Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Älykkyys, geenit ja menestyminen

Aloittaja Edward, toukokuu 04, 2019, 16:32:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Taitaa olla todella harvinaista että kesken kehitykseltään oleva ihminen kokisi mielenkiintoiseksi ottaa skabaa vertaistensa kanssa. Kun niitä onnistumisen elämyksiä on helpompi saada vähäväkisempää kurmuuttaen.

Aikuiselta tuommoista voisi jo edellyttääkin, tai jopa "isommilleen vittuilemista", joka on paljon ansiokkaampaa kuin pienempiensä rääkkääminen.

Joskus ammoin yksi tyyppi sanoi chatissa että harrastaa asfalttisukellusta. Kysyin että mitäs se semmoinen on, ja hän sanoi että menee vittuilemaan isommilleen ja päätyy turpa edellä katuun.

Tavallaan arvostan tuollaista. Perseilee tietoisena siitä että seuraa instant karma. Masokismiahan tuo tietysti on, mutta verisilläkin ikenillä voi virnuilla.

Kuten Fight Clubista tiedämme.

Geneettisesti toki hazartia hommaa, koska saattaa käydä niin ettei pääse periyttämään uhkarohkeita geenejään.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 14, 2024, 19:38:31^
Sitähän sanotaan että yhteiskunta on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.
Yhteisön vahvuus ilmenee sen kykynä tarjota tukea jäsenilleen.
Siihenhän pohjoismainen hyvinvointi on perustunut. Vaikka ei täydellistä ole sekään.
Kuulemma 60-luvun muodikkaana sosiologisena projektina saatiin hyvinvointiyhteiskunta:
https://areena.yle.fi/1-64912371?seek=565

Sosiologia on yleinen ja laaja-alainen yhteiskuntatiede, joka tutkii yhteiskunnan rakennetta, sosiaalista toimintaa ja yhteiskunnallisia ilmiöitä. Sosiologia pyrkii ymmärtämään yhteiskuntaa yleisellä tasolla sekä tarkastelemaan sitä monista eri erityisaloista ja näkökulmista käsin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiologia

Yhteiskunnat taitavat olla savijaloilla seisovia jättiläisiä, jotka ovat täynnä heikkoja lenkkejä.

Heikot lenkin heiluttavat yhteiskuntia vasta sitten, kun niitä on paljon enemmän kuin vahvat lenkit jaksavat sietää. Myös heikot lenkin kannattelevat sitä kultaista päätä,,

-:)lauri

#1592
Älykkyyden moniulotteisuutta korostetaan esimerkiksi Mensan nettiversion testien kautta, jotka sisältävät yli 30 tehtävää ja jotka on suoritettava hieman yli 20 minuutissa. En tiedä kuinka hyvin nuo nettitehtävät kuvaava Mensan virallisia testejä, mutta kehuvat sivuillaan tuloksen olevan hyvin suuntaa antava mitä virallisista testeistä mahdollisesti irtoaa.

Mutta vaikka lyhyt keskittymiskyky voi riittää hyvään suoritukseen, pitemmän pohdinnan vaativat tehtävät voivat olla haasteellisempia. Tämä herättää pohdintaa älykkyyden luonteesta, joka ei rajoitu vain loogiseen ja kielelliseen älykkyyteen, vaan kattaa myös sosiaaliset ja emotionaaliset kyvyt. Mensan testit eivät välttämättä mittaa kaikkia näitä älykkyyden osa-alueita.


Toimikoon video analogiana. Eli sen perusteella jos hermomme kestävät seurata ajatuksella jonkun toisen ihmisen järjenjuoksua vain siihen pisteeseen asti, että hän on luetellut mielipiteensä 2, 4, 8 ja 16 niin jos siinä kohtaa hyppäämme johtopäätöksiin ja miksemme hyppäisi, ennustaisimme, että seuraava mielipiteensä on 32. Tosin jos pinna olisi kestänyt riittävän pitkään ja meille olisi siten käynyt selväksi, että hänen järjenjuoksunsa noudattaakin Moserin ympyräongelmaa, olisimme onnistuneet ennustamaan oikein ja ymmärtämään, miksi hänen seuraava mielipiteensä olikin 31.

Listasin Taloudesta-kejuun hieman osa-alueita, joissa toimiminen järkevästi edellyttää, että pinna kestäisi riittävän pitkään.

Listasin Teknologiasta-kejuun hieman osa-alueita, joissa toimiminen järkevästi edellyttää, että pinna kestäisi riittävän pitkään.

Listasin Keskustelua kiltteydestä -kejuun hieman ajatuksia, miten ihmisymmärrys lisääntyy ja miten sitä voi tietoisesti lisätä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Ehkä älykkyys näkyy yhteiskunnissa. Ihmiset luovat sellaisia kulttuureja, mitä kykenevät?
Jos näin on, en todellakaan kannata siirtolaisuutta Lähi-idästä tai Afrikasta, koska nuo kulttuurit eivät meitä mitenkään kehitä.
https://hommaforum.org/index.php/topic,1542.msg3485643.html#msg3485643