Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yhteiskunta / Vs: Rasismi Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 13:52:59 »
Yksi ihminen on yksi ihminen, ja yksi kirjoitus on yksi kirjoitus. Suomen ja Euroopan tulevaisuus on paljon isommista asioista kiinni kuin siitä, minkä värinen joku Suomessa asuva henkilö X on, ja mitä hän on tullut kirjoittaneeksi jonnekin.

Näkyvän elämän tasolla - eli siinä miten toimin ja käyttäydyn - minusta ei saa vaikutelmaa, että olisin ajatuksiltani tai millään muullakaan tasolla rasisti. Se ei näy päälle päin. En syrji, en sorra, en nimittele, en kirjoita Facebookiin asioita, joista joku loukkaantuisi tai joiden takia joutuisin syyttäjien hampaisiin. Voidaanko minua kuitenkin siitä huolimatta pitää "kaappirasisteina", koska uskon tiettyihin asioihin, joihin uskomisen tunnustaminen (uskomistahan ei tiedä, jos sitä ei kerro) katsotaan rasismiksi?

En mahda sille mitään, että uskon edellä mainittuihin asioihin, koska minulla on yleensäkin tapana uskoa sellaiseen, mitä pidän käytettävissä olevien empiiristen havaintojen ja loogisten johtopäätösten perusteella totena. Tällainen ajatelutapa, jos se tulee ilmi, tai jos siihen liittyy käytännön tekoihin, voi aiheuttaa ongelmia, jos  virallinen ajatelutapa on toinen.

Urho Kekkosen ollessa Suomen tasavallan presidenttinä, Suomessa oli poliittisia "tabuaiheita", jotka liittyivät Neuvostoliittoon ja sen jäjestelmään sekä suomalaisiin kommunisteihin ja Neuvostoliiton ihailijoihin. Neuvostoliitto järjestelmineen oli yksi suuri valheiden pesä, mistä valheellisuus levisi kaikkialle ympäristöön, myös Suomeen. Käytännössä se tarkoitti sitä, että tavallisen kansalaisen ei kannattanut esittää tiettyjä mielipiteitä, vaikka ne objektiivisesti katsoen olisivat olleet totta. Suurta itäistä naapuria piti mielistellä. Kekkosta ei ollut järkevää arvostella. Ulkomailla ilmiötä kutsuttiin suomettumiseksi.
2
Yhteiskunta / Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos?
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 13:23:35 »
Minusta olisi perin toivottavaa, että esimerkiksi henkilö, joka on syyllistynyt varsinkin raskaisiin rikoksiin, esimerkiksi raiskannut, murhannut, varastanut törkeästi tai tehnyt petoksia, vaarantanut törkeästi muiden henkeä ja terveyttä esim. liikenteessä ajaen ylinoputta humalassa, jne., ei olisi laatimassa näitä koskevaa rikoslakia, koska hän on teoillaan osoittanut olevansa piittaamaton muiden ihmisten hyvinvoinnista. Ja ylipäätänsä, jos henkilö osoittaa olevansa antisosiaalinen tai muulla tavalla muita ihmisiä (tai eläimiäkään) kohtaan kamala ihminen, ei hän ole sopiva säätämään muita ihmisiä (tai eläimiä) koskevia lakeja.

On määrittelykysymys, kuka on piittaamaton muiden ihmisten hyvinvoinnista. Minä esimerkiksi (osittain omiin kokemuksiini nojaten) pidän kitupolttajia sellaisina, mutta virallisesti heitä ei ole määritelty piittaamattomiksi. Paikkakunnan pahin ilmansaastuttajaterroristi kelpaa päättämään ympäristöasioista niin kunnassa kuin valtakunnallisestikin.   

Yle Uutiset: Iissä päiväkotilapset viettävät päivänsä naapuritalojen savussa – "Lapsi haisee ihan savulta haettaessa"

https://yle.fi/uutiset/3-10661859
 
Häkkikanakasvattajat ja turkistarhurit ja muut vastaavat "eläinten ystävät" puolestaan kelpaavat päättämään eläinsuojelulainsäädännöstä.
3
Yhteiskunta / Vs: Sananvapaudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Saares tänään kello 13:23:27 »
Kysymys kuuluu: Mitkä ovat Veikka Lahtisen yhteydet äärivasemmistoon?

En tiedä. On kuitenkin mahdollista, että huolimatta Veikka Lahtisesta Timo Hännikäisellä on yhteyksiä uusnatseihin, fasismiin ja rasismiin.
Et tiedä vai et halua tietää? Google kertoo kyllä niille jotka haluavat tietoa.
4
Yhteiskunta / Vs: SDP uudistumisten tiellä?
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 13:22:45 »
Al Taee voi hyvinkin olla oikeilla hajuilla kirjoituksissaan esimerkiksi USAn sotkeutumisista terrroristijärjestöihin. Mutta ei vain ole tapana, että julkisiin virkoihin pyrkivät henkilöt kaikkia arveluitaan noin selkeästi esittävät. Hän ei ole oppinut että meidän terroristeja kutsutaan vapaustaistelijoiksi.
5
Tekniikka / Vs: Robotit tulevat, oletko valmis?
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 13:14:32 »
Nyt muunnan itseni puutarharobotiksi ja painun raapimaan pihaa :)

Haaveeni puutarharobotin hankkimisesta koki nyt kolauksen. Mitä jos laatikosta pomppaakin ulos Hippi?
https://farm.bot/collections/farmbot-kits/products/farmbot-genesis-xl-v1-5-pre-order
6
Tekniikka / Vs: Robotit tulevat, oletko valmis?
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 13:05:49 »
En pääse testistä läpi. Minua epäillään jatkuvasti robotiksi ja alan kohta itsekin epäillä. Pitäisiköhän vielä varmuuden vuoksi tehdä Turingin testi ...?

On vaan uskottava, että meissä kaikissa asuu pieni robotti.

Tai sitten ollaan sitä ihan "aidosti" biologinen automaattihan sitä pääasiassa, eli täysin >ollaankin ja siihen liittyvät toimet ovat pakollisia- pääsääntöisesti, kuten lisääntyminen ja seksuaalisuus, jos nyt nälkää ja janoa ei heti lueta pakonomaisiksi toiminnoiksi.

Yhteiskunnalliset toiminnot, kuten muoti ja kauneus ovat myös ilmeisen oleellisia ja aika harva asia, mikä ei jollain tavalla liittyisi asemaan ja sukupuoliseen kontestiin.

Saatta olla hyvä uskoa ajatusta vapaaksi, mutta se usko on melko todennäköisesti eräänlainen harhakuva.
7
Yhteiskunta / Vs: Sananvapaudesta
« Uusin viesti kirjoittanut mikainen tänään kello 12:54:49 »
Lahtisen yhteydet äärivasemmistoon:
"Kuka on tämä ”Turun kommunisti”, joksi häntä Demos Helsingissä nimiteltiin, tämä internetin vihainen nuori mies ja yhden hengen vasemmistolainen ajatushautomo, joka tosin sanoo vihaavansa vasemmistoa? Provokaattori, jonka Facebook-seinää tietokirjailija Pontus Purokuru kutsuu ”Suomen poliittisen keskustelun merkittävimmäksi areenaksi”? Mikä hänellä on niin kauheasti hätänä"
"Lahtinen oli Vasemmistonuorten jäsen 30-vuotiaaksi asti ja koordinoi muun muassa Li Anderssonin kuntavaalikampanjaa vuonna 2012. Vasemmistoliittoon hän liittyi vuonna 2015, jotta pääsi äänestämään Anderssonia puolueen puheenjohtajaksi, mutta sen jälkeen hän ei ole maksanut jäsenmaksuaan. Toisessa järjestössä se voisi tarkoittaa poistamista rekisteristä, mutta ainakin tammikuussa Lahtinen sai puolueelta vielä kirjeen saatesanoin hyvä jäsen."
"Mulla on mennyt luottamus siihen, että äänestäjät kostaisi keskustalle ja kokoomukselle, vaikka ne on menneet viime aikoina ihan laput silmillä. Soteakaan ei ole onnistuttu kaatamaan, vaikka siinä on miljoonien ihmisten intressit, että se ei menisi läpi. On päivänselvää, että eläinten kohtelua ei saada tasa-arvoiseksi ihmisten kanssa minun elinaikanani.”
Siinäpä sitä ihtiään.

Hienosti googletit. Tämä ei vielä avannut yhtään Hännikäisen tapausta.
8
Tiede / Vs: Tietoisuus Totta&Illuusiota.
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 12:54:42 »
Suhteellisuusteorian kehityksen jälkeen on aika todennäköistä, että tulevat keksinnöt joudutaan sijoittamaan sen "määräämään" raamiin.

Eli vaikka uutta tuotetaan, niin silti ei varmaan noista kehyksistä päästä. Ilmeisen toivotonta etsiä ajattomia ratkaisuja, ajallisessa maailmassa.

Vaikea sanoa suhteellisuusteorian kattavasta luonteesta, kokonaisuuden suhteen. Jos on tarjota jotain liittymää maailmaan, ihan sen pohjia myöten, ... onko ihan varma?

Vaikka varmaa tuo äskeinen, eli on pohjaa YST:ssa, niin ratkaisujen määrää ja vaikeutta se ei poista. Voi verrata tietotekniikkaan, jossa perusta on aika yksinkertainen. Niin vain, aika vaikeaa saadaan siitä generoitua, ja toimivaa sopivilla rakenteilla, joiden määrällä ei rajaa. Teoreettisia kysymyksiä tuosta silti nousee.

Miten pitkälle on mahdollista venyä järjestelmärakenteluissa, millä tavoin? Mitä kaikkia voidaan saattaa yhteen, millä tavoin? Voiko kokonaisuus olla millä tavoin optimoitu ja täydellisen yksinkertainen, samalla, kun sen soveltuvuus on yhä kattavampaa?


L.  Karikon kommentti taitaa paljastaa tieteen luonteen. Jos on kattava pohja rakennettu, jonkin liittymän kautta kaiken rakenteeseen, niin mission olisi completed. Aika hauska ajatus, jos tarkemmin miettii.

Ihmisjärkeen kuuluu fyysinen komppaus, eli ilman kehyksiä sitä ei ole olemassa.

Ajatuksia ei ole ellei niitä aivojen sähkökemialliset prosessit tuota.  Aaate sinänsä ei kerro totuutta, mutta se on työkalu jota käyttäessään voi saada jonkinlaisen (kokonaiskuvan, tai yleensä mielikuvan) jostakin, jota ei muuten voi eikä kykene hahmottamaan.

Tieteessä on erilaisia menetelmiä havaintomaailman analysoimisessa, mutta perusymmärrys on aivojen tuottamaa järjestystä. Siihen voi kyllä liittää utopistisia mielikuvia, mutta nekin toimivat aivojen palkkio ja mielialavalintojen kautta.    >>Uskot sitä mitä haluat uskoa, mutta yleensä et suostu katsomaan itsellesi epämieluisia asioita neutraalisti.))

Jos on olemassa jotain "ajatonta" niin sitä ei ajalliset aivot kykene ymmärtämään, ajan avulla.
9
Tiede / Vs: Tiedeuutiset
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 12:43:46 »
Mustien aukkojen tutkimushan toki on sitä äärimmäisyystiedettä, asiaa, jossa kyseenalaistetaan joskus jopa perinteisiä fysiikan oppeja? Hyvää tiedettä siten, koska pitää pyrkiä sinne oman ajattelun ulkopuolelle. Vaikka teoriat olisivat hörhöjä, ensikuulemalta.

Mitä tuo tarkoittaa :oman ajattelun ulkopuolelle menemistä, kuka menee ja minne?

Uusia ajatuksia voi kyllä tuottaa vain entisen pohjalta. Pelkät kuvitelmatkin noudattavat samoja aivojen tuottamia neurosignaaleja, eivät ole riippumattomia.
10
Yhteiskunta / Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos?
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 12:33:48 »
Mikä hallituksen politiikassa on ollut tyypillisesti oikeistolaista? Yksityistämishankkeet? Leikkaukset koulutuksen määrärahoista? 

Millaista politiikkaa tekisi aidosti vasemmistolainen hallitus?
Hallitushan oikeasti vasta lievästi vähensi valtion menoja. Tulevan hallituksen tulee enemmän vähentää valtion menoja.

Valtio on ihmiset, ei mikään autuaaksitekevä olento, joka on olemassa ihmisistä erillisenä.

Valtion olemassaolon edellytys on huolehtia siinä olevista ihmisistä, siinä mitassa, kun niistä hyödytäänkin, eli vanhana sinäkin oman kommenttisi mukaisesti joudat laitokseen mahdollisimman pienellä hoitajamitoituksella hoidettavaksi, vielä ehkä jonkinverran elävänä olentona, mutta pelkästään valtiota rasittavana taloudellisena ongelmana.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10