kommunikaatio
« Vastaus #1 : Lokakuu 15, 2019, 08:24:49 »

Tämä aihe on ollut varsin "kommunikoiva". Ei mitä. Meinasin jatkaa, samalla idealla.

Joskus on ollut tapana pitää henkilökohtaisia blogeja. Edelleen on joillakin käytössä. Voisin ajatella tämän laajentamista. On ollut mielessä jo kauan.

Henkilökohtainen blogi on jotain, mutta henkilökohtainen foorumi on jo aika lailla toista. Kommunikaatio perusasiat tapahtuvat mielestäni yksilössäkin. Tätä ei tulisi vähätellä. Miten asian selittää merkitykselliseksi, onnistuen, on eri asia. En osaa, tosin arvelen tästä jotain.

Ainakin alkuun voi viitata erilaisiin aiheketjuihin, joihin jatkuvasti palata, jos sopivaa ajatuksentynkää. Tavan blogissa heitellään sitä sun tätä, jonnekkin aikajanalle, kuten vaikka Facesssa. Ei tämä ihan jatkuvaan rakenteluun viittaa. Pitkäjänteisyys puuttuu. Tiedolliseen tasoon tulisi myös suhtautua kunnioittavasti, siis myös sen henkilölähtöihin, yhteisemmästä puhumattakaan.