kantapaikka.net

Yleiset => Yhteiskunta => Aiheen aloitti: -:)lauri - tammikuu 27, 2019, 18:00:06

Otsikko: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 27, 2019, 18:00:06
Yhden arvion mukaan brexit maksaa briteille jo nyt 20 miljardia vuodesssa (https://www.verkkouutiset.fi/brexit-maksaa-jo-nyt-20-miljardia-vuodessa/), mikä on suurinpiirtein se summa, jonka probrexit-kerho lupasi vapautuvan eron myötä Brittien terveydenhuoltoon. Eikä Britit ole vielä edes eronneet EU:sta. No ei EU-ero pitkällä aikavälillä varmasti ole sen parempi tai huonompi päätös Brittien talouden kannalta, mutta kyllä tulevat vuodet lähitulevaisuudessa varsin heikohkoilta vaikuttavat.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 27, 2019, 18:10:00
Ja jos talous mahdollisesti sakkaa pahemminkin, probrexit-kerho keksii vielä, että kannattaa tässä samalla erota myös niin YK:sta kuin NATOstakin, koska niihin menee aivan liikaa rahaa, mikä sekin vapautuisi näin eron myötä teveydenhuoltoon. Onneksi nationalistinen taloudenhoito on riittävän yksinkertaista, jotta yksinkertaisinkin äänestäjä ymmärtää logiikan siinä taustalla. Tragikoomista asiassa on, että kaikkein haitallisinta tuo nationalistinen taloudenhoito on juuri noille yksinkertaisille äänestäjille.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - tammikuu 27, 2019, 18:20:14
Jo nyt: 1/3 brittilapsista elää köyhyydessä, asuntokriisi pahenee, sos.turvanleikkaus (yleistuki) meni vähän päin honkia.
Ihan kuin pöytää oisi katettuna jollekin salaliittoteoria-natsi-populisti-hörhöpuolueelle joka syyttäisi tuosta - mitä?
EU:ta?

 
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - tammikuu 27, 2019, 19:27:32
Ikävää toki kun EU pyrkii tekemään Brexitistä mahdollisimman vaikeaa ja kallista (=varoittava esimerkki).
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - tammikuu 27, 2019, 19:29:43
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 27, 2019, 18:20:14
Jo nyt: 1/3 brittilapsista elää köyhyydessä, asuntokriisi pahenee, sos.turvanleikkaus (yleistuki) meni vähän päin honkia.
Ihan kuin pöytää oisi katettuna jollekin salaliittoteoria-natsi-populisti-hörhöpuolueelle joka syyttäisi tuosta - mitä?
EU:ta?
Britannia on aina ollut luokkayhteiskunta, jossa sosiaaliset erot ovat suurempia, kuin tasapäistävissä pohjoismaissa. Ei tuossa mitään uutta ole.
Köyhyys-määritelmä toki on laskennallinen määre, jossa verrataan keskituloja ja mediaanituloja. Vertailu ei kerro juurikaan elintasosta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - tammikuu 28, 2019, 01:11:29
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 27, 2019, 18:20:14
Jo nyt: 1/3 brittilapsista elää köyhyydessä, asuntokriisi pahenee, sos.turvanleikkaus (yleistuki) meni vähän päin honkia.
Ihan kuin pöytää oisi katettuna jollekin salaliittoteoria-natsi-populisti-hörhöpuolueelle joka syyttäisi tuosta - mitä?
EU:ta?


Tietysti Perusenglantilaisia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - tammikuu 28, 2019, 09:23:31
Jo entinen puuseppä totesi: "köyhät teillä on aina keskuudessanne". Ja kovasti tuntuu siltä, että tarkoituksella. Näin ihmisten köyhyydestä voi tarvittaessa syyttää sopivaa tahoa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Topi - tammikuu 29, 2019, 15:01:00
Mun mielestä nyt Britannian EU:sta erkanemisesta järjestetty kansanäänestys oli sikäli paska, että siinä ei ollut mitään poliittista realismia. Varmaan tärkein asia useimmille oli maahanmuutto ja sen rajoittaminen. Toiseksi on joku ajatus vanhasta hyvästä ajasta, jolloin Britannialla oli imperiumi ja suurvalta-asema.

Järkevää kritiikkiä EU:ta kohtaan on ehkä se, että ollaan tyytymättömiä sen rakenteeseen ja toimintaan. EU-parlamentissa ei ole oppositiota ja halutaan, että kaikki lainsäädäntö- ja päätösvalta Britannian asioista olisi oman parlamentaarisen järjestelmän käsissä.

Siitähän on sellainen teoria, että kun Saksa Euroopan merkittävimpänä talousmahtina ja alueen dominanttina voimana aikanaan pyrki laajentumaan, EU on ikään kuin jatkoa tälle samalle tarinalle, tai että sen perustana on jonkinlainen sen tosiasian tunnustaminen, että ellei Saksaa jotenkin täysin rikollisessa määrin kurmuuteta, se nousee väestörakenteensa ansiosta väistämättä Euroopan doninantiksi valtioksi. EU taas on eräänlainen tapa kanavoida tämä vallan tavoittelu ja vaikuttaminen muuhun kuin sotilaalliseen toimintaan ja ennen kaikkea pyrkiä turvaamaan se, ettei Euroopassa enää syttyisi suursotaa.

Sitten kun sitä katsoo tältä kannalta, voi kyynisesti ajatella, että no, EU:han palvelee nimenomaan saksalaisten talousintressejä, eikä siinä yhteisössä ole tarkoituskaan, että Britannia pysyisi merkittävänä teollisuusmaana jonka talous ja kauppa ovat ylijäämäisiä.

Oma käsitykseni on, ettei EU sinänsä projektina ole hyvä eikä paha, eikä sellainen ajattelu että se olisi vain tahojen X Y ja Z salaliitto pidä lähemmässä tarkastelussa paikkaansa.

Luulen että EU:hun kohdistuvassa epäluulossa on sellaista taustaa, että se ikään kuin pakottaa jäseniään markkinaliberalismiin ja että toisaalta se on projektina alisteinen paljon useimpien jäsentensä intressejä isommille voimille. Siinä "ahdistaa" se, että maat eivät ole vapaita ajamaan omia intressejään, vaan niitä pitää toteuttaa tällaisessa kankeassa ja isompien voimien ohjailemassa kontekstissa. Yksi esimerkki nyt ovat Saksan ja muiden isojen maiden intressit, mutta sitten on myös USA:n ja Kiinan suhmurointi kulisseissa. Jostain syystä on päätetty ennalta, että EU ei voi laajentua niin, että Venäjä liittyisi joskus mukaan. USA ja Kiina vetäisivät herneet nenään, Saksa menettäisi valta-asemansa ja niin edelleen.

Mutta sitten taas jos sitä ajattelee tällaisena rauhan projektina, miksi se ei periaatteessa olisi meidän Euroopassa asuvien etu, että myös Venäjän vallantavoittelu ja muu olisi tällä tavalla poliittisesti suitsittu?

Sitten taas jos miettii UK:ta ja Britanniaa nykyään, onko niillä oikeasti rahkeita ajaa yksin omia etujaan jos ne erkanee kokonaan koko talousalueesta ja yhteismarkkinoista? Kun siis vaikka EU ei tietenkään suoraan aja vaikkapa Suomen tai Britannian etuja valtioina, kyllä se kuitenkin projisoi valtaansa aika laajalle ja jollain tavalla puolustaa myös jäsenmaidensa etuja globaalistikin. Tässä mielessä se ajatus, että EU ajaisi yksinomaan Saksan etua ja täysin jyräisi muita ei minusta pidä paikkaansa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 29, 2019, 15:28:04
Lainaus käyttäjältä: Toope - tammikuu 27, 2019, 19:27:32
Ikävää toki kun EU pyrkii tekemään Brexitistä mahdollisimman vaikeaa ja kallista (=varoittava esimerkki).
EU:ta on nähdäkseni hieman hankala syyllistää siitä, että sijoittajat eivät usko EU-eron olevan hyödyllinen liike Britannian markkinoille.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Topi - tammikuu 29, 2019, 16:27:03
Lainaus käyttäjältä: Toope - tammikuu 27, 2019, 19:27:32
Ikävää toki kun EU pyrkii tekemään Brexitistä mahdollisimman vaikeaa ja kallista (=varoittava esimerkki).

Minusta on normaalia että jos tehdään mitä tahansa sopimusta, kumpikin osapuoli ajaa siinä omaa etuaan. Siis jos EU tekee sopimusta Britannian kanssa siitä näkökulmasta, että Britannia on kohta entinen jäsen ja EU:n ulkopuolinen toimija, totta kai EU:n pitääkin silloin sopimusta sorvattaessa ajaa niiden 27 maan etua, jotka jäävät sen jäseniksi. Kuinka absurdia se olisi, jos EU nyt ajaisi näiden maiden edun sijaan Britannian etua?

Tietty siinä on sellainenkin näkökohta että EU:n omakin etu olisi olla suhteellisen kaukonäköinen siinä, millaiseksi sen ja Britannian suhteet jatkossa rakentuvat. Mutta toisaalta erinäköisiä sopimuksia ja neuvotteluja on varmaan luvassa vielä jatkossakin.

EU:n kannalta olisi sula mahdottomuus tarjota Britannialle sellaista sopimusta, jolla maa saisi EU:sta erottuaan paremmat edut kuin mitä sillä nyt on jäsenenä. Erona tässä on kai se, että EU:ssa ollaan vain valmistauduttu tähän paremmin kuin Britanniassa ja oli selkeä linja siitä, mihin ollaan ja ei olla valmiita. Löytyy myös asioita, joissa EU on ollut Britanniaa kohtaan varsin reilu ja sovinnollinen. Esimerkiksi Irlannin rajan suhteen (joka kuitenkin olisi mahdollisesti EU:n ulkoraja) EU:n kanta on ollut lähestulkoon, että ei tehdä tästä mitään numeroa. Ihan mikä teille sopii, me pystytään kyllä järjestämään.

Britannian oma ongelma on se, että Mayn hallituksen enemmistö tukeutuu melkoisen äärikonservatiivisen DUP:n edustajiin, joka siis on Pohjois-Irlannin unionistien eli brittihenkisten puolue. Näille tyypeille ei kerta kaikkiaan käy se, että raja Irlannin tasavaltaan jätettäisiin auki ja tarvittavat toimet tehtäisiin sitten Pohjois-Irlannin ja muun Britannian välillä. Eli että siihen on tultava ns. kova raja, mikä taas rikkoo vuoden 1998 sopimuksen henkeä vastaan ja horjuttaa koko alueen rauhanprosessia.

Siinä 1998 sopimuksessa keskeinen ajatus on se, että jokaisen identiteetti on ihan oma yksityisasia, jota voi myös halutessaan muuttaa. Pohjoisirlantilaisilla on oikeus olla Irlannin tai Britannian tai molempien kansalaisia ja myös vaihtaa kansalaisuutta niin halutessaan. Mikä minusta on helvetin järkevää ja purkaa sitä turhaa binääristä vastakkainasettelua johon "joko/tai"-ajattelu pakottaa.

Jos ne nyt myöhemmin päättää että no, Brexit on tärkeämpi asia kuin Pohjois-Irlannin rauha, ja jos joku pohjoisirlantilainen nyt vaikka mieltää itsensä sekä britiksi, irlantilaiseksi että eurooppalaiseksi, kohta ollaan sanomassa, että eurooppalainen et saa olla, raja vedetään kiinni ja niin pois päin, se jotenkin... en minä tiedä, se sotii sitä koko rauhansopimuksen ideaa vastaan.

Siinä minusta oli EU:lla se rooli, että jos jollakin on vahvasti sellainen tunne, että haluaa olla Irlannin kansalainen, ja toisella, että haluaa olla britti, heillä on kuitenkin se yhteistä että molemmat ovat ns. EU:n kansalaisia. Jokin yhteinen nimittäjä identiteetissä. Ja sinällään se eron suurentelu on muutenkin perseestä, kun ihmisten identiteetit siellä ovat hyvin moninaisia ja eroa brittiläisyyden ja irlantilaisuuden välillä on monesti hankala tarkkaan edes vetää.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - tammikuu 29, 2019, 17:16:57
Hyvää pohdintaa Topi. Cameron ei varmastikaan tarkoittanut, että Britannia eroaisi EUsta, vaan yritti saada kotirintaman järjestykseen - päinvastaisin seurauksin. Erosopimus lienee julkinen asiakirja, mutta onkohan kukaan sitä oikeasti lukenut?

Sinänsä eron vaikutuksia on dramatisoitu aivan turhaan. Yhteistyö manner-Euroopan ja omalaatuisen saaren välillä jatkuu vastakin. Joitain käytäntöjä jouduttaneen uusimaan, mutta puheet lääkkeiden loppumisesta ja maastakarkoituksista puolin ja toisin ovat aivan turhaa pelottelua.

Se mitä pelkään, on ettei EU uudistu toivotulla tavalla, vaan muodostuu kansalaisten kannalta entistä etäämmäksi byrokratialinnakkeeksi. Britit saavat seuraa ennemmin tai myöhemmin. Tuskin kuitenkaan Suomesta, jossa virkamiesten rotu rakastaa pykäliä ja direktiivejä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Laika - tammikuu 29, 2019, 17:21:53
Lainaus käyttäjältä: Topi - tammikuu 29, 2019, 15:01:00Luulen että EU:hun kohdistuvassa epäluulossa on sellaista taustaa, että se ikään kuin pakottaa jäseniään markkinaliberalismiin ja että toisaalta se on projektina alisteinen paljon useimpien jäsentensä intressejä isommille voimille. Siinä "ahdistaa" se, että maat eivät ole vapaita ajamaan omia intressejään, vaan niitä pitää toteuttaa tällaisessa kankeassa ja isompien voimien ohjailemassa kontekstissa.

Onkohan tuo käännettävissä nykykielelle siten, että EU-komissiollakin on yhteinen arvopohja, josta se ei tingi? Ei ihme jos britit haluavat erota, eikä heitä siitä oikein voi syyttääkään.

Voi olla, että erosta koituu taloudellisia haittoja, mutta mielestäni kaikkea ei tarvitse mitata rahassa. Jos esimerkiksi tarpeeksi inhoat jotakuta, niin ennemmin vaikka poltat talosi maan tasalle kuin jaat sen mainitun tyypin kanssa. En ole varma ottavatko yhteisen eurooppalaisen arvopohjan puollustajat kyseisen argumentin vakavasti, ja on kuvaavaa miten arvopohjan puollustajille ainoa punnittava seikka brittienkin kohdalla on se, paljonko se maksaa. Tekisi mieli sanoa eroa kannattavien puolesta, että antaa maksaa vain, jos asia ei kerran mistään muusta ole kiinni.

Toisinaan jokunen ihminen saattaa jopa leikitellä ajatuksella kansainvälisen pörssin valelemisesta bensiinillä ja tuikkaamisesta tuleen. Paljonkohan se maksaisi?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: urogallus - tammikuu 29, 2019, 17:23:18
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - tammikuu 29, 2019, 17:16:57
Sinänsä eron vaikutuksia on dramatisoitu aivan turhaan. Yhteistyö manner-Euroopan ja omalaatuisen saaren välillä jatkuu vastakin. Joitain käytäntöjä jouduttaneen uusimaan, mutta puheet lääkkeiden loppumisesta ja maastakarkoituksista puolin ja toisin ovat aivan turhaa pelottelua.


Eu:sta eroon pääseminen ei taida olla helppoa edes maissa, jotka eivät ole koskaan liittoon kuuluneetkaan. Olen ymmärtänyt, että esim. Norja on käytännössä eurokunnossa joka suhteessa.


Ehkä britit pystyvät isompana maana vetämään vähän omaa linjaa - tai jos ei omaa, niin sitten USA:n!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 29, 2019, 17:51:15
Britit on maailman kymmenen suurimman talouden sijoilla 5 tai 9 riippuen mittaustavasta, joten tämä hintavakin ero EU:sta tuskin on taloudellisesti muuta kuin väliaikainen tilanne. Heti kun tiedetään miten se ero lopulta tapahtuu, alkaa markkinat etsiä korjausliikettä, jotta ne taas vakaantuisivat. Voisi jopa otaksua, että tämä tila, jossa ei vielä tiedetä, mitä britit keksivät, on se sijoittajien luottamuksen kannalta ikävin vaihe brittien taloudelle. Mutta tietysti mitä vähemmän aikaa orastavaan kovaan brexiittin on aikaa varautua, sitä suurempia ongelmia voi ensialkuun olla kun ero astuu voimaan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - tammikuu 29, 2019, 19:55:40
Brittien talous pyörii pankkien, öljyn ja matkailun avulla.

Kun pankit ja pörssi siirtyvät EU-alueelle, öljy vähenee ja matkailijoiden kiinnostus tullien ja rajatarkastusten vuoksi vähenee, voi olla, että imperiumin jäänteet on pienoisissa vaikeuksissa. Ehkä entiset siirtomaat nostavat sen jälleen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - maaliskuu 23, 2019, 22:49:58
Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9cf519a8-7167-4559-9c55-1f32af80d461Lauantaina nähtiin yksi vuosikymmenien suurimmista mielenosoituksista – tiettävästi se oli Lontoon historian suurin.

Paikallisten arvioiden mukaan noin miljoona ihmistä marssi Lontoon kaduilla vastustaakseen Britannian eroa EU:sta.

Britannia alkaa olla aika sekaisin. Tämä lienee vasta alkua.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - maaliskuu 23, 2019, 23:44:04
Ei ole vain brittien syytä. EU tekee kaikkensa, jotta eroaminen olisi mahdollisiman vaikeaa ja kallista. Eivät EU:n vaatimukset Britannialle ole olleet niin reiluja, mitä on mainostettu. Britanniahan voisi aivan hyvin jäädä sisäkauppakumppaniksi EU:lle, kuten muutkin Euroopan maat, jotka eivät unioniin kuulu. EU vaan haluaa tehdä Britannian erosta mahdollisimman vaikeaa, varoittavana esimerkkinä!

Järjestelmä kostaa, jos joku haluaa erota.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - maaliskuu 23, 2019, 23:45:21
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - tammikuu 29, 2019, 19:55:40
Brittien talous pyörii pankkien, öljyn ja matkailun avulla.

Kun pankit ja pörssi siirtyvät EU-alueelle, öljy vähenee ja matkailijoiden kiinnostus tullien ja rajatarkastusten vuoksi vähenee, voi olla, että imperiumin jäänteet on pienoisissa vaikeuksissa. Ehkä entiset siirtomaat nostavat sen jälleen.
En hetkeäkään usko Lontoon pankkikeskuksen menettävän suuresti asemiaan Brexitin vuoksi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - maaliskuu 23, 2019, 23:45:54
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 23, 2019, 23:44:04
Ei ole vain brittien syytä.
Kyllä se on täysin brittien omaa syytä. Ja jos ei usko todellisuutta, joka tälläkin kertaa näytti (ikään kuin ihmiskunnan historia ei olisi sitä jo näyttänyt) ettei nationalistinen ideologia käytännössä toimi, vaan syyttelee ihan mitä tahansa muuta, on sanomattakin selvää, että hyödyllisillä idiooteilla on edessään vain lisää pelkkää epäonnistumista.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - maaliskuu 24, 2019, 00:39:27
Nationalistien ideologia muuten 1800-luvulta lähtien loi pitkälti eurooppalaiset kansallisvaltiot, joten varsin menestyksekäs ideologia oli. Suomi on tuon ideologian tulosta.

Britannia muuten ei ole eroamassa Euroopasta, ainoastaan Euroopan Unionista.

ps. Miksi ex-Laurilla muuten on näitä eri persoonia foorumilla. Onko niitä siviilielämässäkin?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - maaliskuu 24, 2019, 00:48:20
Nationalismi ei luonut mitään, vaan ryhtyi opportunisesti loisimaan olemassaolevaa ja kuten sinä nyt opportunisesti kuvittelet, että ihmisoikeuksia ei tarvitsisi aktiivisesti puolustaa ja kehittää, uskottiin aivan samalla tavalla sata vuotta sitten, että ihmisoikeudet ovat menneet liiallisuuksiin ja yhteiskunnat ovat rappeutuneet vihervasemmistolaisten humanististen ajatusten vuoksi ja kun nationalistit sitten saivat sen halauamansa vallan, maailma syttyi palamaan. Eikä siinä todellakaan mennyt kauaa. Jo nyt italialaiset vallassaolevat etnonationalistit ovat alakaneet haastaa riittää Ranskan kanssa. Nationalismi tulee väistämättä johtamaan kolmanteen maailmasotaan jos sille antaa vallan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - maaliskuu 24, 2019, 01:07:14
Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 24, 2019, 00:48:20
Nationalismi ei luonut mitään, vaan ryhtyi opportunisesti loisimaan olemassaolevaa ja kuten sinä nyt opportunisesti kuvittelet, että ihmisoikeuksia ei tarvitsisi aktiivisesti puolustaa ja kehittää, uskottiin aivan samalla tavalla sata vuotta sitten, että ihmisoikeudet ovat menneet liiallisuuksiin ja yhteiskunnat ovat rappeutuneet vihervasemmistolaisten humanististen ajatusten vuoksi ja kun nationalistit sitten saivat sen halauamansa vallan, maailma syttyi palamaan. siinä ei mennyt kaauaa. Jo nyt italialaiset etnonationalistit ovat alakaneet haastaa riittää Ranskan kanssa. Nationalismi tulee väistämättä johtamaan kolmanteen maailmasotaan jos sille antaa vallan.
Et näemmä tunne 1800-1900- lukujen historiaa, jonka myötä luotiin hyvinvointivaltioita, kansallisvaltioita, jotka kykenivät toimimaan yhteiseksi edukseen. Kansallisvaltiot loivat sosiaaliturvajärjestelmiä, jo Bismarckin aikoina. Loivat ammattiliittoja, loivat hyvinvointia. Kansallisvaltioiden aikakausi on ollut hyvin menestyksekäs, on vaikea ymmärtää, että joku tuota kiistää. Euroopan maiden hyvinvoinnin pohja luotiiin kansallisvaltioiden aikana, EU ei tätä asiaa luonut. EU tuli valmiiksi katettuun pöytään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - maaliskuu 24, 2019, 01:14:58
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 24, 2019, 01:07:14
Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 24, 2019, 00:48:20
Nationalismi ei luonut mitään, vaan ryhtyi opportunisesti loisimaan olemassaolevaa ja kuten sinä nyt opportunisesti kuvittelet, että ihmisoikeuksia ei tarvitsisi aktiivisesti puolustaa ja kehittää, uskottiin aivan samalla tavalla sata vuotta sitten, että ihmisoikeudet ovat menneet liiallisuuksiin ja yhteiskunnat ovat rappeutuneet vihervasemmistolaisten humanististen ajatusten vuoksi ja kun nationalistit sitten saivat sen halauamansa vallan, maailma syttyi palamaan. siinä ei mennyt kaauaa. Jo nyt italialaiset etnonationalistit ovat alakaneet haastaa riittää Ranskan kanssa. Nationalismi tulee väistämättä johtamaan kolmanteen maailmasotaan jos sille antaa vallan.
Et näemmä tunne 1800-1900- lukujen historiaa, jonka myötä luotiin hyvinvointivaltioita, kansallisvaltioita, jotka kykenivät toimimaan yhteiseksi edukseen. Kansallisvaltiot loivat sosiaaliturvajärjestelmiä, jo Bismarckin aikoina. Loivat ammattiliittoja, loivat hyvinvointia. Kansallisvaltioiden aikakausi on ollut hyvin menestyksekäs, on vaikea ymmärtää, että joku tuota kiistää. Euroopan maiden hyvinvoinnin pohja luotiiin kansallisvaltioiden aikana, EU ei tätä asiaa luonut. EU tuli valmiiksi katettuun pöytään.

Tunnen 1800-1900- lukujen historian paremmin kuin sinä. Sekulaarihumanismi loi hyvinvointivaltiot ja yhteisen eduksi toimivan demokratian. Nationalismi ajoi lukuisat kansallisvaltiot diktatuureiksi in no time ja joilla ei ollut mitään tekemistä hyvinvointivaltion periaatteiden kanssa, nationalismit ajautuivat puritanisminsa vuoksi fasismeiksi, joissa kansalaisten ihmisoikeudet määräytyivät puhtaasti kansalaisen taloudellisen hyödyn vallassa oleville -perusteella: Tuore tutkimus osoittaa sen selvästi, että hyvinvointi on suoraan seurausta ihmisoikeuksien kehittymisestä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766584.html?utm_source=facebook&utm_medium=toimitus Nationalismilla ei taas ole mitään tekemistä nykyistenkään ihmisoikeuksien kunnioittamisen puhumattakaan niiden kehittämisen kanssa
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - maaliskuu 24, 2019, 01:32:50
Sinä et Toope ymmäärrä syy- ja seuraussuhteista selvästi vittuakaan. Korrelaatio ei ole todiste syy- ja seuraussuhteesta. Se että nationalismi saa kasvualustaa hyvinvointivaltioissa ei tarkoita, että nationalsimsi aiheuttaisi hyvinvointia. Syöpä aiheuttaa samalla tavalla terveen vartalon kuin nationalismi hyvinvoinnin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - maaliskuu 24, 2019, 02:35:35
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 24, 2019, 01:07:14EU tuli valmiiksi katettuun pöytään.
Luonnollisesti jos kuvittelee nationalismin toisessa maailmansodassa tuhoamaa eurooppaa katetuksi pöydäksi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - maaliskuu 24, 2019, 10:42:32
Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 23, 2019, 23:45:54
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 23, 2019, 23:44:04
Ei ole vain brittien syytä.
Kyllä se on täysin brittien omaa syytä. Ja jos ei usko todellisuutta, joka tälläkin kertaa näytti (ikään kuin ihmiskunnan historia ei olisi sitä jo näyttänyt) ettei nationalistinen ideologia käytännössä toimi, vaan syyttelee ihan mitä tahansa muuta, on sanomattakin selvää, että hyödyllisillä idiooteilla on edessään vain lisää pelkkää epäonnistumista.

Syyllisistä tulee erityisesti mainita (britit) Nigel Farage ja Boris Johnson jotka mainetta saadakseen käyttivät hyväkseen brittien (oikeutettua) kapinahenkeä ja onnistuivat kanavoimaan sen sellaiseksi EU-vastaisuudeksi joka saattaa aiheuttaa Euroopalle käsittämättömiä vahinkoja.

Suomessakin vastaavaa on yritetty, mutta onneksi mitään uhkarohkeaa kansanäänestystä ei ole järjestetty. Onhan se kumma, että jääkiekossakin käydään playoffsit, paras seitsemästä, mutta EU:sta päätetään irtautua yhden äänestyksen niukalla enemmistöllä. Erityisesti kun ottaa huomioon, miten paljon juuri äänestyshetken tapahtumat vaikuttavat ja miten helppo on kansanäänestyksiä manipuloida, etenkin perättömillä väitteillä ja katteettomilla lupauksilla.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Topi - maaliskuu 24, 2019, 12:18:13
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 23, 2019, 23:44:04
Ei ole vain brittien syytä. EU tekee kaikkensa, jotta eroaminen olisi mahdollisiman vaikeaa ja kallista. Eivät EU:n vaatimukset Britannialle ole olleet niin reiluja, mitä on mainostettu. Britanniahan voisi aivan hyvin jäädä sisäkauppakumppaniksi EU:lle, kuten muutkin Euroopan maat, jotka eivät unioniin kuulu. EU vaan haluaa tehdä Britannian erosta mahdollisimman vaikeaa, varoittavana esimerkkinä!

Järjestelmä kostaa, jos joku haluaa erota.

Totta kai Britannia voi jäädä sisäkauppakumppaniksi, se voisi esimerkiksi toimia kuten Norjan järjestely. Se ei ole ollut EU:sta kiinni, että Mayn neuvottelema sopimus ei ole tällainen. Britannian sisällä ei ole ollut yksimielisyyttä siitä, miten Brexit-äänestyksen tulosta pitäisi tulkita ja millainen Britannian ja EU:n suhde tulisi eron jälkeen olla. May ja hallitus olivat itse tulkinneet sen niin, että äänestystulos tarkoittaa EU:n sisämarkkinoilta vetäytymistä. Keskeiseksi katsottiin se, että Britannia ottaa takaisin lainsäädäntövallan niin, että ihmisten vapaalle liikkuvuudelle tulee stoppi. Katsottiin että tämä edellyttää jossain määrin "common marketin" tai sisämarkkina-alueen ulkopuolelle jättäytymistä.

Britannian etuhan olisi tässä se, että tavara voi kulkea vapaasti kuten ennenkin, britit voivat itse liikkua vapaasti kuten ennenkin, mutta muut kuin oleskeluluvan haltijat tai Britannian kansalaiset eivät saa liikkua vapaasti Britanniaan päin. Millään maalla ei ole tällaista järjestelyä. Käsittääkseni sitä ei ole pyydetty eikä myöskään tarjottu. Esimerkiksi Norjan tilanne on, että EU-maiden kansalaiset saavat vapaasti sekä oleskella että työskennellä Norjassa, ja ainoa vaatimus on, että pitää rekisteröityä jos oleskelu kestää pitempään kuin kolme kuukautta.

Käsittääkseni Norjan malli on tulkittu liian pehmeäksi brexitiksi. Varmaan Sveitsi olisi lähimpänä sitä, millaisen aseman britit itse haluaisivat, mutta siinä ongelmana on, ettei Britannian hallitus ole vain selkeästi esittänyt, että tätä me halutaan ja lähtenyt siltä pohjalta neuvottelemaan. Siitä ei voi syyttää EU:ta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - maaliskuu 24, 2019, 14:14:01
Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 24, 2019, 01:14:58
[ Tuore tutkimus osoittaa sen selvästi, että hyvinvointi on suoraan seurausta ihmisoikeuksien kehittymisestä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766584.html?utm_source=facebook&utm_medium=toimitus Nationalismilla ei taas ole mitään tekemistä nykyistenkään ihmisoikeuksien kunnioittamisen puhumattakaan niiden kehittämisen kanssa

Jos suomalaiset eivät olisi olleet nationalistisia vuosina 1939 - 1944, olisiko täällä parempi hyvinvointi? Olisivatko ihmisoikeudet toteutuneet paremmin?

Onko hyvinvointi seurausta ihmisoikeuksien kehittymisestä, vai onko ihmisoikeuksien kehittyminen osa hyvinvointia? Voimmeko katsoa olevamme hyvinvoivia, jos ihmisoikeudet ovat rempallaan?

Jos hyvinvoinnilla tarkoitetaan vaurautta, korkeaa sivistys- ja koulutustasoa, sananvapautta, kansalaisvapauksia ja demokratiaa, joita pidetään ns. hyvinvointivaltion keskeisinä ominaisuuksina, hyvinvoinnin kehittymisen keskeinen elementti on maassa asuvien ihmisten "riittävän korkea" älykkyystaso.

Korkean hyvinvoinnin maassa (ellei hyvinvointi perustu pelkästään siihen, että eletään öljylähteen päällä) kansa on tarpeeksi älykästä pystyäkseen ylläpitämään ja kehittämään tiedettä, teollisuutta, nykyaikaista infrastruktuuria ja toimivaa taloutta. Jos kansalaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on alhaisempi kuin ns. länsimaissa yleisesti, edes öljylähteen äärellä asuminen ei välttämättä auta, kuten on nähty Venezuelassa (keskimääräinen ÄO 84). Maan huonoon tilaan voi tietysti olla muitakin syitä kuin kansan vaatimaton älykkyysosamäärä, mutta ei tämä asia ainakaan paranna tilannetta.

Sallimalla laajamittaisen maahanmuuton maista, joiden asukkaiden keskimääräinen älykkyysosamäärä on alhainen, hyvinvointivaltio tuhoaa ajan mittaan oman hyvinvointinsa keskeisen perustan ja taantuu kehitysmaaluokan maaksi. Miten nopeasti taantuminen tapahtuu, riippuu monesta asiasta. Jos maahantulijat eivät sekoitu geneettisesti kantaväestöön, he muodostavat ajan oloon muuta väestöä huonommin toimeen tulevan alaluokan. Maa muuttuu luokkayhteiskunnaksi, jossa ylemmän luokan elintaso ja hyvinvointi voi olla hyväkin, kun taas alempi luokka asuu ghetoissa. Etelä-Afrikka on tyypillinen esimerkki tällaisesta valtiosta. Myös Brasiliassa on tämän tyyppisiä piirteitä. Älykäs osa maan asukkaista pitää pyörät pyörimässä, ja vähemmän älykäs osa huolehtii yksinkertaisemmista käytännön töistä.

Sen sijaan, jos maahantulijat ja kantaväestö eivät jää erillisiksi ryhmiksi vaan sekoittuvat etnisesti keskenään, ei ole lopulta enää kantaväestöstä polveutuvaa älykkäämpää kansanosaa, joka pitäisi hyvinvoinnin liekin palamassa. Enemmin tai myöhemmin maa romahtaa omaan mahdottomuuteensa, ja raunioista kuoriutuu aikaisempaa alkeellisempi kehitysmaaluokkaan kuuluva maa. Myös tällaisessa maassa on yläluokka ja alaluokka, mutta luokat eivät enää perustu etnisiin eroihin vaan normaaleihin ihmisten suorituskykyeroihin. Luokatonta yhteiskuntaa ei ole olemassakaan.

Tämä mielipiteeni on todennäköisesti eri tavalla ajattelevien mielestä rasistinen ja fasistinen ja natsistinen ja kaikin puolin tuomittava. Se on kuitenkin valitettavasti totta, vaikka monikulttuurisuushihhulit muuta väittäisivät.

Yksilöistä lasketun keskiarvon merkitys yhteisölle on seuraava: jo viiden pisteen keskiarvoero merkitsee että huippuälykkäitä on korkeamman keskiarvon ryhmässä dramaattisesti enemmän. Kaikki puhe huippuyliopistoista, huippututkimuksesta jne on olennaisesti puhetta valikoitujen huippuälykkäiden ihmisten muodostamista ryhmistä, jotka tuottavat merkittävää tietoa. Juuri siksi on niin omituista että yliopistoissa älykkyys on tabu, ja Ylikoskenkin täytyy nähdä paljon (turhaa) vaivaa älykkyyden vähättelemiseksi. Älykkyys on takuulla merkittävä selittäjä, jota vain ei uskalleta käyttää (tai puhua siitä oikealla nimellä).

J.P.Roos


https://www.mv.helsinki.fi/home/jproos/AikalainenYlikoski.htm
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 28, 2019, 17:49:02
2016: "Brexit Will Improve your life" -Brexit campaign
2019: "There will be drinking water, whatever happens on October 31st," -Boris Johnson
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 28, 2019, 18:06:15
Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 24, 2019, 14:14:01
Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 24, 2019, 01:14:58
[ Tuore tutkimus osoittaa sen selvästi, että hyvinvointi on suoraan seurausta ihmisoikeuksien kehittymisestä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766584.html?utm_source=facebook&utm_medium=toimitus Nationalismilla ei taas ole mitään tekemistä nykyistenkään ihmisoikeuksien kunnioittamisen puhumattakaan niiden kehittämisen kanssa

Jos suomalaiset eivät olisi olleet nationalistisia vuosina 1939 - 1944, olisiko täällä parempi hyvinvointi? Olisivatko ihmisoikeudet toteutuneet paremmin?

Onko hyvinvointi seurausta ihmisoikeuksien kehittymisestä, vai onko ihmisoikeuksien kehittyminen osa hyvinvointia? Voimmeko katsoa olevamme hyvinvoivia, jos ihmisoikeudet ovat rempallaan?

Jos hyvinvoinnilla tarkoitetaan vaurautta, korkeaa sivistys- ja koulutustasoa, sananvapautta, kansalaisvapauksia ja demokratiaa, joita pidetään ns. hyvinvointivaltion keskeisinä ominaisuuksina, hyvinvoinnin kehittymisen keskeinen elementti on maassa asuvien ihmisten "riittävän korkea" älykkyystaso.

Monissa Aasian maissa on korkeampi älykkyys kuin täällä, mutta heikommat ihmisoikeudet ja alhaisempi hyvinvointi. Älykkyys on kasvanut muutenkin nopeammin kuin geeneillä pystytään selittämään. Eli kulttuuri selittää suurimman osan älykkyyseroista, eikä toisin päin. Veikkaisin myös, että ihan se raaka kehitys ei perustu niinkään korkeaan älykkyystasoon vaan rationaalisuuteen ja suurten numeroiden lakiin. Eli pitää rationalisesti kokeilla ideoita, koska kukaan ei tiedä, mikä idea toimii ja pitää olla perkeleesti ideoiden heittäjiä. Perinteisesti mitattu älykkyys ei takaa sitä, että ihmisellä olisi oikea käsitys siitä, mikä on luonnossa mahdollista ja mikä ei. Tämä osoitettiin kvanttimekaniikan myötä 1800 vuosisadan lopulla. Sen tiedon karttuminen, mikä on mahdollista ja mikä ei, edellyttää kärsivällistä yritystä ja erehdystä. Toisin sanoen tieteellistä metodia tai vastaavaa. Sen seuraaminen tuskin edellytää niinkään korkeaa älykkyysosamäärää, kuin järjestelmälisyyttä ja kärsivällisyyttä. Ihmisoikeuksien lisääminen tarkoittaa puolestaan sitä, että noiden ideoiden heittäjien määrä lisääntyy.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - kesäkuu 28, 2019, 20:25:07
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - kesäkuu 28, 2019, 18:06:15
Eli kulttuuri selittää suurimman osan älykkyyseroista, eikä toisin päin.

Kenen välisistä älykkyyseroista?

Mikä kulttuurin selittää?

Helsingin Sanomissa oli viikko sitten artikkeli, joka oli otsikoitu "Toimittaja meni Mensan testiin – mutta mitä testi oikeasti mittaa ja mihin älykkyyttä enää edes tarvitaan?"

Lehdessä oli näytteeksi muutama Mensan käyttämän älykkyystestin kysymys. Katsoin vain ensimmäistä ja totesin, että olisin sen kyllä ratkaissut, mutta en vaaditussa ajassa.

En ole käynyt Mensan testissä enkä aio mennäkään. Sen verran älykkyystestien kysymyksiä olen kuitenkin vuosien varrella netissä ja lehdissä nähnyt, että en elättelisi toiveita korkeasta pistemäärästä. Saisin todennäköisesti aivan surkeat pisteet eli luokittelun "tyhmä". Ratkaiseva syy huonoon tulokseen olisi aika, eli se ei riittäisi minulle.

En tiedä, näkyykö seuraava kuva, mutta jos näkyy, niin tämä on se kysymys, jota mietiskelin.

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/d000f587f47b4a889a3c01adcb914a46.jpg.webp

Aloin ratkaista sitä tyypilliseen ADHD-tyyliin eli en kiinnittänyt ollenkaan huomiota alimpaan riviin, jossa oikea vastaus on yksi neljästä vaihtoehdosta. Aloin kehitellä vastausta aivan tyhjästä ja päädyin miettimään ensiksi "villejä" vaihtoehtoja, joita ei ole alla olevien joukossa. Tämä lienee helpoimpia aloittelukysymyksiä, joten totta kai oikean vastauksen lopulta hoksasin, mutta aikaa kului liikaa.

Tuosta liiasta ajan kulumisesta päädyin tekemään seuraavan rinnastuksen tietokoneisiin, jolla yritän havainnollistaa, mikä heikkous minulla on.

Olen kuin tietokone, jossa on hyvin vähän käyttömuistia. Prosessori on oletettavasti suunnilleen saman tehoinen kuin muillakin, mutta muistia on niin vähän, että suorituskyky on hidas. Pystyn taltioimaan lyhytaikaiseen muistiin vain hyvin vähän tietoa kerrallaan. Tarkoitan todella vähän. Jos älykkyystestissä on esimerkiksi numerosarja, jota pyydetään jatkamaan, sen jatkaminen on hankalaa, jos ei muista numerosarjasta kuin sen numeron, jota silmät katsovat. Kun siirtyy seuraavaan numeroon, edellinen pyyhkiytyy pois muistista. Tämä on aivan totta. Puhelinnumeronkin joudun katsomaan luku kerrallaan, kun naputtelen sitä luettelosta puhelimeen. Ei puhettakaan, että muistaisin jonkin pidemmän numerosarjan, ellen aikaa vievästi opettele sitä. Jos älykkyystestissä on tuollainen sarja, joudun katsomaan numeroita aina uudestaan ja uudestaan, niin että ylipäätään hahmotan sen, mitä numerot ovat, ja mikä on niiden suhde toisiinsa. Pitkän pähkäilyn ja mietiskelyn ja lukuisten uudelleen katsomisten jälkeen ehkä ratkaisen tehtävän, mutta siihen menee kymmenen kertaa kauemmin kuin normaalilla ihmisellä.

On vielä huomioitava se, että uusi tieto pyyhkii vanhan pois. Jos esimerkiksi katson auton rekisterinumeron aikomuksenani kirjoittaa se paperille ja saman tien huomaan huoltoaseman kyltistä, että bensa maksaa 1,63 euroa litra, rekisterinumero on kadonnut muististani. Ainoa tapa säilyttää se, on hokea sitä peräkkäin uudestaan ja uudestaan päästämättä mitään ajatusta tulemaan väliin.

Meillä on omassa perheessä käytännön havaintoja siitä, että muistilla ja älykkyydellä voi olla tekemistä keskenään. Nuorempi tyttäreni oli lapsena poikkeuksellisen hyvä ns. muistipelissä, jossa käännettiin kortteja ja yritettiin muistaa, mikä kuva niiden takana on, ja sopivan parin löytyessä yhdistettiin ne. En muista menikö peli aivan näin, mutta joka tapauksessa kuvia piti muistaa mahdollisimman paljon. Minä taas olin ikiaikojen huonoin tuossa pelissä eli muistin vain sen viimeisimmän kortin, jos edes sitä.

Myös koulun matematiikassa alemmilla luokilla tyttäremme oli hyvä. Opettaja kertoi meille vanhemmille, ettei hänellä ollut koskaan aikaisemmin ollut niin hyvää oppilasta matematiikassa. Kun muut oppilaat etenivät oppikirjan tehtävissä opintosuunnitelman mukaan, tyttäreni teki ajan kuluksi koko kouluvuoden tehtävät, ja kun ne oli tehty, saman tien seuraavan luokan tehtävätkin. Matikan tunnit olivat hänelle tylsiä, kun opetus laahasi kaukana jäljessä hänen tasostaan.

Tyttäreni sai yli 150 pistettä Mensan testissä, kun hän kävi siinä lukioaikana.

Ennen tuota Mensan testiä teimme kumpikin erään nettitestin, jossa jollakin tavalla mitattiin älykkyyttä tai mitä siinä nyt mitattiinkin. Minä sain 136 pistettä ja tyttäreni 128 pistettä, mistä hän sisuuntui ja meni Mensan testiin ajatuksella, että tee perässä, jos pystyt.

Miten voin saada paremmat pisteet tuosta toisesta testistä? Siten, että siinä ei ollut aikarajaa. Puursin ja pakersin eli sitkeydellä voitin sen, mitä älyssä ja muistissa hävisin. Koska älykkyyden käsitteeseen ilmeisesti kuuluu nopeus, minua kai pitää sanoa hidasälyiseksi eli kansanomaisesti tyhmäksi. Koska arkielämässä ei ole ajanottajaa sekuntikellon kanssa mittaamassa, miten paljon asioiden ratkaisemiseen menee aikaa, minäkin jollakin tavalla pärjään enkä ilmeisesti anna itsestäni erityisesti tyhmän ihmisen vaikutelmaa ellei nyt hetkittäin heikkoina hetkinäni. Pääasiahan joka tapauksessa on lopputulos eikä se, kuinka monta sekuntia siihen päätymiseen menee.

Brexit, brexit... mitä kirjoittaisin tähän loppuun aiheesta, ettei juttu mene kokonaan siitä sivuun. Ovatko brexitin kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Ovat suomalaiset EU-jäsenyyden kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Kummassakin leirissä taitaa niin tyhmiä kuin fiksujakin ihmisiä. Onko EU-jäsenyys siis ennen kaikkea tunnekysymys?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - kesäkuu 28, 2019, 21:05:42
Eikö kansakuntien elintaso kuvaa pitkälti heidän kykyjään ja älykkyyttään? Heidän kykyjään ratkaista ongelmiaan ja kehittyä sitä kautta?
Jos toiset kansakunnat polkevat paikallaan ja toiset kehittyvät, voisiko siitä luoda johtopäätöksiä?

Juu, brexitistä ollaan taas kaukana. Mutta siihen sen verran, että Britannia äänesti eroamisesta, joten on demokraattinen päätös. EU:n ei pitäisi kiusata Britanniaa, sen pitäisi pyrkiä sopimaan rehti sopimus erosta, vaikka se haluaakin kuristaa brittejä, jotta mikään toinen maa ei haluaisi erota. Tuo ei ole rehtiä peliä EU:lta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 28, 2019, 21:10:56
Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 28, 2019, 20:25:07
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - kesäkuu 28, 2019, 18:06:15
Eli kulttuuri selittää suurimman osan älykkyyseroista, eikä toisin päin.

Kenen välisistä älykkyyseroista?
Kansakuntien välisistä eroista. Ymmärtääkseni äo-testeissa mitattu älykkyys on länsimaissa kasvanut 1900-vuosisadalla noin 7 pinnaa vuosikyymmenessä (ainakin Hollannissa kasvoi vuosien 1952 ja 1982 välillä) [1 (https://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect)], mikä tehnee 1900-vuosisadalla yhteensä enemmän pinnoja äo-testissä, kuin mitkä ovat älykkyyserot useimpien kansakuntien välillä, eikä tuota kasvua voida selittää esimerkiksi geeneillä (geenejä muokkaava luonnonvalinta edellyttää tapahtuakseen yhdeltä geenilinjalta useampia sukupolvia kuin 1900-luvulla on elänyt puhumattakaan siitä, että niitä olisi ollut riittävästi esimerkiksi vuosikymmenen parin aikaskaalassa).

LainaaMikä kulttuurin selittää?
En ymmärrä kysymystä tai oikeammin, en tiedä. Se on liian laaja kysymys, jotta oma harrastuneisuuteni riittäisi esittämään edes auttavan tiivistelmän siitä. Kulttuurilla kun voidaan tarkoitaa niin montaa eri asiaa. Se että ihminen tai laajemmin eläin ylipäätään tekee yhtään mitään on jo ihmisen/eläimen kulttuuria. Mistä tuo tekeminen sitten johtuu? No näin alkeellisella tasolla varmaankin jostain sellaisesta, että ihmisen ja eläimen aivot ovat eliön tahdonalaisen mentaalisen maailman lisäksi eliön elämää yllä pitävä järjestelmä ja sen pitää tavoitteen saavuttamiseksi tehdä erilaisia asioita. Osa tietoisia tekoja, osa tiedostamattomia. Mutta esimerkiksi yhden tutkimuksen [2 (https://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151203160142.htm)] perusteella älykkyyden kehittymiseen vaikutava kulttuuri syntyy todennäköisesti älyllisesti riittävän stimuloivista olosuhteista (esim. kaksikielisyys riittää jo parantamaan jonkin verran ihmisen kognitiivisia valmiuksia [3 (https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/kaksi_kielta_trimmaa_aivot)]). Eli mitä enemmän liikkuvia osia kulttuuri tarjoaa, sitä otollisempaa maaperää kulttuuri on älykkyyden kehittymiselle. Ja luonnollisesti jos tuo stimulantti sitten syystä tai toisesta poistuu (elämästä tulee liian helppoa), ihminen älyllisesti mitä ilmeisemmin taantuu [2 (https://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151203160142.htm)], miksei siten mahdollisesti jopa kansakunnan, tai kansakuntien älykkyys taantuisi, jos riittävän rikkas stimulanttiympäristö kuihtuu [4 (https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tutkija-vaittaa-ihmisen-alykkyys-on-laskenut-jo-tuhansien-vuosien-ajan/42b510b5-845e-32eb-9b92-17c4300bf62e)].
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 28, 2019, 21:54:03
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - kesäkuu 28, 2019, 17:49:02
2016: "Brexit Will Improve your life" -Brexit campaign
2019: "There will be drinking water, whatever happens on October 31st," -Boris Johnson

Myönnettäköön, etten elätellyt suuriakaan toiveita Breksit lupausten pitämisestä, mutta ilmeisesti täytyy myöntää samalla myös tappioni - "There will be drinking water" - taitaa briteillä alkaa kissanpäivät.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 28, 2019, 22:39:56
Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 28, 2019, 20:25:07
Brexit, brexit... mitä kirjoittaisin tähän loppuun aiheesta, ettei juttu mene kokonaan siitä sivuun. Ovatko brexitin kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Ovat suomalaiset EU-jäsenyyden kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Kummassakin leirissä taitaa niin tyhmiä kuin fiksujakin ihmisiä. Onko EU-jäsenyys siis ennen kaikkea tunnekysymys?

Tuota tuskin on tutkittu, mutta yksi sellainen mitä on tutkittu, sanoo että sosiaalisesti konservatiiviset ovat jonkin verran vähä-älyisempiä kuin sosiaalisesti liberaalit [1 (https://kantapaikka.net/index.php/topic,354.msg22441.html#msg22441)]. Vastausta kysymykseesi voisi ehkä haarukoida sellaista reittiä pitkin, että arvioisi, mikä on sosiaalisesti konservatiivisten ja sosiaalisesti liberaalien jakauma brexitin ja sitä vastustavien ryhmissä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - kesäkuu 29, 2019, 00:53:48
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - kesäkuu 28, 2019, 22:39:56
Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 28, 2019, 20:25:07
Brexit, brexit... mitä kirjoittaisin tähän loppuun aiheesta, ettei juttu mene kokonaan siitä sivuun. Ovatko brexitin kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Ovat suomalaiset EU-jäsenyyden kannattajat vai vastustajat älykkäämpiä? Kummassakin leirissä taitaa niin tyhmiä kuin fiksujakin ihmisiä. Onko EU-jäsenyys siis ennen kaikkea tunnekysymys?

Tuota tuskin on tutkittu, mutta yksi sellainen mitä on tutkittu, sanoo että sosiaalisesti konservatiiviset ovat jonkin verran vähä-älyisempiä kuin sosiaalisesti liberaalit [1 (https://kantapaikka.net/index.php/topic,354.msg22441.html#msg22441)]. Vastausta kysymykseesi voisi ehkä haarukoida sellaista reittiä pitkin, että arvioisi, mikä on sosiaalisesti konservatiivisten ja sosiaalisesti liberaalien jakauma brexitin ja sitä vastustavien ryhmissä.
Niin, tai sitten konservatiivit ajattelevat enemmän järjellä ja liberaaleiksi leimautuvat tunteella...? Tutkimuksia on monenlaisia.
Konservatiivi todennäköisemmin kyllä ajattelee pidemmällä tähtäimellä, jopa sukupolvia eteenpäin, kun liberaaleilla taitaa olla huomionkohteena nykyhetki ja lähitulevaisuus.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - kesäkuu 29, 2019, 01:34:51
Teen poikkeuksen ja vastaan Toopelle tämän kerran. Kyllä sosiaalisesti konservatiivit eivät nimenomaan ajattele järjellä verrattuna  sosiaalisesti liberaaleihin. Saat keksiä käsitteelle järjellinen ajattelu vaikka minkä synonyymin, konservatiivit suoriutuvat tehtävästä heikommin kuin sosiaalisesti liberaalit (siis keskiarvoja vertaamalla). https://www.psypost.org/2017/09/analytic-thinking-undermines-religious-belief-intelligence-undermines-social-conservatism-study-suggests-49655
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: a4 - kesäkuu 29, 2019, 09:29:51
Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 24, 2019, 14:14:01
Jos hyvinvoinnilla tarkoitetaan vaurautta, korkeaa sivistys- ja koulutustasoa, sananvapautta, kansalaisvapauksia ja demokratiaa, joita pidetään ns. hyvinvointivaltion keskeisinä ominaisuuksina, hyvinvoinnin kehittymisen keskeinen elementti on maassa asuvien ihmisten "riittävän korkea" älykkyystaso.

Esim, paljon kritisoidun tutkimuksen, joka käsittelee älykkyyserojen yhteiskunnallista merkitystä, päätelmiä aiheestaan:

"The debate about whether and how much genes and environment have to do with ethnic differences remains unresolved."
... If tomorrow you knew beyond a shadow of a doubt that all the cognitive differences between races were 100 percent genetic in origin, nothing of any significance should change. The knowledge would give you no reason to treat individuals differently than if ethnic differences were 100 percent environmental ...

Sekä tästä tutkimuksesta tehdyn jatkotutkimuksen, jossa samansuuntaisia eroja on väitetty olevan maailmanlaajuisesti, saamaa kriittistä loppupäätelmää:

"..Lynn confuses correlation with causation."

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve#Criticisms
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - heinäkuu 24, 2019, 13:06:01
Lainaus käyttäjältä: Toope - kesäkuu 28, 2019, 21:05:42
... että Britannia äänesti eroamisesta, joten on demokraattinen päätös. EU:n ei pitäisi kiusata Britanniaa, sen pitäisi pyrkiä sopimaan rehti sopimus erosta, vaikka se haluaakin kuristaa brittejä, jotta mikään toinen maa ei haluaisi erota. Tuo ei ole rehtiä peliä EU:lta.

Näin sivusta prosessia löyhästi seuranneena on tuntuma, että ensin ei uskottu brittien lähtevän, sitten yritettiin estää lähtö asettamalla vaikeita ehtoja, sen jälkeen  yritettiin auttaa lähtemään ja nyt on nostettu kädet pystyyn, katsotaan mitä ne saa itse aikaan. Lokakuu taisi olla deadline.

Euroopan maista melkein kaikissa on jossain vaiheessa viime vuosisadalla ollut diktaattori vallassa. Franco, Mussolini, Hitler, Napoleon, Hoxha, Zivkov, Tito, Stalin, Salazar, Ceaucescu, Milosevic, Lukashenka, Kekkonen, Paavi ja ym.ym. Ei siis ole mahdotonta, että Britannia ajautuu kaaokseen jossa vain diktaattori Johnson&Johnson voi estää hajoamisen useaan osaan. Vertaa Jugoslavia ja Tito.

Jos Britannia nyt hajoaa ja syntyy Pohjois-Skotlanti, Etelä-Skotlanti, Englanti sekä Wales ja Pohjois-Irlanti liitetään Irlantiin, niin siinä on useita hirmuisen valtionpäämiehen paikkoja tarjolla.

Vielä kun Trump tarjoutuu ottamaan Skotlannin - hänellä on siellä oma golfkenttä - Yhdysvaltojen osavaltioksi, niin kunnon hässäkkää pukkaa.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001791163.html

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - heinäkuu 24, 2019, 22:03:43
Edellä mennään ehkä hieman fantasian puolelle...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - heinäkuu 25, 2019, 01:08:11
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - heinäkuu 24, 2019, 13:06:01
Jos Britannia nyt hajoaa ja syntyy Pohjois-Skotlanti, Etelä-Skotlanti, Englanti sekä Wales ja Pohjois-Irlanti liitetään Irlantiin, niin siinä on useita hirmuisen valtionpäämiehen paikkoja tarjolla.
Tervetuloa Skotlannit! Skotit on tehneet paljon uutta luovaa tiedettä, insinöörejä ja keksijöitä. Viiisasta kansaa...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - heinäkuu 25, 2019, 04:38:34
Lainaus käyttäjältä: a4 - kesäkuu 29, 2019, 09:29:51
Sekä tästä tutkimuksesta tehdyn jatkotutkimuksen, jossa samansuuntaisia eroja on väitetty olevan maailmanlaajuisesti, saamaa kriittistä loppupäätelmää:

"..Lynn confuses correlation with causation."

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve#Criticisms

Onko sillä loppujen lopuksi merkitystä, määrittelevätkö geenit vai ympäristö älykkyyden, jos joidenkin etnisten ryhmien geenit ovat sellaiset, he luovat käyttätymisellään ympäristön, jossa älyykkyyden kehittyminen jää vaatimattomaksi. Tuollainen ryhmä on sukupolvesta toiseen älyllisesti heikommin menestyvä kuin sellaiset ryhmät, joiden geneettinen perimä on älykkyyttä edistävän ympäristön kehittymisen kannalta otollisempi.

Jos suomalaisilla esimerkiksi olisi alkoholistigeeni, ja he joisivat niin paljon alkoholia, että maksat eivät kestäisi, maksakirroosin yleisyyden ei kuitenkaan voitaisi sanoa olevan suoraan etnisesti periytyvää, mutta välillisesti käyttäytymisen kautta se olisi sitä.

Mielestäni kulttuuri ei ole selittävä tekijä, koska sehän on vain sana, joka kuvaa yleisesti vallalla olevaa käyttäytymistä ja tapoja. Juomakulttuuri ei siis selitä suomalaisten juomista, vaan suomalaisten juominen ilmenee "suomalaisena" juomakulttuurina. Selitys on jossakin syvemmällä. Kulttuuri eli totuttu tapa kylläkin voi vahvistaa tietynlaista käyttäytymistä, mutta se ei pakota siihen. Tapahtuuhan paljon myös sellaista, että yleisesti totutut tavat muuttuvat harvinaisemmiksi ja loppuvat kokonaan ilman, että kukaan pakottaisi ihmisiä muuttamaan käyttäytymistään. Maailma muuttuu, ja tavat muuttuvat. Silloin kuin joku tapa ei ota muuttuakseen vaan jatkuu tuhansia vuosia koko etnisen ryhmän keskuudessa, selitystä voidaan etsiä perimästä.

Mitä Brexitiin tulee, niin eniten minua kiinnostaa se, miten Irlannin ja UK:n raja järjestetään. Avoin ja suljettu raja samanaikaisesti tuntuu mahdottomalta. Ehkä tavara-autot ohjataan tullireiteille ja henkilöautot saavat huristella rajan yli entiseen malliin (peräluukut täynnä tavaraa).
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - heinäkuu 25, 2019, 08:00:35
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 25, 2019, 01:08:11
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - heinäkuu 24, 2019, 13:06:01
Jos Britannia nyt hajoaa ja syntyy Pohjois-Skotlanti, Etelä-Skotlanti, Englanti sekä Wales ja Pohjois-Irlanti liitetään Irlantiin, niin siinä on useita hirmuisen valtionpäämiehen paikkoja tarjolla.
Tervetuloa Skotlannit! Skotit on tehneet paljon uutta luovaa tiedettä, insinöörejä ja keksijöitä. Viiisasta kansaa...
Porukka joka tekee hyvää viskiä ei voi olla läpensä paha!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - heinäkuu 25, 2019, 11:17:13
Lainaus käyttäjältä: Toope - heinäkuu 24, 2019, 22:03:43
Edellä mennään ehkä hieman fantasian puolelle...

Ei kyseessä ole sen suurempi fantasia kuin NL:n tai EU:n hajoamisessakaan. Elämmehän voimakasta kansallisvaltioiden ja -aatteiden nousun aikaa. Kansaakin on näkynyt kaduilla ja jopa äänestyksiä irrottautumisista on pidetty, esim. Skotlanti.

Iso-Britannia on muinaisen kolonialismin ja kansojen sorron rapautuva muistomerkki.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - heinäkuu 25, 2019, 14:36:43
Vaikuttaisi siltä, että Britit lähtee Eusta ilman sopimusta. Luonnollinen jatkumo tälle olisi Brittien hajoaminen sillä kyllähän nyt jokainen etnonationalisti ymmärtää, että kansallisuusaate tms. uskonto on tärkeämpää kuin järkevä politiikka.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - heinäkuu 25, 2019, 17:10:54
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - heinäkuu 25, 2019, 14:36:43
Vaikuttaisi siltä, että Britit lähtee Eusta ilman sopimusta. Luonnollinen jatkumo tälle olisi Brittien hajoaminen sillä kyllähän nyt jokainen etnonationalisti ymmärtää, että kansallisuusaate tms. uskonto on tärkeämpää kuin järkevä politiikka.

Näin juuri.

Kun nationalismi ja kansallistunne ylittää järjen rajat, kuten on vaarassa käydä, niin seuraukset ovat valtavia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - heinäkuu 25, 2019, 22:29:26
En usko Iso-Britannian hajoamiseen, tosin valtakunnan tilanne ja osa-alueiden suhteethan ovat muuttuneet vuosisatojen aikoina varsin paljonkin. Muutoksia voi tulossa olla. Mutta EU:n kiristyksestä huolimatta uskon Britannian saavan järkevän erosopimuksen, ei ole EU:nkaan etu rangaista brittejä liikaa, että eroavat VAPAAEHTOISESTA liitosta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - heinäkuu 26, 2019, 06:34:37
Kun etnonationalisti kohtaa realiteetit hän kokee ne rangaistuksena. Ei kuitenkaan auta omasta kusipäisyydestään syytellä muita. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hiha - heinäkuu 26, 2019, 10:05:24
Lainaus käyttäjältä: Toope - heinäkuu 25, 2019, 22:29:26
Mutta EU:n kiristyksestä huolimatta uskon Britannian saavan järkevän erosopimuksen, ei ole EU:nkaan etu rangaista brittejä liikaa, että eroavat VAPAAEHTOISESTA liitosta.

Kyse ei ole kiristyksestä ja rangaistuksista. Jäsenenä Britannialla on ollut tukku sopimuksia kaikenlaisista asioista muiden EU-maiden kanssa. Heidän omasta mielestään liikaa. Nyt he yrittävät päättää mistä asioista he haluavat edelleen keskinäiset vastavuoroiset sopimukset ja mistä eivät. EU ei tule tekemään sopimuksia, jotka velvoittaisivat vain EU:ta mutta antaisivat Britannialle oikeuksia vastineeksi ei mistään. 27 EU-maan mielestä se on kohtuullinen linja. Paatuneinkin Brexit-fani voisi näin monen vuoden jälkeen miettiä että minkähän takia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - elokuu 02, 2019, 13:16:28
Heinäsirkkoja ja ruttoa luvassa
https://www.verkkouutiset.fi/vuodettu-brexit-paperi-ennustaa-kuluttajapaniikkia-ja-ruokapulaa/

Kuuluisi oikeastaan informaation vääristelyketjuun, sen verran paksua jöötiä on pelottelupaperiin raapustettu. Olisikohan Mayn poppoon jäynä Borikselle.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Renttu - elokuu 02, 2019, 13:22:53
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 02, 2019, 13:16:28
Heinäsirkkoja ja ruttoa luvassa
https://www.verkkouutiset.fi/vuodettu-brexit-paperi-ennustaa-kuluttajapaniikkia-ja-ruokapulaa/

Kuuluisi oikeastaan informaation vääristelyketjuun, sen verran paksua jöötiä on pelottelupaperiin raapustettu. Olisikohan Mayn poppoon jäynä Borikselle.
Saapa nähdä miten käy, mutta tässä on vähemmän paksua estimaattia graafina: Consequences of hard Brexit. (https://www.bertelsmann-stiftung.de/fileadmin/files/_processed_/c/c/csm_207942259graphic_Brexit_consequences_of_a_hard_brexit_502ce75ad4.jpg)

Valistunut arvio tuo silti on, yhtä kaikki.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 03, 2019, 22:28:06
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 02, 2019, 13:16:28
Heinäsirkkoja ja ruttoa luvassa
https://www.verkkouutiset.fi/vuodettu-brexit-paperi-ennustaa-kuluttajapaniikkia-ja-ruokapulaa/

Kuuluisi oikeastaan informaation vääristelyketjuun, sen verran paksua jöötiä on pelottelupaperiin raapustettu. Olisikohan Mayn poppoon jäynä Borikselle.
Älkää nyt kukaan muu jättäkö EU:a, muuten saatte raamatulliset vitsaukset niskaanne. EU on pyhä liitto ja kirottu se, joka siitä eroaa tai sitä kyseenalaistaa. Seitsemänteen polveen maksatte, ellette Brysselin käskyä noudata...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 08, 2019, 18:44:15
Ei lupaa hyvää. Britit ovat hätää kärsimässä kauppasuhteittensa vuoksi ja joutuu siksi todennäköisesti suostumaan kannaltaan hyvinkin epäedullisiin diileihin USA:n ja muun maailman kanssa. Toivotaan että näin ei käy, mutta lehdet ympäri pallon ovat povanneet Briteille kylmää kyytiä USA:n suunnalta. Brittien talous edellyttää kipeästi kauppasuhteita USA:n kanssa kun taas USA:n talous ei samaa edellytä Brittien kanssa. USA pääsee sanelemaan itselleen varsin hyvät ehdot ja Brittien osaksi jäänee tähteet. Jälleen muistutus, miten brexit toimii hyvänä esimerkki siitä, kuinka järki korvattiin ideologialla.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 08, 2019, 21:02:02
Epätoivo on sana, jolla on luonnehdittu Britannian neuvotteluasemaa suhteessa USAan.

Lainaus käyttäjältä: uusi suomiEntinen Yhdysvaltain valtiovarainministeriön pääsihteeri Larry Summers on kommentoinut tilannetta Britannian kannalta pahaenteisesti.

"Britannialla ei ole vipuvoimaa. Britannia on epätoivoinen. Britannialla ei ole mitään muuta", Summers sanoi BBC:lle.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/287395-donald-trumpilla-tilaisuus-riistodiiliin-ex-kirstunvartija-larry-summers-tylyttaa
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 08, 2019, 21:59:47
Brexitin vaikutuksia liioitellaan melkein kuin ympäristövaikutuksia. Hysteriaa luodaan, sitä EU haluaa, jotta ei muille tule mieleen erota "vapaaehtoisesta perheestä".
Tottakai Britannia voi luoda uusia sopimuksia erottuaan EU:sta, vaikka rangaistuksia saakin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - elokuu 09, 2019, 10:57:16
Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 08, 2019, 21:59:47
Brexitin vaikutuksia liioitellaan melkein kuin ympäristövaikutuksia. Hysteriaa luodaan, sitä EU haluaa, jotta ei muille tule mieleen erota "vapaaehtoisesta perheestä".
Tottakai Britannia voi luoda uusia sopimuksia erottuaan EU:sta, vaikka rangaistuksia saakin.

Kyllä Britannia eroon pääsee. Takertelu asiassa on johtunut sen omasta politiikasta ja sisäisistä ristiriidoista ja käytännön realiteeteista. Pohjois-Irlannin rajakysymys esimerkiksi on lähes mahdoton ratkaistavaksi kaikkia tyydyttävällä tavalla, kun samaan aikaan rajan pitäisi olla täysin avoin ihmisten tulla ja mennä ja toisaalta tulliliiton ulkoraja, jossa on normaali rajakontrolli.

Kuten tiedetään, Britannia on "yhdistynyt kuningaskunta", jossa siihen kuuluvilla mailla (tai miksi niitä nimitetään) kuten Skotlannilla on jonkin verran autonomiaa. Ja skotlantilaisten enemmistö haluaisi pysyä EU:ssa. Tämäkin tosiasia tekee eroamisesta hankalampaa. Jossakin amerikkalaisella uutissivulla, olisiko ollut CNN:llä, oli artikkeli, jossa vilauteltiin mahdollisuutta, että Britannia saattaa jopa hajota Brexitin seurauksena. Näin ei ehkä käy, mutta Lontoon sanelema ero ei myöskään lisää valtion kiinteyttä ja kansalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta. Pohjois-Irlannin ja Irlannin kysymys on tässäkin asiassa ehkä lopulta suurin ongelma. Ei tiedä, vaikka IRA kaivaisi taas aseensa esille. Britannian EU-jäsenyys on vakauttanut valtiota ja ollut oleellinen tekijä Pohjois-Irlannin vuosikymmeniä jatkuneiden levottomuuksien ja terroritekojen vähenemisessä ja käytännössä loppumisessa. 
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 09, 2019, 21:29:02
En aivan ymmärrä miksi, Britannian EU-jäsenyys olisi se tekijä, joka on vakauttanut Pohjois-Irlannin kysymystä. Eikö kyseessä ole ollut pikemminkin molemminpuolinen kyllästyminen tyhjänpäiväiseen konfliktiin ja haluun saada rauhanomainen ratkaisu? En EU:a näe tässä tekijänä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hiha - elokuu 13, 2019, 14:40:44
Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 09, 2019, 21:29:02
En aivan ymmärrä miksi, Britannian EU-jäsenyys olisi se tekijä, joka on vakauttanut Pohjois-Irlannin kysymystä. Eikö kyseessä ole ollut pikemminkin molemminpuolinen kyllästyminen tyhjänpäiväiseen konfliktiin ja haluun saada rauhanomainen ratkaisu? En EU:a näe tässä tekijänä.

Pohjois-Irlannin tilannetta ja brexitin vaikutuksia siihen on sinulle selitetty aiemmin.

https://kantapaikka.net/index.php/topic,244.msg5684.html#msg5684

Koska et ollut kommentoinut tai tuonut muuta pöytään, voisi ajatella että vaikeneminen on myöntymisen merkki. Mitä vielä, odotat aikasi ja tuuttaat saman EU-vastaisen itkuvirren uudestaan. Inhimillisestä uteliaisuudesta kysyn: Miten sitkeä sanan julistaminen on mielestäsi toiminut? Moniko lukijoistasi on kiiruhtanut muuttamaan Britanniaan, että pääsee osalliseksi brexitin autuudesta? Tai onko toisto palvellut muuta tarkoitusta? Onko sisäinen energiatalous kuinka plussalla, kun olet päässyt ylistämään idoleitasi?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 13, 2019, 21:49:16
Juu, en niin vakavasti tuollaisia analyyseja ota.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 17, 2019, 17:05:20
Briteissä kiehuu. Vain noin 1/3 kansasta hyväksyy sopimuksettoman brexitin.

"Lehti kertoi lauantaina, että konservatiiviedustaja Guto Bebb tarttui kyselytuloksiin välittömästi.

– Mandaattia sopimuksettomalle erolle ei ole, eikä ole ikinä ollutkaan, Bebb kommentoi tuloksia.

– Johnson lupasi vuonna 2016 paremman sopimuksen kuin nykyinen EU:n kanssa tehty sopimus on. Miksei hän voi toteuttaa lupaustaan, hän jatkoi."
-demokraatti (https://demokraatti.fi/kysely-vain-kolmannes-briteista-haluaa-boris-johnsonin-rysayttavan-britannian-ulos-eusta-ilman-sopimusta/)

Ovatko Brittien konservatiivit todellakin näin urpoja? Menivät äänestämään Johnsonin pääministerikseen siksi, että uskoivat hänen olevan kykenevä neuvotella "parempi" sopimus EU:n kanssa tämän parhaan mahdollisen sopimuksen tilalle? Luulin että olisivat olleet sen verran fiksuja, että menivät äänestämään Johnsonia siksi, että hän ilmoitti, että EU:sta lähdetään vaikka ilman sopimusta, kun edeltäjänsä ei siihen kyennyt. Konservatiivit ovat maailman hyväuskoisimpia hölmöjä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 17, 2019, 22:49:42
Brexit kyllä toteutuu. Sitten kauppasopimuksia neuvotellaan jälkikäteen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:01:12
Typerä kansa/kansanäänestys.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 18, 2019, 00:14:38
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:01:12
Typerä kansa/kansanäänestys.

Koomista asiassa olisi ellei se olisi samalla pelottavaa se, että äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia. Tutkimusten mukaan osa ihmisistä ovat niin tyhmiä, että uskovat käytännössä mitä tahansa, mutta hiljalleen on alkanut muotoutua käsitys tästä porukasta, että omaksuakseen jotain, on sen oltava, ei pelkästään vale, vaan kaistapäisesti vale.

Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikaan Briteissä esiintynyt.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä? Se nimittäin kuulostaa uskomattomalta. Toki esimerkikis puolalaisista siirtotyöläisistä on voitu saada tarpeekseen jne.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - elokuu 18, 2019, 00:25:43
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä? Se nimittäin kuulostaa uskomattomalta. Toki esimerkikis puolalaisista siirtotyöläisistä on voitu saada tarpeekseen jne.
Yksi mahdollinen vaikuttaja voi olla Brittien muistelu entisestä suurvalta-ajasta. Oli alusmaita ympäri maapalloa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 18, 2019, 00:31:57
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä?

Tässä Ted-luennossa on esitetty Brexit-kampanja olennaisilta osin, kuten siitä mitään tietoa on (oletetaan että suurin osa mainoskampanjasta käytiin facebookissa, mutta kukaan muu kuin facebook ei tiedä mikä sen laajuus oli Briteissä): https://www.ted.com/talks/carole_cadwalladr_facebook_s_role_in_brexit_and_the_threat_to_democracy
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 18, 2019, 01:15:56
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:31:57
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä?

Tässä Ted-luennossa on esitetty Brexit-kampanja olennaisilta osin, kuten siitä mitään tietoa on (oletetaan että suurin osa mainoskampanjasta käytiin facebookissa, mutta kukaan muu kuin facebook ei tiedä mikä sen laajuus oli Briteissä): https://www.ted.com/talks/carole_cadwalladr_facebook_s_role_in_brexit_and_the_threat_to_democracy
Itse uskoisin, että maahanmuuton ongelmat olivat yksi merkittävä tekijä siinä, miksi EU:n vapaita rajoja haluttiin rajoittaa. Paskastania on syntynyt liki jokaiseen suureen brittikaupunkiin ja sietokykyä ei enää ole.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - elokuu 18, 2019, 02:29:45
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:31:57
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä?

Tässä Ted-luennossa on esitetty Brexit-kampanja olennaisilta osin, kuten siitä mitään tietoa on (oletetaan että suurin osa mainoskampanjasta käytiin facebookissa, mutta kukaan muu kuin facebook ei tiedä mikä sen laajuus oli Briteissä): https://www.ted.com/talks/carole_cadwalladr_facebook_s_role_in_brexit_and_the_threat_to_democracy
Sorry, 15 minuuttia videota on vähän liikaa, (varsinkin jos se käsittelee kampanjaa, mutta voinen tsekata myöhemmin). Paremmin ehkä löysin itse:


Sovereignty
On the day of the referendum Lord Ashcroft's polling team questioned 12,369 people who had completed voting.[7] This poll produced data that showed that 'Nearly half (49%) of leave voters said the biggest single reason for wanting to leave the European Union was "the principle that decisions about the UK should be taken in the UK.
...
Immigration
Lord Ashcroft's election day poll of 12,369 voters also discovered that 'One third (33%) [of leave voters] said the main reason was that leaving "offered the best chance for the UK to regain control over immigration and its own borders."'[7] This despite the fact that most migration to Britain was from outside the EU, and entirely under the remit and control of UK authorities.[9]
- https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_vote_in_favour_of_Brexit

Täysvalta itsellä oli useammalle (49%) tärkein eronsyy kuin maahanmuutto(33%). Ja maahanmuuttoon sisältyy monesta, ja vain osa Turkista.
Toki sitten äänestysvaa'an heilautuksessa kun ollaan lähellä 50-50 jollain Turkin pelottelulla on voinut olla ratkaiseva osuus suhteen muutoksessa Brexitiin vaikka seolisi vain muutama %.

Mutta eipä tuolla .. https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_vote_in_favour_of_Brexit#Misleading_information
.. sielläkään puhuta mitään Turkista vaan enempi rahasta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - elokuu 18, 2019, 02:31:24
Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 18, 2019, 01:15:56
miksi EU:n vapaita rajoja haluttiin rajoittaa. Paskastania on syntynyt liki jokaiseen suureen brittikaupunkiin ja sietokykyä ei enää ole.
Mutta eihän Pakistan edes ikinä ole kuulunu EU:hun.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 18, 2019, 02:54:42
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 02:29:45
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:31:57
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 18, 2019, 00:19:25
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 18, 2019, 00:14:38
...äärioikeistolaiset demagogit saivat Britit uskomaan, että jäämällä EU:hun Turkki liittyisi EU:hun ja sieltä EU ohjaisi Britteihin miljoonia turkkilaisia pakolaisia....
Ilman tuota uskomusta EU-vastaisuutta ei olisi juurikan Britessä esiintynyt.
Onko sinulla todisteita että just tuo uskomus on pääsyy EU-vastaisuuteen siellä?

Tässä Ted-luennossa on esitetty Brexit-kampanja olennaisilta osin, kuten siitä mitään tietoa on (oletetaan että suurin osa mainoskampanjasta käytiin facebookissa, mutta kukaan muu kuin facebook ei tiedä mikä sen laajuus oli Briteissä): https://www.ted.com/talks/carole_cadwalladr_facebook_s_role_in_brexit_and_the_threat_to_democracy
Sorry, 15 minuuttia videota on vähän liikaa, (varsinkin jos se käsittelee kampanjaa, mutta voinen tsekata myöhemmin). Paremmin ehkä löysin itse:


Sovereignty
On the day of the referendum Lord Ashcroft's polling team questioned 12,369 people who had completed voting.[7] This poll produced data that showed that 'Nearly half (49%) of leave voters said the biggest single reason for wanting to leave the European Union was "the principle that decisions about the UK should be taken in the UK.
...
Immigration
Lord Ashcroft's election day poll of 12,369 voters also discovered that 'One third (33%) [of leave voters] said the main reason was that leaving "offered the best chance for the UK to regain control over immigration and its own borders."'[7] This despite the fact that most migration to Britain was from outside the EU, and entirely under the remit and control of UK authorities.[9]
- https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_vote_in_favour_of_Brexit

Täysvalta itsellä oli useammalle (49%) tärkein eronsyy kuin maahanmuutto(33%). Ja maahanmuuttoon sisältyy monesta, ja vain osa Turkista.
Toki sitten äänestysvaa'an heilautuksessa kun ollaan lähellä 50-50 jollain Turkin pelottelulla on voinut olla ratkaiseva osuus suhteen muutoksessa Brexitiin vaikka seolisi vain muutama %.

Mutta eipä tuolla .. https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_vote_in_favour_of_Brexit#Misleading_information
.. sielläkään puhuta mitään Turkista vaan enempi rahasta.

Tässä muutamia facebook-mainoskampanjassa käytettyjä kuvia:

(https://kantapaikka.net/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.netimperative.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F07%2Fturkey-breixit.jpg&hash=2dbeddba14170c6f32fc70dd823118110e986d9c)

(https://www.newstatesman.com/sites/default/files/styles/large/public/vote_leave_ad_-_turkey_2.jpg?itok=haQ7o8p0)

(https://infacts.org/wp-content/uploads/2016/07/UKs_new_border.jpeg)

(https://spectatorblogs.imgix.net/files/2016/06/Screen-Shot-2016-06-06-at-13.38.56.png?auto=compress,enhance,format&crop=faces,entropy,edges&fit=crop&w=510&h=330)

(https://pbs.twimg.com/media/DjCAliCXcAA9rYj.jpg)

Eli siis Turkkilaisia pakolaisia ei peltä vaan Turkkilaisia, ja Turkin liittymisen jälkeen Turkkilaisia, Irakilaisia ja Syyrialaisia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 18, 2019, 02:58:12
Eli kuten huomaat, Brittejä peloteltiin turkkilaisilla ja se kiteytettiin sloganiin, että "otetaan kontrolli takaisin". Ei siis mikään järin suuri ihme, että kysyttäessä syitä, lähes puolet olivat sitä mieltä, että suurin yksittäinen syy olisi ollut se, että "otetaan kontrolli takaisin".
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - elokuu 18, 2019, 03:18:53
FB:ssä oli 2016 noin 32 miljoonaa brittiä kun UK:ssa 66 miljoonaa ihmistä.  Mutta vanhemmasta väestä (joka Brexitiä tuki ja tukee eniten) edes puolet ei liene FB:ssä vieläkään puhumattakaan v:sta 2016. Sensijaan nuoret oli lähes kaikki, ja ne oli EU:n kannalla. Suomessakin tv-mainokset painottuu usein vanhoihin(vitae pro jne) koska ne ei oo internetissä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 18, 2019, 03:27:54
En ole tuosta välttämättä eri mieltä, mutta tämän (https://www.bbc.com/news/uk-politics-45098550) ikäjakauman perusteella veikaisin, että riittävän monella varmasti oli facebook, jotta löytyi lihaksia pelotella medialukutaidottomat seniilit miljoonilla turkkilaisilla. Ei tarvitse kuin yksi teini-ikäinen, joka mainosta vilauttaa tai sen keskeisimmän sisällön selittää ja ihmistyyppi, joka uskoo mitä tahansa kunhan se vain on täysin posketon vale, niin kohta meillä on juoruamisesta elävä seniilien kylä täynnä turkkilaisia pelkäävää väkeä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - elokuu 30, 2019, 12:51:02
Boris vähän ottaa tuntumaa miltä tuntuisi olla diktaattori. Sinänsä parlamentin työn jäädyttäminen hetkeksi on normikäytäntö. Tällä kertaa se vain on normaalia pidempi, valtio on murroksen partaalla eikä edes kaikki hallituksen ministerit olleet tietoisia asiasta.

Rule Britannia!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 30, 2019, 20:23:12
Britannia on kärsinyt kehitysmaaperäisestä maahanmuutosta, se eittämättä oli eräs syy siihen, että Brexitiä äänestettiin. Kaikki muistavat Rotherhamin raiskausringit...!
EU:n kykenemättömyys ja haluttomuus rajoittaa maahanmuuttoa tulee ehkä johtamaan EU:n murenemiseen. Homma vain lähti Britanniasta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 05, 2019, 23:55:47
Lainaus käyttäjältä: mikainen - elokuu 30, 2019, 12:51:02
Boris vähän ottaa tuntumaa miltä tuntuisi olla diktaattori. Sinänsä parlamentin työn jäädyttäminen hetkeksi on normikäytäntö. Tällä kertaa se vain on normaalia pidempi, valtio on murroksen partaalla eikä edes kaikki hallituksen ministerit olleet tietoisia asiasta.
Taisi veljellekin valjeta vasta tänään?

Uusi nöyryytys Boris Johnsonille - oma veli erosi kansanedustajan ja ministerin tehtävästä - syynä "kansallinen etu"
...
Nuorempi Johnson kannatti Britannian pysymistä Euroopan unionissa.
- https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6fa222d-41a1-49bb-9689-bffba1bc258f
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 06, 2019, 21:15:08
Brexit ei peruunnu.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 06, 2019, 23:11:38
Yhä enemmän alkaa näyttää siltä että Britannian yhtenäisyys joutuu niin kovalle koetukselle, että hajoaminen on aivan realistinen mahdollisuus.

Kun systeemiin tulee häiriö ja se alkaa murentua sieltä ja täältä, on vain ajan kysymys milloin koko kyhäelmä rojahtaa kpleiksi.

Jotenkin tämä sopii globaaliin ajankuvaan. Demokratia on out ja diktatuuri, ahneus ja valehtelu on in. Koitetaan kestää, vielä vähäsen.

Musta aurinko nousee... https://www.youtube.com/watch?v=DuzyTjxQFX8
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - syyskuu 06, 2019, 23:40:22
Rooster:
"Musta aurinko nousee... https://www.youtube.com/watch?v=DuzyTjxQFX8"
Onko sen auringon nimi Mugabe vai Idi Amin?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 07, 2019, 00:01:44
Lainaus käyttäjältä: Saares - syyskuu 06, 2019, 23:40:22
Rooster:
"Musta aurinko nousee... https://www.youtube.com/watch?v=DuzyTjxQFX8"
Onko sen auringon nimi Mugabe vai Idi Amin?

Tuskin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 08, 2019, 02:13:13
Breaking News.
Nyt erosi työ- ja eläkeministeri Amber Rudd.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006231750.html
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 11, 2019, 08:59:13
Mainiota kolumnointia Varjukselta.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006233714.htmlBritannian brexit-sotku osoittaa millaista tuhoa kansankosiskelu tekee, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Konservatiivi tarkoittaa henkilöä, joka pyrkii säilyttämään vanhaa ja on haluton äkillisiin muutoksiin. Maailman tunnetuin konservatiivipuolue toimii Britanniassa. Se on vallassa. Puolue pyrkii nyt hävittämään kaiken vanhan ja muuttamaan kaiken mullin mallin. Sellaista on maailman meno.
...
Päättäjien ja kansalaisten vuorovaikutuksesta kukaan ei puhu enää mitään.

"Historiallinen kehitys on tosi hidasta. / Joskus kestää vuosisadan / päästä viisikymmentä vuotta taaksepäin." Paavo Haavikko
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - syyskuu 11, 2019, 09:04:38
Elättelin toiveita, että Brexit demokratisoisi EU:n toimintaa. Eipä hyvältä näytä Brysselissäkään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 11, 2019, 22:44:32
"Referendum was non-binding."
Kansanäänestys ei ollut sitova joten voisihan parlamentti päättää että ollaan EU:ssa koska kansan äänet meni niin likeltä 50%-50%. (Ehkä kansanäänestykset voisi tästä lähtien olla semmoisia että 5%tai 10%:n ero pitää olla).
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 12, 2019, 21:36:31
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 11, 2019, 09:04:38
Elättelin toiveita, että Brexit demokratisoisi EU:n toimintaa. Eipä hyvältä näytä Brysselissäkään.
Brexitistä tulee (tai on jo) melkoinen sekasotku. Britit itse mokasivat touhun, mutta Bryssel käyttää tilannetta hyväkseen. Tehdään brexitistä varoittava esimerkki, joten seuraavilla eroajilla menee pupu pöksyyn.

Tokihan Britannia kykenee neuvottelemaan eron jälkeen toimivia kauppasopimuksia EU:n kanssa, koska hyödyttävät molempia osapuolia. Mutta muutosvaiheesta EU tekee briteille vaikeaa, ihan kostona.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - syyskuu 12, 2019, 21:47:08
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 12, 2019, 21:36:31
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 11, 2019, 09:04:38
Elättelin toiveita, että Brexit demokratisoisi EU:n toimintaa. Eipä hyvältä näytä Brysselissäkään.
Brexitistä tulee (tai on jo) melkoinen sekasotku. Britit itse mokasivat touhun, mutta Bryssel käyttää tilannetta hyväkseen. Tehdään brexitistä varoittava esimerkki, joten seuraavilla eroajilla menee pupu pöksyyn.

Tokihan Britannia kykenee neuvottelemaan eron jälkeen toimivia kauppasopimuksia EU:n kanssa, koska hyödyttävät molempia osapuolia. Mutta muutosvaiheesta EU tekee briteille vaikeaa, ihan kostona.

Kauheaa, eu ajaa omia etujaan. Brittien etua pitäisi ajatella.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Xantippa - syyskuu 13, 2019, 05:05:15
Ja se on aika ihmeellistä, että Toopea ei tunnu tippaakaan kiinnostavan, mitä tapahtuu Euroopan ulkorajalle.

T: Xante
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - syyskuu 13, 2019, 10:02:47
Päivän kevennys:

(https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/70270962_10156605080627951_6511748390190055424_n.jpg?_nc_cat=1&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_oc=AQmXQARMxni8r1HyzM1bNCeg9BEP1HRId1bzkD_zgO9j0UaknUzXDNg1vtLIoNtk8xU&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=b1ecfc57c4adc5d3b9afcb4555905cf9&oe=5DFEACFD)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 13, 2019, 11:54:09
Joko Toopella on käytössään kaksoistandardit tai sitten hänellä on yleissivistyksessä pahoja aukkoja mitä Brexitiin tulee. Ensinnäkään se ole mitään uhkailua, pelottelua taikka varoittavan esimerkin luomista EU:n toimesta, kun EU ei päästä sellaista valtiota, joka ei ole sen jäsen, nauttimaan omista sisämarkkinoistaan kaikilla jäsenyyden tuomilla eduilla. Kumma että Toopelle kelpaa protektionismi kun kyseessä ovat Yhdysvallat mutta ei silloin, kun kyseessä on EU. Ja vaikka EU:n ei olisi tarvinnut, se silti halusi hyväntahdon eleenä neuvotella Brittien kanssa on sopimus, jossa Britit pääsevät nauttimaan EU:n sisämarkkinoista mahdollisimman paljon olematta kuitenkaan jäsen. Nyt pallo on Briteillä. Joko he lähtevät EU:sta tuon sopimuksen kanssa tai ilman sitä. Ilmeisesti ilman, mutta niin tai näin, Britit ovat tässä asiassa se ainut osapuoli, joka on ongelmia aiheuttanut itselleen, ei EU.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - syyskuu 18, 2019, 14:01:59
Oppia ikä kaikki.
Financial Times: Brexit-suunnitelman ongelmat valkenivat Johnsonille lounaalla Junckerin kanssa.

EU:n komission puheenjohtajan mukaan Britannian pääministeri ymmärsi vasta toissapäivänä, mitä EU:n yhteismarkkinat käytännössä tarkoittavat.

       https://yle.fi/uutiset/3-10976829   (https://yle.fi/uutiset/3-10976829)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - syyskuu 18, 2019, 14:13:40
Jos pitää tässä asiassa ennustaa jotain, ennustan Britannian eron EU:sta tapahtuvan siten, että Pohjois-Irlannin kohdalla toimitaan jo käsitellyn EU-sopimuksen edellyttämällä tavalla eli alueelle tulee siirtymäkausi, jota todennäköisesti jatketaan ja jatketaan ties miten pitkään.

En ollut lukenut seuraavaa uutista, kun kirjoitin edellistä kappaletta. Etsin vain lähdettä tarkastaakseni edellä mainitun Pohjois-Irlanti -kohdan nimen.

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/20190912IPR60929/brexit-uusi-euroopan-parlamentti-vahvistaa-tukensa-eu-n-kannalle
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - syyskuu 18, 2019, 15:32:47
Lainaus käyttäjältä: mikainen - syyskuu 18, 2019, 14:01:59
Oppia ikä kaikki.
Financial Times: Brexit-suunnitelman ongelmat valkenivat Johnsonille lounaalla Junckerin kanssa.

EU:n komission puheenjohtajan mukaan Britannian pääministeri ymmärsi vasta toissapäivänä, mitä EU:n yhteismarkkinat käytännössä tarkoittavat.

       https://yle.fi/uutiset/3-10976829   (https://yle.fi/uutiset/3-10976829)

Montako pulloa viiniä Drunckerilla meni lounaan aikana? Ja pysyikö Boris yhtään tahdissa?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - syyskuu 18, 2019, 16:52:14
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 18, 2019, 15:32:47
Lainaus käyttäjältä: mikainen - syyskuu 18, 2019, 14:01:59
Oppia ikä kaikki.
Financial Times: Brexit-suunnitelman ongelmat valkenivat Johnsonille lounaalla Junckerin kanssa.

EU:n komission puheenjohtajan mukaan Britannian pääministeri ymmärsi vasta toissapäivänä, mitä EU:n yhteismarkkinat käytännössä tarkoittavat.

       https://yle.fi/uutiset/3-10976829   (https://yle.fi/uutiset/3-10976829)

Montako pulloa viiniä Drunckerilla meni lounaan aikana? Ja pysyikö Boris yhtään tahdissa?

"Ai joku Boris tulossa käymään? Onhan vodkaa tarpeeksi?"
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 24, 2019, 15:09:44
Korkein oikeus tuomitsi Johnsonin rikolliseksi. Toimeenpanovallan edustaja ei saa ominpäin oikeudetta estää lainsäädäntövaltaa kokoontumasta. Montesquien periaatteen rikkomus. Myös majesteettirikkomus koska houkutteli kuningatar Elisabetin rikokseen. Elisabetina en koskaan enää kättelisi Johnsonia, vähän käsilaukulla huitelisin "hus pois linnastamme sinä rikollinen, olet väärässä linnassa". ;D. (Tästä saisi varmaan herkullisen pilapiirroksen).
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Aasilaulu - syyskuu 24, 2019, 16:56:21
^

1) Linna-läppä ei tietenkään toimi englanniksi.

2) Korkein oikeus linjasi, että "The decision to advise Her Majesty to prorogue Parliament was unlawful because it had the effect of frustrating or preventing the ability of Parliament to carry out its constitutional functions without reasonable justification" (lihavointi minun), ja lisäksi tämän tarkoittavan käytännössä, että parlamentin jäädyttämistä ei koskaan tapahtunut, vaan tuo päätös oli "null and void".

Nimenomaan Johnsonia ei syytetty ainakaan nyt tässä käsittelyssä mistään rikoksesta. Oikeuden päätös ei myöskään estä Johnsonia jäädyttämästä parlamenttia uudelleen, ainoa valittamisen aihe oli, että perustelut parlamentin jäädyttämiselle pitää olla linjassa sen keston ja käytännön vaikutusten kanssa.

En ymmärrä, mitä hyötyä on paisutella tai vääristellä tapahtunutta. Koko sirkuksessa on jo aivan liikaa tätä lähes joka taholta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 24, 2019, 19:38:49
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 24, 2019, 15:09:44
Korkein oikeus tuomitsi Johnsonin rikolliseksi...
Siis onko Britannian korkein oikeus tuominnut Boris Johnsonin rikolliseksi?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 24, 2019, 22:39:02
Iltiksen uutisten provosoimana julistin rikolliseksi. Ainakin "majesteettirikolliseksi" IS vihjaisi.
Aikoinaan Tsekkoslovakian Vaclav Havel pääsi "linnasta linnaan."
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 26, 2019, 15:51:50
Asiaan perehtyneiden mukaan Venäjän tiedustelupalvelu junaili Brexitin: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251512.html?ref=rss
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - syyskuu 26, 2019, 23:31:27
Alkaa olla tiikerillä ratsastaminen kurkilauman edessä Putinin helpoimpia temppuja... ;D

Ehkä ulkopuolisten syyttely auttaa ahdistukseen, vaikka itse on - tässä yhteydessä lienee sallittua sanoa - ryssinyt hommat.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 26, 2019, 23:57:19
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - syyskuu 26, 2019, 15:51:50
Asiaan perehtyneiden mukaan Venäjän tiedustelupalvelu junaili Brexitin: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251512.html?ref=rss
Kuka oikeasti uskoo noihin satuihin? On hyvin selvää, että EU-kritiikki on ollut hyvin voimakasta Britanniassa jo kauan ennen Brexit-päätöstä. Venäjän vaikutusta ylikorostetaan, se ei suinkaan ole niin voimakas banaanivaltiona, mitä jessika-arot sun muut kuvittelevat.

Kansallismielisten suuntausten nousua on myös pyritty leimaamaan tuolla venäjävaikutuksella, vaikka toki se realistisempi selitys on pettymys EU:n keskittymiseen ja välinpitämättömyyteen jäsenvaltioidensa oikeuksien valvomiseen. Emmehän me Suomessakaan halua Brysselin päättävän siitä, keitä otamme tänne "siirtolaisina", päätös on meidän oikeutemme. EU:n keskusvaltiollistuminen (byrokratia, virkamiehistö, joita ei kansa valitse) Neuvostoliiton tyyliin ei ole asia, jota hyväksyttäisiin ilman kritiikkiä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 27, 2019, 12:32:34
Vain lapsi on niin opportunisesti hyväuskoinen hölmö, että kuvittelee Venäjän aloittaneen myyräntyönsä brexit-kampanjansa yhteydessä. Jos tuollainen kuvitelma uppoaa itseen on se loistava tarkistuspiste, joka vain alleviivaa sitä korutonta tosiasiaa, että on Putinin hyödyllinen idiootti, ja kuvitellessaan ajattelevansa itse ajaa vain ja ainoastaan Putinin politiikkaa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 27, 2019, 20:37:44
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - syyskuu 27, 2019, 12:32:34
Vain lapsi on niin opportunisesti hyväuskoinen hölmö, että kuvittelee Venäjän aloittaneen myyräntyönsä brexit-kampanjansa yhteydessä. Jos tuollainen kuvitelma uppoaa itseen on se loistava tarkistuspiste, joka vain alleviivaa sitä korutonta tosiasiaa, että on Putinin hyödyllinen idiootti, ja kuvitellessaan ajattelevansa itse ajaa vain ja ainoastaan Putinin politiikkaa.
Totta kai Venäjä pyrkii EUrooppaan vaikuttamaan, onhan yrittänyt Suomeenkin vaikuttaa jo 100 vuoden ajan. Ei tuossa mitään uutta ole.
JessikaArojen kaltaiset ehkä kuvittelevat jotain uutta tapahtuneen. Ei mikään ole muuttunut, samaa poliittista painostusta Moskova on koko ajan luonut, ehkä poikkeuksena Jeltsinin aika.

On silti vähän salkkariteoriaa, että Venäjän vaikutus olisi Brexitiä ratkaissut, kun hyvin tunnemme brittien perinteisen vastahakoisuuden EU-hallintoa kohtaan. Venäjä/Putin- kortilla halutaan leimata "väärin äänestäneitä" putinistien vaikutuksen alaiseksi tms., vaikka kyse oli siitä, että EU-intoilijat itse arvioivat brittien ja muidenkin eurooppalaisten luottamuksen EU:a kohtaan paljon suuremmaksi, mitä se oikeasti on.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 27, 2019, 23:04:59
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 27, 2019, 20:37:44
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - syyskuu 27, 2019, 12:32:34
Vain lapsi on niin opportunisesti hyväuskoinen hölmö, että kuvittelee Venäjän aloittaneen myyräntyönsä brexit-kampanjansa yhteydessä. Jos tuollainen kuvitelma uppoaa itseen on se loistava tarkistuspiste, joka vain alleviivaa sitä korutonta tosiasiaa, että on Putinin hyödyllinen idiootti, ja kuvitellessaan ajattelevansa itse ajaa vain ja ainoastaan Putinin politiikkaa.
Totta kai Venäjä pyrkii EUrooppaan vaikuttamaan, onhan yrittänyt Suomeenkin vaikuttaa jo 100 vuoden ajan. Ei tuossa mitään uutta ole.
JessikaArojen kaltaiset ehkä kuvittelevat jotain uutta tapahtuneen. Ei mikään ole muuttunut, samaa poliittista painostusta Moskova on koko ajan luonut, ehkä poikkeuksena Jeltsinin aika.

On silti vähän salkkariteoriaa, että Venäjän vaikutus olisi Brexitiä ratkaissut, kun hyvin tunnemme brittien perinteisen vastahakoisuuden EU-hallintoa kohtaan. Venäjä/Putin- kortilla halutaan leimata "väärin äänestäneitä" putinistien vaikutuksen alaiseksi tms., vaikka kyse oli siitä, että EU-intoilijat itse arvioivat brittien ja muidenkin eurooppalaisten luottamuksen EU:a kohtaan paljon suuremmaksi, mitä se oikeasti on.
Venäjä on koko EU:n syntymästä asti levittänyt EU:sta valheita, koska yhtenäinen länsi on yhtenäisen lännen etu ja uhka Venäjälle kun taas keskenään riitelevät pikkuvaltiot Venäjälle sotilaallisesti ja poliittisesti helppo suupala. Brittien kansa saatiin uskomaan noihin Putlerin valheisiin siitä, että Briteille olisi jotenkin parempi erota yhtenäisestä ja vahvasta euroopasta ja lännestä muiden kanssa jo Johnsonin esimerkillä riitaa aloittelevaksi pikkuvaltioksi. Yksinäisten keskenään kinastelevien pikuvaltioiden keskenään ristiriitaiset mielipiteet eivät paina paskaakaan kansainvällisessä politiikassa. Iso ja yhtenäinen puolimaailmaa painaa. Kuka hyötyy siitä, että länsi pirstaloituu? Aivan se on ensisijaisesti Putleri.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 27, 2019, 23:39:51
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - syyskuu 27, 2019, 23:04:59
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 27, 2019, 20:37:44
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - syyskuu 27, 2019, 12:32:34
Vain lapsi on niin opportunisesti hyväuskoinen hölmö, että kuvittelee Venäjän aloittaneen myyräntyönsä brexit-kampanjansa yhteydessä. Jos tuollainen kuvitelma uppoaa itseen on se loistava tarkistuspiste, joka vain alleviivaa sitä korutonta tosiasiaa, että on Putinin hyödyllinen idiootti, ja kuvitellessaan ajattelevansa itse ajaa vain ja ainoastaan Putinin politiikkaa.
Totta kai Venäjä pyrkii EUrooppaan vaikuttamaan, onhan yrittänyt Suomeenkin vaikuttaa jo 100 vuoden ajan. Ei tuossa mitään uutta ole.
JessikaArojen kaltaiset ehkä kuvittelevat jotain uutta tapahtuneen. Ei mikään ole muuttunut, samaa poliittista painostusta Moskova on koko ajan luonut, ehkä poikkeuksena Jeltsinin aika.

On silti vähän salkkariteoriaa, että Venäjän vaikutus olisi Brexitiä ratkaissut, kun hyvin tunnemme brittien perinteisen vastahakoisuuden EU-hallintoa kohtaan. Venäjä/Putin- kortilla halutaan leimata "väärin äänestäneitä" putinistien vaikutuksen alaiseksi tms., vaikka kyse oli siitä, että EU-intoilijat itse arvioivat brittien ja muidenkin eurooppalaisten luottamuksen EU:a kohtaan paljon suuremmaksi, mitä se oikeasti on.
Venäjä on koko EU:n syntymästä asti levittänyt EU:sta valheita, koska yhtenäinen länsi on yhtenäisen lännen etu ja uhka Venäjälle kun taas keskenään riitelevät pikkuvaltiot Venäjälle sotilaallisesti ja poliittisesti helppo suupala. Brittien kansa saatiin uskomaan noihin Putlerin valheisiin siitä, että Briteille olisi jotenkin parempi erota yhtenäisestä ja vahvasta euroopasta ja lännestä muiden kanssa jo Johnsonin esimerkillä riitaa aloittelevaksi pikkuvaltioksi. Yksinäisten keskenään kinastelevien pikuvaltioiden keskenään ristiriitaiset mielipiteet eivät paina paskaakaan kansainvällisessä politiikassa. Iso ja yhtenäinen puolimaailmaa painaa. Kuka hyötyy siitä, että länsi pirstaloituu? Aivan se on ensisijaisesti Putleri.
En siis mitenkään kiistä sitä, etteikö Venäjä pyrkisi vaikuttamaan Eurooppaan, kyseenalaistan sitä, onnistuuko se oikeasti siinä. Minusta venäjävaikutusta on ylikorostettu ilmastovouhotuksen tavoin, hylkäämällä realismi sitoutuen ideologisiin ajatuksiin. EU-kritiikki ja sen keskushallinnollinen, maahanmuuttopoliittinen, taloudellinen tms. kritiikki ei juonnu Venäjästä tai sen vaikutuksesta, vaan pettymyksestä EU:n toimintaan. Toki EU-eliitti haluaa leimata kritiikin olevan putinismia tai ulkoa aiheutettua, koska silloin siirtävät kysymyksen pois itsestään. Itse vaan näkisin, että EU-kritiikki johtuu siitä, ettei EU ole sitä, mitä kuvittelimme. Ei toimi, kuten pitäisi. Siksi kritiikki.

Tohtori Hankamäeltä näkemys tuohon Jessika Aron liki vainoharhaiseen trollinäkemykseen:
https://beta.oikeamedia.com/o1-121606 (https://beta.oikeamedia.com/o1-121606)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - lokakuu 27, 2019, 01:57:55
Enemmistö eli 57% briteistä sanoo nyt "ettei meidän olisi pitänyt koskaan kansanäänestää" Brexitistä.

Brexit referendum should never have been called, say majority of voters
...
Asked to consider the difficulties the government has had in reaching an agreement, 57% of UK adults surveyed said that they believed it would have been better not to have had a public vote in June 2016.

- Guardian 26.10.2019 (https://www.theguardian.com/politics/2019/oct/26/opinium-poll-observer-uk-voters-regret-brexit-referendum-conservative-lead-over-labour)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - lokakuu 27, 2019, 02:06:14
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - lokakuu 27, 2019, 01:57:55
Enemmistö eli 57% briteistä sanoo nyt "ettei meidän olisi pitänyt koskaan kansanäänestää" Brexitistä.

Brexit referendum should never have been called, say majority of voters
...
Asked to consider the difficulties the government has had in reaching an agreement, 57% of UK adults surveyed said that they believed it would have been better not to have had a public vote in June 2016.

- Guardian 26.10.2019 (https://www.theguardian.com/politics/2019/oct/26/opinium-poll-observer-uk-voters-regret-brexit-referendum-conservative-lead-over-labour)
Enemmistö briteistä äänesti EU:sta eroamisen puolesta ja tuo päätös on paljon merkittävämpi, kuin mikään tarkoitushakuinen gallupotanta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - lokakuu 27, 2019, 02:41:07
Ne oli sillon tyhmempiä, tänään viisaampia ja siksi gallup on merkittävämpi tietolähde tämän päivän mielialoista.
Näin on faktat ja näreet.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - marraskuu 29, 2019, 01:43:22
Brittikonservatiivit menee Unkarin-R*ss*n tietä kohden ja pistävät kanava 4:n sananvapaudelle pysyvän suunsulkulaastarin?

He uhkailevat hallitusvaltaan päästyään peruuttavansa Kanava 4:n toimiluvan. Kanava 4 ei saanut pääministeri Johnsonia (eikä Faragea aiemmin jolle tehtiin sama temppu) millään ilmastodebattiin muiden puolueiden pj:den kanssa joten he korvasivat pääministerin paikan sulavalla jääveistoksella.

Tories threaten Channel 4 after ice sculpture takes PM's place in debate
- BBC 28.11.2019 (https://www.theguardian.com/politics/2019/nov/28/ice-sculpture-to-replace-boris-johnson-in-channel-4-climate-debate)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - marraskuu 29, 2019, 02:20:01
Joku päivä sitten brexit-edustaja nolasi itsensä pahasti europarlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnassa (ECON:ssa). (Suomennoksissa oion rankasti).

Ensin britt. vihreän puolueen MEP Molly Cato maalaili synkkiä kuvia taloudesta Brexitin jälkeen, kuilun partaalla jne.
Brittien brexit-puolueen MEP Robert Rowland:
- Ja milläköhän asiantuntemuksella rouva puhuu talousasioista, käsittääkseni rouvalla ei ole alan osaamista.
Vihreään puolueen MEP Molly Cato:
- Olin ja olen taloustieteen professori. Minulla on asiantuntemusta kauppapolitiikasta ja tutkinut
   kauppaneuvotteluja alusta alkaen.
(Salissa alkoivat spontaanit taputukset ja somessa räjähti ilo irti.)

Moment Green MEP shames Brexit Party rival who questioned her economics credentials
- LBC News 26.11.2019 (https://www.lbcnews.co.uk/uk-news/moment-green-mep-shames-brexit-party-rival-who-que/?fbclid=IwAR0KUTTmneE_Uyn4byiQdiiWhw246iCRXq1l_OXLN62FnnLEc_Gd_1648ew)

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Juha - toukokuu 14, 2020, 00:10:05

Täytyy antaa tunnustusta Iso-Briannialle. Lähtö EUsta oli reipas, ja värikäs. Ei jäänyt mielikuvaa turhan huonosta itsetunnosta. Menikö sitten överiksi. Ei kai välttämättä. Ei kykyä arvioida.

Mikä on solidaarista hapatusta, ja mikä tarpeellista yhteistyötä. Siitä voi ajatella jotain yleisesti, ja jos jotain aluetta tuntee paremmin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - toukokuu 14, 2020, 22:11:52
Lainaus käyttäjältä: Juha - toukokuu 14, 2020, 00:10:05

Täytyy antaa tunnustusta Iso-Briannialle. Lähtö EUsta oli reipas, ja värikäs. Ei jäänyt mielikuvaa turhan huonosta itsetunnosta. Menikö sitten överiksi. Ei kai välttämättä. Ei kykyä arvioida.

Mikä on solidaarista hapatusta, ja mikä tarpeellista yhteistyötä. Siitä voi ajatella jotain yleisesti, ja jos jotain aluetta tuntee paremmin.
Britit toki tuon toteuttivat. Tulevaisuus näyttää, oliko järkevää. Mutta esim. Italian tms. tilanne kertoo siitä, että yhteisvaluuttamme Euro, saattaa vedellä viimeisiään, kun sen takana ei enää taida montaa valtiota olla, Suomellekin yhteisvaluutasta eroaminen on koko ajan houkuttelevampaa. Ruotsi on pärjännyt paremmin omalla valuutallaan. Sen talous on kasvanut enemmän kuin Suomen...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - toukokuu 14, 2020, 22:34:21
Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 14, 2020, 22:11:52
Lainaus käyttäjältä: Juha - toukokuu 14, 2020, 00:10:05

Täytyy antaa tunnustusta Iso-Briannialle. Lähtö EUsta oli reipas, ja värikäs. Ei jäänyt mielikuvaa turhan huonosta itsetunnosta. Menikö sitten överiksi. Ei kai välttämättä. Ei kykyä arvioida.

Mikä on solidaarista hapatusta, ja mikä tarpeellista yhteistyötä. Siitä voi ajatella jotain yleisesti, ja jos jotain aluetta tuntee paremmin.
Britit toki tuon toteuttivat. Tulevaisuus näyttää, oliko järkevää. Mutta esim. Italian tms. tilanne kertoo siitä, että yhteisvaluuttamme Euro, saattaa vedellä viimeisiään, kun sen takana ei enää taida montaa valtiota olla, Suomellekin yhteisvaluutasta eroaminen on koko ajan houkuttelevampaa. Ruotsi on pärjännyt paremmin omalla valuutallaan. Sen talous on kasvanut enemmän kuin Suomen...

Briteillä on ollut koko ajan rakas puntansa käytössä. Mielenkiintoista nähdä, miten maa saa hoidettua itseaiheuttamiaan ongelmia, kun samanaikaisesti on muitakin juttuja iskemässä päälle. Ainakin skotit näyttävät omasta jack-unionistaan olevan halukkaita lähtemään. Ottavatkohan sitten Ruotsin, Tanskan, Islannin vai Norjan kruunun käyttöön uudessa unionissaan, vai pysyvätkö Suomen eurossa.

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - toukokuu 14, 2020, 23:35:27
En näkisi skottien eduksi erota UK:sta. Paremmin pärjää Britanniassa. He äänestivät jo kerran ja hylkäsivät hankkeen.
Eikö skotlantilainen kulttuuri ole elänyt varsin hyvin osana United Kingdomia? Ilman Englantia Skotlanti olisi vähäisempi!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - toukokuu 16, 2020, 12:59:43
Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 14, 2020, 23:35:27
En näkisi skottien eduksi erota UK:sta. Paremmin pärjää Britanniassa. He äänestivät jo kerran ja hylkäsivät hankkeen.
Eikö skotlantilainen kulttuuri ole elänyt varsin hyvin osana United Kingdomia? Ilman Englantia Skotlanti olisi vähäisempi!

Nytkö sinä kannatat unionia?

Suomalaisetkin olisivat olleet ensimmäisenä miehitetyllä avaruuslennolla jos olisimme kuuluneet Neuvostoliittoon. Ilman Neuvostoliittoa Suomi on siis vähäisempi!

Ymmärrätkö, että annat hieman ristiriitaista ja hämmentävääkin viestiä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - heinäkuu 15, 2020, 15:59:16
Brexit on muotoutumassa "mielenkiintoiseksi". Ensinnäkin on liikkunut huhuja, että Britit lähtisivät EU:sta ilman sopimusta. Samaten vaikuttaa siltä, kuin Britit olisivat paraikaa tyrimässä kauppasuhteensa Kiinan kanssa. Eettisesti voisi olla jopa suotavaa, että kaikki tyrisivät kauppasuhteensa Kiinan kanssa, mutta aika heikoksi ovat Brittien neuvotteluvaltit jäämässä globaalissa taloudessa kun kauppasuhteita ei ole juuri minkään talousalueen kanssa ja sen ainoankin kanssa, on suhteet menossa kovasti pakkasen puolelle.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - heinäkuu 15, 2020, 16:37:47
Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 14, 2020, 23:35:27
Ilman Englantia Skotlanti olisi vähäisempi!

Päteekö tämä myös Suomeen? Ilman EU:ta Suomi olisi vähäisempi?

Päättäkööt skotlantilaiset asiasta. Pelkään kuitenkin pahoin, että heidän päätöstään ei kunnioteta, jos se sattuu olemaan väärä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: a4 - heinäkuu 15, 2020, 20:50:58
Lainaus käyttäjältä: Konmari - heinäkuu 15, 2020, 15:59:16
Brexit on muotoutumassa "mielenkiintoiseksi". Ensinnäkin on liikkunut huhuja, että Britit lähtisivät EU:sta ilman sopimusta. Samaten vaikuttaa siltä, kuin Britit olisivat paraikaa tyrimässä kauppasuhteensa Kiinan kanssa. Eettisesti voisi olla jopa suotavaa, että kaikki tyrisivät kauppasuhteensa Kiinan kanssa, mutta aika heikoksi ovat Brittien neuvotteluvaltit jäämässä globaalissa taloudessa kun kauppasuhteita ei ole juuri minkään talousalueen kanssa ja sen ainoankin kanssa, on suhteet menossa kovasti pakkasen puolelle.
Olisiko globaalissa markkinataloudessa jopa niin että yksittäisen maan kannattaa olla jossain isossa kauppaliitossa, tai se on hyvin äkkiä talous kuralla ja ostettuna jossain valtioliitossa ellei jopa alusmaana? Esim. Kiinan.
Ehkä Britit palaavat häntä koipien välissä EU-leiriin, ellei heikkenevä USA, nouseva Venäjä tai kommunistinen talousveturi Kiina houkuttele.
Tai ehkä Etelä-Amerikasta, Aasiasta, Lähi-idästä tai Intiasta löytyy uusia liittolaisia Briteille.
Putinina, Trumppina tai Jinpinginä vikittelisin nyt Brittejä kaikin keinoin omaan leiriinsä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - heinäkuu 15, 2020, 21:02:48
^ongelma tosiaan on, että yleensä kun toimiva talous edellyttää valtionrajat ylittäviä kauppasopimuksia, niin sitä mukaan kun alkaa neuvotella itsensä ulos ensimmäisiltä talousalueilta, sitä riippuvaisempia ruvetaan olemaan jäljelle jäävien talousalueiden sopimuksista ja luonnollisesti sitä huonompia diilejä saadaan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 22, 2020, 15:10:48
Brexitiä mainostetiin Briteille rahan säästämisellä ja tehokkaammalla maahanmuuttokontrollilla. Todellisuudessa Brexit tulee kalliimmaksi (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/51935319-8039-4156-9bfd-5b117cbfeb3b) kuin EU-jäsenyys ja pakolaisvirta lähtee lapasista (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/brexit-todellisuus-valkenee-britanniassa-luvattiin-maahanmuuttajien-tulon-tehokasta-kontrollia-lopputulos-nayttaa-toiselta/?shared=1136221-c307a5b2-500) toisin kuin EU-jäsenyydessä.

Nämä ovat juuri niitä nationalismin hedelmiä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - elokuu 22, 2020, 17:50:17
^
Samanlaisia kuvitelmia kuin monella avioerosta. Luullaan, että kaikki vanha harmitus ja ongelmat lähtee ja uusi elämä alkaa, kun päästään hankalasta puolisosta vain eroon.

Tosiasiassa puolet omaisuudesta häviää ja joutuu vielä pitkän aikaa maksamaan kaikenlaista. Lisäksi vanhaan puolisoon törmää monessa paikassa ja seuraukset ovat kiusallisia. Pahoja puheita alkaa kiertää ja maine mukavana ihmisenä on mennyttä.

Ranskalaisilla on eri systeemi. Käydään vieraissa ja pidetään apupuolisoa mutta kulissit on jämäkästi pystyssä. Britit laittaa appelsiinin suuhun ja hirttää itsensä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - elokuu 22, 2020, 21:41:32
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - elokuu 22, 2020, 15:10:48
Brexitiä mainostetiin Briteille rahan säästämisellä ja tehokkaammalla maahanmuuttokontrollilla. Todellisuudessa Brexit tulee kalliimmaksi (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/51935319-8039-4156-9bfd-5b117cbfeb3b) kuin EU-jäsenyys ja pakolaisvirta lähtee lapasista (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/brexit-todellisuus-valkenee-britanniassa-luvattiin-maahanmuuttajien-tulon-tehokasta-kontrollia-lopputulos-nayttaa-toiselta/?shared=1136221-c307a5b2-500) toisin kuin EU-jäsenyydessä.

Nämä ovat juuri niitä nationalismin hedelmiä.
EU tekee brexitin briteille kalliiksi, koska se on uhkavaatimus muille maille. Älkää erotko, tai maksatte vi...ti. :o
Muutenhan EU toki on "vapaaehtoinen" yhteenliittymä ja lalalaa...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 29, 2020, 14:30:45
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/arvostettu-ekonomisti-loi-luvut-tiskiin-laskelma-suomen-eu-hyoty-onkin-13-miljardia-v/1d1be4d1-fa2c-4f9e-9fbe-e10107f5c7c8

Suomen taloudellinen hyöty pääsystä EU:n sisämarkkinoille on jonkin verran yli 5% BKT:stä eli noin 13 miljardia euroa vuodessa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - lokakuu 30, 2020, 20:02:41
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - lokakuu 29, 2020, 14:30:45
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/arvostettu-ekonomisti-loi-luvut-tiskiin-laskelma-suomen-eu-hyoty-onkin-13-miljardia-v/1d1be4d1-fa2c-4f9e-9fbe-e10107f5c7c8

Suomen taloudellinen hyöty pääsystä EU:n sisämarkkinoille on jonkin verran yli 5% BKT:stä eli noin 13 miljardia euroa vuodessa.
Suomen valuutastaluopumisen hinta vuosien mittaan on jo suurempi, kuin EU:n teoreettiset hyödyt. Nuo hyödythän olisivat toteutuneet jo aikoinaan EEC:n kautta, ilman satojen miljardien arvoista EU:n keskushallintoa. EU rakentaa järkyttävää byrokratiarakennelmaa ja pakkoyhteiskuntaa. Miljardien ja taas miljardien arvosta.
Meillä oli se idea "vapaakauppa-alueesta", josta on tulossa byrokratiahirviö. Haluatteko muuten omista sosiaalitoimistanne äänestettävän omassa pitäjässänne vaiko Brysselissä?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - marraskuu 17, 2020, 16:28:30
Veikkaan, että Britit lähtevät EU:sta ilman sopimusta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - marraskuu 19, 2020, 08:41:11
^
Tai vaikea sanoa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/afdebe13-b5fa-46cf-bff2-bc7d2dc54c17

Biden on ilmeisesti sen verran rohkaissut Borista, että ties vaikka sopimus syntyisi. ;D
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 01, 2020, 13:36:03
Tänään on jälleen deadline Brexit-sopimukselle. Dediksiä on nyt ollut sopimuksen osalta jo useampia, joiden paukkuessa on myönnetty aina viikko pari lisäaikaa, joten veikkaan, että pääsemme toteamaan saman vielä 1.12.2030. Kukaan tosin enää silloin muista, minkä vuoksi lisäaikaa tarvitaan, onpahan yksi rituaali lisää EU:n ja Britttien välisessä politiikassa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 02, 2020, 12:32:13
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-02/barnier-tells-eu-envoys-three-main-brexit-issues-unresolved

Nyt vaan rohkeasti monoa. Kun sopimus ei BoJoa kiinnosta, miksi suotta vitkutella vääjäämätöntä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - joulukuu 02, 2020, 14:04:58
Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 22, 2020, 21:41:32
Muutenhan EU toki on "vapaaehtoinen" yhteenliittymä ja lalalaa...

Suomen pomot veivät jäsenanomuksen kenenkään pakottamatta ja kansakin esitti mielipiteensä ilman, että joku olisi aseella uhaten vaatinut äänestämään "kyllä". Äänestyslapussa oli myös "ei" -vaihtoehto.

Ja kyllähän Suomikin voi erota, jos kerran Britannia voi. Täällä ei ole "Pohjois-Karjalan" rajakysymystä, joka hankaloittaisi asiaa. Ahvenanmaan kysymys ehkä on, mutta liittykööt ahvenanmaalaiset Ruotsiin, jos ero kiikastaa.

Mikä tässä nyt loppujen lopuksi on ongelma. Sekö, että pitäisi tehdä joukko uusia kauppasopimuksia. No, niitähän voi tehdä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 02, 2020, 14:38:10
https://www.theguardian.com/politics/2020/dec/02/uk-hopes-of-early-us-trade-deal-dashed-by-biden-warning

Jos BoJo luulee, että vituiksi menneet kauppasuhteet EU:n kanssa korvataan nopeasti kauppasuhteilla Jenkkien kanssa, sitä sopimusta saa BoJo mitä ilmeisimmin sitten odotella. Bidenin lausunnoista päätellen, Jenkeillä on nyt omasta takaa paljon muuta selviteltävää, että ihan heti kauppasopimusta Brittien kanssa ei ehkä neuvotella. Tai se milloin uusia kauppasopimuksia neuvotellaan, riippuu siitä, milloin Jenkit ovat saaaneet riittävän vahvan neuvotteluaseman maailmalla, jonka siis pelätään olevan vakavasti heikentynyt Trumpin jäljiltä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: a4 - joulukuu 02, 2020, 15:16:53
^
Kiinalla on hyvä paikka tehdä taloudellinen maihinnousu saarivaltioon jos Englanti ajautuu tarvitsemaan epätoivoisesti kauppakumppaneita. Miksei myös Venäjälläkin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 06, 2020, 10:32:55
^
Ottaen huomioon, että mikään aikaraja ei ole toistaiseksi pitänyt, on enemmän kuin todennäköistä, että vuodenvaihteessa klo 23:59 lyödään lukkoon "alustava sopimus" ja siirtymäajaksi puolivuotta, jotta neuvotteluita voidaan jatkaa myös tulevat puolivuotta. Sen päättyessä lyödään lukkoon "alustava jatkosopumus" ja sille puolen vuoden siirtymäaika ja näin neuvotteluita voidaan jatkaa ad infinitum.

Brexit-väännössä seuraavat 48 tuntia ratkaisevat, sanovat virkamiehet – Von der Leyen: "Sopimus ei ole mahdollinen, jos emme löydä ratkaisua" - kauppalehti (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/2027da99-f780-49c2-93f3-dae4e494a981?ref=ampparit:8425)

On naurettavaa puhua 48 tunnista tänään, koska sopimuksen ehdoton viimeinen dl oli viime viikon maanantai, mutta niinpä vain neuvotellaan vielä tänäänkin.

Tosin kauppasopimus Brittien kanssa olisi myös EU:lle edullisempi vaihtoehto kuin kova Brexit vaikka Britit kärsisivätkin kovasta brexitistä enemmän. Eli pitänee hiukka ymmärtää, miksi aikarajoja jatkuvasti siirrellään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: safiiri - joulukuu 06, 2020, 11:09:16
Toopen pitäisi olla tyytyväinen, että Suomi on EU:ssa. Britit joutuvat uuden koronarokotteen koekaniineiksi, sillä he ovat sen käyttöön hyväksyneet. Suomi sen sijaan odottelee EU:n hyväksyntää muiden EU-maiden kanssa. Eikös ole hyvä, että emme tässä ole etunenässä tarjoutumassa massiiviseen ihmiskokeeseen? Antaa brittien tehdä se homaa puolestamme. Kahtellaan, miten homma onnistuu ja tuleeko pahoja komplikaatioita. Ties miten innolla oltais heti ensimmäisten joukossa, ellei EU meitä sellaiselta päätökseltä suojelisi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 06, 2020, 19:45:35
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 02, 2020, 15:16:53
^
Kiinalla on hyvä paikka tehdä taloudellinen maihinnousu saarivaltioon jos Englanti ajautuu tarvitsemaan epätoivoisesti kauppakumppaneita. Miksei myös Venäjälläkin.
Briteillä toki on hyvät kauppasuhteet ympäri maailmaa.
EU pelaa aika likaista peliä tässä, haluaa Britannialle mahdollisimman huonot ehdot kiristettyä, jotta kukaan toinen ei uskaltaisi erota liitosta. Kuinka "vapaaehtoiselta" yhteenliittymältä EU muuten mielestänne kuulostaa, jos siitä "vapaaehtoisesti" eroavaa tulee rangaista? 8)
Me olemme tuon EU:n jäseniä. Britannian kohtelu on pelotetta meitä kriittisiä kohtaan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - joulukuu 06, 2020, 20:13:39
Eiköhän Brexit-neuvotteluissa pääosin ole kyse miten saadaan pääomaliikkeet suojattua veroparatiisien, kuten Luxemburg ja Kanaalisaaret, välillä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 06, 2020, 23:24:16
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 06, 2020, 20:13:39
Eiköhän Brexit-neuvotteluissa pääosin ole kyse miten saadaan pääomaliikkeet suojattua veroparatiisien, kuten Luxemburg ja Kanaalisaaret, välillä.
Pääoma Britanniasta/takaisin liikkuu ihan riippumatta brexitistä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 08, 2020, 10:54:44
https://www.verkkouutiset.fi/brexit-neuvottelut-voivat-venya-uuteenvuoteen-saakka/#16238187

Eli ainakin uuudenvuodenaattoon asti vielä neuvotellaan.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 08:23:49
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1337102641063735301

BoJo alustavasti jo lupaa, ettei kauppasopimusta synny.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 17:19:27
(https://i.imgur.com/hNTV9Mu.jpg)

Aika kova lasku. Toivon Britien kannalta, että heilahdus on vain väliaikainen. Ehkäpä nyt vois alkaa sijoittaa puntaan, mahdollisesti arvonnousu tiedossa muutaman kuukauden sisällä kun erohässäkkä tästä normalisoituu.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 17:26:56
https://twitter.com/Brexit/status/1336998485955055616

Raha lähtee karkuun Briteistä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 17:46:46
(https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/130472914_1956024324540077_7101821332788035075_o.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HKC6idjNX0gAX-9eEKD&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=a850aa40d3e9a125e397a4da71c0f540&oe=5FF8E7A5)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 11, 2020, 22:35:21
EU tekee toki Brexitin vaikeaksi. Mitä vaikeampi on, sitä pahempi esimerkki muille maille erota tuosta "vapaasta liitosta"...
Tokihan Britannia selviää hyvin, veetuilua tuo on EU:n kannalta. Mutta tosiaan veetuilua.
Pelottelua. Älkää erotko "vapaaehtoisesta yhteisöstämme" tai saatte kärsiä- politiikkaa EU:lta.

Britannia muuten tuli EU:hun vapaaehtoisena. Miksei saisi lähteä siitä ilman rangaistuksia?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 22:44:05
(https://pbs.twimg.com/media/Eo85nHPXYAMKu_K?format=jpg&name=medium)

Kuten tuosta selkeästi huomaamme, samalla tavalla Brittien neuvottelutappiot ovat EU:n vika kuin persujen mainetappiot vihervasemmistolaisen median vika.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 11, 2020, 23:07:20
EU ei anna helpolla Britannialle eroa, koska on pelottava esimerkki.
Jos päästää Britannian helpolla, lähtijöitä on enemmän...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 11, 2020, 23:11:57
Kun nationalistinen populismipolitiikka ei reaalimaalimassa toimikaan, lohduttaa Toope itseään QAnon-salaliittoteorialla sen sijaan, että vetäisi kyseisestä politiikasta sen ainoan oikean johtopäätöksen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Kopek - joulukuu 11, 2020, 23:56:11
Mitä rangaistuksia briteille on tulossa siitä, että he lähtevät EU:sta?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Anders Anderes Magobläts - joulukuu 14, 2020, 17:57:17
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 11, 2020, 23:56:11
Mitä rangaistuksia briteille on tulossa siitä, että he lähtevät EU:sta?

Jos kuset omiin aamiaismuroihisi, ketä mielestäsi pitäisi rangaista? Ei tässä mitään lisärangaistuksia tarvita, mennään ihan vaan käytäntöjen mukaan. Annetaan heidän syödä tekemänsä annos.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 14, 2020, 22:02:15
EU tosiaan rankaisee. Vapaasta yhteisöstä ei lähdetä noin vain, ilman rangaistusta.
Britit tekivät oikean ratkaisun, mutta EU rankaisee rajusti.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - joulukuu 15, 2020, 01:46:27
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 14, 2020, 22:02:15
EU tosiaan rankaisee. Vapaasta yhteisöstä ei lähdetä noin vain, ilman rangaistusta.
Britit tekivät oikean ratkaisun, mutta EU rankaisee rajusti.
"Rangaistus" on siinä että tulevaisuudessa he eivät saa niitä etuuksia mitä saisivat EU:n jäseninä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 15, 2020, 02:19:11
Lainaus käyttäjältä: Saares - joulukuu 15, 2020, 01:46:27
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 14, 2020, 22:02:15
EU tosiaan rankaisee. Vapaasta yhteisöstä ei lähdetä noin vain, ilman rangaistusta.
Britit tekivät oikean ratkaisun, mutta EU rankaisee rajusti.
"Rangaistus" on siinä että tulevaisuudessa he eivät saa niitä etuuksia mitä saisivat EU:n jäseninä.
Kuten Suomi maksaessaan 6 miljardia ja "saa" 3 miljardia takaisin. Hyvä diili, muuten...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 18, 2020, 11:16:14
https://www.verkkouutiset.fi/boris-johnson-eun-pitaa-muuttaa-asennettaan-merkittavasti/#16238187

Koomista kuinka putinistit syövät siimoineen päivineen tuon BoJon version ongelmista neuvotteluissa. BoJo siis on halunnut jo alusta asti Brittien pääsyn EU:n sisämarkkinoille ilman että Britit noudattaisivat sisämarkkkinoiden sääntöjä. Tätä sääntöjen noudattamista putinistit ovat pitäneet kohtuuttomana rangaistuksena. Tai nyt kun BoJo on tehnyt teatraalisen myönytyksen EU:lle, että "okei, ehkä me voidaan noudattaa sääntöjä" niin nyt hän ja putisnistit kuvittelevat voivansa kiristää, että "EU:n olisi luovuttava muista vaatimuksistaan kun kerran Brititkin luovuttivat" ja että muuten kyse on jostain EU:n harjoittamasta rangaistus-salaliitosta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - joulukuu 18, 2020, 11:46:13
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 15, 2020, 02:19:11
Lainaus käyttäjältä: Saares - joulukuu 15, 2020, 01:46:27
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 14, 2020, 22:02:15
EU tosiaan rankaisee. Vapaasta yhteisöstä ei lähdetä noin vain, ilman rangaistusta.
Britit tekivät oikean ratkaisun, mutta EU rankaisee rajusti.
"Rangaistus" on siinä että tulevaisuudessa he eivät saa niitä etuuksia mitä saisivat EU:n jäseninä.
Kuten Suomi maksaessaan 6 miljardia ja "saa" 3 miljardia takaisin. Hyvä diili, muuten...
Suomen putinistit komppaavat!!!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 18, 2020, 20:09:32
https://demokraatti.fi/eun-ja-britannian-neuvottelut-jatkuivat-edessa-on-totuuden-hetki/

Taas uusi ehdoton takaraja, joka ei tule pitämään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - joulukuu 18, 2020, 20:22:26
Heinäluoma maalaili Radio Puheessa piruja EU:lle sopimattomasta Brexitistä.
EU:n kylkeen tulee maa jossa alipalkattuja työntekijöitä ja saastuvaa ilmakehää saa kohdella kuin vierasta sikaa.
Kenties veroparatiisi jne.  Näin se saa halvalla myytyä EU:lle tullienkin yli ja maa on edullinen sijoituskohde niille joille etiikka ja köyhyys ei pakota päätä.

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 18, 2020, 20:37:50
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 18, 2020, 20:22:26
Heinäluoma maalaili Radio Puheessa piruja EU:lle sopimattomasta Brexitistä.
EU:n kylkeen tulee maa jossa alipalkattuja työntekijöitä ja saastuvaa ilmakehää saa kohdella kuin vierasta sikaa.
Kenties veroparatiisi jne.  Näin se saa halvalla myytyä EU:lle tullienkin yli ja maa on edullinen sijoituskohde niille joille etiikka ja köyhyys ei pakota päätä.

Ei ole poissuljettua että tulevaisuuden alipalkatut putkimiehet tulevatkin tänne Brittien saarilta eikä Puolasta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 21, 2020, 16:24:55
Nyt kun Britit on eristetty koronan vuoksi mannereuroopasta ja safkat alkavat loppua Brittien kaupojen hyllyiltä, saavat brexitöörit arvokasta harjoitusta tulevaan vuodenvaihteessa alkavaan uuteen normaaliin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 22, 2020, 15:57:17
https://open.spotify.com/album/0udjNzyE7kbnAjB5G0mTsh?highlight=spotify:track:27WirtpNHcT1rGdadWqgEx

Myös Brittien taililijat ovat asettuneet tukeman BoJoa vaikeiden päätösten vuoksi. Kunnianosoitus on nousut kohisten taistelemaan listojen kärikisijoista https://www.loudersound.com/news/a-song-called-boris-johnson-is-a-fking-ct-could-be-the-uks-xmas-number-1 eli tribuutilla on myös vankka kansan tuki.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 22, 2020, 23:54:38
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 21, 2020, 16:24:55
Nyt kun Britit on eristetty koronan vuoksi mannereuroopasta ja safkat alkavat loppua Brittien kaupojen hyllyiltä, saavat brexitöörit arvokasta harjoitusta tulevaan vuodenvaihteessa alkavaan uuteen normaaliin.
Voi olla, että Britannian kohtelu voi kolahtaa EU:n nilkkaan. Nyt huomataan, että toisinajattelijaa rankaistaan. Puola ja Unkari, sekä eräät toiset maat tajuavat tämän. EU:n keskushallinto ei ole välttämättä ystävä, se on uusi Johtaja.
https://i.postimg.cc/7hwNSJtz/big-brother.png (https://i.postimg.cc/7hwNSJtz/big-brother.png)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 23, 2020, 20:44:39
https://www.verkkouutiset.fi/britannia-ja-eu-lahella-kauppasopua/#9ce14d61 (https://www.verkkouutiset.fi/britannia-ja-eu-lahella-kauppasopua/#9ce14d61)

(https://banner2.cleanpng.com/20180329/xrq/kisspng-praying-hands-emoji-prayer-gesture-prayer-5abd6861a19a20.7409773615223624656619.jpg)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 23, 2020, 21:42:44
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 23, 2020, 20:44:39
https://www.verkkouutiset.fi/britannia-ja-eu-lahella-kauppasopua/#9ce14d61 (https://www.verkkouutiset.fi/britannia-ja-eu-lahella-kauppasopua/#9ce14d61)

(https://banner2.cleanpng.com/20180329/xrq/kisspng-praying-hands-emoji-prayer-gesture-prayer-5abd6861a19a20.7409773615223624656619.jpg)
Yx päivä uutisoidaan, että neuvottelut jumissa, seuraavana päivänä, että ollaan lähellä sopua... ???
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Anders Anderes Magobläts - joulukuu 23, 2020, 23:21:41
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 23, 2020, 21:42:44
Yx päivä uutisoidaan, että neuvottelut jumissa, seuraavana päivänä, että ollaan lähellä sopua... ???

Eikös se ole hyvä. Siitä voi jokainen valita mieleisesnsä uutisen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: safiiri - joulukuu 24, 2020, 10:33:48
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.

Parempi opetella tekemään kodin putkihommat siis itse...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 24, 2020, 17:11:52
Kauppasopimus sitten kuitenkin syntyi. Näin parempi ainakin Briteille mutta todennäköisesti myös EU:lle.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 24, 2020, 17:36:30
^
Omalta osalta syntynyt sopimus on varmasti hyvä. Olen tykännyt tilata joitain tuotteita Briteistä (lähinnä vaatteita) ja kun tullimaksut sopimuksen myötä pysyvät nollilla, ei tuotteiden hinnat mitä ilmeisemmin ainakaan tullien vuoksi nouse.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 24, 2020, 21:33:31
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 24, 2020, 10:33:48
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.

Parempi opetella tekemään kodin putkihommat siis itse...
Viimeisin putkimieskontaktini oli kyllä ihan suomalainen mies.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: safiiri - joulukuu 26, 2020, 08:02:11
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 24, 2020, 21:33:31
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 24, 2020, 10:33:48
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.

Parempi opetella tekemään kodin putkihommat siis itse...
Viimeisin putkimieskontaktini oli kyllä ihan suomalainen mies.

No maksoitko kunnolla, etkä alipalkkaa? Maksoitko kuitilla, etkä pimeästi? Tuliko hyvää jälkeä? TUliko tekijä ajallaan ja saiko valmista ajallaan? Siivosiko jälkensä kans?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 27, 2020, 20:07:12
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 26, 2020, 08:02:11
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 24, 2020, 21:33:31
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 24, 2020, 10:33:48
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.

Parempi opetella tekemään kodin putkihommat siis itse...
Viimeisin putkimieskontaktini oli kyllä ihan suomalainen mies.

No maksoitko kunnolla, etkä alipalkkaa? Maksoitko kuitilla, etkä pimeästi? Tuliko hyvää jälkeä? TUliko tekijä ajallaan ja saiko valmista ajallaan? Siivosiko jälkensä kans?
Teki hyvin, maksettiin normaalisti. Ehkä hänkin veronsa?
En oikein pidä avointen rajojen mahdollistamasta "harmaasta taloudesta", EU kyllä sitä sietää... :(
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 28, 2020, 00:56:14
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 24, 2020, 17:36:30
^
Omalta osalta syntynyt sopimus on varmasti hyvä. Olen tykännyt tilata joitain tuotteita Briteistä (lähinnä vaatteita) ja kun tullimaksut sopimuksen myötä pysyvät nollilla, ei tuotteiden hinnat mitä ilmeisemmin ainakaan tullien vuoksi nouse.

Paitsi, että nyt tulee hintaan lisää ylimääräiset verot. Aiemmin oli vaan yhdet verot. Nyt pitää maksaa tuotteista ilmeisesti myös alv kun tuote tulee Suomeen riipumatta siitä, onko vaiko ei, tuotetta jo verotettu Briteissä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - joulukuu 28, 2020, 09:07:59
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 28, 2020, 00:56:14
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 24, 2020, 17:36:30
^
Omalta osalta syntynyt sopimus on varmasti hyvä. Olen tykännyt tilata joitain tuotteita Briteistä (lähinnä vaatteita) ja kun tullimaksut sopimuksen myötä pysyvät nollilla, ei tuotteiden hinnat mitä ilmeisemmin ainakaan tullien vuoksi nouse.

Paitsi, että nyt tulee hintaan lisää ylimääräiset verot. Aiemmin oli vaan yhdet verot. Nyt pitää maksaa tuotteista ilmeisesti myös alv kun tuote tulee Suomeen riipumatta siitä, onko vaiko ei, tuotetta jo verotettu Briteissä.

Eiköhän tuosta vielä tule sen verran paksusta rautalangasta väännetty selitys, että peruskantislainenkin ymmärtää.

Maahanmuutto (Iso)Britanniaan vaikeutuu. Tohtoritutkinto olisi muuttajille iso plus.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 29, 2020, 18:07:40
https://twitter.com/HackedOffHugh/status/1343890893745565696

Brexitin myötä piti tulla maailmanmarkkinat, mutta tulikin vain byrokratiaa ja papertitöitä. Peteriltä lähtee nyt mahdollisesti työt alta. Kysyttäessä Peter myöntää, ettei olisi koskaan äänestänyt brexitin puolesta, jos olisi tiennyt, mitä siitä seuraa. Tosin Peter kuuluu medialukutaidottomaan ikäluokkaan, eli söi siimoineen päivineen nationalistien utopiat.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 29, 2020, 18:15:07
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 28, 2020, 09:07:59
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 28, 2020, 00:56:14
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 24, 2020, 17:36:30
^
Omalta osalta syntynyt sopimus on varmasti hyvä. Olen tykännyt tilata joitain tuotteita Briteistä (lähinnä vaatteita) ja kun tullimaksut sopimuksen myötä pysyvät nollilla, ei tuotteiden hinnat mitä ilmeisemmin ainakaan tullien vuoksi nouse.

Paitsi, että nyt tulee hintaan lisää ylimääräiset verot. Aiemmin oli vaan yhdet verot. Nyt pitää maksaa tuotteista ilmeisesti myös alv kun tuote tulee Suomeen riipumatta siitä, onko vaiko ei, tuotetta jo verotettu Briteissä.

Eiköhän tuosta vielä tule sen verran paksusta rautalangasta väännetty selitys, että peruskantislainenkin ymmärtää.

Maahanmuutto (Iso)Britanniaan vaikeutuu. Tohtoritutkinto olisi muuttajille iso plus.

https://yle.fi/uutiset/3-11717516

Kokonaishintaan tulee ehkä kolmannes lisää verkkokaupan ilmoitamaan hintaan nähden jatkossa. Sisältäen toki sitten ilmeisesti kaikki kulut. Eli tuon mukaan alv vaikuttaisi olevan ainut lisä nykyiseen (jos oikein ymmärsin)?

Nykyään verkkokaupan hinta sisältää tuotteen arvon (sisältäen tai sisältämättä Brittien alv), kuljetuskustannukset ja tullimaksun. Ainakin useinmiten. Eli Suomen alv 24-pinnaa vaikuttaa tulevan nyt uutena lisäksi, ellei Brittien oma alv puutu hinnasta, jolloin kustannuksia ei kaiketi tulisi juurikaan lisää sikäli kun alv maksetaan kai nykyäänkin joskin vain kertaalleen(?).

EDIT: Tai siis ilmeisesti lisäksi myös tullimaksu. Muistaakseni tuotteet, joita olen tilannut britiläisistä verkkokaupoista ovat tulleet muualta kuin Briteistä, joten ne on täytynyt tullata aiemminkin, eli vaikka se tulee lisäksi, jos tuoteet tulee Briteistä, se ei tule mitä ilmeisemmin vaikuttamaan omiin tuleviinkaan tilauksiini.

Olen tilaillut britiläisistä verkkokaupoista lähinnä lenkkareita, verkkareita ja pikeepaitoja ja nämä ovat tulleet tähän asti joko Kiinasta tai Jenkeistä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: safiiri - joulukuu 30, 2020, 08:38:13
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 27, 2020, 20:07:12
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 26, 2020, 08:02:11
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 24, 2020, 21:33:31
Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 24, 2020, 10:33:48
Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2020, 21:07:07
Miksi haluaisit ottaa tänne alipalkattuja vierastyöläisiä?
Minä haluaisin estää heidän tulonsa tänne.

Parempi opetella tekemään kodin putkihommat siis itse...
Viimeisin putkimieskontaktini oli kyllä ihan suomalainen mies.

No maksoitko kunnolla, etkä alipalkkaa? Maksoitko kuitilla, etkä pimeästi? Tuliko hyvää jälkeä? TUliko tekijä ajallaan ja saiko valmista ajallaan? Siivosiko jälkensä kans?
Teki hyvin, maksettiin normaalisti. Ehkä hänkin veronsa?
En oikein pidä avointen rajojen mahdollistamasta "harmaasta taloudesta", EU kyllä sitä sietää... :(

No missä siis piilee asiassa se ongelma? Todistat itse, että suomalainen putkimies mitä ilmeisimmin on täysin kilpailukykyinen vaihtoehto, joten mitä ilmeisimmin hän pärjää suomalaisilla markkinoilla vallan mainiosti. ILmeisesti myös suomalaisia putkimiehiä riittää, jos kerran sinäkin sellaisen pikkuhommaasi löysit.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 31, 2020, 20:22:20
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 29, 2020, 18:07:40
Brexitin myötä piti tulla maailmanmarkkinat, mutta tulikin vain byrokratiaa ja papertitöitä...
Ei brexit tarkoita maailmanmarkkinoita. Se tarkoittaa myös omasta taloudesta ja yhteiskunnasta huolehtimista.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 01, 2021, 22:16:35
https://twitter.com/NicolaSturgeon/status/1344780841445154817

Skotlannin pääministerillä vaikuttais olevan haluja liittää Skotlanti EU:n jäseneksi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - tammikuu 01, 2021, 22:40:58
^Jos meillä olisi persuhallitus, sanoisiko se "EI!" ? Vai "KYLLÄ!" (hymyhampaita kiristellen)?
(Espanja voisi sanoa EI ja se olisi siinä?)


Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 01, 2021, 23:14:32
^
Toivokaamme siinä tapauksessa, että Skotlanti lähtee Britanniasta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 02, 2021, 18:19:10
(https://pbs.twimg.com/media/EqrukQjXEAEhgWy?format=png&name=small)

Ulkomaiset tavaranmyyjät (Brittien kuluttajamarkkinoille) ovat velvoitettu maksamaan Brittien verokarhulle siitä, että joutuvat tehdä paperityöt Brittien verokarhun puolesta. Kannattaa käydä kauppaa Brittien kanssa... Not.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 05, 2021, 19:51:33
(https://pbs.twimg.com/media/Eqz5TOMXAAYJDLu?format=jpg&name=large)

(https://i.imgur.com/TSzrkq1.jpg)

Ei mikään ihme, että brexitöörit ovat mielissään lopputuloksesta. Nyt on luvatut maailmanmarkkinat ja kaikki.

(https://pbs.twimg.com/media/EqmnqD1XUAEQqLA?format=jpg&name=small)
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1344790309314691072
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 05, 2021, 20:02:02
^
joku globalisti voisi kysyä "kannattiko bojon vaatia 4 vuotta non stoppina kakkua ja oikeutta syödä se kauppasuhteiden keskeisimpänä sisältönä, kun olisi voinut keskittyä neuvottelemaan ihan niistä oikeistakin kauppasuhteista", mutta onneksi kukaan ei ole niin dorka, että kritisoisi nationalisteja reaalitodellisuuden vastaisista utopioista.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 05, 2021, 21:08:12
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-news-latest-updates-boris-johnson-sunak-b1782440.html

A growing number of retailers in the EU have decided they won't deliver to Britain because of the new costs involved in sending packages after Brexit. Companies have said they are unwilling to register for VAT in the UK, with one Dutch firm calling the red tape "ludicrous".

Kyllä kannatti.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - tammikuu 08, 2021, 20:58:58
Jos Britannia säilyy EU:n tulevalta väestöryntäykseltä, jo se säästää miljardeja. Ja myös ihmishenkiä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 10, 2021, 14:50:46
https://www.theguardian.com/politics/2021/jan/10/baffling-brexit-rules-threaten-export-chaos-gove-is-warned

Brittien vienti on kriisissä brexitin myötä. Bojo neuvotteli sopimuksen, joka vei Britit ulos markkinoilta.

Nämä ovat ilmeisesti ne luvatut maailmanmarkinat, joka nationalistisella talouspolitiikalla piti avautua.

https://twitter.com/The_ChrisShaw/status/1346778668815806465

Yrittäjät yksi toisensa jälkeen huomaavat mitä tapahtuu, kun uskotaan nationalistiseen haihatteluun. Nautinnollista seurata kun konservatiiveille itselleen paljastuu, ettei nationalismi saa 2000-luvulla aikaan mitään hyvää.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 12, 2021, 13:33:03
(https://i.imgur.com/5dXusvi.jpeg)

Oikeistopopulismin hedelmät loppuneet?

https://www.theguardian.com/politics/2021/jan/11/dutch-officials-seize-ham-sandwiches-from-british-drivers

Oispa joku varoittanut nationalisteja uskomistaan utopioista etukäteen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 14, 2021, 16:32:53
Jotta Britit voisivat myydä kalaa Euroopan Unioniin, tarvitaan tuotantoeläimille nyt brexitin myötä eläinlääkärin todistus. Skotlanti laski, ettei Briteissä ole riittäväsi eläinlääkäreitä tuotantoeläinten tarkastamista EU-myyntiä varten, joten ohjeena on pyytää vähemmän kalaa, jotta fisut eivät pilaannu.

Kävi myös ilmi, ettei sen enempää BoJo kuin kaloista vastaava ministerikään ole edes lukenut sopimusta. Vittu neljä vuota väännettiin kalastusoikeuksista eikä yksikään vastuuministeri Briteissä tiennyt, mitä sopivat.

Ei mikään ihme, että Brittien keltainen lehdistö syyttää Euroopan Unionia huonosta sopimuksesta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 14, 2021, 16:43:49
Brexitöörit Briteisssä ovat alkaneet jo mustamaalaamaan muita Brittien maita ja muut Brittien maat haluavat yhä enemmän ja enemmän erota Briteistä. Tässä voi käydä vielä niinkin, että Wales, Irlanti ja Skotlanti eroavat Briteistä ja liittyvät takaisin EU:hun ja Englannista tulee banaanivaltio. Saappahan EU sitten halpatyövoimaa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 22, 2021, 11:55:26
https://www.theguardian.com/politics/2021/jan/20/absolute-carnage-eu-hauliers-reject-uk-jobs-over-brexit-rules

Britit vaativat ulkomaisilta rahdinkuljettajilta alv-vakuusmaksuja kuljettamaansa rahtia varten. Tyyliin rahtifirmalta pitää löytyä 40 000 puntaa vakuudeksi 200 000 punnan rahtia vastaan. Tämä siis brexitin myötä tulleiden paperitöiden ja lisääntyneen byrokration päälle. Aiheuttaen sen, ettei ulkomaiset kuljetusfirmat enää juurikaan hyväksy diilejä, joissa rahti pitäisi kuskata Britteihin.

https://twitter.com/BestForBritain/status/1352198309809684480

Tosin tällä hetkellä tilanne jo on ollut se, että Briteillä ei ole ensinnäkään kapasiteettia valvoa, että kaikki maksut olisi asianmukaisesti maksettu ja toisekseen se, että Briteillä on niin huutava pula raaka-aineista ja tavarasta, että ne havaitutkin maksuepäselvyydet katsotaan läpi sormien mielummin kuin kasvatettaisiin entisestään pulaa raaka-aineista ja kulutushyödykkeistä.

Tällaista talouspolitiikkaa syntyy kun laitetaan nationalistit päättämään siitä. Nationalistien motto selvästi on: "Mielummin kaikki paskaksi, kuin ryhtyä yhteistyöhön".
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 22, 2021, 16:23:43
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1297908'

(https://cdn1.img.sputniknews.com/img/103727/49/1037274968_0:193:4839:2806_1000x541_80_0_0_4d0209fa0bea51b7f46853fb364ef855.jpg)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Juha - tammikuu 22, 2021, 17:39:52
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 22, 2021, 16:23:43
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1297908'

"Take back control"

Näissä voi tulla takkiin.

Tulee mieleen vastaava tapaus, jossa Australia asettamassa ehtoja Googlelle. Google uhkaa vetäytymisellä.

Näissä tulisi olla maailmanlaajuisesti solidaarisuutta, eikä aina vain yhden tahdon jakamana.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - tammikuu 29, 2021, 23:46:42
https://m.huffingtonpost.co.uk/amp/entry/jacob-rees-mogg-economy-brexit_uk_5b54e3b5e4b0de86f48e3566

Nyt se on ilmeisesti sitten laskettu. Britit alkavat tehdä enemmän voittoa kuin tekevät brexitin vuoksi tappiota aikaisintaan 50 vuoden kuluttua. Kun vielä muistamme, että kauan ennen 50 vuotta maailman raaka-aineista suurin osa on ollut jo vuosikymmenen tai kaksi loppu, eivät Britit tule tästä suosta enää koskaan nousemaan kapitalistisen talousjärjestelmän olemassaolon aikana.

Nationalismi osoitti jälleen parhaat puolensa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - helmikuu 15, 2021, 10:42:30
Aikamoinen pudotus.

Lainaus käyttäjältä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/britannia-maksaa-hurjan-hinnan-pandemiasta-ja-brexitista-talous-sukelsi-yhta-lujaa-viimeksi-vuonna-1709/cfa17f08-9fb7-4298-88cb-ae1329bcb447Britannian tuoreet talousluvut näyttävät odotetusti synkiltä. Viime vuonna bruttokansantuote pieneni edelliseen vuoteen verrattuna 9,9 prosenttia, mikä on suurin pudotus tilastoinnin alettua. Huonommin taloudella lasketaan menneen viimeksi vuonna 1709 poikkeuksellisen kylmän talven seurauksena.

Suomessa tuollaiseen pudotukseen päästiin reilun kahden vuoden aikana 90-luvun alussa.

Toisaalta, nykyään liikkeet ovat nopeita ja voimakas kasvu saattaa kuitata pudotuksen hyvinkin nopeasti - paitsi Suomessa. meillä BKT on vielä tälläkin hetkellä alle 2008 tason. Takaisin saatu kasvukin näkyy vain harvoilla aloilla ja harvoille ihmisille.

Vuosisatoja sitten lamat ja nousut olivat hitaampia ja pitkäkestoisempia, eivätkä juuri koskettaneet omavaraistalouksia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - helmikuu 15, 2021, 20:32:04
Onko Britannian (kuten liki kaikkien muidenkin maiden) talousahdinko Brexitistä johtuvaa, vaiko koronaperäistä?
Lauri vähän taas kärjistää, Britanniahan ei kauppaa ole rajoittamassa mitenkään... Kyse on kaupan ehdoista ja siitä, kenellä on valta päättää ehdoista (kansallisvaltiolla, vaiko edustuksettomalla EU-eliitillä). Britit sanoivat, että heillä on osin oikeus sitä määritellä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - heinäkuu 20, 2021, 15:53:41
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/uk-ukraine-brexit-trade-security-pact-b1884518.html

EU-sopparista copypeistattu katkelma Brittien ja Ukrainen väliseksi sopimukseksi on kussut. Eli ihan normi päivä Brexitin jälkeisessä Britanniassa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - elokuu 02, 2021, 01:25:56
Lainaus käyttäjältä: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/napaansa-tuijottavia-isolationisteja-konkaritoimittajalta-suorat-sanat-brittien-eu-taipaleesta/"Napaansa tuijottavia isolationisteja" – Konkaritoimittajalta suorat sanat brittien EU-taipaleesta

Osuvaa analyysiä Lontoon asioita ymmärtävältä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 09, 2021, 18:56:04
Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5f71b2ca-a426-4ff9-9e50-249d2335b720Brexitin likainen seuraus: Britannian hallitus kehottaa yrityksiä kaatamaan jätevedet luontoon
Britannian EU-eron aiheuttama työntekijäpula on näkynyt aiemmin kauppojen hyllyillä. Pian se voi näkyä luonnossa.

Total failure. Have a nice cup of tea.

Onko mitään tai yhtään positiivista vaikutusta ollut noiden hömelöiden brexitillä?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 10, 2021, 22:34:11
Oikeasti kai Britannian joet/vesistöt ovat aika hyvinvoivia tällä hetkellä, kun lohikalojakin niissä elää. Mutta joillakin on tarvetta keksiä syytöksiä brexitiä kohtaan, eikä aina ihan rehellisesti. Ylikalastusta tapahtuu edelleen, mutta ei ole brexit-kysymys.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 17, 2021, 19:04:03
On ne pölhöjä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008270865.htmlBritannia on palaamassa vanhojen mittayksiköiden käyttöön, kertovat The Times ja useat muut paikalliset viestimet. Asia käy ilmi Britannian hallituksen torstaina julkaisemasta listasta, jossa arvioidaan Britannian euroeron eli brexitin tuomia mahdollisuuksia.

Aiemminkin Britanniassa on saanut käyttää paunoja, unsseja ja muita mittoja, mutta EU-jäsenyys on edellyttänyt, että niiden rinnalla kerrotaan metrijärjestelmän mukaiset mitat ja tiedot. Jatkossa tämän määräyksen odotetaan poistuvan.

Varmaan Suomen persut haluavat kohta kunnon kotimaiset virstat ja sentnerit takaisin käyttöön.

Keskusta taas voisi ehdottaa kompromissia kymmenjärjestelmän ja englantilaisen järjestelmän vastineeksi - 11-järjestelmää. Onneksi Vihreät torpedoivat sen ja siirrytään suoraan binäärijärjestelmään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 18, 2021, 00:18:12
"Ihanaa, luulin saaneeni lotossa taas jotain neljä kymppiä mutta sainkin yllättäen peräti 101000 !!! Meikäläinen vääntää seuraavan vaalinron kopissa taas vihreiden hyväksi!!" ;D
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Saares - syyskuu 19, 2021, 12:31:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 17, 2021, 19:04:03
On ne pölhöjä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008270865.htmlBritannia on palaamassa vanhojen mittayksiköiden käyttöön, kertovat The Times ja useat muut paikalliset viestimet. Asia käy ilmi Britannian hallituksen torstaina julkaisemasta listasta, jossa arvioidaan Britannian euroeron eli brexitin tuomia mahdollisuuksia.

Aiemminkin Britanniassa on saanut käyttää paunoja, unsseja ja muita mittoja, mutta EU-jäsenyys on edellyttänyt, että niiden rinnalla kerrotaan metrijärjestelmän mukaiset mitat ja tiedot. Jatkossa tämän määräyksen odotetaan poistuvan.



Varmaan Suomen persut haluavat kohta kunnon kotimaiset virstat ja sentnerit takaisin käyttöön.

Keskusta taas voisi ehdottaa kompromissia kymmenjärjestelmän ja englantilaisen järjestelmän vastineeksi - 11-järjestelmää. Onneksi Vihreät torpedoivat sen ja siirrytään suoraan binäärijärjestelmään.

Montakohan riisiä paperia ovat tuhlanneet järjettömässä persuvihassaan? Tai ehkä jopa näppäimiä?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 19, 2021, 13:06:26
Lainaus käyttäjältä: Saares - syyskuu 19, 2021, 12:31:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 17, 2021, 19:04:03
On ne pölhöjä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008270865.htmlBritannia on palaamassa vanhojen mittayksiköiden käyttöön, kertovat The Times ja useat muut paikalliset viestimet. Asia käy ilmi Britannian hallituksen torstaina julkaisemasta listasta, jossa arvioidaan Britannian euroeron eli brexitin tuomia mahdollisuuksia.

Aiemminkin Britanniassa on saanut käyttää paunoja, unsseja ja muita mittoja, mutta EU-jäsenyys on edellyttänyt, että niiden rinnalla kerrotaan metrijärjestelmän mukaiset mitat ja tiedot. Jatkossa tämän määräyksen odotetaan poistuvan.



Varmaan Suomen persut haluavat kohta kunnon kotimaiset virstat ja sentnerit takaisin käyttöön.

Keskusta taas voisi ehdottaa kompromissia kymmenjärjestelmän ja englantilaisen järjestelmän vastineeksi - 11-järjestelmää. Onneksi Vihreät torpedoivat sen ja siirrytään suoraan binäärijärjestelmään.

Montakohan riisiä paperia ovat tuhlanneet järjettömässä persuvihassaan? Tai ehkä jopa näppäimiä?

Tarkoititko viheriäisiä ja kepua?

Etkö muista vanhaa suomalaista sananlaskua: Joka vitsaa säästää se lastaan vihaa.

Pieni kurmuuttaminen on siis vain rakkautta  ja välittämistä - ei vihaa. Viha on muutenkin liian voimakas ilmaisu Suomen poliittisessa elämässä. Aitoa vihaa voi aistia ainoastaan hetkellisesti, poikkeuksellisissa tilanteissa.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - syyskuu 20, 2021, 21:01:43
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 17, 2021, 19:04:03
On ne pölhöjä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008270865.htmlBritannia on palaamassa vanhojen mittayksiköiden käyttöön, kertovat The Times ja useat muut paikalliset viestimet. Asia käy ilmi Britannian hallituksen torstaina julkaisemasta listasta, jossa arvioidaan Britannian euroeron eli brexitin tuomia mahdollisuuksia.

Aiemminkin Britanniassa on saanut käyttää paunoja, unsseja ja muita mittoja, mutta EU-jäsenyys on edellyttänyt, että niiden rinnalla kerrotaan metrijärjestelmän mukaiset mitat ja tiedot. Jatkossa tämän määräyksen odotetaan poistuvan.

Varmaan Suomen persut haluavat kohta kunnon kotimaiset virstat ja sentnerit takaisin käyttöön.
Kukaan ei tietenkään vaadi. EI tule toteutumaan Brianniassakaan tuo paluu...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 25, 2021, 21:35:06
https://www.theguardian.com/food/2021/sep/24/boris-johnson-asked-for-emergency-food-deal-says-jair-bolsonaro-brazilian-president

Ovat selkeesti saaneet Britannian takaisin.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - syyskuu 26, 2021, 13:14:25
Nykymenolla britit saavat Dickensin ajan meiningit takaisin.

Lainaus käyttäjältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_DickensRealistisimmillaan Dickens on kuvatessaan lasten maailmaa ja sen julmuutta. Koska hän itse joutui rutiköyhän pikkuvirkamiehen poikana monien muiden viktoriaanisen kauden lasten tavoin menemään töihin elättääkseen perhettä, hänen kirjoissaan kuvataan mukaansatempaavasti myös aikakauden elämän synkkiä puolia.



Ihan kuten britit luulivat Brexitin ratkaisevan heidän itseaiheuttamansa ongelmat, niin viktoriaanisena aikana ajateltiin köyhyyden kieltämisen poistavan mokoman harmin.

Lainaus käyttäjältä: http://dickens.port.ac.uk/poverty/...with the introduction of the1834 New Poor Law – an Act which, for many liberal Victorians, appeared to criminalise the poor.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 26, 2021, 16:56:59
https://www.verkkouutiset.fi/raju-video-leviaa-britanniassa-tapellaan-jo-bensasta/#771938e1

Hevonen on muutenkin paljon luomumpi kulkuväline kuin auto.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 28, 2021, 01:53:36
Jonotusta ja tyhjiä hyllyjä. Brexit-Britannia tuo mieleen.... kommunisti"paratiisi" Neuvostoliiton!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 28, 2021, 14:21:00
(https://pbs.twimg.com/media/FAT0AAhUUAEjTUH?format=jpg&name=large)

Tärkeintä kuitenkin on, ettei tarvitse enää tehdä yhteistyötä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Laika - syyskuu 28, 2021, 15:46:55
Bssexist on myos Ossiö Tiihöyne voittto. Siita tuli ISÄMmaampi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 28, 2021, 16:24:19
https://www.hs.fi/talous/art-2000008291976.html

Pääasia, että vihervasemmisto hävis brexit-vaalit.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 28, 2021, 16:30:47
^
Britannian kansa on ollut länsimaalaisten tapaan ylipainoista, joten pirullisen nerokas tämä Brexit-suunnitelma korvata ruoka nationalismilla.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Laika - syyskuu 28, 2021, 22:44:12
Porilaistden marszi saap mieghen kyyynelii VOIKTTOÖ!!

(https://i.media.fi/incoming/fy6mec/7196159.jpg/alternates/FREE_720/7196159.jpg)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 28, 2021, 23:40:46
KulttuuriMarxnisti @KultureMarxist
Jos jotain tämmöstä tapahtuis Iso-Britanniaan verrattavissa olevassa "sosialistisessa" maassa, nousis pikapesuloiden voitot taivaisiin ku ne sais jatkuvalla syötöllä pestä suomalaisten oikeistopopulistien märkiä housuja.
-----------
   Iikka Kivi @KoomikkoKivi
   Iso-Britannian piti saada Brexitissä ennen kaikkea vapautta.

   He saivat tilanteen, jossa armeija varustautuu turvaamaan vähissä olevan bensan jakelun.

   Kannatti kuunnella oikeistopopulisteja. Aina kannattaa. Mahtava meininki seuraa heti välittömästi.
------------

- https://twitter.com/KultureMarxist/status/1442910350194536448

:D
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Laika - syyskuu 29, 2021, 13:04:42
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 28, 2021, 23:40:46
KulttuuriMarxnisti @KultureMarxist
Jos jotain tämmöstä tapahtuis Iso-Britanniaan verrattavissa olevassa "sosialistisessa" maassa, nousis pikapesuloiden voitot taivaisiin ku ne sais jatkuvalla syötöllä pestä suomalaisten oikeistopopulistien märkiä housuja.
-----------
   Iikka Kivi @KoomikkoKivi
   Iso-Britannian piti saada Brexitissä ennen kaikkea vapautta.
------------

- https://twitter.com/KultureMarxist/status/1442910350194536448

Perussuomalaiset luonnontieteilijät eivät tietenkään tällä palstalla ole ehtineet kommentoimaan projektinsa onnistumisia, koska he eivät katso olevansa samoja nationalisteja kuin muiden maiden nationalistit (tosin he osaavat silti aina säännöllisesti vaieta näistä tapauksista). Samalla tavoin ahviolainen 'perinteisten arvojen' kannattaja ei näkisi yhtäläisyyksiään talebanin kanssa, vaikka ne piirrettäisiin häntä varten paperille.

Kettutyttöjen 90-luvulla vapauttamat minkitkin tuottivat enemmän lisäarvoa vapaudellaan kuin nämä elukat tuottaisivat, vaikka sitä annosteltaisiin heille lapiokaupalla (https://kantapaikka.net/index.php/topic,299.msg108283.html#msg108283).

Jos mitään, he tarvitsisivat vähemmän vapautta. Esimerkiksi meillä on toiminut eduskunnassa näitä 'isänmaallisia' edustajia, joita ei missään tapauksessa saisi päästää mihinkään edustustoon tahi julkiseen virkaan. Osa heistä kuuluisi suoraan vankilaan tai jonkinlaiseen hoitolaitokseen.

Lähtien Ossi Tiihosesta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - syyskuu 29, 2021, 23:10:12
^Mistä sinä löytäisit sen lakipykälän (ja syyttäjän ja tuomarin) jolla pistäisit ne vankilaan.*
Obaman porukka olisi käsittääkseni halunnut pistää 2007-09 finanssikriisin roistot vankilaan, mutta kun ei löytynyt pykäliä... ja jälkikäteen on myöhäistä laatia lakeja heidän tuomitsemiseen.

Jotenkin tuntuu että Brexitin roistot olisi selvimmin osoitettavissa, valheiltansa kii kuten VHP fotokaappaili esimerkkejä mutta silti futuuriennusteen epäonnistumisesta on vaikea saada kiinni lain eessä. Vai pitäisikö meteorologeja ja seismologejakin alkaa panna vankilaan?**

*Tai ehkä minä arvaan, mutta korona ei ole niin kohtalokas uhka kuin rabies tai edes isorokko että sananvapautta rajoitettaisiin. (Ja kirjallisuusnurkassa on Lehtosen suulla (https://kantapaikka.net/index.php/topic,45.msg108376.html#msg108376) nähty että tulisi herkästi takapotkureaktio).

**Ja Kaikki mainostajat, klikkiotsikko toimittajat, poliitikot jne istuisi vankilassa koska VALHE! Yhteiskuntamme perustuu yllättävän paljon myös jatkuvalle valehtelulle.

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - syyskuu 30, 2021, 16:08:10
(https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/139/590x/Nigel-Farage-657124.jpg)

(https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/243641080_10159075232965485_7997313882441567206_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_rgb565=1&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=5IvtF-1v8_gAX_z3Ztj&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=a14ca04b24b1c3d971f05f17cf9dd60d&oe=617D0B40) (https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1443487482209882112)

Taking back control!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 10, 2021, 14:21:23
https://www.verkkouutiset.fi/hyllyt-tyhjina-briteissa-kahdeksalla-miljoonalla-ongelmia-ruokaostoksissa/#771938e1

Brexitin myötä Britteihin on nyt saatu siipale 70-luvun neuvostoliittosta - jokaisen nationalistin märkä päiväuni.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 11, 2021, 15:11:56
(https://pbs.twimg.com/media/FBZyqcWWEAEMzTT?format=jpg&name=900x900)

(https://i.guim.co.uk/img/media/5e38c1048550ce7681c8eb08a5247f57f77cfdbc/0_101_5760_3456/master/5760.jpg?width=445&quality=45&auto=format&fit=max&dpr=2&s=171f0d2529d8c6dea1a2af516f615fad)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - lokakuu 12, 2021, 21:55:19
Kyllä Britannia selviää paikoittaisista bensapuutteista. Eivät ole rakenteellisia ongelmia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - lokakuu 13, 2021, 11:19:28
Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 12, 2021, 21:55:19
Kyllä Britannia selviää paikoittaisista bensapuutteista. Eivät ole rakenteellisia ongelmia.

Briteillä on ollut aina onnea energia-asioissa. Aivan ensiksi he hakkasivat kaikki metsät ja polttivat ne, puun loputtua oli hiilen vuoro. Kun hiilivarat alkoivat ehtyä ja paikat olivat mustina, löydettiin öljyä Pohjanmeren rannalta. Öljyn ehdyttyä alettiin käyttää esiintymien kaasua. Hiipuvan kaasun tilanteessa on katseet suunnattu tuuleen - sitä on tarjolla runsaasti, sekä aaltovoimaan, onhan siellä melkoiset vuorovedetkin.
 
Lainaus käyttäjältä: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/VuorovesienergiaIso-Britannian BWEA:n mukaan maan vuorovesipotentiaali on 34 prosenttia käytetystä sähköstä.

Luultavasti nämä uudet mahdollisuudet kuitenkin tyritään jotenkin, ja siirrytään takaisin hiili- ja orjaenergiaan, koska juuri niitä käytettiin menestyksen päivinä.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 13, 2021, 11:58:58
Brittien poltoainepula johtuu siitä, ettei Briteistä löydy tarpeeksi kuskeja roudaamaan polttoainetta bensa-asemille, ja vaikka Britit nyt yrittävätkin helpottaa EU-kuskien pääsyä takaisin Brittien maaneteille bensaa roudaamaan, ei EU-kuskeja ole Brittien tarjoukset ainakaan vielä toistaiseksi kiinnostaneet. Eli esimerkiksi suomalaisen tai saksalaisen kuljettajan ei ole taloudellisesti kannattavaa lähteä roudaamaan bensaa Britteihin.

On tässä varmaan se hyöty, että tämä polttoainepula antaa varmaan oman sysäyksensä sähköautoihin siirtymiselle.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - marraskuu 10, 2021, 19:53:23
Nyt on Brexit alkanut vaikuttaa tännekin. S-kauppa vaihtaa myynnissä olleet brittiläiset Tesco-tuotteet ranskalaiseen Carrefouriin. Olen tottunut käyttämään Tescon gluteenittomia Finest Triple Chocolate Suklaakeksejä jotka maistuvat paremmilta kuin melkein mikä tahansa muu keksi.

Nyt pitäisi löytää korvaava tuote. Jostain.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b6565c3a-0a15-42ce-ad45-517f7ecbdcfcTescon tuotteet poistuvat kokonaan S-kaupoista – tilalle ranskalainen jättimerkki
Britannian EU-eron vuoksi S-ryhmän kaupoista poistuvat Tescon tuotteet, ja tilalle tulee Carrefour-ketjun tuotteita.
...
S-ryhmän kaupoissa on myyty esimerkiksi Tescon sipsejä ja pakasteita. Päällysahon mukaan kuluttajien suosiossa ovat olleet erityisesti Tescon keksit ja gluteenittomat tuotteet.

– Ne ovat olleet laadukkaita tuotteita, jotka pyritään korvaamaan ja vielä laajentamaan Carrefourin valikoimasta, Päällysaho sanoo.
...
S-ryhmä on myynyt Tescon tuotteita Suomessa vuodesta 2016. Päällysahon mukaan Tesco päätti luopua kumppanuudesta brexitin tuomien tullimaksujen ja byrokraattisten muutosten vuoksi.



Ehkä kekseihin erityisesti mieltynyt MrKat voi antaa neuvoa, mistä löytyy.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - marraskuu 10, 2021, 20:14:50
Olen kovin epäileväinen toisen puolesta maisteluun. Vaikka olisi sukua. (Kokemusta on).
Tescon tuotteita kerran katselin ja kaikki oli raskaasti epäterveellisiä (kovarasvaisia) joten olen kiertänyt kaukaa. En älynnyt että suklaajutuissa se olisi ollut liki ok. Joten nyt en itsekään pääse maistelemaan?

JK. Nyt muistin. K-kaupasta ostin espanjalaista Gullón Cookies suklaakeksi 200g gluteeniton. Tarkoitus oli toiselle, vierailijalle, mutta maistellessa oli niin hyviä että nami-hmm. pitänyt ostaa itsellekin. ;D
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hippi - marraskuu 10, 2021, 20:41:43
^^
K-ketjussa on Semperin tuotteita https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/semper-triple-keksi-150g-suklaa-gton-7310100568618
Tuossa ei ole palmuöljyäkään.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - marraskuu 10, 2021, 21:21:50
^
^^

Heti löytyi pari testaamisen arvoista tuotetta. Kiitos.

Gluteenittomia etsiskellessä ei oikein enää jaksa karsia palmuöljyä pois, jää jo muutoinkin kapeaksi valikoima kun sitä pitää yrittää valtellä etyleenioksidia jota ulkomaanpellet hölväävät erityisesti sesamin-, ym. siemeniin ja pähkinöihin. Minusta kannattaisi nopeasti kouluttaa ja palkata Tullille lisää kemistejä, niin ei ainakaan tänne noita myrkkysyötäviä kauaa rahdattaisi.

Lainaus käyttäjältä: https://tulli.fi/-/tulli-havaitsi-useissa-elintarvikkeissa-kiellettya-etyleenioksidiaTulli on löytänyt elintarvikevalvonnassaan etyleenioksidia useista elintarvikkeista viime vuoden lopulta alkaen. Havainnot terveydelle haitallisesta aineesta lisääntyivät EU-alueella vuonna 2020, minkä jälkeen myös Tulli ryhtyi valvomaan pitoisuuksia tuontielintarvikkeissa. Valvonnassa etyleenioksidia on löytynyt viidestä siemen- ja pähkinätuote-erästä. Tulevaisuudessa valvonta tehostuu entisestään, kun Tullilaboratorion oma tutkimusmenetelmä valmistuu.

Tullin vuoden 2020 lopulla ja vuonna 2021 valvomista elintarvikenäytteistä viidestä löytyi etyleenioksidia, joka on EU:ssa kielletty terveydelle haitallinen kasvinsuojeluaine.

Syön kuitenkin palmuöljyä joka tapauksessa vähemmän vuodessa, kuin dieselauto yhdessä päivässä.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Palmu%C3%B6ljydiesel
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - marraskuu 17, 2021, 20:42:22
Hyvinpäs se brexit toimii - ainakin turvapaikanhakijoiden silmin:
- 23 000 pakolaista kanaalin yli Britanniaan tänä vuonna
- Brexitin jälkeen ei ole saatu palautussopimusta (pakolaisten palautus toiseen EU-maahan oli aiemmin voimassa)
-> Britannia on siis entistä houkuttelevampi pakolaisille.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - marraskuu 17, 2021, 21:44:31
Amazonissa brittien visakortit vinkaisevat pian viimeisen kerran.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000008413107.htmlEuroopan unionissa luottokorttimaksuille on sovittu hintakatto. Brexitin jälkeen Britanniassa hintakattoa ei enää ole, joten luottokorttiyhtiöt ovat voineet nostaa maksujaan.

Jättiyhtiö Amazon uhkaa lopettaa Visan luottokorttien hyväksymisen maksuvälineenä Britanniassa ensi vuoden alusta alkaen. Asiasta kertovat muun muassa talouslehti Bloomberg ja uutistoimisto Reuters.

Onkohan Brexitillä ollut yhtään positiivista vaikutusta?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - marraskuu 17, 2021, 22:29:59
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - marraskuu 17, 2021, 21:44:31
Amazonissa brittien visakortit vinkaisevat pian viimeisen kerran.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000008413107.htmlEuroopan unionissa luottokorttimaksuille on sovittu hintakatto. Brexitin jälkeen Britanniassa hintakattoa ei enää ole, joten luottokorttiyhtiöt ovat voineet nostaa maksujaan.

Jättiyhtiö Amazon uhkaa lopettaa Visan luottokorttien hyväksymisen maksuvälineenä Britanniassa ensi vuoden alusta alkaen. Asiasta kertovat muun muassa talouslehti Bloomberg ja uutistoimisto Reuters.

Onkohan Brexitillä ollut yhtään positiivista vaikutusta?
Se, että britit päättävät asioista, eikä Brysselin epädemokraattinen hallinto... ???
Nyt he saavat heittää laittomia ulos riippumatta EU:n ohjeista.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - tammikuu 24, 2022, 11:48:56
Britit pohtivat pääministerin asemaa mutta hankalampia asioita on odottamassa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008561489.htmlYleensä minä panen jotakin ruokajakelun keräykseen, mutta nyt joudun itse hakemaan apua täältä, kertoo 45-vuotias Heidi, joka ei halunnut kertoa sukunimeään.
...
Brittiläinen ruokabloggaaja ja köyhien puolesta kampanjoiva aktivisti Jack Monroe kertoo, että viralliset inflaatioluvut eivät kerro läheskään koko totuutta kuluttajahintojen noususta. Hän kertoo Twitter-ketjussa, että monet edulliset peruselintarvikkeet ovat kallistuneet selvästi virallista lukua enemmän. Supermarketin halvin puolen kilon pastapakkaus maksoi vuosi sitten 0,29 puntaa, mutta hinta on nyt noussut 0,70 puntaan.
...
Tapamme mitata inflaatiota on perustavanlaatuisesti vääristynyt – se ei lainkaan ota huomioon todellisia hinnankorotuksia, jotka iskevät pahiten minimipalkalla eläviin, nollatuntilaisiin, ruokajakelujen asiakkaisiin ja miljooniin muihin, Monroe kirjoitti.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - tammikuu 24, 2022, 19:20:31
^TUossa olisi tilastokeskuksellekin vinkkiä: uusi hintaindeksi-mittari: köyhän kuluttajan hintaindeksi...
johon joutuu vuosittain gallupoimaan että mittee työ kööhä tännään ostitta kaapasta.

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: mikainen - maaliskuu 14, 2022, 17:46:25
Jänniä aikoja Boris the Brexitilläkin edessä?

Tästä kai on huhuiltu aiemminkin, mutta nyt ollaan kenties  tosissaan liikkeellä. Telegraph (ja Boris) Venäjän palkkalistoilla.
    https://mobile.twitter.com/archer_rs/status/1503004574604574721     (https://mobile.twitter.com/archer_rs/status/1503004574604574721)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - huhtikuu 09, 2022, 20:11:07
Petra Nyqvist @PetraNyqvist
Ukraina haluaa mukaan EU:hun kuten on viisasta turbulentissa maailmassa. Toisin kuin Laura Huhtasaari TV:ssä väitti, britit eivät ole erityisen tyytyväisiä Brextiin. Tänä vuonna tehty YouGov-tilasto kertoo onko brittien mielestä #Brexit tuonut jotain hyötyjä:

(https://pbs.twimg.com/media/FP4PQjAXMAUseNK?format=jpg&name=small)
- https://twitter.com/PetraNyqvist/status/1512663307097939971
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 20, 2022, 18:49:19
Mitä luulette, montako päivää menee, että Boris on taas puikoissa?
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Socrates - lokakuu 20, 2022, 18:51:19
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 20, 2022, 18:49:19
Mitä luulette, montako päivää menee, että Boris on taas puikoissa?

Toivottavasti mahdollisimman pian!! :)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - lokakuu 20, 2022, 19:04:38
Tässä on arvuuteltu, kumpi kaatuu ensin, USA vai Venäjä. Veikkaan, että Britit ajaa kaksikon ohi.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - lokakuu 20, 2022, 23:44:14
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 20, 2022, 19:04:38
Tässä on arvuuteltu, kumpi kaatuu ensin, USA vai Venäjä. Veikkaan, että Britit ajaa kaksikon ohi.

En lähde veikkaamaan mutta Britannian pääministeri kesti 44 päivää.

Lainaus käyttäjältä: https://www.cnbc.com/2022/10/20/uk-prime-minister-liz-truss-resigns-after-failed-budget-and-market-turmoil.htmlUK Prime Minister Liz Truss resigns after failed budget and market turmoil
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hippi - lokakuu 22, 2022, 13:39:07
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - lokakuu 20, 2022, 23:44:14
En lähde veikkaamaan mutta Britannian pääministeri kesti 44 päivää.

Päihitti Anneli Jäätteenmäen, jolta kesti 45 päivää eroilmoituksen pusaaminen.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hayabusa - lokakuu 25, 2022, 13:48:22
Britit saivat nopeasti uuden pääministerin. Mutta keiden asiaa hän ajaa? Rishi Sunak loi uraa investointipankki Goldman Sachsilla. Samaisen putiikin johtajakoulussa oli myös Italian edellinen pääministeri Mario Draghi, joka on johtanut EU:n rahainstitutioita aiemmin. Investointipankkitausta löytyy myös Ranskan pressa Macronilta. Hän tienasi miljoonia Rothschild & Cie:llä. Tällaisia yhteyksiä ajatellessa alkaa foliohattua kiristämään pahasti...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - joulukuu 18, 2022, 18:30:15
Hyvinpä se Brexit "toimii" maahanmuuton "esteenä".

Jos viime vuonna tuli siirtolaisia kanaalin yli vajaat 14 500 niin tänä vuonna heitä on tullut jo aboutti kolminkertaisesti, tänä vuonna 13. marraskuuta mennessä jo yli 40 000 kanaalin yli. Kiihtyy vaan...

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - joulukuu 23, 2022, 01:41:32
Petra Nyqvist ⚓️ @PetraNyqvist
Juuri eilen Financial Times julkaisi tulokset brittien romahtaneesta Brexit-tyytyväisyydestä. Britit kokevat Brexitin virheeksi! Suomella olisi vielä heitäkin enemmän hävittävää. Olen jyrkästi eri mieltä tämän poliitikon kanssa.
  Laura Korpinen @KorpinenLaura
  Suomi voisi vähitellen tunnustaa, että kaikki sen merkittävät tämän ajan ongelmat aiheutuvat
  jäsenyydestä EU:ssa ja ns. Vihreästä politiikasta, joka todellisuudessa on betoninharmaata.

- https://twitter.com/PetraNyqvist/status/1605861668772147200

Brexit -katumus (Regret) eli 'Bregret' ;D

(https://pbs.twimg.com/media/FkckkOeX0A0cweq?format=jpg&name=small)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - joulukuu 23, 2022, 02:52:52
Nyqvist ja Korpinen lienevät sitoutumattomia tarkkailijoita. Tai sitten YLE/HS:n agendaa ajavia...!
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - helmikuu 02, 2023, 00:54:57
Bloomberg julkaisu juuri analyysin että Brexit maksaa briteille 100 miljardia puntaa (=124 miljardia dollaria = 113 miljardia euroa) joka vuosi.

Brexit Is Costing the UK £100 Billion a Year in Lost Output
- Bloomberg.com (https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-31/brexit-is-costing-the-uk-100-billion-a-year-in-lost-output)

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - helmikuu 02, 2023, 01:02:55
EU rankaisee kun vapaaehtoisesta yhteisöstä eroat...
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - helmikuu 02, 2023, 01:14:18
Itsehän he muurinsa pystyttivät. Eivätkä halua ETA- eikä Kanada-mallia...
Itse itseänsä rankaisivat.

Ja täällä joku rasistisen puolueen akkanen tahtoo samaa, kuka uskoo moista hullua räpätätiä?
Ja Suomi on sentään pienenenä maana vielä riippuvaisempi ulkomaista kuin UK.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - maaliskuu 11, 2023, 11:52:20
Sääliksi käy brittejä.

Ääntenkalastelijat provosoivat mm. kalastelun varjolla ymmärtämättömät äänestämään eron puolesta. Nyt kaduttaa...Lohdutukseksi voi sanoa, että  EU:ssa on sekä etuja että haittoja. Tällä hetkellä edut näyttäisivät olevan suuremmat kuin haitat mutta ihan niin kuin avioliitossa - ei voi alati vaihtaa vaikka mieliala vaihtelisi. Hyvä artikkeli tästä asiantuntijan, itse Lennonin, kirjoittamana.

Lainaus käyttäjältä: https://demokraatti.fi/eeva-lennon-kummallakin-paapuolueella-on-vihdoin-jarkiperainen-johtaja-mutta-he-eivat-uskalla-vielakaan-sanoa-totuutta-eu-eron-tuhoistaMiltei kaikkien taloustieteilijöiden ennustamat taloudelliset katastrofit ovat toteutuneet. Eikä näköpiirissä ole juuri mitään siitä hyvästä, mitä brexitillä lupailtiin.

Hallitusta lähellä olevien taloustieteilijöiden mukaan Britannia on menettänyt pysyvästi kansantulostaan noin neljä prosenttia seuraavan 15 vuoden aikana. Jotkut taloustieteilijät puhuvat viidestä prosentista.

Jotkut ovat Suomessakin sitä mieltä, että EU:sta kannattaisi erota vaikka mikään järkisyy ei sitä puolla.

Briteille kävi hassusti, ensin kiristivät muita paremmat ehdot EU:lta, sitten alkoi kaikesta jurnuttaminen ja lopulta ero idiotismiin asti kiihtyneen keskustelun jälkeen. Sitten lässähdys. Tulee ihan kotimaan kepulointi mieleen. Kakkua ei voi sekä säästää että syödä, eikä tarjotusta pullasta ottaa pelkkiä rusinoita ja pyytää aina uutta.

Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Hippi - maaliskuu 11, 2023, 12:23:35
^
Onhan joku EU:iin liittyminen tai siitä eroaminen niin laaja ja vaikea asia, että ihmettelen, miksi tuollaisesta laitetaan pystyyn kansanäänesyksiä. Luultavasti Suomassakin noin 99% ihmisistä laittoi rastin jompaankumpaan ruutuun tukevalla mutulla tietämättä asiasta juuri mitään. Parhaat puhujat kääntävät äänestäjiä todennäköisesti helposti kannalleen.

Isoissa kysymyksissä pitäisi olla joku laaja asiantuntijakonklaavi tekemässä selvitystyötä ja antamassa suosituksen eduskunnalle ja hallitukselle. En usko, että eduskunnastakaan löydy riittävästi asiantuntemusta yksinään lähteä viemään tuollaisia asioita eteenpäin etenkin, kun siellä ollaan puolue- ja ryhmäuskollisia.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: Toope - maaliskuu 11, 2023, 19:44:29
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 11, 2023, 11:52:20
Jotkut ovat Suomessakin sitä mieltä, että EU:sta kannattaisi erota vaikka mikään järkisyy ei sitä puolla...
EU:n byrokratisoituminen, keskusvallan kasvu jäsenvaltioiden tappioksi, lupausten pettäminen yhteisveloista, huono siirtolaispolitiikka ovat asioita, joissa EU on epäonnistunut. Nuo ovat järkisyitä.

Pidin EEC:stä, en pidä EU:sta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: ROOSTER - maaliskuu 11, 2023, 19:51:54
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 11, 2023, 19:44:29
Pidin EEC:stä, en pidä EU:sta.

Minäkin tykkäsin Duffyn alkuaikojen tuotannosta.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - huhtikuu 09, 2023, 19:43:43

The Guardian: Saksalaiset ja ranskalaiset turistit kaikkoamassa Britanniasta brexitin jälkeen
- https://yle.fi/a/74-20026398
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - heinäkuu 30, 2023, 22:20:15
Näin twiitin ja The Timesistä alkua, ennenkuin maksumuuri pamahti päälle, että
  Britannia olisi USA:ssa köyhin osavaltio: Mississipin palkat mutta Kalifornian asumiskustannukset.
  Sitten puhuttiin jotain Puolasta miten rikastunut... (maksumuuri).
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 27, 2023, 14:25:36
(https://pbs.twimg.com/media/GCRcXf5XoAAnF-M?format=jpg&name=large)

Briteille tuli jälleen yllätyksenä, että eivät enää kuulu EU:n sisämarkkinoille. EU:n vika tottakai.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 31, 2023, 01:59:29
(https://pbs.twimg.com/media/GCnTDx9WYAAjFLA?format=jpg&name=large)

Briteiltä kysyttiin, olivatko maansa asiat ennen vai jälkeen brexitin paremmin vai huonommin. Punainen tarkoittaa huonommin. https://theguardian.com/politics/2023/dec/30/britons-brexit-bad-uk-poll-eu-finances-nhs

Jos nyt oikein muistan, että ennen brexitiä sininen palkki olisi ollut samaa kysyttäessä pitempi kuin punainen palkki, Eikö se anna ymmärtää, että keskivertobritti ei oikein osaa simuloida mielessään millaiset olosouhteet millaisestakin äänestyspäätöksestään seuraa?

Olen jo jonkin aikaa ollut oivaltavinani, että ihmiset keskimäärin eivät taida olla erityisen välkyjä. Vaikka enpä taida itsekään olle erityisen välkky, niin ikään kuin keskivertobritit olisivat olleet vielä vähemmän välkkyjä kuin itse olen. Ja se olisi mielestäni kyllä jo jonkinlainen saavutus.
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: MrKAT - joulukuu 31, 2023, 02:18:48
^ Siinä vierellä olisi pitänyt olla kontrolliryhmänä "välkyt" eli korkeampi oppineet asiantuntijat. Jos nekään eivät olisi tienneet, niin sitten ei voisi syyttää kansaa välkkymättömyydestä. (Mutuni +lehdet +tv:n puhuvat päät viittaa että asiantuntevammat oli kauhuissaan Brexitistä, mutta vaikea tätä on mitta-asteikoittaa että mitä ennustivat eri kohtiin tuossa graafissa ja ennustivatko). Tätä sotki vielä korona ja nyttemmin Venäjä-Ukraina-sota.
  Toisaalta kansa vastaan itse kansa aiemmin viittaa että tyhmyyttä oli. :D
(Kuten myös NATOn suhteen meillä, kansamme olisi pitänyt olla nato!nato! jo 90-luvun lopulla.)
Otsikko: Vs: Brexit
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 31, 2023, 03:24:24
^
Tosiaan. Kun minulla ei ole käsitystä, mikä mahtoi olla asiantuntijoiden näkemys ennen ja nyt jälkeen brexitin, onhan tuossa tietysti mahdollisuus, että vain sattumalta satuin veikkaamaan oikein ennen brexitiä, ettei sen puolesta tarjotuilla myyntiargumenteilla olut juuri mitään edellytyksiä toteutua.

Ainahan on mahdollista, että EU ei ole niin hyvä yhteistyöelin, että sen ulkopuolelle jättäytyminen ei mahdollistaisi maalle parempaa tulevaisuutta, mutta koska minä en ole törmännyt argumentteihin, joista olisin ymmärtänyt, miten ulkopuollelle jättäytyminen tuottaisi parempaa tulevaisuutta, konservatiivina on ollut pakko todeta, että brexitin kaltaiset revoluutiot eivät ole evoluutiota. Ainakin keskivertobritit ovat asiasta tällä hetkellä kanssani samaa mieltä; vituiksi meni.