Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Yhteiskunnallisia kysymyksiä ja pohdintoja

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, tammikuu 02, 2019, 22:41:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

Media on tasapuolinen, se ei mainosta poliitikkoja, eikä varsinkaan vihervasemmistolaisia naisia, jotka ovat toimittajien kavereita...:
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/ef1bc9de-5cd2-4858-bce4-a388977c4901
Hupsis...!

Karikko


Kadonnut 16 vuotias -tapellut aiemmin poliisin kanssa kapakassa- rikosta ei epäillä, mutta asiaa tutkitaan. Poika katosi tuon kapakasta lähtönsä jälkeen.

Miten sitten rikoksen mahdollisuus on jo suljettu pois- sitä ei kerrota.
>>>


Valtakunnansyyttäjän toimisto on aloittanut esitutkinnan epäillystä pahoinpitelystä eteläpohjalaisessa ravintolassa, jossa pian kuukauden kateissa ollut lapualaispoika on viimeksi nähty.

Epäiltyjä on kaksi, toinen heistä on poliisi. Tutkinnanjohtajana toimii siitä syystä aluesyyttäjä.

Molempien epäiltyjen osalta tutkittava rikosnimike on pahoinpitely.

Asiasta kertoo Ilkka-Pohjalainen(siirryt toiseen palveluun).

Itse tutkinnasta vastaa Sisä-Suomen poliisilaitos. Asiassa on tehty kuulusteluja, mutta muuta esitutkinnasta ei tässä vaiheessa kerrota.

16-vuotias nähtiin alaikäisyydestään huolimatta 12.11. Lapualla sijaitsevassa ravintolassa. Ilkka-Pohjalaisen tietojen mukaan nuori mies oli poistettu ravintolasta välikohtauksen jälkeen. Osallisena kahakassa olisi ollut myös vapaalla ollut poliisi.

Ilta-Sanomien(siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan toinen osapuoli olisi ollut juuri sittemmin kadonnut lapualaispoika
.

Aluesyyttäjä vahvisti lehdelle aikanaan, että kahakoinnista on kirjattu ilmoitus, joka on saatettu valtakunnansyyttäjän toimistoon.

Poliisi ei epäile 16-vuotiaan katoamisessa rikosta

https://yle.fi/a/74-20008084

Norma Bates

Onko oikein että kun suuryritys on tuomittu syypääksi, se voi suuren rahansa kanssa ruikuttaa ruikuttamasta päästyään niin moneen kertaan että saa lopulta oman tahtonsa läpi, tai ainakin pienennettyä sille määrättyjä korvauksia, ja minimoitua maineelle koituvaa haittaa? Eikö sille kannattaisi olla olemassa joku raja että kuinka monta kertaa joku yhtiö, yritys, yhteisö saa valittaa oikeudenpäätöksestä? Mielestäni isoja komplekseja kun pitäisi kohdella ankarammalla kädellä kuin yksittäisiä ihmisiä.

Tällaista tuli sähköpostiin:

It was a huge victory....and then it wasn't.

After Monsanto's deadly pesticides caused French farmer Paul François to experience amnesia, seizures, and recurring comas, he sued. For 15 years he fought Monsanto in court and in 2012, he won! But the pesticide giant filed appeal after appeal and it took 10 YEARS for the court to set the amount of compensation.

Then, Monsanto was finally ordered to pay Paul just €11,135, after years of expensive health emergencies and nonstop legal fees.

It's a slap in the face. And even worse, it will scare others from taking Monsanto to court.


...

Paul used Monsanto's weedkillers every day in his work as a farmer. He was seriously poisoned when he accidentally inhaled the fumes of a pesticide Monsanto said was safe. Now, the father of two has endured repeated hospitalizations, comas, acute headaches, amnesia, dizziness, stuttering, and anxiety – all while trying to fight for justice.

It was a huge deal when the French legal system finally found Monsanto guilty of poisoning a farmer, setting an important precedent for future accountability. But then Monsanto threw its unlimited resources at the case to try to run out the clock and force Paul to give up – and SumOfUs members chipped in to help.

After 15 years of horrible illness, massive legal fees, and the stress and sleepless nights that come with taking on one of the biggest pharmaceutical companies in the world, Paul was ready for the case to be over. But receiving just €11,135 was a slap in the face.


Lähde: SumOfUs

Hayabusa

^Ja arvatkaa olivatko suuryritykset Davosissa kuiskuttelemassa sannamarinien korviin, että vain suuryritykset voivat ratkaista aiheuttamansa maailmanlaajuiset ongelmat?
Yhden pisteen vihje: Monsanto on nykyään osa Bayer-konsernia.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - tammikuu 29, 2023, 12:05:09
^Ja arvatkaa olivatko suuryritykset Davosissa kuiskuttelemassa sannamarinien korviin, että vain suuryritykset voivat ratkaista aiheuttamansa maailmanlaajuiset ongelmat?
Yhden pisteen vihje: Monsanto on nykyään osa Bayer-konsernia.

Joo. Bayer on nykyään aivan käsittämättömän suuri pulju.

Kaikkein parasta on, kun firma saa kunnon korvauksen itse aiheuttamansa ongelman ratkaisusta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: urogallus - tammikuu 29, 2023, 12:08:39
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - tammikuu 29, 2023, 12:05:09
^Ja arvatkaa olivatko suuryritykset Davosissa kuiskuttelemassa sannamarinien korviin, että vain suuryritykset voivat ratkaista aiheuttamansa maailmanlaajuiset ongelmat?
Yhden pisteen vihje: Monsanto on nykyään osa Bayer-konsernia.

Joo. Bayer on nykyään aivan käsittämättömän suuri pulju.

Kaikkein parasta on, kun firma saa kunnon korvauksen itse aiheuttamansa ongelman ratkaisusta.

Tästä voisi nostaa sellaisen moraalisen kysymyksen, että liekö niin, että oikeasti vastuussa ovat rahoittajat, kun he rahoittavat mitä hyvänsä, jos se tuottaa voittoa.

Pitäisi siis oikeastaan lopettaa eläkelaitokset, ne kun ovat nykyisin suurimpiin rahoittajiin kuuluvia instituutioita.

Samalla ratkeaisi kestävyysvaje ja vanhustenhoitokysymykset.  ???

ROOSTER

Suomi on opposition mukaan velkaantunut holtittomasti ja osin tarpeettomastikin. Asiaa on tutkinut talouspolitiikan arviointineuvosto.

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/madonluvut-velka-suomesta-naista-menolisayksista-hallitus-saa-moitteita/#3f325e24Talouspolitiikan arviointineuvosto on käynyt läpi joitakin hallituksen menolisäyksiä.

– Lisämenot sotilaallisiin ja muihin turvallisuuteen liittyviin tarpeisiin ovat todennäköisesti olleet välttämättömiä, kun taas tietyt ostovoimaa lisäävät toimenpiteet, kuten ylimääräiset lapsilisät, eivät sitä ole olleet. Koska julkisessa taloudessa on jatkuva alijäämä, osa uusista puolustusmenoista ja muista harkinnanvaraisista menoista olisi pitänyt rahoittaa leikkaamalla muita julkisia menoja tai korottamalla veroja, raportin yhteenvedossa todetaan.

Ostovoimaa lisäävät teot, kuten veronalennukset tai lapsilisän hetkellinenkään kohentaminen, eivät siis ole mahdollisia Tal.pol.arv.neuvoston mukaan. Se, että lapsiperheillä on vaikeaa tai että syntyvyys laskee kuin häntä, ei siis saa olla mikään peruste.

Neuvosto on arvioinut myös sähkötuet.

Lainaa– Tuet kohonneiden sähkönhintojen kompensoimiseksi ovat olleet aiheellisia niille haavoittuvimmassa asemassa oleville kotitalouksille, jotka ovat kärsineet eniten energian hintojen suuresta noususta. Sen sijaan sähkön arvonlisäveron väliaikainen alentaminen on kohdentamaton toimenpide, eikä sillä tavoiteta tehokkaasti eniten tuen tarpeessa olevia kotitalouksia.

Luultavasti vaadittaisiin kymmenen vuotta ja miljardi euroa jotta saataisiin kaikenkattava ja hieno tietokoneohjema ja järjestelmä nousseiden sähkönhintojen oikeudenmukaisemmin kompensoimiseksi.  (Ehdotan nimeksi E-potti)

Minusta tuo heti käyttöönotettu veroalennus oli oiva ensimmäinen askel. Se tuskin maksoi mitään valtiolle koska arvonlisäverotettava määrä kasvoi ainakin minun sähkölaskussani moninkertaiseksi, kuten silloin kävi myös alv:n osuudelle. Tuo alennus oli vain ylimääräisen jättituoton pieni leikkaus. Tosiasia on, että valtio ja sähkönmyyjät vetävät hirmuiset tulot vaikka kaikki kompensointitoimetkin laskettaisiin. Muistutan mieliin, että pörssisähköä aiemmin myytäessä kannattavuus oli OK vielä 0,25c/kWh marginaalilla. Nyt sähköyhtiöni on ottanut hetkittäin 43c/kWh marginaalia, sen mukaan on myös alv. maksettava. Siirtomaksut eivät onneksi ole nousseet.

Raportista siis nähdään mihin suuntaan pitäisi hommaa kehittää: nostaa veroja ja leikata julkisia menoja.

Enää ei puutu kuin yksituumaisuus siitä, kenen veroja korotetaan ja mistä leikataan.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Erään edellisen hallituksen leikkauksien vaikutuksia on tutkittu.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a61e9511-39dc-4150-850b-d1d05e071682Pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella toteutettiin useita säästötoimenpiteitä. Erityisesti ne kohdistuivat terveydenhuollon maksuihin ja sosiaalietuuksiin.

Julkisen terveydenhuollon ja yksityisen hoidon, terveydenhuollon matkojen, sekä lääkkeiden omavastuita ja asiakasmaksuja korotettiin. Aiemmassa selvityksessä ilmeni, että lakimuutokset heikensivät perusturvan tasoa erityisesti työttömillä, muun muassa aktiivimallin myötä.

Näinköhän olivat kovin onnistuneita. Kun sairaaloista leikataan sairaalloisesti, ei enää leikata kun ei ole varaa. Nyt tarvitaan lisää uskoa, vaikka ihmeparantumisiin, jottei tarvitse aiheuttaa kuluja ja painetta terveydenhuollolle ja verotukselle. Pitäisi esim. pohtia, olisiko jalan amputaatio halvempi kuin polvinivelen vaihto ja miten omavastuun korottaminen vaikuttaisi asiakkaan hoitotoiveisiin. Työttömillä olisi ainakin paremmin aikaa klenkkailla keppiensä kanssa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 01, 2023, 12:02:58
Suomi on opposition mukaan velkaantunut holtittomasti ja osin tarpeettomastikin. Asiaa on tutkinut talouspolitiikan arviointineuvosto.

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/madonluvut-velka-suomesta-naista-menolisayksista-hallitus-saa-moitteita/#3f325e24Talouspolitiikan arviointineuvosto on käynyt läpi joitakin hallituksen menolisäyksiä.

– Lisämenot sotilaallisiin ja muihin turvallisuuteen liittyviin tarpeisiin ovat todennäköisesti olleet välttämättömiä, kun taas tietyt ostovoimaa lisäävät toimenpiteet, kuten ylimääräiset lapsilisät, eivät sitä ole olleet. Koska julkisessa taloudessa on jatkuva alijäämä, osa uusista puolustusmenoista ja muista harkinnanvaraisista menoista olisi pitänyt rahoittaa leikkaamalla muita julkisia menoja tai korottamalla veroja, raportin yhteenvedossa todetaan.

Ostovoimaa lisäävät teot, kuten veronalennukset tai lapsilisän hetkellinenkään kohentaminen, eivät siis ole mahdollisia Tal.pol.arv.neuvoston mukaan. Se, että lapsiperheillä on vaikeaa tai että syntyvyys laskee kuin häntä, ei siis saa olla mikään peruste.

Neuvosto on arvioinut myös sähkötuet.

Lainaa– Tuet kohonneiden sähkönhintojen kompensoimiseksi ovat olleet aiheellisia niille haavoittuvimmassa asemassa oleville kotitalouksille, jotka ovat kärsineet eniten energian hintojen suuresta noususta. Sen sijaan sähkön arvonlisäveron väliaikainen alentaminen on kohdentamaton toimenpide, eikä sillä tavoiteta tehokkaasti eniten tuen tarpeessa olevia kotitalouksia.

Luultavasti vaadittaisiin kymmenen vuotta ja miljardi euroa jotta saataisiin kaikenkattava ja hieno tietokoneohjema ja järjestelmä nousseiden sähkönhintojen oikeudenmukaisemmin kompensoimiseksi.  (Ehdotan nimeksi E-potti)

Minusta tuo heti käyttöönotettu veroalennus oli oiva ensimmäinen askel. Se tuskin maksoi mitään valtiolle koska arvonlisäverotettava määrä kasvoi ainakin minun sähkölaskussani moninkertaiseksi, kuten silloin kävi myös alv:n osuudelle. Tuo alennus oli vain ylimääräisen jättituoton pieni leikkaus. Tosiasia on, että valtio ja sähkönmyyjät vetävät hirmuiset tulot vaikka kaikki kompensointitoimetkin laskettaisiin. Muistutan mieliin, että pörssisähköä aiemmin myytäessä kannattavuus oli OK vielä 0,25c/kWh marginaalilla. Nyt sähköyhtiöni on ottanut hetkittäin 43c/kWh marginaalia, sen mukaan on myös alv. maksettava. Siirtomaksut eivät onneksi ole nousseet.

Raportista siis nähdään mihin suuntaan pitäisi hommaa kehittää: nostaa veroja ja leikata julkisia menoja.

Enää ei puutu kuin yksituumaisuus siitä, kenen veroja korotetaan ja mistä leikataan.

Itselläni on myös toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus, joten sen voi vaihtaa- Ehkä paras tässä tilanteessa on vaihto toistaiseksi voimassaolevaan pörssisähkösopimukseen- kun senkin voi sitten vaihtaa tarvittaessa.

Ehkä keväällä. Firma nosteli syksyllä pariin kertaan nopeasti tuota sopimusta, joten ne eivät taida olla kovin johdonmukaisia- johtunee tuotannon epävakaudesta.

Siirtomaksut nousevat useimmilla yhtiöillä kyllä lähiaikoina, todennäköisesti kesällä, kun se on helpompi tehdä, ilman kauhiaa protestointeja.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 01, 2023, 12:17:33
Erään edellisen hallituksen leikkauksien vaikutuksia on tutkittu.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a61e9511-39dc-4150-850b-d1d05e071682Pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella toteutettiin useita säästötoimenpiteitä. Erityisesti ne kohdistuivat terveydenhuollon maksuihin ja sosiaalietuuksiin.

Julkisen terveydenhuollon ja yksityisen hoidon, terveydenhuollon matkojen, sekä lääkkeiden omavastuita ja asiakasmaksuja korotettiin. Aiemmassa selvityksessä ilmeni, että lakimuutokset heikensivät perusturvan tasoa erityisesti työttömillä, muun muassa aktiivimallin myötä.

Näinköhän olivat kovin onnistuneita. Kun sairaaloista leikataan sairaalloisesti, ei enää leikata kun ei ole varaa. Nyt tarvitaan lisää uskoa, vaikka ihmeparantumisiin, jottei tarvitse aiheuttaa kuluja ja painetta terveydenhuollolle ja verotukselle. Pitäisi esim. pohtia, olisiko jalan amputaatio halvempi kuin polvinivelen vaihto ja miten omavastuun korottaminen vaikuttaisi asiakkaan hoitotoiveisiin. Työttömillä olisi ainakin paremmin aikaa klenkkailla keppiensä kanssa.

Ylellä oli kuvaava juttu siitä, miten hoitohenkilöstön aika menee ynnä muut asiat -töihin.
Lastenlääkäri pesee leluja, kun potilaat jonottavat hoitoa – lääkäreiden aikaa menee sihteerien töihin
Haastatellun lääkärin kommentti on varsin tyhjentävä: "Tuntuu pöljältä tuskailla töiden kanssa, jotka joku toinen osaisi tehdä nopeammin. Sitten on ihmisiä, joilla ei ole töitä. Lääkärille ei pääse, kun lääkäri hakkaa sihteerin töitä."
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Eihän se 9 miljardin budjettivaje ole ongelma. Sen voi siirtää seuraaville sukupolville.
Hallitushan hakee meille "Seuraavia sukupolvia Afganistanista, Somaliasta ja Nigeriasta", koska he osoittavat meille parempaa yhteiskunnan hoitoa. Luota demareihin, he tietävät sinua paremmin!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - helmikuu 01, 2023, 21:01:14
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 01, 2023, 12:17:33
Erään edellisen hallituksen leikkauksien vaikutuksia on tutkittu.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a61e9511-39dc-4150-850b-d1d05e071682Pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella toteutettiin useita säästötoimenpiteitä. Erityisesti ne kohdistuivat terveydenhuollon maksuihin ja sosiaalietuuksiin.

Julkisen terveydenhuollon ja yksityisen hoidon, terveydenhuollon matkojen, sekä lääkkeiden omavastuita ja asiakasmaksuja korotettiin. Aiemmassa selvityksessä ilmeni, että lakimuutokset heikensivät perusturvan tasoa erityisesti työttömillä, muun muassa aktiivimallin myötä.

Näinköhän olivat kovin onnistuneita. Kun sairaaloista leikataan sairaalloisesti, ei enää leikata kun ei ole varaa. Nyt tarvitaan lisää uskoa, vaikka ihmeparantumisiin, jottei tarvitse aiheuttaa kuluja ja painetta terveydenhuollolle ja verotukselle. Pitäisi esim. pohtia, olisiko jalan amputaatio halvempi kuin polvinivelen vaihto ja miten omavastuun korottaminen vaikuttaisi asiakkaan hoitotoiveisiin. Työttömillä olisi ainakin paremmin aikaa klenkkailla keppiensä kanssa.

Ylellä oli kuvaava juttu siitä, miten hoitohenkilöstön aika menee ynnä muut asiat -töihin.
Lastenlääkäri pesee leluja, kun potilaat jonottavat hoitoa – lääkäreiden aikaa menee sihteerien töihin
Haastatellun lääkärin kommentti on varsin tyhjentävä: "Tuntuu pöljältä tuskailla töiden kanssa, jotka joku toinen osaisi tehdä nopeammin. Sitten on ihmisiä, joilla ei ole töitä. Lääkärille ei pääse, kun lääkäri hakkaa sihteerin töitä."

Lääkäriliitto on vuosikausia vastustanut lääkärin koulutuksen lisäyksiä- pelkäävät varmaan potilaskatoa, eli ovat potilaskateita tuleville lääkäreille jo etukäteen.


Sipiläällä oli paljon "onnistuneita projekteja olleessaan pääministeri- muun-muassa taksiuudistus. Myös tuo kokoomuksen kanssa tehty lupaus, tuli heti petettyä, kuten kepulla on tapana.

Kokoomus on linjannut tuoreessa talousohjelmassaan, että "Kokoomus ei sulje mitään kohdetta säästötoimenpiteiden ulkopuolelle, mutta pitää erityissuojelussa koulutuksen, puolustuksen, oikeuslaitoksen ja turvallisuuden määrärahoja".

Monen suomalaisen muistissa on edellisvaalikauden kuuluisa "koulutuslupaus". Ennen nousuaan pääministeriksi Juha Sipilä (kesk) ja myös tuleva valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) lupasivat Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Suomen opiskelijakuntien liiton kampanjassa, että koulutuksesta ei leikata.

Kun Sipilän hallitus aloitti, se leikkasikin satoja miljoonia euroja koulutuksesta, esimerkiksi opintotuesta, "julkisen talouden välttämättömiä sopeutustoimia"


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e13981fb-6c94-4903-adf7-13a3ee9c25f2

ROOSTER

Veikkaan, että korkeakoulujen lukukausimaksut otetaan käyttöön seuraavalla hallituskaudella.

Taisi talouspoliisi Vihriälä Ykkösaamussa kertoa sopivaksi tasoksi 2000€/vuosi.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Toope

Suomen ei pidä antaa ilmaiseksi koulutustaan. Ulkkarien pitää siitä maksaa.
Tietynasteinen lukukausimaksu ehkä olisi oikein suomalaisillekin.

Hippi

^
Tuo pari tonnia / vuosi oli kyllä ihan kaikille ja sillä lasketaan kerättävän noin 600 miljoonaa euroa aloituspaikkojen lisäämiseen yms. kuluihin.
Sääliksi hiukan käy köyhien perheiden nuoria, jolle tuokin voi olla jo liian suuri kynnysraha.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️