Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 24 Vieraat katselee tätä aihetta.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Hiha - marraskuu 29, 2023, 13:06:35
Tulossa. Seurantarockumentti yhden takavuosien suosituimman yhtyeen nykyisistä vaiheista.

This Is Spinal Tap's Long-Awaited Sequel Will Be Filmed In 2024

No jo on aikakin kuulla, mitä tälle bändille kuuluu!

T: Xante

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hiha - marraskuu 29, 2023, 13:06:35
Tulossa. Seurantarockumentti yhden takavuosien suosituimman yhtyeen nykyisistä vaiheista.

This Is Spinal Tap's Long-Awaited Sequel Will Be Filmed In 2024
Suhtautudun tähän tietoon kauhunsekaisen toiveikkaasti. Spinal Tap on yksi kaikkien aikojen parhaista parodioista, joten jatkon on parempi onnistua!

Pitää ilman muuta katsoa Poika ja haikara, jahka osuu kohdalle. Se jäänee samalla Miyazakin viimeiseksi elokuvaksi.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Taas on kohta kova ralli joutomaalla päällä, kun Furiosa julkaistaan levitykseen. Traileri:



"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Uhrilampaat.

Kun Clarice Starling kohtaa ensimmäistä kertaa Hannibal Lecterin, Lecter vinkkaa samalla, missä kaupungissa Buffalo Bill on. Starling kysyy Hannibalin piirroksista sellin seinällä, ja Lecter kertoo piirtäneensä näkymän Belvederestä, Firenzessä.

Buffalo Bill on Belvederessä, Ohion osavaltiossa. Lecter oli piirtänyt vain näkymän lempikaupungistaan, kun oli ajatellut Buffalo Billiä. Elokuvassa ei tuoda esiin, mutta kirjassa Lecter oli seurannut tiiviisti Buffalon Billiä koskevaa uutisointia, ja päätellyt myös hänen asuinkaupunkinsa.

Kyseinen kohtaus
tässä klipissä, ajasta 3:05 alkaen.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Elokuvan 7even loppukohtauksessa ei näytetä katsojille, mitä laatikossa on. Sitä varten oli kyllä valmistettu Gwyneth Paltrown päästä aidon näköinen irtopää, mutta ohjaaja päätti olla käyttämättä sitä.

Vuosia myöhemmin julkaistiin hyvä pandemialeffa, Tartunta (IMDb). Siinä näyttelee myös Gwyn Paltrow. Siinä myös käytetään samaista irtopäätä, joka oli tehty alun perin 7eveniin. Eli Tartunnan nähneet ovat myös nähneet kuin nähneetkin, mitä siellä laatikossa oli. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

J

#1235
Ensimmäinen Avatar-elokuva ilmestyi vuonna 2009, joten tätä vuonna 2012 ilmestynyttä jatko-osaa The Way Of Water-leffaa saatiin odottaa 13 pitkää vuotta. Tarinallisesti kaikki noudattaa lähes samaa pelkistettyä kaavaa kuin ykkösosakin, vaikka tämä uusin eepos kertookin tarinan hieman käänteisessä muodossa, sekä isommassa mittakaavassa.

Elokuvassa vilisee jälleen tuttuun tapaan outoja olentoja, sekä teknologialla kikkailua. Omalla tavallaan kiehtovan elokuvasta tekee sen mukaansatempaava kerronta, johon on mahdutettu aimo annos visuaalisesti häikäisevää mielikuvituksen lentoa. Varsinkin vedenalaiset kohtaukset vakuuttavat luonnollisessa värikylläisyydessään.

Ohjaaja James Cameronin jouheva ohjaustyyli tukee mainiosti tapahtumapaikkana toimivaa kaasuplanettaa Pandoraa. Sigourney Weaverin esittämä tiedetohtori Augustinekin solahtaa kivuttomasti Na´vi-heimon ja pahisten väliseen sodankäyntiin. Taustalla vilahtelee myös runsaasti viitteitä luonnon kunnioittamisen puolesta.

- Kolmituntinen järkäle kaikkine lisäherkkuineen on kyllä huikaisevaa katsottavaa, eikä leffan seurassa aika tule pitkäksi. Tarina etenee näiden eläväisten hahmojen seurassa kuin siivillä. Pandora-planeetan viehkeys tulee lisäksi mainiosti esiin sen moninaisissa yksityiskohdissa. Joten voidaan hyvällä syyllä todeta, että tämä aidolta tuntuva mielikuvitusmaailma kiehtoo edelleen, sen toistuvasta tarinankerronnan luonteesta huolimatta.

Toisena elokuvana esittelen DC-Comics Universumin tuoreimman supersankarileffan The Flashin. Kyseessä on Justice League-porukan eräänlainen spinoff-versio, jossa on vahvoja piirteitä Marvel leffojen tematiikasta. Pääosan Salamana vetää karismaattisella tyylillään Ezra Miller. Mukaan on tempautunut lisäksi Tim Burtonin synkeäsävyinen Batman-hahmo, jonka Michael Keaton tulkitsee vakuuttavaan tapaansa. Nykyajan Batmanin nahka-asuun on sonnustautunut tuttu & turvallinen Ben Affleck.

Krypton planeetan asukkina eli Supergirlinä nähdään yllättäin latinalaistaustainen Sasha Calle, joka jää kyllä hieman muiden supersankareiden varjoon. Leffan multiversumi-todellisuudessa vilahtelee saumattomasti toki muitakin tuttuja hahmoja menneisyydestä, kun aikajanat vääristyvät. Kokonaisuudessaan teos on kuitenkin pienellä varauksella kaikin puolin huumoripitoisuudessaan yllättävän viihdyttävä, ei kuitenkaan kaikkien aikojen parhaita lajinsa edustajia. Loppukaneettina ei tämänkään leffan reippaasti yli kahden tunnin pituus juurikaan häiritse kokonaisvaltaista katsomiskokemusta.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Toope

Avatar-leffan jätin itse kesken, koska wokeajatus. Kauhiat valkoiset miehet sortavat jotain värikkäitä ihmisiä. Ideologia oli ällöttävän selkeä. Ei kiitos tuolle vihervasurien propagandalle. Noita leffoja en katso.

a4

The Creator-elokuvan spoilausta pyhässä hengessä:



Kopek

#1238
Olen katsellut Yle Areenasta amerikkalaista elokuvaa "Lääkärin omatunto". Se on niin imelää melodraamaa, ettei sitä pysty katsomaan kuin pieninä annoksina kerrallaan.

Vaikka ei elokuvan juonesta innostuisi, sitä voi ajatella värillisenä "aikaikkunana" 1950-luvun alkupuolelle. On autoja ja taloja ja rantoja ja pihamaita ja jopa TWA:n Superconstellation lentokonekin ja loppupuolella DC-6 matkustajakone. Ensi-ilta on ollut kesäkuussa 1954 ja ulkokuvat ovat oletettavasti edelliseltä syksyltä. 

Juoni on vähän kökkö ja epäuskottava, mutta niinhän se tällaisissa elokuvissa usein on. Satujahan nämä ovat.

Yksi asia vielä. Ovatko tuon ajan ihmiset hengittäneet ollenkaan tavallista ilmaa, kun tupakat röyhyävät lähes jokaisessa kohtauksessa. Kaikkialla poltetetaan. Lääkäritkin sytyttävät tupakan yhdessä potilaittensa kanssa.

https://www.imdb.com/title/tt0047203/?ref_=ttrel_ov

P.S. Vertasin DC-4:n ja CD-6:n kuvia ja päädyin pyrstön muodon perusteella siihen, että elokuvassa oli DC-6. 

Hippi

^
Vaikka itse olen aikanaan polttanut, niin kyllä tosiaan tekee häijyä katsoa telkkarista noita vanhempia aikoja kuvaavia brittisarjojakin. Esimerkiksi Hakekaa Kätilö ja Kaikenkarvaiset ystävät taitavat sijoittua tuonne 50/60 -lukujen tienoille. Tupakka tai piippu pannaan röyhyämään milloin missäkin nykyisin täysin sopimattomassa tilanteessa. Äkkiä sitä on vieraantuntu ajatuksesta, että missä hyvänsä voi pistää tupakan palamaan, vaikka eihän siitä nyt niin kauaa ole, kun vielä työpaikoilla saattoi sisätiloissa polttaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^^
^
Satuin kanavasurffailemaan hetkeksi tuota Lääkärin omaatuntoa. Kiinnitin myös huomiota autoihin. Ja käväisi mielessä olisikohan Detroitin autotehtaat sponsoroineet leffaa. Syöpäkääryleitä ei lyhyeen pätkään osunut.

Karvakamut alkaa 1930-luvulta. Nyt ollaan toisen maailmansodan ajoissa.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

^
Hupsista, menipä pieleen tuo ajatus Karvakamujen ajankohdasta, vaikka kyllähän se piti olla minunkin tiedossani, kun olen kirjana lukenut. Britit tuntuu vaan tekevän nuo menneisiin aikoihin liittyvät jutut samanlaiseen ruskehtavaan sävyyn olipa sitten sota-ajoista kyse tai 60-luvusta.

Nyt kun ajattelen tarkemmin, niin ei se pienen tytön kysymys niin kaukaa haettu ollut, kun hän kysyi joskus pk-ikäisenä, jotta oliko silloin kaikki mustavalkoista, kun sinä olit pieni.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Minulle on tullut tavaksi jättää kirjastosta lainaamiani elokuvia joko kokonaan katsomatta, tai sitten kesken, kun ei vaan jaksakaan kiinnostaa. Viimeksi jäi Halloween Ends. En ollut erityisen fani ensimmäisellekään Halloweenille, joten tuo ends tuntui jo kutakuinkin turhalta. Ja luulenpa että arvaan miten se juoni siitä jatkuu kun jätkä on mukamas Michael Myersin armoilla.

Sensijaan kehuisin suomalaista leffaa Peruna. Ihan pikkuhauska filmi, jossa hauskinta oli se että mestaajan ja huoran tyttärestä tuli mestaaja ja pojasta huora.

***

Tupakoinnista muistui mieleen Harry Enfield -sketsi jalkapallisteista:


https://www.youtube.com/watch?v=Nc2To-pKMSg

Aave

Pari päivää sitten näytettiin televisiossa jälleen Aliens. En kuitenkaan katsonut sitä, sillä olen nähnyt sen jo ainakin kolme kertaa eri versioina.

Tuli kuitenkin mieleen knoppititetoutta elokuvaa koskien, kas näin:

Kun James Cameron ryhtyi esittelemään elokuvan konseptia potentiaalisille rahoittajille, hän kirjoitti tilaisuudessa fläppitaululle ensin Alien. Sitten hän lisäsi sen perään S-kirjaimen - ja veti sitten sen yli kaksi pystyviivaa, dollarin merkiksi. Sen jälkeen konsepti oli helppo myös rahoittajien ymmärtää. :)

Elokuvan loppua kohden käynnistyy siirtokunnan ydinräjähdyksen loppulaskenta, muistaakseni alkaen 15 minuuttia. Tuona aikana Ripley lähtee pelastamaan Newtia. Pelastamisjakso on kuvattu niin, että se mahtuu myös elävän elämän 15 minuuttiin - kellotettiin kohtaus aikoinaan, kun katsottiin leffaa kaveriporukalla.

Newtin pelastamisreissulta on olemassa kohtaus, joka on kuitenkin jätetty pois niin teatteriversiosta, kuin myös ohjaajan versiosta. Mielestäni se olisi ollut erittäin hyvä näyttää molemmissa sillä siinä katsojille selviää, mitä tapahtui elokuvan liskoihmiselle, eli korporaatiota edustavalle Burkelle. No, hän saa Newtiä etsivältä Ripleyltä kranaatin:


"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy