Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yhteiskunta / Vs: Koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska tänään kello 14:27:39 »
Kun katsoit - katsoithan - sivuston https://www.koronatilastot.fi/fi/ sivut, niin siellä kerrotaan että koronapandemian aikana koronan vuoksi sairaalaan joutumisia on ollut 34 444 ja koronan kanssa 11 480.
Kirjoitin luvut, kun ne huomasin.

Koronaan kuollreiden 10000) ja sairaalaanjoutumisten (34000 koronan takia) lukumääräsuuhde on siis paljon pahempi kuin tuossa arvioin.

Tässä korjasin kymmenkertaisuuden.

Laskutaidossa kohentamisen varaan 10 kertaa 10 000 lienee satatuhatta.

Väität myös että nuo kaikki olisivat joutuneet koronan vuoksi sairaalaan, eli teet siinäkin melko yksinkertaisen virheen.

Oikeampi sanonta olisi koronan kera, kun moni korona on  todettu muiden syiden vuoksi sairaalaan tulleilla. Nykysinkin ehkä testataan rutiiniomaisesti, mutta tuskin läheskään kaikkia.

Tapasi kertoa asioista näyttää olevan melko "tilastollinen"  (emävalhe)

Luetun ymmärtämisessäsi on laskemisen ohella parantamisen tarvetta.

Tai kai kirjoituksesi oli kirjoitettu narrimoodissa.
12
Yhteiskunta / Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 14:18:38 »
Ei ihan.


https://um.fi/documents/35732/0/maksatukset-suurimpiin-yhteistyomaihin-ja-monenkeskisille-kumppaneille-seka-monenkeskiset-tuet-2016-2022.pdf

Aika laillahan nuo Suomalaisten rahat menee isojen poikien jälkien korjaukseen. Tai siis pitäisi mennä, mutta osa taitaa lipsahtaa ties kenenkin taskuun.

Kiitos. Muistelen nähneeni kymmeniä prosentteja jossain ja että siihen oli laskettu joitakin muitakin tukia mukaan. Mutta nyt kyllä vaikuttaa siltä, että muistan vain väärän.
13
Henkisyys / Vs: Geenistä vertiksi
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 14:14:29 »
Aloituskirjoituksessa:
Lainaus
Vuorovaikutus ChatGPT:n kanssa on onnistunut vakuuttamaan minut siitä, että samat periaatteet, joiden vuoksi tekoäly on niin fiksu, selittää miksi ihminen on niin fiksu. Vaikka tekoäly on yhtälöryhmä, sille syötetyn numeron arvoa muutellaan toinen toistaan seuraavissa yhtälöissä hieman samaan tapaan kuin hermostolle syötetyn sähkökemiallisen impulssin voimakkuus muuttuu impulssin edetessä hermosolu hermosolulta.

Kun tekoälyä opetetaan, oppimisprosessissa määräytyvät karkeasti ottaen yhtälöiden määrä ja miten ne linkittyvät toisiinsa. Kun ihmisaivoja opetetaan, oppimisprosessissa määräytyvät karkeasti ottaen ainakin hermosolujen määrä ja se, miten ne linkittyvät toisiinsa. Tietysti tekoälyn yhtälöissä on oppimisprosessin aikana määräytyviä vakioita, joiden vaikutusta yhtälöihin vastaa aivoissa kaiketi sellaiset tekijät, jotka vahvistavat tai heikentävät hermosolujen välillä kulkevien sähkökemiallisten impulssien voimakkuutta.

En ole eri mieltä tai samaa mieltä, mutta kiinnostaisi tuo boldaamani: miten niin yhtälöitä, tai yhtälöryhmä?

Kiitos kritiikistäsi pitää paneutua siihen jahka kerkeän.

Joo mutta pahoittelut mä tiivistin ryhmä-sana pois koska ryhmä tarkoittaa simppeleimmässä mallissa vain tavallaan laskennan vaihetta. Nuo vaiheet eli ryhmät koostuvat yhtälöistä. Esimerkiksi ekassa ryhmässä A voisi olla vaikkapa kaksi yhtälöä, seuraavassa ryhmässä B kolme yhtälöä ja vikassa ryhmässä C taas kaksi yhtälöä.

Ekassa vaiheessa tapahtuu linkitykset yhtälöiden välillä eli linkitykset seuraavasti:
A1 yhtälön linkitys:
A1->B1
A1->B2
A1->B3

A2 yhtälön linkitys:
A2->B1
A2->B2
A2->B3

Seuraavassa eli tässä meidän äärettömän pienessä neuroverkossamme vikassa vaiheessa linkitys tapahtuu seuraavasti
B1 yhtälön linkitys:
B1->C1
B1->C2

B2 yhtälön linkitys:
B2->C1
B2->C2

B3 yhtälön linkitys:
B3->C1
B3->C2

Se että kaikkien vaiheiden/ryhmien yhtälöt on linkittyneet kaikkiin seuraavan vaiheen/ryhmän yhtälöihin ei kuitenkaan tarkoita, että viesti olisi kaikissa linkissä aina yhtä voimakas vaan yhtälöissä olevat kynnysarvofunktiot päättävät, lähteekö juuri kyseessä olevasta yhtälöstä seuraavan vaiheen/ryhmän yhtälölle laskettavaa vai ei.
14
Yhteiskunta / Vs: Maahanmuuttokeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 13:57:33 »
Ei ihan.


https://um.fi/documents/35732/0/maksatukset-suurimpiin-yhteistyomaihin-ja-monenkeskisille-kumppaneille-seka-monenkeskiset-tuet-2016-2022.pdf

Aika laillahan nuo Suomalaisten rahat menee isojen poikien jälkien korjaukseen. Tai siis pitäisi mennä, mutta osa taitaa lipsahtaa ties kenenkin taskuun.
15
Yhteiskunta / Vs: Presidentti Trump
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 13:46:58 »
Katso tätä palstaa miniatyyriversiona yhteiskunnan tiedonkulusta ja kerro minulle, mitä väliä millään referoimallani informaatiolla on massoille. Sikäli kuin minulta kysytään, ihmiset ovat jo tarpeeksi aivopestyjä, jotta millään 'paljastuksilla' olisi mitään merkitystä yleisen mielipiteen muuttamiseksi. Onko asiantuntija väärää mieltä -hanki toinen asiantuntija kertomaan sopivampi näkemys.

Mitä jos ongelma on Julodimorpha bakewell-tason ongelma ja referoimasi informaatio menee ylivoimaiselta enemmistöltä yli hilseen ja riittävän isolla marginaalilla?
16
Yhteiskunta / Vs: Presidentti Trump
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 13:19:08 »

Vielä salaliitoista ja niiden olemattomuudesta:

Lainaus
German Journalist Udo Ulfkotte explains how Western Corporate journalists are Bought and Paid for by the CIA, he was senior political journalist for the Frankfurter Allgemeine Zeitung

He predicted War on Russia but was dismissed as a "Conspiracy Theorist" by the Media and died in 2017

https://tinyurl.com/2p8ptcna

Tämä tutkimusartikkeli viittaa siihen suuntaan, että kyseiseen salaliittoon osallistuvien määrä ei voi olla erityisen suuri.

Tuossa artikkelissa on se heikkous, että se implikoi paljastumisen ikäänkuin tuovan salaliiton julkiseksi tai saavan ansaitsemansa käsittelyn julkisuudessa. Näin ei ole -vaikka Ulfkotte teki julkisen ulostulon ja oli harvinaisessa asemassa saada äänensä julkisuuteen, ei esimerkiksi linkittämistäni seikoista suuri yleisö ole kovin tietoinen vaikka ne periaatteessa tiedetään. Kunhan paljastuneiden salaliittojen poliittinen merkitys pysyy marginaalissa, ei paljastuksilla ole niin väliä. Sikäli hegemoninen valta tarvitsee toimiakseen salaliittoja vain hyvin rajoitetussa mielessä.

Ehkä oikeammin pitäisi puhua, miten salaliittoa käytetään derogatiivina todellisten ilmiöiden kuvauksia kohtaan. Sanalla on näet paitsi klassinen merkitys, myös poliittinen käyttövoima opposition marginalisoimiseksi. Nämä kaksi on syytä erottaa toisistaan. Tutkimusartikkelisi ei esitä tätä tärkeää erontekoa, vaikka historiallisesti on laajalti tunnettua useiden salaliittoteorioiden sittemmin osoittautuneen syytöksinä tosiksi. Tai kuten Siegel artikkelissaan toteaa: Disinformation, now and for all time, is whatever they say it is. That is not a sign that the concept is being misused or corrupted; it is the precise functioning of a totalitarian system.

Kyse on enemmän informaationhallinnasta kuin siitä, vuotaako tieto 'salaliitosta' julki. Mitä väliä sillä on, vuotaako tieto tiedustelupalvelun, poliitikkojen ja teknologiayritysten vehkeilystä ulos, kunhan suuri media sivuuttaa tiedon merkityksen, marginalisoi arvostelijat ja palkka juoksee?

Päinvastoin, toimivaan informaationhallintaan kuuluu erilaisten tietovuotajien ja journalistien mustamaalaaminen siinä määrin, ettei heidän viestillään ole väliä, ja viestintuojat saavat salaliittoteoreetikon leiman. Esimerkiksi Taibbin paljastuksista ei mitään ole tietääkseni kumottu -niistä vain ei sen kummemmin valtalehdistö Yhdysvalloissa keskustele, niin kuin ei meilläkään. Hegemonian konsepti ei kiellä laitojen olemassaoloa, koska sen ei tarvitse. Ei mullilauma oikeasti tee mitään tiedonhakua, sille riittää mitä Iltalehdessä ja Hesarissa kerrotaan. Xantippan mainitsemat seikat journalismista ja kansalaisyhteiskunnan apatia ruokkivat ilmiötä. Demokratian tarkoitus on toimia retorisena fasadina ja legitimisoida yhteiskunnan todelliset valtasuhteet.

Katso tätä palstaa miniatyyriversiona yhteiskunnan tiedonkulusta ja kerro minulle, mitä väliä millään referoimallani informaatiolla on massoille. Sikäli kuin minulta kysytään, ihmiset ovat jo tarpeeksi aivopestyjä, jotta millään 'paljastuksilla' olisi mitään merkitystä yleisen mielipiteen muuttamiseksi. Onko asiantuntija väärää mieltä -hanki toinen asiantuntija kertomaan sopivampi näkemys.

Jos haluaa löytää jotain myönteistä nykyisestä informaatioympäristöstä, niin eri kyselytutkimuksissa laskenut kansalaisten luottamus mediaa kohtaan voidaan nähdä kasvaneena oivalluksena sille, miten voimattomia he ovat hegemonisen vallan alamaisina.

Karl Rove totesi sen aikoinaan liiankin rehellisesti (ja vertaa sitä kysymällä, joutuiko kukaan koskaan poliittiseen vastuuseen Roven aikalaisten julkisuuteen myöhemmin vuotaneesta salaliitosta sodan masinoimiseksi):

Lainaus
We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re studying that reality — judiciously, as you will — we’ll act again, creating other new realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s actors . . . and you, all of you, will be left to just study what we do.

Nyt katsottuna Roven aikakausi näytti vasta sormiharjoitukselta.

Mitenköhän Naomi Kleinin tarina on edennyt siitä kun kirjansa "Tuhokapitalismin nousu" nousi vuonna 2008 ilmiöksi. Muistan ensimmäisen kirja-arvostelun, jonka vuoksi luin kirjan. Siinä arvostelussa toimittaja hämmästeli, kuinka tunnollisesti kirjan väitteet oli lähteistetty ja että sääliksi käy sitä, joka ottaa asiakseen lähteä perkaamaan niitä. Klein kiersi silloin myös suurimman osan televisio-ohjelmista. Niissä ja kirja-arvosteluissa kirjan aihetta käsiteltiin joko kuten elokapinan ajamaa asiaa, eli keskittyen siihen, miten Klein on jaksanut lähteistää niin huolellisesti. Tai piirtämään henkilökuvaa Naomista. Eli ikään kuin tärkeämpää olisi ollut jo tuolloin karnevalisoida trendaavaa muoti-ilmiötä kuin käsitellä hänen työtään. Toimittajia kiinnosti mikä on Naomin oma arvio siitä miten hän omasta mielestään on tullut julkisuuteen ja että tykkääkö käyttää kesällä t-paitaa.

Yleensä tarkistan poliittiset kritiikit Wikipediasta, sillä niiden kritiikit ovat koostaneet yleensä miljardöörien hyvät ystävät. Eikä ainakaan tämä suomen kielinen osio aiheuta pettymystä. Käytännössä kritiikki pitää sisällään ad hominemeita joko Kleinistä, kirjasta tai siinä esitetyistä väitteistä (linkki). Joku voisi kysyä alkavatko ad hominemit lennellä ennen vai jälkeen, kun argumentit loppuvat, mutta koska en ole jaksanut tutustua tuohon kootusti tiivistettyjen ad hominemien alkuperäislähteisiin, ties vaikka joku olisi ansainnut esittää ad hominemin. En tosin pidä mahdollisuutta erityisen todennäköisenä, mutta minä kun olen maaliko, minun pitämisilläni ei ole merkitystä.
17
Tekniikka / Vs: Olkiluoto 3 ja sähköenergian hinta
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER tänään kello 13:13:53 »
Mainos tehoaa- ketunnahat ovat myös epäsuosiossa. Onneksi paljon enemmän luontoa tuhoavat norjalaisten lohialtaat saavat edelleen mellastaa avomerillä.

Vaihtoehtona olisi ruokavaliouudistus ja ryhtyä syömään nyljettyjä kettuja ja minkkejä? Kai se mainostuksella menisi läpi...
18
Henkisyys / Vs: Geenistä vertiksi
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 12:59:30 »
Aloituskirjoituksessa:
Lainaus
Vuorovaikutus ChatGPT:n kanssa on onnistunut vakuuttamaan minut siitä, että samat periaatteet, joiden vuoksi tekoäly on niin fiksu, selittää miksi ihminen on niin fiksu. Vaikka tekoäly on yhtälöryhmä, sille syötetyn numeron arvoa muutellaan toinen toistaan seuraavissa yhtälöissä hieman samaan tapaan kuin hermostolle syötetyn sähkökemiallisen impulssin voimakkuus muuttuu impulssin edetessä hermosolu hermosolulta.

Kun tekoälyä opetetaan, oppimisprosessissa määräytyvät karkeasti ottaen yhtälöiden määrä ja miten ne linkittyvät toisiinsa. Kun ihmisaivoja opetetaan, oppimisprosessissa määräytyvät karkeasti ottaen ainakin hermosolujen määrä ja se, miten ne linkittyvät toisiinsa. Tietysti tekoälyn yhtälöissä on oppimisprosessin aikana määräytyviä vakioita, joiden vaikutusta yhtälöihin vastaa aivoissa kaiketi sellaiset tekijät, jotka vahvistavat tai heikentävät hermosolujen välillä kulkevien sähkökemiallisten impulssien voimakkuutta.

En ole eri mieltä tai samaa mieltä, mutta kiinnostaisi tuo boldaamani: miten niin yhtälöitä, tai yhtälöryhmä?
19
Henkisyys / Vs: Geenistä vertiksi
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 12:43:01 »
Ylipäätään mikä tahansa asia, minkä teemme tai ajattelemme - olemme siitä tietoisesti tietoisia tai emme - lienee reaaliajassa aivojen tuottamaa. Tarkoittaen, että kaikki mitä me teemme on opittua.

Tietoisten ja tiedostamattomien/automaattisten/alitajuisten ajatusten lisäksi on olemassa myös lajityypillisiä vaistoja, vaistonvaraista aivotoimintaa ja vaistomaista yksilön käyttäytymistä. En tiedä, missä määrin niitä voitaisiin määritellä "ajatteluksi", mutta jonkinlaista (automaagista) aivotoimintaa niihin liittyy, vrt. ohjelmoinnissa alirutiini, joka toistuu aina samanlaisena. Esimerkiksi pesivillä linnuilla on taipumus siirtää nokallaan pesän viereen asetettu mikä tahansa pyöreähkö esine pesään. Toiminnan evolutiivinen idis on "palauttaa" pesästä vierinyt muna takaisin pesään. Ne stirbat, joilla kyseinen käyttäytymistaipumus on ollut, ovat todennäköisemmin jatkaneet sukua paremmalla menestyksellä, ja siten siirtäneet geeninsä eteenpäin.

On olemassa tietoisia ajatuksia (noin 5% ajatuksista?), ja on olemassa automatisoituneita ajatuksia (95%?), ja lienee olemassa "esiohjelmoituja ajatuksia" eli vaistoja tai niihin liittyviä ajatuksia.

En tiedä, olisivatko vaistojen edellyttämän aivotoiminnat reaaliajassa aivojen tuottamia, mutta epäilisin, että ovat "valmiita", eli niitä ei aivojen tarvitse rakentaa reaaliajassa.

Wiki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaisto
Vaisto tarkoittaa elävien olentojen (lajin) sisäänrakennettuja taipumuksia johonkin eläinlajille ominaiseen ja yleiseen käyttäytymiseen. Vaistoja pidetään yleensä perittyinä ominaisuuksina; niiden vastakohta on siis opittu käyttäytyminen. Esimerkkejä vaistoista ovat itsesäilytysvaisto, lisääntymisvaisto, muuttovaisto sekä vastasyntyneen imemis- ja tarrautumisvaisto.
20
Henkisyys / Vs: Geenistä vertiksi
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 12:23:04 »
^
Lainaus
Tietysti tekoälyn yhtälöissä on oppimisprosessin aikana määräytyviä vakioita, joiden vaikutusta yhtälöihin vastaa aivoissa kaiketi sellaiset tekijät, jotka vahvistavat tai heikentävät hermosolujen välillä kulkevien sähkökemiallisten impulssien voimakkuutta.

Mitä muistelen neuropsykologian opinnoista, niin signaalien voimakkuutta (boldaukseni) ei varioida, vaan voimakkuus on on/off-tyyppinen, eli neuroni joko laukoo tai ei lauo. Sen sijaan frekvenssiä voidaan muutella, tai aktivaatiokuviota, tai priming:kiä (viritystila?) tms..

Tarkistin vielä Wikipediasta, oliko muistikuvani oikeansuuntainen, ja niin näyttäisi olleen:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hermosolu
Lainaus
Kun sähköinen tasapaino hermosolussa muuttuu, solu stimuloituu. Kun solun jännite on pudonnut tarpeeksi, natriumkanavat aukeavat ja positiivisesti varautuneet natrium-ionit virtaavat solun sisään, jolloin tapahtuu depolarisaatio eli solun sisäpuoli tulee positiivisemmin varautuneeksi kuin ulkopuoli.[4] Tämän jälkeen viereiset natriumkanavat reagoivat jännitteen putoamiseen avaten omat kanavansa, mikä johtaa depolarisaatioiden sarjaan eli hermoimpulssin etenemiseen viejähaarakkeella.[5]

Depolarisaation jälkeen natrium-ionikanavat sulkeutuvat, minkä jälkeen kaliumionikanavat aukeavat päästäen postitiivisesti varautuneet kaliumionit solun ulkopuolelle, jolloin solunsisäinen jännite kasvaa 90 millivolttiin, mitä kutsutaan hyperpolarisaatioksi. Sen jälkeen ionipumput palauttavat ionien jakautumisen hermosolun lepotilatasolle, jolloin solun sisäinen jännite laskee takaisin 70 millivolttiin. [5]

Hermoimpulssin nopeus riippuu viejähaarakkeen paksuudesta ja siitä, onko viejähaarakkeen ympärillä myeliinivaippaa tai -tuppea, joka voi jopa satakertaistaa hermoimpulssin nopeuden [5].

Hermoimpulssin voimakkuus on aina samansuuruinen ja lähettää signaalin jokaiseen viejähaarakkeen haaraan. Hermoimpulssien taajuus sen sijaan voi vaihdella. Lepotilassa hermosolu lähettää impulssin suuruusluokkaa 10 kertaa sekunnissa. Nopeimmillaan hermosolu pystyy noin 100 impulssin sekuntivauhtiin, ja hitaimmillaan impulssit voivat lakata kokonaan.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10