Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Viherpeukalointia kotona ja puutarhassa
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT tänään kello 00:55:24 »
Lupiinin olen nähnyt lähteneen karkuun ja olen ollut huolissani pitempään. 
Jos tilanne räjähtää käsiin vuonna 2050- niin se on jo liian myöhäistä.
Pitää ennaltaehkäistä mahdollisimman varhain vaikkei aluksi miltään pahalta näyttäisi.
Kurtturuusuista kun katsoo wikipediasta niin Skotlannissa ja Tanskassa on paikoin käynyt köpelösti. Etelämmässä ovat kuin Suomi mutta koska ilmastonmuutos niin tulevaisuudessa voi käydä täälläkin niin.

Salaattini, retiisini, nauriit, herneet ja potut ovat kasvaneet nopeasti kun saivat sadetta ja hellettä. Nauriinlehdet on tosin taas osin kuin pienillä hauleilla ammuttuja, saa nähdä selviävätkö.

2
Yhteiskunta / Vs: Monikulttuuriketju
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek tänään kello 00:39:53 »
Tuolla tekniikalla saadaan osoitettua aivan mitä vain halutaan. Otetaan virke sieltä ja toinen täältä, ja hokkus pokkus, meillä on "mielipide".

Onpa melkoisia krokotiilinkyyneleitä mieheltä, joka tyytyy viittailemaan laiskasti vihervasemmistolaiseen uskontoon (erotuksena 'tieteellisestä totuudesta').

Tarkoittaako "viittailemaan" monikkoa eli onko Laika sitä mieltä, että olen usein viitannut vihervasemmistolaiseen uskontoon? En ole laskenut, milloin olen mihinkin viitannut, mutta noin varttitunnin etsinnän jälkeen löysin yhden kirjoituksen, jossa kirjoitan vihervasemmistolaisesta uskonnosta. Teksti on kirjoitettu kuukausi sitten ja kuuluu seuraavasti: 

"Linkkikokoelma kasvaa. On löytänyt mielenkiintoisia nettisivuja, joilla esitetty tieto todistaa yhtä vahvemmin, että olen oikeassa eräissä mielipiteissäni, joista joku kirjoitti, että ne ovat "mutu" -tietoa. Sitäkin ne voivat olla, mutta ne perustuvat puolueettomiin tosiasioihin eikä pinnalliseen yhteiskunnalliseen vihervasemmistolaiseen huuhaa-uskontoon, millä nykyään asiat perustellaan. Palaan asiaan, kun ehdin."

Pieni selitys lienee paikallaan. Kuten viimeisestä virkkeestä käy ilmi, olen ollut kiireinen, ja kirjoitukseni on laadittu huitaisemalla fiilispohjalta ilman syvällistä miettimistä. Olin päätynyt "hällä väliä" -tunnetilaan, jossa tuollaisia mielipiteitä esitetään, pitkän prosessin kautta, johon sisältyi tiivistä kirjoittelua monien eri opponenttien kanssa. Samoin ajattelevia ei liiemmin ollut, eli asetelma oli yksi kaikkia vastaan. Ainakin tältä tuntui.

Tunnetilani pani alulle Xantippan kommentti aikaisemmin samana päivänä. Hän kirjoitti seuraavasti:

"Siis kun argumentit jäävät vaille faktatodisteita, mutuilun ja epämääräisten, asiaan liittymättömien tutkimuksien varaan, siirrytään ylentämällä alistamiseen esittämään toista mieltä olevat keskustelijat viattomina, hupsuina naisina. Sillä lailla, Kopek. Ainakin minun hyväntahtoisuuteni tietänet voida olla luottamatta."

Tuosta kommentista tuli mieleeni eräs tapaus pari vuotta sitten, jolloin onnistuin ärsyttämään erään naispuolisen kirjoittajan huonosti valituilla sanoillani. Hänen reaktionsa oli minulle täydellinen shokki, koska ainakaan tietoisella tasolla en ollut tarkoittanut millään tavalla loukata häntä. Enemmänkin ihailin ja kunnioitin häntä. Olinko alitajuisella tasolla kuitenkin toiminut tavalla, joka ansaitsi kritiikin, se jäi vaivaamaan. Päätin joka tapauksessa olla varovaisempi.

Kun luin Xantippan kommentin ylentämällä alistamisesta, ajattelin, että ei kai taas. Minkä virheen nyt olen tehnyt, kun omia hämmentäviä tunteitani selittäessäni tulenkin "alistaneeksi" naisia. Ajattelin, että miten ihmeessä joku voi keksiä tällaista, koska eiväthän naiset olleet kirjoituksessani missään osassa. Mainitsin heidät vain ohi mennen kontrastina asetelmassa minä paha rasistimies vastaan kiltit ei-rasistinaiset tarkoittaen, että tältä minusta jossakin tunteideni tasolla tuntuu. En viitannut erityisesti kehenkään enkä edes ajatellut ketään. Ajattelin lähinnä sitä, että suuri osa rasisminvastustajista niin tällä foorumilla kuin yleensäkin on naisia. Refugees Welcome Club esimerkiksi taitaa olla naisvoittoinen. Tämä vaatisi pitkän selityksen, mutta yritän selittää lyhyesti.

Olen kasvanut kokemusmaailmassa, jossa lähtökohtaisesti miehet ovat pahoja ja naiset hyviä. Ja näinhän se käytännössä oikeasti on. Pojat ja miehet ovat tyttöihin ja naisiin nähden yliedustettuina kaikessa mahdollisessa pahassa pikkulapsesta alkaen. Lehdessäkin lukee, että mies pahoinpiteli, mies tappoi, mies ryösti, mies riehui humalassa, mies raiskasi, mies tuomittiin. Lähes aina mies, vain joskus harvoin nainen. Koska asetelma on näin epätasapainoinen, minun on lähes mahdotonta kuvitella, että nainen voisi olla aidosti paha. Jos nainen tuomitaan jostakin rikoksesta, ajattelen, että tekoon täytyy olla jokin pätevä syy, eikä nainen ole tehnyt sitä pahuuttaan. Ajattelen, että ei naista kuulu tuomita yhtä ankarasti kuin miestä. Ei naisia pidä panna vankilaan. Se tuntuu jotenkin väärältä ja luonnottomalta.

Tässä on tietysti vielä sekin puoli, että katson tilannetta miesten puolelta, ja useimmat miehethän rakastavat naisia tai ainakin jotakin heistä. Naiset ovat potentiaalisia ihailun ja rakastumisen kohteita. Jos kaunis nainen joutuu vankilaan, alitajunnassani ehkä ajattelen, että rakkaani joutui vankilaan, koska tuo näköistä kaunista naista voisin rakastaa, tai ainakin joku muu voisi. Mutta jos mies joutuu vankilaan, en tietenkään ajattele noin, koska en ole homoseksuaali.

Tuossa kerroin hieman taustaa mielentilalleni, jonka vallassa 16. toukokuuta vähän ennen puolta yötä kirjoitin nyt puheena olevan kommenttini pinnallisesta yhteiskunnallisesta vihervasemmistolaisesta huuhaa-uskonnosta, millä asiat nykyisin perustellaan.

Tiesin, että tuosta voi jotain seurata, mutta en arvannut, että siihen menisi kuukausi.

En ala väitellä asiasta, koska se ei ole väittelemisen arvoinen. Perun mielipiteeni vihervasemmistolaisesta huuhaa-uskonnosta ja tunnustan, että väitteeni oli provokatiivinen ja harkitsematon. Ei tuollaista uskontoa tietenkään ole. En kuitenkaan täysin vetäydy kannastani, koska olen edelleen sitä mieltä, että tietyissä piireissä ideologia sanelee, että asia on näin, ja todisteiden keräämisen ja valikoimisen tarkoituksena on osoittaa, että se todella on näin. Minä taas suosin sitä, että tehdään havaintoja ja annetaan niiden osoittaa, miten asiat ovat ilman ideologista painolastia.

Katolisen kirkon tähtitiede keskiajalla ja tähtitiede. Marxismi-leninistinen historiatiede Neuvostoliitosssa ja historiatiede. Ideologia ohjaa - faktat ohjaavat.

P.S. Krokotiilin kyyneleitä en tunnusta vuodattaneeni, enkä edes ymmärrä, missä mielessä olisin niitä vuodattanut.
3
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT tänään kello 00:30:28 »
(Poistin tästä alusta lainauksen ja palasen tekstiä.)

Omaa hermoani rassaa tällä hetkellä urkumusiikki. Miten osaakin kuulostaa jokin instrumentti niin saamarin pahalta, vain säkkipilli ja teknomusiikin super saw on pahempi. ...
Voi olla, että joudun vaan peittämään korvani sormilla pahimman räimeen ajaksi. ...
Käsittämätön mielipide! Olet vasta 2. henkilö nettielämässäni jonka olen kohdannut sanovan inhoavan urkuja.
Myöhemmin vertasit raapimis-kohina ym ääniin joista urut eroaa kuin yö päivästä. Uruissa löytyy sävel ja harmonia. Tosin onhan olemassa myös kohina(noise) ja industrial-genret niistä tykkääville. Melukin on musaa koska örinäkin on(heavyna). ;D  Teitä yhdistää kovahko uskontokritiikki. Ehkä se osaksi selittää?
  Vinkki: Talouspaperista olen oppinut käärimään korvatulpat. Revin 2cmx5-10cm palat jotka kapeussuunnassa rullalle ja sitten kierin "rullaa" kasaan kuin litistettyä paloletkua niin että sopii korvakäytävään (kokemus opettaa mutta voi aina repiä tai leikata palan kunnes sopii). Vaimentaa varsin tehokkaasti, en ruohoa 4-tahtikoneella leikatessa tarvi muita vaimentimia välttämäti. Jos paperia löytyisi mustana niin se hämäisi lähinaapuritkin. Tai seliselittää korvatulehduksella/kipeydellä.
4
Yhteiskunta / Vs: Seksuaalirikoksista Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut Saares tänään kello 00:19:51 »
Tuomitset siis kolleltiivisesti kaikki miehet pedofiileiksi? Etkö aiemmin ollut sitä mieltä että tämäntapainen syyttely esimerkiksi maahanmuuttajien kohdalla on väärin? Vai onko sinulla eri asteikko syyttää kantiksia kuin rakkaita maahanmuuttajiasi?
5
Yhteiskunta / Vs: Sananvapaudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Saares tänään kello 00:04:43 »
Kopek:
"Julkaisin eräällä paikkakunnalla maanalaista tiedotetta, eräänlaista "seinälehteä", joita tein valokopiokoneella muutaman kappaleen ja kiinnitin sinne tänn. Jotkut tuttavani kiinnittivät niitä myös. Lehtien sisällöstä kerrottiin muutaman kerran paikallislehdessä, kun joku oli vienyt sellaisen toimitukseen. Yhden kerran arvostelin tekstissä aika tiukin sanoin eräitä paikkakunnan päättäjiä ja nokkamiehiä. Yksi heistä loukkaantui niin pahasti, että teki ilmoituksen poliisille, joka ei kuitenkaan aloittanut varsinaista rikostutkintaa, koska katsoi, että arvostelu oli koskenut kyseisen henkilön julkista viranhoitoa, eikä siinä ollut käsitelty häntä yksityishenkilönä. Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö ei siis täyttynyt. Jos poliisi olisi arvioinut, että kirjoituksessa rikotaan lakia, sen olisi tietysti pitänyt ottaa selville, kuka kirjoituksen on julkaissut. Ei "maanalaisissa" lehdissä tietenkään sitä kerrota. Ne ovat aitoa vapaata "journalismia".
 Tässäkin tapauksessa poliisin tulkinta Suomen laista ratkaisi. Jos Safiiri tai Ksantippa tämän sattuu lukemaan, joudut ehkä käräjille.
6
Yhteiskunta / Vs: Hallitus- ja ministerikaavailuja
« Uusin viesti kirjoittanut Saares Kesäkuu 16, 2019, 23:42:41 »
1. puhuja. Siis ensimmäinen puhuja.
7
Vapaa sana / Vs: Fiilikset ja päivän mietteet
« Uusin viesti kirjoittanut Melody Kesäkuu 16, 2019, 23:38:54 »
Tänään ensimmäistä kertaa lausuin ääneen, että lapsi pilasi päiväni.

Lapsi, lähestyy kolmeakymppiä, huomasi lomapakon kadonneen aamupäivällä. Vietti aurinkoista päivää grillaillen. Soitti Lidlistä, että onko meillä kolvia - jos ja kun joutuu korjaamaan jotain. Lapsella ei ole päihdeongelmaa, joka selittäisi tyhmyyden, on hyväpalkkainen insinööri, mutta ekaa kertaa on pakko luovuttaa ja tuntea kirosanoja häntä kohtaan. No lompakkoa ei löytynyt illallakaan, on liiaksi tottunut että pelastan, ja sitten nöyrtyi apuuni.

Itsenäinen on, mutta tyttöystäviään hakee vaikeasti, englantia puhutaan.

Tiedän, että minä ja muut, tavallallamme elää olemme luonneet tämän tilanteen.

Ja tämä on ok.

Huomenna tapahtuu, kyseinen tyyppi muuttaa tänne kodissaan olevaa vesivahinkoa pakoon.
8
Yhteiskunta / Vs: Hävittäjähankinnat ja muu sotateknologia yhteiskunnallisesti tarkasteltuna
« Uusin viesti kirjoittanut Saares Kesäkuu 16, 2019, 23:35:43 »
Se sama näkyvyys koskee laukaisun jälkeen kaikkia hävittäjiä. Toisia jopa ennen laukaisua. Meinaatko että Norjan F35n pudottama viholliskone näkyisi Suomen Saab-hävittäjien mittaristossa?
Kumma kun kukaan ei ota kantaa siihen kun "todelliset asiantuntijat" täällä unohtavat Saabin keskeneräisyyden. Ovat vertaamassa Saabin paperitiikeriä valmiisiin, koeteltuihin tuotteisiin. Tehokkaan  mainostoimistontuottamat värilliset esitteet ovat ainoat konkretiat Saabista toistaiseksi.
9
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Lusikka sopassa ja haarukka herkkupalassa, muttei veitsi suussa (eihän?!)
« Uusin viesti kirjoittanut wade Kesäkuu 16, 2019, 22:36:03 »
Kopek, laiskalle kokille uuniperunat ja uunibataatit ovat kyllä hyvä ruoka. Kuorineen uuniritilälle, uuni päälle. Ehkä haarukalla reiät pintaan, jos haluaa varmistua ettei paine räjäytä perunaa kesken kaiken.

Periaatteessa pelkkä kreikk. jugurtti riittää, mutta höysteitähän voi olla. Esim. uunibataatin sisään aiemmin mainittuja mustapapuja, ranskankermaa, avokadoa ja limemehua.
10
Viihde ja vapaa-aika / Vs: Viherpeukalointia kotona ja puutarhassa
« Uusin viesti kirjoittanut Melody Kesäkuu 16, 2019, 22:33:46 »
Minäkään en ymmärrä kurtturuusu, lupiini ym kieltoa.
Suomessa tuota lääniä kyllä piisaa. Minun silmää viehättä nuo enemmän kuin paikalliset voikukat ja heinät.
Nykyisin heinikkoja peräti vältän vallalla olevan punkki pelotuksen vuoksi. Saadaanpa työllisyyttä kun lähdetään joukolla "jäätäsärkemään"

Oma huomioni puutarhassani sotii em. omaa mielipidettäni vastaan.
Kyllä suosituin mehiläisten vierailukukka on tällähetkellä perinnekasvi (nimi pitää ottaa selvää). Bongasin saman kukan Tukholman reissulla parikymmentä vuotta sitten ja tajusin kasvin arvon. Vieraslajikkeissa mehiläiset eivät ainakaan oman huomioni mukaan kovinkaan innokkaasti käy.

Jos antaisi kaikkien kukkien kukkia, mutta lisäisi omalla toiminnallaan niitä perinnekasveja.


Sivuja: [1] 2 3 ... 10