Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Tekniikka / Vs: Tietokoneketju
Viimeisin viesti käyttäjältä Jaska - tänään kello 02:01:35
Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 13, 2024, 03:32:19Tässä on mallikas ohjevideo
...

Mobiililaitteelle parempi taitaa olla linkki

https://www.youtube.com/watch?v=92Oxb0QTdhQ

Muutoinkin olen viihtynyt Youtube-kanavalla Opettajan mies, josta saat aimo listan videoita kirjoittamalla Yiutuben hakukenttään
opettajan mies videot
(https://www.youtube.com/results?search_query=opettajan+mies+video)
#2
Tiede / Vs: Mitä historia toistaa tois...
Viimeisin viesti käyttäjältä ROOSTER - tänään kello 01:15:19
LainaaEräässä Nasan rahoittamassa tutkimuksessa selvitettiin, mikä on johtanut sivilisaatioiden romahduksiin viimeisen 5 000 vuoden aikana.

Kaikissa tuhoutuneissa yhteiskunnissa ekologinen kantokyky oli pettänyt ja johtanut resurssipulaan, ja jokaisessa väestö oli jakautunut rikkaaseen eliittiin ja köyhään massaan.

Eikö kuulostakin pelottavan tutulta?
https://www.hs.fi/elama/art-2000010455349.html
https://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2014/mar/14/nasa-civilisation-irreversible-collapse-study-scientists

Luulisi olevan helpotus kun tietää mihin maailma menee jatkossa. Eikös se ole juuri epävarmuus joka syö.
#3
Ihmisen elämä / Vs: Miesten/naisten naisviha j...
Viimeisin viesti käyttäjältä Melodious Oaf - tänään kello 00:53:51
Tarkoitetaankohan "tavismiehellä" jotain sellaista että hänessä mikään ei erityisen helposti herätä kiinnostusta vaan hän ikään kuin hukkuu massaan?

Ei ole erityisen komea, ei millään erityissyyllä tietyn segmentin mielestä ulkoisesti erityisen viehättävä, ei urheilullinen eikä varakas eikä ole mitään sen ihmeellisempää erityisosaamista tai vahvaa itsetuntoa tai muuta mikä tekisi kumppanin löytämisestä helpompaa.

Osaksihan on kyse siitä, miten itseään markkinoi ja miten herättää kiinnostusta, mut jos ajatellaan että ei ole erityisen hyvä tässäkään, niin sitten varmaan ehkä on ns. "tavismies".

Jotkut varmaan määrittelis niinkin että sellainen joka pukeutuu eri tavalla tai on vaan erilainen eikä esitä mitään mutta on sinut sen ja itsensä kanssa ei ole tavis, eli siis että esittämällä ei vielä pääse tosta luokasta edes pois
#4
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän miette...
Viimeisin viesti käyttäjältä J - tänään kello 00:37:07
Sen verran vielä tuohon edelliseen luonnehdintaani totean, että jotain maagista tuossa säätilojen oikuissa on, johon ei nyt heti löydy yksiselitteistä vastausta. Luonto kun toimii usein miten myöskin oman syklinsä mukaan, eikä ihminen voi muuta kuin siihen sopeutua.

Säiden haltijat eivät luonnollisestikaan ole muutenkaan mitenkään erityisen suotuisia ihmisten kannalta katsottuna. Sääilmiöiden epävakaus on mitä ilmeisemmin myös seurausta siitä, että niiden liikkeitä ei voi edes asiaansa perehtyneet säätieteilijät täysin luotettavasti ennustaa.

#5
Tekniikka / Vs: Muutama sana autoista
Viimeisin viesti käyttäjältä ROOSTER - tänään kello 00:22:09
Hyödyllinen video jos aikoo vaihtaa itse jakoketjun ja kiristäjät. Hyödyllinen myös niille joilla on paha autokuume.

#6
Yhteiskunta / Vs: Äärioikeisto, fasismi, kan...
Viimeisin viesti käyttäjältä -:)lauri - heinäkuu 18, 2024, 23:25:45
Ehkäpä noin 1-2 % väestöstä ovat siinä mielessä pahoja, että he nimenomaisesti nautivat toisten ihmisten kiusaamisesta. Heillä on niin kutsuttu dark triad -persoonallisuus. Toisin sanoen hyvin harvat ihmiset ovat pahoja.

Koska en tiedä, miten homma toimii, väitän, että ihmisten pahuus, johon siis lähes joka kerta törmäämme, kuin pahoja ihmisiä kohtaamme, seuraa kahdesta asiasta:
1. ihmisillä ei ole juurikaan edellytyksiä ennustaa, miten maailmankaikkeus regoi, kun he jotain tekevät
2. maailmankaikkeudella ei ole mitään pakkoa toimia meitä miellyttävällä tavalla

Lyhyesti ilmaistuna ihmisten pahuus ei juuri koskaan johdu heidän pahuudesta, vaan heidän typeryydestä. Inhimillisestä kyvyttömyydestään annostella tekojaan oikein, jotta maailmankaikkeus ei aiheuta muille mielipahaa. Ja mikäli vain itse on ihminen, on todennäköisesti myös itse riittävän typerä vaikuttaakseen jonkun toisen mielestä pahalta ihmiseltä, niin absurdilta kuin se mahdollisesti kuulostaakin.
#7
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän miette...
Viimeisin viesti käyttäjältä J - heinäkuu 18, 2024, 23:04:45
Toisaalta, ns. satunnainen kykyni saada aikaan sadetta saattaa toimia vain silloin, kun se on itselleni tarkoitettu sattumus. Tosin, en ole juurikaan kokeillut käytännössä miten tuo toimisi muiden auttamismielessä.

- Ehkä tämä kaikki säiden armoilla oleminen, on puhdasta sattumaa; tai sitten vaan jotain mystistä johdatusta, niin kuin elämäkin usein tuppaa olemaan?! 
#8
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän miette...
Viimeisin viesti käyttäjältä Hayabusa - heinäkuu 18, 2024, 22:41:10
Lainaus käyttäjältä: J - heinäkuu 18, 2024, 19:08:41Siinä joutessani ihailin tunnelin seinustoille maalattuja graffiteja & kadun siistiksi muotoutuneita mukulakiviä. Pohdiskelin samalla mielessäni, että on enemmän sääntö kuin poikkeus, että alkaa tulemaan vettä, kun astun ovesta pihalle. Taidankin jollakin oudolla tavalla toimia jonkinlaisen sateentekijän ominaisuudessa, kun sitten sen perään ajatuksen tasolla toivoin myös sateen lakkaavan.

Sinun pitäisi käydä kävelemässä Hipin pihamaalla, jotteivät viherpeukaloinnit vallan kuihtuisi.  ;)
#9
Yhteiskunta / Vs: Äärioikeisto, fasismi, kan...
Viimeisin viesti käyttäjältä Hayabusa - heinäkuu 18, 2024, 22:38:56
Polarisoitunut politiikka ei ole tekoja (joita paisutella). Sen sijaan, että äänestäjiä houkuteltaisiin niillä omien onnistuneilla teoilla, äänestäjiä pelotellaan "niiden toisten" pahuudella. Ei siis edes sillä, että "ne toiset" olisivat huonoja hoitamaan asioita, vaan yksinkertaisesti pahoja!

 
#10
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän miette...
Viimeisin viesti käyttäjältä Norma Bates - heinäkuu 18, 2024, 22:32:14
Fasismi kommunismi, islam, lestat, what ever. Kaikki ei ole keskenään just presis identtistä paskaa, mutta kaikki nämä uskonnot ja poliittiset liikkeet ovat paskaa. Tämä siksi että niiden perustana on se, ettei ihminen saa päättää itse omasta elämästään.

Mikä perkele tekee muista ihmisistä, sitä enempi mitä usompi joukko, niin pyhiä että heidän päätöksensä sinun elämääsi koskien ovat ok, mutta eivät sinun päätöksesi?

Yhteiskunnassa tietysti täytyy olla kompromisseja ja omasta edustaan luopumista tietyissä määrin, että pahoinvointia saadaan minimoitua. Mutta itse en tosiaankaan näe mitään hyvää missään systeemissä joka alistaa ihmisen täysin ja mitätöi hänet yksilönä.