Kirjoittaja Aihe: Tasa-arvoako?  (Luettu 262 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 224
Vs: Tasa-arvoako?
« Vastaus #30 : Helmikuu 05, 2019, 19:18:59 »
Kuuntelin radiosta ohjelmaa "huominen on huonompi", jossa keskustelivat ohjelman juontaja Pekka Vahvanen ja Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula. Jatkson nimi oli "Kohdellaanko ihmisiä tasa-arvoisemmin kuin koskaan aikaisemmin?"

Kontula on yhteiskuntatieteiden tohtori, ja toimittaja. Vahvasesta Wikipedia sanoo mm, seuraavaa:

Hänestä "elämä kokonaisuutena olisi parempaa", jos tietokonetta ei olisi keksitty.

Ohjelmaa kuunnellessa olisi tehnyt mieli kommentoida esitettyjä väitteitä puolin ja toisin. Keskustelussa Kontula tuntui olevan hieman niskan päällä. Olisi mielenkiintoista keskustella hänen kanssaan yhdestä jos toisestakin asiasta, mm. yhteiskuntaluokista. Hän kertoi asuneensa Pispalassa ja leikkineensä lapsena Nigaraguan kommunistisissiä taistelussa pahaa diktaattoria vastaan. Tiede -lehden artikkelin mukaan hän on vasemmistolaisesta perheestä:

"Anna on punaisen suvun lapsi. Nimensä hän sai isotädiltä, joka istui Hämeenlinnan naisvankilassa piiloteltuaan jatkosodan aikana vasemmistolaisia sotapolitiikan kriitikoita, muun muassa runoilija Elvi Sinervoa. Hänen isoäitinsä puolestaan piilotteli kiellettyjä kirjoja ja näki kuinka sukulaisia ammuttiin heinäpellolle rintamakarkureina.Kontulan vanhemmat kuuluivat vasemmistoliikkeeseen, jakoivat lehtiä ja järjestivät tilaisuuksia. Oli luontevaa, että Annakin liittyi viisivuotiaana Rajaportin pioneeriosastoon Tampereen Pispalassa. Nuorena Anna arvioi saaneensa neutraalin kasvatuksen, jossa hän sai tehdä omat valintansa."

Kaikki saavat tehdä omat valintansa, mutta kuinka vapaista valinnoista on kyse, jos on kasvanut vauvasta alkaen kommunistisen aivopesun piirissä. No, sama koskee tietysti muidenkin aatteiden piirissä eläneitä.

Radio-ohjelmassa Kontula esitti mielenkiintoisen asian, mikä välillisesti tukee eräitä minun näkemyksiäni. Hän kertoi, että kun orjuutta lakkautettiin, eräät orjat vastustivat sitä. Hän perusteli tällaista ristiriitaista tapausta sillä, että orjat pelkäsivät muutosta ja tarrautuivat tuttuuden turvallisuuteen. Kontulan mielestä kyse on vahvasta muutosta jarruttavasta voimasta. Ehkä tämä on yksi syy sille, miksi ihmiset hyväksyvät minkä tahansa totalitaarisen systeemin, minkä alaisuudessa he elävät.

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/sosiologi_tunnustaa_varia

https://areena.yle.fi/1-50053355

Poissa Amore

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 253
  • Totuuden kuvastin
Vs: Tasa-arvoako?
« Vastaus #31 : Helmikuu 05, 2019, 19:27:00 »
^Olen kuunnellut noita Huominen on huonompi -ohjelmia, mutten vielä tätä Kontulan jaksoa. Hauska nimi ohjelmasarjalla! :D
All you need is Love