Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Rakentaminen ja remontointi

Aloittaja Socrates, tammikuu 07, 2019, 18:47:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sepe

Vai hurut teillä hallitsee...

Meillä kävi muutama vuosi sitten niin, että viemäriremontin - ei kovin kallis, en muista hintaa-valvojaksi hankkiutui talon asukas. Asiantuntemusta varmaan oli, mutta hän nimesi palkkion niin suureksi että hallituskin heräsi kun isännöitsijä laskutti taoyhtiötä sen palkkion mukaan. No, hallitus teki toisen päätöksen palkkiosta, valvoja sai potkut, isännöitsijätoimisto vaihtoi tämän yhtiön asioista vastaavan toiseksi.
Valvojan toimestaan erotettu asukas vinoilee kaikissa yhtiökokouksissa pilkun paikasta ja sitä pienemmistä asioista. Nyt on alkanut jo vähän hävettämään.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Sepe - tammikuu 10, 2019, 13:09:57
Vai hurut teillä hallitsee...

Meillä (siis nykyisen kodin) hallituksen keski-ikä on noin 45 vuotta.

Mutta entisen kotini taloyhtiössä on hyvin iäkäs hallitus. Iässä sinällään ei tietysti mitään vikaa ole, mutta huruiksi nuo sanoin siksi, että melkoinen muutosvastarinta on leimallisin hallituksen ominaisuus. Enempää tuosta nyt en osaa lausua, kun en enää siellä asu itse. Mutta huomattavan värikkäitä yhtiökokouksia siellä kyllä on. Siitä huvista kyllä kannattaa bussimaksu maksaa :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Socrates

Harmittaa pirusti, etten mennyt yhtiökokoukseen, vaan annoin valtakirjan naapurille. Siellä on nimittäin ollut mitä ilmeisimmin aivan loistava rähinä!

Yleensä todella pitkäpinnainen hallituksen puheenjohtaja postasi kilometrin pituisen meilin, missä kauhisteli kokouksen riitaisaa kulkua ja taloyhtiöön pesiytynyttä huonoa kokouskäyttäytymistä.

Kerrankin on yhtiökokouksessa ollut hyvä meno ja missasin sen >:(.
Älkää googletelko minua vaan googlettakaa perspano, niin löydätte jotain mikä kiinnostaa ja kiihottaa.

Hippi

Nuo Kontulan yhtiökokoukset on kyllä hauskoja ja muistuttavat ehkä jotain koomista opperaa. Välillä tuntuu kuin koko sessio olisi edeltäkäsin käsikirjoitettu. Taustalla se, että osa porukasta on talon alkuperäisiä asukkaista vuonna 1966 tai vähän tuon jälkeen sisään muuttaneita. Yksi noista (majuri evp) oli yli 30 vuotta isännöitsijänä ja jäi tehtävästä eläkkeelle kymmenisen vuotta sitten ja on nyt hallituksessa mukana.

Kokouksen alku menee nuijan kopautuksilla nopeasti.
Viimeistään talousarvion käsittelyn aikaan ex-isännöitsijän rouva ottaa esiin jonkun täysin asiaan kuulumattoman pikkunippeliasian. ja sama asia pullahtaa esiin sinnikkäästi pitkin kokousta. Talousarviossa saattaa olla iso rahoitusjutun hoitaminen, mutta keskustelua herättää vain enimmillään parin tonnin kuluerät.
Kohdassa hallituksen jäsenten valinta osakas NN (aina sama) vetää taskustaan puntan paperia ja lukee ennaltakirjoittamasa puheen hallituksen kaatamiseksi tai uudelleen valitsemiseksi, jos hurut ovat vallassa. Toinen puhe tulee minkä tahansa kehitysehdotuksen tyrmäämiseksi.
Jossain välissä, yleensä toimintakertomuksen yhteydessä tai hallituksen valinnan yhteydessä, ex-isännöitsijä kertaa kaikki vuosikymmenten ansiotekonsa talon hyväksi ääni väristen ja liikuttuen omasta puheestaan. (Oli kyllä oikeasti hyvä isännöitsijä)

Varsinaisen yhtiökokouksen sääntömääräiset asiat yleensä menee nopeasti. Kohdassa "muut asiat" avautuu Pandoran lipas. Siinä käydään läpi naapureiden yöelämä, vessan ja suihkun käyttö, pesutupakäyttäytyminen, porrassiivous .....
Kerran oli pokassa pitämistä, kun siivouksesta yleensä kitisevä rouva yltyi kehumaan siivousta, jotenkin tähän tapaan "Nyt on siivous kunnossa. Minä nyt yhtenä päivänä tapasin sen meidän siivojaan, yönmystahipiäisen nuoren miehen, ja tarjosin sille ihan suklaata kiitokseksi." Joku selkäni takana mutisi hiljaa "kas kun et banaania".

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Socrates

Pikkuhiljaa olen saanut käsityksen loistavasta draamasta. Kovin rähinöitsijä ainakin ikämiehen mukaan oli tyyppi, jolle annoin valtakirjan ja joka oli uhkaillut hallitusta oikeustoimilla. Tosin oli joku muukin.

Huonokuuloinen vakiorähinöitsijä oli ollut myös hyvässä vedossa ja arkkitehtipariskunta oli valittanut ainakin huonosta tiedottamisesta.

Kapinaliikkeen muistio oli suututtanut hallituksen, jonka jäsenistä yksi oli saapastellut ulos.

Kähinän eri puolilla häärivät alakerran ikämies ja toisen rapun tyyppi, joka on kauan sitten ollut tämän talon isännöitsijä. Molemmat upporikkaita yrittäjiä/kiinteistösijoittaja ja molemmilla monta asuntoa tässä eivätkä juuri koskaan poistu lomailemaan tms. Asuneet tässä 40 vuotta ja ikämies haukkuu toista patologiseksi valehtelijaksi ja tämä taas ikämiestä vanhuudenhöperöksi ja molemmissa väitteissä on kieltämättä perää.

Kokous oli keskeytetty ja isännöitsijä, jolla ei edes ole aktiivista roolia kähinässä, oli irtisanoutunut ja ilmoittanut, ettei enää astu tänne hullujenhuoneelle, vaan hoitaa parempia taloyhtiöitä.

Tämmöisistä naapureista alan oikeasti tykätä :).
Älkää googletelko minua vaan googlettakaa perspano, niin löydätte jotain mikä kiinnostaa ja kiihottaa.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Hippi - tammikuu 07, 2019, 19:29:35
Laskutus on sitten ollut ihan oma lukunsa. .....nips.... Nyt sitten viime viikolla tuli lasku, jossa oli laskutettu rättipatteri, jonka olin itse ostanut. Siitä tietysti reklamoin, mutta en siitä, että suihkunurkan asennuksen laskutus edelleen puuttuu.


Sain sitten selvitettyä rättipatterilaskutuksen ja voin jättää sen maksamatta. Alirakoitsijana toiminut LVI-liike oli sen vahingossa laskuttanut pääurakoitsijalta, jolta se oli valunut minulta laskutettavaksi.

Mutta siinä nyt heräsi uusi pieni ihmettely.

Tilaamani lavuaarin siirto toiselle seinälle on laskutettu pelkkänä työnä ja näkyy myös kotitalousvähennykseen oikeuttavana maksuna suoritetusta työstä sentilleen. Eli, jos sen siirron seurauksena on jotain ylimärääräistä materiaalia mennyt, niin niitä ei ole laskutettu. Tämä on tietty ok.

Sitten tuo rättipatteri. Sen lisätyölistahinta oli 437 euroa. Kun tiesin ostamani aivan samanlaisen rättipatterin vähittäiskauppahinnan, kuvittelin tuossa lisätyölistassa olleen hinnan sisältävän kuljetus- ja asennuskulut, mutta nyt ei niin näytä olevankaan, koska 437 euron poistaminen ei vaikuta kotitalousvähennykseen oikeuttavaan määrään lainkaan. Herääkin kysymys, miten sen hinta on lisätyönä 437 euroa, kun sen kapineen kauppahinta vähittäismyynnissä on 295 euroa (postin kautta kotiinkuljetetuna) - firmoille varmaan vieläkin alempi. Mistä syntyy tuo erotus?

Nyt tulee vähän fiilis, että melkoista kuppaamista tai sitten tuossa nyt on jotain, mitä en vaan taas ymmärrä ja osaa ottaa huomioon.


Yleensähän taloyhtiön tilaaman remontin yhteydessä voidaan tehdä osakkaan toiveita (ns. tason nostoa), jotka eivät kuulu kokonaisurakkaan ja nämä lisätyöt sitten laskutetaan suoraan osakkaalta. Meilläkin lisätyölistalla oli mm. peilikaappi, allaskaappi, lattialämmitys, rättipatteri, jos ei halunnut urakkaan kuuluvaa levypatteria, kattovalaisin, vaihtoehtoinen kattopaneeli jne. Kävin noita hintoja netistä läpi ja ne olivat systemaattisesti reilusti kalliimpia kuin vähittäiskaupassa. Säästin pitkän pennin, kun uusin kaikki kaapit niin, että kävin ne ostamassa kaupasta ja noudettiin vävypojan kanssa autolla ne itse.

Edelleenkin minulta on laskuttamatta suihkunurkan asennus, vaikka nyt ovat joutuneet tietojani penkomaan. En valita.

Mutta mahdollista tulevaa keittiöremppaa ajatellen on tuo kyllä hyvä pitää mielessä, että nuo koneet kannattaa hankkia itse, koska monista kodinkoneliikkeistä saa kyllä tingittyä sen kotiinkuljetuksen kaupan päälle varsinkin, jos tekee vähän isomman kaupan useammasta laitteesta.

Remonttifirmat tuppaavat antamaan aina kokonaisurakkatarjouksen, joten juuri noihin laitehankintoihin saavat piilotettua ilmaa reippaasti. Hinnan kohtullisuutta on mahdoton arvioida vaikka pyytäisi tarjouksen useammalta firmalta. Tietyt yksikköhinnat kyllä saa näkyviin, mutta sen yksikköhinnan sisään ei enää pääse porautumaan.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

#21

Tästä eteenpäin X kpl viestejä on siirretty toisesta ketjusta (Kotirempat), jonka mode poisti. Siitä syystä keskustelu saattaa näyttää hieman omituiselta.

-----------------------------------
Omaiseni omistamaa huoneistoa vuokrataan. Uusi vuokralainen haluaisi joko maalata keittiön kaappien ovet tai kalvottaa ne. Ovet ovat ihan ok kunnossa, mutta liian tummat vuokralaisen mielestä. Onko kunnostamistavoista mielipiteitä? Kestääkö kalvo yhtä hyvin esimerkiksi puhdistusta? Onko vaikea laittaa paikalleen ilman, että tulee ilmakuplia? Voiko kalvon poistaa ilman, että maalipinta vaurioituu? Tulee varmaan edullisemmaksi kuin maalaaminen? Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon?


Vuokralainen tekee siis ilmaiseksi työt, kunhan vuokranantaja maksaa materiaalit.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Xantippa

Meistä taitaa niin harva tehdä kiinteistö-, taloyhtiö- tms. remppoja, vaan kotiremppoja vain tässä todennäköisesti tehdään, joten entisen remppaketjun voi sitten varmaan sulkea?

On vaikeaa Kertsi kyllä seurata ketjuja, jos ihan jokainen aihealue pilkotaan näin tarkkaan.

T: Xante

Hippi

Kyllä minusta kotirerempat menee ihan hyvin yleisen rempan alle .. muuten on kohta sitten mökkiremppakin omassa ketjussaan. Eli kyllä tämän voisi yhdistää siihen aikaisempaan ketjuun.

Monestihan taloyhtön rempan sisällä tehdään myös osakkaan omia toiveita, jotka ovat sitä kotiremppaa ja ovat erikseen laskutettavaa kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä. Rajanveto joskus on aika veteen piirretty viiva.

Jos nyt tarkkoja ollaan, nin eihän sijoitusasunnon remontti ole kotiremppaa ollenkaan. Se ei oikeuta kotitalousvähennykseen, vaan sen kulut voi vähentää vuokratulosta tulonhankkimiskuluina.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - helmikuu 08, 2019, 06:55:56
Meistä taitaa niin harva tehdä kiinteistö-, taloyhtiö- tms. remppoja, vaan kotiremppoja vain tässä todennäköisesti tehdään, joten entisen remppaketjun voi sitten varmaan sulkea?

On vaikeaa Kertsi kyllä seurata ketjuja, jos ihan jokainen aihealue pilkotaan näin tarkkaan.

T: Xante

Tota...kyllä jokainen omakotitalon omistaja hyvinkin tekee kiinteistöremontteja. Putkiremontteja, kattoremontteja, lämmityslaitteiston remontteja, ulkomaalauksia, ikkunaremontteja jne. Juuri näitä myös nyt tapetilla olevat remonttifirmat myyvät innokkaasti. On tarjolla "ilmaisia" viemärikuvauksia ja aurinkoenergiaesittelyjä. Puhelinmyynti on näissä hyvin innokasta ja pientaloalueen valopylväissä on jatkuvasti mainoksia siitä, mikä firma "juuri nyt" tekee hommia alueella. Mutta ilmeisesti nyt tässä juonteessa halutaan puhua vain osakehuoneistojen pintaremonteista, jotka pysyttelevät osakkeenomistajan vastuualueen sisällä?

Xantippa

^
Eli siis omakotitalon putkiremppa ei kuulu kotirempan käsitykseen, joten minun sopii puhua siitä toisesta ketjussa, koska aiomme sellaisen teettää piakkoin omakotitaloon.

Sitä seuraa toivottavasti keittiöremppa, josta sitten ilmeisesti siirryn puhumaan tähän ketjuun, vai katsotaanko sekin kiinteistörempaksi, koska sekin tehdään omakotitaloon?

Onko siis tarkoitus näillä ketjulla erotella omakotitalorempat kerrostalohuoneistojen rempoista vai missä menee raja kotirempan ja kiinteistörempan kohdalla?

Kysyn, koska jos ikinä saamme remppamme alkuun, haluan varmasti siitä puhua, enkä tahdo juttujeni päätyvän saksittuihin.

T: Xante

Hippi

Lainaus käyttäjältä: kertsi - helmikuu 08, 2019, 08:47:04
Lainaus käyttäjältä: safiiri - helmikuu 08, 2019, 08:16:54
Mutta ilmeisesti nyt tässä juonteessa halutaan puhua vain osakehuoneistojen pintaremonteista, jotka pysyttelevät osakkeenomistajan vastuualueen sisällä?
Ei vain osakehuoneistojen, vaan myös esim. rivarien ja omakotitalojen kotirempoista. Eikä vain pintaremonteista vaan myös esim. keittiörempoista.

Keittiöremppa on hyvin tavallinen tehdä linjasaneerauksen yhteydessä osakkaan lisätyönä ainakin, jos linajsaneerauksessa joudutaan ottamaan keittiötä enemmän auki. Riippuu vähän linjasaneerauksen ratkaisuista.

Tuossakin tilanteessa osakas itse voi suunnitellla sen remonttinsa kalusteiden ja pintojen osalta mieleiseksieen.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

#27
Lasketaanko lattiamateriaalin vaihto pintaremppaan?

Joka tapauksessa, uusi vuokralainen toivoo uutta laminaattilattiaa. Vanha muovimatto on ehjä, mutta 1970-luvulta eli aika ruma, tummanvihreä. Nostaisiko uusi laminaattilattia asunnon arvoa? Omaisestani varmaan aika jättää ehkä jo muutaman vuoden sisällä, jolloin asunto tulee myyntiin. Kun nyt vuokralainen suorittaisi laminaattilattian asennuksen, tulisi uusi lattia siis edulliseksi.

Itse en oikein laminaateista pidä, kopisevat, ovat kylmiä, ovat usein rumia. Ovatko ne kestäviä? Varmaan huomattavasti edullisempia kuin parketti?

Vanha lattiamateriaali varmaankin on liimattu kiinni. Uusi taloyhtiölaki määrää, että liima pitää tutkia ennen kuin lattiamateriaalia aletaan irroittamaan, jotta selviäisi onko siinä asbestia. Ja jos asbestia löytyy, pitää isännöitsijätoimisto olla mukana valvomassa kyseistä remppaa, ja remppa pitää tehdä asbestityönä. Eli se maksaisi maltaita. Vanha muovimatto voi olla niin jämähtänyt paikalleen, että sen irroittamiseen tarvitaan järeitä työkaluja ja ammatti-ihmisiä.

Siitä syystä voi olla järkevämpää asentaa uusi lattiamateriaali vanhan päälle. Voi tehdä ns. kelluvana asennuksena, ilman mitään liimoja.

Koska lattia nousee laminaatin tms. materiaalin paksuuden verran, kaikki ovet eivät ehkä mahdu sulkeutumaan. Luultavasti asia koskee vain yhtä liukuovea (en ole kaikkia tarkistanu). Vuokralaiselle se ei kuulemma tuota ongelmia, hän on entiseltä ammatiltaan puuseppä ja pystyy pätkäisemään oven.

Muistelen, että omassa kodissani tällainen lattiamateriaalin asennus vanhan päälle oli perin kallista. Lähinnä se työn osuus. Nyt siis se työn osuus tulisi ilmaiseksi.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

urogallus

Lainaus käyttäjältä: kertsi - helmikuu 08, 2019, 09:11:37
Itse en oikein laminaateista pidä, kopisevat, ovat kylmiä, ovat usein rumia. Ovatko ne kestäviä?


Kulutusta kestävät erinomaisesti. Kosteutta taas hyvin huonosti.

kertsi

^
Tuo taisi olla yksi syistä, miksi omaan keittiööni ja eteiseeni valitsin vinyylilankun, erittäin kestävän sellaisen sattumalta (kun halusin juuri sen värisävyn). Oli muuten kallis materiaali muistakseni, kallimpi kuin parketti, ainakin halvimmat parketit.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️