Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Vapaa sana / Vs: Huorittelu yms. nimittely
« Uusin viesti kirjoittanut Xantippa tänään kello 12:54:37 »
^

Tosin "cunt" todellakaan ei missään yhteydessä käänny sanaksi vulva ;D tai edes vittu. Kyllä se on rumempi sana juuri käyttönsä vuoksi, sillä kukaan englantia puhuva ei sano esim: then I cunt where there and cunt is was cuntly cold...

Minusta se ei myöskään käänny sanaksi mulkku, vaan Hayabusan vittupää on kyllä parempi ilmaisu. Ihan senkin vuoksi, että suomeksikin näillä kahdella sanalla on eroavaisuuteensa juurikin tunnelatauksensa ja sen perusteella, miten yleisesti/miten niitä käytetään.

Mutta nyt taisikin olla kyse IL-jutusta, jossa ei käytetään vähän kauniimpia sanoja, joskaan minun nuoruudessani edes sanaa mulkku ei sinne olisi ladottu. Toisaalta tuollainen oikeusjuttukaan ei olisi ollut mahdollinen silloin, joten oh well, kai nämä menee käsi kädessä.

T: Xante

2
Vapaa sana / Vs: Huorittelu yms. nimittely
« Uusin viesti kirjoittanut Melodious Oaf tänään kello 12:37:08 »
^ No sehän on käännöksenä ihan ok.

Cunt on Briteissä ja Australian suunnalla aika paljon käytetty ja tietyllä tapaa arkipäiväistynyt. Silloin sukuelin-merkitys on jo osin erillinen tai haukkumasana erikoistunut siitä enemmän erilliseksi.

”Mulkku” tavoittaa suht hyvin sen haukkumasanamerkityksen. Jos jutussa sanottaisiin että miestä haukuttiin kaljuksi vulvaksi tai kaljuksi vituksi, syntyisi turhan erikoinen kuva sanaparista ”bald cunt” ja ehkä myös virheellinen käsitys että nämä kaksi sanaa kuvastollisesti liittyisivät jotenkin yhteen.

Collinsilla on aika erinomaiset kirosanojen määritelmät. Tämän kohdalla se taisi olla:

When you call someone a cunt, you are expressing contempt toward that person.

Ei toi nyt kaikkea kata, mutta jollain tasolla pätee mun mielestä ihan hyvin että cunt-sanaa usein motivoi keskeisesti halveksunta, kun taas esim. bastard-sanalla huono käytös on usein keskeisemmin sanavalinnan perusteena.

Tässä tietysti näkyy se että ”mulkku” ei täsmälleen vastaa ”cuntia”, mutta aika vaikea näissä on mitään täysin yksi yhteen vastineita edes löytää.
3
Vapaa sana / Vs: Huumoria
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 12:36:12 »

https://www.theguardian.com/politics/2022/may/15/margaret-thatcher-statue-grantham-egged-within-hours-of-it-being-installed

Kuva Briteistä. Taustalla upouusi Tatcherin patsas. Etualalla myydään kananmunia.
4
Ihmisen elämä / Vs: Kuka on köyhä?
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 12:35:00 »
Kristillinen etiikka on kahtalainen ja sekopäinen, koska sisältää päinvastaisia ajatuksia, niin kuin melkein kaikki, mitä Raamatussa on:
1. Se, kellä on, sille annetaan. Esivalta olisi Jumalan asettama, on synti yritä kumota valtaapitävien valta. Köyhät meillä on aina keskellämme. Lestojen näkemys: se, että jollakulla menee taloudellisesti hyvin, on merkki Jumalan mielisuosiosta. Oikeiston itsekäs näkemys. Sisällissodan jälkeen punaorpojen ja leskien kaltoinkohtelu = kristillistä etiikkaa? Kostetaan isien pahat teot viattomillekin.
2. Köyhyyden ja armeliaisuuden etiikka. Jesuiitat ja sentapaiset veljeskunnat, ja muiden auttamiseen vihkiytyneet. Köyhyyden ja maallisen mammonan näkeminen pahana, syntiin viekottelevana asiana. Hyväntekeväisyys, köyhien auttaminen. Marjaana punapäinen pappi, joka halusi auttaa kaikkein hädänalaisimpia, esim. sotaa pakoon lähteneitä, ja sai siitä syystä itsekkäimpien persumulkeroiden vihat päällensä. Latinalaisen Amerikan jotkut katoliset papit, jotka ovat puolustaneet köyhiä. Helpompi on mahtua neulansilmästä, kuin rikkaan on päästä taivaaseen.

Kuka on oikeasti köyhä, kuka on sovelias armeliaisuuden kohteena?

Kuka haluaa tulla säälityksi? Rikas velkaantunut kerjää sääliä?
5
Ihmisen elämä / Vs: Kuka on köyhä?
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 12:02:29 »
Sen ehkä voi päätellä, että ylempi toimihenkilö harvemmin on haalinut omaisuutensa jonkun toisen selkänahasta.

Alempien toimihenkilöiden kenties? Pienipalkkaisten ehkä?

Jos yrityksillä ja julkisella sektorilla on varaa maksaa yhteensä x euroa palkkarahaa vuodessa, keskitasoa suurempaa palkkaa saavien vastapainona pitää olla keskitasoa pienempää palkkaa saavia.

Jotta kunnan saamilla vero- ym. tuloilla voitaisiin maksaa silmäätekevien ökypalkat, siivoajien ja muiden matalapalkkaisten kunnan työntekijöiden on kiristettävä nälkävyötään. Jostakin se raha otetaan. Se otetaan kiristämällä ja säästämällä.

Eräässä pienessä kunnassa yksi perhe hallitsi kuntaa kuin Ceaușescun pariskunta konsanaan. Mies oli kunnanjohtaja ja vaimo talousjohtaja. Kunnanjohtajalle ja talousjohtajalle keksittiin kaikki mahdolliset lisät, millä palkka saatiin nousemaan, ja muille kunnan työntekijöille (ainakin naisvaltaisen alan, jolla minäkin olin) maksettiin taulukon alinta palkkaa. Lisäksi kikkailttiin ketjutetuilla sijaisuuksilla ja äitiyslomilla (raskaus oli este saada työpaikka).

Juttelin kerran eräässä tapahtumassa kohtaamani tuntemattoman naishenkilön kanssa tästä asiasta. Hän oli muuttamassa pois kunnasta ja puhui suunsa puhtaaksi siitä, mitä hän ajatteli kunnan meiningistä. Olimme aika samaa mieltä asioista. En ollut siis ainoa, joka näki kuviossa Ceaușescumaisia piirteitä. 

Ahneus on pahasta, ja sitä harrastetaan. Kun päästään korkealle pallille, haalitaan lentopisteitä (Yli-Viikari), tehdään tullaamattomia taxfree-ostoksia (Kallasvuo), vingutetaan luottokorttia (Mona Sahlin) ja ostatetaan työsuhdeautoksi avomallinen BMW (Ailus). Mikään ei riitä.

https://www.etlehti.fi/keskustelu/6057/ketju/kella_paljon_on_se_lisaa_halajaa?page=4
6
Ihmisen elämä / Vs: Kuka on köyhä?
« Uusin viesti kirjoittanut Xantippa tänään kello 11:55:46 »
Eihän palkka muutoinkaan mistään kerro, saattaa olla vaikka kuinka isopalkkainen henkilö, mutta jos on esim. kuusihenkisen perheen ainut elättäjä, ei siinä erityisesti varallisuus kartu.

Muutoinkin juurikin asumisen valinnat ja perhetilanne mielestäni vaikuttaa eniten ns. arjen varakkuuteen ja siihen, kuinka paljon rahaa on (olisi) päivittäin käytössä.

T: Xante
7
Yhteiskunta / Vs: Nato ja -jäsenyys
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 11:28:15 »
...siksi minusta olikin merkillepantavaa, että Ruotsi antoi Suomen lopulta luovuttaa hakemus ensin.

Vanha tapa- ruotsalaiset piiloutuvat suomalaisten selän taakse..
8
Yhteiskunta / Vs: Koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 11:23:52 »

Tuli siis juuri näytettyä, että kuukauden kuluessa koronavirustartunnasta rokottamaton kuoli seitsemän kertaa niin useasti kuin täysrokotettu, vaikka tartuntoja rokottamaton sai vain 30% useammin.

Kertoisitko tarkemmin, kelle rokottomattomalle on noin käynyt. Seitsemänkertainen kuolema lienee melko harvinainen juttu- mies, tai naisparka, joka on tuon kärsinyt- rauha hänen sieluttomalle keholleen.
9
Yhteiskunta / Vs: Ukrainan konflikti
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 11:17:51 »

Taloudelliset vaikutukset kohdistuvat melko nopeasti suomessakin ruoan hintoihin- ehkä leipäjonoihin mahtuu vielä, jos siellä jonon päässä sitten on jakamista.

Monet toimet johtuvat pakotteista, ei niinkään venäjän toimista..


Sähkökin tuonti katkaistiin, koska ei onnistuttu maksamaan siitä pankkisektorien sanktioiden vuoksi.

>>>

RAO Nordicin mukaan keskeytys on voimassa toistaiseksi ja keskeytyksen syynä on se, että yhtiöllä on vaikeuksia vastaanottaa maksuja myymästään sähköstä.

Sunnuntaina Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen viestitti Twitterissä, että vaikeuksien taustalla länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet.

– Meillä ja maailmalla kirjoitetaan Venäjän sähkökaupan keskeytyksestä ikään kuin se olisi venäläislähtöinen toimenpide. Ei ole. Se johtuu länsimaiden asettamista pakotteista, jotka ovat johtaneet vaikeuksiin vastaanottaa maksuja markkinoille myydystä venäläisestä sähköstä, Ruusunen sanoi.

Yksisilmäiset havannoinnit ovat tällaisia. Koko hässäkän juurisyy on Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Kaikki muu on seurausta siitä. Kun tarpeeksi vääristelee niin saa muokattua "todellisuuden"
 taustavomiensa toivomaan tulokseen.

Syistä ja seurauksista voi jatkaa loputtomasti, mutta tuossa on kysymys vain siitä miten asioihin reagoidaan ja sen seurauksesta. (Onko joskus oltu sotimatta- sen jälkeen, kun ihminen keksi astalon jolla voi toista kopauttaa?)

Sotien syyt lienevät ihmisissä itsessään ja ja niitä ei voi poistaa. Vastakkainasettelua löyttyy pikkuasioista alkaen kuten saares mainiosti osoittaa omaa luontoaan.
10
Ihmisen elämä / Vs: Kuka on köyhä?
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 11:14:46 »
Mitä tulee ylempien toimihenkilöiden keskimääräiseen palkkaan, niin siinä taitaa olla todella kovatuloisia mukana, esim. johtajaylilääkäreitä, yritysjohtajia jne.?  Ja toisaalta on olemassa niitäkin, jotka vain osan työhistoriaansa tienaavat hyvin, ja sitten kun alkavat sairastelemaan, voivat joutua vähentämään työaikaansa osapäiväiseksi, ja voivat joutua hyvinkin pienille tuloille, jos joutuvat sairauseläkkeelle, jos sitä työeläkettä ei ole kerennyt kertyä. On myös esim. perheenäitejä, jotka tekevät puolipäiväistä työviikkoa. Jne.. Eli yhtä vähän kuin voi päätellä henkilön todellista varakkuutta hänen omistamiensa laivojen, autojen ja peltojen tai tuotantolaitosten perusteella (jos veloistaan ei ole tietoa), voi päätellä hänen kuulumisestaan jossain elämänvaiheessa ylempien toimihenkilöiden joukkoon. Sen ehkä voi päätellä, että ylempi toimihenkilö harvemmin on haalinut omaisuutensa jonkun toisen selkänahasta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10