5
« Uusin viesti kirjoittanut Norma Bates tänään kello 12:37:21 »
Jaa-a. Matematiikka kehittyi kaupankäyntiä varten, noinkohan sen kehittymiseen tarvittiin minkään sortin uskontoja? Kirjoitustakin on tarvittu kirjanpidossa, mutta kun ajattelee miten paljon uskonnollista horinaa (jumalien ylistystä ja jumalille ruikutusta) ammoisina aikoina on harjoitettu, niin kirjoittamiseen uskonnot toki liittyvät vahvasti. Ennen astronomiaa on ollut olemassa astrologia, ja sehän on tietysti yhtä hokkustapokkusta poo tieteellisestä näkökulmasta katsottuna.
Mitäs näistä on muita. Metallia on alettu käsittelemään että saadaan tarve-esineitä ja aseita. Uskontoihin liittyvää roinaa on hyrymykke juurikin "arvokkaista" metalleista valettuna, mutta ilmankin olisi pärjätty. Jumaliahan olisi voinut paljoa vain niillä riittiuhreillaan, kärysi siellä sitten kasviksia, lampaita tai ihmisiä. Uskontoihin tulevat metalliesineet mukaan nähdäkseni sitten kun uskonnot laitostuvat, mikä juontuu yhteiskunnan kehityksestä. Ehkä se ei olekaan niin päin että uskonto luo ja kehittää yhteiskuntaa, vaan yhteiskunta luo uskontoja, ja kehittää niitä (hyvään tai huonoon suuntaan).
Vaatteita ihminen tarvitsee suojakseen, varsinkin kylmissä maissa. Ehkäpä nämä viikunanlehti-jutut on keksitty ihan vain mytologisoimaan se miksi ihminen ei hillu alasti. Meinasin sanoa että vaatetus laimentaa seksuaalista virittyneisyyttä ja hommat pystytään hoitamaan paremmassa rauhassa, mutta höhläkö olen? Viidakossa porukoilla on vaan ne arimmat paikat suojattuna, eivätkä he silti harrasta kutemista kokoajan. Mutta toki heillä voi olla jotain muita tapoja hillitä viettejään, kuin vaatteisiin kätkeytyminen. Esim. jotain tabu-sääntöjä että siinä majassa missä asuu koko suku, ei saa panna, vaan siirrytään pusikon puolelle yksityisesti touhuamaan.
Alkuihmiset erään teorian mukaan ovat harjoittaneet ryhmäseksiä, mutta teknologisesti kehittyneeseen yhteiskuntaan se ei taida oikein sopia. Eihän siinä ehdi keksiä ja kehittää mitään, jos kokoajan pitää olla parittelemassa.