Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kulttuuri / Vs: Kirjallisuusnurkka
« Uusin viesti kirjoittanut Konmari tänään kello 16:57:32 »
^mä kanssa vähän luulen, että kirja on voinut toimia innostuksen lähteenä vuosituhannen vaihteessa tai sen jälkeenkin monille piilaaksossa startanneille internetin vekkopalvelualustoille, jotka ovat pyrkineet keräämään käyttäjiensä tietoja lähes alusta asti tyyliin Facebook, Google etc.
2
Tiede / Vs: Marsplaneetalle muuttaminen, asuttaminen ja maankaltaistaminen - edut ja haitat
« Uusin viesti kirjoittanut Konmari tänään kello 16:34:33 »
Tässä vähän fiilistelyä lava-autolla ajamisesta aurinkokunnan eri taivaankappaleiden (oletetuilla) pinnoilla: https://www.facebook.com/watch/?v=597393827651870
3
Tekniikka / Vs: Tietokoneketju
« Uusin viesti kirjoittanut Konmari tänään kello 16:14:41 »
NSA on saanut selville että että venäjän turvallisuuspallvelu on hakkeroinut sähköpostien välitykseen keskittyneen palvelinsovelluksen joka tuskin on NSA:n omaisuutta. linkki uutiseen

Mistähän muualta NSA:lle tällainen tieto on voinut tulla, kuin siitä, että NSA on Venäjän tavoin hakkeroinut samoja palvelimia ja havainnut siellä venäläistä koodia?
4
Kulttuuri / Vs: Kirjallisuusnurkka
« Uusin viesti kirjoittanut a4 tänään kello 16:12:09 »
^ Hyvä että sait kirjan lopulta. Kuulostaa mielenkiintoiselta aiheelta ja, salaliittoteorioita toki varoen, uudet näkökulmat maailmaan ovat aina virkistäviä ja jännittäviä, ellei jopa hyödyllisiä tai mullistavia.
Ehkä tuo poikii myös koodaukseen uusia työkaluja tai ideoita.
Filosofisiakin ajatuksia siitä voi kehkeytyä..itse veikkaan että hyvänä esimerkkinä esim. Googlen globaalisti koteihimme linkkeineen verkostoitunut tekoälykäs hakukone on salaliittoteorioiden arvoinen vallankäyttäjä jo nyt, puhumattakaan lähitulevaisuudesta. Luonto on toki vielä hienompi esimerkki, jos olen ymmärtänyt aiheesta mitään.
Voisikohan kirjan näkökulmalla yhdistää eri tieteenalojen teorioita? Evoluutiota, hiukkasfysiikkaa, markkinataloutta, historiaa, psykologiaa,..
5
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Viherpeukalointia kotona ja puutarhassa
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 15:43:40 »
^
Kannattaa ottaa selvää kuinka paljon amygdalinia eli syanidin esiastetta kukissa on, ja kuinka suuri annos ei vielä aiheuta myrkytystä tai vie henkeä. Japanissa (jonkun tietyn kirsikkalajikkeen?) kukkia käytetään mm. oluen mausteena, mistä ehkä olet saanut ideasi? Ehkä myrkkymäärät vaihtelevat lajikkeittain.

Googlaa: cherry blossom poisonous amygdalin cyanide
6
Kulttuuri / Vs: Kirjallisuusnurkka
« Uusin viesti kirjoittanut Konmari tänään kello 15:13:14 »
Yritän lainata kirjaa "Linkit - Verkostojen uusi teoria", mutta nyt kirja on ollut jo kaksi päivää matkalla kirjastojen välillä. Normaaliasti kirjan siirtäminen kirjastosta toiseen on kestänyt max vuorokauden.
Viitaten lainaamasi kirjan nimeen, tuo on jo ironista.
Onneksi et lainannut kirjaa nimeltä Mystiset katoamiset tai Vuodet vierivät.

Eilen kirja tuli sitten vihdoin lähikirjastoon noudettavaksi ja alkutekstit sainkin jo iltapalaksi luettua. Ties vaikka tämä olisi lähtölaukaus uudelle salaliittoteorioiden suonelle tällä palstalla elokuvan kaunis mieli tai elokuvan 23 hengessä. Alkutekstien perusteella verkostorakenteita ja mallitaan toisiaan vieläpä erehdyttävästi muistuttavia* on vähän joka puolella maailmassa. Kirjan nimen perusteella voisi olettaa, että noilla verkostoilla voisi olla jotain syy- ja seuraussuhteista kertovaa merkitystäkin. Tässä on siis kaikki ainekset, että alan näkemään verkostoja, alan antaa niille ideologisesti biassoituneita merkityksiä ja asetan ne vieläpä keskenään toinen toistaan merkillisempiin syy- ja seuraussuhteisiin sellaisella intohimonpalolla, että oksat pois. :o

* Luin hiljattain pari kritiikiä kirjasta, joissa todettiin suurin piirtein niin, että ilmeisesti ainakin joku tutkimusaineisto, jonka pohjalta kirjassa esitetään, että tietyt verkostorakenteet muistuttavat toisiaan, eivät tarjoaisi sattumaa luotettavanpaa tutkimuksellista tukea. Kirjan kirjoittajan joskus kai vuosien 1998 - 2000 välillä saamia kyseisiä koketuloksia ei nimittäin olla saatu yrityksistä huolimatta toistettua tässä menneen noin 20 vuoden aikana.
7
Yhteiskunta / Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 15:08:52 »
Poliisi on olemassa suojelemassa yhteiskuntaa ja sen jäseniä.

Keneltä?
9
Henkisyys / Vs: Filosofisesti filosofiasta
« Uusin viesti kirjoittanut Konmari tänään kello 13:44:32 »
^ Jos nyt anomalialle, kuten se itkevä figuuri, annetaan selitykseksi joku simulaatiotereettinen kanta, miten tätä voitaisiin testata?

Mun mielestä totta kai saa ja pitää esittää tommosia simulaatioteorian tapaisia spekulaatioita, vaikka näyttöä tai edes menetelmää sellaisen hankkimikseksi ei olisi vielä näköpiirissä.

Mutta nää kysymykset liippaa sikäli läheltä sitä, mitä sanoin yliluonnollisesta, että...  entä jos on niin, että maailmankaikkeus on multiversumi, mutta eri universumeista ei koskaan voi saada mitään tietoa, koska ne ovat liian kaukana toisistaan? Tai jos maailmankaikkeus on simulaatio, mutta meillä ei ole mitään tapaa saada tälle vahvistusta?

Siinä tullaan sellaiseen kiinnostavaan juttuun, että miksi uskoa joihinkin väitteisiin versus joihinkin muihin. Miksi simulaatioteoria on joidenkin mielestä uskottava, viehättävä tai muuta tällaista. Miksi raamatullinen maailmankuva on jonkun mielestä viehättävä, ja niin edelleen.

Millainen näkemys ihmisellä pitäis olla asioista, joihin ei saa selkeää näyttöä tai vahvistusta, ja miksi?

Hyviä kysymyksiä. Vaihtoehdot on minusta pidettävä avoimina mille tahansa jumalahypoteesille jos välttämättä haluaa kyseisiä vaihtoehtoja harkita, olkoonkin ne sitten kuinka kaukaa haettuja tahansa. Tässä siis ehkä enempi purnaan tuota a4:n omimaa todennäkököisyys -termiä nimenomaan simulaatiojumalien tueksi vaikka ne jumalat eivät ole sen todennäköisempiä kuin kreationistienkaan jumalat.

Toinen, mitä tässä purnaan, on se, että jotenkin tulkitsen a4:n väittävän jumalahypoteesin olevan tieteellisessä mielessä todennäköisempi selitys ilmiön tuntemattomalle toimintamekanismille, kuin ihmisten tietämätömyys luonnollisista mekanismeista*, vaikka meille on kertynyt historian saatossa lukemattomia esimerkkejä ilmiöistä, joiden tapahtumahetkellä niitä tulkinneilta ihmisiltä on vain puuttuneet riittävät tiedot luonnollisista mekanismeista, mutta ei kertyneen historian aikana ainuttakaan esimerkkiä jumalallisista mekanismeista.


* luonnollisella mekanismilla tarkoitan tunnetuista luonnon lainalaisuuksista seuraavaa vältämättömyyttä siinä määrin, missä syy- ja seuraussuhteet tunnettujen lainalaisuksien ja arkisten ilmiöiden välillä ovat olleet olemassa.
10
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Viherpeukalointia kotona ja puutarhassa
« Uusin viesti kirjoittanut urogallus tänään kello 13:40:14 »
Pistin porkkanaa ja hernettä maahan. Vuosikertasiementä, joten itäminen on arvoitus.

Kirsikat tosiaan kukkivat. Kokeilin maistaa yhtä kukkaa. Aika voimakkaan karvasmantelin maku; sitähän voisi vaikka joskus kokeilla mausteena?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10