Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Juha

Lainaus käyttäjältä: kertsi - heinäkuu 23, 2021, 21:10:15
Quackwatch (puoskarivalvonta tms.) tyrmää Bosschen ideta tyystin:
https://quackwatch.org/ncahf/digest21/21-13/


If we are worried about dangerous variants emerging, it is much riskier to allow the virus to spread between unvaccinated people.

Tämä kohta, taitaa pyyhkäistä evoluutioteorian romukoppaan.


Muuten, inhottavaa ottaa asiasta selvää, ohi suomen kielen.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Juha - heinäkuu 23, 2021, 07:58:38
Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 23, 2021, 02:22:50Video on mitä totaalisinta roskaa - jonkun rokotetutkijan sanotaan irtisanoutuneen vallitsevasta näkemyksestä: "Rokote tuhoaa immuniteettisi".

Rokotteisiin liittyvä varovaisuusperiaate puuttuu. Toisaalta rokotekäytäntöä ajetaan massiivisesti läpi. Aiheesta kerrotaan aika surutta mitä vain.

On tässä jotain häikkää.
Häikkä on siinä, että heppu ehdottaa toimenpiteitä, joiden ansiosta miljoonat ihmiset kuolevat.

Jos videoista tykkäät, katso tämä:
https://www.youtube.com/watch?v=NEyQi__zTuo
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

#4202
Lainaus käyttäjältä: Juha - heinäkuu 23, 2021, 21:18:28
Lainaus käyttäjältä: kertsi - heinäkuu 23, 2021, 21:10:15
Quackwatch (puoskarivalvonta tms.) tyrmää Bosschen ideta tyystin:
https://quackwatch.org/ncahf/digest21/21-13/

If we are worried about dangerous variants emerging, it is much riskier to allow the virus to spread between unvaccinated people.

Tämä kohta, taitaa pyyhkäistä evoluutioteorian romukoppaan.
Kuka pyyhkäisee? Bosscheko? (En ole lukenut juttujanne/linkkejänne mutta arvaan vastata: )
  Mutaatiotaajuus on about vakio ja mutaation todennäköisyys on sitä suurempi mitä enemmän jossakin viruksia jakaantuu. Niitä jakaantuu suunnattomasti enemmän rokottamattoman kuin rokotetun kehon soluissa - ja ihmisissä.
  Evoluutioteoriaa on se että mutaatiota syntyy eniten siellä missä on suuret viljelmät. Ja rokottamatomien kehot on käveleviä koronapöpöjen isoja viljelyaltaita. Rokotetun keho arpoo ehkä vain tuhat virusriviä (ennenkuin vasta-aineet pysäyttää toiminnan) mutta rokottamattoman keho arvoo miljoona - miljardi uutta virusriviä (ennen vasta-ainepysäytystä tai kehon lopettavaa kuolemaa). On selvää että jälkimmäisessä on 1000 - miljoona kertaa suurempi todennäköisyys saada jackpot: uusi raivokas mutaatio.
  Tämä ei ole vain minun käsitys vaan virologien, biologian proffan (PZ Myers jonka blogia seuraan) jne. Koska evoluutioteoria on totta ja toimivaa.

Tietokoneviruksetkin keskittyy siihen mitä on eniten maailmassa: Windowsseja ja haavoittuvimmat on niitä vanhoja joille Microsoft ei tarjoa enää "rokotteita" eli päivitystä.   

Lähikuukausina ja vuosina maailmassa rokottamattomien kehoja riittää. Niissä ne mutantit pääosin syntyy.

JK. Tässä huippuvirologi Dr. Angela Rasmussen selittää (ja tyrmää Fox:ssa haastatellun Weinsteinin ao. väitteen)
https://twitter.com/angie_rasmussen/status/1416031796630798336
Dr. Angela Rasmussen  @angie_rasmussen
This is demonstrably untrue. All the variants so far, incl delta, emerged from infections in unvaccinated people. There is no evidence that vaccination selects "escape mutants". This is anti-vax propaganda. Ignore doubt-peddling grifters like Weinstein. Vaccines work.
  nikki mccann ramírez @NikkiMcR
    Bret Weinstein and Tucker Carlson tell viewers the vaccine could actually make the COVID pandemic worse

ja kommentissa Angela vastaa Jerrylle:
---
Jerry @ItsVeryJerry
Thank you for sharing this to your audience , it's an important concern, just because all of the variants to date have emerged from unvaccinated individuals doesn't mean there won't be variants in the future that can evade the current vaccines completely.
---
Dr. Angela Rasmussen @angie_rasmussen
Yes it does, actually. Breakthrough infections are quite rare so it's unlikely we will see any variants emerge from immunized populations. Plus no evidence that any variant can evade the totality of the immune response, even those that can evade some neutralizing antibodies.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Juha


^ Mutaatioitten määrä, ilman valintaa, ei oikein jalosta mitään.

Pienempi määrä mutaatioita, selkeästi sopeutumista vaativissa ympäristöissä, karsii joukosta selviytyjät.

Kun selviytymisympäristöjen määrä maksimoidaan, toteutuu mutanttimaksimointi. Eri versioita riittää, ja episodin / epidemian kulku, taitaa puhua jo tämän puolesta.

Rokotuksien jälkeen, ei tosiaan ole suositeltu jättämään maskeja pois, ja muita riskejä vähentäviä perustoimia.

MrKAT

#4204
Katsotaan sitten tilanne uudelleen kun rokotettujen/sairastaneiden kehoja on 1000-miljoona x rokottamattomien+sairastamattomien kehoja.*
Jälkimmäisten osuus pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä (korona etenee vääjäämättömästi läpi pallon) mutta voi viedä jonkin aikaa.


*Koko palloa ei ehkä tarvi oottaa vaan saattaa riittää paikallinen kansallinen maksiimi jossa alueellisesti liki kaikki on joko rokotettuja tai sairastaneita?
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Juha

Lainaus käyttäjältä: Juha - heinäkuu 23, 2021, 01:05:40Rokotteista: https://tokentube.net/view?v=1354961746
Lainaus käyttäjältä: kertsi - heinäkuu 23, 2021, 21:45:21Jos videoista tykkäät, katso tämä:
https://www.youtube.com/watch?v=NEyQi__zTuo

Katsottu kumpikin video, alusta loppuun.

Ensimmäinen noista, on minusta luotettavamman oloinen, kerronnaltaan.

***

Mitä tulee itse asiaan, ... näitä tulisi kelata, jos paneutuisi tarkempaan vertailuun.

Eräs asetelma on eettinen, ja toisaalta sosiologinen. Nämä ovat tässä tärkeitä, tosin tärkein on oletuksellisesti luonnon tarjoaman toimintamallin parempi turvallisuustodennäköisyys.

Rokotelinjan aktiivinen käyttö tuo mieleen kuuluisan eettisen dilemman, ketä suojataan etukäteen, mahdollisilta kuolemilta.

Kolmas on rokotepainotuksen ongelmallisuus, pitemmällä aikavälillä. Kyse on vähän kuin ydinaseiden käyttöönotto, jonka jälkeen niistä on vaikea luopua.

Tässä omat periaatteellisen oloiset painotukset, ts ekologisen linjan seurailu mieluummin.

Näissä jos totutaan menemään kovin hypoteettisesti / suljettujen ovien takana, niin tälle ei välttämättä löydy rajaa. On varmasti aikaan kuuluvaa, tosin se on kaiken aikaa myös huolestuttanut, turvallisuusongelmien takia.

kertsi

No, pikaisen googletuksen ja tutustumisen perusteella minusta näyttää siltä, että se Geert-hemmo (eläinlääkäri) on täysi humpuukimaakari, ja puoskari.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Juha


Suurin ongelma rokotelinjan painotuksessa taitaa sittenkin olla poliittinen, ja ihmisten jakamiseen liittyvä.

Puhutaan eriarvoistumisen linjasta enemmän, ja tämä on pitemmällä aikavälillä, tosi tappava vaihtoehto. Virukset ei kykene samaan.

Mitä tulee ekologisiin ongelmiin, pidän niiden juurisyynä nimenomaisesti ihmisperäisyyttä, ihmistenvälisyyden ongelmia, jonka jalkoihin jää heikommat.

Ilmiö näkyy foorumeilla, kouluissa, työelämässä, että yhteiskunnissa. Myös sukupuolissa, ja toisaalta niiden ristiriitakuluissa.

Eniten ihmisiin liittyvä erarvoisuus ja jännite, vaikuttaa kuitenkin luontoon, ja sen oloihin. Tätä kautta ajattelen ongelman syntyneen pitkälle.

Se, että tähän johtanutta menetelmää käytetään korjaamiseen, ei vakuuta.

urogallus

Tällä hetkellä kuolleita on virallisesti 4,157 miljoonaa. Todellinen ylijäämäkuolleisuus lienee kymmenen miljoonan luokkaa. Ja tauti jatkaa vielä pitkään: saattaa olla, että päästään jopa 20 miljoonaan.

Kaakkois-Aasiassa on tällä hetkellä kovimmat lukemat. Ja Afrikan tilanne on edelleen arvoitus, mutta hyvältä ei näytä sielläkään.

MrKAT

^ Espanjantautiin 1918-1920 kuolleita on arvioitu olleen 20-50 miljoonaa, tai isompi haarukka-arvio: 17-100 miljoonaa.
Silloin ihmiskunta oli pienempi. Nyt suuremmassa ihmiskunnassa korona voi  tappaa hyvin  yli 100 miljoonaa. (2%  Englannista aina Italiaan ollut menehtyneiden osuus mitatuista tartunnoista, tosin väestö on vanhempaa EU:ssa, kehitysmaissa ollaan nuorempia).
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Juha


Mitähän on se, kun perustelut tehdään lukujen kautta. Joskus merkkaa, joskus ei.

Tässä voi olla jotain pielessä.

MrKAT

#4211
^Voihan sitä piirrellä pikku-ukkoja jos luvut menee hilseen yli. Tässä muuten minulla on ollut tarkoitus tuodakin tänne kaavioitse esiin kuvallisesti rokotuksen vaikutuksia vs rokottamattomuus. Luonnostelu on vasta kirjekuoren kannessa...

USA:n Missourin osavaltiossa oli jo viikko sitten niin paha tilanne, delta-potilaat räjähtäneet käsiin ja petipuute, että terveysihmiset pyytäneet valtiota apuun. Siihen hiukan liittyen historioitsija Wehrman muisteli mitä tapahtui Missourin lainsäädäntölaitoksessa vuonna 1907.
https://twitter.com/ProfWehrman/status/1417466012715438081
Kansanedustaja Salts tuli sairaana lakia parlamenttiin säätämään muiden kanssa ja lattialla hän "broke out" (en osaa tarkkaan suomentaa: "paljastui"?, ehkä jopa "romahti lattialle"?).  Hän luuli vain kylmettyneensä mutta yksi kansanedustaja joka oli lääkäri tunnisti: Isorokkoa!  Kaikki edustajat pakenivat oville jättäen Saltsin lattialle yksin. Hänet sitten siirrettiin valiokuntahuoneeseen. Kun uutinen levisi niin hotellit ja täyshoitolat jotka majoitti pääkaupunki Jefferson Cityssä näitä kansanedustajia, potkaisivat heidät ulos tartunnan pelossa.  Kuvernööri Folk, joka oli rokotettu, majoitti kartanolleen sairastuneita ja näitä onnettomia uuskodittomia edustajia.
  Rokote oli ollut saatavilla mutta silti useimmat edustajista ja henkilökunnasta ei ollut rokotettu. Lopulta kaupunki ja osavaltion terveysviranomaiset aloittivat voimakkaan rokotuskampanjan jossa suunnilleen kaikki, ja kaikki edustajat tuli rokotetuksi.
  Salts ja muutamat hänestä tartunnan saaneet (edustajatoverit, henkilökuntaa jne) jäivät henkiin. (Voipi tähän arvailla kumpi muoto eli variantti isorokosta oli kyseessä, Variola minorissa kuolleisuus on 1% mutta major-variantissa 30%).
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

Juha pitää arvonaan olla hyväksymättä vallitsevaa tietoa, Mutta kun tilalle on tarjota vain kuvitteellista epämääräisyyttä ilman mitään konkretiaa niin vaihtoehto jää lukijalle arvottomaksi tarjoamatta pohjaa pohdinnalle.

a4

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 23, 2021, 02:22:50
Tartunnat ovat nyt voimakkaassa kasvussa samantyyppisesti maailmassa. Ei minulla ole reseptiä, miten eri resursseilla varustettujen valtioiden tulisi yhdessä pandemia saada hallintaan.
Pakkolisenssi.
https://kantapaikka.net/index.php/topic,1324.msg102630.html#msg102630

urogallus

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 24, 2021, 00:25:44
^ Espanjantautiin 1918-1920 kuolleita on arvioitu olleen 20-50 miljoonaa, tai isompi haarukka-arvio: 17-100 miljoonaa.
Silloin ihmiskunta oli pienempi. Nyt suuremmassa ihmiskunnassa korona voi  tappaa hyvin  yli 100 miljoonaa. (2%  Englannista aina Italiaan ollut menehtyneiden osuus mitatuista tartunnoista, tosin väestö on vanhempaa EU:ssa, kehitysmaissa ollaan nuorempia).

Kehitysmaissa ollaan nuorempia, mutta siellä on muita haasteita. Monen ihmisen vastustuskyky on aika heikko muista sairauksista ja loisistakin johtuen.  Korkein virallinen kuolleisuus on tällä hetkellä Perussa, 0,6%. Ja Perun väestö on nuorta, yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä on 6,26%. Ja Peru ei ole lähellekään köyhin maa maailmassa.