Kirjoittaja Aihe: Filosofisesti filosofiasta  (Luettu 81081 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 18008
Vs: Filosofisesti filosofiasta
« Vastaus #720 : Heinäkuu 15, 2023, 23:12:01 »
Filosofiassa kritisoin sitä, että käsittelee liikaa yhteiskunnan teoreettisia ongelmia jättäen normielämän/käytännön ongelmat huomiotta.
Jari Ehrnrooth on mielestäni poikkeus tästä:
https://yle.fi/a/74-20033508
Lainaus
Kun kevään eduskuntavaalien tulos oli selvinnyt, Suomen vasemmisto ja vihreät ryhtyivät itsetutkiskeluun rökäletappionsa syistä. Merkillepantavaa oli itseymmärryksen samankaltaisuus.

Vasemmistoliitossa mietittiin, onko puolueesta tullut jo liiaksi etujoukkopuolue ja kohta apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) kutsui kansaa kaduille osoittamaan mieltään sysimustaa porvarihallitusta vastaan. Vihreät puolestaan pohtivat, miten ihmeessä heidän hyvä viestinsä ei ole välittynyt kaikille.

Arvovapaaseen yhteiskuntaan sopimaton ylivertaisuusharha tuli etsimättä mieleen, kun väistyvä pääministeri Sanna Marin piti puheen New Yorkin yksityisestä yliopistosta valmistuville. Hän esiintyi feministisen edistyksen airuena ja leimasi konservatiiviset arvot uhkaksi vapaudelle, ihmisoikeuksille ja demokratialle. Hänen mielestään käynnissä on arvojen taistelu ja jokaisen on valittava puolensa, sillä keskitietä ei ole...
Autoritaarinen näkemys Marinilta, tuo on hänen ryhmänsä ongelma.
Loput artikkelista linkissä.
Ehrnrooth YLE:ssä:
https://yle.fi/aihe/t/18-266365