Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuttokeskustelu  (Luettu 201525 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2340 : Marraskuu 18, 2023, 14:06:38 »
Olen miettinyt, että käviköhän hallituksessa ja viranomaisilla mielessä ”tehdä ruotsit”? Eli laittaa pojat bussiin, kuskata Haaparannan sillalle ja osoittaa länteen maata jossa, maito ja hunaja virtaavat sekä raiskattavia riittää. Tämä oli kuitenkin suoraselkäinen ratkaisu. Ennen kaikkea se antaa myös selkänojaa tulevaisuudessa tarvittaessa sulkea muitakin rajoja.
Totta, mutta aiempi venkoilu ja kätösten levittely, että ei muka lain vuoksi mahdeta tämmöiselle mitään söi pahasti minkä hyvänsä hallituksen uskottavuutta. Totta kai voidaan, jos vain poliittista tahtoa on.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2341 : Marraskuu 18, 2023, 14:21:05 »
Vähemmän Perussuomalaiset ovat vahinkoa aikaansaaneet, kuin Vihreät.

Törmäsin juuri verkossa viher-ja vasemmistonuorten yhteislausumaan, se kuuluu näin:

"SULJETTU RAJA TAPPAA. JYRKKÄ EI ORPON HALLITUKSEN PELKURIMAISELLE VÄKIVALLALLE"!

Tällä foorumillahan on teitä, jotka seuraatte näiden varisverkostojen ja silakkaryhmien sometilejä. Itse kun en ole missään Instassa, Twitterissä tai TikTokissa (Kiinalainen haittaohjelma) reksiteröityneenä, niin laittakaapa linkki asiasta tähän, kiitos! :)

Itse julkilausuma kuuluu:

"Pääministeri Orpo ja sisäministeri Rantanen sanoivat eilen ääneen sen, mistä rasistisinkin äänestäjä olisi vain unelmoinut pari vuotta sitten: kaikki itärajan merkittävimmät ylityspaikat suljetaan ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Rajan äkkinäinen sulkeminen selitettiin sillä, että turvapaikanhakijoiden uhka Suomen rajalle ja rajaviranomaisille on vakava.

Suomen rajanylityspaikkojen väliset etäisyydet ovat hyvin pitkiä, minkä vuoksi niiden sulkeminen vaarantaa oikeuden hakea turvapaikkaa. Oikeus hakea turvapaikkaa on ihmisoikeus, eikä sen toteuttamisen kuuluisi asettaa ihmishenkiä vaaraan. Jos sama meno jatkuu, voi uhan alla ollaseuraavaksi palautuskielto tai joukkokarkoituskielto.

Rajanylityspaikkojen sulkeminen erottaa kokonaiset perheet toisistaan ja jättää haavoittuvaisimmassa asemassa olevat heitteille. Viime vuosina voimaan tulleiden rajasäädösten seurauksena Suomeen ei ole päässyt edes kumppanin tai aikuisen lapsen luo. Tämä on johtanut siihen, että tuhannet suomalaiset ovat joutuneet ylittämään itärajan hoitaakseen sairaita vanhempiaan, näkemään puolisoitaan tai tekemään muita arkisia asioita.

Suomeen saapuu itärajan kautta pakolaisia niin Venäjältä, Ukrainasta kuin globaalin etelän maista. Orpon hallitus antaa ymmärtää olevansa Ukrainan puolella, mutta missä ovat käytännön toimet ukrainalaisten pakolaisten suojelemiseksi? Tuleeko vahva ja Välittävä Suomi Putinin pyrkimyksiä mobilisoida kaikki jäljellä olevat miehet jatkamaan raakaa hyökkäyssotaa Ukrainan alueella? Onko Orpon hallituksen tavoitteena pelata Putinin pussiin ja lisätä kierroksia lihamyllyyn?

Onko Orpon hallituksella valmiutta kohdata ainuttakaan isompaa kriisiä, jos jo pienikin tavallisesta poikkeava tilanne saa sen tekemään rajuja ja äkkinäisiä, tavallisten suomalaisten arkea hankaloittavia toimia ja polkemaan ihmisoikeuksia? Jo muutama kymmentä paperitonta ihmistä saa hallituksen tekemään paniikissa kuoleman politiikkaa, on Suomella vakava peiliinkatsomisen paikka.

Linnoittautuminen ja rajojen sulkeminen on pelkurin valinta, eikä vahvalla ja välittävällä Suomella ole sellaiseen varaa".


Riemuidiootit elementissään!
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2342 : Marraskuu 18, 2023, 20:02:44 »
Niinpä - osoitat tässä omaltakin kohdaltasi, että sitä helpompi kaikenlaista rasismia - tai selllaiseksi tahallaan tulkittua - on helpompi vastustaa, mitä vähemmän kosketuspintaa omaa varsinaiseen ruohonjuuritasoon.

Taisit kertoa naistuttusi joutuneen ulkomaalaisten ahdistelemaksi Tampoereella. Olen tuntenut raiskauksen traumatisoiman  naisen. Naisen kotiin tunkeutunut ja puukko uhrin kurkulla tekonsa tehnyt suomalsmies tuomittiin, mutta se ei riittänyt palauttamaan uhrin mielenrauhaa. Ehkä sinulla on enemmänkin omakohttauista kokemusta?

En kyllä näe irakilausten mahdollisen huonon käyttäytymisen pitäisi keskustelufoorumilla rajoittaa pohtimasta syrjimättömyyden, sananvapauden ja uskonnonharjoittamisen suhdetta Räsäskän tapauksessa. Tai persuilun vastustamistako foorumilla haluat vastustaa.

Rasismia vastustavan EU:n Tummaihoisena EU:ssa -selvityksessä Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta peräisin olevat kokivat Suomessa Saksan ohella enuten rasusrista häirintintää. Syrjinnän suhteen Suomi oli  Itävallan ja Saksan jälkeen kolmantena. Rasismin vastustajiin kuuluu myös Tasavallan presidentti solmittuihin kv. sopimuksiin nojaten.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 18, 2023, 20:08:48 kirjoittanut Jaska »

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9496
 • Electrical Cat
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2343 : Marraskuu 18, 2023, 20:40:30 »
Vähemmän Perussuomalaiset ovat vahinkoa aikaansaaneet, kuin Vihreät.
Niinkö pihalla oot tilastoista, ks. tämä piiitkä listaus, vai onko ne vihreitä valekaavussa?
https://kantapaikka.net/index.php/topic,430.msg120261.html#msg120261

Ja nyt on niin kovat piipussa että väkivaltaan on öyhöt valmiina, liitteessä kuvakaappaukseni muutama tunti sitten.
Luulen että siinäkin bussissa olis kyydissä persuja muttei vihreitä, kuten kommenteissa ilmoitti valmiita mukaan. Näitä väkivaltaan kiihotuksia oon nähny jo ainakin 2.

Etelän maiden huivikiellot ei sovi Suomen liberaaliin kulttuuriin. Vapaasti pukeutuva nainen polkee islamilla öyhöttäjät littanaksi.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9496
 • Electrical Cat
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2344 : Marraskuu 18, 2023, 21:03:25 »
Otto Meri @OttoMeri
Mä sanon tämän suoraan. Jos YK:n pakolaissopimuksen tai EU:n turvapaikkamenettelydirektiivin säännökset estävät suomalaisia viranomaisia huolehtimasta kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeistä toimenpiteistä, tulee kansallinen turvallisuus asettaa etusijalle.
Aina.
-------
Anna Kontula @annakontula
Sieltä on tullut yli joku sata aseetonta ihmistä, ymmärtääkseni lähinnä polkupyörillä, ja täällä harkitaan irtautumista kv-sopimusjärjestelmästä.
Jos kansallinen resilienssi on tätä tasoa, toivottavasti mitään oikeita kriisejä ei tule vastaan.
1/
-------
Anna Kontula
Jokainen varmasti ymmärtää, että kv-oikeusjärjestelmä on itsessään Suomen kaltaiselle maalle kansallista turvallisuutta lisäävä tekijä: suuret maat eivät sitä ehkä tarvitse, mutta pienet kyllä.
Sen varassa lepää mm. Suomen suvereniteetin tunnustaminen.
2/
-------
Anna Kontula
Jos ”kansallisen turvallisuuden” nimissä lähdetään eräiden itäisten EU-maiden linjoille suhteessa kv-oikeuteen, tällainen valinta vaatisi todella huolelliset ja kattavat perustelut - koska siinä rikottaisiin yhtä keskeistä kansallisen turvallisuutemme elementtiä.
3/
-------
Anna Kontula
Tai sitten (ja varmaan todennäköisemmin) kyse olisi siitä, että viis veisataan kansallisesta turvallisuudesta, sen kun vaan säntäillään paniikkipäissään jokaisen liskoälyreaktion perään ja/tai perustellaan ”kansallisella turvallisuudella” jotain aivan muuta.
4/
-------
Anna Kontula
Lähtökohtaisesti, jos Suomi päättäisi olla pitämättä kiinni sopimuksistaan, se samalla sanoisi, ettei sopimuksilla ole väliä - miksi silloin muut kunnioittaisivat sopimuksia Suomen kanssa?
Ja kun sopimukset pettävät, syntyy yleensä tragedioita. Eritoten pienille maille.
5/
-------
Anna Kontula
Eli ryhtiä nyt ja lopetetaan pelleily vakavilla asioilla.
Itärajan tämänhetkinen tilanne on pientä niihin sokkeihin nähden, joita lähivuosina on tulossa, kun ympäristökatastrofi vähitellen voimistuu.
Kannattaisi säästää vähän panikointia siihen, kun on jotain panikoitavaa.
6/6
-------


....
-------
jani hautaluoma 🇫🇮 kaasulla🇪🇪🇪🇺🇺🇦 @janihau77
Jos nyt pysyttäisiin faktoissa, on tullut jo enemmän ja tiedossa että kyseessä Venäjän operaatio
-------
Anna Kontula
Niin, mitä sitten? Pitääkö aina hypätä kun Venäjä puhaltaa pilliin?
Minusta ei. Minusta pienessä maassa suhteellisuudentajun ja rationaalisen ajattelun säilyttäminen on äärimmäisen tärkeä osa kansallista turvallisuutta.
-------
Juho Tuomisto @jusatuo
Vihollinen ampuu vain muutaman laukauksen rajan yli, mutta ei tarvitse tehdä mitään koska ne ovat vain sellaisia rauhanlaukauksia.
-------
Anna Kontula
Jos et erota ihmistä laukauksesta, älä ainakaan hae duuniin rajavartiolaitokselle.
-------
...
-------
Anna Kontula
Sitä me emme tiedä, ovatko oikeutettuja turvapaikkaan vai eivät. Sen selvittää meidän turvapaikkajärjestelmämme.
Mutta se, että jokin aktio on ns. hybridivaikuttamista vieraan vallan taholta, ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että he voivat olla oikeutettuja turvapaikkaan.
1/
------
Anna Kontula
Päinvastoin, esim. puolan tapauksesta on ymmärtääkseni olemassa jo kv-oikeuden päätöksiä, joiden mukaan tulijoissa oli turvapaikanhakijoita.
Oleellista (ja ilmeisesti suurimmassa riskissä) tässä on nyt suhteellisuudentajun säilyttäminen:
2/
-------
Anna Kontula
Jo fantasiat irtautumisesta kv-sopimuksista tämänkaltaisen pienehkön provokaation pohjalta ovat selkeää ylireagointia - ja todennäköisesti juurikin sellaista panikointia, jota Venäjä toimillaan hakee.
Miten ihmeessä tässä kestetään todelliset vastoinkäymiset,…
3/
--------
Anna Kontula
…jos jokunen sata pyöräilijää saa jo aikaan tällaista keulimista?
(Ja siis, selvää on, että lähivuosikymmenille meillä on tiedossa myös oikeasti isoja ongelmia.)
 - https://twitter.com/annakontula/status/1725582849078636950
4/4
---------

 - https://twitter.com/annakontula/status/1725582849078636950

KS. myös professorilta samaa viestiä kuin Kontulalla:

Professori: Suomi provosoituu ehkä liian herkästi Venäjän ilkeyksille
Professori Jussi P. Laine Itä-Suomen yliopistosta suhtautuu kriittisesti Suomen päätökseen sulkea raja-asemia parin sadan turvapaikanhakijan vuoksi.

- https://yle.fi/a/74-20060963
Etelän maiden huivikiellot ei sovi Suomen liberaaliin kulttuuriin. Vapaasti pukeutuva nainen polkee islamilla öyhöttäjät littanaksi.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9496
 • Electrical Cat
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2345 : Marraskuu 18, 2023, 21:04:41 »
Putinin Venäjä naureskelee PS+KOK hallituksen ja kannattajiensa paniikille?
Etelän maiden huivikiellot ei sovi Suomen liberaaliin kulttuuriin. Vapaasti pukeutuva nainen polkee islamilla öyhöttäjät littanaksi.

Paikalla Norma Bates

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12434
 • Superkiltti
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2346 : Marraskuu 19, 2023, 10:41:17 »
Koronan kanssa kokoajan sai parkua sitä miten päätökset falskasivat ja niitä tehtiin aina liian myöhään. Mikäs sekin paikka oikein olikaan josta koronaa tuomalla tuotiin Suomeen, ja ihan vaan sen takia että irakilaisten piti päästä ramppaamaan eestaas kotimaassaan ja tuoda sitä koronaa samalla? En tuosta tietysti missään kirjoitettu, mutta somessa kuulin että se mesta mistä sitä koronaa tuli, oli välilaskupaikkana nimenomaan turvisten lomareissuilla.

Ja sitä koronaahan tuotiin Venäjältäkin, kun sinne oli ihan pakko päästä jotain kisoja kyttäämään. Jalkapallostako oli kyse vai mistä, en muista enää.

Nyt jos rajoja edes yritetään sulkea kun siellä on vasta joitain kymmeniä agentteja ja rikollisia notkumassa, venäläisten lahjoittamilla munamankeleilla kulman takaa paikalle sotkettuaan, niin kai se nyt on parempi kuin jäädä odottamaan että koska tulee sata, tuhat, tai enemmän. En kyllä ymmärrä että mikä itsarihinku eli suitsait vissi suvakeilla oikein on, kun koko kansa pitäisi saada raiskatettua ja rääkättyä vaikka väkisin ulkomaalaisten miesten laumoilla. Kai se suvakkikin sitä munaa saa muutenkin.

Ajattelin tässä että ei kai kukaan voi olla niin totaalisen tyhmä että on nämäkin laumat päästämässä Suomeen, mutta tottakai on.

Googletin tilanteen johdosta miten se Puolan rajalla tapahtunut hässäkkä menikään. Enpä jaksanutkaan alkaa niitä juttuja lukemaan kun ensimmäiseksi tuli vastaan jotain Amnestyn naukujaisia niiden Valko-Venäjän liikkeelle lähdetyttämien laumojen puolesta. On se sitten kumma millainen pahantekijöiden käsikassara siitäkin järjestöstä on tullut.  :(

Poissa Saares

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3337
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2347 : Marraskuu 19, 2023, 11:13:58 »
Muistui mieleeni vanha hollantilaistarina kun patoon tuli halkeama. Pieni poika ohikulkiessaan huomasi sen ja työnsi sormensa raon tukkeeksi pelastaen maansa suurelta tulvalta. Pieni rako on enne isosta tulvasta. Sietäisi täälläkin ottaa huomioon tulevaisuuden vaarat eikä pistää päätä pensaaseen vähätellen
tulevaisuuden uhkia.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2348 : Marraskuu 19, 2023, 12:12:48 »
Taisit kertoa naistuttusi joutuneen ulkomaalaisten ahdistelemaksi Tampoereella. Olen tuntenut raiskauksen traumatisoiman  naisen. Naisen kotiin tunkeutunut ja puukko uhrin kurkulla tekonsa tehnyt suomalsmies tuomittiin, mutta se ei riittänyt palauttamaan uhrin mielenrauhaa. Ehkä sinulla on enemmänkin omakohttauista kokemusta?
Jaska, kovin kömpelöä tämmöinen taholtasi, mutta menköön. Totta ihmeessä minulla on omakohtaisia kokemuksia näistäkin asioista - sitä kun on paljon liikkunut ja maailmalla matkustellut, niin vastaan tulee kaikenlaista. Mutta esimerkiksi silloisen tyttöystäväni tapauksessa puhutaan 1990-luvun alun tapahtumista, eli muinaishistoriaa. Tuolloin tänne vasta ryhdyttiin ottamaan somaleita. Pointti oli se, että kun heille täällä pakolaisstatus ja kaikki yhteinen hyvä tarjottiin, niin käytöksensä osoittautui äärimmäisen julkeaksi ja röyhkeäksi. Sellainen ei mennyt aivan heti järkevän nuoren naisen jakeluun, että miten helvetissä vieraaseen maahan vastaanotetut ryhtyvät ensitöikseen ahdistelemaan, rötöstelemään ja raiskailemaan. Päivisin notkumassa Hämeenkadulla, maireat ja ylimieliset hymyt pärstillään.

Mutta tämäkin on toissijaista sikäli, että tuolloin vielä tuloillaan olevista, tulevista laajamittaisista ongelmista on ollut mahdollista tietää ja ymmärtää jo vuosikymmeniä ennakkoon. Keski-Euroopan maissa nämä lopputulemat ovat olleet kaikkien nähtävillä jo paljon aikaisemmin, ja sielläkin tilanne on mennyt vain pahemmaksi ja pahemmaksi tismalleen sitä mukaa, mitä enemmän väkeä tietyistä maista sisään lappaa. Ongelmat eivät ole mitään akuutteja, vaan pysyviä ja pahenevia. Suurissa Euroopan maissa tekeytyneitä ongelmia on ollut mahdollista vielä häiventää ja liudentaa pidempään, ennen kuin paskapatteri on räjähtänyt koko populaation silmille. Suomessa se ei ole kovin pitkään mahdollista, koska asukaslukumme on niin pieni. Täällä tämänkin tyyppiset ongelmat alkavat näkyä ja tuntua kaikille paljon nopeammin.

"Antirasistien" riemuidioottien kanssa on turha edes keskustella näistä asioista - he eivät edes myönnä mitään ongelmia, ja ideologiansa on omaksuttu samaan tapaan, kuin toisten hihhulien keskuudessa kreationismi. Ei kreationistejakaan kannata ottaa mihinkään vakavaan keskusteluun mukaan - ei heillä ole tarjolla mitään järjellistä tai rakentavia ratkaisuja, silkkaa ääliömäistä ajanhaaskausta.
Lainaus käyttäjältä: Jaska
 
En kyllä näe irakilausten mahdollisen huonon käyttäytymisen pitäisi keskustelufoorumilla rajoittaa pohtimasta syrjimättömyyden, sananvapauden ja uskonnonharjoittamisen suhdetta Räsäskän tapauksessa. Tai persuilun vastustamistako foorumilla haluat vastustaa.
"Huonon käyttäytymisen", heh! Tuo oli kyllä hyvä - hienosti vaikutat sinäkin liudentamispuheen osaavan. Keskustele asioista niiden oikeilla nimillä: se ei ole "vain" huonoa käytöstä, se on rikollista käytöstä. Useimmissa tapauksissa se on törkeää rikollista käytöstä.

En ylipäänsä ymmärrä sitä aivojumpan määrää, mitä täytyy tehdä, että pystyy valehtelemaan itselleen tavoilla, jota riemuidiootit harrastavat. Että miten onnistuu "vastustamaan rasismia" niin upeasti, että sen nimissä sitten suorastaan haluaa takapajuisia umpirasisteja mahdollisimman paljon lisää maahan! Kertakaikkisen nerokasta vastustamista. Mutta palaan tähän keskustelullisuuteen vielä erikseen.

Perussuomalaisten vastustamistahan on harrastettu puolueen perustamisesta asti ja katso nyt, miten paljon valituista vastustamistyyleistä on ollut hyötyä. Perussuomalaisista on tullut suurpuolue, ja heidän vastustajansa ovat sitä kehityskulkua suuresti auttaneet. Avustaminen on toiminut erinomaisesti sillä, että vastustajat ovat keskittyneet puoluiden pellejen (Niitä löytyy kaikista puolueista, kuten varmasti tiedät) pilkkaamiseen, oman erinomaisuutensa korostamiseen, ja rasismin parkumiseen kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissakin käänteissä. He eivät ole tajunneet tekevänsä samalla itsestään pellejä, sillä lopulta jokainen ihminen on muiden silmissä vain sen arvoinen, mistä öyhöttää. Kun pakettiin lisätään vielä lenseän leppoisa pikkuporvarillisuus ja hyväosaisuus (Boomerius), niin sellainen ei hirveästi vakuuta maan nuoria ja huono-osaisia. Hehän nämä maahantulon riemut joutuvat kaikkein konkreettisimmin ja kovimmin kohtaamaan, eivät Suomen mummut ja papat.
Lainaus käyttäjältä: Jaska
Rasismia vastustavan EU:n Tummaihoisena EU:ssa -selvityksessä Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta peräisin olevat kokivat Suomessa Saksan ohella enuten rasusrista häirintintää. Syrjinnän suhteen Suomi oli  Itävallan ja Saksan jälkeen kolmantena. Rasismin vastustajiin kuuluu myös Tasavallan presidentti solmittuihin kv. sopimuksiin nojaten.
Painoarvo sanalla "kokivat", omasta mielestään. Eräässä toisessa, maailmanlaajuisessa tutkimuksessa (Jonka olen myös foorumille linkittänyt) lopputulemana oli, että Suomessa asuvat kaikkein tyytyväisimmät maahantulijat. Ei vain EU-maista, ei vain OECD-maista, vaan koko maailmasta.

Juu, varmasti esiintyy Suomessakin rasismia myös mustia kohtaan. Mutta sitten on niinkin, että erityisesti tietyistä maista tulleet ovat tehneet paljon "töitä" sen eteen, eivät ole ainakaan omalla toiminnallaan olleet sitä vähentämässä. Voit koittaa keskustella heidän kanssaan esim. juutalaisista, seksuaalivähemmistöistä, shariasta, ateisteista... Huomannet, mihin pyrin: niin kovasti sinäkin vaikutat sitä rasismia vastustavan, että näitä pahimpia rasisteja samalla uhrijalustalle asetat. Hienoa vastustamista, onneksi olkoon.

Tietenkin rasismia pitää vastustaa, ja minäkin olen tehnyt sitä jo kauan ennen, ennen kuin siitä tuli trendikästä. Mutta presidenttimmekin puhui näissä yhteyksissä tolkun ihmisistä - ja tolkun ihmisiksi minä en tämmöisiä "antirasisteja" laske. Heidät kannattaa sivuuttaa kaikissa näissä keskusteluissa kokonaan, aivan kuten toisissa yhteyksissä kreationistikin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2349 : Marraskuu 19, 2023, 12:28:45 »
Hölmöläisten lukaalissa tapahtui putkirikko, ja vesi alkoi vuotaa.

Sen sijaan että kukaan olisi ryhtynyt paikkaamaan vuotoa tai soittamaan korjaajaa paikalle, alkoikin vilkas keskustelu. Tähän tapaan:

-Korjaajaa nyt ei ainakaan kannata heti soittaa. Nyt on viikonloppu, ja korjaajan käynnistä joutuu maksamaan viikonlopuilta ekstraa.
- Vesi aineena ja elementtinä on kyllä mielenkiintoinen. Minua kiinnostavat myös elektrolyytit.
- Vuotoa voisi kyllä hieman hillitä, mutta sitä ei välttämättä kannata tyrehdyttää kokonaan. Vuodosta saattaa pitkällä tähtäimellä olla myös jotain odottamatonta hyötyä - me emme vain tiedä sitä vielä, joten kannattaa odottaa!
- Kiva kiva! Putken rikkoutuminenhan on jännittävä tapahtuma, ja nyt syntyy hyvää keskustelua!
- Vahinkoja sattuu, eikä tuo vuoto nyt vielä niin paha ole... Vaikka ehkä siihen olisi hyvä edes joku rätti laittaa. Mitä olette mieltä?
...

Että semmoista keskustelua, sehän se on tärkeintä. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2350 : Marraskuu 19, 2023, 12:38:41 »
Niinkö pihalla oot tilastoista
MrKAT, mene omaan huoneeseesi leikkimään. Aikuiset haluavat puhuvat nyt keskenään.

Montako kertaa Vihreät ovat olleet Suomen hallituksissa vastustamassa sitä tai tätä, ja montako kertaa Perussuomalaiset ovat olleet hallituksessa vastustamassa sitä tai tätä. Toisin sanoen, enemmän ne Vihreät ovat ehtineet hallituksissa aivopierrä ja vastustellapastustella, kuin Perussuomalaiset.

Osmo Soininvaaraa minäkin kunnioitan, mutta samalla nauran hänen maataloutta ja tukiaisia koskeville jutskilleen. Osmo se puolustaa oikeuttaan asua omakotitalomaisesti Helsingin ydinkeskustassa niin kauan, kuin henkensä pihisee!
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 19, 2023, 12:44:16 kirjoittanut Aave »
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9466
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2351 : Marraskuu 19, 2023, 12:54:15 »
Maahantulijoiden määrä voi kasvaa lähipäivinä entisestään – Apulaiskomentaja: ”Meillä on tiedustelutietoa” (IL):

"Osa heistä ei käskyistä huolimatta suostunut palaamaan Venäjälle, ja käskyä noudattaneet käännytettiin Venäjän FSB:n rajavartiopalvelun toimesta takaisin Suomen suuntaan.
Rajavartiosto kertoo, että he vastaanottivat henkilöt Suomeen, kirjasivat turvapaikkahakemukset ja suorittivat tarvittavat ensitoimenpiteet".


Johan on taas munatonta touhua. Näinkö laitettiin kova kovaa vastaan!

Raja­vartiosto: FSB:n raja­vartio­palvelu ei huoli ihmisiä takaisin Venäjälle – Neljä pääsi esteiden läpi Suomeen Nuijamaalla (HS).

Tällä tavoin me teemme itsestämme sen muun maailman silmissä vain höynäytettäviä pässejä, joita viedään 6-0.

Tietääkseni Suomessa on jo aiemmin tehty lakimuutos, jossa turvapaikanhakuprosessit voi keskittää yhteen paikkaan, ja sulkea kaikki muut raja-asemat. Venäjän puoleinen raja kokonaan kiinni, ja turvapaikkapyynnöt voi esittää sitten Haaparannassa.

Riemuidioottien parkumat "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat" ovat kyllä kuvien ja tallenteiden perusteella sen näköisiä, että ihan ookoo heillä pyyhkii - eivät laihoja eivätkä nälkiintyneitä, trendikkäät vaatteet yllään, hiuksissa geeliä, ja skuuteillakin tullaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Hiha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1745
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2352 : Marraskuu 21, 2023, 11:56:56 »
Muistui mieleeni vanha hollantilaistarina kun patoon tuli halkeama. Pieni poika ohikulkiessaan huomasi sen ja työnsi sormensa raon tukkeeksi pelastaen maansa suurelta tulvalta. Pieni rako on enne isosta tulvasta. Sietäisi täälläkin ottaa huomioon tulevaisuuden vaarat eikä pistää päätä pensaaseen vähätellen
tulevaisuuden uhkia.

Tuosta tuli mieleeni sarjakuvaversio aiheesta. Siinä näppärä sankari tukkii raon jauhamallaan purkalla. Loput arvaatkin. Vesi pullistaa valtavan purkkapallon, joka lopulta hajoaa. Sopii jotenkin Suomen ja EU-kavereidemme vakiolinjaan.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8161
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2353 : Marraskuu 21, 2023, 13:11:30 »
Kun lehdessä kerrotaan poliisista tai haastatellaan poliisia, käännän yleensä sivua nenääni pidellen. Nyt tein kuitenkin poikkeuksen ja luin Hesarissa olevan ruotsalaisen naispoliisipäällikön haastattelun, jossa hän kertoi Ruotsin jengirikollisuudesta ja antoi neuvoja Suomelle.

Seuraavassa on muutamia poimintoja ja kommenttejani niihin.

GÖTBLADIN mukaan jengit ovat hyödyntäneet Ruotsin avointa yhteiskuntaa niin, että avoin yhteiskunta joutuu puolustautumaan sulkeutumalla.

”Meillä on naiivi yhteiskunta ja naiivi lainsäädäntö”, Götblad sanoo.

Hänen mukaansa Ruotsin yhteiskunta on yhä rakennettu kuin todellisuus olisi toisenlainen kuin se on.

”Se on rakennettu yhteiskunnalle, joka meillä oli eilen. Tai oikeammin toissa päivänä. Tänä päivänä avoin yhteiskunta ei toimi, koska sitä käytetään hyväksi.”


Entinen Ruotsi oli väestöltään homogeeninen, ja siellä oli vallalla yksi kulttuuri ja pääosin yksi uskonto. Vähemmistöjä  oli, mutta ne olivat pieniä ja sopeutuivat yhteiskunnan arvoihin ja normeihin. Ei ollut ylisukupolvista syrjäytymistä ja köyhyyttä. Ei ollut slummiutuvia "etnisten" ihmisten asuinalueita, vaikka varakas väki ja tavallinen kansa olisivatkin eläneet hieman erillään. Luokkarajat eivät olleet ylittämättömiä. Työ oli yksinkertaisempaa, joten vähän koulutetutkin saivat jotain työtä. 

”Kovat rikolliset loisivat avoimen ja demokraattisen yhteiskuntamme siivellä. Se on erittäin suuri riski, koska se johtaa yleisesti luottamuksen laskuun yhteiskunnassa. Meillä on korkean luottamuksen yhteiskunta, ja pahinta on, että kun se romuttuu, ihmiset alkavat epäillä toisiaan”, Götblad sanoo.
 
Väestöltään, kulttuuriltaan, uskonnoltaan ja historialtaan yhtenäinen yhteiskunta on yleensä korkean luottamuksen yhteiskunta. Tällainen Ruotsikin aikoinaan oli. Kun maahan muuttaa vieraita ihmisiä, joilla on oma "etnisyytensä", ihmiskäsityksensä, kielensä, kulttuurinsa ja uskontonsa, tällaiset ryhmät eivät integroidu helposti kantaväestöön ja valtakulttuuriin vaan muodostavat omia alakulttuureitaan. Jotkut yksilöt tietenkin sopeutuvat ja siirtyvät viimeistään seuraavassa sukupolvessa osaksi kantaväestöä, mutta tämä ei koske kaikkia.

”Olemme olleet huonoja integroimaan ihmisiä ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Puhun myös ruotsalaisista perusarvoista kuten poikien ja tyttöjen samanarvoisuudesta, demokratiasta, kaikkien ihmisten samanarvoisuudesta. Siitä, että lapsia ei saa lyödä. On huono asia, jos meillä on kulttuureja, joissa noudatetaan aivan eri normeja. Silloin on selvää, että tapahtuu yhteentörmäys.”

Yritetäänkö ihmisiä edes integroida, kun samaan aikaan edistetään monikulttuurisuutta ja ihannoidaan erilaisuutta. Jos on vuosikausia hoettu mantraa, että "monikulttuurisuus on rikkaus", ajatuksesta on vaikea siirtyä siihen, että alettaisiin tehokkaasti integroida ihmisiä. Sehän tarkoittaisi vaatimusta luopua omasta kulttuurista ja siirtyä valtakulttuurin piiriin.

GÖTBLAD perää vastuuta myös vanhemmilta, joiden pitäisi huolehtia lapsistaan paremmin. Usein se vain on hyvin vaikeaa.

”Näissä perheissä on paljon työttömyyttä. Perheessä saattaa olla 8-9 lasta, ja äiti on usein yksin vastuussa lasten kasvatuksesta. Silloin ei riitä aika, eikä opita ruotsiakaan.”


Mistähän johtuu, että lapsia on noin paljon, ja äiti on usein yksin vastuussa heidän kasvattamisestaan? Syyt voivat olla uskonnossa tai kulttuurissa tai missä tahansa. Yhdysvalloissa yli 70 prosenttia mustista lapsista kasvaa yksinhuoltajaperheessä oli käytännössä äitinsä kanssa. Kun äidit ovat usein pienipalkkaisia raskaan työn raatajia, ei heillä ole aikaa kasvattaa lapsiaan. Lapset jäävät kadun kasvatettaviksi, ja tällaisen kasvatuksen tuloksista voidaan lukea uutisotsikoista.

Götbladin mukaan on esimerkiksi hyvä, että Ruotsi aikoo nyt ottaa käyttöön nuorisovankilat.

”Lapset, jotka murhaavat ja kiduttavat on saatava pois kadulta. Yhteiskuntaa on suojattava heiltä, ja heitä on suojattava heiltä itseltään. Nuorisokodit eivät ole toimineet näin vakavia rikoksia tekevien nuorten kohdalla.”


Monikulttuurinen maa on väistämättä poliisivaltio. Keskinäistä luottamusta kansanryhmien välillä ei ole eikä tule olemaan, joten ainoa ratkaisu järjestyneen yhteiskunnan toiminnan takaamiseksi on vahvistaa poliisia ja rakentaa lisää vankiloita.

”Meillä ei saa olla näin paljon rinnakkaisyhteiskuntia. Useimmat ihmiset niissä eivät ole rikollisia, mutta siellä on myös paljon rikollisuutta, joka on hyvin vakavaa ja monimutkaista.”

Eikö monikulttuurisuus olekaan rikkaus? Mikä vika "rinnakkaisissa yhteiskunnissa" on? Jos niitä ei saa olla, miten ne voidaan poistaa?

Näin kertoi Carin Götblad lokakuussa 2005:

”Ruotsissa on kipeä keskustelunaihe, että passivoimme ihmisiä. Emme anna heidän tehdä töitä, emme aseta vaatimuksia. Ihmiset oppivat elämään avustuksilla eivätkä opi ruotsia. Nyt voimme nähdä, että tätä on kestänyt liian pitkään. On nähtävissä ensimmäinen sukupolvi, joka on kasvanut tällä tavalla. On syntynyt rikollinen sukupolvi: huonot koulutodistukset, huono kielitaito, köyhät vanhemmat. Ei ole tunnetta, että kuuluu ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Ei ole myöskään saanut osaansa yhteiskunnan hyvinvoinnista."


Jos johonkin maahanmuuttajataustaiseen (tai "taustais-taustaiseen") ryhmään kuuluvien ihmisten älykkyysosamäärä on 10-20 pistettä alhaisempi kuin kantaväestöllä ja sen lisäksi ryhmän miehillä on taipumusta "moniavioisuuteen" (mikä näkyy äitien yksinhuoltajuutena), huonoja koulutodistuksia, köyhiä vanhempia ja syrjäytymistä tullaan näkemään tulevaisuudessakin. Ilmiö on pysyvä ja hoidettavissa vain vankipaikkoja lisäämällä.

Tietysti koko ilmiö olisi alun perin ehkäistävissä, jos maahan ei päästettäisi ihmisiä, joiden sulautuminen ja sopeutuminen yhteiskuntaan on muualta saatujen kokemusten valossa vaikeaa tai mahdotonta. No, tällaista karsintaa ei tietenkään voi tehdä, koska se olisi rasismia. Ei auta siis kuin rakentaa niitä vankiloita.

Poissa Hiha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1745
Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Vastaus #2354 : Marraskuu 21, 2023, 14:13:45 »
Väestöltään, kulttuuriltaan, uskonnoltaan ja historialtaan yhtenäinen yhteiskunta on yleensä korkean luottamuksen yhteiskunta. Tällainen Ruotsikin aikoinaan oli. Kun maahan muuttaa vieraita ihmisiä, joilla on oma "etnisyytensä", ihmiskäsityksensä, kielensä, kulttuurinsa ja uskontonsa, tällaiset ryhmät eivät integroidu helposti kantaväestöön ja valtakulttuuriin vaan muodostavat omia alakulttuureitaan. Jotkut yksilöt tietenkin sopeutuvat ja siirtyvät viimeistään seuraavassa sukupolvessa osaksi kantaväestöä, mutta tämä ei koske kaikkia.

”Olemme olleet huonoja integroimaan ihmisiä ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Puhun myös ruotsalaisista perusarvoista kuten poikien ja tyttöjen samanarvoisuudesta, demokratiasta, kaikkien ihmisten samanarvoisuudesta. Siitä, että lapsia ei saa lyödä. On huono asia, jos meillä on kulttuureja, joissa noudatetaan aivan eri normeja. Silloin on selvää, että tapahtuu yhteentörmäys.”

Yritetäänkö ihmisiä edes integroida, kun samaan aikaan edistetään monikulttuurisuutta ja ihannoidaan erilaisuutta. Jos on vuosikausia hoettu mantraa, että "monikulttuurisuus on rikkaus", ajatuksesta on vaikea siirtyä siihen, että alettaisiin tehokkaasti integroida ihmisiä. Sehän tarkoittaisi vaatimusta luopua omasta kulttuurista ja siirtyä valtakulttuurin piiriin.

Puhtaan tekninen huomautus. Lainatussa pätkässä näkyy miten tavoitteet jäävät helposti hämäriksi. Minkä vuoksi ei ole ihme että tuloksistakin tulee kummallisia. Kohdassa kaivatusta ”integraatiosta” käytetään tavallisimmin sanaa assimilaatio. Integraatio taas on naimisissa monikulttuurisuuden kanssa. Se on ryhmien sopeuttamista toisiinsa, jolloin yhteiskunnassa on yhtaikaa voimassa eri tulkintoja arvoista. Esimerkiksi että ihminen voi ottaa tai jättää uskonnon ja että ihminen ei voi niin tehdä. Silloin oikea tulkinta riippuu integroidusta ryhmästä, johon kyseinen henkilö kuuluu. Termejä ei tosin käytetä aina samalla tavalla tai johdonmukaisesti. Ilmeisesti joillakin niistä on myönteisempi kaiku kuin toisilla.