Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Viihde ja vapaa-aika / Vs: TV-nurkka
Viimeisin viesti käyttäjältä MrKAT - tänään kello 21:19:35
Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 11, 2024, 19:05:23En nyt kaikkia yksityiskohtia muutenkaan uutisissa tapita, joten mahdolliset ankkurin naamarypyt kyllä jäi huomaamatta kokonaan.
Tää on käsittelemäni keskimmäinen kuva, miten sen "koin": Rasvaisen hikinen bodari Rantanen tullut salilta/kilpailusta viime hetkellä tv-studioon kuin muisti että lähetys alkaa kohta. :D
yle1106a2.jpg
#2
Yhteiskunta / Vs: Uutisia maailmalta ja Suom...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kopek - tänään kello 21:16:16
Ilta-Sanomat: Kuvat eurovaalien hylätyistä äänistä – löytyi todellinen mysteeri ja yhä harvinaisemmaksi käyvä klassikko

Yleisiä hylkäyssyitä ovat muun muassa asiattomat merkinnät ja käsiala, josta vaalipiirilautakunta ei pääse yhteisymmärrykseen.

PROTESTIÄÄNESTÄJÄT ihmetyttävät kauan vaalityössä mukana ollutta Hilliä.

– Mielenilmaukset näkevät vain vaalilautakunta ja vaalipiirilautakunta sekä laskijat eli enintään muutama kymmenen henkilöä. Mitä siitä saa? Se protesti menee tavallaan hukkaan.


Kommenttini vaalityöntekijän arvioon: Kyllähän osan hylätyistä lipuista näkevät myös muut kuin vaalipiirilautakunta, kun niistä kuvia Ilta-Sanomissakin julkaistaan.

Yle Uutiset: Turva-alan työntekijöiden syytteet hylättiin Ison Omenan kuolemantapauksesta – käräjäoikeus: Syy-yhteyttä ei voitu todeta

Käräjäoikeuden mukaan syy-yhteyttä turvallisuusalan työntekijöiden menettelyn ja naisen kuoleman välillä ei voitu todeta. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että kuolema olisi aiheutunut syytettyjen toiminnan seurauksena.


Kommenttini: Olisiko nainen todellakin kuollut juuri samalla hetkellä, kun hän kuoli, eli yhtäkkiä vain kaatunut kuolleena maahan tietyllä kellonlyömällä, jos hän ei olisi joutunut vartijoiden rääkin kohteeksi? Epäilen suuresti. Tapaus tuo mieleen Yhdysvalloissa kohua herättäneen George Floydin kuoleman poliisin maahan painamana.

Ilta-Sanomat: Vuokrakämpän kuvat kertovat kaiken – häädöstä ei tarvinnut neuvotella
Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan vuokralaisen toiminta oli erittäin moitittavaa, joten edes varoitusta ei tarvinnut antaa.

Kauhukämpän keittiö maaliskuussa 2024. Palotarkastajan tekemässä jälkitarkastuksessa kävi ilmi, että lieden päältä säilytettävänä aiemmin olleet tavarat oli siirretty sivuun. KUVA: PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS

– Asunto oli erittäin epähygieeninen ruoantähteiden ja siivoamattomuuden takia, ja asunnossa oli varastoituna paljon sinne kuulumatonta tavaraa, kuten kuusi kylmälaitetta, ja muuta tavaraa, jotka liittyivät vuokralaiseen aikaisempaan yritystoimintaan.


Kommenttini uutiseen: Oma asuntoni on kuvien kaltainen, mutta koska se ei ole vuokra-asunto, eikä palotarkastaja ole käynyt tutkimassa sitä, asiantila on jatkunut. Kommenttini pointti ei ole kuitenkaan tämä vaan se, että uutisessa mainittua kansalaista on loukattu julkisesti kertomalla hänen yksityisasioistaan lehdessä ja näyttämällä kuvia hänen asunnostaan, jota lehti nimittää "kämpäksi". Kuvat ja tiedot ovat oikeuden asiakirjoista, joten siinä mielessä ne ilmeisesti ovat julkisia. Mutta haluaisivatko toimittajat, että heidän asuntoonsa - kämppäänsä - tultaisiin kuvaamaan mahdollista sotkua ja likaa, ja kuvat julkaistaisiin valtakunnallisissa tiedotusvälineissä. Jutuissa ei mainita vuokralaisen nimeä, mutta ainakin hänet tunteville ihmisille kuvien ja lehtijuttujen asiayhteys varmaan selviää.

Sen, mitä itse kukin tekee asuntonsa sisällä - eli kodissaan - pitäisi olla yksityisasia eikä Ilta-Sanomien julkisen irvailun ja pilkan kohde. Tämä on minun mielipiteeni. Minä todennäköisesti kestäisin sen, että sotkukämpästämme olisi kuvia lehdessä, mutta toinen asunnossamme asuva romahtaisi henkisesti tällaisesta. Hän yrittää kaikin tavoin salata kiusallisen asiantilan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010490191.html
https://yle.fi/a/74-20093443
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000010494793.html

En ota kanntaa lainsäädäntöön enkä vuokrasuhteen purkamiseen enkä oikeuden ratkaisuun vaan tietojen ja kuvien julkaisemiseen. Siinä mielessä voin ottaa kantaa oikeuden ratkaisuun, että kysyn, olisiko asiakirjat voitu määritellä salaisiksi. Kysehän ei ollut vakavasta rikosasiasta vaan yksityiselämään liittyvistä asioista. 
#3
Yhteiskunta / Vs: Uutisia maailmalta ja Suom...
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 20:58:55
YLE:ltä ehkä lähtee 200 miljoonaa, tuo on hyvä alku!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/26d678f0-6613-4538-b81c-0623e7aac9a9
Yhteiskunnan leikkauksien täytyy kohdistua noihin "pyhimpiinkin", koska Marinin hallituksen vaje ei anna muita vaihtoehtoja. Nykyhallituksenhan tulisi löytää vielää 5 miljardia leikkauksia kaikista sosialistisista tuhlailuistaan ja byrokratiastaan.
#4
Vapaa sana / Vs: Haastekisa – Antaudu klikk...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kopek - tänään kello 20:29:26
Otsikko (Länsiväylä): Poliisi pysäytti auton Vantaalla: Takapenkillä odotti karu näky

Oma leikillinen arvaus: Takapenkillä odotti kuru näky eli poliitikko Tuukka Kuru naisystävänsä kanssa.

Oma todellinen arvaus: Takapenkillä oli mitä tahansa "karua", joka on nykyajan väljähtynyt muotisana toimittajien keskuudessa. Siellä oli neljä lasta ilman turvavöitä tai jotain yhtä "hirveää".

Todellisuus: Itä-Uudenmaan poliisin mukaan partio oli havainnut puukotuksen uhrin auton takapenkillä tavallisen liikennepysäytyksen yhteydessä.
#5
Kulttuuri / Vs: Suomen kieli muuttuu
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 20:20:08
Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 03, 2024, 15:29:31Varmaan olen tästä kiukutellut ennenkin, mutta kyllä minun kielikorvaani vihloo joka kerta, kun ohjastetaan jotain muuta kuin hevosta tai poroa.

Taas meni ihan hauska juttu pilalle, kun luin:
https://www.is.fi/urheilu/art-2000010472928.html
Erkkilä kertoo Ylelle suunnitelleensa työvuoronsa siten, että hän oli ohjastamassa O'Sullivania kyyditsevää konetta.

Ei kai, perkele, lentokapteeni ohjaksilla hoputa tai muuttele lentokoneen suuntaa? Miten hoituu laskeutuminen, työntääkö ohjaksia eteenpäin?
Lentäjä ohjaa, lennonjohtaja opastaa. Kukaan muu ei saa lentokoneen toimintaa "ohjastaa"...
#6
Kulttuuri / Vs: Kielipoliisi pamputtaa
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 20:16:26
Cai-Goran olisi parempi? Kuulostaa Tarzankirjalta.
#7
Ihmisen elämä / Vs: Yhdessä ruokailu
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 20:05:29
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - tänään kello 19:39:03
Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 09, 2024, 18:14:10^
Olisi henkinen itsemurha alkaa vaatia lapsiperheessä mitään tasatahtista syömistä. Siinä, kun toisella on haarukan kanssa lusikka apuna, että saa mätettyä ruuan menemään, niin toinen teurastaa huolella jokaisen lihapullan ja etsii  josko on jäänyt silmin nähtävä sipulinpalanen tai muuten vain haaveilee.

Maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita opittavana ja kun ruuat tulee syötyä, niin mitä väliä. Kyllä ne sosiaaliset kuviot oppii myöhemminkin, jos pitää sitä tarpeellisena.
Tässä lienee kyse siitä, puhutaanko arjesta vai juhlasta. Arkena onkin ihan sama, kuka syö ja miten syö, mutta kyllä juhla on mielestäni eri asia.

Kyllä itselleni on lapsuudenkodista lähtien ollut selvää, että jos joku valmistaa jotain suurempaa kuin tavallinen arkimättö sitä kunnioitetaan istumalla pöydässä koko ruokailun ajan. Siis niin kauan kuin kukaan syö, olipa itse jo syönyt tai ei.

Kyse mielestäni ei niinkään ole sosiaalisista kuvioista, vaan siitä, että lapsiakin on hyvä opettaa arvostamaan toisen näkemää vaivaa edes sen verran, että istutaan pöydässä.
Mutta lapsia pitää opettaa, kehittymään, etsimään itseään ja myös käytöstapoihin, nuo ovat vanhempien tehtäviä. Sivistys alkaa 2-vuotiaan lapsen ruokapöydästä... Pikkuhiljaa.
#8
Vapaa sana / Vs: Huumoria
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 19:58:26
Osmo Soininvaara asian tasalla, kuten sosialistit aina:
https://i.postimg.cc/kXD6DbJN/soininvaara-hamas-ps-trump.jpg
Osmo ei ole vain tietämätön, on myös valehtelija.
#9
Vapaa sana / Vs: Haastekisa – Antaudu klikk...
Viimeisin viesti käyttäjältä Toope - tänään kello 19:54:43
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - tänään kello 19:52:29Otsikko:
Jarmo pysähtyi liikennevaloissa ja näki jotain hyvin loukkaavaa

Oma arvaus:
Risteyksen laidalla olevan talon seinällä mainostettiin eheytyshoitoja. Tämä loukkasi seksuaalivähemmistöön kuuluvaa Jarmoa.

Karu todellisuus:
Liikennevaloissa pysähdyin ja katsoin, että onpa erikoisen näköinen pilvi ja nappasin kuvan, Jarmo kertoo.
Kello oli noin neljä iltapäivällä ja taivaalla kellui pientä hattaraa. Etualan pilvi erottui muista, sillä se näytti heiluttelevan keskisormea.

Taas mainos, jossa mustaihoinen edustaa "suomalaista"... Vieläpä heteropari!
#10
Vapaa sana / Vs: Haastekisa – Antaudu klikk...
Viimeisin viesti käyttäjältä Hayabusa - tänään kello 19:52:29
Otsikko:
Jarmo pysähtyi liikennevaloissa ja näki jotain hyvin loukkaavaa

Oma arvaus:
Risteyksen laidalla olevan talon seinällä mainostettiin eheytyshoitoja. Tämä loukkasi seksuaalivähemmistöön kuuluvaa Jarmoa.

Karu todellisuus:
Liikennevaloissa pysähdyin ja katsoin, että onpa erikoisen näköinen pilvi ja nappasin kuvan, Jarmo kertoo.
Kello oli noin neljä iltapäivällä ja taivaalla kellui pientä hattaraa. Etualan pilvi erottui muista, sillä se näytti heiluttelevan keskisormea.