Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Vapaa sana / Vs: Kysely koronarokotteesta: Aiotko ottaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska tänään kello 02:50:43 »
THL suosittelee, että koronarokotteen syystalven 2023 tehosteannos annetaan 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Näille ryhmille suositellaan tehosteannosta, koska koronatautia esiintyy todennäköisesti jälleen enemmän syksyllä ja talvella. Uudella tehosteannoksella pyritään vähentämään vakavia sairastumisia, sairaalahoidon tarvetta ja koronaan liittyviä kuolemia.

Laajaan koko väestön rokottamiseen ei ole lääketieteellistä perustetta.


Merkkittävää tartuntasuojaa tuleva XBB.1.5-varianttiräätälöity rokote ei anna - vähän vähäksi aikaa kuitenkin - mutta se vahvistaa heikkenevää suojaa vakavia (~sairaalahoitoa kaipaavia) koronavirustaudin haittoja vastaan.

Henkilökohtaisesti inulla ei ole vaikeutta päättää. Intuitiivisesti pidän tehosterokotteen saamista sata kertaa hyödyllisempänä kuin ilman jääntiä. Ikää ja diagnooseja on on sen verran, että riskit ovat huomion arvoiset. Vaikken olekaan vanhustenhoitolatoksessa tai pitkäaikaissairauden laitoshoidossa joissa oleville
 suurin osa koronakuolemista tapahtuu. Pitkäaikaishaittojen riski on koronavirustaudista kuolemanriskiä paljon suurempi.  Tarjotut annokset (5) olen saanut enkä koronavirustautia vielä ole potenut, vaikka se lähipiirissä on podettu.

Tällä näkymällä hyvinvointialueet aloittavat yhteiset influenssa- ja koronarokotukset marraskuun alussa ja kukin tiedottaa järjestelyistä mm. netissä. Epidemiatilanteen mahdolllinen paheneminen voi aikaistaa aloitusta.
2
Vapaa sana / Vs: Asiakaspalvelusta
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska tänään kello 01:15:39 »

Totta. Kun postilla menee laskun kuljettamiseen maksajalle vaihtelevasti ainakin suuri osa laskun kahden viikon maksuajasta, niin se syö mielekkyyttä postin kuljettamilta laskuilta.

Sain julkisesta terveydenhuollosta maksumuistutuksen puoli vuotta aimmin maksamattomasta laskusta. Kirjoitin annettuun sähköpostiosoitteeseen kysyäkseni mitä maksu koskee kun selityksenä karhussa pli vain laskun päiväys, numero ja summa. Samalla kerroin, että maksumuistuksessa kerrottua webbiosoitetta ei netistä löydy.
Sain avälittömästi automaattivastauksen, ellä käsittelyssä on ruuhkaa ja vastataan kun ehditään. Ei vielä ole ehditty vaikka kysyin yli kaksi vikkoa sitten ja muistutksen eräpäiväkin oli yli viikko sitten. Maksoin sen kyllä ja odottelen tietoa mistä maksoin.
3
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Testaa itsesi ja vertaa muihin
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER Syyskuu 25, 2023, 23:41:02 »
Testaa, miten hyvin sinä tunnet iskelmäyhtyeet vanhoista kuvista! Muista jakaa tulos myös kavereillesi.  https://www.is.fi/musiikki/art-2000009817346.html

Hei, kaverit!

Vastasit oikein 9 kysymykseen


Aika hyvin siihen nähden etten kuuntele vapaaehtoisesti kenenkään heidän musiikkiaan.
4
Yhteiskunta / Vs: Julkinen sana: painetut ja sähköiset mediat
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek Syyskuu 25, 2023, 22:24:17 »
Kuuntelin politiikkaradiota, jossa puhuivat toimittaja Kenttämaan lisäksi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, työelämäprofessori ja toimittaja Johanna Vehkoo ja Iltalehden päätoimittaja Perttu Kauppinen.

Nimet eivät jääneet mieleeni, ja vaikka olisivat jääneetkin, en tunnistanut äänestä, kuka milloinkin puhuu. Korkeintaan sen tunnistin, että miesääni kuuluu todennäköisesti henkilölle, jolla on miehen nimi, ja naisääni kuuluu vastaavasti henkilölle, jolla on naisen nimi.

Toinen keskusteluun osallistuneista naisista oli puhetyyliltään epämiellyttävä. Hän puhui matalalla äänellä. Jostakin syystä muodostin hänestä äänen ja puhetavan perusteella mielikuvan: "1970-luvun rääväsuinen valehteleva kommunistitoimittaja". En tarkoita, että hän olisi valehdellut tai esittänyt erityisen rääväsuisia mielipiteitä. Jokin hänen olemuksessaan kuitenkin tökki ja sai aikaan tuollaisen kuvitelman.

Kirjoitin naisten nimet Googleen ja etsin videoita, missä he puhuisivat, jotta saisin selville, kumpi naisista tuo matalaääninen oli.

Hän oli Johanna Vehkoo.

Muodostin siis mielipiteeni pelkästään puhetyylin ja äänen perusteella tietämättä, kenestä on kyse. Vehkoon nimen olen nähnyt uutisissa, mutta en ole tiennyt, minkä näköinen hän on.

Ohjelmassa keskusteltiin toimittajiin kohdistuvasta häirinnästä ja vihapuheesta. Tällainen vaarantaa keskustelijoiden mielestä journalistisen tiedonvälityksen, joka on demokratian toimivuuden edellytys.

Miksi jotkut toimittajat joutuvat häirintäkampanjoiden kohteeksi, mutta jotkut eivät joudu? Onko heidän tyylinsä kertoa asioista sellainen, että se ärsyttää ihmisiä? Ovatko he puolueellisia? Käyttävätkö he mediaa omana mielipidekanavanaan?

Keskustelijat ihmettelivät sitä, miksi lehtiartikkelien ja uutisjuttujen aikaansaama kritiikki kohdistuu helposti niiden kirjoittajiin eli toimittajiin eikä varsinaiseen asiaan. Ei kai tässä ole mitään ihmeellistä. Näinhän nettikeskustelukin toimii. Haukutaan kirjoittaja, kun ei pystytä asiallisesti vastaamaan siihen, mitä hän on esittänyt.

Foorumilla sentään voi vastata, mutta sanomalehden toimittaja on vastaväitteiltä suojassa. Lehti tarvittaessa sensuroi liian ärhäkkäät vastaväitteet. Ei kai siis ole ihme, jos turhautunut yleisö polttaa päreensä ja aloittaa maalitus- ja vihakampanjan. Toimittaja on sohaissut jotain, mikä ei ehkä olisi kannattanut sohaista

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66477224
5
Yhteiskunta / Vs: Tasa-arvoako?
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi Syyskuu 25, 2023, 22:19:03 »
Mä tykkäsin nimenomaan kaikista palloajeista koululiikunnassa, ja telinevoimistelusta. Mutta olin kai aika liikunnallinen lapsi, kun aika paljon leikittiin kotitalon isossa jengissä vaikka mitä, ja pelattiin pesistä jne..

Mutta joo, uskon kyllä että liikunnan ilon voi tappaa. Itse olin yleensä kapteeni, joka valitsi joukkueen, mutta voi olla kurja tilanne niille vähemmän liikunnallisille tulla valituksi viimeisenä.

(Hassusti lainauksessi lukee: terveen elämäntavaan yl kuin että läpitämistä.)
6
Yhteiskunta / Vs: Ukrainan konflikti
« Uusin viesti kirjoittanut Saares Syyskuu 25, 2023, 20:26:24 »
 Ei tarvita maailmansotaa. Tarvitaan Venäjän tunnustus että hyökkäyksensä Ukrainaan oli virhe jonka lupaa korvata.
7
Kulttuuri / Vs: Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat
« Uusin viesti kirjoittanut a4 Syyskuu 25, 2023, 20:21:55 »
^
Oli. Vaikka niistä ei jäänyt mieleen oliko niitä kaksi vai kolme. Ne olivat kuitenkin kiitettävän lyhyitä.
Keskimäärin yksi akti tunnissa tai puolessatoista, tässä kolmen tunnin elokuvassa.
Lasketaanko mukaan atomipommin laukaiseminen?

Erityismaininta kohtauksesta jossa vaimo katsoi vartalo jäykistyneenä vieressä kun kommunistirakastaja ratsasti Oppenheimerilla.
Oli siinä joitain kylmän sodan ajan virkamiehiäkin katselemassa. Huikean tunnelmallinen kohtaus. 
8
Yhteiskunta / Vs: Presidentti Trump
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER Syyskuu 25, 2023, 19:56:06 »
MAGAaberia meininkiä rebublikaanileirissä.

McCarthy oli tämän jälkeen näkyvästi turhautunut ja kovensi retoriikkaansa puolueensa kapinallisia kohtaan.

– Tämä on täysin uusi konsepti, että jotkut haluavat vain polttaa koko paikan maan tasalle.

Näin siis sanoi oman puolueensa edusta. Hän on kohta käyttänyt, huonolla menestyksellä, suuren osan korteistaan, enemmistön valteistaan ja jokerin yrittäessään hillitä äärimmäisyysaineksia.

...McCarthy luultavasti yritti saada ostettua hyvää tahtoa puolueensa äärilaidan edustajilta, jotta budjettipäätösten hyväksyminen olisi hieman helpompaa.

– Se ei näytä onnistuneen, koska äärilaita on äärilaita, Lindén sanoo ja toteaa, että republikaanien oikealla laidalla saatetaan ajatella kiristystaktiikan toimivan.

– Yleensä se taho, joka on ollut alun perin valmis käyttämään epäeettisiä taktiikoita, ei paranna tapojaan sillä, että he saavat jonkin yksittäisen myönnytyksen, vaan päinvastoin.

Ratkaisukeskeisenä ihmisenä ehdotan, että he hakisivat apua Suomen Keskustalta. Siellä on kokemusta miten äärimielipiteet saadaan ympättyä yhteen siten, että voidaan väittää lopputuleman olevan kannattajakunnan tahto, keskitie ja kaikkien etu.
9
Tiede / Vs: Puoskarointi ja huuhaahoidot
« Uusin viesti kirjoittanut Norma Bates Syyskuu 25, 2023, 18:46:55 »
https://www.is.fi/viihde/art-2000009576054.html

"Ninoa neuvottiin käyttämään kaikenlaisia ahdistuksensietokeinoja, kuten piikkimattoa ja pään upottamista kylmään veteen."

Sepelvaltimotautia "hoidettiin" paniikkihäiriönä, potilas kuoli.
10
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek Syyskuu 25, 2023, 18:36:19 »
^Onneksi sait kuitenkin liittymän vaihdettua. On tietysti mahdollista, että saat seuraavassa laskussa myös liittymänvaihtomaksun ja jotakin menee silti pieleen etkä pysty käyttämään puhelintasi ennen lisäselvityksiä.

Kaikki on mahdollista, ja tänään se näyttää erityisesti olevan mahdollista. Asunnolle tultuani paistoin uunissa "wegepuikkoja" ja poltin käteni, kun työnsin sen uunin perälle, josta poimin pari lämpiämässä ollutta riisipiirakkaa. Olin suunnitellut käyväni huomenna uimahallissa, mutta käynti taisi palovamman takia peruuntua. Käsi osui uunin yläosassa oleviin rautoihin tms. ja paloi pahemmin ja suuremmalta alalta kuin miltä alussa näytti.

Hoidan asiat netissä aina, kun se on mahdollista, koska epävarmana sosiaalisten tilanteiden foobikkona vältän niitä viimeiseen asti. Tällä kerralla piti kuitenkin mennä liikkeeseen, koska ei ollut tunnusta ja salasanaa, joilla homman olisi voinut hoitaa muuten. Minulla eivät tunnukset ja salasanat kauan tallessa pysy. Vai pankkitunnuksillako noihin paikkoihin nykyisin kirjaudutaan?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10