kirjoittajan ohjeet

Tervetuloa Kantapaikkaan!

Yleiset kirjoitusohjeet


Keskustelualueet

Kantapaikan keskustelualueet on kirjoittajan kannalta jaettu karkeasti kahteen osaan: Julkiseen ja Yksityiseen. Jälkimmäinen näkyy vain kirjautuneille jäsenille. Varsinkin julkisella puolella on tärkeää, että keskustelu pysyy asiallisena ja helposti luettavana.

Pysy aiheessa

Erityisesti julkisella puolella on edellytyksenä, että kirjoitukset pysyvät aiheessa. Yksityisellä puolella sallitaan myös vapaamuotoisempi keskustelu.

Vältä henkilökohtaisuuksia

Ylläpito ei suhtaudu suopeasti henkilökohtaisiin hyökkäyksiin, kuten tarkoitukselliseen toisen kirjoittajan herjaamiseen.

Noudata lakia

Suomen laki koskee sekä kaikkia kirjoittajia, että myös ylläpitoa. Ylläpito noudattaa lain vaatimuksia moderointivalmiuksiensa osalta, joten käytännössä yksittäinen kirjoittaja on vastuussa omista mielipiteistään.

Kaupustelu kielletty

Kaupallinen mainonta on yksiselitteisesti kielletty.

Älä ota oikeutta omiin käsiin

Jos toinen kirjoittaja rikkoo ohjeita, ärsyttää tai tarkoituksellisesti provosoi, siihen on turha puuttua muuten kuin ilmoittamalla ylläpidolle.

Foorumin käyttöohjeet


SMF on se elegantti, tehokas, vahva ja ilmainen ohjelmistoratkaisu jolla tämä sivusto pyörii. Se sallii käyttäjien kommunikoida keskenään viestiketjuissa annetuista aiheista, nokkelalla ja järjestelmällisellä tavalla. Lisäksi siinä on monia tehokkaita toimintoja, joita loppukäyttäjä voi käyttää hyödykseen. Apua SMF:n monien toimintojen käyttämiseen voit löytää painamalla kyseisten toimintojen ohgessa näkyvää kysymysmerkkiä, tai seuraamalla linkkejä tällä sivulla. Nämä linkit vievät sinut SMF:n keskitetysti ylläpitämään dokumentaation Simple Machinesin virallisella kotisivustolla.

  • Rekisteröityminen - Useimmat foorumit vaativat käyttäjältä rekisteröitymistä käyttääkseen kaikkia foorumin toimintoja.
  • Sisäänkirjautuminen - Rekisteröidyttyään, käyttäjien tulee kirjautua sisään käyttääkseen uutta käyttäjätunnustaan.
  • Profiilit - Jokaisella käyttäjällä on oma, henkilökohtainen profiilinsa.
  • Hakeminen - Haku on erittäin suuri apu tiedonhakuun, ja helpottaa tiettyjen viestien ja viestiketjujen löytämistä.
  • Viestin lähettäminen - Foorumien keskeisin tarkoitus, viestien jakamisen mahdollistaminen käyttäjien kesken.
  • Bulletin Board Code (BBC) - Viestejä voi muotoilla ja maustaa BBC koodein.
  • Yksityisviestit - Käyttäjät voivat lähettää yksityisviestejä suoraan toisilleen.
  • Jäsenluettelo - Jäsenluettelo näyttää kaikki keskustelualueelle rekisteröityneet käyttäjät.
  • Kalenteri - Käyttäjät voivat käyttää kalenteria tapahtumien, pyhäpäivien, syntymäpäivien ja vastaavien seurantaan.
  • Toiminnot - Täältä löytyy luetteloa SMF:n kenties suurimmista ja suosituimmista toiminnoista.

Lisää tietoa SMF ohjelmistosta ja sen käytöstä löydät Simple Machines Documentation Wikistä. Kiitoksemme ja terveisemme kaikille kehitykseen osallistuneille, nykyisille ja entisille projektin jäsenille, sekä luettelon näistä henkilöistä löydät osiosta kiitokset.