Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Kansanedustaja Päivi Räsäselle syyte

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, marraskuu 04, 2019, 11:51:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kertsi

#855
Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 16, 2023, 11:33:31
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - marraskuu 16, 2023, 08:55:32
Muoksis: Kopek kuitenkin viittasi siihen, että ei ymmärrä, miksi ihmiset loukkaantuvat siitä, että jollakulla on uskonnollinen vakaumus. Minun argumenttini oli, että ei siitä loukkaannuttukaan, vaan siitä, mitä uskonnollisen vakaumuksen turvin puhutaan.

Kun Neuvostoliitto oli voimissaan, ja monet ihmiset Suomessakin vielä uskoivat sosialismiin ja kommunismiin, näitä aatteita sai edistää sananvapauden hengessä täysin vapaasti. Ei tarvinnut miettiä, loukkaantuuko joku siitä.

Eikö kapitalismin vastainen taistelu kommunismin edistämisen tarkoituksessa loukannut yrittäjiä ja maanviljelijöitä ja pappeja ja muita, jotka olisivat menettäneet omaisuutensa ja yhteiskunnallisen asemansa, kun "uusi järjestys" olisi tullut voimaan?

Kommunistithan vaativat, että tehtaat ja maatilat ja muu merkittävä omaisuus otetaan väkipakoin pois omistajiltaan eli sosialisoidaan. Luokkavihaan perustuvassa kommunistisessa propagandassa porvariluokkaa halveksittiin, ja se aiottiin tuhota eli ajaa pois kodeistaan ja asemistaan ja kotiseudultaan - ja mikäli Stalinin ajan käytäntö olisi toteutettu - myös elämästään. Omistavan luokan kohtalona oli nääntyä hengiltä pakkotyössä siperialaisessa kaivoksessa tai päätyä joukkohautaan Karjalan metsiin.

Minun sukuni ja perheeni kuului kommunistien halveksimaan omistavaan luokkaan, ja uskokoon Xantippa tai ei, koin kommunistien vihapuheen todella uhkaavana ja pelottavana aivan lapsesta alkaen. Pelkäsin kommunismia ja toivoin, ettei se painajaisuni koskaan toteutuisi Suomessa. Onneksi niin ei käynyt.

Päivi Räsäsen homopuheet eivät ole uhkaavuudessaan ja loukkaavuudessaan mitään siihen vihapuheeseen ja uhkailuun verrattuna, mitä tässä maassa on harjoitettu eräitä muita vähemmistöjä kohtaan aivan eduskunnan puhujanpöntöstä käsin.
Boldaus minun. Vihapuhe ja uhkailu puolestaan ei ole mitään siihen verrattuna, että tuota ennen Suomessa teloitettiin lapsia ja lapsia myös tapettiin nälkään tai pidettiin vangittuina epäinhimillisissä oloissa valkoisen terrorin aikaan. Ja aikuisia. Ja punaisten puolella taistelleiden perheenjäseniä. Ja siitä syystä, että nälkäpalkalla oli keittäjänä punaisten puolella, kun ihmisiä liittyi ihan nälänkin takia punaisten puolelle. Ja sisällissodan jälkeen punaorpoja ja -leskiä kaltoinkohdeltiin monin tavoin vielä hyvin pitkään.

Ja ylipäätänsä se, että sisällissota syttyi, siinä lienee ollut taustalla monenlaisia syitä, myös se, että köyhiä sorrettiin. Esimerkiksi perheesi ja sukusi sorti.

Puhut typerästi aatteeseen uskomisesta ikään kuin se olisi uskontoon uskomista.

Päivi Räsäseen koko tuo horinasi ei liity mitenkään. Tai no. Onhan hän harjoittanut vihapuhetta kyllä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

 
Päivi Räsänen ei ole uhannut homoja eikä vaatinut heidän kotejaan ja omaisuuttaan ja vapauttaan menetettäväksi, mikä olisi ollut "luokkavihollisten" kohtalo, jos kommunistien haaveet olisivat toteutuneet. Tällä perusteella esitin, että Räsäsen puheet eivät ole mitään siihen verrattuna, mitä muuta Suomessa on aikojen kuluessa julistettu. Myönnän, että arvioni puheiden loukkaavuudesta on pelkästään yleisluonteinen, koska enhän voi tietää, miten pahasti itse kukin yksilö loukkaantuu eri asioista. Joku vähät välittää, ja joku toinen miettii itsemurhaa.

En haluaisi profiloitua Päivi Räsäsen puolustajaksi, koska en erityisemmin fanita entistä sisäministeriä ja poliisin ylintä ystävää ja lakien tiukentamisen (mm. tiedustelulaki) kannattajaa ja vankilassa lapsuutensa viettänyttä tyyppiä.

Tämä tapaus yksittäisenä asiana ei ole kovin paljon minua kiinnostanut. Olen ajatellut sitä yleisen sananvapauden kannalta. Toisaalta minulla on tapana mennä syytetyn puolelle melkein jutussa kuin jutussa, vaikka en syytetyistä pitäisikään. Ajattelen asioista vähän laajemmin.

https://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came_...

Päivi Räsänen kirjoitti mielipiteensä alun perin pienelle yleisölle kristillisen järjestön julkaisuun. Suurin osa Suomen homoseksuaaleista tuskin näki kyseistä tekstiä. Vasta sen jälkeen, kun tekstit levitettiin suuremman yleisön tietoon, ne herättivät huomiota, ja tällöin on teoriassa joku homoseksuaali saattanut loukkaantua niistä. Mutta sellaista elämä on. Nykyäänhän kaikki loukkaantuvat kaikesta, jos sosiaalista mediaa on uskominen.

Ei jokaisesta tekstistä ja sanasta, josta joku voi loukkaantua, pidä tehdä oikeusjuttua, tai saamme sanoa lopullisesti hyvästit sananvapaudelle.

Katsotaanhan nyt kuitenkin vielä, mitä korkein oikeus sanoo. Siellä taitavat olla kaikkein pahimmat vasemmistomieliset änkyrät, joten Räsäsen ei kannata juhlia ennen aikojaan.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Jaska - marraskuu 16, 2023, 00:23:50
Päivi Räsänen leimautui uskonnolliseksi homouden vihaajaksi television legendaarisessa homoillassa, jonka surauksena ev-lut kirkko koki ennennäkemättömän eroaallon. Kristityt olivat alkaneet pitää homoja luojanluomina. Aikaisemin oli kirkko jo hyväksynyt naispappeuden.

Olen myös ajatellut, että julkisanomaton ponnin Räsäsen (KD puheenjohtaja 2004-2015) syytteessä oli, että sisäministerinä ollessaan hän oli pitänyt Raamattua Suomen lakia korkeampana ohjeena.
Minusta oli hilpeää, että monet erosivat todella tohkeissaan tajuamatta tai miettimättä, että eihän Päivi Räsänen ollut mikään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon äänitorvi, eikä mikään sen virallinen edustaja. Puolueensa puheenjohtaja, mutta ei mikään kirkon edustaja. No, tälläkin tavoin menestyy epäloogisuus maailmassa!

Räsäsen puheet ja kirjoitukset on laadittu hänen ydinkannattajakuntaansa silmällä pitäen. He ovat saaneet kuulla Päiviltä aina juuri sen mitä ovat halunneetkin, ja se on taannut Päiville pitkän uran poliitikkona. Kaikenlaiset kansalaiset ja kansalaisryhmät tykkäävät siitä, että poliitikot sanovat heille asioita, joita he haluavatkin kuulla. Sillä tavoin ei pysytä vallassa, että puhuttaisiin kaikessa totta eikä varsinkaan sillä, että puhutaan paljon asioista, joita ei haluta kuulla. Rehellisyys on vaarallinen hyve, tiesi jo muinainen kreikkalainenkin.

***

Samalla korjaus eilisiin kirjoituksiini: Tarkoitin lyhennettä KKO, kun kirjoitin KO. Minulla on tässä eräs sivujuranssi meneillään ja huvitti, että sen vuoksi kirjoitin tännekin lyhennettä KO. Arvelen kuitenkin kaikkien ymmärtäneen että korkeimmasta oikeudesta oli kyse, jos se nyt edes jotain jäi vaivaamaan. Itse asia lienee joka tapauksessa selvä.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Xantippa

Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että valtion korkeimmissa viroissa olevien ihmisten jutteluista ja niiden edustamista arvokäsityksistä pitäisi puhua enemmän siinäkin tapauksessa, että nämä kirjoittelevat vain pienelle piirille ja ainoastaan säilyttääkseen äänestäjäkuntansa suosion.

Mutta tämä on turhaa haihattelua, tiedän sen, sillä eihän arvoilla enää olekaan mitään tekemistä politiikan kanssa, koska eihän kukaan tahdo leimautua sentään arvo- tai identiteettipolitiikoksi, ei, kaikkihan harjoittavat vain tiukkaa reaalipolitiikkaa.

T: Xante

Aave

#859
Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 16, 2023, 15:05:06
Katsotaanhan nyt kuitenkin vielä, mitä korkein oikeus sanoo. Siellä taitavat olla kaikkein pahimmat vasemmistomieliset änkyrät, joten Räsäsen ei kannata juhlia ennen aikojaan.
Suomalainen lainsäädäntö ei - ainakaan toistaiseksi - tunne termiä "vihapuhe". Se on oikein hyvä se, sillä mitään juridisesti kattavan tarkkaa, ja kuitenkin poliittisesti latautumatonta määritelmää on melko hankala termille lainsäädännön näkökulmasta antaa. Nämä ja vastaavat edustavat lähinnä huonoa lainsäädäntöä, koska jäävät erittäin väljästi määritellyiksi, epämääräisiksi ja siten myös äärimmäisen tulkinnanvaraisiksi, jopa henkilöihin sidotuiksi - joku toinen tuomari voisi päättää niiden perusteella näin, joku toinen tuomari puolestaan noin. Sellainen ei palvele pitemmällä tähtäimellä ketään eikä mitään, eikä sellaiseen kelvollisessa lainsäädännössä pyritäkään. Päin vastoin, lain kuin lain tulisi olla mahdollisimman yksiselitteinen, selkeä, ja tarkka.

Sitä paitsi, tälläkin foorumilla on väkevästi todistettu ja osoitettu, miten kaikkein eniten vihapuhetta ovat harjoittaneet ja harjoittavat "antipersut" ja "antirasistit". Mikäli halajavt vihapuhetta lainsäädäntöön, niin sellaiset pykälät purisivat heitä itseään vikkelästi perseeseen. Ei se ole mikään lieventävä asianhaara, että henkilö itse kokee puhuvansa samalla jonkin hyväksi ja oikeaksi pitämänsä asian puolesta, vaan vihapuhe on vihapuhetta on vihapuhetta. Sama pätekööt niin rasistiin, kuin antirasistiin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

KarikkoPäivi heilutteli raamattua iloisena "voittajana, kun päätös julistettiin. Iloinen ihminen, hänen uskonsa omasta oikeassa olostaan sai täyttymyksen.

Raamattu ja uskontokaan ei kyllä ole mitään mieltä sinänsä joten kyllä hän kertoi omia mielipiteitään, vaikka niitä perusteli raamatusta opituiksi.

Kyse on siis lähinnä uskonnollisesta näkemyksestä Päivillä ja kertoi hän sen miten hyvänsä on se hänen oma näkemyksensä.  Raamattua ei kannata syyttää sehän on vain kirja.

Oliko koko oikeudenkäynti yleensäkään tarpeellinen se on sitten toinen juttu, ehkä oli, ehkä ei.