Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Juustot

Aloittaja -:)lauri, heinäkuu 03, 2020, 18:11:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

-:)lauri

Mitä hyviä napostelujuustoja tiedätte?

Ostin Itiksen Eastonista Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g -juustoa ja tää kyllä menettelee vaikka vielä stydimpääkin voisi olla. Osaatteko neuvoa parempien makuelämysten äärelle?
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Konmari - heinäkuu 03, 2020, 18:11:50
Mitä hyviä napostelujuustoja tiedätte?

Ostin Itiksen Eastonista Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g -juustoa ja tää kyllä menettelee vaikka vielä stydimpääkin voisi olla. Osaatteko neuvoa parempien makuelämysten äärelle?
Kotikaupunkini Prismassa on aika hyvä juustopöytä. Homejuustoja, Brietä tms. tyylisiä itse joskus ostan. Aurajuusto ehkä on silti parasta (hinta/laatu)?!
Jotain hyvää kumina/pippurimausteista ostin, en vaan millään enää muista nimeä...

Kerran ostin Lidlistä jotain halpaa (saksalaista?) Gouda-juustoa. Vähän söin, loput lensivät roskikseen, koska oli järkyttävän pahaa.

Xantippa

Suosittelen kesälomareissua vanhaan kauppahalliin Espan kupeeseen. Ainakin aikaisemmin siellä toimi maailman paras juustokauppa, josta sai maistiaisia ja ostaa niin ison/pienen palan kuin halusi. En muista, mikä sen kotimaisen lampaanmaitojuuston nimi oli, mutta sissus, että oli hyvää.

Toinen maailman mainio oli semmoinen, missä on savuraita keskellä juustoa.

T: Xante

ROOSTER


Suomen maistuvimpia juustoja:  https://www.herkkujuustola.fi/juustot/  Siellä juustomestarina häärii sveitsiläissyntyinen Peter jonka isä oli Appenzeller-tehtailija.

Tuoksukin oli niin voimakas, että vaimo kääri juuston ensin folioon ja sitten tiiviiseen astiaan.

Myös Saloniemen juustolan tuotteet ovat mainioita.  https://www.saloniemenjuustola.fi  Kannattaa kokeilla!

Ja Juustoportin tuotteet ovat aivan mahtavia,  https://www.juustoportti.fi/tuotekategoria/juustot/
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Perusjuustoista Valio Keisarinna on mainio tuote.

Kande maistaa.  https://www.valio.fi/tuotteet/valio-keisarinna-kristallinen-gouda-juusto/



Mikäli ei maistu hyvälle, on makuaistisi pilalla.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Toope

Kiva, en järin erikoisena pitänyt.

Hippi

Minua harmittaa, että Lidlin valikoimista on kokonaan poistuneet ne valmiiksi viipaloidut 16 ja 17 prosenttiset juustot. Minusta ne olivat hyviä ollakseen noinkin vähärasvaisia ja käteviä, kun pakkaukset olivat kohtuullisen pieniä, joten avatun pakkauksen sai tyhjäksi alle viikossa. Niitä ostin aina ison pinkan kerrallaan, kun Lidlille asti lähdin :)

Mitä olen noita kotimaisia vähärasvaisia juustoja käyttänyt, niin palajuustona niitä ei ainakaan kannata ostaa, sillä ne on kovin veteliä ja niiden leikkaaminen juustohöylällä on todella tuskallista, ellei jopa mahdotonta. Valmiiksi viipaloidut puolestaan on melkoisen kalliita ja monet on pakattu yksinsyöjälle liiankin isoihin perhepakkauksiin.

Oma juustosuosikkini tällä hetkellä on Polar täyteläinen:



Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se oli Polar® tuoteperheen ensimmäinen juusto saapuessaan markkinoille Valion Nurmeksen osuusmeijeristä vuonna 1979. Tämä täysrasvainen juusto sopii erinomaisesti leivän päälle, ruuanlaittoon ja juustotarjottimelle. Saatavilla myös viipaleina.

Tuo on sen verran napakkaa, että siitä saa hyvällä höylällä aika ohuitakin viipaleita :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Unforgiven

Juustojen maistelu kera hyvien viinien on ollut minulle pienehkö sydämen asia. Jälkimmäisen jäätyä kuvioista kokonaan pois harraste on vähän hiipunut. Mutta "rakkaus lajiin" juustojen osalta toki edelleen hengittää.

Ostin muuten kerran Liiteristä, olikohan sveitsiläistä vuohenjuustoa, ja kokemus oli vähintäänkin väkevän tervehdyttävä. Voisi kuvitella, että ruotsalaisella hapansilakalla (en ole maistanut) voisi saavuttaa samankaltaisen makuelämyksen. Mutta jotkut arroganttisieluiset niistä vuohenjuustoistakin tietenkin tykkää, koska niitä valmistaan. Näin olen päätellyt.
I'm just a soul whose intentions are good

Hippi

Kontulassa asuessani paikallinen K-supermarket piti kunnollista ALE-hyllyä, jossa oli mitä erilaisempia laputettuja tuotteita, myös kaikenlaisia juustoja. Juustoissa se "parasta ennen" -päivämäärä on kai pelkkä muodollisuus ja juustohan usein vain paranee sen päivämäärän jälkeen.

Koska juusto on kohtalaisen kallista, niin noista punalaputetuista raaski aina ostaa jotain maistiaisiksi, jos löytyi tarpeeksi pieni palanen. Silloin noita tuli ahkerasti maisteltua. Varsinainen löytö oli Raclette, joka oli kyllä oivallista juustoa ruisleivälle mikrotettuna. Tätä nyt kaiholla muistelen, kun Ruotsalainen hapansilakka tuli tuossa mainituksi. Höyryävästä Raclettesta nousi ilmaan kyllä sellaiset odöörit, että jos jälkikasvu sattui olemaan kotona, niin meille laitettiin läpiveto nopeammin kuin juusto ehti leivälle sulaa. Makukin oli mainio, mutta ei ehkä yltänyt sille tasolle, minkä tuoksu lupaili :)

Yksi mukava löytö oli rommirusinatuorejuusto, joka oli kai lähinnä sellaisenaan naposteltavaksi tarkoitettu.


Tuorejuusto, joka on jokaisen rommirusinan ystävän makuun. Juusto on makea, pehmeä ja täydellinen valinta juustolautaselle jälkiruoaksi. Kokeile makuparina suolaisen keksin ja kuivan valkoviinin kanssa. Yksittäisen tuotteen keskimääräinen paino on 150 g.

Kuvan juusto ei ulkonäöltään vastaa silloista herkkuani, jossa oli rusinoita tasaisesti koko juuston massassa. Mutta enpä tullut ajatelleeksi, että tuotakin vielä on. Pitääpä joskus saalistaa palanen. Samaan "tuoteperheeseen" kuului myös yrttimaustettu ja chilimaustettu tuorejuusto.

Rasiassa myytävät erilaiset tuorejuustot ja sulatejuustot tuppaavat kyllä jäädä syömättä jostain syystä. Kaupassa kyllä tekee mieli ja ne tuntuvat ajatuksentasolla herkulliselta, mutta todellisuudessa ne ei sitten maistukaan niin hyvälle tai suutuntuma on omituisen tahmea ja ne jämähtävät kitalakeen. Kovasti yritän itseäni kaupassa muistuttaa, että ei kannattaisi ostaa, vaikka voihan niitä jämiä käyttää ruuanlaitossa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Rommirusina on noita makuja, jota jätän väliin. Joskus ehkä, mutten osta itse.
Happamat homejuustot, siniset ja valkoiset maistuvat pieninä erinä (kun vetää viiniä viikonloppuna). Joskus joku tulinen juusto ruoan lisukkeeksi. Brietyyliset ovat aina kivoja.

Hippi

Ostin Lidlista viipaloituja kevytjuustoja (16 tai 17%) niin pitkään, kun niitä oli tarjolla. Nythän ne on poistuneet valikoimista kokonaan. Suosikkini niistä oli ehdottomasti Maasdamer, joka oli todella maukas ja verrattavissa Emmentaliin.

Ilahduin, kun K-supparissa oli tarjouksessa viipaloituna Herkkutilan Maasdamer 16% 200 gramman pakkauksissa. Kyllä oli pettymys, kun tuttua makua ei ollut juuri lainkaan. Äsken juustonäkkäriä tehdessäni nyt huomasin, että pakkauksessa lukeekin "kevyempi maku". Onhan siinä tietty sitä makua kun juustoa imee ja mussuttaa, niin tarkkaan makustelleessa sen maun löytää. Eihän se pahaa ole ja saan sen syötyä, mutta ei siitä oikein mitään muuta iloa ole leivän päällä kuin, että sormet ei rasvaannut voihin.

Olen muidenkin valmistajien samanimistä juustoa ostanut kuin tuota Lidlin ja kyllä ne on hyvin tunnistettavissa Maasdameriksi. Nyt ihmettelen, miten juusto saa nimensä, niin kuin tämä mauton nyt on nimeltään Maasdamer? Voiko juuston makua muutella tehtailijan mielen mukaan miten paljon juuston nimeä muuttamatta?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Port Salud on ehdoton suosikkini. Sitä sulatan mikrossa ja syön juustosulaa lusikalla. Kissa vaatii osuutensa. Homejuustoista valkohomejuusto, aura jonkin muun lisukkeena (esim. patongin täytteenä).

Rommirusinajuustosta tykkäisin takuulla.

Joku vegaanijuusto jäi syömättä. Hyi helvetti.