Kirjoittaja Aihe: Pelit ja pelaaminen  (Luettu 19077 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Pelit ja pelaaminen
« Vastaus #135 : Elokuu 26, 2023, 18:14:34 »
^
En ole kotipeliä pelannut koskaan, mutta aika usein olen onnistunut arvaamaan oikein, jos ohjelman vieraat on edes jotenkin tuttuja.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Unforgiven

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 321
Vs: Pelit ja pelaaminen
« Vastaus #136 : Elokuu 27, 2023, 12:57:05 »
Pelasin eilen kotipeliä tuloksin 2/5 ja tulos parempi kuin 70 %:lla vastaajista. Kokonaissijoitusta ei vielä mistään ilmennyt. Mutta joo, vaikea kierros. Ingbergin biisi hämäsi ja sekoitti siten muitakin vastauksia.

Ensi lauantaina uudestaan.
I'm just a soul whose intentions are good

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9012
Vs: Pelit ja pelaaminen
« Vastaus #137 : Syyskuu 09, 2023, 20:02:11 »
^
Löysin toisenlaista kauneutta urbanisoituvasta villistä lännestä ja sen tuhoamistaan odottavasta luonnosta. Länkkärisimulaatio josta puuttuu vain tarpeilla käyminen. Kokkailu eri resepteillä, sumpin keitto ja lihominen tai laihtuminen löytyy. Parranajo ja hiustenleikkuu. Vaatetuksen valinta sään mukaan. Hyvät yöunet leirinuotiolla. Ilta-auringon ja sateenkaaren sekä eläinmaailman ihastelua. Ihmisten toikkaroinnin ihmettelyä. Kävin soittamassa suutani lähikaupungin kadunkulmassa paasanneelle rotupuhtauden kannattajalle ja heitin lantin sotaveteraanille. Sekatavarakaupassa on muhkea vanhan ajan myyntiluettelo plärättäväksi. Aseita pitää öljytä jne. Odotan innolla ensimmäistä kalastusreissua.

Minultakin kyllä löytyisi RDR2, mutta en ole koskenutkaan siihen. Ei olisi aikaa satoja tunteja kestävään peliin, ja katalogista löytyisi vielä monia muitakin satojen (Tai tuhansien) tuntien pelejä. Ei viitsi aloittaa, kun sitten harmittaisi se, että ei ehdi pelailla kuin lähinnä viikonloppuisin.

***

Laitoin Doom Eternalin jäähylle, koska sen omaan makuuni ylenpalttinen arcademaisuus hankkiutui ärsyttämään. Aloitin Cyberpunk 2077:n pelaamisen, koska sen voisi läpipelata nopeimmillaan 25-30 tunnissa (Pelkät päätehtävät), mutta eihän siitäkään ole tullut nyt mitään. Olen pelannut jo yli 80 tuntia, kun en osaa pelata ilman kaikkien sivutehtävien ja muiden suorittamisten suorittamasta jättämistä! Lisäksi kaupunki ja sen ympärillä olevat laajat joutomaat ovat niin hienosti laadittuja, että sitä ajelee ja tutkii paikkoja ihan huvikseen, varsinaisesti tekemättä mitään. :)

Päätehtävät kannattaakin jättää sivurooliin ja tehdä kaikkea muuta - sitä paremmaksi peli näin tehdessä myös osoittatui.

Pelissä on myös erinomaiset musiikit, ja autolla/moottoripyörillä ajellessa on lukuisia radioasemia, joista valita fiilikseen sopivaa musiikkia. Ajokeilla voi ajella niin kolmannen persoonan näkymin, kuin FPS-moodilla.

Cyberpunk 2077 sai julkaisuvaiheessa paljon paskaa niskaansa, koska siitä oli ollut jo vuosia ennen julkaisua hillittömäksi paisunut hype, ja pelaajat olivat asettaneet odotuksensa stratosfääriin saakka. Julkaisuvaiheessa se osoittauitui vielä bugiseksi (Erityisesti konsoleilla), mutta nyt on käytännössä kaikki kohdallaan, ja siihen julkaistiin taannoin myös uusi lisäosa. Erehdyin eksymään myös Nexusmodin sivuille, ja modauksiakin siihen on jo ehditty tehdä hillitön määrä.

Animaatioiden pikkutarkkuus on miellyttävää. Esimerkiksi se, miten jokin tupakoiva NPC pudottaa natsan ja hieroo sen sitten sammuksiin kengällään tai vaikkapa se, miten joku satunnainen vastaan tullut katumuusikko laittaa plektran pois, kun vaihtaa kappaletta. Ai niin, tässähän on mukana myös Keanu Reeves... Ja pelissä on melkoinen määrä viittauksia populaarikulttuuriin. Erään hahmon nimi puolestaan on Woodman, ja kyseessä on ulkonäöltäänkin häkellyttävästi erästä elävän elämän limanuljaskaa muistuttava tapaus... Sitä kun on olemassa ranskalainen pornotuottaja nimeltään Pierre Woodman, aka Woodman casting... Seksiäkin tässä pelissä muuten voi harrastaa, jos halajaa.

Inhorealistisista elementeistä mainittakoon väkivallan raakuus tai vaikkapa se, että esim. jonkin kolarin yhteydessä ohikulkijat eivät saavu auttamaan, vaan ryhtyvät kuvaamaan onnettumuuspaikalla. K18-luokitus on selviö.

Seuraavasta klipistä satunnaisesti klikkailemalla saa hyvän käsityksen CP2077:n ominaisuuksista ja grafiikasta. Se on kasuaalipelaamiseen erinomainen peli ja tuumana on, että kun olen ensin pelannut sen vaniljaversiona loppuun, aloitan seuraavan kierroksen rankasti modattuna, ja erilaisella hahmolla. Jälleenpelattavuus on hyvää tasoa, koska omista valinnoistaan riippuen pelissä on myös useita erilaisia loppuratkaisuja:

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 09, 2023, 20:12:07 kirjoittanut Aave »
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Paikalla a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7268
Vs: Pelit ja pelaaminen
« Vastaus #138 : Syyskuu 10, 2023, 08:18:18 »
^
Harvakseltaan tulee pelattua sinänsä jouhevasti etenevää RDR2:sta ainaisine hevosen sukimisineen, aseiden puhdistuksineen ja kylkiäisenä tuli loppumaton online-moninpeliversio jos peli tuntuu liian lyhyeltä.
Hauskoja tilanteitakin sattuu jatkuvasti niin satunnaisina tapahtumina kuin myös pää-ja sivutehtävissä, kuten tehtävä joka laittaa paatuneen rikollisemme lemmenkirjeiden välittäjäksi ja naisasialiikkeen miekkarin vankkurikuskiksi. Tai tien vieressä kaksi ääliötä räjäyttävät itsensä avatessaan vankkureilla ryöstämäänsä kassakaappia. Juoppo kolaroi vankkurinsa, pyytää vartioimaan tavaroitaan ja lähtee hakemaan kylästä apua. Moni pelaaja odotti Redditin mukaan juoppoa ikuisuuden kunnes huomasivat kaverin sammuneen lähistölle. Pelissä voi toimia niin moraalisesti kuin haluaa ja sitä saa mitä tilaa, maineena, etsintäkuulutuksina.
Lukuisissa erilaisissa uhkapelipöydissä voi myös tuhlata aikaansa ja metsästys sekä kasvien keräily ja moni muu sivuhahmojen pyytämä keräilyaktiviteetti kuten dinosaurusten luiden postittelu vie lupaavasti aikaa mutta itse olen innostunut eniten kalastuksesta eri vieheillä ja syöteillä. Rentouttavaa.   

Latasin konsolille juuri kuukauden ilmaispelinä Generation Zeron joka on myös mielenkiintoinen ja huolella lytätty mutta voi yllättää korjattuna, vaikka tilanpuute on ainainen riesa kun jatkuvasti tulee uusia pelejä joita ei ehdi pelata:

Nykymuodossa Generation Zeroa on kuitenkin hyvin vaikea suositella, mikä on suuri sääli, sillä Ruotsin vallanneet robotit, onnistunut graafinen ulkoasu ja loistava soundtrack luovat pohjan hyvälle pelille.
https://muropaketti.com/pelit/arvostelu-generation-zero/

Näköjään peliä on paikkailtu ja pelaaminen on todella aikaa vievää vapaata haahuilua kasariruotsissa black mirror-henkisesti:

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 10, 2023, 08:28:17 kirjoittanut a4 »