Kirjoittaja Aihe: Kansanedustaja Päivi Räsäselle syyte  (Luettu 11962 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa a4

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 4117
Vs: Kansanedustaja Päivi Räsäselle syyte
« Vastaus #390 : Kesäkuu 06, 2021, 09:41:40 »
Tulikitsin niin että valtakunnasyyttäjä hoiti virkavelvollisuutensa ja syytökset Räsästä kohtaan olivat vakavia:
Kuinka ollakaan "virkavelvollisuus" koski myös Luther-säätiötä, koska pitää "rikollista" materiaalia sivuilla. Sama ei pädekään Yleen. Stillerin Räsäs-ohjelma löytyy edelleen Areenasta. https://areena.yle.fi/audio/1-50363169
Myöskään Twitteriä ei syytetty. Miksi? No siitä yksinkertaisesta syystä, että isoilla mediataloilla olisi resurssit repiä Toiviainen kappaleiksi oikeudessa ja sen ulkopuolella. Pientä tekijää sen sijaan on helppo kiusata.
Maallikkona ja ilman tarkempaa tietoa voin vain spekuloida vastauksia esittämiisi kysymyksiin.
Ehkäpä Areenan puheohjelma katsottiin uutisointikontekstiksi ja Luther-säätiön ylläpitämä pamfletti uskonnolliseksi julistamiskontekstiksi.
Twitter, Instagram sekä Facebook ehkä katsottiin liian isoiksi kohteiksi Suomelle tai valtakunnansyyttäjän velvollisuuksien ulkopuolelle jääviksi, toisin kuin niissä viestejään julkaissut ja julkaisuidensa poistamisesta kieltäytynyt Räsänen.

Ehkäpä syytteistä löytyy jostain tai myöhemmin julkaistaan tarkempaa tietoa.

Lähetyshiippakunnan piispaksi valittu Juhana Pohjola on ollut Luther-säätiön asiamiehenä ja verkkosivujen päätoimittajana vastuussa kirjoituksen levittämisestä.
https://www.lhpk.fi/hiippakuntadekaani-pohjolaa-vastaan-syyte/

Lisäksi Räsänen on julkaissut Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.

Räsänen on edelleen Yle Puhe -radiokanavan ohjelmassa, sen jaksossa "Mitä Jeesus ajatteli homoista?" esittänyt homoseksuaaleja halventavia lausumia. Siinä Räsänen on sanonut, että jos homoseksuaalisuus on geneettistä, se on silloin geneettinen rappeuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä. Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit.

Haastehakemus ja esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Aikataulua voi myöhemmin tiedustella Helsingin käräjäoikeudesta. Käsittelypäivää ei ole vielä päätetty.

https://syyttajalaitos.fi/-/paivi-rasaselle-ja-luther-saation-juhana-pohjolalle-syytteet-kiihottamisesta-kansanryhmaa-vastaan

Poissa Jaska

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 2368
  • Taivahan tosikko
Vs: Kansanedustaja Päivi Räsäselle syyte
« Vastaus #391 : Kesäkuu 06, 2021, 16:05:41 »
Taantumusto-Toopen oikeistolinkit voi hyvällä syyllä arvata poliittiseksi skeidaksi - näitä en katsonut, mutta joskus olen niinkin tehnyt
Mutta tässä ketjussa sopii todeta, että Raamatun vastaisesti Päivi räsänen vaati pojalleen oikeutta pitää pitkää tukkaa armeijassa
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010102012550776
Pitkä tukka on pieni juttu. Genitaalimutilaatiot tms. ovat tärkeämpiä. ...

Onko Päivi Räsäsen casessa jokin sukuelinten silpomisaspektikin? Mooseksen laissa poikalapset ympärileikataan kahdeksanpäiväisinä, mutta ympärileikkaussäännöstä kristityt ovat etääntyneet. Ympärileikkauksesta Uudessa Testamentissakin kirjoitetaan muttei anneta selvää ohjetta. Tukanpituuteen otetaan kuitenkin selvä kanta (pitkä tukka on miehelle häpeäksi mutta naiselle kunniaksi). Tämä Päivi kun kovasti on juuri Raamattuun vedonnut. Harvoissa kristillisissä kirkkokunnissa tehdään uskonnollisia ympärileikkauksia.