Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Henkisyys / Vs: Itämaiset uskonnot (buddhalaisuus, hindulaisuus jne.)
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 10:49:34 »
Kuten olen yrittänyt jankuttaa, mielestäni tiede sopii ihmisryhmien välille koko lajia yhdistäväksi tekijäksi. Eivät uskonnot. Mutta mikrotasolla eli yksittäisen ihmisen kohdalla tiede ei välttämättä riitä yhtään sen enempää kuin riittää 50 cm kuminauha housunreunaan silloin kun housuja käyttävän ympärysmitta on 100 cm. Joustaa jonkin verran, mutta ei tarpeeksi pitkälle.

Nyt kun tiede ei toistaiseksi meille muuta kerro kuin että kuolema on piste, niin millä tavalla sen pitäisi tyydyttää yksittäistä ihmistä henkisellä tasolla? Tyydyttää varmaan joitakuita, mutta ei se nyt niin mene että one size fits for all.

En näe mitään eroa siinä että onko päättäjänä pappi, imaami, keisari, tiedepeikko tai mikä tai kuka hyvänsä, jos pyrkimyksenä on päästä päättämään muidenkin puolesta miten näiden tulee ajatella. Itseasiassa epäilen että tiedekin hyötyy erilaisuudesta. Jos me kaikki olisimme yhtä ja samaa, ihan sama vaikka olisimme kastematoja.

No sen "henkinen taso tarkoittaa tunnetta ja tunteellahan ihminen viimekädessä ja aina muutenkin tekee valintojaan.

Tässä elämäss tunne voi auttaa, jopa silloin, kun sen itsekin ymmärtää perustuvan toiveisiin.
Tunnetiloissahan ihminen tuntee elävänsä ja olevansa olemassa.

Liiaksi ei silti kannata itseään pettää ja takertua suuriin lupauksiin.

Jos tilanne olisi esim. tämmöinen äärimmäinen että perheen lapsi on raiskattu ja kuristettu hengiltä, niin ehken ensimmäisinä menisi vanhemmilleen sanomaan että saattehan te pettää itseänne ja takertua toiveisiin, mutta loppu mikä loppu ja siellä se nyt sitten teidän lapsenne raato mätänee haudassa, get over it.

Ihminen on siitä jännä eläin ettei oikein jaksa elämää ilman merkitystä, tarkoitusta, hyvitystä ja jonkinlaista onnellisehkoa lopputulemaa.

Onpas sinulla luova mielikuvitus, kun tuollaisen esimerkin poimit "sielusi syvyydestä.

Puhuin siis siitä, että henkisyys tarkoittaa tunne-elämyksiä..

Minulle henkisyyteen liittyy tiukasti oikeudenmukaisuus. Se se vasta kamalalta tuntuu että mitä tahansa pahaa voi tehdä, eikä siitä seuraa yhtikäs mitään. Helvetti tai katoaminen ovat mielestäni huonoja seuraamuksia. Parempi on se, että tekijä joutuu itse kärsimään siitä minkä on toisille tehnyt. Ei enempää, ei vähempää.

Tunne-elämys se on sekin että oikeus toteutuu. Se ei toteudu, jos voi syöksyä Jeesuksen helmojen alle, näyttääkseen sieltä pitkää nenää. Eikä toteudu, jos kuolema on loppu.

No mikäs siinä "henkisyys" on siis sinulle käyttökelpoinen sana ja ilmaus.

Puhun kuitenkin enemmän itsetuntemuksesta ja siitä mitä asioilla useimmiten tarkoitetaan sanojakin käytettäessä.
Mainitsemillasi asioilla ei useinkaan tarkoiteta sitä jumalallista henkisyystavoitetta jota ihmiset uskoltaan edellyttävät.

Oikeudenmukaisuus on toki tarpeellinen hyve, jota ihmiset vaativat useimmiten enemmän toisiltaan, kuin itseltään.
2
Vapaa sana / Vs: Uudissanoja keksitty (omia tai vieraiden)
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi tänään kello 10:35:48 »
Törmäsin hauskaan ja minulle uuteen sanaan sääliö.

Ihastuin sanaan oitis, sillä ei jäänyt epäselväksi, mitä se tarkoittaa. Olin innoissani löydettyäni aivan uuden käyttökelpoisen sanan. Varmuudeksi tein sanalle haun googlella varmistaakseni, että se tosiaan on uusi sana. Mutta mitä vielä! Urbaanisanakirjaan se on lisätty jo vuonna 2007 ja muitakin hakutuloksia sanalle löytyi. Olinpa sääliö, kun kuvittelin johonkin uuteen törmänneeni  ::)
3
Yhteiskunta / Vs: Vaalitentit
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER tänään kello 10:34:28 »
En kaipaa eduskuntaan hiljaisia harmaita hissukoita, vaan ihmisiä jotka ajavat asiaansa tunteella ja sanovat suoraan mitä ajattelevat. Ympäripyöreä mitäänsanomattomuus ei ole enää muodissa.

Veit jalat suustani!

Aamukahvilla julistin, että onpa mainiota kun vihdoinkin Suomessa aletaan puhua asioista niillä nimillä ja sillä intensiteetillä mikä on tarpeen.

Vaalikeskusteluissa alkaa olla jotain sitä samaa kun oli joskus 70-luvun alussa, kaikki odottivat (pelko persiissä)mitä Vennamo tai Ehrnroti seuraavaksi sanoo. Nyt selvästi leijuu uhka ilmassa, Marinin ajattelun kiistäminen ja hänen suututtamisensa saa välitöntä ja iskevää palautetta. Myös Purralta voi odottaa suoraviivaista sanomaa. Jopa Essayah on vuosien varrella oppinut terävyyttä, muistattehan että Soinikin istui muutamat vaalit aika hiljaa kunnes julistus alkoi.

Tykkään siitä, että ollaan täysillä, tai ainakin tosissaan, ajatusten takana. Ohisalo on mukava valinta, sillä hän on sitoutunut asiaansa muttei ole turhan aggressiivinen eli on noiden tapojen kompromissi. Kansa näyttää palkitsevan sen äänestämällä 90%:sesti muita puolueita, mikä on mielestäni väärin, tyhmää ja kohtuutonta. Eipä silti, on aivan sama saako 5 vai 15 edustajaa, jos ei pääse hallitukseen vaaankieleksi. Onneksi muut puolueet ovat vuosien varrella ottaneet kiitettävästi vihreiden teemoja myös omikseen. Se on tärkeä saavutus, ehkä paljon suurempi kuin heidän oma kannatuksensa. Puolue kärsii mutta aate on levinnyt yli 50%.
4
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut Brutto tänään kello 10:31:04 »
Näkisin kyllä mielelläni jonkin laskelman (mielelläni Motivan) siitä, että sulattamaton pakastin olisi muka hyvä lämmönlähde, parempi kuin varsinaiset lämmönlähteet.

Kukaan ei väittänyt että se olisi parempi tai edes yhtä hyvä lämmitin, mutta talvikauden sähkölaskua ei suorasähkölämmitteisessä talossa pysty alentamaan yhtään sulattelemalla pakastimia tai vaihtamalla kodinkoneita uusiin. Vaikka led-valaisimet vaihdettaisiin vanhoihin tehottomiin hehkulappuihin, ei sähkölasku siitä talvella kasvaisi.

Kaikki sähköä kuluttavat kodinkoneet muuttavat sähköenergiaa lämpöenergiaksi (eivät siis valoksi tai liike-energiaksi), ja se hukkalämpöenergia on ihan samaa lämpöenergiaa (suorasähkölämpöä) kuin lämpöpattereiden tuottama lämpöenergia. Hukkalämmön kilowattitunnin hintakin on täsmälleen sama kuin sähkölämmittimen kuluttaman sähkön hinta.
5
Yhteiskunta / Vs: Eduskuntavaalit 2023
« Uusin viesti kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo tänään kello 10:22:55 »
^
Ihan samaa huutoa tulee Saarikon suusta, kun joutuu vastatusten Ohisalon kanssa. Kepulle Vihreiden tavoitteet on kauhistus :D

Katsotaan sano totuuden torvensoittaja - luulisin.

Mutta en tiedä...

Muisto Keijo Kullervo
6
Yhteiskunta / Vs: Eduskuntavaalit 2023
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi tänään kello 10:11:33 »
^
Ihan samaa huutoa tulee Saarikon suusta, kun joutuu vastatusten Ohisalon kanssa. Kepulle Vihreiden tavoitteet on kauhistus :D
7
Yhteiskunta / Vs: Eduskuntavaalit 2023
« Uusin viesti kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo tänään kello 09:53:27 »
Katsoin 1.tv kautta perussuomalaisten, SDP ja kokoomuksen puoluejohtajien väittelyn eilen.

Kun kolme puoluejohtajaa tappeli kynsien ja raapien kuin leijonat vallasta?

Pelottavaa vallan tavoittelua...

Muisto Keijo Kullervo

PS. Todella toivon keskustan puheenjohtajan aikanaan tyytyvän asiallisempaan puheen antiin. Silloin tulee hyvää Suomen kansalle.

Muisto Keijo Kullervo
8
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 09:47:50 »
Fortum kylmälaitteista:
Lainaus
Säästömahdollisuudet
MITOITUS: Valitse laitteet taloutesi kulutuksen mukaan. Yksi iso jääkaappi on parempi kuin kaksi pientä. Kaksi pienempää pakastinta saattaa olla yhtä isoa pakastinta parempi ratkaisu marjastajalle ja kotipuutarhurille. Silloin ensimmäisen pakastimen tyhjennyttyä se voidaan sammuttaa odottamaan seuraavan vuoden satoa.

SIJOITTAMINEN: Säästö syntyy eniten, kun et sijoita kylmälaitetta keittiökalusteisiin etkä lähelle lämmönlähdettä: auringon paiste, lämpöpatteri, liesi, uuni, piippu, lattialämmityskaapeli laitteen alla

SÄÄTÖ: Joissain uusimmissa malleissa on laitteen ulkopuolella elektroninen näyttö, joka kertoo laitteen sisälämpötilat ja voit säätää niitä helposti. Voit säätää lämpötilat myös erillisellä lämpömittarilla, jonka annat olla useamman tunnin paikoillaan ruokatarvikkeita lisäämättä tai ovea aukomatta. Jos pidät kylmälaitetta yhden asteen liian kylmänä, se kuluttaa noin 5% ylimääräistä energiaa.

SULATUS, PAKASTUS, HUURTUMINEN: Jos pakastimeen on kertynyt paksu jääkerroksen, se alkaa käyttämään enemmän sähköä ja on silloin hyvä sulattaa. Sulatus kannattaa tehdä kovalla pakkasella, jolloin tuotteet voi nostaa ulos sulatuksen ajaksi. Tarkista sulatustarve käyttöohjeesta, joissakin malleissa on automaattinen sulatustoiminto. Pakastimen pakastustoiminto kannattaa laittaa päälle silloin, kun jäädyttää ison määrän tuotteita kerrallaan. Jäädytettävät tuotteet sijoitetaan niille tarkoitettuun pakastustilaan, jolloin jäätymättömät tuotteet eivät jäähdytä pakastimen sisälämpötilaa. Käyttöohjeesta löydät kertapakastuksen maksimimäärän ja ohjeet. Jos jääkaapissa tai pakastimessa esiintyy huurtumista, saattaa syynä olla vika tiivisteissä (jolloin laite kannattaa vaihtaa), ovi on jäänyt auki tai tuotteita ei ole viilennetty riittävästi ennen kylmälaitteeseen sijoittamista. Jääkaapissa nestemäiset tuotteet kannattaa aina varustaa kannella huurtumisen estämiseksi.

KÄYTTÖ: Pidä tavarat järjestyksessä, jäähdytä tuotteet ennen kuin laitat ne kylmälaitteeseen, älä pidä ovea auki pitkään. Huolellisella käytöllä voit säästää 15 - 50 % laitteen sähkönkulutuksesta.
9
Yhteiskunta / Vs: Poliisiasiaa
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 09:45:14 »
Otteita Iltalehden uutisesta liikenneonnettomuudesta:

Sitä vastoin perässä tulleen tukkirekan jarrutus ei onnistunut. Yhdistelmäajoneuvo kyllä pysähtyi, mutta sen perävaunu luisui hallitsemattomasti sivulle kohti bussipysäkkiä.

Perävaunu iskeytyi taka-akseliensa kohdalta päin poliisin Volkswagen Transporteria lingoten sen kokonaan pois maantieltä.

43-vuotias rekkamies sai syytteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.


Miten oikeudessa kävi? Tuomittiinko rekan kuljettaja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta?

Poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja oikeus tuomitsee - näinhän sen ajatellaan menevän. Mutta eihän se mene silloin, kun tapaukseen liittyy poliisi, joka haluaa käyttää oikeutta oman kostonsa välikappaleena.

Jatkoa uutisesta:

Loukkaantunut poliisimies syytti itse rekkamiestä astetta ankarammin. Hän katsoi, että rekkamies oli syyllistynyt törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lapin käräjäoikeus päätyi samalla kannelle kuin poliisimies.


Jos poliisi hoitaa tutkinnan ja syyttämisen, tarvitaanko tuomariakaan enää. Enkä tuomitsemisenkin voisi antaa poliisin tehtäväksi?

Kaikki eivät ole samanarvoisia.

Päivänlehti: Oulun poliisilaitos kertoo, kuinka hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi jalankulkijaan Oulun keskustassa sunnuntaina kello 16 jälkeen. Poliisipartio oli matkalla kiireelliselle hälytystehtävälle.

Poliisiautossa oli kytkettynä sekä hälytysvalot että hälytysäänet. Alustavan tiedon mukaan jalankulkija sai onnettomuudessa vammoja ylä- ja alaraajoihin.


En tunne Oulua kaupunkina enkä onneksi asu siellä. Minulle on kuitenkin tullut käsitys, että nimenomaan Oulun poliisi on perinteisesti ollut Suomen pahimpia poliiseja. Vanha sananlaskukin viittaa siihen (kopioitu netistä): "Ookko nää Ou­lus­ta, pe­le­kääk­kö nää pol­lii­sia?

Pysähdyin hetken ajan Oulussa keväällä 2014 matkalla Lappiin autonhakuostomatkalle ja näin törkeintä ja röyhkeintä poliisin kaahailua, mitä olen missään nähnyt. Poliisiauto ajoi kovaa vauhtia pitkin kevyen liikenteen väylää ja jalkakäytävää. Olen nähnyt poliisiautoja pihoilla ja toreilla ja jalkakäytävillä muuallakin, mutta en ajamassa tuhatta ja sataa. Paikka oli tämä. Olen ennenkin kertonut tästä tapauksesta.

Ilta-Sanomat on koonnut uutiseen joitakin poliisin rötöksiä ja niiden lieviä seurauksia.

Kun 178 kilometrin tuntinopeudessa menettää autonsa hallinnan märällä tiellä ja suistuu ojaan, poliisikin voi saada sakon, mutta vain perusmuotoisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tavallinen kansalainen saa rangaistuksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja menettää ajokorttinsa jo paljon alhaisemmista nopeuksista, vaikka onnettomuutta ei olisi tapahtunut, eikä pienintäkään vaaraa kenellekään ei olisi aiheutunut. Edellä mainittu tukkirekan kuljettajakin sai tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja nimenomaan poliisin vaatimuksesta, vaikka syyttäjä oli syyttänyt häntä vain tavallisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009468850.html
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2546ace-2e53-484c-be7d-b69057f21495
https://www.paivanlehti.fi/halytysajossa-ollut-poliisiauto-tormasi-jalankulkijaan-nuorehko-nainen-toimitettiin-sairaalaan/
Sivuja: [1] 2 3 ... 10