Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yhteiskunta / Vs: Rasismi, yleisketju
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 00:55:30 »
Ehkä pahinta on se että USA:ssa republikaanit tahtoo "wokena" kieltää lakien voimalla tästä keskustelemisen ettei edes yliopistoissa saa puhua tämmöisistä

Jos MrKAT olisi ostamassa asuntoa, jonka hintapyyntö olisi 200000 euroa, maksaisiko hän hinnan tuplana saatuaan tietää, että asunnon myyjä on tummaihoinen. Pyydetty hintahan olisi alihinta.

Vaikea tilanne, jos raha ei riittäisi kaksinkertaiseen maksuun. Jos kaupan peruisi, koska ei haluaisi ostaa asuntoa alinhintaan ja tuottaa myyjälle mielipahaa, silloinkin saattaisi jonkun mielestä syyllistyä rasismiin tyyliin "en osta mustalta". "Koska hinta on liian halpa" ei tuntuisi ehkä myöskään uskottavalta selitykseltä.
2
Vapaa sana / Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 00:14:16 »
Yksi ärsyttävä pikkujuttu alkavat olla nämä:Tämä kaivettiin punkkpihdeillä allekirjoittaneesta. Valitettavasti se sai surmansa toimenpiteen seurauksena. Jätän tarkemmin kertomatta mihin paikkaan se oli iskenyt. Sellaiseen, josta se olisi ollut hankala itse poistaa. Ainakin peiliä olisi tarvinnut. Otus oli kaivautunut jo syvälle.

Edellisellä kerralla ei ollut punkkipihtiä, joten kaivelin punkin neuloilla ja kaikella mitä keksin. Silloin se hajosi, ja aina vain sen kappaleita tuntui löytyvän, vaikka olin kaivanut jo useita millimetrejä syvän kolon. Yäk.

Punkin pistoa ei huomaa lainkaan. Myöskään sitä ei tunne, kun se kaivautuu ihon alle syvälle lihaan. Punkin huomaa vasta sattumalta, kun ihosta löytyy outo näppy tai rupi tai vastaava. Sitä ei heti edes hoksaa punkiksi. Kun vähän raapaisee, ilmestyvät näkyviin sätkuttelevät jalat. Näky on epämiellyttävä. Eensimmäinen punkki (se, mitä siitä pystyi näkemään) oli mielestäni erilainen kuin tämä viimeisin.

Minusta tuntuu, että tämä punkki putosi puusta ja meni sisälle kaula-aukosta. Touhusin nimittäin pihassa ja olin paljon puiden alla.
3
Yhteiskunta / Vs: Rasismi, yleisketju
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT Toukokuu 31, 2023, 23:57:30 »
Esimerkki rakenteellisesta rasismista eli piilorasismista.

Carlette Duffy lavasti talonsa valkoihoisen kodiksi ja tuplasi sen arvon
Asuntomarkkinoiden piilevä rasismi Yhdysvalloissa vie vähemmistöiltä valtavasti varallisuutta.

 - https://yle.fi/a/74-20034010

Tuo ei ollut ainoa, siinä on lisää esimerkkejä. Mutta voi ajatella mitä se vaikuttaa että mustat ei saa kerryttyä varallisuutta -> ei riitä rahaa  mennä  itse tai viedä lapsia ja lapsenlapsa yliopistokoulutukseen...
Jaahah, Juha von Bonsdorff sitten sanoi tv-uutisissa ( https://areena.yle.fi/1-62874888?autoplay=true ) tuon ääneen ja vielä lukujen kanssa, eli että tämä asuntomarkkinoiden epätasa-arvo eli rakenteellinen rasismi vie mustilta 150 miljardia euron edestä varallisuutta. Raha jonka he voisivat käyttää yritysten perustamiseen ja lastensa yliopistokoulutukseen.
4
Kulttuuri / Vs: Luolakarhun klaani: Löydä 5 virhettä
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi Toukokuu 31, 2023, 23:41:44 »
En ole aivan varma, muistanko oikein, mutta semmoinen mielikuva että kirjasarjan loppupuolella olisi esiintynyt Gro-Magnonin ihmisten hallussa pieniä veistoksia, jotka muistuttivat Willendorfin Venusta. Auel muistaakseni veti sen johtopäätöksen, että ne olivat Emon/Maaäidin kuvia, ja uskonnollisia symboleja.Yle Areenassa on todella mielenkiintoinen dokkari Historia: Willendorfin Venus . Siinä todetaan ensinnäkin, että veistoksen nimi on onnettomasti valittu, sillä kyseessä ei liene mikään hedelmällisyyssymboli tai -jumalatar. Tai ainakaan mikään seksisymboli tai pin-up.

Pikemminkin patsaat kuvasivat synnyttäneitä naisia, ehkä vaihdevuodet ohittaneita. On arveltu, että veistokset voisivat olla kunnianosoitus isoäideille. Isoäidit pitivät yhteisöä kasassa, kaitsivat lapsia silloin kun vanhemmat olivat metsästysretkellä. Heillä oli suuri määrä tarpeellista tietoa, esimerkiksi syötävistä kasveista, vesistöistä, tavoista lääkitä loukkaantuneita, lapsenpäästöstä jne..

Toisen teorian mukaan patsaat kuvaisivat jälleensyntymää. Vainajia laitettiin haudan lepoon niin, että punaokraa ripoteltiin heidän päällensä. Willendorfin Venus oli sivelty paksulla kerroksella punamultaa.

Muitakin teorioita on. 
5
Ihmisen elämä / Vs: Parisuhdeketju
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek Toukokuu 31, 2023, 23:10:53 »
Mutta jos yhtään on epäsuhtaa että toinen rakastaa ja toinen pitääkin kumppaniaan jonain kunhan joku onina, niin minusta se on äärimmäinen loukkaus sitä rakastavaa kohtaan.

Ja sitten vielä lapsia sen kusipään kanssa, jolle on ihan sama että se kumppani on juuri se joka hän on. Länsimaissa tuollainen tuntuu jo tunnevammaiselta.

En halua olla se tunteeton, enkä tunteellinen osapuoli. Ja jos olisin parisuhteessa sellaisen kanssa jota en rakasta, mutta hyötyisin hänestä, kokisin olevani onnenonkija tai huora. Tai hyväksikäyttäjä. Tämän takiahan lopetin tapailun 2 v sitten.

Entä jos toinen henkilö muuttuu parisuhteen aikana eikä enää vastaa niitä kriteereitä, joita toinen henkilö pitää kumppanuuden edellytyksenä (ei saa olla kaljamahaa, ei saa olla ylipainoa, ei saa olla juopottelua, ei saa olla haisemista, ei kaavamaisuutta...) , pitääkö toisen henkilön sanoa "good bye" ja lähteä etsimään uutta kumppania? Vai pitääkö ensiksi antaa varoitus ja sanoa, että olet muuttunut niin paljon huonompaan suuntaan, että en enää rakasta sinua. Annan vielä mahdollisuuden muuttua ennalleen, jolloin saatan alkaa uudestaan rakastaa sinua.

Sanoisiko eroaja lähtiessään, että "en halua olla tunnevammainen enkä hyväksikäyttäjä, joten poistun suhteesta, koska et täytä enää kriteereitäni".

Entä jos kyseessä on lapsiperhe, jolla on yhteinen asunto ja asuntolaina ja kaikenlaisia kytköksiä. Siitä voi olla vaikea lähteä.

Minusta tuntuu (MUTU), että on paljon avioliittoja ja suhteita, joissa ollaan hieman epätasapainoisesti siten, että toisen osapuolen tunteet toista kohtaan ovat voimakkaammat kuin toisen toista kohtaan. Ei kai kiintymys ja rakkaus ja halu olla yhdessä ole täydellisesti ON/OFF -juttu, vaan siinä on aste-eroja niin kuin missä tahansa asiassa. Suhteessahan on monta eri ulottuvuutta, joten voi olla niin, jollakin ulottuvuudella halu elää yhdessä on voimakkaampi kuin jollakin toisella.

Esimerkejä:

Pidän niin paljon rahoistasi, että haluan jakaa elämäni (ja pankkitilisi) kanssasi, vaikka oletkin huono sängyssä.
Olet niin hyvä rakastaja, että siedän sinua seurassani, vaikka oletkin köyhä hulttio.
Olet niin hyvä remonttimies kodin asioissa, että sinusta en luovu, vaikka puolisona oletkin täysin toivoton. 
Sinun kauttasi pääsen seurapiireihin, joihin ilman sinua en pääsisi, joten saat olla puolisoni.

Ehkä tuo on Norma Batesin arvostelemaa hyväksikäyttöä, mutta mitä muuta elämä on?
6
Vapaa sana / Vs: Huumoria
« Uusin viesti kirjoittanut Toope Toukokuu 31, 2023, 22:50:52 »
Kaksoisstandardiako?=
7
Yhteiskunta / Vs: Koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska Toukokuu 31, 2023, 22:09:57 »
Rokottamattomat kai kuolevat vieläkin
Aivan. Tilannetta hyvin kuvaavia tilastoja ei ole tarjolla. THL:n tilastossa tilastoidaan niitä, joista ei ole rekisteröity koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista on kuitenkin  rekisteröimättä podettuja, koronakuolleiksi rekisteröidyt on kyllä tartunnan saneiksikin rekisteröity. Henkilön ensimmäinen rekisteröity tartunta on mukana, myöhempiä ei vaikuttavuustilastoinnissa lasketa (siis esim toiseen tartuntaan kuolleet huomiotta niin rokotetuilla kuin rokottamattomilla.)  Toisaalta tehostetusti rokotettuina pidetään THL:n rokotteiden vaikuttavuuden tilastossa niitäkin riskiryhmäläisiä jotka ovat viimeksi saaneet kolmannen rokotteen vuonna 2021 ja nämä olisivat kaivanneet lisäannoksen.

Mutta näin muodostettuna THL:n Vaikuttavuustialastossa  koronakuoli 1.1.-31.3.2023 kuukaudessa sadastatuhannesta henkilöstä
  •   täysin rokottamattomista 10
  •   tehosterokotetuista 2,73
Eli tehosterokotus esti kolme kuolemaa neljästä. Jos katsotaan yli 70-vuotiaita nuo ilmaantuvuusluvut olivat 46,23 ja 13,02 eli noin viisinkertaiset keskiarvoon verraten ja satakertaiset 30-49-vuotiaisiin verraten. Rokotteen suhteellinen vaikutus on nuoremmillakin sama mutta estettävissä olevia kuolemia on paljon vähemmän.

Eli karkeasti sanoen aikuisista rokottamattomia kuolee lukumääräisesti saman verran kuin kuin rokotettuja mutta rokottamattomia on vain neljäsosa rokotettujen määrästä. Lapsia kuolee koronaan vähän, käytännässä vain jos lapsella on riskitauti (esim. diabetes).

Koronakuolemia on Suomessa tapahtunut alle 10000. Miljoonat rokotukset ovat pelastaneet kymmeniätuhansia kuolemalta. Henkiin jääneiden koronahairoissa rokotusten etu on samaa luokkaa ja kokonaisuudessa merkittävämpi kuin kuolemissa.8
Henkisyys / Vs: Suomalainen muinaisusko ja mytologia
« Uusin viesti kirjoittanut a4 Toukokuu 31, 2023, 21:36:15 »
Noh, luonto on temppeli ja siellä mieli rauhoittuu. Sauna parantaa kaikki vaivat. Kieli on rikas ja kaunis. Tässä ne meikäläisen kliseiset Suomi-myytit. Pannaan vielä jotain sisua sekaan.
Mutta onhan tuo rappeutumista, jota Lähi-itä tai Afrikka korjaa...?
Rappeutumiseen auttaa konservointi ja museointi. Tai muumiointi.
Vanhenevan väestön rappeutumiseen auttaa maahanmuutto.

Käsitteellä ei ole mitään sijaa nykyisissä biotieteissä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rappeutuminen


Kolmen vuoden välein muumiolle vaihdetaan uusi puku ja kravatti.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Leninin_mausoleumi#Leninin_muumio
9
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri Toukokuu 31, 2023, 21:21:26 »
Vaikuttaa siltä, että on tulossa pitkä yö työn parissa.
10
Ihmisen elämä / Vs: Parisuhdeketju
« Uusin viesti kirjoittanut Xantippa Toukokuu 31, 2023, 21:19:18 »
Hieman vaikeaa maturemiehenä löytää partneria, vaikka vanhoja naisia on kuulemma ihan rutosti. Kotonako ovat?

Ettei olisi asiaan vaikutusta silläkin, että näet itsesi maturemiehenä ja naiset vanhoina naisina...

T: Xante
Sivuja: [1] 2 3 ... 10