Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yhteiskunta / Vs: Poikkeustila, valmiuslaki ja hallituksen toiminta koronan ehkäisemisessä
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 10:44:21 »
Eihän täällä busseissa mikään maskipakko ole ollut tai jos onkin, niin ei sitä ole sataprosenttisesti noudatettu.

Maskipakosta luistaminen on luonnollinen reaktio. Jos täydessä yökerhossa saa hillua tuntitolkulla ilman maskia, niin miksi tyhjässä bussissa pitäisi käyttää vartin matkalla maskia?
2
^
Tässähän käy selvästi niin, että me ollaan Naton jäseniä ennen kuin selviää mitkä F35-koneet ostetaan.
3
Tekniikka / Vs: Ohjelmointi
« Uusin viesti kirjoittanut Viihde- ja hömppäpöhinä tänään kello 10:22:03 »
^
Tämän uudistuksen jälkeen meillä töissä on vielä ainakin yksi php-html-applikaatio ja yksi hyvin pieni php-html-applikaatio, mutta olettaisin, että näidenkin kohdalla tullaan ennemmin tai myöhemmin siirtymään Pyyttonilla värkättyyn backendiin ja johonkin Reactin kaltaiseen frontend-kirjastoon.
4
Samalla kun toiset miettivät oliko ruotsalainen Von Döbeln todellakin Suomen sodan sankari ja taitavin sotilas sotavuosina 1808-1809, uuden ajan sotilasmahti eli NATO on lähettänyt arvovaltaisen ryhmän antamaan vinkkejä suomalaisille hävittäjähankintaakin koskien.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee Suomessa. Hänen mukanaan Suomeen saapuu Nato-jäsenmaiden suurlähettiläistä koostuva Pohjois-Atlantin neuvosto.
Stoltenberg ja neuvosto tapaavat tänään presidentti Sauli Niinistön Presidentinlinnassa. Stoltenberg ja Niinistö pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.
Lisäksi muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaavat kumpikin sekä Stoltenbergin että Pohjois-Atlantin neuvoston.
Stoltenbergilla ja Nato-suurlähettiläillä on Helsingissä varsin tiivis ohjelma, johon kuuluu esimerkiksi vierailu eduskunnassa, tutustuminen Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan.
Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaavat vieraat.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Atlantin neuvosto saapuu Suomeen. Suomesta Stoltenberg ja neuvosto jatkavat matkaansa huomenna Ruotsiin,...

Tässä alkaa olla jännät paikat. Päätöksen hetki lähestyy.
5
Tekniikka / Vs: Ohjelmointi
« Uusin viesti kirjoittanut Viihde- ja hömppäpöhinä tänään kello 10:12:51 »
Meillä ruvetaan töissä värkkäämään jo toista isoa portaalia uusiksi ja valitun kehityspolun perusteella minunkin ehkä kannattaisi ihan tosissaan alkaa opetteleen Pyyttonia. Pyyttonia olen kirjoitellut noilla tekoälykursseilla, mutta niissä se Pyyttonin kirjoittaminen on ollut proseduraalista kun tekoälykurssit eivät varsinaisesti ole olleet pyyttonikursseja. Ja koska tämä meidän uuden web-applikaation backendissä koodi tuskin tulee olemaan proseduraalista, pitää ottaa Pyytton backend-kielenä nyt kunnolla hallintaan.

Uuden portaalin frontend tullaan tekemään Reactilla. React onkin minulle sitten enempi tuttu, mutta tämä tarkoittaa senkin kohdalla, että sitäkin taitoa on syytä alkaa säännöllisesti päivittämään.

Tämä uudistus ei tule ainakaan toistaiseksi vaikuttamaan omiin työprojekteihini, sillä toimin vanhojen PHP-HTML-projektiemme ylläpito- ja kehitystehtävissä, mutta ainakaan näitä nyt mulla vastuualueinani olevia vanhoja järjestelmiä ei tulla ylläpitämään enää vuoden 2024 jälkeen, joten nyt olisi kolme vuotta aikaa ottaa Pyyttoni kunnolla haltuun.
6
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER tänään kello 10:08:33 »
Suosittelen kaikille ammattilaisille Makitan akkukäyttöistä puhallinta. Se on uskomattoman tehokas ja ääni on polttomoottorikäyttöisiin verrattuna vain matalaa huminaa, joka ei juurikaan kantaudu seinien läpi sisätiloihin. Toki joku häiriintyy siitäkin.

https://www.netrauta.fi/akkulehtipuhallin-makita-lxt-dub362pt4-2x18v-4x5-0ah-akuilla

Näin.

Lehtipuhallukseen kannattaa käyttää akkukonetta, siitä ei liene epäilystäkään. Husgvarnalla on ihan ammattitason pelejä.  Ne on ruotsalaista huipputekniikkaa.   https://www.woodsman.fi/husqvarna-525ib-akkupuhallin/p/9679155-02/
7
Yhteiskunta / Vs: Rasismi, yleisketju
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 09:53:23 »
Afrikan Tähti on muistaakseni aika yksinkertainen peli, jossa heitetään noppaa ja liikutaan pelilaudalla nopan osoittama määrä pisteitä eteenpäin. Välillä tulee yllätyksiä suuntaan tai toiseen. Joko hyvä onni potkaisee tai huono tuuri iskee. Mikä tässä asetelmassa tekee pelistä rasistisen? Sekö, kun kuviteltu eurooppalainen reissaa Afrikassa siirtomaaherran tyylillä? Miten peliä pitäisi muuttaa, että se ei olisi rasistinen?

Wikipedia: "Rasismi on oppi tai ideologia, jonka mukaan rodulliset tai etniset erot ihmisryhmien välillä oikeuttavat ryhmien välisen epätasa-arvon."

Julistaako peli edellä mainittua ideologiaa?

Kun lukee Wikipedian artikkelia, saa käsityksen, että rasismia on monenlaista ja joka paikassa. Herää ajatus, käytetäänkö todellista tai oletettua rasismia vallankäytön välineenä. Tarkoitan sitä, että rasismin leimoja lyödään mielivaltaisesti milloin minnekin tai ollaan lyömättä, ja tällä tavalla ohjaillaan asioita. Rasismisyytös on vahva ase politiikassa.

Wikipedian luvussa "Rodun ylivalta" lukee mm. seuraavaa:

"Toinen rasismin muoto liittyy rotupuhtauteen, jonka kannattajat pyrkivät estämään kielloin rotujen tai kulttuurien sekoittumisen. Rotusyrjintä on määritelty tiettyyn rotuun tai etniseen ryhmään kuuluvien suosimiseksi tai johonkin tiettyyn rotuun tai etniseen ryhmään kuuluvien syrjinnäksi esimerkiksi työelämässä, oikeudenkäytössä, julkisissa palveluissa tai asunnon vuokrauksessa."

Ongelma on helppo kiertää, kun ei puhuta rodusta vaan kantakansalaisista tai uskonnon edustajista tai mitä nyt keksitään. Juutalaisilla esimerkiksi on sääntönsä siitä, kuka voi olla juutalainen. Juutalaiseksi tulemisesta ei ole tehty helppoa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisuuteen_k%C3%A4%C3%A4ntyminen

Sitä paitsi positiivisen rasismin katsotaan olevan OK. Pahasta asiasta tuleekin hyvä, kun siihen lisätään etuliite.

Wikipedian artikkelissa mainitaan myös jotain, mikä saa etnonationalistien puntit tutisemaan: "Toinen rasismin muoto liittyy rotupuhtauteen, jonka kannattajat pyrkivät estämään kielloin rotujen tai kulttuurien sekoittumisen."

Monikulttuurisuus? Eikös se ole rasismia? Siinähän lähtökohtana on monta kulttuuria samassa maassa eikä yksi sekoittunut kulttuuri. Monikultturistit yrittävät estää tulokaskulttuurien assimiloitumisen valtakulttuuriin eli kulttuurien sekoittumisen.

Nähtäväksi jää, pysyvätkö japanilaiset ja taiwanilaiset rasisteina ja etnisesti entisenlaisina, vai antavatko hekin joskus tulevaisuudessa saarensa muuttua Haiti II:ksi ja Haiti III:ksi. Minkähänlaisia mikrosiruja saarilla sen jälkeen tuotetaan. Aina vain hienompia tietenkin, kun saarille tulee lahjakkaita moniosaajia.

Positiivisesta syrjinnästä vielä sen verran, että Yle Areenan ohjelmassa rasismin historiasta, johon aikaisemmin viittasin, haastatellaan professoria, joka suhtautuu varauksellisesti positiiviseen syrjintään. Hänen mielestään tietyille ryhmille myönnetyistä erioikeuksista tulee ryhmän näkökulmasta katsottuna saavutettuja etuja, joista ei haluta myöhemmin luopua, vaikka olosuhteet olisivat muuttuneet sellaisiksi, ettei etuja syrjinnän vuoksi enää tarvittaisi.

Kukaan ulkopuolinen ei uskalla tehdä aloitetta etujen purkamiseksi, koska ehdottaja leimataan rasistiksi. Tilapäisiksi tarkoitetut edut ja helpotukset joillekin etnisille ryhmille jäävät siis pysyviksi etuoikeuksiksi, jolloin koko asetelma on kääntynyt päälaelleen. Joidenkin mielestä näin pitää ollakin, koska tällä tavalla maksetaan hintaa vuosisataisesta sorrosta, jonka kohteena tietty ryhmä on ollut. Jotkut taas katsovat, ettei se, että jonkun ihmisen isoisänisoisänisoisä on ollut orjana 1700-luvulla, saisi antaa hänelle etuoikeutta opiskelupaikkaan tai muuhun asiaan ohi toisen ihmisen, jonka esi-isät eivät ole olleet orjina 1700-luvulla. Orjat ja orjanomistajat ovat olleet eri ihmisiä eri ajassa kuin missä nyt elämme. Pitäisikö nykyisten suomalaistenkin saada hyvitystä Isonvihan vainoista?


(Kirjoitin tämän tekstin vahingossa "keskustelua" -ketjuun. Virheen huomattuani kopioin sen tänne ja poistin alkuperäisestä paikasta.)
8
Yhteiskunta / Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Uusin viesti kirjoittanut Brutto tänään kello 09:40:03 »
Sanna Marin on ollut Suomelle oikea onnenpotku. Kauhulla voi ajatella vaikka Antti Rinnettä luotsaamassa Suomi-laivaa koronan karikossa, tai Petteri Orpoa. Keskustalle ei ole kunnian kukko laulanut eikä laula nytkään. Kurvinen ja Saarikko isottelevat, muttei heistä yhdessäkään Kekkoseksi ole.

Antaisin ison osan kunniasta Krista Kiurulle, jonka jääräpäisyys on toiminut lukkona koronatoimien höllentämistä vastaan. Ilmeisesti kuitenkin Marinin nuorekas taustajoukko luokitteli Kiurun boomeriksi ja sai siten pääministerin avaamaan Suomen aivan liian aikaisin.
9
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut Brutto tänään kello 09:34:21 »
Suosittelen kaikille ammattilaisille Makitan akkukäyttöistä puhallinta. Se on uskomattoman tehokas ja ääni on polttomoottorikäyttöisiin verrattuna vain matalaa huminaa, joka ei juurikaan kantaudu seinien läpi sisätiloihin. Toki joku häiriintyy siitäkin.

https://www.netrauta.fi/akkulehtipuhallin-makita-lxt-dub362pt4-2x18v-4x5-0ah-akuilla

10
Yhteiskunta / Vs: Poikkeustila, valmiuslaki ja hallituksen toiminta koronan ehkäisemisessä
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi tänään kello 09:33:49 »
HSL ja VR luopuvat maskipakosta joukkoliikenteessä
Helsingin seudun liikenne HSL ja VR ilmoittivat maanantaina luopuvansa kasvomaskin käyttöpakosta joukkoliikenteessä. Uusi käytäntö astuu voimaan heti.

Samalla maskipakko poistuu yleisistä matkustus- ja lippuehdoista.

HSL kuitenkin kehottaa matkustajia edelleen käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä kansallisen maskisuosituksen mukaisesti.

Maskipakko on ollut voimassa Helsingin seudun joukkoliikenteessä maaliskuusta 2021 alkaen.

– THL:n riskitaulukossa tartunnan riski on arvioitu kaupunkijoukkoliikenteessä matalaksi. Myös VTT:n tutkimukset tukevat tätä näkemystä. Joukkoliikenne onkin palvellut turvallisesti koko korona-ajan, HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen sanoo tiedotteessa.

Maskipakko poistuu samanaikaisesti myös VR:n junista.Eihän täällä busseissa mikään maskipakko ole ollut tai jos onkin, niin ei sitä ole sataprosenttisesti noudatettu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10