Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Yhteiskunnallisia kysymyksiä ja pohdintoja

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, tammikuu 02, 2019, 22:41:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 12 Vieraat katselee tätä aihetta.

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 01, 2020, 00:28:52
Lainaus käyttäjältä: Hippi - marraskuu 29, 2020, 14:22:02
^
Puhuin nimenomaan radion Kansanradio -ohjelmaan soittaneiden "kansan syvien rivien" ratkaisuista erilaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Erilaisilla rikkaiden palkkojen leikkauksilla ja puoluetuen poistamisella yms. kasaan haalittu rahamäärä oikeasti ei ole misään suhteessa siihen määrään, joka tarvittaisiin ongelmien hoitoon.

Näille ihmisille on politiikan tupailloissa helppo myydä ihan mitä vain.
Vasurit myyvät jotain rahojen tasajakoa = köyhyyttä.

Oikeisto taas myy rahojen kasautumista yhä harvemmille, jolloin 1 % omistaa kaiken.

Anders Anderes Magobläts

Yrittäjät, erityisesti matkailualalla, valittavat asiakkaitten puutteesta ja huonosta taloudellisesta tilanteesta ja pyytävät apua valtiovallalta.

Sipilän aikaan työttömät esittivät vastaavanlaisia vaatimuksia ja heille vastattiin - kiristämällä työttömyystuen saamista, esittämällä lisäehtoja ja pienentämällä korvauksia. Minäkin kerroin useammalle laiskimukselle, että töitä kyllä löytyy jos on haluja tehdä.

Samoin sanoisin matkailu ym. yrittäjille - asiakkaita kyllä piisaa, heidät pitää vain etsiä, eikä maata perse leveänä sohvalla heitä odottamassa. Kyllä se siitä. Ensiapuna voisi kaikkia veroja ja maksuja nostaa ja ulosottoa nopeuttaa, eiköhän se kannustaisi yrittämään. Jos hallitus ei uskalla ryhtyä näihin toimiin, niin kuljeskeleehan asiantuntijoita vapaana.

Aktivointikonsultointiapua voisi vaikka Matti "Lapissa matkailualan töitä riittää" Torviselta tai Juhana "rikkaruohoja ovat" Vartiaiselta.
"Tuotannon nopeuttaminen on vähän sama asia kuin jos sanon kissalle, että istu. Ei se noin vain istu", Rämet sanoo.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 01, 2020, 00:27:32
Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 30, 2020, 11:32:20
Pörssi vain mahdollistaa ihmisten ahneuden "pohjattomuuden" ja kiristää työntekijöiden osuudet minimiin.
Rikkaat ei kasvata rikkautaan omalla työllään, vaan toisten monien ihmisten työn tuloksena...
Toisaalta pörssin keksintö ehkä loi myös sitä vaurautta, jolla ollaan rakennettu yhteiskuntaa, urheiluareenoita, konserttiareenoita, museoita ja sellaisia...
Minua ärsyttää suuresti se vasurien epä-älyllinen näkemys, että toisten vaurastuminen olisi toisilta pois. Ikään kuin varallisuus olisi jokin olemassaoleva hahmottuma. Ei se sitä ole, vaan se on kasvatettava ilmiö. Me olemme nykyään moninkertaisesti vauraampia kuin 100 vuotta sitten. Afrikan köyhät ovat vauraampia kuin 100 vuotta sitten.

Vaurauden vieroksuminen on muuten Suomessa yhteiskunnallinen ongelma, kun meillä ei ole tarpeeksi vauraita sijoittajia yritystoimintaamme. Rahaa pitää anoa valtiolta.

No se ahneus mahdollistaa tämän "sivystyksen ja sen> tuhon siinä ohessa ja köyhäthän meillä on "aina keskuudessamme. Onko heillä oikeus vaatia samaa mitä muillakin on- mitä siihen sanot?

Rahasta ja vallasta tapellaan varmaan jatkuvasti, siinä sivussa tuhotaan luonto ja ihminen joka on luonnon osa, eikä pärjää ilman luontoa.

-:)lauri

#663
Nyt kun on noita ilmastotoimiin korvamerkittyjä miljardeja Euroopan elvytysrahastossa, voisi hallitus laitaa pystyyn ilmastoinnovaatioministeriön, jonka tehtäväksi antaisi innovoida ilmastotaloutta ja palkata ihmisiä töihin suoraan valtiolle ideoiden toteuttamiseksi. Näin Suomen valtio saisi tervettä tulopohjaa (kunhan löytyisi kaupallistettava idea), jotta ei tarvitsisi velkaantua ja verottaa.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Laika

#664
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 01, 2020, 14:52:39
Nyt kun on noita ilmastotoimiin korvamerkittyjä miljardeja Euroopan elvytysrahastossa, voisi hallitus laitaa pystyyn ilmastoinnovaatioministeriön, jonka tehtäväksi antaisi innovoida ilmastotaloutta ja palkata ihmisiä töihin suoraan valtiolle ideoiden toteuttamiseksi. Näin Suomen valtio saisi tervettä tulopohjaa (kunhan löytyisi kaupallistettava idea), jotta ei tarvitsisi velkaantua ja verottaa.

Joku voisi myös laittaa Jyrki Kataiselle viestiä, että lopettaisivat kaupanteon brasilialaisten fasistien kanssa.

Oikeistollahan ei, luonnollisestikaan, ole yhdenkään oikeistolaisen mukaan sen asian kanssa tekemistä. Kenties nihilismi on iskostunut pohjaan saakka, ja ei sen vuoksi ole näiden ihmisten omassa tiedossa. Heistä on normaalia tuhota ne edellytykset, joista heidän ja heidän jälkeläistensä elämänlaatu on riippuvainen. Siksi se ei vaadi heiltä hyväksyntää. Sitä paitsi -jos yksilö uskoo kaikkien olevan yhtä hirveitä, mahdollisista maailmoista paras on edelleen hirveä, eikä sekään vaadi heiltä mielestään hyväksyntää.

Brasiliassa Amazonin sademetsän metsäkato kiihtyy. Vuoden sisällä metsää on tuhoutunut enemmän kuin sitten vuoden 2008.

Metsää tuhottiin kahdentoista kuukauden aikana yhteensä yli 11 000 neliökilometriä. Asia selviää Brasilian avaruusjärjestön (Inpe) raportista, jossa katoa tarkasteltiin viime vuoden elokuusta tämän vuoden heinäkuun loppuun. Raportin luvut ovat alustavia. Viralliset tilastot on määrä julkaista ensi vuonna.

Järjestö tarkkailee metsäkatoa satelliittikuvista.

– Tällaisen metsäkadon takia Brasilia on varmaankin ainoa merkittävä saastuttaja, joka on onnistunut kasvattamaan päästöjään vuonna, jona koronaviruspandemia on halvaannuttanut globaalin talouden, brasilialainen ympäristöjärjestöjen liittouma Observatorio do Clima kommentoi uutistoimisto AFP:n mukaan.


https://yle.fi/uutiset/3-11674207

Jyrki Katainen esimerkiksi edustaa yhtä maailman suurimmista talousalueista, eikä ilmeisesti asemansa puolesta ole silti nähnyt minkään näistä seikoista vaativan häneltä hyväksyntää. Hirveille ihmisille on täysin normaalia, että ihminen hävittää elämän edellytykset ympäriltään. Muuten he ymmärtäisivät olla peloissaan ja yrittäisivät siksi väistää moista kohtaloa, ellei tarkoituksena tosiaan ole tietoisesti turmella elämän perusedellytyksiä peruuttamattomasti. Ihmisten hirveys ei kuitenkaan ole niinkään heidän aktiivisesti pahassa tahdossaan kuin välinpitämättömyydessä. Kansallissosialistien nousuunkaan ei tarvittu ehdotonta enemmistöä, mitä he eivät koskaan saavuttaneet edes vaalipaikkojen liepeillä uhkailevista roistoistaan huolimatta, vaan valtava, passiivisten sivustakatsojien joukko, joka piti kaikkea tapahtuvaa joko normaalina tai ainakin väistämättömänä*.

On täysi skandaali että EU lainkaan neuvottelee tällaisten rikollisten valtioiden kanssa vapaakaupasta, kun listalla pitäisi olla pikainen kauppasaarto. Kansallisesti häpeällistä on, että suomalaiset ovat välillisesti asiassa mukana, ilman kritiikin häivää.

Tälläkin palstalla on aitoja bolsonaristoja. Fasismin kova ydin ei suinkaan ollut kansanmurhissa -jotka olivat eräänlainen sivutuote- vaan kansallisen voiman tavoittelussa, näkemyksessä valtiaista ja orjista elämän väistämättömänä kohtalona. Kansanmurhat vain tarkoittivat fasisteille sivistyksen rajan vetämistä orjaplantaasilla, joka kulkisi herraskartanon ja palvelusväen parakkien välillä. Heille sivistys oli kulkemista hihnan oikeassa päässä. Uskoakseni on tärkeää ymmärtää, että myös fasisteilla on oma käsityksensä siitä, mihin viitataan sivistyksenä, niin kuin typeryksellä on käsitys, miltä älykäs henkilö vaikuttaa.


* Jos uskoo väistämättömyyteen, onko mitään, mikä ei olisi normaalia? Tai sitten: jos uskoo väistämättömyyteen, mikä ero on mieleltään terveissä ja mieleltään epäterveissä ilmiöissä?
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 01, 2020, 20:46:39
Kansallissosialistien nousuunkaan ei tarvittu ehdotonta enemmistöä, mitä he eivät koskaan saavuttaneet edes vaalipaikkojen liepeillä uhkailevista roistoistaan huolimatta, vaan valtava, passiivisten sivustakatsojien joukko, joka piti kaikkea tapahtuvaa joko normaalina tai ainakin väistämättömänä (ja jos uskoo väistämättömyyteen, onko mitään, mikä ei olisi normaalia?).

Olisivatko kansallissosialistit hävittäneet Saksan metsät, jos he olisivat jääneet valtaan?

Vastaaminen tuohon on tietenkin pelkkää arvailua kuten vastaaminen siihen, miten paljon ympäristötuhoja kommunistit olisivat vielä saaneetkaan aikaan, jos Neuvostoliitto olisi jatkanut olemassaoloaan. Aral-järvi ehdittiin tuhota ja ydinjätteitä levitellä sinne tänne. Neuvostolitossa katsottiin, että ydinkärkiohjukset ovat parempi sijoitus kun Pietarin jätevedenpuhdistamo.

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 01, 2020, 20:46:39
On täysi skandaali että EU lainkaan neuvottelee tällaisten rikollisten valtioiden kanssa vapaakaupasta, kun listalla pitäisi olla pikainen kauppasaarto. Kansallisesti häpeällistä on, että suomalaiset ovat välillisesti asiassa mukana, ilman kritiikin häivää.

Olisi mahdollista järjestää yksityisesti boikottikampanja, jos EU ja valtiot eivät siihen taivu. "Älkää ostako brasilialaisia tuotteita", voisi kylteissä lukea. Hedelmät ja mitä kaikkea sieltä tulee, mädäntyisivät laareihinsa. Finnair romuttaisi brasilialaiset lentokoneensa. Kai viesti lopulta menisi perille.

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 01, 2020, 20:46:39
Tälläkin palstalla on aitoja bolsonaristoja.

Pelkään pahoin, että kuulun Laikan mielestä "bolsanaroihin", vaikka en kannata sademetsien tuhoamista. Vastustan sitä ehdottomasti.

Metsiä tuhotaan muutenkin kun hakkaamalla ne autioiksi, ja tässä toisesa tuhoamisessa suomalaiset ovat aivan konkreettisesti mukana. Sademetsien alkuperäilajit tuhotaan ja tyhjäksi hakatuista alueista tehdään yhden lajin puupeltoja teollisuuden tarpeisiin.

Ja entä Suomen metsäpolitiikka? Ollaanko Suomessa Brasilian tiellä?

Laika

#666
Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 01, 2020, 20:46:39
Tälläkin palstalla on aitoja bolsonaristoja. Fasismin kova ydin ei suinkaan ollut kansanmurhissa -jotka olivat eräänlainen sivutuote- vaan kansallisen voiman tavoittelussa, näkemyksessä valtiaista ja orjista elämän väistämättömänä kohtalona. Kansanmurhat vain tarkoittivat fasisteille sivistyksen rajan vetämistä orjaplantaasilla, joka kulkisi herraskartanon ja palvelusväen parakkien välillä. Heille sivistys oli kulkemista hihnan oikeassa päässä.

YK:n pääsihteeri Guterres piti puheen fasisteille:

"Maapallo on mennyt rikki. Ihmiskunta sotii luontoa vastaan. Tämä on itsetuhoista", Guterres sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ihmiskunnan syntien lista on pitkä.

"Biodiversiteetti romahtaa. Miljoona lajia on sukupuuton partaalla. Ekosysteemit katoavat silmiemme edessä. Aavikot leviävät. Kosteikot katoavat. Joka vuosi menetämme 10 miljoonaa hehtaaria metsiä. Valtameriä ylikalastetaan ja ne hukkuvat muoviroskaan. Niihin imeytyvä hiilidioksidi happamoittaa meret. Koralliriutat ovat vaalenneet ja kuolevat. Ilman ja veden saastuminen tappaa yhdeksän miljoonaa ihmistä vuosittain."


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007657756.html

Ei ole epäselvää, miltä suunnalta Guterresin sanat kuitataan yhä edelleen 'vasemmistolaisena alarmismina', niin kuin on sama varoitus vuosia jo kuitattu. Vaan miten on sen vapaakauppasopimuksen laita, laittaako Jykä nimen paperiin? Kilahtaako bonus palkkiotilille?

Fasistien lääke vaivaan on sentään selvä: köyhien pitäisi kuolla rasittamasta Maata, lähtien pohjimmaisista eliömuodoista ja päätyen neekereihin. Jos aluksen pohja pettääkin, on ylimmillä kansilla vielä kosolti aikaa järjestää tanssiaisia.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Ihmiskunta elää yli luonnonvarojensa. Yhdysvallat on suurin törsääjä. Fasismia on korkeintaan joidenkin persunuorten päiväunissa - ellei Kiinan ja Vietnamin järjestelmiä määritellä fasismiksi.

Tässä "fasismia"...

https://www.coolstuff.fi/Joululahjat                                                             

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 03, 2020, 13:54:20
Ihmiskunta elää yli luonnonvarojensa. Yhdysvallat on suurin törsääjä. Fasismia on korkeintaan joidenkin persunuorten päiväunissa - ellei Kiinan ja Vietnamin järjestelmiä määritellä fasismiksi.

Tässä "fasismia"...

https://www.coolstuff.fi/Joululahjat                                                           
Polit Geogr. 2020 Apr 8 : 102186.
The land of the past? Neo-populism, neo-fascism, and the failure of the left in Brazil
  Marcelo Lopes de Souza
...
Are we experiencing an emerging (neo-)fascism in Brazil? Argentine political scientist Atílio Borón, for one, argues that while the Bolsonaro government is on the far right, it is not properly fascist, since fascism was a unique historical phenomenon relating to European conditions in the 1930s and 1940s (Borón, 2019). Indeed, the Bolsonaro government has quite peculiar characteristics compared with European fascism: for example, while the latter presupposed a strong state apparatus to direct the economy, the Brazilian government, in spite of its bellicose rhetoric and authoritarian measures, follows a strongly neoliberal economic policy. However, Bernardo (2003) offers a powerful, heterodox interpretation of fascism, emphasising that fascist phenomena appear in many guises and adapt to different circumstances. In the present Brazilian case, a neo-fascist core seems to have converged with the interests and rhetoric of fundamentalist-Pentecostalist religious leaders, and both of these groups have allied themselves with members of the military and with neoliberal think-tanks (albeit not without friction). In other words, there is a power bloc made up of non-fascist conservatives and neo-fascist ultra-rightists − though, for the time being, Brazil's neo-fascist forces still lack the support of a broad, fanatical mass movement, which was a key feature of European fascism.

- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7139254/

Myös vasemmistoa syyllistetään:
From the outset, the Lula da Silva government (2003–2010) seemed to be more willing to make concessions to agribusiness, mining companies and other capitalist interests than to consistently defend the interests of subaltern groups. This was not only due to economic calculations (such as attracting foreign investments and sponsoring large infrastructure projects), but also to the need for parliamentary support from the powerful mining and agribusiness lobbies in the Brazilian Congress. As early as in 2003, the Ministry of the Environment was put under strong pressure from within the government itself to make several concessions.
...
Another example was the construction in the Amazon of two large hydroelectric dams on the Madeira River (Santo Antonio and Jirau) and another one on the Xingu River (Belo Monte). Environmentalists, indigenous peoples, and a significant segment of Brazilian public opinion mobilised against these dams through the press and online campaigns, but without success.
...
Much of the pressure from within the government to weaken and 'flexibilise' environmental mandates (for instance, by speeding-up environmental licensing) was led by none other than Dilma Rousseff, who was Minister of Mines and Energy between 2003 and 2005 and head of the Office of the Chief of Staff of the Presidency between 2005 and 2010, when she succeeded Lula as President of Brazil. Not surprisingly, Rousseff's government endorsed the new Forestry Code of 2012, which has been extremely generous to large-scale farmers, most notably by granting amnesty to those involved in illegal logging, and by reducing the size of environmentally protected areas.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

#669
Laitan nyt tänne "Kokoomuksen" Liberan vaihtoehtobudjetin, jossa oikeasti karsitaan se liki 10 miljardia Suomen menoista, joita pitäisi ylipaisuneen yhteiskunnan vuoksi karsia:
https://i.postimg.cc/4dD8XXqZ/liberabudjetti.png
https://www.facebook.com/SammallahtiTere/posts/2702275610025214
Noin rankkaa ei voida toteuttaa, mutta oikean suuntainen on. Suomen täytyy vähentää miljardeja budjetistaan!
https://www.libera.fi/julkaisut/ajatuspaja-liberan-varjobudjetti-mika-on-valtion-ydintehtava/
Pdf-tilastoina löytyvät tarkemmat tiedot.

Laika

#670
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 03, 2020, 18:36:23
...
Much of the pressure from within the government to weaken and 'flexibilise' environmental mandates (for instance, by speeding-up environmental licensing) was led by none other than Dilma Rousseff, who was Minister of Mines and Energy between 2003 and 2005 and head of the Office of the Chief of Staff of the Presidency between 2005 and 2010, when she succeeded Lula as President of Brazil. Not surprisingly, Rousseff's government endorsed the new Forestry Code of 2012, which has been extremely generous to large-scale farmers, most notably by granting amnesty to those involved in illegal logging, and by reducing the size of environmentally protected areas.

Tuossa tullaan nihilistiseen vasemmistoon tyypillisimmillään. Jos mitään vasemmiston haaraa, vähiten ymmärrän sulle-mulle-vasemmiston universalismiksi naamioitua nationalismia. Se vain korvaa tarpeen tullen 'Brasilian kansan' 'ihmiskunnan edulla', vaihtaen yhden nationalismin toiseen, ja myy sen sitten kannattajilleen.

Pentti Linkola puheissaan tuntui ymmärtävän sen puolen nationalismista, muttei vastaavasti tunnettujen elämänmuotojen symbioottista käytöstä, johon suhteessa hän piti ihmistä parasiittina. Hän ei tuntunut ymmärtävän ihmisen potentiaalia sopeutua omiin reunaehtoihinsa, ellei nationalismimme tee meistä itsetuhoisia. Itsetuhoinen on sana, jota Guterrez käyttää. Linkola maiskuttelee itsetuhoisuudella ikäänkuin vastauksena annettuun ongelmaan.

Itsetuhoisen käytöksen välttäminen lienee lajin selviytymisen kynnyskysymys. Häviävän osapuolen iloksi ainakaan ei jää mitään kysymyksiä jäljelle 'nationalismin tulevaisuudennäkymistäkään', sillä ei jää ketään kysymään niistä eikä ketään vastaamaan.

En tiedä, olisiko Orwell hyväksynyt tapaani puhua nationalismista, mutta en näe omaani sille vastakkaisena. Orwell käyttää kuitenkin kansakuntaa tai uskontoa ihailun kohteena abstraktisti, ja ei ole syytä olettaa, etteikö kyseinen reiluuskäsitys toistuisi joukon yleisyyden kasvaessa. Päinvastoin kiinalaisten pitäessä koiraa neekerinään, on sen korvannut sika lännessä, eikä se silti estä länsimaalaisia kohdistamasta kritiikkiään kiinalaisten koiransyöntiin. Ainoastaan nationalismille ominainen logiikan sisäsyntyinen puute voi estää näkemästä ristiriitaa koko ajattelun fokuksessa.

Aikoinaan muuan nimimerkki lainasi mielellään neuvostosanakirjaa uskollisesti selittääkseen eläimen mekaniikkaa, ja kaikki pavlovilaisten kokeiden jälkeen tullut oli eläintieteissä hänelle hölynpölyä. Koska hänen neuvostonationalisminsa tosiaan kiinnittyi Neuvostoliittoon Venäjän sijaan, ei venäläinen Tolstoi olisi varmaan kelvannut kummoiseksikaan erinomaisuuden lähteeksi keskustelussa tieteenfilosofiasta. Leninismi ei suinkaan ollut ensimmäinen nationalistinen tieteellistys -toista kutsuttiin aikoinaan frenologiaksi.

Mieleen tulee, etteivät frenologia lännessä ja leninismi idässä epäonnistuneet kovinkaan erilaisista syistä niin perinpohjaisesti käyttäytymisen selittämisessä. Yhtä hyvin sosiopaatti voisi yrittää ymmärtää terveen yksilön toimintaperiaatetta, ja Lenin oli kultteineen Neuvostoliiton oma Franz Joseph Gall. Palaan nihilistiseen vasemmistoon. Brasilia ei ole ainoa syy, minkä vuoksi en pidä vasemmisto-nationalismiakaan edes elinkelpoisena, vaikka Brasilian voi lisätä listaan. Nationalismi on nihilismiä siinä määrin kuin se nihiloi tai tekee tyhjäksi kaiken muun arvon verrattuna omaan itseisarvoonsa, jota se pitää likimain päämääränä sinänsä. Päämääränä ei ole osoittaa elämän tärkeyttä, vaan ihmisen. Tärkeää ei ole ihmisen vaan ranskalaisten tai walesiläisten erinomaisuus. Ja vastaavasti: jos elämän tärkeys uhkaa walesiläisten tai ranskalaisten asemaa tärkeysjärjestyksessä, saa elämän tärkeys väistyä.

Mielestäni Bolsonaroa voi hyvästä syystä kutsua fasistiksi tai uusfasistiksi. Hänelle uusliberalismi sattuu kuulumaan jalon kansakunnan luonteeseen, koska bolsonaristalle se tekee kansakunnasta voimakkaan ja edistyksellisen. Onnekseni se on niin vaatimattoman kansalaisen esittämä näkemys, ettei se varmasti uhkaa suuresti kunnioitetun presidentin arvovaltaa. Kertokaa puolestani sellaiset terveiset delegaatti Kataiselle, jos satutte miestä joskus näkemään. Voitte kertoa nöyrimmät terveiseni.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

#671
Uutisjutuissa puhutaan konservatiiveista ja liberaaleista ja uuskonseravatiiveistä ja uusliberaaleista ja kansalliskonservatiiveista ja mitä kaikkia niitä on. Jopa "kansallisliberalismi" mainitaan. Lisäksi on eroa siinä, puhutaanko asioista talouden näkökulmasta vai aatteiden näkökulmasta. Myös sillä on merkitystä, onko liberaalisuus oikeistolaista vai vasemmistolaista.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pmjamsa/206283-uusliberalismin-ja-uuskonservatismin-amerikkalainen-ristisiitos/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ollijuntunen/141444-mita-on-kansallisliberalismi/

Käsitteitä on niin paljon, että tavallisella ihmisellä alkaa olla vaikeuksia tietää, mihin lokeroon hän ajatuksineen kuuluu. Todennäköisesti suuri osa ihmisistä ei kuulu tarkasti mihinkään tiettyyn lokeroon, vaan ihmisillä on sekä konservatiivisia että liberaaleja ajatuksia elämänalueesta riippuen.

Olenko liberaali, jolla on konservatiivisia ajatuksia vai konservatiivi, jolla on liberaaleja ajatuksia.

"Ahviolainen rasisti-fasisti" ajattelee ehkä eräs nero, mutta se olkoon hänen käsityksensä.

Itse ajattelen niin, että minulla on joitakin konservatiivisia ajatuksia, mutta olen siinä mielessä liberaali, että en vaadi näitä ajatuksia muita sitoviksi normeiksi. Kukin eläköön missä arvomaailmassa haluaa, kunhan ei pakota muita elämään siinä. Tämä on mottoni.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 04, 2020, 02:55:03
...
Mielestäni Bolsonaroa voi hyvästä syystä kutsua fasistiksi tai uusfasistiksi. Hänelle uusliberalismi sattuu kuulumaan jalon kansakunnan luonteeseen, koska bolsonaristalle se tekee kansakunnasta voimakkaan ja edistyksellisen. Onnekseni se on niin vaatimattoman kansalaisen esittämä näkemys, ettei se varmasti uhkaa suuresti kunnioitetun presidentin arvovaltaa. Kertokaa puolestani sellaiset terveiset delegaatti Kataiselle, jos satutte miestä joskus näkemään. Voitte kertoa nöyrimmät terveiseni.

Jos satun näkemään kukkaruukun mätkimässä Kataista turpaan, en välttämättä mene apuun - lupaan kuitenkin hurrata Laikankin puolesta. ;)
Pääministeri Kataiselle tikkejä päähän vaaliyönä
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

-:)lauri

#673
Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 04, 2020, 02:55:03
Mielestäni Bolsonaroa voi hyvästä syystä kutsua fasistiksi tai uusfasistiksi. Hänelle uusliberalismi sattuu kuulumaan jalon kansakunnan luonteeseen, koska bolsonaristalle se tekee kansakunnasta voimakkaan ja edistyksellisen.

Nykyfasismi jos sitä fasismiksi voi kutsua, vaikuttaa olevan autorataarisen ja totalitaristisen yövartijavaltion tavoittelua ehkä juuri neoliberaalillakin talouspolitiikalla. Eli poiketen aiemmasta ja ainakin puheiden tasolla, pyritään eroon valtiosta säilyttäen sen väkivaltakoneisto. Väkivaltakoneisto sitten vahtimaan, että kansalaiset pelkästään ylistävät syntynyttä putinistania.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Saares

Miten edelliseen sopii natsien sotahuuto: Ein reich....