Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Tekniikka / Vs: Tietokoneketju
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 18:23:52 »
Löytyisikö ilmaista vaihtoehtoa tälle?

Microsoft Word uudistui merkittävästi: osaa nyt muuttaa nauhoitetun puheen tekstiksi
Litterointi helpottaa varsinkin haastattelujen ja muistiinpanojen tekemistä.


https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/88ed9124-82c4-49c5-9291-8e0a256dc450

Mitenhän nämä ohjelmat selviävät epäselvästä puheesta.

2
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Penkkiurheilua - Torilla tavataan!
« Uusin viesti kirjoittanut a4 tänään kello 18:11:18 »
Nyt on sekin nähty. Häviöllä olevan Ecuadorin pelaaja käy antamassa työntöapua selästä, vähäistä jäljellä olevaa peliaikaa kuluttavan Senegalin pelaajan löntystellessä taktisen hitaasti vaihtoon.
Senegal 16. parhaan joukossa ja Ecuador kotimatkalle.

 
3
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 18:03:27 »
Tosiaan, vasta lähes kuukauden kuluttua jostain asia palasi mieleen ja tajusin mokani. Kyllä hävetti.

Sama juttu minulla. Kerran olin päässyt jo metrolaiturille asti, ennen kuin muistin, että piti lippu ostaa. Tein varmaan ennätyksen ylösnousemuksessa, kun juoksin liukuportaat takaisin ylös ostamaan lippua. Vaikka tuossakaan en itse kulkuneuvoon asti ehtinyt, niin liputtomalle kielletylle alueelle kuitenkin ja siitä iski nolostumisen puna naamaan ja se tuntui vielä pitkän aikaa kotimatkallakin.

Hipin kommentit vahvistavat sen jo aikaisemmin tiedossani olleen asian, että olemme eri puusta veistettyjä mitä tulee tiettyihin perusarvoihin.

Kävelin kerran Kampissa ajatuksissani vääriin liukuportaisiin, jotka vievät metrolaitureille. Vasta nähdessäni pitkän kuluin havahduin tilanteeseen, mutta ei vastakarvaankaan voinut lähteä juoksemaan. Oli mentävä alas asti ja luikahdettava välittömästi ylös meneviin portaisiin. Mitään nolottamisen tunnetta ei ollut vaan ahdistus ja pelko siitä, että saan sakon. Selvisin säikähdyksellä, mutta siitä huolimatta tapaus harmitti. En syytellyt itseäni vaan systeemiä, joka rakentelee erilaisia sakkoansoja minun kaltaisilleni hajamielisille ihmisille. Jos minun mielipidettäni kysyttäisiin, sanoisin, että en hyväksy tuollaista systeemiä. Homma pitäisi järjestää jotenkin muuten.

Mitä tulee Hipin mainitsemaan pidempiaikaiseen vahingossa pummilla matkustamiseen, en minä sitäkään häpeäisi tai olisi noloissani, jos olisin selvinnyt virheestä kiinni jäämättä ja kenenkään tietämättä. Ajattelisin, että kaupunki lappuliisoineen ja Gestapoa muistuttavine sakottajatarkastajineen on itse rikollisjärjestö tai vähintään laillistettua mafiaa, joka jakelee miljoonittain rahaa kaiken maailman hömppään ja pomojensa ylipalkoiksi ja viihdykkeeksi. Minun pienehkö vahingossa tapahtunut "säästöni" olisi mitätön juttu tuossa kaikessa. Ajattelisin, että sattuuhan sitä.

Siinä tapauksessa, jos olisin jättänyt maksamatta jonkin pienen kauppaliikkeen ostokset tai ravintolan ruuan, ja tietäisin, että maksamattomuuteni on suoraan pois omistajan tuloista, alkaisi nolottaminen ja hävettäminen - mikäli olisi ollut kyse tahallisesta toiminnastani - tulla mukaan kuvaan.

Keväällä 2001 vaihdoin ulkomaanvaluuttaa Helsingissä eräässä vaihtopisteessä erään rikollisen hankkeen toteuttamiseksi. Huomasin myöhemmin, että olen saanut liikaa rahaa. Ajattelin, että virheestä voi koitua haittaa virkailijalle. Niinpä lähetin liikaa saamani rahat kirjekuoressa valuutanvaihtopaikkaan ja liitin mukaan lapun, jossa selitin, milloin virhe on tapahtunut. "Teknisistä syistä" pieni osa summasta jäi palauttamatta, koska yksi seteli oli jo mennyt muuhun. Ajattelin, olkoon se korvaus kirjeen postimaksusta ja lähetyskuluista.

Tuossa tapauksessa virhe ei ollut minun tekemäni, ja toisaalta siitä oli selkeät seuraukset jollekin - ainakin valuuttafirmalle, jos ei työntekijälle. Sen sijaan vahingossa tapahtuva pummilla matkustaminen ei kirjaudu mihinkään, joten missään rahoissa tai tileissä ei näy, että sitä olisi edes tapahtunut. 

Lainaus
Ihan sama juttu, kun joskus on tullut härvättyä verkkopankin kanssa niin, että yhtiövastike on jäänyt maksamatta yhdeltä kuukaudelta. Kun siitä on tullut ihan ystävällinen muistutus, niin kyllä se kirpaisee ja nolottaa, vakka ihan puhdas vahinko on ollut.

Tässä tapauksessa sentään olen jossakin määrin Hipin aaltopituudella. Yritän hoitaa maksut ajallaan, ja jonkun maksun jääminen maksamatta ja muistutuksen tuleminen on kiusallista. Yritän kuitenkin järkeillä, että jos kyseessä on iso organisaatio, muistutusta ei tarvitse ottaa henkilökohtaisena asiana. En tiedä, onko niiden lähettäminen automaattista, vai selaako joku henkilö tiedot, mutta vaikka selaisinkin, olen vain yksi nimi muiden joukossa. Onneksi tällaisia tapauksia ei ole usein, koska yritän maksaa ajoissa. En halua olla velkaa minnekään.

Nolottamisen ja hävettämisen raja menee kohdallani siinä, olenko tehnyt jonkin moitittavan teon tahallani vai vahingossa, ja onko teko moitittava - ja ennen kaikkea -̛ onko se moitittava myös omalla moraaliasteikollani. Jos joka ikisestä ylinopeudesta ja liikennevirheestä olisin alkanut kiemurrella häpeässä ja itsesyytöksissä, olisin varmaan jo ampunut itseni. Minähän rikon lakia joka mutkassa jo pelkällä olemassaolollani.

Häpeää aiheuttavana tekona voisin kuvitella tilanteen, jossa menisin firman pikkujouluissa kännipäissäni pussailemaan jotain naista. Se olisi varmaan seksuaalista ahdisteluakin ja joka suhteessa häpeällistä. Onneksi en tee mitään tällaista. Tämä oli vain kuviteltu esimerkki.

Nolostumista aiheutuvana tekona (näitä harmillisesti sattuu) voisin kuvitella tilanteen, jossa huomautan kaupan kassalla, että hyllyssä oleva hinta oli halvempi kuin mitä minulta peritään - ja käykin ilmi, että olen katsonut hinnan väärästä paikasta tai jotain. Sekoiluni takia kassalle ehtii kertyä parinkymmenen henkilön jono. Tuollaista sattui viimeksi muutama viikko sitten. Harmitti ja nolotti sietämättömästi. Toisaalta puolustelin virhettä itselleni sillä, että tuotteiden hinnat oli merkitty siten, että ne voi helposti ymmärtää väärin. 
4
Vapaa sana / Vs: Tuotearvosteluja
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 17:51:52 »
Mulla on johdollinen OBH Nordica. Se tekee erittäin hyvänmakuista kahvia.
5
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Testaa itsesi ja vertaa muihin
« Uusin viesti kirjoittanut Xantippa tänään kello 17:43:50 »
Fysiikkatesti 11/12, mutta luulin kysyttävän jotain enemmän fysiikasta kuin historiasta ;D eli kuka keksi mitäkin.

T: Xante
6
Henkisyys / Taiteellinen maailmankuva
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 17:43:39 »
Koska somealustoilla ja jopa tälläkin palstalla ilmatilaa hallitsee nk. itsenäiset ajattelijat, niin ehkäpä meitä laumasieluja eli nk. sokeita auktoriteettiuskovaisia varten olisi hyvä olla tällainen oma maailmankuvaamme avaava ketju.

Oman käsitykseni mukaan taiteellinen maailmankuva eroaa tieteellisestä maailmankuvasta vain siinä, että ensimmäisen omaavat ajattelevat, etteivät itse todennäköisesti tiedä käsiteltävästä aiheesta riittävästi ja siksi joutuvat luottamaan aiheessa kuin aiheessa usein enempi tunnustettuihin auktoriteetteihin.

Vaikka itselläni on hieman taideopintoja vyölläni, en ole missään mielessä kokonaisen maailmankuvan asiantuntija, joten kiinnostaisi kuulla palstan muiden taiteilijasielujen näkemyksiä taiteellisesta maailmankuvasta.

Ajatuksia?
7
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Sarjat (tv/suoratoisto)
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi tänään kello 17:27:21 »
Wednesday on hauskaa kauhukomediaa The Addams Familyn ystäville. Ja miksei muillekin jotka eivät hae mitään älyllistä ja vakavaa.

Netflixillä.

Katsottu.

Oli kyllä ihan hauska, vaikka pari kertaa ihan oikeasti säikähdin. En yleensä tykkää noista säikäyttelyistä. Tuohan nyt oli eräänlainen kepeä käyhän miehen Harry Potter teinisarja. Mikä tietysti pistää miettimään, kuka Brutolle valitsee katsottavat. :)
8
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Testaa itsesi ja vertaa muihin
« Uusin viesti kirjoittanut urogallus tänään kello 17:10:43 »
11/12 fysiikkatestistä. En keksinyt millään, mitä vastata fysiikanlakikysymykseen. Lopulta tuikkasin vain jotain namiskaa ja ihmettelin, miksi testi näytti, mikä olisi pitänyt valita. Hetki meni, kunnes hogasin, mitä tuli tehtyä :D :D

Murphyn laki toimi taas!

Ei sentään kysytty Fuusion vakiota. Sehän kuuluu näin: kaupallisen fuusiovoiman käyttöönotto on ajankohdasta riippumatta aina 30 vuoden päässä tulevaisuudessa.

Juu, ja 12/12. Kaikki lait eivät olleet tuttuja, mutta sen pystyi toki päättelemään.
9
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Testaa itsesi ja vertaa muihin
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi tänään kello 17:03:32 »
Aivan mahtavaa fysiikkatietämystä!
Vastasit oikein 11 kysymykseen


Jos olisin notkeampi, niin potkisin itseäni päähän tuon väärin menneen vuoksi. Sen olin järkeillyt ihan oikein, mutta klikkasin väärin.
10
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Testaa itsesi ja vertaa muihin
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri tänään kello 16:02:21 »
11/12 fysiikkatestistä. En keksinyt millään, mitä vastata fysiikanlakikysymykseen. Lopulta tuikkasin vain jotain namiskaa ja ihmettelin, miksi testi näytti, mikä olisi pitänyt valita. Hetki meni, kunnes hogasin, mitä tuli tehtyä :D :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 10