kantapaikka.net

Yleiset => Yhteiskunta => Aiheen aloitti: Magdaleena - tammikuu 20, 2019, 23:34:50

Otsikko: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 20, 2019, 23:34:50
Minne maailma on matkalla. kun vanhaa miestä tuijotetaan/häiritään tuolla tavalla.

Videon loppupuolella hän kertoo, miksi oli rummuttamassa siellä ja mitä se rumpu tarkoittaa (sillä rukoillaan Jumalan apua).

Make America great again -lakkisia koulaisia oli paikalla, jotkut pilkkasivat, mutta varsinkin tuo poika videolla on uskomattoman röyhkeä.. ala-arvoista ja niin surullista :(  ..  KKK-ainesta.


School to investigate taunting of Native Americans by students
(https://www.msn.com/en-us/news/us/school-to-investigate-taunting-of-native-americans-by-students/ar-BBStnqp)

A Catholic archdiocese outside Cincinnati is investigating the actions of some of its high school students during the Indigenous Peoples March in Washington Friday.

Some students wearing Make America Great Again hats and clothing appeared to surround and may have taunted a Native American troupe as it performed the "American Indian Movement" song about strength and courage. It's not clear which of those young people surrounding the Native Americans are students of Covington Catholic High School in Covington, Kentucky. There appears to have been jeering by another group of people preceding the incident caught on video...

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 21, 2019, 11:16:24


Teema saattaa olla kaukaa haettu, mutta kun tästä aloitin, niin vielä selvennystä seuraavana päivänä Huffingtonpostilla. VIDEO.

Maa on niin polarisoitunut, ettei sen olisi uskonut voivan olla mahdollista vielä Obaman aikana. Palasin sielta reilu viikko sitten.. ja jossain välissä keskustelimme tästäkin. Ja että miten lapset koulussa sen kokevat, ja mitä opettajat. Alakoulussa kuulemma ainakin Michiganissa yritetään opettaa jo yhdeksänvuotiaille medialukutaitoa! Mutta se osavaltiohan onkin perinteellisesti demokraattien reviiriä.

New Video Complicates Uproar Over Incident Between Student And Native American Man (https://www.huffingtonpost.com/entry/native-american-make-america-great-again-student_us_5c455270e4b0bfa693c4d1e1)

Liian pitkä kääntää suomeksi muutamalla lauseella, mutta kyllä se heijastaa tilantta siellä osuvasti..

Sama video, suora linkki
https://edition.cnn.com/videos/us/2019/01/20/teens-mock-native-elder-sidner-pkg-nr-vpx.cnn/video/playlists/top-news-videos/


Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - tammikuu 21, 2019, 21:47:31
Ehkä Tiistai voi itse vastata kysymykseen meren takana pitkään asuneen kokemuksella. Täältä Suomesta käsin on vaikea kunnolla tietää poliittisista tuulista ja pienemmistä virtauksista, mitkä jossakin kaukana vallitsevat. Lehdet ja TV-kertovat yhden totuuden. Vai onko kenelläkään kristallipalloa, josta näkisi, mihin maailma on menossa.

Liikkeellä on usein vastaliike, eli mikä menee ensiksi toiseen suuntaan, menee myöhemmin vastakkaiseen suuntaan. Kun Trump-ilmiö loppuu, ehkä sen vastailmiöstä tulee uusi vallitseva suuntaus.

Maailmanpolitiikka on mielenkiintoista.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 24, 2019, 19:43:02


USAssa en ole koskaan asunut, parin vuoden väliajoilla käynyt vaan. Euroopassa ja Lähi-Idässä kyllä!

Niinhän se maailmanmeno on aina ollut, historia toistaa itseään, kun uudet sukupolvet ovat unohtaneet edellisten sekoilut.. varteenotettavat tutkijat ovat varoittaneet. että nykytilanne muistuttaa kovasti Euroopan 1930 lukua, kun fasismi oli nousussa.

Tilanne jenkeissä alkaa olla kriittinen. Jos Trump saadaan pois virasta  ennenaikojaan, odotettavissa on vakavia levottomuuksia ja niistä hän on varoittanutkin, toisinajattelevat ovat "kansan vihollisia".

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - tammikuu 25, 2019, 00:19:41
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 24, 2019, 19:43:02USAssa en ole koskaan asunut, parin vuoden väliajoilla käynyt vaan. Euroopassa ja Lähi-Idässä kyllä!

Niinhän se maailmanmeno on aina ollut, historia toistaa itseään, kun uudet sukupolvet ovat unohtaneet edellisten sekoilut.. varteenotettavat tutkijat ovat varoittaneet. että nykytilanne muistuttaa kovasti Euroopan 1930 lukua, kun fasismi oli nousussa.

Voi olla, mutta vanhat sukupolvet ovat kovin vähän auttaneet myöhempiään ymmärtämään, mistä nyt vaikkapa 30-luvun poliittisessa kuohunnassa oli kysymys. Meille tarjotaan yhä vääriä opetuksia, joten ei ole ihme jos nuoremmat sukupolvet tarttuvat vääriin vastauksiin. Joku voisi yhtä hyvin sanoa, että fasismi oli väärä vastaus oikeaan ongelmaan. Yksi tapa kuvata ymmärrystä olisi sanoa, että osataan kysyä oikeita kysymyksiä. Otetaan rinnasteiseksi esimerkiksi edelliselle ilmastonmuutos: se tuntuu löytäneen tiensä melkeinpä jokaisen puolueen vaaliuhoon. Sen sijaan julkisessa keskustelussa ei olla edes punnittu vakavasti sitä, ollaanko tällöin esitetty oikea kysymys.

Samoin fasismin kätilöivät sellaiset tahot, jotka aiheuttivat sen nousulle suotuisat olosuhteet. Itse fasismi oli vain reaktio, eräänlainen reaktiivisen politiikan kulminaatiopiste. Suursotien väliset sukupolvet kasvatettiin fasismiin ja kuristettiin taloudellisesti ja henkisesti tilanteeseen, jossa tarjottuun ratkaisuun tartuttiin kernaasti. Varmasti kaikki 'kunnon' ihmiset sittemmin kääntyivät vastustamaan fasisteja -ja varsinkin nykyään, kun natsien vastustaminen kuuluu pitkälti kunnon ihmisen määritelmän piiriin- mutta jos politiikka on pelkkää reagointia, hukataan kokonaan tarinan tärkeämpi opetus. Ei riitä että ilmastonmuutokseen 'reagoidaan'. Ihmiskunta on täydellisesti hukassa, ellei se pysty kokoamaan älyllisiä ja taloudellisia voimiaan parempaan kuin pelkkään reagoimiseen. Kasvitkin pystyvät reagoimaan, ei siihen suoritukseen ihmistä tarvita, ja jos toisaalta ihmiset muka eivät pysty parempaan, voimme yhtä hyvin jättää politiikkamme kasvien hoidettavaksi. Minä sen sijaan haluaisin nähdä keväällä sen ensimmäisen ehdokkaan, joka uskaltaa ehdottaa jotain virheellisestä paradigmastastamme* poikkeavaa.

*jonka mukaan ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, tai että ihmiskunta ja sitä kohtaavat uhat ylipäänsä olisivat tärkeysjärjestyksen kärjessä
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Norma Bates - tammikuu 25, 2019, 10:41:45
Olikohan juuri tällä foorumilla jossain toisaalla käsittelyä tuosta aloituksen tapauksesta? Sen mukaan koko juttu perustuisi väärinkäsitykseen. Muistikuvani mukaan katolisen koulun oppilaille oli tullut jotain huutelua mm. mustaihoiselta nuorelta (vaikka - jälleen muistikuvani mukaan - katolisesta koulusta itsestäänkin oli läsnä yksi mustaihoinen oppilas). Lukemani perusteella joku oppilas joka asiasta kirjoitelman laati oli pyytänyt opettajaltaan tai muulta ohjaajalta että he saisivat laulaa jonkun tietyn koululaulunsa että se huutelu ei kuulu läpi, ja sitten vanhempi alkuperäisasukas elikkäs intiaani luuli että he möykkäävät sitä varten ettei tämän intiaanin rummuttelu kuuluisi.

Näin asian olin käsittävinäni. Löytyisiköhän sitä matskua jostain...

***

Tämmöisen löysin:

https://eu.freep.com/story/news/2019/01/21/kentucky-catholic-student-statement-washington-protests/2635032002/

Sympatiseeraan Amerikan natiiveja ja katolilaisuus ei ole minulle mikään erityinen lemmikki, mutta silloin kun ei ole tarkoitettu dissata jotain ryhmää, niin olisihan se hyvä tulla esille eikä niin että nähdään vaan vihaa kaikkialla tai varsinkin jossain missä sitä ei ollut. Jos nyt tämä sitten olisi se totuus?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 25, 2019, 21:03:11


Liian pitkä minulle selittää juuri nyt, mutta noin äkkiseltään voi näyttää. ettei se ollut kovinkaan paha juttu,

Kyllä se oli röyhkeää ylimielistä vanhan miehen ja vielä intiaanin (eivät ole rasistien suosiossa siellä) kiusaamista. Kun hän oli siinä keskellä aidosti peloissaan yrittäen päästä pois kääntymälle eri suuntiin ja kun poikien joukko alkoi avaamaan tietä ulos, niin aina tämä kullannuppu meni eteen virnullen kuin videoilla on  nähty. Niitä on lukuisia, ei ole epäilyksen häivääkään minulla, mitä oli motiivi.. mutta ehkä se olen vain minä.

Pojan versio tapahtumista on PR fiman käsikirjoittama..

Kuunnelkaahan video intiaanipäällikön ja rauhanaktivistin kertomus tapahtumista, omin sanoin:
https://www.nbcnews.com/news/us-news/nathan-phillips-native-american-activist-d-c-standoff-forgives-catholic-n962131



Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 25, 2019, 21:09:31


Laika, minustakin suurin uhka ihmiskunnalle ei ole sodat tms. vaan maapallon tuhoaminen elinkelvottomaksi. Eikä se ole vain ilmasto vaan myös melkein kaikki, mitä ihmiset tekevät.

Ja kaiken kukkuraksi ylikansoitus, jota ei saada kuriin ainakaan nykyisillä eväillä..

Jäsen Suokkis kirjassaan tarjosi jo yhtä mallia, mutta niin verhotusti, ettei sitä monet ymmärtäneet. Mutta pelkään pahasti, että parin sadan vuoden kuluttua ellei jo aikaisemmin jotain sellaista tulee tapahtumaan.. :-\

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: urogallus - tammikuu 25, 2019, 21:20:10
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 25, 2019, 21:03:11


Liian pitkä minulle selittää juuri nyt, mutta noin äkkiseltään voi näyttää. ettei se ollut kovinkaan paha juttu,

Hmm. Puolen maailman päässä tapahtunut pieni välikohtaus, jossa kukaan ei saanut vammoja.

Oikea kysymys on: miksi tuosta on tullut uutinen?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - tammikuu 25, 2019, 21:25:57
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 25, 2019, 21:03:11

Pojan versio tapahtumista on PR fiman käsikirjoittama..


Olipa kyseessä kolari tai tappelu tai väittely tai mikä tahansa kohtaaminen, josta syntyy jälkipyykkiä, jokaisella mukana olleella on siitä oma versionsa. Ulkopuolisten osaksi jää ratkaista, minkä niistä he uskovat. Sekin on mahdollista, että totuus on siellä välissä, eli on vähän sitä ja vähän tätä. Maailma ei ole mustavalkoinen.

Jos PR-firma on ollut asialla, sen ovat ehkä palkanneet pojat rikkaat vanhemmat tai oppilaitos tai ulkopuolinen taho.

Pienet asiat nousevat joskus suuriksi asioiksi, ja suuret asiat jäävät huomaamatta.

Asiasta toiseen. Maailmanmenosta on kuitenkin edelleen kyse.

Miksi Venäjä on suurvalta? Sen koko ajan vähenevä asukasluku on pienempi kuin Italian ja Ranskan yhteen laskettuna. Bruttokansantuotteessa sen edelle menee moni maa. Suuri osa Venäjän valtavasta alueesta on harvaan asuttua. Ydinaseetko vain pelkästään pitävät sen ensimmäisen luokan maana. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ennusteiden mukaan Irakin asukasluku ylittää Venäjän asukasluvun vuosien 2070 ja 2075 välillä. Pakistanissa on tuossa vaiheessa jo lähes kolme kertaa enemmän asukkaita kuin Venäjällä?

Korjaako Venäjä tilastoa liittämällä Valko-Venäjän ja osan Ukrainasta itseensä? Lasketaanko Krimin asukkaat Venäjän asukaslukuun jo nyt?

Vastaukseni urogalluksen kysymykseen: Tapauksesta on tullut uutinen, koska Donald Trumpin vastaisilla tiedotusvälineillä on halu todistaa, miten trumppilaisuus on levinnyt kaikkialle ja mädättänyt maata ja tuhonnut jo nuortenkin moraalia. Mikä tahansa esimerkki kelpaa. Kaikki on Trumpin syytä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: urogallus - tammikuu 25, 2019, 21:45:47
Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 25, 2019, 21:25:57
Miksi Venäjä on suurvalta? Sen koko ajan vähenevä asukasluku on pienempi kuin Italian ja Ranskan yhteen laskettuna. Bruttokansantuotteessa sen edelle menee moni maa. Suuri osa Venäjän valtavasta alueesta on harvaan asuttua. Ydinaseetko vain pelkästään pitävät sen ensimmäisen luokan maana. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ydinaseilla on tärkeä osuutensa. Ja suurvalta voi olla monella tapaa. Supervaltoja on maailmassa vain yksi, ja tällaiseksi tilanne jää. USA:n tähti on laskussa, eikä edes Kiina pysty ottamaan sen paikkaa. Siihen ei yksinkertaisesti ole resursseja. Venäjän suuri koko ja resurssit on ehkä tärkein tekijä. Ja tosiaan: Venäjä on vain alueellinen suurvalta.

Venäjän väestön väheneminen on muuten hidastunut merkittävästi viime vuosina. Taloudellisesti Venäjä on toki kokoaan paljon heikompi, jos sitä verrataan Länsi-Euroopan maihin. Kuitenkin yllätyin, kun tänään sattumalta katselin tilastoja ostovoimakorjatusta BKT:stä. Sen mukaan venäläisten keskimääräinen elintaso olisi karkeasti 2/3 suomalaisten vastaavasta. En uskonut sen olevan lähellekään niin paljon. Samassa kastissa Venäjän kanssa ovat mm. Kreikka, Latvia, Unkari ja Puola.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
Lainaa
Ennusteiden mukaan Irakin asukasluku ylittää Venäjän asukasluvun vuosien 2070 ja 2075 välillä. Pakistanissa on tuossa vaiheessa jo lähes kolme kertaa enemmän asukkaita kuin Venäjällä?
Ei ole mitään järkeä luottaa yli 50 vuotta tulevaisuuteen ulottuviin väestöennusteisiin. On täysin mahdollista, että 2070 ihmisiä on koko maailmassa paljon vähemmän kuin nykyään.
Lainaa
Korjaako Venäjä tilastoa liittämällä Valko-Venäjän ja osan Ukrainasta itseensä?
En usko Venäjän tekevän näin enkä ainakaan tästä syystä.

LainaaLasketaanko Krimin asukkaat Venäjän asukaslukuun jo nyt?

Kyllä näin on tehty niissä tilastoissa jotka olen nähnyt.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - tammikuu 25, 2019, 22:36:33
Niin Tiistai, taisivat muut tuolla häiriköidä kuin Trumpin kannattajat.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 26, 2019, 12:35:01
Totta, pieni välikohtaus eikä edes tappelua saatu aikaiseksi!
The power of social media.

Ensimmäinen video oli yksityishenkilön nettiin laittama, missä se levisi nopeasti ja seuraavana päivänä jo uutisissa. Jenkeissä ollaan hyvin herkkiä mitä rasismiin tulee, sitä vastaan kasvatetaan jo leikkikoulussa. Mutta tämän presidentin vaalikampanjan aikana alkoi muutos (rasistista puhetta meksikolaia "raiskaajia" ja muslimeja vastaan) ja nykyään uskalletaan olla avoimesti rasistia.
KKK:n tapaus viime vuonna ei ollut tarpeeksi hälyttävä, että presidentti olisi sen tuominnut.. ja eilen luin jossain otsikon, että joku julkisuuden henkilö kieltäytyy pyytämästä anteeksi sanomaansa, että MAGA (make America great again) lakki on nykypäivän KKK:n valkoinen kaapu.
Yksistään tuo kertoo jo paljon asioiden laidasta.

Toinen näkemäni video seuraavana päivänä selvittää tilannetta vähän. Neljä mustaa miestä oli myös tullut abortin vastaiseen mielenosoitukseen saarnaamaan omaa ääriuskovaista ortodoksia Raamatun sanomaa.. huudeltiin rasistisesti molemmin puolin. Ja sitten tämä intiaanipäällikköo meni vliin rauhoittaaksen tilannetta rumpuineen, kertomansa mukaan sitä käytetään rukoukseen.
Mutta miksi Häntä piti tuolla lailla loukata/halveksia, virnuileva naama puolen metrin päässä.. ihme kun ei tönäissyt .. ja sitä hän on sanonutkin, että jos olisi niin tehnyt niin tilanne olisi räjähtänyt ja HÄNET "olisi revitty palasiksi", oli tosi peloissaan. Jos jaksaa kiinnostaa:

2nd video offers new context to Kentucky boys taunting Native American activist
https://www.youtube.com/watch?v=CY9xOPTpk4o

Indigenous Elder Nathan Phillips: "I Was Absolutely Afraid" Of MAGA Hat-Wearing Students https://www.realclearpolitics.com/video/2019/01/23/indigenous_elder_nathan_phillips_i_was_absolutely_afraid_of_maga_hat-wearing_students.html
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - tammikuu 26, 2019, 12:51:47
Reuters:
"Venezuelaan on saapunut muutaman viime päivän aikana venäläisiä palkkasotureita, kaksi uutistoimisto Reutersin lähdettä kertoo. Myös kolmas lähde vahvistaa, että Venezuelassa on venäläisiä taistelijoita.

Erään lähteen mukaan palkkasotureita olisi Venezuelassa jopa 400, mutta muut lähteet puhuvat pienemmistä määristä.

Lähteiden mukaan taistelijoiden on tarkoitus suojella Venezuelan presidenttiä Nicolás Maduroa, jonka eroa on vaadittu verenvuodatukseen johtaneissa mielenosoituksissa tällä viikolla."

Kuten tunnettua Venezuelassa on maailman suurimmat öljyvarat.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - tammikuu 26, 2019, 14:13:57
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 26, 2019, 12:35:01
Mutta miksi Häntä piti tuolla lailla loukata/halveksia, virnuileva naama puolen metrin päässä.. ihme kun ei tönäissyt .. ja sitä hän on sanonutkin, että jos olisi niin tehnyt niin tilanne olisi räjähtänyt ja HÄNET "olisi revitty palasiksi", oli tosi peloissaan.

Ihmiset tulkitsevat yleensä näkemästä siten, että se tukee heidän ennakkokäsityksiään ja poliittisia näkemyksiään. Maahanmuuton vastustaja näkee kohtaamansa nuorten irakilaismiesten ryhmän helposti uhkaavana. Päästyään kauemmaksi, hän huokaa mielessään: Huh, selvinpäs. Ihme, kuin eivät hyökänneet kimppuun ja raiskanneet. 

Maahanmuuttomyönteinen ihminen näkee saman irakilaisten nuorten miesten ryhmän aivan toisella tavalla. Hän ei näe heissä mitään uhkaavaa vaan pelokkaita epävarmoja ihmisiä, jotka ovat kaukana kotoaan ja omaisistaan. Hän ehkä miettii, miten miehiä voisi auttaa tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Tuo uutisissa esitetty mielenosoitustapaus on siinä määrin politisoitunut, että objektiivisen tulkinnan esittäminen siitä taitaa olla jo mahdotonta. Tulkitsitpa näkemäsi miten tahansa, asetut jommankumman osapuolen puolelle.

Siitäkin huolimatta, että puolueeton tulkinta on mahdotonta, yritän analysoida videon niin puolueettomasti kuin pystyn. Mitä videossa tapahtuu?

Intiaanimies etenee kuvassa lyöden rumpua ja laulaen. Taustalla on poikajoukko osoittamassa mieltä. Pojat eivät näytä pienimmässäkään määrin vihamielisiltä vaan enemmänkin siltä, että heillä on hauskaa eivätkä he ota asiaa kovin tosissaan. Jotkut heistä hymyilevät.

Yhdeksän sekunnin kohdalla ilmestyy näkyviin poika, joka on tarinan pääosassa. Hän ei tunnu katselevan varsinaisesti mihinkään tiettyyn kohteeseen vaan antaa katseensa vaeltaa. Hän kääntää päätään ilmeisesti kavereittensa suuntaan ja hymyilee. Tällöin uutisissa mainittu "halveksiva" hymy ilmestyy ensimmäisen kerran hänen kasvoilleen.

Mistä ihmeestä me videon katselijat voimme tietää, että pojan hymy on halveksiva tai että siihen sisältyy joitakin piilomerkityksiä? Ehkä hänen ilmeensä vain on tuollainen?

Poika seisoo paikallaan eikä liiku mihinkään suuntaan. Intiaani näyttää kulkevan hänen ohitseen lyöden rumpua ja laulaen. Poika ei kiinnitä häneen huomiota vaan katsoo muualle. 11 sekunnin kohdalla poika vilkaisee intiaanin suuntaan mutta kääntää saman tien katseensa muualle. Sekuntia myöhemmin hän vilkaisee uudestaan. Intiaani, joka on pysähtynyt paikalleen, on tässä vaiheessa ilmeisesti herättänyt pojan huomion. Kamera siirtyy näyttämään muita poikia, joilla tuntuu olevan hauskaa.

"Raskauttava" kohta alkaa noin 19 sekunnin kohdalla ja kestää muutaman sekunnin. Kuva näyttää intiaanin seisomassa pojan edessä rummuttamassa. Pojalla on edelleen sama hymyilevä ilme, mikä näkyi hänen kasvoillaan jo silloin, kun hän katseli aivan muualle. Videotaltioinnin esittäminen loppuu noin 26 sekunnin kohdalla.

Minun mielestäni videokuva ei todista, että poika ylipäätään katsoo intiaania. Näyttää nimittäin siltä, että hän katsoo intiaanin ohi jotain, mikä on kauempana, ja mitä kamera ei näytä. Video ei mielestäni todista sitäkään, että poika irvailisi halveksivasti intiaanille. Kyse on siitä, miten itse kukin pojan ilmeen tulkitsee. Objektiivinen tulkinta edellyttäisi, että näkisimme vertailun vuoksi, miten poika muissa tilanteissa hymyilee tai ilmeilee.

Poika ei koko aikana liiku mihinkään. Intiaani on se, joka liikkuu ja pysähtyy pojan eteen. Pojan hymyn voi aivan hyvin tulkita epävarmuudeksi ja pelokkuudeksi. Hän on hämillään eikä oikein tiedä, miten pitäisi reagoida, joten hänen kasvonsa menevät epävarmaan hymyyn.

Kuvitelkaa vastaava tilanne omalle kohdallenne. Olette koululainen ja osoittamassa mieltä muiden kanssa jonkin kaupungin torilla. Yhtäkkiä eteenne kävelee vanha harvahampainen lappalaismies ja alkaa hoilata ja soittaa rumpuja. Siitä, millaisen ilmeen tämä odottamaton kohtaaminen teillä saa aikaan, olette selitysvelvollinen koko ihmiskunnalle. Kaukana maailman toisella puolella kirjoitetaan tiedotusvälineissä ja foorumeilla, miten te halveksitte ja virnuilitte ja hyvä kun ette lyöneet. Kasvonne näkyvät päivästä toiseen TV-uutisissa kaikkialla.

Minusta tuollainen on – anteeksi vain – kohtuutonta. Täysin sattumalta valikoitunut koulupoika, joka sattui seisomaan väärällä hetkellä väärässä paikassa, ja joka ei osannut kontrolloida hymyilyään poliittisesti korrektiksi, on otettu politiikan teon välineeksi. Hänet on leimattu "ihme, kun ei tönäissyt" tyyppiseksi pilkkaavaksi rasistiksi.

Entä jos tapahtuu jotain? Poikaa vahingoitetaan, tai hän tekee itsemurhan? Tai hänen mielenterveytensä järkkyy ja elämä menee pilalle? Media ei taida pitää itseään vastuullisen seurauksista. Klikkauksia, rahaa, ne ovat tärkeämpiä.

Tämä analyysini perustuu vain tuohon edellä mainittuun videoon. Jos on olemassa pidempi video, josta käy ilmi jotain muuta, siihen en voi tietenkään tässä ottaa kantaa.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: A.V. Vatanen - tammikuu 26, 2019, 14:31:06
Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 26, 2019, 12:51:47
Reuters:
"Venezuelaan on saapunut muutaman viime päivän aikana venäläisiä palkkasotureita, kaksi uutistoimisto Reutersin lähdettä kertoo. Myös kolmas lähde vahvistaa, että Venezuelassa on venäläisiä taistelijoita.
......

Kuten tunnettua Venezuelassa on maailman suurimmat öljyvarat.

Pieniä vihreitä miehiä sotilasasuissa ilman kansallistunnuksia ja puhuvat outoa kieltä..... Saattavat olla suomalaisia varusmiehiäkin.....

AV.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 26, 2019, 15:19:17

Kopek, kyllä se poika katsoo tiukasti silmiin, videoita on lukemattomia ja on itsekin sanonut  käsikirjoitetussa kannanotossaan katsovansa,    rauhoittaakseen intiaania.. :)

Tämä intiaani ei muuten halunnut jälkimmäisessä haastattelussa kertoa, mitä loukkauksia hän sai ennen tätä episoodia näiltä pojilta.. sanoo jo turtuneensa niihin  huuteluihinvuosien kuluessa.
Siinä oli neljä hyvin mustaa saarnaaja vs. n. 200 pojan porukka. Ja muutama intiaani.


Mutta Venezuelan inflaation en osannut odottaa olevan noin hirveällä tasolla, ettei sitä oikein tajua. Miljoona % tämän vuoden alussa.. vaikka onkin jotenkuten tiennyt siellä ja parissa muussakin etel. Amerikan maissa olevan vakavia talousongelmia ja sotiakin.

Venezuela poistaa valuutastaan viisi nollaa – inflaatio voi ylittää tänävuonna miljoona prosenttia (https://yle.fi/uutiset/3-10323775) 


Jatkoa;

IMF ennusti viime lokakuussa Venezuelalle 10 000 000 % infaaltiota v. 2019.

IMF sees Venezuela inflation at 10 million percent in 2019 (https://in.reuters.com/article/venezuela-economy/imf-sees-venezuela-inflation-at-10-million-percent-in-2019-idINKCN1MJ1YX)

Mielenkiintoista nähdä, miten tuo voidaan korjata.. maa yrittää nyt vetää Englannissa säilytettyä kultaansa takaisin, keskuspankki ei heti suostu. 


Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - tammikuu 26, 2019, 17:56:28
Tällainen siis on sosialistinen ihannevaltio.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - tammikuu 26, 2019, 18:05:38
Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 26, 2019, 17:56:28
Tällainen siis on sosialistinen ihannevaltio.

Ainoastaan fasisminvastainen suojavalli puuttuu.

En äänestä Vasemmistoliittoa, vaikka pienituloisena kenties kuuluisinkin tämän tyyppisen puolueen potentiaaliseen äänestäjäkuntaan. Äärivasemmistoa kiinnostaa valtaan päästyään muiden omaisuuden jakaminen, velaksi jonkun toisen laskuun eläminen ja puolue-eliitin taskujen täyttäminen. Niin kauan nyhdetään, kunnes narun pää on kädessä ja maa on konkurssissa. Sen jälkeen jäädään odottamaan, kunnes kansalaiset ovat unohtaneet, ja aloitetaan sama alusta.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - tammikuu 26, 2019, 18:13:40
Taitavat kaikki sosialistiset ihannevaltiot olla häviöllä. Jopa se suuri ja mahtava teki mahalaskun. Vain äärimmäinen puoluediktatuuri antaa lisäaikaa pystyssä pysymiseen.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Norma Bates - tammikuu 26, 2019, 20:09:31
Äh. Meitsin on turha videota edes alkaa katselemaan, kun en kumminkaan osaa tulkita sitä oikein. En osaa esim. erottaa himokasta katsetta vihaisesta, ja sen vuoksi saattaa joku elokuvakin tuntua naurettavalta kun kaksi ihmistä katselee toisiaan "intohimoisesti" ja minusta näyttää siltä kuin he haluaisivat suurinpiirtein tappaa toisensa.

***

Sitä ei sitten varmaan kukaan uskokaan että minusta tuli ns. maahanmuuttovastainen sen jälkeen kun aloin näkemään kotiseudullani vaeltavien ulkomaalaisten miesten laumoja. Oletusarvona on aina se että kyllähän sitä on pitänyt olla kriittinen rajakki jo alkujaankin että saa ahdistuskohtauksen kun tulee se mieslauma vastaan. Mutta minun olisi vaikea mieltää sellainen olleeni, kun en ikinä ajatellut minkäänlaisia maahanmuuttoasioita millään tavoin. Ja jotenkin sitä vieläkin ajattelisi että maahanmuutto on ihan eri asia kuin laumana tehty invaasio.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - tammikuu 26, 2019, 21:50:46
Niin, parahin Tiistai, myönnätkö, että nyt trumpilaisia syyteltiin aiheetta, ne etniset olivat niitä häiriköitä?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - tammikuu 26, 2019, 21:55:39
Venezuela on vain yksi esimerkki sosialismista. Kertoo paljon omien vasuriemme älykkyydestä, jotka sanovat "kuitenkin sosialististen ajatusten toimivan", ja äänestävät silti Li Anderssonia, v...n pölvästit. Nyt tuo vaatii lisää rajoituksia autoilulle:
https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-ylella-autoilun-kustannuksia-voi-nostaa-tietyin-ehdoin/ (https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-ylella-autoilun-kustannuksia-voi-nostaa-tietyin-ehdoin/)
Eukko kuuluisi sirkukseen, ei eduskuntaan.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: urogallus - tammikuu 26, 2019, 21:57:58
Videoiden suurin ongelma on se, että useimmiten ne alkavat kesken kaiken. Niistä ei saa selvää käsitystä siitä, mitä on tapahtunut ennen kuvaamisen alkua.


Ja ennen kuin tulee tarpeelliseksi kysyä, kuka on syyllinen päivän kohujutussa, kannattaa kysyä itseltään: onko tämä edes huomioni arvoinen tapaus? Vastaus ensimmäiseen kysymykseen jää epäselväksi; jälkimmäisen kanssa vastaus on mielestäni ilmiselvä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - tammikuu 27, 2019, 23:03:52
Lainaus käyttäjältä: urogallus - tammikuu 26, 2019, 21:57:58
Videoiden suurin ongelma on se, että useimmiten ne alkavat kesken kaiken. Niistä ei saa selvää käsitystä siitä, mitä on tapahtunut ennen kuvaamisen alkua.


Ja ennen kuin tulee tarpeelliseksi kysyä, kuka on syyllinen päivän kohujutussa, kannattaa kysyä itseltään: onko tämä edes huomioni arvoinen tapaus? Vastaus ensimmäiseen kysymykseen jää epäselväksi; jälkimmäisen kanssa vastaus on mielestäni ilmiselvä.
Hyvä esimerkki tuosta oli se video, joka pätkittiin sopivasti LA:n mellakoiden edellä vuosia sitten. Musta jätkä uhriutettiin, vaikka itse hyökkäsi poliiiseja vastaan. Media vain näytti, kun poliisit hakkasivat jätkän, osin ehkä ihan syystä. Media katkoi videosta pätkän, joten loi erilaisen näkökulman.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - tammikuu 28, 2019, 02:22:05
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 25, 2019, 21:09:31


Laika, minustakin suurin uhka ihmiskunnalle ei ole sodat tms. vaan maapallon tuhoaminen elinkelvottomaksi. Eikä se ole vain ilmasto vaan myös melkein kaikki, mitä ihmiset tekevät.

Ja kaiken kukkuraksi ylikansoitus, jota ei saada kuriin ainakaan nykyisillä eväillä..

Ei saada, ei ainakaan äänestämällä porukkaa, joka nyt on yhtynyt mesoamaan ilmastonmuutoksesta. Minä äänestäisin edelleen mieluummin esimerkiksi huonekasveja kuin nykyistä koalitiota. Huonekasvit näet sentään yhteyttävät ja torjuvat siten ilmaston muuttumista, kun taas vallassa viimeiset parikymmentä vuotta ollut koalitio on levitellyt käsiään ja jatkanut ainoalla oppimallaan tyylillä.

Joko ihmiset radikalisoituvat tai sitten he antavat hävittää sen biologisen kohdun, josta lajimme sai alkunsa. Esimerkiksi japanilaiset valaanpyytäjät tulisi torjua sotilaallisesti -siinä olisi yksi konkreettinen ehdotus, lähettää torpedoveneitä alueelle upottamaan pyyntialukset. Norsunluun metsästys? Lähettäkööt alueelle amerikkalaisen merijalkaväen, olisi ainakin kerran hyödyksi. Yötähtäimillä salametsästäjää otsaan, varmasti pysähtyy. Metsästäjien perheet voidaan sen jälkeen karkoittaa alueelta ja polttaa heidän asumuksensa.

Mainitsemani parannusehdotukset ovat hyvin konkreettisia ja yksinkertaisiakin, mutta ne edellyttävät ihmiskeskeisestä paradigmasta luopumista, jonka mukaan politiikan tehtävä on parantaa ihmisten elin- ja toimintaolosuhteita -ja en ehtinyt lainkaan suuriin ympäristökysymyksiin tässä. Uskomatonta tekopyhyyttä on samalta kööriltä huolestua ilmastosta nyt. Vastahan siellä tartuttiin valheellisiin lukuihin, jotta päästäisiin kaatamaan loputkin metsät maastamme. Istuva hallitus tekee yhtä paljon elävän maailman pelastamiseksi kuin siinä istuvien elähtäneiden pikkuparoneiden liuta tekee ensi vaalien jälkeenkin. Siellä vallitsee ajatus, että kun nyt vähän nostetaan lentoveroa alle 2000 euroa kuussa tienaaville ja kierrätetään peräpuikot, niin hyvä siitä tulee.

Nykyiset puolueet eivät ole pelkästään hyödyttömiä eläintensuojelun kannalta, vaan aktiivisesti haitallisia. Niiden olemassaolon perusta on tehdä myönnytyksiä ihmiskeskeisen politiikan puolesta, ja se tarkoittaa muun elollisen maailman näkemistä pelkkänä välineenä ja sen järjestelmällistä sivuuttamista. Yhtä hyvin voitaisiin äänestää orjanomistajia taistelemaan orjien vapauttamisen puolesta.

Avauksesi kuvaa lähinnä barbarismia, mutta sanoisin rohkeaksi väitettä, jonka mukaan maailma on matkalla kohti barbarismia. Erilaisia lajimme degeneraatioteorioita on näet esitetty maailman sivu. Tieteiskirjallisuutta ymmärtävä ihminen sanoisi ihmisten välisten sotien olevan pohjimmiltaan sisällissotia kaikki.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Brutto - tammikuu 28, 2019, 09:09:15
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 25, 2019, 21:09:31


Laika, minustakin suurin uhka ihmiskunnalle ei ole sodat tms. vaan maapallon tuhoaminen elinkelvottomaksi. Eikä se ole vain ilmasto vaan myös melkein kaikki, mitä ihmiset tekevät.



Uhka tarkoittaa määritelmällisesti tapahtuman vakavuutta kerrottuna sen todennäköisyydellä. Suurin uhka on se, joka tuhoaa kaiken ja toteutu 100% varmuudella. Maapallon eliöstön suurin uhka on tällöin melko varamasti auringon sammuminen tai komeetan törmäys maapalloon. Mutta niitä ei lasketa, koska ihmiskunta ymmärtää uhkaksi vain sen, mihin ihminen voi vaikuttaa ja mikä voi koskettaa suoraan itseä sekä mahdollisesti vielä lapsenlapsia.

Jos koko ihmiskunnan sijasta puhutaan osasta muutamaa seuraavaa sukupolvea, suurimpia uhkia ovat ydinsota tai tappava epidemia. Joku jää kuitenkin eloon ja ihminen lajina selviytyy.

Ilmastonmuuttos on kohtalaisen iso uhka, mutta ei suurin. Sekin tulee tappamaan miljardeja ja toteutuu lähes varmasti. Samaa suuruusluokkaa oleva uhka voisi olla valtava tulivuorenpurkaus, joka pimentää auringon vuosiksi.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - tammikuu 28, 2019, 09:36:34
Lainaus käyttäjältä: Toope - tammikuu 27, 2019, 23:03:52
Media vain näytti, kun poliisit hakkasivat jätkän, osin ehkä ihan syystä.

Onko poliisilla oikeus (tai pitäisikö sillä olla oikeus) hakata ihmisiä, jos se katsoo, että hakkaamiselle on syy? Nyrkillä naamaan kuten seuraavan uutisen videossa?

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/police-beat-black-man-video-arizona-mesa-robert-johnson-a8388241.html

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Hayabusa - tammikuu 28, 2019, 10:34:08
Hakkaaminen ei kuulu sivistyneen yhteiskunnan toimintatapoihin. Mutta eipä Amerikan Yhdysvaltoja ole varsinaisesti koskaan sivistysmaaksi laskettukaan. Isolla maalla on niin monet eri kasvot. Yläkerrassa kilistellään kuplajuomaa ja kellarissa hakataan oman arvon nostattamiseksi.

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Norma Bates - tammikuu 28, 2019, 10:42:23
Kieltämättä olen ihmetellyt että mitä ihmeen hyötyä luonnolle on kaikista niistä luvuista, prosenteista ja päästöveroista ja mistä lie mitä ihmiset tilastoissaan pyörittelevät. Yksikään puu ei tule sillä istutetuksi että joku luku tönöttää jollain monitorilla. Yksikään tiikeri ei jää tappamatta, norsu, valas jne. Konkreettiset teot loistavat poissaoloillaan mitä tulee hyödyllisiin tekoihin. Haitallisia tekoja kyllä tehdään sen minkä ehditään.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 28, 2019, 13:34:50


Vaalit tulossa, muttei aavistustakaan, kenelle antaisi ainokaisen äänesä! Kalevan vaalikone ei ole vielä valmis..

Luontoa raiskataan sananmukaisesti
niin, ettei sitä tajua.. ihmisellä on jotenkin outo ominaisuus, ettei se oikein pysty ajattelemaan lautasensa reunaa pitemmälle.. tietenkin perimää vuosimiljoonilta, kun se oli elinehto, että oli jotain syötävää..

Samat luolamiehen geenit vain odottavat ohuen sivistyksen kuoren alla päästäkseen taas kamppailemaan elossa pysymisestä. Se nähdään jo tänään reviivin puolustuspolitiikassa, Suoemssa ja USassakin.

Laika tuolla jo viittasi siihen raadollisuuteen..

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - tammikuu 29, 2019, 11:11:15
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - tammikuu 28, 2019, 10:42:23
Kieltämättä olen ihmetellyt että mitä ihmeen hyötyä luonnolle on kaikista niistä luvuista, prosenteista ja päästöveroista ja mistä lie mitä ihmiset tilastoissaan pyörittelevät. Yksikään puu ei tule sillä istutetuksi että joku luku tönöttää jollain monitorilla. Yksikään tiikeri ei jää tappamatta, norsu, valas jne. Konkreettiset teot loistavat poissaoloillaan mitä tulee hyödyllisiin tekoihin. Haitallisia tekoja kyllä tehdään sen minkä ehditään.

Ne konkreettiset teot puuttuvat siksi, että niiden hinta jouduttaisiin kirjaamaan ylös taseeseen, eikä kukaan meistä petkuttajista äänestäisi niin tunnollista poliitikkoa. Korjaavia toimenpiteitä kun ei voitaisi piilottaa kirjanpidosta samalla tavoin kuin vahingollisten tekojen todellinen hinta voidaan. Sitä paitsi velan ottaminen on tunnetusti paljon hauskempaa kuin sen takaisin maksaminen, varsinkin jos maksamisen voi jättää perikunnan tehtäväksi.

Karkeasti ottaen ihmisen toiminnassa on kahdenlaisia vaikutuksia: taseessa näkyviä ja sen ulkopuolelle jääviä. On paljon helpompaa yrityksen, yksityisen ja valtion ulkoistaa ympäristölle koituva vahinko taseen ulkopuolelle kuin maksaa takaisin sitä velkaa, jonka ihminen muulta luonnolta ottaa. Lisäksi kun mikään tai kukaan ei ole estämässä petoksella menestyvää lajiamme, tekee se jatkuvia kirjanpitorikoksia väärentämällä ottamansa velan arvoa ja jättämällä kirjaamatta johdonmukaisesti, paljonko velkaa otetaan (1). Käytän sanaa 'velka' siitä kokonaisuudesta, johon muiden lajien ja niiden reviirin hävittäminen ja laajeneva käyttö raaka-ainevarastona perustuu. Se on velka, jonka ihminen mieluiten maksaisi takaisin lasihelmillä, jos voisi. Siinä mielessä pidän nykypuolueita järjestään lasihelmien kaupustelijoina (2).

Voisin sanoa aiheesta paljon enemmänkin, joskaan se ei enää kuulu ketjun avaukseen.

(1) Taannoiset laskelmat suomalaisen metsän hiilinielusta olivat tästä oivallinen, joskin erittäin suppea esimerkki
(2) Käytännön esimerkkinä 'lasihelmien kaupustelusta' on toiminut alueellinen päästökauppa, jossa on kokeiltu huijaamisen rajoja uudella, innovatiivisella tavalla. Paperilla tarkoitus oli tietysti hyvä, elleivät muut kannustimet yllyttäisi kaikkia osallistujia mukaan petkuttamiseen. Suomi on ollut siinä mukana muun muassa maksamalla yrityksilleen ns. kompensaatiotukea, jolla vaikutuksia teollisuudellemme on salaa pyritty kumoamaan. Sen seurauksena osa tuotannosta on siirretty maihin, joissa halutaan jakaa nykyistä isompi osa kakusta. Kuitenkaan EU:n piirissäkään kukaan ei ole vakavasti esittänyt, ettemme ostaisi noita tuotteita Kiinasta tai Intiasta ympäristönsuojelun hengessä -varsinkaan kun noiden yritysten omistus on usein välikäsien kautta lännessä. Näin länsi on siirtänyt saastuttamisensa muiden kontolle ja vaatii kirjanpidollisella kikkailullaan paradoksaalisesti leikkauksia muilta, vaikka se on ostamiensa tuotteiden viimesijainen kuluttaja ja tärkein asiakas.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Magdaleena - tammikuu 29, 2019, 21:38:01

Tuulahdus järkeä maailman miljardöörien tapaamisessa Davoksen talousfoorumilla.
Kuulemma 1500 yksityisjettiä on ollut tuonassa heitä sinne,, ja nyt ihmettelen logistiikkaa, missä ne kaikki parkkeeraavat tuon ajan_

Historioitsijan mielipide, vika on verotuksessa:

https://nowthisnews.com/videos/politics/billionaires-called-out-for-tax-evasion-by-historian-rutger-bregman
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: ROOSTER - tammikuu 30, 2019, 11:46:10
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 29, 2019, 21:38:01

Historioitsijan mielipide, vika on verotuksessa:


Juu. Verotetaan väärin.

Minusta paras ratkaisu umpikujaan ajautuvassa maailmassamme olisi perustulo kaikille ja riittävä kulutusvero (alv tai vastaava).

Pääoma-, perintö-, varainsiirto- ym. verot, erityisesti tulovero voitaisiin poistaa jos kulutusveroja nostettaisiin. Lisäksi tämä ehkäisisi turhaa kulutusta, lisäisi säästämisastetta ja työnteon kannattavuutta sekä vaihdanta- ja kiertotaloutta.

Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - tammikuu 30, 2019, 13:02:49
Lainaus käyttäjältä: Laika - tammikuu 25, 2019, 00:19:41
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - tammikuu 24, 2019, 19:43:02USAssa en ole koskaan asunut, parin vuoden väliajoilla käynyt vaan. Euroopassa ja Lähi-Idässä kyllä!

Niinhän se maailmanmeno on aina ollut, historia toistaa itseään, kun uudet sukupolvet ovat unohtaneet edellisten sekoilut.. varteenotettavat tutkijat ovat varoittaneet. että nykytilanne muistuttaa kovasti Euroopan 1930 lukua, kun fasismi oli nousussa.

Voi olla, mutta vanhat sukupolvet ovat kovin vähän auttaneet myöhempiään ymmärtämään, mistä nyt vaikkapa 30-luvun poliittisessa kuohunnassa oli kysymys. Meille tarjotaan yhä vääriä opetuksia, joten ei ole ihme jos nuoremmat sukupolvet tarttuvat vääriin vastauksiin. Joku voisi yhtä hyvin sanoa, että fasismi oli väärä vastaus oikeaan ongelmaan. Yksi tapa kuvata ymmärrystä olisi sanoa, että osataan kysyä oikeita kysymyksiä. Otetaan rinnasteiseksi esimerkiksi edelliselle ilmastonmuutos: se tuntuu löytäneen tiensä melkeinpä jokaisen puolueen vaaliuhoon. Sen sijaan julkisessa keskustelussa ei olla edes punnittu vakavasti sitä, ollaanko tällöin esitetty oikea kysymys.

Samoin fasismin kätilöivät sellaiset tahot, jotka aiheuttivat sen nousulle suotuisat olosuhteet. Itse fasismi oli vain reaktio, eräänlainen reaktiivisen politiikan kulminaatiopiste. Suursotien väliset sukupolvet kasvatettiin fasismiin ja kuristettiin taloudellisesti ja henkisesti tilanteeseen, jossa tarjottuun ratkaisuun tartuttiin kernaasti. Varmasti kaikki 'kunnon' ihmiset sittemmin kääntyivät vastustamaan fasisteja -ja varsinkin nykyään, kun natsien vastustaminen kuuluu pitkälti kunnon ihmisen määritelmän piiriin- mutta jos politiikka on pelkkää reagointia, hukataan kokonaan tarinan tärkeämpi opetus. Ei riitä että ilmastonmuutokseen 'reagoidaan'. Ihmiskunta on täydellisesti hukassa, ellei se pysty kokoamaan älyllisiä ja taloudellisia voimiaan parempaan kuin pelkkään reagoimiseen. Kasvitkin pystyvät reagoimaan, ei siihen suoritukseen ihmistä tarvita, ja jos toisaalta ihmiset muka eivät pysty parempaan, voimme yhtä hyvin jättää politiikkamme kasvien hoidettavaksi. Minä sen sijaan haluaisin nähdä keväällä sen ensimmäisen ehdokkaan, joka uskaltaa ehdottaa jotain virheellisestä paradigmastastamme* poikkeavaa.

*jonka mukaan ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, tai että ihmiskunta ja sitä kohtaavat uhat ylipäänsä olisivat tärkeysjärjestyksen kärjessä
Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - tammikuu 30, 2019, 18:08:06
/offtopic

Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 30, 2019, 13:02:49Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...

Nimenomaan fasisteilla oli ajatus, että Saksa ja Italia olivat joutumassa kommunistien helmoihin. Kokonaan toinen juttu on, miten historioitsijat asian nykyään näkevät ja mikä on koko totuus asiasta.

Jos nyt jatketaan edellistä, toki kaikilla osapuolilla oli näkemyksensä historiasta, ja se poikkesi meidän jälkikäteisestä näkemyksestämme.
Vastaavasti 1800-luvulla sosialistit (ja monet muutkin) pitkään uskoivat, että kapitalistinen järjestelmä oli ajautumassa paitsioon, koska palkat ja työväestön edut eivät parantuneet huolimatta omistajille kasaantuvista voitoista. Tuon ajan tarkastelijalta puuttui jälkiviisaus nähdä tilanne kuten se myöhemmin tapahtui, mutta ajan oloon he olivat oikeassa: kesti puoli vuosisataa, ennen kuin markkinatalouden voittomarginaalit alkoivat näkyä tavallisen työläisväestön arjessa. Viive oli siis merkittävä. Muutama sukupolvi heitti veivinsä kurjuudessa, vaikka teki kovaa työtä koko ikänsä, ja sosialistit kapinoivat sellaista maailmanjärjestystä vastaan hyvästä syystä.

Kaikilla osapuolilla on 'syynsä' nähdä maailma sellaisena kuin se heille avautuu, vaikka nuo syyt osoittautuisivatkin jälkikäteen harhakäsityksiksi. Historioitsijan on helppo mennä ansaan spekulaatioiden kanssa, koska voidaan myös nähdä harhakäsitykset ennaltaehkäisevinä. Ehkä sosialistien nousu pakotti omistavan luokan tekemään myönnytyksiä, joiden myötä syntyi moderni eläkevakuutusjärjestelmä. Ehkä fasistien ansiosta eurooppa pelastui stalinistien terrorilta. Ehkä, ehkä ei. On sinänsä valaisevaa ymmärtää, miksi eri osapuolet näkivät euroopan tilanteen sellaisena kuin he sen 30-luvulla näkivät. Fasistit eivät asettuneet pelkästään muuriksi kommunismin leviämistä vastaan, vaan he halveksivat kaikkia uuden ajan ilmiöitä. Jazz-musiikki, uusi taide, saksalaiselle kulttuuripiirille vieraat vaikutteet ja kansainvälinen finanssikapitalismi joutivat heidän puolestaan kaikki tyynni roviolle. Itse sanoisin taustalla vaikuttaneen laajempi hallinnan tunteen menettäminen, joskin se on jälleen minun ulkopuolisena tekemäni arvio.

Sanotaan että neuvostosotilaiden vyöryttyä Berliiniin 1945 tunsivat puna-armeijan sotilaat erityisesti katkeruutta siitä, miksi niin yltäkylläinen kansa oli käynyt heidän maansa kimppuun varoituksetta ja tuhonnut miljoonia neuvostokansalaisia. Tavan venäläinen miehittäjä ei voinut käsittää keskivertosaksalaiskotien koristeellisuuksia, kalustusta ja pieniä ylellisyyksiä, jotka kauttaaltaan puuttuivat venäläisistä kodeista.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - tammikuu 30, 2019, 19:03:00
Lokakuun 10. 1918:
Samana päivänä Scheidemann julisti Saksan valtiopäivätalon parvekkeelta Saksan tasavallaksi. Vasemmistososialistien johtaja Liebknecht kiirehti niin ikään samana päivänä antamaan Berliinin kaupunkilinnan parvekkeelta oman julistuksensa sosialistisen tasavallan perustamisesta. Kansleri Max von Baden luopui myös virastaan, ja Friedrich Ebert kokosi 10. marraskuuta uuden hallituksen, kansanvaltuutettujen neuvoston (Rat der Volksbeauftragten), jossa oli kolme edustajaa sosiaalidemokraattisesta puolueesta SPD:stä ja kolme edustajaa vasemmistososiaalidemokraattien USPD:stä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Norma Bates - helmikuu 02, 2019, 21:36:34
Jippii. Automaattinen lasten puskeminen maailmaan ei enää olekaan niin vain läpihuudettu juttu edes kaikille intialaisille:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/intialaismies-syntyi-ilman-omaa-suostumustaan-aikoo-nyt-haastaa-vanhempansa-oikeuteen/7264798?fbclid=IwAR0aFDsWyWOiIUB4juc8U2A8hOB4wD6YE8PqNgNXzwt4cVFSBY387dmtvPI#gs.X8RfkcGC

Intiassa on nostanut päätään liike, joka ei halua tuoda lapsia maailmaan kärsimään ilman heidän omaa suostumustaan. Aatteen kannattajat haluavat tuoda vaihtoehdon maan perhekeskeisyydelle: vapaaehtoisen lapsettomuuden. Aiheesta uutisoi intialaislehti The Print.

...

Myös antinatalismia kannattava aktivisti Alok Kumar, 34, kertoo, että hänen vanhempansa olivat raivostuneita hänen päätöksestään mennä naimisiin sellaisen naisen kanssa, joka ei haluaisi myöskään lapsia. Siitä huolimatta vanhemmat etsivät pojalleen puolisioa.

– Monet naisista, jotka tapasin, itse asiassa olivat samaa mieltä kanssani [lapsettomuudesta]. Mutta he pysyivät hiljaa. Joko he olivat liian peloissaan kertoakseen totuuden tai halusivat miellyttää omia vanhempiaan, Alok sanoo.

Lopulta Alok meni naimisiin naisen kanssa, joka ei halunnut myöskään lapsia ja joka joutuu vammaisuuden takia olemaan pyörätuolissa. Vanhemmat katkaisivat välit poikaan kokonaan.

Antinatalistisen liikkeen tarkoituksena onkin tuoda Intiassa esille vaihtoehtoa sanoa lapstenhankinnalle 'ei' ympäristön paineista huolimatta.

– Muiden intialaisten pitää tietää, että on vaihtoehto olla hankkimatta lapsia, ja kysyä vanhemmiltaan selitystä sille, miksi he synnyttivät sinut, Raphael sanoo.


Tietty voi leukailla että mitenkäs sikiöltä kysyt että haluatko syntyä vai et. Mutta eipä tarvitse kysellä jos ei ole edes sitä sikiötäkään. On hyvä että ihmiset alkavat kyseenalaistaa vanhempien polvien asenteita nimenomaan maissa joissa jälkeläisillä ei ole ikinä ollut mitään asiaa mussuttaa vanhempiensa tai suvun päätöksistä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - helmikuu 02, 2019, 22:48:15
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: mikainen - helmikuu 02, 2019, 22:50:38
Lainaus käyttäjältä: Toope - helmikuu 02, 2019, 22:48:15
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.

Eipä se niin helppoa ole vain päättää jotain jos on kovin fundamentalistinen ympäristö.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Norma Bates - helmikuu 02, 2019, 22:52:36
Lainaus käyttäjältä: mikainen - helmikuu 02, 2019, 22:50:38
Lainaus käyttäjältä: Toope - helmikuu 02, 2019, 22:48:15
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.

Eipä se niin helppoa ole vain päättää jotain jos on kovin fundamentalistinen ympäristö.

Näinpä. Kirjoituksen miehenkin välit vanhempiin katkesivat heti kun mies nai vammaisen naisen jonka kanssa yhdessä halusivat olla lapseton pari.

Joitakin vuosia sitten telkasta tuli ohjelma intialaisista misseistä. Muistaakseni yksi misseistä oli olemassa vain sen takia että hänen isänsä ei ollut tappanut häntä vaikka hän oli jo perheen 2. tytär. Tästä naisen sitten piti olla vuolaasti kiitollinen että hänen isänsä laupiaasti oli säästänyt hänen henkensä. Voi Tsiisus...
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - helmikuu 02, 2019, 22:53:41
Lainaus käyttäjältä: Laika - tammikuu 30, 2019, 18:08:06
/offtopic

Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 30, 2019, 13:02:49Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...

Nimenomaan fasisteilla oli ajatus, että Saksa ja Italia olivat joutumassa kommunistien helmoihin. Kokonaan toinen juttu on, miten historioitsijat asian nykyään näkevät ja mikä on koko totuus asiasta.

Jos nyt jatketaan edellistä, toki kaikilla osapuolilla oli näkemyksensä historiasta, ja se poikkesi meidän jälkikäteisestä näkemyksestämme.
Vastaavasti 1800-luvulla sosialistit (ja monet muutkin) pitkään uskoivat, että kapitalistinen järjestelmä oli ajautumassa paitsioon, koska palkat ja työväestön edut eivät parantuneet huolimatta omistajille kasaantuvista voitoista. Tuon ajan tarkastelijalta puuttui jälkiviisaus nähdä tilanne kuten se myöhemmin tapahtui, mutta ajan oloon he olivat oikeassa: kesti puoli vuosisataa, ennen kuin markkinatalouden voittomarginaalit alkoivat näkyä tavallisen työläisväestön arjessa. Viive oli siis merkittävä. Muutama sukupolvi heitti veivinsä kurjuudessa, vaikka teki kovaa työtä koko ikänsä, ja sosialistit kapinoivat sellaista maailmanjärjestystä vastaan hyvästä syystä.

Kaikilla osapuolilla on 'syynsä' nähdä maailma sellaisena kuin se heille avautuu, vaikka nuo syyt osoittautuisivatkin jälkikäteen harhakäsityksiksi. Historioitsijan on helppo mennä ansaan spekulaatioiden kanssa, koska voidaan myös nähdä harhakäsitykset ennaltaehkäisevinä. Ehkä sosialistien nousu pakotti omistavan luokan tekemään myönnytyksiä, joiden myötä syntyi moderni eläkevakuutusjärjestelmä. Ehkä fasistien ansiosta eurooppa pelastui stalinistien terrorilta. Ehkä, ehkä ei. On sinänsä valaisevaa ymmärtää, miksi eri osapuolet näkivät euroopan tilanteen sellaisena kuin he sen 30-luvulla näkivät. Fasistit eivät asettuneet pelkästään muuriksi kommunismin leviämistä vastaan, vaan he halveksivat kaikkia uuden ajan ilmiöitä. Jazz-musiikki, uusi taide, saksalaiselle kulttuuripiirille vieraat vaikutteet ja kansainvälinen finanssikapitalismi joutivat heidän puolestaan kaikki tyynni roviolle. Itse sanoisin taustalla vaikuttaneen laajempi hallinnan tunteen menettäminen, joskin se on jälleen minun ulkopuolisena tekemäni arvio.

Sanotaan että neuvostosotilaiden vyöryttyä Berliiniin 1945 tunsivat puna-armeijan sotilaat erityisesti katkeruutta siitä, miksi niin yltäkylläinen kansa oli käynyt heidän maansa kimppuun varoituksetta ja tuhonnut miljoonia neuvostokansalaisia. Tavan venäläinen miehittäjä ei voinut käsittää keskivertosaksalaiskotien koristeellisuuksia, kalustusta ja pieniä ylellisyyksiä, jotka kauttaaltaan puuttuivat venäläisistä kodeista.
Fasistien ja kansallissosialistien aate on vain "lievempi" muoto kommunismista, ei mikään kolikon kääntöpuoli, eikä missään tapauksessa oikeistolaisuutta. Suomen sosialidemokraattisvaikutteinen korporaatio- ja voimakkaan yhteiskunnan malli on liki samaa, mitä Mussolini pyrki luomaan muistuttaen sitäkin mallia, jota kansallissosialistit Saksassa loivat. Valtio johtaa! Nyky-Suomi on valtion aseman suhteen eräs länsimaiden sosialistisimpia maita.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: mikainen - heinäkuu 23, 2019, 13:59:38
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:
     https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy   (https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy)
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Sepe - heinäkuu 23, 2019, 16:59:32
Lainaus käyttäjältä: mikainen - heinäkuu 23, 2019, 13:59:38
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:
     https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy   (https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy)

Onko syntyvyyden laskulla jotain tekemistä perussuomalaisten kanssa. Voisit valaista logiikkaasi.
Linkkisi mukaan maahanmuuttajien tulo tyrehtyy:siihenhän perussuomalaiset ovat tähdänneet ja perussuomalaisten kannatus senkun kasvaa.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Hiha - heinäkuu 23, 2019, 17:07:29
Lainaus käyttäjältä: mikainen - heinäkuu 23, 2019, 13:59:38
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:

Persut ratsastaa sen 30 vuotta. Pelataan aikaa ja jarrutetaan muuttoliikettä. Sitten maahanmuuttopaine tyrehtyy ja voidaan höllätä ja palata siltä osin normaaliin päiväjärjestykseen. Tämäkö oli viestin ajatus?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: mikainen - heinäkuu 23, 2019, 17:17:07
Ilman maahanmuuttoälämölön tuomaa savuverhoa perussuomalaiset joutuisivat näyttämään kykynsä tärkeämmissä asioissa.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: -:)lauri - elokuu 04, 2019, 17:58:34
Sain juuri katsotuksi Jenkkien demarien presidenttiehdokkaiden CNN:n järjestämän kaksipäiväisen vaaliväittelyn (päivä 1 (https://edition.cnn.com/2019/07/31/app-news-section/watch-full-cnn-democratic-debate-day-one/index.html), päivä 2 (https://edition.cnn.com/2019/08/01/app-news-section/watch-full-cnn-democratic-debate-day-two/index.html)). Bidenillä on selkeästi presidentillisin ääni ja selkeästi varovaisimmat muutosehdotukset Obaman valitsemaan linjaan. Lieköhän nuo syynä korkeille kannatuslukemille demarien keskuudessa? Veikkaan, että ovat ja veikkaan myös, että samasta syystä Trump valitaan toiselle kaudelle. Toisaalta suurimpia muutoksia kannattavat Sanders tai Warren vaikuttavat ehkäpä liian "radikaaleilta", jotta demarien ydinryhmä, jonka mielestä Obaman linja on hyvä siirtyisi mielellään heidän taakseen. Mielelläni näkinsin Tulsin, Buttigiegin taikka Kamalan demarien ehdokkaana. Ovat sopivasti "radikaaleja", mutta eivät käyttäydy yhtä radikaalisti kuin Warren ja Sanders. Vaikea kuitenkin sanoa, miten arkisella harmaudellaan pistäisivät kampoihin Trumpille. Trumpin kaistapäisyyttä vastaan voisi pärjätä värikkäät esiintyjät Sanders tai Warren paremmin.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - elokuu 04, 2019, 21:57:51
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 04, 2019, 17:58:34
Sain juuri katsotuksi Jenkkien demarien presidenttiehdokkaiden CNN:n järjestämän kaksipäiväisen vaaliväittelyn (päivä 1 (https://edition.cnn.com/2019/07/31/app-news-section/watch-full-cnn-democratic-debate-day-one/index.html), päivä 2 (https://edition.cnn.com/2019/08/01/app-news-section/watch-full-cnn-democratic-debate-day-two/index.html)). Bidenillä on selkeästi presidentillisin ääni ja selkeästi varovaisimmat muutosehdotukset Obaman valitsemaan linjaan. Lieköhän nuo syynä korkeille kannatuslukemille demarien keskuudessa? Veikkaan, että ovat ja veikkaan myös, että samasta syystä Trump valitaan toiselle kaudelle. Toisaalta suurimpia muutoksia kannattavat Sanders tai Warren vaikuttavat ehkäpä liian "radikaaleilta", jotta demarien ydinryhmä, jonka mielestä Obaman linja on hyvä siirtyisi mielellään heidän taakseen. Mielelläni näkinsin Tulsin, Buttigiegin taikka Kamalan demarien ehdokkaana. Ovat sopivasti "radikaaleja", mutta eivät käyttäydy yhtä radikaalisti kuin Warren ja Sanders. Vaikea kuitenkin sanoa, miten arkisella harmaudellaan pistäisivät kampoihin Trumpille. Trumpin kaistapäisyyttä vastaan voisi pärjätä värikkäät esiintyjät Sanders tai Warren paremmin.
Veikkaisin Bideniä voittajaksi demokraattien vaaleissa, häviää silti Trumpille, kun ei ole mitään millä haastaa häntä. Biden joutuu selittämään puolueensa radikalisoitumista ja vasemmistolaistumista, eikä kykene esittämään valtionturvallisuuteen liittyvissä asioissa luultavasti mitään Trumpille.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - elokuu 05, 2019, 11:25:08
Lainaus käyttäjältä: Vihervasemmisto - elokuu 04, 2019, 17:58:34Toisaalta suurimpia muutoksia kannattavat Sanders tai Warren vaikuttavat ehkäpä liian "radikaaleilta", jotta demarien ydinryhmä, jonka mielestä Obaman linja on hyvä siirtyisi mielellään heidän taakseen. Mielelläni näkinsin Tulsin, Buttigiegin taikka Kamalan demarien ehdokkaana. Ovat sopivasti "radikaaleja", mutta eivät käyttäydy yhtä radikaalisti kuin Warren ja Sanders.

Huomaan kyllä heittomerkkisi, vaan lisäänpä silti. Amerikkalaisilla on tätä nykyä omat ideansa sille, mitä maltillisella ja radikaalilla tarkoitetaan, eikä meidän kannattaisi antaa noiden merkityssisältöjen hiipiä suomalaiseen sanankäyttöön.

Saudi-Arabiassa ajokortin antaminen naisille käy radikaalista feminismistä. Siitäkään ei seuraa, että suomalaisten kannattaa pitäytyä maltillisessa politiikassa. Ihmisillä on joskus taipumus kärsiä harhasta, että on olemassa järkevään kompromissiin perustuva poliittinen keskusta, jota ääripäät kiertävät. Näinhän ei ole, sillä kuviteltu keskipiste liikkuu ajan ja käsitysten mukana, ja aika itsessään voi ilmentää 'terveeseen maalaisjärkeen' epämääräisesti verhottua, valtaenemmistön hiljaisesti hyväksymää poliittista ekstremismiä.

Tästä tulee aina mieleeni 1800-luvun brittiparlamentti, joka räjähti nauruun yhden edustajista ehdotettua eläinsuojelulain laatimista.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: a4 - lokakuu 02, 2019, 10:08:22
Jo Newton havaitsi, että Maan, Kuun ja Auringon muodostamassa systeemissä Kuun asemaa ei voi aivan tyhjentävästi ennustaa, koska kappaleiden gravitaatiovaikutukset häiritsevät liikeratoja.

Avaruuden pitäisi todennäköisyyksien mukaan olla täynnä elämää ja sivilisaatioita, mutta yhtäkään varmaa maan ulkopuolisen älyn viestiä ei ole vastaanotettu. Vastassamme on täysi hiljaisuus. Tätä kutsutaan Fermin paradoksiksi. Cixin Liun scifi-trilogian antama selitys on tyly: olemassaolonsa ilmaiseva sivilisaatio tuhotaan välittömästi. Avaruuden etäisyyksien takia sivilisaatioiden välinen kommunikaatio on niin hidasta ja epävarmuuksia sisältävää, että väärinymmärrysten mahdollisuudet ovat liian suuret. Virheisiin ei ole varaa, joten varmin keino turvata itsensä on ennaltaehkäisevä isku.

Cixin Liu uskoo, että kiinalainen scifi suorastaan valloittaa maailman. Hänen mukaansa kulttuurillinen kehitys seuraa taloudellista ja poliittista valtaa, ja Kiinan taloudellis-tekninen kehityshän on ollut huimaa.

– Olen kirjailijan uran lisäksi ammatiltani energiatekniikan insinööri. Minusta energiatalouden ja ilmaston suhde on paljon mutkikkaampi kuin luullaan. Ilmaston lämpenemistä pidetään ihmisen aikaansaannoksena, mutta tämä ei minusta ole tieteellinen tulos vaan poliittis-taloudellinen päätös. Lämpötilojen muistiin merkitty historia ei ole riittävän pitkä johtopäätösten tekoon. Ei ole todistettu, että ilmastonmuutos johtuisi ihmisen toiminnasta. Olemme matkalla kohti pientä jääkautta, väittää Cixin Liu.
Kiinan johtava hard science fiction -kirjailija on siis ilmastonmuutoksesta eri mieltä kuin 99 % tutkijoista

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/11/kun-avaruuden-sivilisaatio-soittaa-ala-vastaa

Kahta useamman kappaleen probleema tulee vastaamme myös uuden kylmän sodan kynnyksellä, jossa kaksinapainen geopolitiikka on muuttunut useampinapaiseksi ja hakee tasapainotilaa, valtioiden uudistaessa myös ydinaseistustaan.
Tilanne on siis epävakaampi kuin aiemmin, idän ja lännen uhatessa toisiaan ydinsodalla(satelliittivaltioiden perinteisempien kärsimysten lisäksi):
Ulkolinja: Uusi kylmä sota?
https://areena.yle.fi/1-50133702

Ennaltaehkäisevä isku tai valtakulttuurin luominen nousevat houkutteleviksi skenaarioiksi, jos teknologinen ja sitä seuraava kulttuurinen kehitysero ovat osapuolten välilä suuria.

Energiatekniikan insinööri on ilmastoskeptikko.
Olisikohan tässä hänelle pohdittavaa?:

Nykyinen lämpötila itsessään ei kuitenkaan tee tilanteesta vielä poikkeuksellista. Poikkeuksellista on lämpenemisen nopeus. Jääkairaus- ja sedimenttitutkimusten avulla ei löydy merkkejä näin nopeasta lämpenemisestä viimeiseen 50 miljoonaan vuoteen.
http://ilmasto.org/ilmastonmuutos/usein-kysytyt-kysymykset/usein-esitettyja-ilmastoskeptikoiden-vaitteita
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: ROOSTER - lokakuu 02, 2019, 11:00:55
Lainaus käyttäjältä: a4 - lokakuu 02, 2019, 10:08:22
... pohdittavaa?:

Nykyinen lämpötila itsessään ei kuitenkaan tee tilanteesta vielä poikkeuksellista. Poikkeuksellista on lämpenemisen nopeus. Jääkairaus- ja sedimenttitutkimusten avulla ei löydy merkkejä näin nopeasta lämpenemisestä viimeiseen 50 miljoonaan vuoteen.
http://ilmasto.org/ilmastonmuutos/usein-kysytyt-kysymykset/usein-esitettyja-ilmastoskeptikoiden-vaitteita

Nykyihminen on valtavan kiinnostunut ennätyksistä. Nyt niitä on tarjolla ilmastoalalla melko loputtomasti. Seurattavaa riittää.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: a4 - lokakuu 02, 2019, 13:27:28
^ Linkkaamani dokkarin mukaan Kuuban kriisin aikaan oltiin ennätyksellisesti "kolmen minuutin päässä" ydinsodasta.
Siinäpä ennätystä rikottavaksi!  :o
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - lokakuu 02, 2019, 15:06:59
Missä tehdään seuraava ydinaseisku? Edellisistähän alkaa olla jo aikaa.

Yksi mahdollisuus kohdemaana voisi olla Pakistan. Jos ääri-islamistit tekevät siellä vallankaappauksen ja saavat yhdinaseet haltuunsa, Yhdysvalloilla voi olla kiusaus"vetäistä ensiksi" eli tehdä isku, jolla Pakistanin ydinasepotentiaali tuhotaan.

Yksi kohde voisi olla Iran. Jos pappisvaltio onnistuu hankkimaan ydinaseen, Israel voi katsoa olevansa itepuolustuksen nimissä oikeutettu iskemään ennen kuin Iran ehtii iskeä. Olettaen, että Israelilla on ydinase, mistä en ole ollenkaan varma. Maa on voinut kehittää ydinasepelotteen ilman asetta. Yhdysvallat voi lopulta olla se, joka iskee Iraniin atomipommeilla.

Paljon on puhuttu myös Pohjois-Korean ydinaseesta. Tulevaisuudesta ei tiedä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, Pohjois-Korea ei tule käyttämään ydiasettaan, eikä sitä vastaan käytetä. Aika näyttää, säilyykö nykyinen kauhun tasapaino.

Onko maailmassa muita paikkoja, joissa voisivat paukkua y-pommit?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: a4 - lokakuu 02, 2019, 20:21:27
Dokkarissa mainittiin edellisen kylmän sodan ajautumisesta kilpavarustelussa myös yhä pienempiin ydinaseisiin, esim. kenttätykistön ja ilmatorjunnan ydinaseammuksiin, ydinasemiinoihin ja yhden miehen ydinaselaukkuihin.
Käteviä laajamittaisemman ydinsodan eskaloimiseen sekä myös terroristeille kaikkialla maailmassa!  :o
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Karikko - lokakuu 03, 2019, 10:31:45
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 02, 2019, 15:06:59
Missä tehdään seuraava ydinaseisku? Edellisistähän alkaa olla jo aikaa.

Yksi mahdollisuus kohdemaana voisi olla Pakistan. Jos ääri-islamistit tekevät siellä vallankaappauksen ja saavat yhdinaseet haltuunsa, Yhdysvalloilla voi olla kiusaus"vetäistä ensiksi" eli tehdä isku, jolla Pakistanin ydinasepotentiaali tuhotaan.

Yksi kohde voisi olla Iran. Jos pappisvaltio onnistuu hankkimaan ydinaseen, Israel voi katsoa olevansa itepuolustuksen nimissä oikeutettu iskemään ennen kuin Iran ehtii iskeä. Olettaen, että Israelilla on ydinase, mistä en ole ollenkaan varma. Maa on voinut kehittää ydinasepelotteen ilman asetta. Yhdysvallat voi lopulta olla se, joka iskee Iraniin atomipommeilla.

Paljon on puhuttu myös Pohjois-Korean ydinaseesta. Tulevaisuudesta ei tiedä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, Pohjois-Korea ei tule käyttämään ydiasettaan, eikä sitä vastaan käytetä. Aika näyttää, säilyykö nykyinen kauhun tasapaino.

Onko maailmassa muita paikkoja, joissa voisivat paukkua y-pommit?

Jos "piru" päästetään irti voi se johtaa pahempaan.

Israel ei varmaan hyökkää atomiasella, ilman usan suostumusta, eli on siten samantekevää "kumpi" hyökkää.
Ovat kyllä noudattaneet melko itsenäistä hyökkäyspolitiikkaa, mutta taustalla ovat aina tienneet, että ne hyväksytään, kuten on tapahtunut.

Kyllä israelilla on atomiase, ollut jo seitsemänkymmenluvulta asti. Silloin 73-sodassa olivat vähällä käyttääkin sitä, mutta silloinen "järki voitti" eli seuraukset pelottivat, kukaan ei varmaankaan olisi auttanut "paholaisen pandorran lippaan aukaisijaa"

Huolestuttavinta nykyään lienee se ettei irania voitane voittaa tavanomaisilla aseilla, ilman laajempaa sekaannusta lähi-idässä ja muualla maailmaa.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: ROOSTER - lokakuu 13, 2019, 13:28:09
Lainaus käyttäjältä: mikainen - heinäkuu 23, 2019, 17:17:07
Ilman maahanmuuttoälämölön tuomaa savuverhoa perussuomalaiset joutuisivat näyttämään kykynsä tärkeämmissä asioissa.

Yeah.

Poliittinen kulttuuri on sillä lailla muuttunut, että kun aikaisemmin puolueissa pääsi merkittävään asemaan ja ylipäätään jollain lailla kuulluksi, vasta kun oli marinoinut peffaansa valtavassa määrin työväenyhdistysten kokouksissa, loputtomissa tupailloissa, Suomalaisella Klubilla tai osuuskaupan tai seurakunnan elimissä, niin nykyään perussuomalaisessa liikehdinnässä pääsee nopeasti merkittävään asemaan kunhan vain lausuu mahdollisimman suuria törkeyksiä ja mieluiten vielä pienen sakon saaneena.

Yleensä näillä nousukkailla ei ole esittää mitään mainetekoja historiassaan, ainakaan poliittisen yhteistyön ja eripuran vähentämisen saralla. Monen pienen kunnan asiat ovat menneet lopullisesti sekaisin jos valtuustoon on päässyt tämmöinen (ääni)torvi.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Kopek - joulukuu 25, 2019, 08:56:37
On sanottu, että venäläiset ja Venäjä-mieliset trollit muokkaavat mielipiteitä foorumeilla ja mediassa. On esitetty esimerkkejä Venäjän piilovaikuttamisesta Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Suomen kohdalla yksittäisistä esimerkeistä ei ole juuri esitetty vedenpitävää näyttöä, mutta on kuitenkin vihjattu että esimerkiksi MV-lehden taustalla saattaa olla Putinin joukkojen salainen tiedotustoiminta. Dosentti Bäckman puolestaan on itse antanut vihjeitä toimintansa venäläismielisyydestä.

Kun otetaan huomioon se, että hommafoorumi on yksi Suomen suurimmista foorumeista ja se, että Venäjän on kerrottu yrittävän vaikuttavan nimenomaan äärioikeistoon ja se, että Venäjän foorumitrolleja ylipäätään on olemassa, on käytännössä lähes varmaa, että hommafoorumilta näitä toimijoita löytää, jos ylipäätään mistään.

Tuollaista tuli mieleeni, kun luin hommafoorumin sotahistoriaketjua. Jo aikaisemmin olen miettinyt asiaa, koska jotkut kirjoittajat ovat olleet epäilyttävän voimakkaasti Venäjä-mielisiä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 28, 2019, 20:13:06
Yksi mielenkiintoinen piirre twitterkeskusteluissa on perussuomalaisen (lue konservatiivisen) ihmistyypin kyvyttömyys suhteuttaa asioita keskenään. Näille ihmisille on jotenkin kouristuksenomaista rinnastaa asiakritiikki nettikiusaamiseen.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - joulukuu 28, 2019, 21:27:27
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 25, 2019, 08:56:37
On sanottu, että venäläiset ja Venäjä-mieliset trollit muokkaavat mielipiteitä foorumeilla ja mediassa. On esitetty esimerkkejä Venäjän piilovaikuttamisesta Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Suomen kohdalla yksittäisistä esimerkeistä ei ole juuri esitetty vedenpitävää näyttöä, mutta on kuitenkin vihjattu että esimerkiksi MV-lehden taustalla saattaa olla Putinin joukkojen salainen tiedotustoiminta. Dosentti Bäckman puolestaan on itse antanut vihjeitä toimintansa venäläismielisyydestä.

Kun otetaan huomioon se, että hommafoorumi on yksi Suomen suurimmista foorumeista ja se, että Venäjän on kerrottu yrittävän vaikuttavan nimenomaan äärioikeistoon ja se, että Venäjän foorumitrolleja ylipäätään on olemassa, on käytännössä lähes varmaa, että hommafoorumilta näitä toimijoita löytää, jos ylipäätään mistään.

Tuollaista tuli mieleeni, kun luin hommafoorumin sotahistoriaketjua. Jo aikaisemmin olen miettinyt asiaa, koska jotkut kirjoittajat ovat olleet epäilyttävän voimakkaasti Venäjä-mielisiä.
Erilaisia syytteitä esittävät mm. HS ja YLE, jotka nöyristelivät NL:a. Nyt esiintyvät moraalinvartijoina.
Jos joku viitsii Hommafoorumia lukea, niin toki huomaa sen olevan huomattavasti Venäjävastaisempi, kuin valtamediamme.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - joulukuu 29, 2019, 00:18:52
https://www.verkkouutiset.fi/venaja-otti-kayttoon-hypersonisen-ohjuksen/ (https://www.verkkouutiset.fi/venaja-otti-kayttoon-hypersonisen-ohjuksen/)
LainaaYhdysvallat tarkasti vuoden 2010 Start-sopimuksen nojalla Venäjän Avangard-ohjelman tämän vuoden marraskuussa. Yhdystysvaltojen puolustusministeriö Pentagon on pitänyt Venäjän ilmoitusta Avangardin käyttöönotosta epäuskottavana.

– Emme vahvista Venäjän kuvausta Avangardin suorituskyvystä, Pentagon totesi tiedotteessa.]Yhdysvallat tarkasti vuoden 2010 Start-sopimuksen nojalla Venäjän Avangard-ohjelman tämän vuoden marraskuussa. Yhdystysvaltojen puolustusministeriö Pentagon on pitänyt Venäjän ilmoitusta Avangardin käyttöönotosta epäuskottavana.

– Emme vahvista Venäjän kuvausta Avangardin suorituskyvystä, Pentagon totesi tiedotteessa.
USA epäilee koko aseen olemassaoloa.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 29, 2019, 00:30:05
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 25, 2019, 08:56:37
On sanottu, että venäläiset ja Venäjä-mieliset trollit muokkaavat mielipiteitä foorumeilla ja mediassa. On esitetty esimerkkejä Venäjän piilovaikuttamisesta Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Suomen kohdalla yksittäisistä esimerkeistä ei ole juuri esitetty vedenpitävää näyttöä, mutta on kuitenkin vihjattu että esimerkiksi MV-lehden taustalla saattaa olla Putinin joukkojen salainen tiedotustoiminta. Dosentti Bäckman puolestaan on itse antanut vihjeitä toimintansa venäläismielisyydestä.

Kun otetaan huomioon se, että hommafoorumi on yksi Suomen suurimmista foorumeista ja se, että Venäjän on kerrottu yrittävän vaikuttavan nimenomaan äärioikeistoon ja se, että Venäjän foorumitrolleja ylipäätään on olemassa, on käytännössä lähes varmaa, että hommafoorumilta näitä toimijoita löytää, jos ylipäätään mistään.

Tuollaista tuli mieleeni, kun luin hommafoorumin sotahistoriaketjua. Jo aikaisemmin olen miettinyt asiaa, koska jotkut kirjoittajat ovat olleet epäilyttävän voimakkaasti Venäjä-mielisiä.

On varmasti opportunistisia sosiopaatteja, jotka voivat aidosti uskoa johonkin äärioikeistolaiseen ideologiaan (käsittää laajassa mielessä vinon pinon Norjalaisen joukkomurhaajan Breiviikin kaltaisten kaistapäiden manifesteja), mutta suurin osa äärioikeistosta rakentuu kuitenkin pelkureista. Kyse äärioikeistolaisuudessa suurimmalle osalle on pelottavia asioita kohtaan koetusta primitiivireaktiosta.

Jos nyt sitten mietittään keinoja, joilla äärioikeistolaisten määrää populaatiossa nostetaan, liittyvät ne keiskeisesti pelotteluun.

Se työ, jota esimerkiksi Venäjän trollit tekevät, on nimenomaan ihmisten pelottelu esimerkiksi maahanmuuttajien aiheuttamilla ongelmilla (mikä tahanasa pelottelu kelpaa).

Tarve reagoida pelottaviin asioihin kasvaa ja ainoat henkilöt, jotka antavat vaikutelman kyvykkyydestään ratkaista pelkoa aiheuttavat uhat ovat autoritääriset johtohahmot; parhaimmassa tapauksessa aurotitääriset johtohahmot, jotka viestivät pitävänsä näitä pelkotiloja oikeutettuina.

Putin on diktaattorina autoritäärinen johtaja ja esimerkiksi Suomen äärioikeistosssa kuten persuissa luotetaan tutkimusten mukaan ulkomaalaisista poliitikoista enitien juuri Putiniin tai nykyään myös Trumpiin; henkilöihin jotka ovat voimakkaan autoritäärisiä. Persujen äänestäjäkunnassa on jo nyt yllättävän paljon porukkaa, jotka avoimesti fanittavat Stalinia. Venäläisyys nähdään äärioikeistossa toisin sanoen pienempänä pahana kuin liberalismi, koska jälkimmäinen pelottaa enemmän.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - joulukuu 29, 2019, 00:49:57
Edellinen kommentti on tottakai pelkkää roskaa.
Ei Suomessa ole edes järin äärioikestoa, kun liberaalipuolue kuoli jo ajat sitten. Eikä ole talousliberaali oikeisto oikein noussut.
Kansallismielinen konservatiivisuus toki nousee, mistä olen mielissäni. Sehän toki ei ole järin ääriajattelua, vain perinteistä konservatiivista ajatusmallia, jota Kokoomus harjoitti 50 vuotta sitten, nyt Perussuomalaiset.

PS:n ajattelu pohjautuu perinteiseen suomalaisuusaatteeseen, kansallismielisyyteen, jota tuskin kukaan voi pitää minään järin radikaalina aatteena, kun konservatiivinen ajattelu on sen pohjana? Toki nykymediassa mikä tahansa kansallismielisyys leimataan ääriajatteluksi, mutta se johtuu lähinnä vihervasemmistolaisen median luomasta leimasta. Heille kaikki sosialidemokratiasta oikealle oleva ajattelu on "äärioikeistolaisuutta". Median vihervasemmistolaisuuden tunnemme, sitä tyrkytetään meille HS:n ja YLE:n kautta suuhumme jatkuvasti. Mannerheim on homoneekeri, suomalaiset sotilaat 1940-luvulla natseja, tätähän he työntävät mieliimme.

Monikulttuuri on hyvää, Afrikka ja Lähi-itä tänne, se on hyvää. Tuollaista paskaa työntävät kurkkuumme. Mitäs jos ajattelisimme itse ilman tuollaista mediaa?
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 29, 2019, 01:25:44
"Fasismin tieltä väistyvät ensin faktat" -Kari Enqvist (https://yle.fi/uutiset/3-9738847)

Toopen yllä harjoittama eristiikka (epäasiallinen väittelytaito (https://journal.fi/tt/article/view/56821/18934)) kiteyttää hyvin tuon, minkä Enqvist esittää.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Toope - joulukuu 29, 2019, 01:46:14
Lainaus käyttäjältä: Kansan syvät rivit - joulukuu 29, 2019, 01:25:44
"Fasismin tieltä väistyvät ensin faktat"
Ja fiksuutta on esittää toisten latteuksia.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: -:)lauri - joulukuu 29, 2019, 02:47:08
Myös maailmankuulu hiukkasfyysikko Brian Cox tulee ottaneeksi - joskin toisessa asiayhteydessä - kantaa tuohon Toopen harjoittamaan eristiikkaan (https://www.wikiwand.com/fi/Eristiikka) toteamalla, että: "Being anti-expert – that's the way back to the cave". -Guardian (https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2016/jul/02/professor-brian-cox-interview-forces-of-nature)
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Laika - joulukuu 29, 2019, 07:06:20
Silmiini osui Emma Goldmanin ja Alexander Berkmanin kirjoitus (https://theanarchistlibrary.org/library/emma-goldman-alexander-berkman-bolsheviks-shooting-anarchists) tammikuulta 1922:

Dear Comrades, — The persecution of the revolutionary elements in Russia has not abated with the changed political and economic policies of the Bolsheviki. On the contrary, it has become more intense, more determined. The prisons of Russia, of Ukraina, of Siberia, are filled with men and women — aye, in some cases with mere children — who dare hold views that differ from those of the ruling Communist Party. We say "hold views" advisedly. For in the Russia of to-day it is not at all necessary to express your dissension in word or act to become subject to arrest; the mere holding of opposing views makes you the legitimate prey of the de facto supreme power of the land, the Tcheka, that almighty Bolshevik Okhrana, whose will knows neither law nor responsibility.

Naiiviudestaan huolimatta pasifistinen anarkisti ainakin ymmärtää, ettei hänelle ole hyödyllistä räjäyttää itseään pelkästään koska joku ulkopuolinen käskee niin. Hukkaan vallankumouksellisella Venäjällä ei joutunut filosofiakaan, vaan elämä itse. Minulle ei ole ikinä selvinnyt, mitä sellaisella uhrilla yritettiin maksaa. Ehkä nykyajan ihmisen pitäisi sen vuoksi kysyä paitsi mitä uhrilla esitetään saavutettavan, myös mikä on vaadittu uhri. Rehellinen kirjanpitäjä kirjaisi kai, että menneisyys on täynnä katumusta.

Neuvostoliitto ei ollut anarkistien tarkoittama sosialistinen paratiisi, vaikka he istuivat sen vankiloissa. Mustan huumorikäsitykseni vuoksi en voi olla väliin muistuttamatta itseäni siitä.
Otsikko: Vs: Minne maailma on matkalla?
Kirjoitti: Saares - joulukuu 29, 2019, 11:35:56
Lainaus käyttäjältä: Kansan syvät rivit - joulukuu 29, 2019, 00:30:05
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 25, 2019, 08:56:37
On sanottu, että venäläiset ja Venäjä-mieliset trollit muokkaavat mielipiteitä foorumeilla ja mediassa. On esitetty esimerkkejä Venäjän piilovaikuttamisesta Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Suomen kohdalla yksittäisistä esimerkeistä ei ole juuri esitetty vedenpitävää näyttöä, mutta on kuitenkin vihjattu että esimerkiksi MV-lehden taustalla saattaa olla Putinin joukkojen salainen tiedotustoiminta. Dosentti Bäckman puolestaan on itse antanut vihjeitä toimintansa venäläismielisyydestä.

Kun otetaan huomioon se, että hommafoorumi on yksi Suomen suurimmista foorumeista ja se, että Venäjän on kerrottu yrittävän vaikuttavan nimenomaan äärioikeistoon ja se, että Venäjän foorumitrolleja ylipäätään on olemassa, on käytännössä lähes varmaa, että hommafoorumilta näitä toimijoita löytää, jos ylipäätään mistään.

Tuollaista tuli mieleeni, kun luin hommafoorumin sotahistoriaketjua. Jo aikaisemmin olen miettinyt asiaa, koska jotkut kirjoittajat ovat olleet epäilyttävän voimakkaasti Venäjä-mielisiä.

On varmasti opportunistisia sosiopaatteja, jotka voivat aidosti uskoa johonkin äärioikeistolaiseen ideologiaan (käsittää laajassa mielessä vinon pinon Norjalaisen joukkomurhaajan Breiviikin kaltaisten kaistapäiden manifesteja), mutta suurin osa äärioikeistosta rakentuu kuitenkin pelkureista. Kyse äärioikeistolaisuudessa suurimmalle osalle on pelottavia asioita kohtaan koetusta primitiivireaktiosta.

Jos nyt sitten mietittään keinoja, joilla äärioikeistolaisten määrää populaatiossa nostetaan, liittyvät ne keiskeisesti pelotteluun.

Se työ, jota esimerkiksi Venäjän trollit tekevät, on nimenomaan ihmisten pelottelu esimerkiksi maahanmuuttajien aiheuttamilla ongelmilla (mikä tahanasa pelottelu kelpaa).

Tarve reagoida pelottaviin asioihin kasvaa ja ainoat henkilöt, jotka antavat vaikutelman kyvykkyydestään ratkaista pelkoa aiheuttavat uhat ovat autoritääriset johtohahmot; parhaimmassa tapauksessa aurotitääriset johtohahmot, jotka viestivät pitävänsä näitä pelkotiloja oikeutettuina.

Putin on diktaattorina autoritäärinen johtaja ja esimerkiksi Suomen äärioikeistosssa kuten persuissa luotetaan tutkimusten mukaan ulkomaalaisista poliitikoista enitien juuri Putiniin tai nykyään myös Trumpiin; henkilöihin jotka ovat voimakkaan autoritäärisiä. Persujen äänestäjäkunnassa on jo nyt yllättävän paljon porukkaa, jotka avoimesti fanittavat Stalinia. Venäläisyys nähdään äärioikeistossa toisin sanoen pienempänä pahana kuin liberalismi, koska jälkimmäinen pelottaa enemmän.

Ainoa mahdollinen uhka tulee Venäjältä. Putinille uhkana on länsimainen demokratia koska se mahdollistaa vallanvaihdon hänelle tuhoisin seurauksin.