Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Vapaa sana / Vs: Lukihäiriöitä
« Uusin viesti kirjoittanut Vatupassi tänään kello 13:10:44 »
Kotiäiti-Vähennys!hoh hoijaa luin taas väärin! :o
2
Vapaa sana / Vs: Huumoria
« Uusin viesti kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo tänään kello 12:59:31 »
Mitä mietit?
Kuultua:
"Blondi ja kaksi muuta olivat työhaastattelussa.
Rekrytoija kysyi ensimmäiseltä:
- Kuinka monta D kirjainta on Bonanzassa?
-Ei yhtään...
- Seuraava!
Sama kysymys, sama vastaus...
Sitten tuli Blondin vuoro...
- Kuinka monta D-kirjainta on Bonanzassa?
Blondi alkoi sormineen laskemaan ja sanoi lopulta:
- 64
Rekrytoija kyselemään sitä että miten tuollaiseen lukuun pääsit?
Blondi alkoi hyräilemään Bonanzan tunnussävelemän mukaan:
-Dumbuti, dumbuti, dumbuti dumpum, dumbuti, dumbuti, dumbuti dumpum...
https://www.youtube.com/watch?v=mjdRgBAY278
Blondi sai paikan..."

Muisto Keijo Kullervo
3
Yhteiskunta / Stokastinen terrorismi
« Uusin viesti kirjoittanut Viihde- ja hömppäpöhinä tänään kello 12:27:30 »
Stokastinen terrorismi on anonyymin yhdysvaltalaisbloggarin vuonna 2011 kehittämä termi, jolla tarkoitetaan lyhykäisyydessään väkivallan ulkoistamista kaistapäille. Tässä mielessä Breivik voidaan kaiketi nähdä internetin maahanmuutto- ja demarivihan levittelyn aktovoimana kaistapäänä eli stokastisena terrorismina pahimmillaan, jos kohta pakolaiskeskuksia vastaan tehdyt randomit polttopulloiskut olisivat stokastista terrorismia ehkä sieltä kevyemmästä päästä (polttopulloiskutkin ovat yleensä olleet randomien toimijoiden mielijohteita mamuvitutukseen).

Missä menee mielestänne vihapuheen ja stokastisen terrorismin välinen raja? Meneekö sitä ja onko stokastinen terrorismi ylipäätään ongelma? Vai onko kyseessä kenties tämä iänikuinen keskustelu siitä, kuinka nuoriso menee taas pilalle, kun uudenlainen "liian todelliselta vaikuttava" väkivaltaviihteen muoto keksitään?

Tutkimusten mukaan väkivaltaviihde lisää kyllä jonkin verran väkivaltaa, mutta lisäys ei ole niin suurta, että se nähtäisiin ongelmana. On kuitenkin viitteitä siitä, että esimerkiksi Trumpin rasistiset puheet saisivat väkivaltatilastoissa reilumpiakin piikkejä aikaan rasimiin liittyvien rikosten kohdalla*. Eli vaikka "väkivaltaviihde" ei provosoikaan porukkaa liikaa, provosoiko "väkivaltatodellisuus" liikaa?

Ottamatta nyt kantaa miten, Suomessa stokastista terrorismia ehkäistään tällä hetkellä kriminalisoimalla vihapuhetta.

*en ole noihin tilastoihin tarkemmin tutustunut, vaan lukenut niistä toisen tai kolmannen käden tietolähteiden kautta. Jos löydätte tilastoja, paljonko viihde lisää väkivaltaa ja paljonko Trumpin puheet sitä lisäävät, ne voisi kaivaa esiin.
4
Yhteiskunta / Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos?
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska tänään kello 12:22:01 »

Timo Soini jos kuka on perussuomalainen, sen puolueen rakentaja. Hänelle kelpasivat niin Tony Halmeet kuin Jussi Halla-ahotkin. Perussuomalaisten eduskuntavaalikannatus oli korkeimmillaan 2011, 19,05%. Halla-aholaisten kaappaaman puolueen kannatus  Ylen uusimmassa gallupissa lähentelee sitä. Se on selvä, että tällaiseen suosioon ei olisi ollut mahdollisuutta kaapaamatta Perussuomalaisten kannattajakuntaa. Onnistunut manööveri, kaunistellen sanoen aika oli kulkenut Soinin puolueen ohi. Siinä missä Soinin puolue oli unohdetun kansan epäselvä ääni, Halla-ahon keulakuvittama puolue on selkeästi taantumuspuolue.
5
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Luontoilta
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 12:10:29 »
^Komea on lakki. Minkähän merkkinen sieni on kyseessä?
6
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Pieni talo preerialla
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa tänään kello 12:09:37 »
Kolmoskauden ekassa jaksossa special guest stareina itse Johnny Cash ja June Carter Cash!
https://areena.yle.fi/1-795521


7
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Pieni talo preerialla
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi tänään kello 12:02:54 »
Keskustelussa Ovatko örkit pahoja kommentoin Harrietia, Nellietä ja Nancya:

^ Hyvä kysymys.

Tosiaankin, on psykopaatteja, jotka ovat perineet psykopaatin geenit, mutta jotka eivät tee pahoja tekoja. Esimerkkinä psykopatian tutkija, ja itsekin psykopaatin perimän saanut Jim Fallon, joka on elänyt perhe-elämää, hankkinut uran yliopistolla, ja on toiminut prososiaalisesti. Hänellä psykopaatinen geeniperimä ei "puhjennut kukkaan", eli hän ei saanut psykopaatin fenotyyppiä, genotyypistä huolimatta, ilmeisesti koska hänellä oli turvallinen lapsuus ja rakastavat vanhemmat. Psykopaatin genotyyppi kai yleensä edellyttää jonkinlaista traumaa lapsena, mutta en ole ihan varma, voisiko hyvästä lapsuudesta huolimatta joku olla niin läpimätä, että mikään määrä rakkautta tai hellää hoivaa ei estäisi psykopatian puhkeamista. Ja örkit eivät ilmeisesti saaneet hoivaa laisinkaan?

Lasten ja nuorten tv-sarjassa Pieni talo preerialla on kolme ehkä narsistiksi tai psykopaateiksi luokiteltavaa, kaupanpitäjä Harriet Oleson, tyttärensä Nellie ja ottotyttärensä Nancy. Harriet hemmotteli tyttärensä piloille, oli liian salliva, eikä asettanut tyttärille rajoja. Ehkä pahuuteen kuuluu jonkinasteinen rajattomuus? Ja tunne, että on oikeutettu tekemään pahoja tekoja lajitovereille ja että muiden edun yliajava itsekkyyskin on oikeutettua?

Nancy oli orpolassa, ja Harriet ei huolinut muita lapsia kuin Nancyn ottotyttärekseen, koska tämä muistutti Harrietia itseään lapsena. Nancy oli täystuho ja väkivaltainen pikkuhirviö. Hän mm. yritti murhata koulukaverinsa, jota kadehti, sulkemalla tämän jääkellariin. Ennen kuin Nancy tuli mukaan kuvioon, Nellie oli sarjan psykopaattisin pahis. Ingallsien perheen (siloiteltu, liioiteltu) hyvyys ilmeisesti vaati jonkinlaisen dramaturgisen vastavoiman, jotta kontrasti olisi ilmennyt riittävän selvästi. Nellie poistui tarinasta jokseenkin epäuskottavan sattumuksen takia, hän löysi aviomiehen, ja aviomiehen ihailu ja rakkaus ja Nellien oma rakkaus aviomiestään kohtaan, muutti Nellien persoonallisuuden tyystin, örkistä jos ei enkeliksi, niin ainakin normaaliksi henkilöksi. En usko, että semmoista eheytymistä tapahtuu ihmisillä - tai kuvitteellisilla örkeilläkään. Ei perustemperamentti muutu, se syntymässä saatu. Persoonallisuudessa saattaa tapahtua liikahduksia jonkin verran, mutta tuskin noin dramaattista.

Harrietin toinenkin lapsi, Willie, oli aika psykopaatti tai antisosiaalinen lapsena, mutta hänestä kehkeytyi ihan kelpo nuori mies, jolla muka arvot kohenivat niin, että hän oli ihan täyspäisen ja jopa sydämmellisen oloinen nuorena aikuisena. Ei ole kovin uskottavaa, että kahdesta hirviökakarasta kehkeytyisi niinkin täyspäisiä kuin Nelliestä ja Williestä.

Harrietissakin pilkahtaa ajoittain inhimillisyys, vähän kuin vahingossa, mutta hän pilaa sitten oitis kaiken. Harrietissa, tuossa kapitalistin perikuvassa mättää: pohjaton ahneus, itsekkyys, juonittelu, valehtelu, julmuus, empatiakyvyttömyys, omaneduntavoittelu. Harriet on valmis uhraamaan jopa aviomiehensä hengen, säästyäkseen lunnasrahojen menetykseltä.
8
Kulttuuri / Vs: Päivän sana, pohdintaa
« Uusin viesti kirjoittanut Sepe tänään kello 11:53:34 »
Islamissa asia on hieman selkeämpi.
Kaikki mikä on tarpeen on ilmaistu Koraanissa, ja Koraanista on alkuperäinen, muuttumaton ja muuttamaton painos Taivaassa Allahin vartioimana. Siitä ei ole eri käännöksiä, se on alkuperäisellä kielellä.
Tosin Muhammad ei osannut kirjoittaa.
9
Yhteiskunta / Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos?
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 11:48:19 »
Trump... tarkoitan Timo Soini ei ole enää perussuomalainen, mutta mihin kissa karvoistaan pääsee. Soini bloggaa edelleen aktiivisesti päivänpolitiikasta vihjailee epämääräisesti erilaisista hankkeista. En ihmettelisi, jos hän vielä aktivoituisi ja lähtisi peliin mukaan oikein tosissaan. On vain vaikea aloittaa uudestaan pohjalta, kun on ollut jo huipulla. Odotetaan ja katsotaan.

http://timosoini.fi/

Vaikka perussuomalaiset on puolueena halla-aholaisten käsissä ja ilmeisesti pysyykin - eikä Soinilla ole palaamista - Soini käsittelee puoluetta kirjoituksissaan vielä varsin myönteisesti vähän kuin omana luomuksenaan ja lemmikkinään, jonka hän päästi vapaaksi.

Asetelmaan liittyy jonkinlainen paradoksi, vai mikä sana parhaiten kuvaisi sitä. Jotta Soini ylipäätään pääsi eduskuntaan edustamaan maltillista perussuomalaisuutta, hän tarvitsi työntöapua maahanmuuttokriittisiltä eli alkuvaiheessa Tony Halmeelta. Jo SMP:n aikana tämä ideologia oli ollut edustettuna poliisi Aittoniemen muodossa.

Soini on voinut esiintyä puhtaana pulmusena, kun r-linjan poliitikot ovat kalastelleet ääniä tummista vesistä. Soini on kalastellut niitä kirkaammista vesistä.

Myös vuosien 2011 ja 2015 jytkyissä maahanmuuttokriittiset olivat tärkeässä ellei peräti ratkaisevassa roolissa. Soini on tarvinnut "kriittisiä" tekemään puolestaan likaisen työn ja keräämään likaiset äänet. Vuonna 2017 kriittiset lopulta pääsivät valtaan puolueessa, eikä Soini enää hallinnut tilannetta.

Ulkopuolisen on mahdotonta tietää, mitä Soini sisimmässään itse ajattelee tapahtumista. Katsooko hän onnistuneensa vai epäonnistuneensa. Katsooko hän tehneensä jossakin vaiheessa virheen tai virheitä vai onko kaikki mennyt onnistuneesti suuren suunnitelman mukaan. Ja miten suunnitelma jatkuu?

Ulkopuolisten silmissä näyttää kenties siltä, että Soini avasi pullon ja päästi pahan hengen pullosta. Hän kuvitteli kontrolloivansa henkeä, mutta ei lopulta enää pystynyt siihen eikä myöskään saanut henkeä enää takaisin pulloon. Näytelmän ensimmäinen osa loppui tähän. Tuleeko vielä toinen osa.
10
Yhteiskunta / Vs: Koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut Karikko tänään kello 10:53:17 »
Melkein toivon, ettei rokotetta pystyttäisi kehittämään, koska sen seurauksena joutuu sitten itse pähkäilemään, uskaltaako sen ottaa vai ei. Ja jos päätät kieltäytyä, niin sitten olet muiden silmissä kelvoton kansalainen. :(

Kelvottomuudesta ei kannata olla huolissaan- sitähän on muiden silmissä joka tapauksessa.

Krokotuksen ottaminen on sitten toinen juttu, en ainakaan tuppaisi ensimmäisten joukkoon.

Samojen tehostaineiden käyttö, kun sikaflunssan aikaan ei liene suositus.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10