Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Nyt on kysyttävää

Aloittaja MrKAT, tammikuu 09, 2019, 18:40:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - joulukuu 09, 2021, 10:42:28
Tuolle jatkuvalle hintojen vaihtelulle on olemassa selitys ja oma termikin: Dynaaminen hinnoittelu

Lainaus käyttäjältä: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/52030Dynaaminen hinnoittelu on hinnoittelumalli, jossa hintaa muutellaan hinnoitteluun liittyvien tietojen perusteen. Dynaamisilla hinnoittelumetodeilla pyritään selvittämään asiakkaan maksuhalukkuus, hinnoitella tuote tai palvelu sen mukaan, ja näin saada maksuhalukkaammilta asiakkailta enemmän voittoa ja säilyttää maksuhaluttomammat asiakkaat. Dynaamisessa hinnoittelussa hinta säädetään tuote tai palvelukohtaisesti, segmentti kohtaisesti tai asiakaskohtaisesti. Segmentti- ja asiakaskohtaisia dynaamisen hinnoittelun malleja voidaan pitää myös hintasyrjintänä.

Sellainen hintaherkkä ostajakandidaatti kuin esim. allekirjoittanut, saa helposti näppylöitä tuosta. On vaikeaa optimoida ostoajankohtaa jos on kiirehankinta. Jos joku muu on lisäksi saanut paremman tarjouksen, se korpeaa niin, että kyseinen pulju joutuu ikuiseen bänniin.

Lentolippuja tilatessa kannattanee käyttää Freedomea ja laittaa sijaintinsa esim. Tukholmaan, tai sijainti joka kerta eri, kun tiirailee lippuja? Jos nimittäin samaa lippua ostaa seuraavana päivänä, sen hinta nousee siksi, että on osoittanut kiinnostusta. Pitää feikata, ettei ole kiinnostunut.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: kertsi - joulukuu 09, 2021, 13:52:38
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - joulukuu 09, 2021, 09:42:49
Nyt ollaan ytimessä, tuolikaupat!

Itselläni on niistä karmea kokemus, pitänee avautua jossakin toisaalla, mutta Unforgivenin kysymykseen: tiedä häntä. Nuo ovat jotain korkeampaa matikkana, mutta kai oletuksena valitettavasti on, että hinta on se, mikä se tilaushetkellä on.

Ei pidä tuo boldaamani paikkansa ainakaan K-Ruoka -sovelluksessa. Jos tuote on alennuksessa tai "Etuna", voi tänään johonkin hintaan tilaamani tuote olla eri hintainen huomenna, jos se alennusaika on jo kerennyt loppumaan. Omasta mielestäni kun olen tehnyt tilaukseni, eikä samalle päivälle sitä koskaan voi tehdä (paitsi jos tekee ennen klo 8), niin on väärin kertoa väärä hinta, eikä sitä hintaa, mikä se tulee laskussa olemaan. Nykyään onneksi sentään näyttävät kauanko tarjous on voimassa.

En taida pysyä perässä tässä logiikassa ;), sillä samahan koskee kaupan tarjouksia noin yleensä. Tarkoitan, että jos menen kauppaan tänään ja ostan juustoa, tietysti maksan siitä tämän päivän hinnan, vaikka se huomenna olisikin tarjouksessa. Ja päinvastoin, jos se on tarjouksessa, maksan tarjoushinnan, enkä sitä normaalia, joka se tulee huomenna olemaan.

Eli nettikauppa tosiaan ilmoittanee, miten tarjoukset ovat voimassa, mutta eihän se sitä tarkoita, etteikö maksettaisi sitä hintaa, joka nimenomaan on tilaushetkellä voimassa.

T: Xante

Hippi

Itse asiassa tuo onkin mielenkiintoinen kysymys. K-kaupoissa tarjoukset vaihtuu kahdesti viikossa. Jos tekee tilauksen keskiviikkona, jolloin on alkuviikon tarjoukset voimassa, mutta toimitus onkin vaikka perjantaina, niin miten ne saa kassasta alkuviikon hinnat kuittiin. Saattaapa olla, että ne tulee keräilypäivän (=toimituspäivän?) hinnalla?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

K-marketin verkkokauppa määrittelee hinnat velotushetkellä, mikä on noin tunti pari ennen tuotteiden toimitusta. Sitä kertsi tuossa selvitti. Eli riippumatta tilauksen ajankohdasta, velotushetki, joka tosiaan on juuri toimitusta ennen, määrittelee tuotteen lopullisen hinnan k-marketin verkkokaupassa.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

kertsi

Kirjoitin vähän epäselvästi. Juuri noin kuin Viihtis kertoi asia on. Ja kuluttajana se vähän korpeaa, kun on luullut tilaavansa jotain edullista, ja sitten onkin veloitettu täysi hinta. Luulen, että nykyään ovat kyllä jo tilatessa näyttäneet ne päivämäärät, milloin tarjous on voimassa (ei ollut ennen?), mutta taitavat olla niin pienellä, ettei niitä huomaa. Tietoteknisesti ei olisi homma eikä mikään laskea etukäteen oikea hinta tilaukselle etukäteenkin, sillä on tiedossa, milloin tarjous loppuu. Ovat vaan laiskana oikaisseet tuosta.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Hippi

Ne hinnat on kassajärjestelmässä ja tulee sieltä keräilyn ajankohdan mukaan.

Ei ole kovinkaan yksinkertainen asia se, että joillekin tuotteille pitäisi saada parin päivän takainen hinta. Toisaalta, jos hinnat on tilaushetken mukaisia, niin silloin keräilyhetken mahdolliset tarjoukset jäisi taas saamatta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

#1011
Ai niin, se kyllä mutkistaa hintojen laskemista etukäteen, kun on esim. kasviksia, hedelmiä, jotka punnitaan vasta kerättäessä. Ja joskus joitakin tilapäisesti loppuneita tuotteita korvataan toisilla. (Ja joskus toheloidaan joko tilattaessa tai kerättäessä).

Mutta etupäässä korpeaa se, että tilausta tehdessä ei näytetä sitä hintaa, joka on voimassa toimituspäivänä, vaan näytetään tilauksentekopäivän hintaa. Se on aina pielessä, jos se tarjous ei enää tilausta seuraavana päivänä ole voimassa - kun sitä tilausta ei pääsääntöisesti voi tehdä samalle päivälle, jos ei herää jo kukonlaulunaikaan tekemään tilausta.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Xantippa

Tässä onkin mielenkiintoinen kysymys! Onhan niin, että tuoli on eri asia kuin juustonpala ;), joten "tilaushetki" on määritelmällisesti myös jotain muuta.

Mutta onhan ruokakaupat ottaneet aika väljästi hinnoittelun muutenkin verrattuna entiseen, viittaan tässä punalaputukseen. Siinähän ei myös ole mitään sääntöjä käsittääkseni, eli voidaan laputtaa mitä vain aikaan mihin hyvänsä?

T: Xante

Hippi

^
Voihan joku tuolinkin olla ikään kuin "punalaputettu", kun kivijalkaliikkeessä myydään jotain sarjan viimeisiä, joita ei ole erikseen ilmoitettu oikein missään. Tällainen tarjous voi olla voimassa ehkä vain yhdessä myymälässä, johon on jotain jämää jäänyt pyörimään.

Ruuan nettikaupasta ei kai ole mahdollista edes pyytää, että "laittakaa laputettuna jos on".
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

Kyllä siellä K-Ruoka -sovelluksessa pieni vapaatekstiboksi on, jossa voi esittää toiveita. Usein ovat jopa huomioineet, ja joskus siellä pelkästään olen tilannut jotain, mitä ei haussa löytytynyt.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Unforgiven

Noista tuolikaupoista sen verran, että laitoimme "riidan" puoliksi a la parempi laiha sopu kuin lihava riita vai miten se meni.
I'm just a soul whose intentions are good

Hippi

Minkä ihmeen tähden naisten takkeihin ei tehdä povitaskua?

Koville pakkasille pitää nyt ommella joku erillinen viritys, jonka voi laittaa takin sisään kännykkäpussukaksi kovalla pakkasella. En halua takin ulkopinnan taskussa pitää kännykkää enkä kovalla pakkasella myöskään repun kylmässä pikkutaskussa, jossa se kesäisin kulkee mukana.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hiha

Povitasku oli vanhoina hyvinä aikoina taskumattia varten. Naiset eivät siten sellaista tarvitse, koska ovatten eteerisempi sukupuoli.

Hippi

No mutta kyllähän näinä tasa-arvon päivinä naisetkin voivat taskumattia kuljettaa ja vaikka ei alkoholia välttämättä siihen laittaisi, niin jotain muuta sitten. Itse kyllä laittaisin vain kännykän ja kuivin suin taivaltaisin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Onko ns. Mooren laki sellainen, että se vain toteuttaa itseään, eli laittaa tutkijat kehittämään kaavaan sopivia tuotteita, vai onko siinä joku suurempi viisaus takana?

Lainaus käyttäjältä: https://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=12945&via=n&datum=2021-12-13_15:24:50&mottagare=29428IBM ja Samsung kehuvat tehneensä läpimurron mikropiirien suunnittelussa. San Franciscon IEDM-konferenssin ensimmäisenä päivänä yhtiöt julkistivat uuden transistorirakenteen, joka voi viedä mikropiirien viivanleveyden alle 1 mikrometrin kokoon. Tämä jatkaisi Mooren lakia vielä vuosien ajan.

Mooren laki
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS