Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Yhteiskunnallisia kysymyksiä ja pohdintoja

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, tammikuu 02, 2019, 22:41:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 02, 2023, 22:25:04
Yksi kysymys on, kuinka paljon yhteiskunta on vastuussa henkilön elämäntapavalinnoista.

Toinen kysymys on kuinka paljon ihmisen elintavat ovat ylipäätään politisoitu kysymys ja kuinka paljon ne kuuluvat yksityiselämän piiriin. Johannekset eivät kenties muista, mutta joskus oli aika jolloin kaikki asiat eivät olleet yhteiskunnallisia. Suomessakin on joskus ollut täysin oma asia paljonko massaa kerää vyötärölle, mikäli sellaiseen yleensä on ollut varaa.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 07, 2023, 10:40:17
Valitettavasti pidän pahaa tekeviä ihmisiä alempiarvoisina kuin niitä jotka eivät tee, ja vielä alempiarvoisina kuin niitä ihmisiä jotka tekevät hyvää. (Itse en tee hyvää, yritän vaan lusia tämän elämä-tuomion loppuun asti karkaamatta, eli tekemättä itsaria.)

Mitä ovat hyvä ja paha?

Mitä ovat rehellisyys ja epärehellisyys?

Hesarissa oli juttu, jossa mitattiin ihmisten rehellisyyttä. Kaupungille jätettiin lompakkoja ja katsottiin, palautetaanko niitä.

Hesari: Helsingin Sanomat järjesti elokuussa testin, jossa toimittaja jätti kaikkiaan kuusi lompakkoa julkisille paikoille Helsingissä. Tarkoituksena oli tutkia satunnaisten ohikulkijoiden rehellisyyttä ja velvollisuudentuntoa.

Ilta-Sanomat on tehnyt vastaavan kokeen aikaisemmin. Ilmeisesti niitä ovat tehneet muutkin.

Ilta-Sanomat: Suuri lompakkotesti paljastaa: ovatko helsinkiläiset rehellistä sakkia?

Rehellisyyttä kuvaa lehtien käsityksen mukaan se, haluaako ihminen asioida POLIISIN kanssa.

Olen ilmeisesti epärehellinen, koska pysyn niin kaukana edellä mainituista kuin vain voin.

Wikipedia määrittelee rehellisyyden seuraavasti:

Rehellisyys tarkoittaa yleiskielessä ensiksi totuudessa pysymistä ja totuuden mukaisuutta ja vilpittömyyttä ja toiseksi vilpin tai vääryyden harjoittamattomuutta, lakien ja sääntöjen noudattamista, luotettavuutta, kunniallisuutta, rehtiyttä.

Jos rehellisyys edellyttää lakien noudattamista, olen niin epärehellinen kuin vain voi olla.

Natsi-Saksassa laki kielsi vainottujen juutalaisten piilottelun. Heidät tuli lain mukaan ilmiantaa poliisille. Ilmiannetut juutalaiset... no, kaikkihan tietävät, miten heille kävi.

Rehelliset ihmiset osallistuivat omalta pieneltä osaltaan holokaustiin. Epärehelliset yrittivät omalta pieneltä osaltaan toimia sitä vastaan ja pelastaa ihmisiä.

Jos löydän lompakon, jätän sen ehkä niille sijoilleen tai vien lähimpään kauppaan tai paikkaan, jossa oletan lompakon omistajan asioineen. Muutaman viikko sitten joku oli unohtanut lompakkonsa Tokmannin hyllyyn. En koskenut siihen vaan ilmoitin lähimmälle myyjälle, että tuonne on tainnut joku unohtaa rahakukkaronsa. Myyjä kävi hakemassa sen, ja kuulin hänen sanovan toiselle myyjälle, että tämä on... en muista enää nimeä, mutta lompakon omistaja tiedettiin ja se oletettavasti päätyi omistajalleen.

Minulta katosi rahakukkaro aika tarkkaan vuosi sitten. Viimeksi maksoin sillä Joutsan S-Marketissa. Viimeinen muistikuvani siitä on maksutilanteessa. Se ehkä putosi kaupan pihaan, kun kävelin autolle. Eipä ole mitään siitä kuulunut, vaikka nimenikin kävi ilmi ajokortista ja muista dokumenteista.

Jos rehellisyyskäsitteeseen yhdistetään niin monta asiaa kuin mitä Wikipediassa kerrotaan, epärehellisen ihmisen leiman saavat myös ne, jotka eivät valehtele eivätkä petä eivätkä varasta eli jotka elävät perinteisesti ajatellen rehellisesti, jos he kuitenkin rikkovat lakia. Punaista päin kävelevä on epärehellinen. Ihminen, joka tehnyt itsestään lakien noudattamisautomaatin on rehellinen.

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/2016052721635988
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009788836.html

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 21, 2023, 14:30:20
Tämmönen tuli somessa vastaan:

Hanna Nevantausta
Kyllä, Suomi on edelleen nettovelaton maa. Kyllä, suurin osa omaisuudestamme on kiinni eläkerahastoissa. Ei,kukaan ei ole tuhlaamassa eläkevaroja syömävelan kattamiseen, vaan ne toimivat vakuutena sille, että meihin edelleen luotetaan rahoitusmarkkinoilla. Älkää esittäkö hölmöjä.

Onkos kovasti bullshittiä. Suomen talous on taantunut 20 vuotta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 16, 2023, 17:48:16
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 21, 2023, 14:30:20
Tämmönen tuli somessa vastaan:

Hanna Nevantausta
Kyllä, Suomi on edelleen nettovelaton maa. Kyllä, suurin osa omaisuudestamme on kiinni eläkerahastoissa. Ei,kukaan ei ole tuhlaamassa eläkevaroja syömävelan kattamiseen, vaan ne toimivat vakuutena sille, että meihin edelleen luotetaan rahoitusmarkkinoilla. Älkää esittäkö hölmöjä.

Onkos kovasti bullshittiä. Suomen talous on taantunut 20 vuotta.

Taantuminen taloudessa on suhteellista- osaketuottoja maksettiin viime vuonna selvästi enemmän, kuin koskaan aikaisemmin.


Norma Bates

Lääkärit ilman rajoja ilmeisesti haluaa että itärajankin yli pääsisi täysin vapaasti:

Välimeren etsintä- ja meripelastustyö on turvattava ja siirtolaisten palautukset Libyaan lopetettava. Kreikan epäinhimilliset säilöönottokeskukset ovat kestämätön ratkaisu. Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme muilta Euroopan rajoilta osoittaa, että aidat vain lisäävät kärsimystä. Suomen on korkea aika ratkaista Välimeren humanitaarinen kriisi yhdessä muiden EU-maiden kanssa. 

https://laakaritilmanrajoja.fi/avoin-kirje-eduskunnalle/

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Karikko


^
Rahaakin tarvitaan lääkkeisiin, eivät pirulaiset jaa niitä ilmaiseksi.

Hyviä keinoja rahan ansaitsemiseen on ainakin yksi- huijaus.

>>>

I kertoo tapauksesta, jossa iäkäs oululaismies oli mennyt Giganttiin aikeenaan ostaa uusi puhelin, joka maksoi tarjouksessa 179 euroa. Iltalehden näkemä lasku oli asiakkaan yllätykseksi paisunut yli 600 euron. Asiakkaalle oli myyty puhelimen lisäksi laturi, kännykkälompakko, näytönsuoja ja puhelimen tukisopimus.

Kun miehen sukulainen oli kysynyt kaupanpurusta, Gigantista oli kerrottu, että vain puhelimen noin 350 euron arvoinen tukisopimus voidaan purkaa. Iltalehden yhteydenoton jälkeen Gigantti oli yhteydessä asiakkaaseen.

– Tapauksesta välitettyjen tietojen perusteella vaikuttaa siltä, olemme epäonnistuneet palvelussa kyseisen asiakkaan kohdalla, ja olemme siitä vilpittömästi pahoillamme, Gigantin Oulun myymäläpäällikkö Harri Luttinen sanoi IL:lle.
>>

S:N saamien vastausten perusteella myös tarpeettomaksi koettujen kodin remonttien myyntitilanteista on huonoja kokemuksia. Taloussanomat on kertonut aiemmin entisestä kotimyyjästä ja kotimyyjien käyttämistä myyntikikoista.

– Eläkeläiset ovat usein hyväuskoisia ja heille saa myös keskimäärin myytyä kalliimmalla kuin nuoremmille. Lisäksi kaupan saa solmituksi useammin.

Ala on muuttunut viime vuosina yhä härskimmäksi ja häikäilemättömämmäksi, hän perustelee, kotimyyntiä tehnyt Leevi kertoo jutussa.


https://www.is.fi/digitoday/art-2000009860726.html

-:)lauri

^
kuka olisi hintalapusta tippaakaan kiinnostunut jos ei enää tarvitsisi sekuntikellon ja dosetin kanssa odottaa milloin saa ottaa seuraavan lääkeannoksen.

...popsi popsi bentsodiatsepiinia, hampaita se vahvistaa...
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 18, 2023, 10:10:01
Lääkärit ilman rajoja ilmeisesti haluaa että itärajankin yli pääsisi täysin vapaasti:
https://laakaritilmanrajoja.fi/avoin-kirje-eduskunnalle/

Ursula haluaa luoda mekanismin, jolla Eurooppa siirtolaistetaan hallitusti Afrikasta tulevilla.

Yle Uutiset:

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitteli sunnuntaina kymmenen kohdan suunnitelmansa, jonka avulla Italialle voitaisiin tarjota välitöntä tukea Lampedusan saarelle saapuvien suurten siirtolaismäärien kanssa.

Suunnitelmaan kuuluu muun muassa EU-virastojen avun lisäämistä sekä avun antamista turvapaikanhakijoiden siirtämiseen Italiasta muihin EU-maihin, jotka osallistuvat EU:n vapaaehtoiseen solidaarisuusmekanismiin.
---
Italia on pyytänyt EU:lta apua siirtolaisten määrän kasvun vuoksi. Lampedusan saarelle tuli alkuviikosta kolmen päivän aikana veneillä 8 500 ihmistä, mikä on enemmän kuin saaren asukasmäärä. Perjantaina viranomaiset siirsivät tuhansia siirtolaisia Lampedusasta Sisiliaan.


https://yle.fi/a/74-20050549

Afrikassa olosuhteet huononevat huononemistaan ilmastomuutoksen takia väestön lisääntyessä samaan aikaan räjähdysmäisesti. Kun tähän vielä lisätään se, että vallankaappauksen kokenut Niger on irtisanonut sopimuksen EU:n kanssa siirtolaisvirtojen hillitsemisestä, millainen on Euroopan tulevaisuus?

Tätä mieltä on professori Janne Saarikivi Ylen uutissivun kolumnissa:

Oikeistopopulistit puhuvat väestönvaihdosta. Asia on tapana kuitata vihamieliseksi salaliittoteoriaksi. Fakta silti on, että väestö vaihtuu. Vuodessa kuolee yli 20 000 henkeä enemmän kuin syntyy ja vauhti kiihtyy.
---
Keskustelu siitä, haluammeko maahanmuuttoa vai emme, meni jo. Siellä se on Jussi Halla-ahon (ps.) Scriptan vieraskirjassa tulevaisuuden kulttuurihistoriaa varten. Nyt pitää käydä toinen keskustelu siitä, miten elämme yhdessä maassa, jossa on kirjava ja moninainen väestö.


https://yle.fi/a/74-20029791

ROOSTER

Tallinkin MyStar vetää noin 3000 ihmistä. Jos Supo vuokraisi sen ja toisi Etelä-Amerikan ja Afrikan maista halukkaita Venäjän aluevesien lähelle, antaisi heille rantautumiseen gummipaatin ja suuntiman. Miten Venäjän hallitus reagoisi?
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

-:)lauri

#1255


Itse kun kärsin myös mittavasta ammattiliitto- ja politiikkayleissivistyksen puutteesta, en ymmärrä, mikä on se oivallus, minkä Sebu tässä tekee. Eikö kaikki päätöksentekoon osuva vaikuttamisyritys, tahallinen tai tahaton, ole aina tavalla taikka toisella myös politiikkaa.

Sebun valitsema kuva ei auta minua poimimaan olellista, sillä itse en ainakaan muista, että ammattiliitojen "työtaistelut" olisivat historissa poikenneet tämän kertaisesta mitenkään oleellisesti. Eri yhteiskunnan sektorit ovat joka kerta ottaneet osumaa. Ensimmäiset enemmän ja toiset vähemmän tai sitten kaikki yhtä paljon riippuen siitä, keneltä kysyy, enkä muista, että kukaan olisi koskaan aiemmin kieltänyt kutsumasta niitäkään työtaisteluita poliittisiksi lakoiksi taika politiikaksi jos niin on halunnut tehdä.

Epäilemättä muistan jotain oleellista väärin tai olen ymmärtänyt nyt jotain oleellista väärin. Yrittääkö Sebu kenties korjata vain jonkin muotoseikan tässä, minkä? Voisiko joku valistaa ummikkoa, kiitos?
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

a4

Yllätyin siitä että Suomessa on yhä uskonnollisia kouluja, vaikka islamista ei vielä puhuttu:

Kristillisten päiväkotien ja koulujen liitto puolestaan saa 250 000 euroa. Liiton puheenjohtaja Jukka Sipilä kertoo järjestön koordinoidaan kristillisten koulujen yhteistyötä. Niissä on yhteensä noin 3 000 oppilasta. Järjestö toivoo rahoituksesta "buustia" kristillisten koulujen verkostolle.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e424c0af-89c7-4b70-9317-1bc9f19b7f71

Mediaan pesiytyneistä kirjoitusvirheistä en yllättynyt.

Aave

Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 17, 2023, 08:06:47
Yllätyin siitä että Suomessa on yhä uskonnollisia kouluja, vaikka islamista ei vielä puhuttu:
Apokalyptisten vitsausten edetessä tuumittakoon: "Jos elämä antaa sinulle heinäsirkkoja, niin syö ne!"

(If life gives you lemons, make lemonade).
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

EUroopan NATO on heikko, koska Euroopan maat eivät ole maksaneet osuuttaan NATO-kustannuksista.
USA maksaa jopa vaadittua enemmän.
Eurooppa on NATO:n loinen!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - marraskuu 30, 2023, 10:34:40
Tallinkin MyStar vetää noin 3000 ihmistä. Jos Supo vuokraisi sen ja toisi Etelä-Amerikan ja Afrikan maista halukkaita Venäjän aluevesien lähelle, antaisi heille rantautumiseen gummipaatin ja suuntiman. Miten Venäjän hallitus reagoisi?

Ehkä lähettäisi heidät suomen rajalla, kiipeilemään aidan yli.

Anna-Majalla on kuitenkin ehdotus suomen tulojen ja menojen tasapainottamiseksi.  Olisihan se kiva ettei tarvitsisi velaksi elättää kohta kovin kirjavaa väkimäärää valkonahkojen uurastessa työnteossa kelan korvaushakemusten teossa ja niiden  varassa. Niiden tekeminen kuulemma ei ole ihan helppo- toope kertonee tarkemmin..

>>

Rkp:n Anna-Maja Henriksson on jo esittänyt veronkorotuksia.

Vuodesta 2020 kokonaisveroaste on tippunut 43,1:stä 40 prosenttiin. Eli jos veroaste nousee tai nostetaan takaisin entiseen, se olisi 10 miljardin potti, eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa on laskeskeltu.

Mutta eihän sen niin pitänyt mennä tämän oikeistohallituksen aikana.

Viime viikolla kävi niin, että tämän vuoden valtionvelka pamahti hetkessä 14,4 miljardiin.