Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko


Tilastoita päätellään kaikenlaista- kuten sekin, että edellisessä kuukaudessa ei teholle ole joutunut, jos on saanut yhden tai kaksi rokoteannosta, mutta enemmän rokotetuilla ei ole ollut yhtä hyvä "säkä".

Onko siis pelkästään tilasto, joka kertoo totuuden.

Mutta asiasta toiseen- rokotteisiin voi "luottaa", kunhan ei luota liikaa.

Rämet ei taida ihan täysillä luottaa..

Onhan selvää jaskallekin, että ellei taudin potemisella saada immuniteettia, niin ei sitä silloin voi saada rokottamallakaan- samasta immuniteettijärjestelmästä on kysymys.

>>>

Se taas ei ole itsestään selvää, että perusterveet työikäiset tarvitsisivat vuosittaisia koronarokotuksia.

– Jos ajatellaan alle 30-vuotiaita perusterveitä, niin en näe erityistä syytä toistuville lisärokotuksille. Tulevaisuus tulee olemaan koronanrokotusten suhteen samanlainen kuin influenssarokotteiden, Rämet sanoo.

Oireista tautia vastaan suoja on lyhyt, puhutaan muutamista kuukausista. Suoja vakavaa tautia vastaan on paljon pitkäkestoisempi. Elimistöön muodostuvat muistisolut säilyvät vuosia valmiina tunnistamaan koronaviruksen osia, mutta suojan kestosta ja vahvuudesta ei vielä ole varmuutta. Siihen vaikuttaa myös se, että virus voi muuttua suojan läpäiseväksi, kertoo FVR - Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellinen johtaja Mika Rämet.

RÄMET ennakoi, että uusien tautiaaltojen aiheuttama tautitaakka tulee kevenemään. Lieviä sairastumisia edelleen ilmenee, mutta rokotteiden ja sairastetun taudin myötä elimistöön kehittyy suoja vakavaa tautia vastaan.

Puolustussolut oppivat tunnistamaan taudinaiheuttajan ja muodostamaan riittävän tehokkaan puolustusvasteen, ettei tauti pääse kehittymään vaikeaksi.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009026774.html

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 25, 2022, 22:59:30
Kuolleisuus ei ole kuolleiden lukumäärä vaan kuolleiden lukumäärä tuhatta henkeä kohden. Pari kuukautta sitten tilastokeskus mielestäni sanoi ettei ikäryhmittäistä ylikuolleisuutta nyt ole esiintynyt. Koronakuolemia oli ensimmäisen puolivuoden aikana noin 3200. Se selittää paljon kuolemien määrän lisäystä, mutta ei ilman lisätiertoja kerro ikäryhmittäisestä kuolleisuuden lisäyksestä. Eli yksinkertaistaen suuret ikäluokat ovat ovat tulleet voimakkaan kuolleisuuden ikään. Koronakuolleet ovat yli 10% kuolleista tänä vuonna ja osa siitä on on kuolleiden määrän lisäystä.

Kuolleiden määrä kyllä kertoo kuolleisuudesta. Vaikka sen sitten tilastollisesti pyrkisi isompaan yhteyteen sovittamaan.

Yhteiskunnatkin ovat kovin erilaisia, eikä sekään tilastointi kerro asioita kovin hyvin.

Suomen osalta oli aluksi selkeää voimakkaat rajoitustoimet, jotka hidastivat viruksen leviämistä tehokkaasti- kuolemiakaan ei silloin ollut kovin paljon, mutta nyt ollaan samassa junassa suurin piirtein, kuin muissa (pohjois) maissa.

Kuolleisuus on kyllä "nyt" muihin pohjoismaihin verrattuna edelleen suurinta, vaikka kokonaismäärissä ruotsi edelleen johtaa.



Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 26, 2022, 10:04:15
Tilastoita päätellään kaikenlaista- kuten sekin, että edellisessä kuukaudessa ei teholle ole joutunut, jos on saanut yhden tai kaksi rokoteannosta,
Intät ilmeisen väärää tietoa. Kerro lähteesi. Viimeinen kuukausi jolloin kaksi rokoteannosta saaneita - tätä kutsutaan täydeksi rokotussuojaksi, koska Suomessa on käytetty kahdesta annoksesta koostuvia rokotteita - ei ollut teholla, oli THLn tilastojen mukaan kesäkuu 2021. Ylen rokotteiden vaikkuttavuustilasto on peräisin THLn datasta.

Karikon muuta toisteltua paskaa en nyt viitsi uudelleen oikoa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 26, 2022, 10:35:31
Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 26, 2022, 10:04:15
Tilastoita päätellään kaikenlaista- kuten sekin, että edellisessä kuukaudessa ei teholle ole joutunut, jos on saanut yhden tai kaksi rokoteannosta,
Intät ilmeisen väärää tietoa. Kerro lähteesi. Viimeinen kuukausi jolloin kaksi rokoteannosta saaneita - tätä kutsutaan täydeksi rokotussuojaksi, koska Suomessa on käytetty kahdesta annoksesta koostuvia rokotteita - ei ollut teholla, oli THLn tilastojen mukaan kesäkuu 2021. Ylen rokotteiden vaikkuttavuustilasto on peräisin THLn datasta.

Nykyisin yksi tai kaksi rokotetta tarkoittaa vajaata rokotesuojaa.. Teholla ei ollut siis näitä tapauksia edellisessä grafiikassa- katso itse.

Sinä olet ilmeisesti vuoden ajasta jäljessä, kun tilastoit vielä 2021 vuotta.

Jaska

Eli väität ilman mitään pohjaa, "keskustellaksesi".


Worldometerin mukaan Suomessa ja islannissa ei ole 7 vuorokauden aikana koronakuolemia, muuissa pohjoismaissa on.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 26, 2022, 10:53:50
Eli väität ilman mitään pohjaa.


Worldometerin mukaan Suomessa ja islannissa ei ole 7 vuorokauden aikana koronakuolemia, muuissa pohjoismaissa on.

Mistäs nyt puhut?

Seuraavan kerran tilasto päivitetään ensi torstaina suomessa-  Oletko ollenkaan enää kartalla- kysyn vaan.

217 edellisen kahden viikon saldo.  Torstainahan se tuli siihen- tosin hiukan heittelee nuo tuloajat, mutta tuo kai pitäisi olla sinullakin tiedossa.

Jaska

#6501
Jos sanon Worldometers, niin tarkoitan Worldometers. Mitä tarkastettavaksi linkittämääsi lähdettä sinä tarkoitat?

Sanoit siis "Kuolleisuus on kyllä "nyt" muihin pohjoismaihin verrattuna edelleen suurinta, vaikka kokonaismäärissä ruotsi edelleen johtaa."
Ehkä tarkoitit koronakuolemia suhteessa väkilukuun jollain ajanjaksolla, koronakuolleisuutta? Vai kuolleisuutta kokonaisuudessaan?

Kahden viime viikon aikana  Islannilla ja Suomella on Pohjoismaiden alhaisimmat koronakuolleisuudet, sen olisi voinut arvatakin. Samoin kuin sen, että Karikko puhuu puuta heinää.

Koronakuolemia Suomella on pandemian aikana nyt 1000 miljoonaa asukasta kohti. Islannilla 500, Norjalla 700, Tanskalla 1200, Ruotsilla 1900. Tämä on oleellinen tieto koronakuolleisuudesta Pohjoismaissa. Odotellaanpa sinun "nyt" lukujasi ja niiden lähdettä, tukeeko se väitettäsi.

Jos jokin tieto ylläpidetään julki torstaisin, niin se on tänään perjantaina varsin hyvin ajan tasalla. Torstaisin THL julkaisee suuren osan Suomen viikon koronalukuja.

Jaska

#6502
Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 25, 2022, 10:46:12

Suomen tilastoissa lievää kasvua- mutta jokainenhan kuolee kuitenkin aikanaan, oli se aika milloin hyvänsä.

Voisi kuvitella tuossa väitettävän, että koronakuolemien määrä päivässä olisi kasvussa. Niin ei ole. Ei myöskään rekisteröityjen tartuntojen määrä.

Ehkä kirjoittaja tarkoitti Ylen koronatilastosivulta koronakuolemien lukumäärää pandemia alusta (nyt 5577)? Muutos siinä on 14 vuorokauden aikana tapahtuneiden koronakuolemien määrä.

Toope

Onko se 3:s tai 4:s rokote muuten estänyt covidia?
Paremmin kuin 1:n ja toinen?

Minusta maistuu paskalta, jos tuollaisia rokotteita tarjotaan.
2 otin itse viime vuonna, sitten riitti. Ei enää. Jos ei toimi, hylätään!

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 26, 2022, 22:18:46
Onko se 3:s tai 4:s rokote muuten estänyt covidia?

On, hyvin. Olet oikeassa ketjussa lukemaan asiasta. Asia ei tietenkään ole niin yksinkertainen kuin kysymyksesi.

Toope

 Minä vain tyhmänä luulin, että epidemia loppuisi rokotteiden myötä. Olinko väärässä?

Jaska

Olet. Suurin osa koronakuolemia on maailmassa ja Suomessa rokotteilla estetty. Omikronvariantin tartuntoja vastaan viime vuonna ottamastasi rokotuksesta ilman tehosterokotuksia ei enää ole apua. Omikron-tartuntoja vastaan tehosterokotteistakin on noin 1-3 kuukauden 50% suoja, ei kovin kehuttava. Mutta pahoja vaikutuksia kuten sairaalaan ja ruumishuoneelle joutumista vastaan hyöty on merkittävä. Sinunkin rokotuksesi kuitenkin varmaan lieventää saamaasi tautia. Jos olet alle 50-vuotias mies ilman riskisairauksia, hengissä suurella todennäköisyydellä selviäisit ilmankin rokotusta. Kun sairastut covid-19-tautiin, osallistut taudin levittämiseen muille, vaikka tauti olisi itsellesi helppo kuin flunssa.

MrKAT

#6507
Rokotusannosten tehoista omikronia vastaan
luin just esim. BMJ:stä (British Medican Journalista) jossa tutkittiin yli 60v palvelukotien asukkaita Kanadassa. ("61 344 residents aged 60 years or older across 626 long term care facilities in Ontario, Canada who were tested for SARS-CoV-2 were included"). Kyseessä oli mRNA-rokotteet: Pfizeriä ja Modernaa, 95%:lla 4. annos oli Modernaa.

4. rokoteannoksen  tehot   verrattuna  vain 3. annosta saaneisiin:
  19% suoja infektiolta, 31% oireelliselle infektiolle, 40% suoja vakavilta seurauksilta

4. rokoteannoksen tehot   verrattuna täysin  koronarokottamattomiin:
   49% suoja infektiolta, 69% suoja oireelliselta infektiolta ja peräti 86% suoja vakavilta seurauksilta.   

The marginal effectiveness of a fourth dose (95% of vaccine recipients received mRNA-1273 as the fourth dose) seven days or more after vaccination versus a third dose received 84 or more days previously was 19% (95% confidence interval 12% to 26%) against infection, 31% (20% to 41%) against symptomatic infection, and 40% (24% to 52%) against severe outcomes. Vaccine effectiveness in vaccine recipients (compared with unvaccinated) increased with each additional dose, and for a fourth dose was 49% (95% confidence interval 43% to 54%) against infection, 69% (61% to 76%) against symptomatic infection, and 86% (81% to 90%) against severe outcomes.
- https://www.bmj.com/content/378/bmj-2022-071502

Conclusions The findings suggest that compared with a third dose of mRNA covid-19 vaccine, a fourth dose improved protection against infection, symptomatic infection, and severe outcomes among long term care residents during an omicron dominant period. A fourth vaccine dose was associated with strong protection against severe outcomes in vaccinated residents compared with unvaccinated residents, although the duration of protection remains unknown.
suomeksi:
Johtopäätökset Löydökset viittaavat siihen, että verrattuna kolmanteen annokseen mRNA covid-19 -rokotteita, neljäs annos paransi suojaa infektioita, oireenmukaista infektiota vastaan ja vakavilta seurauksilta pitkäaikaishoidon asukkaiden keskuudessa omikronidominoivana aikana. Neljäs rokoteannos yhdistettiin vahvaan suojaan vakavia seurauksia vastaan rokotetuilla asukkailla verrattuna rokottamattomiin asukkaisiin, vaikka suojan kestoa ei tiedetä.

Ja jutussa mainittiin että Israelissa Pfizerilla saatiin myös 4. annoksella lisähyötyä.
Nämä on siis TIETEELLISIÄ TUTKIMUSTULOKSIA. Ei mielipide.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 26, 2022, 11:46:56
Jos sanon Worldometers, niin tarkoitan Worldometers. Mitä tarkastettavaksi linkittämääsi lähdettä sinä tarkoitat?

Sanoit siis "Kuolleisuus on kyllä "nyt" muihin pohjoismaihin verrattuna edelleen suurinta, vaikka kokonaismäärissä ruotsi edelleen johtaa."
Ehkä tarkoitit koronakuolemia suhteessa väkilukuun jollain ajanjaksolla, koronakuolleisuutta? Vai kuolleisuutta kokonaisuudessaan?

Kahden viime viikon aikana  Islannilla ja Suomella on Pohjoismaiden alhaisimmat koronakuolleisuudet, sen olisi voinut arvatakin. Samoin kuin sen, että Karikko puhuu puuta heinää.

Koronakuolemia Suomella on pandemian aikana nyt 1000 miljoonaa asukasta kohti. Islannilla 500, Norjalla 700, Tanskalla 1200, Ruotsilla 1900. Tämä on oleellinen tieto koronakuolleisuudesta Pohjoismaissa. Odotellaanpa sinun "nyt" lukujasi ja niiden lähdettä, tukeeko se väitettäsi.

Jos jokin tieto ylläpidetään julki torstaisin, niin se on tänään perjantaina varsin hyvin ajan tasalla. Torstaisin THL julkaisee suuren osan Suomen viikon koronalukuja.

Koronakuolemien tilastointi ja kokonaiskuolleisuus eivät ole sama asia. Kokonaiskuolleisuuden kasvusta voidaan päätellä osan johtuvan koronasta- turha sitä on kieltää.

Tilastojen seuranta on hieman hyppivää, mutta yleltäkin löytyy käyrä miten niitä merkitään.

1.8  tilastossa oli 5012 kuollutta tilastoitu ja viimeisin julkaistu nyt vajaassa kuukaudessa 5577-

Päivittäiset merkinnät näkyy käyrästä, tai viikottaiset, mutta ne eivät liene ihan tarkkoja.

https://yle.fi/uutiset/3-11300232


Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 27, 2022, 01:42:37

Ja jutussa mainittiin että Israelissa Pfizerilla saatiin myös 4. annoksella lisähyötyä.
Nämä on siis TIETEELLISIÄ TUTKIMUSTULOKSIA. Ei mielipide.

Tuon mielipideanalyysin perusteella korona olisi jo lakannut olemasta tarttuva tauti rokotusten "hienon onnistumisen avulla.

Niinhän ei ole käynyt- tauti sen kun jyllää edelleen.

Firmat alkavat kinata keskenään kenelle kuuluu oikeus piikittää ihmisiä, kun ovat löytäneet "kultakaivoksen jota oikein himotaan. Tosin on kyseessä solun luontaiset mekanismit, miten ne ottavat aineenvaihduntaansa soluvälitteisiä vuorovaikutuksia.

Monopolia ei tuossa taida saavuttaa- käräjöimällä.

>>>

Modernan mukaan kilpailijat ovat käyttäneet luvatta Modernan rekisteröimiä mRNA-rokoteteknologian patentteja. Moderna on rekisteröinyt kyseisiä patentteja vuosien 2010 ja 2016 välisenä aikana.

– Esitämme haasteen suojellaksemme uraauurtavaa mNRA-teknologiaa, jonka olemme kehitelleet, Modernan johtaja Stephane Bancel sanoo.

Hänen mukaansa Moderna on sijoittanut miljardeja dollareita rokotteen kehitystyöhön.