Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Jaska - toukokuu 04, 2023, 13:06:53
Vaihtelee varmaan puhelinmerkeittäin, mitä kadonneelle tai varastetulle  puhelimelle voi netin kautta itse tehdä.

ässä Elisan ohjeet kun puhelin on varastettu:
https://elisa.fi/ideat/mita-tehda-puhelin-katoaa/

Esimerkiksi operaattorien päivystysnumeroista voi oyytää liittymän tilapäistä sulkemista
Elisa +358 10 190 240
DNA +358 44 144 044
Telia +358 200 17000
Liittymän eli puhelinnumeron sulkeminen ei lopeta puhelimen tomintaa WiFi:n kautta. Ja voihan siihen vaihtaa toisen kortinkin.

MrKAT

Kysymys: Jos (käytetty) älykännykkä on ilman operaattoria (ei ostettua uutta sim-korttia/puh.laskut jätetty maksamatta->yhteys poikki tms) mutta WLANin/Wifin kautta netissä nettiaseman kautta niin toimiiko whatsgroupit, instagramit, selaimet jne. (Oletan että vois toimia ainakin selaimessta käsin kuten tietokoneella). Entä päivitykset?


Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#737
Puhelimella WiFi-yhteys toimii myös kun  simmissä puhelinliittymä (mukaanlukien tekstiviestit) on katkaistu.

Olen päässyt vanhalla puhelimella puheluihin toimimattomalla simmillä nettiin nettimodeemini antamalla WiFillä. Sellaiset palvelut, jotka nojautuvat toimivaan puhelinnumeroon (esim. WhatsApp), eivät varmaan toimi. Osa puhelimista ei käynnisty ilman sim-korttia, mutta sellaisellakin käynnistyy, joissa puhelinliittymä ei ole toimiva. Voi olla vaikka käytössä olevan liittymän entinen kortti.

Ohjelmistopäivityksistä minulla ei taida olla havaintoa, mutta uskoisin toimivan.

Jos tarvitaan puhelinnumero, jota ei tarvita itse soittamiseen ja tekstiviestien kirjoittaamiseen, ehdotan Elisan 24 kk  voimassaolevaa latausliittymää esim. 10 euron latauksella ja kalliskäyttöinen mobiilidata estettynä puhelimessa, vain wifi päällä. Siis jos 24 kk:ssa ei käytä 10 euroa puheluihin ja tekstareihin, niin ennen kahta vuotta on kuitenkin ladattava netissä verkkomaksulla tai operaattorin kaupassa lisää arvoa, että numeron saa säilytettyä. Prepaideissa on lyhyet voimassaolot (6 kk?), mutta niissä ei tarvitse antaa henkilötietoja.

PS. Kokaisin 10 vuotta vanhalla Nokia Lumia Windows-puhelimella lopetetun sopimuksen  SIM-kortilla kaapelitv-verkon modeemilla WiFillä käväistä Kantapaikalla, ja kävihän se niin kuin puhelimen miniatyyrinäytöllä voi käydä. Facebook kangerteli valitellen Internet Explorerin olevan vanha selain, mutta ohjasi yksinkertaisempaan käyttöliittymään.

MrKAT

Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#739
Lainaus käyttäjältä: Socrates - toukokuu 03, 2023, 15:05:57
^ Ei tämä nyt maailmanloppu ole, ostin heti ihan hyvän Samsungin kapulan tarjouksesta.

Vaivaa vaan tulee,  kun yhteystiedot meni enkä pääse mobiilipankkiin enkä oikein mihinkään.  Täytyy soitella sinne ja tänne....

Herää kysymys, mitä ja miten pitäisi puhelimesta varmistuskopioida.

Vaikka henkilön osoitekirja varmaan on Googlen ja muiden asiakkaidensa tiedoilla kauppaa tekevien himoituimpia tietoja, niin itse olen antanut puhelimieni yhteystiedot puhelimien Google-tilin haltuun. Siellä tiedot tutuistani ovat Googlen ja edelleeen mm. CIA:n tietolouhoksissa ja siinä ohessa minun käytössäni missä tietyn gmail-osoitteen virittämää Google-tiliä käytänkään netin äärellä.

Muutaman vuoden välein olen ottanut listan myös paperille muistikirjani väliin.

Ajattelen, että Android-puhelin ilman Google-tiliä on toiminnallisesti rampa, ja kun puhelimessani google-tili on, niin kaikki tietoni puhelimessani ovat Gppglelle minun tietoinani tarjolla. Ja Googlen tiedetään keränneen henkilökohtaisia tietoja puhelimista ilman sellaista lupaa, että käuttäjä ainakaan ymmärtäisi antaneensa.

Puhelimessa majailevia tarpeellisiä tietoja ovat  eri palveluiden tunnukset ja salasanat. Salasanan hallintaohjelmiin en ole oikein luottanut. Ei saa olla niin, että, että salasanat on sidottu tiettyihin laitteisiin ja käyttöjärjestelmiin. Esimerkiksi kovalevyn hajotessa - on itselleni tapahtunut - olisin hukannut kaikki vakeat salasanani. Tämä edellyttää käytännössä ainakin salasanojen tallettamista pilveen palveluntarjoajan huomaan.

Edelleen puhelimessani on kalenterini ja muistilappuni. Ja asentamieni ohjelmien nimet. Ja kameralla kuvatut valokuvat.

Hayabusa

Varmimmin tiedot säilyvät nakuttelemalla ne graniittiin. Myös poltetut savitaulut ovat osoittautuneet säilyviksi.  ;D

Digidata on hyvin katoavaista, mutta ah niin kätevää! Eli jokainen joutuu hakemaan itselle sopivaa kompromissia. Samat periaatteet pätevät käsikapuloihin kuin isompiin tietokoneisiin. Useampi kopio, jotka sijaitsevat fyysisesti eri paikoissa. Ja tietojen palautusta kopioista pitää myös harjoitella.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska


Joskus gmailia lähettäessäni tein vastaanottajan osoitteeseen kirjoitusvirheen ja san jälkeen aloittaessani kirjoittamaan gmailin vastaanottajaosoitetta tuolle henkilölle ehdotetaan tuota virheellistä osoitetta, jolla posti ei mene perille. Kiusallisinta se on puhelimella sähköpostia lähettäessä, kun osoitteen häntä kirjoitusvirheineen ei mahdu näkymään riville.

Tänään löysin lääkkeen vaivaani. Gmai kopioi käytetyt osoitteet Google-tilin yhteystietoihin. Varmaan Googlen asetuksissa jossain voi sanoa, että älä kopioi enää.

Mutta tietokoneella kyseisellä Google-tilillä selaimeen kirjautuneena menin yhteystieoihin https://contacts.google.com/ ja siellä kohtaan Muut yhteystiedot https://contacts.google.com/other . Sinne Google oli rallettanut käyttämäni vastaanottajat. Ja riviä hiirellä osoittaessa perässä näkyy kolme pistettä ja niitä napauttaen yhtenä vaihtoehtona Poista. Jouti sieltä poistaa paljon myös oikeita  osoitteita, joita oli käytetty vuosien varrella kertakäyttötarpeisiin.

Puhelimessa Googlen "muiden yhteystietojen" ylläpito ehkä kaipaisi Googlen Yhteystiedot sovelluksen (asentamisen minulla olevan Samsungin Yhteystieto-sovelluksen sijaan).

Hayabusa

Minulla oli myös hieman hämmentävä kokemus Googlen yhteystietojen yhdistelystä. Eräässä harrasteessa oli mukana Matti ja Liisa (nimet muutettu). Sitten Matin hallussa ollut "päivystyspuhelin" siirtyi Liisalle. Tämän jälkeen lähettäessä postia osoitteeseen liisa@jotain.jotain Google näytti vastaanottajaksi Matin ja postiosoitteeksi kuitenkin tuon oikean liisa@jotain.jotain. Hetken joutui yhteystietojen kanssa taistelemaan, että sai Liisalle läheteviin posteihin näkymään oikean nimen.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska

Vastaava hämmentävä tapahtuma sattui joku aika sitten. Android-puhelimeni soi ja puhelimen näytöllä luki, että yrityksestä X henkilö A soittaa. Oli vain niin, että henkilö A oli siviisäädyn vaihdon myötä vaihtanut pari vuotta sitten nimensä ja sähköpostiosoitteensa B:ksi ja yritys X oli vaihtanut nimekseen Y ja sen myös sähköpostiosoitteisiinsa. Päivitetyt tiedot näkyvät puhelimen Yhteystiedoissa ja puhelimen Google-tilin Yhteystiedoissa tietokoneella. Kaiken kukkuraksi soittaja esittäytyi olevansa B yrityksestä X, siis vanhalla yritysnimellä.
Siihen käsitykseen tulin, että Google piilotteli jossain puhelimessani vanhentuneita yhteystietoja - vaikkapa   toisen puhelimeen kirjatun Gmail-tilin Other Contactseihin lisäämissä yhteystiedoissa.

Jaska

Iloinen havainto (Samsung galaxy) puhelimestani: Ilmoitusalueen tärkeimpine puhelinasetuksineen saa lukitusnäytössäkin vedetty yläreunasta rullaverhona alas.

Tavallinen riesa puhelimessa on nimittäin, että ulkona näyttö on liian pimeä pinkoodin naputteluun. Automaattisesti mukautuva kirkkaus -asetus pitää näytön ulkona liian pimeanä ja sisätilojen mukaan säädetty näytän kirkkaus ei myöskään riitä ulkona. Olen kaivannut helppoa tapaa lisätä näytön kirkkautta ja tässä on helpoin löytynyt.

Näyttö sammutettuna olevaan puhelimeen saa lukitusnäytön näkymään painaisemalla virtahappulaa. Lukitusnäytöstä ei ulkona näy juuri mitään. Sormenjälkitunnistus lukituksen avaamiseksi toisinaan toimii ja toisinaan ei ja pinkoodin naputtelu ei o nnistu varsin mustalle nöytölle. Mutta vedänpä sormella näytön yläseunasta ilmoitusalueen ja pika-asetukset näytölle. Se on valkopohjainen ja kirkkauden säätö on helposti löytyvässä paikassa. Puhelimen kyky kirkkauteen riittää ulkonakin, kunhan sen pääsee säätämään kirkkaaksi. Akkuvirtaa kirkkaaksi säädetty näyttö tietenkin kuluttaa runsaasti, että sopii himmentää kun ei enää ole tarvetta.

Jaska

#745
Pääkaupunkiseutulaisille epäilemättä on tuttu HSL:n (Helsingin Seudun Liikenne) reittopas https://www.hsl.fi/ , joka ehdottaa reitin osoitteesta A osoitteeseen B julkisilla lliklennevälineillä tai jalan. Lisäksi esitellään linjojen reitit, pysäkit, aikataulut ja kaikki muukin.
Kun rekisteröi tunnuksen (sähköpostiosoitteen), voi matkakorttiinsa ostaa netistä arvoa tai aikaa matkoihin.

Mutta tiesittekös, että kun on tuo HSL-tunnus, niin osoitteessa https://omatnaytot.hsl.fi/ voi näperrellä omaan älypuhelimeensa oman pysäkkinäytön,  joka näyttää yhdeltä tai useammalta pysäkiltä/raiteeklta suraavat lähdöt. Siis semmoisen reaaliajassa päivittyvän listan jota näkee esimerkiski rautatie- ja metroasemilla. Minusta oikein hyödyllistä on kun kodin tai työpaikan tai vastaavan lähellä on useita pysäkkejä, joista haluaa yleensä  sille josta bussi menee ensiksi.

Kun tällaisen oman pysäkkinäytön on tehnyt, niin sen voi laittaa ikoniksi puhelimen aloitusnäytölle ja antaa  nettiosoitteen perheenjäsenenkin käyttöön. Perheenjäsen ei tarvitse HSL-tunnustasi, vaan pysäkkinäyttö toimii URLilla kenelle vain, tietenkin niin puhelimen kuin tietokoneen selaimessa. Jos teet muutoksen pysäkkinäytön määritykkseen - vaikka lisäät uuden pysäkin - niin muutos näkyy perheenjsenelläsikin. Virtaa lkaiken aikaa päivittyvä näyttö tietenkkin toimiessaan jonkin verran kuluttaa.

Vaikein kohta mielestäni oli siinä, että pysäkkejä on samalla nimellä (mutta eri nimerolla) on yleensa kaksi kadun vastakkaisuilla puolilla ja niistä linjat ahavat vastakkaisiin suuntiin. Ellei halua käyttää luontaista yritä ja erehdy -metodia, niin löytyvät pysäkkinumerot reittioppaastakin eimerkiksi sellaisen rein ehdotuksessa jjossa pysäkit ovat.

Toki voi käyttää reittiopasta kohdepysäkin valintaan, mutta siinä osoitteiden kirjoittamisessa puhelinruuduulle on enemmän vaivaa. Siihenkin on lääke olemassa. HSL-tunnuksella voi määritellä itselleen omien paikkojen osoitteitta lyhyille - vaikkapa yhden kirjaimen pituisille - nimille reittioppaaseen kirjoittamisen helpottamiseksi.


Jaska

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 01, 2023, 14:36:11
Eritysti asetusten osalta eri puhelnmerkeissä ja malleissa on eroja.
Minulla Samsung Galaxy Android 11:ssa sovellusilmoitukset saa kokonaan tai osittain pois ja kunkin sovelluksen ilmoituksia voi säätää erikseen asetusten Sovellukset listasta. Vaihtelee soivelluksittain, miten yksityiskohtaisesti on säädettävissä. Minulla on ollut myös, että lukitusnäytölle tulleesta ilmoituksesta pääsi paitsi sovellukseen, myös sovelluksen ilmoitusasetuksiin (kieltämään kyseiset ilmoitukset) - en vain juuri muista millä eleellä.

Googlen ohjeet sivustojen ponnahdusikkunoiden sallimiseen / kieltämiseen Chromessa on täällä https://support.google.com/chrome/answer/3220216?hl=fi&co=GENIE.Platform%3DAndroid

Puhelimeni (Samsung Galaxy Android 11) Chromessa minulla
  ->Asetukset -> Sivustoasetukset -> Ikmoitukset
  Sivustot saavat pyytää lupaa lähettää ilmoituksia     
  Hiljaisemmat viestit                             
  (estää ilmoituksia häiritsemästä zsinua)

En ole noita lupia antanut eikä usein ole pyydettykään.

En voi luvata tästä apua, mutta halulliset voivat kokeilla vaikutusta putkahteleviin ilmoituksiin.


Erillisiä uutissovelluksia on myös tarjolla androidiin esimerkiksi sanomalehdiltä. Niiden uutisten putkauttelusta en osaa sanoa. Hesarin tilaukseen voi pyytää sähköpostiin limkkejä päivän uutisista nimetyistä aihepiireistä. Samsung Galaxyn tarjoaman turhanpäiväisen uutissivun aloitusnäytön vasemmalla puolella rajasin heti pois käytöstä.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 06, 2023, 20:00:46
POP3:n ja IMAPin käyttö sekaisin on tosiaan vaikeuksien kerjäämistä ja johtaa vaikuksiin. IMAPilla viestien koti on sähköpostipalvelimella ja eri laitteiden sähköpostiohjelmiin tehdään viesteistä kopiot. Kun viesti poistetaan jossain laitteessa se häviää kaikissa laitteiissa. Kaikilla tuntemillani sähköpostioperaattoreilla on webbiselaimella käytetttvä sähköposti jossain webbiosoitteessa ja siellä näkee mitä viestejä on palvelimella.

POP3 on vanhempi sähköpostiprotokolla, jonka ajatus on, että viestit ovat vain yhden laitteen yhden sähköpostiohjelman huomassa ja viestit hävitetään sähköpostipalvelimen postitoimisosta kun ne on toimitettu käyttäjän laitteeseen.

Kun sähköpostitiliä käytetään useammalta laitteelta tai sähköpostiohjelmasta, kaikssa pitää käyttää IMAP protokollaa.

Lisäksi puhelimissa olen nähnyt prptokollien toimivan väärin, mikä vielä sotkeetilannetta.

Minulle jäi hämäräksi tässä säghköpostioperaattorin vaihdon vaikutus. Haluttiinko ja saatiinko vanhan sähköpostiosoitteen viestit, osoitekirja ym. siirrettyä uudelle osoitteelle ja miten.

Vaikuttaa siis sille, että joukko uusia viestejä on nyt vain puhelimen Samsung Mailissa (ei sähköpostioperaattorin sähköpostipalveliella)  ja ne tulisi saada sieltä jatkolähetettyä talteen. Se on varmasti mahdollista joko yksi viesti kerrallaan tai liittämällä talteen saatavia viestejä lähetettävän viestin liitteiksi. Uuden viestin voi lähettää itselleen. Detaljeja en suoralta kädeltä osaa sanoa.
Mitä viesteja on ja mitä ei  sähköpostipalvelimella, pystynee katsomaan webbimaililla.

Samsung Sähköposti puhellinsovelluksessa näkyy olevan myös viestin tallettaminen laitteelle tiedostoksi. Tässä varmaan kuitenkin haluttiin saada ne kaikissa laitteissa sähköpostissa näkyvinä viesteinä, jolloin viestin Lähettäminen edelleen on harkittavampi vaihtoehto.


Jaska


Useimmissa Samsung älypuhelimissa on esiasennettuna alkusivun vierestä (oikealle pyyhkäisten) Springerin uutislinkkinäyttö "Upday for Samsung"

Tämän https://androidguias.com/en/what-is-upday-and-how-to-disable-it/ mukaan sen ilmotukset saa pois ja jopa koko asennuksen purettua resurssien säästämiseksi. Lienen poistanut, kun härpäkkettä ei puhelimessani näy sovelluslistoissa. Netistä löysin kospolti toimimattomiakin ohjeita, mutta tämä vastaa muistikuvaani Updayn kanssa pelaamisesta.

Alkunäytön vapaata paikkaa painamalla saadaan puhelin alkunäytön säätötilaan, "widget-tilaan". Alkunäytön sivuja selataan kunnes saadaan Updayn sivu. Sillä on sallintanappi. Lisäohjeet em. linkistä.

Jaska

#749
Puhelinliittymän valinta

Minulla ei ole valmista reseptiä, muutta jokemuksistamme voisi kehkeytyä.

Ketjuissa on muutamaan kertaan mainittu, että puhelinoperaattorin  puhelinmyyjällä on jonkin verran neuvotteluvaraa liittymän hinnoissa ja ominaisuuksissa ja niitä saa parhaiten kuvaan kun on krtoa kilpailevan yrityksen kiintoisesta liittymästä.

Ensimmäinen asia on eri operaattorien verkkojen kuuluvuus pääasiallisissa puhelimen käyttöympäristössä. Kymmenkunta vuotta sitten vierailin usein Helsingin Kalasatamassa, siis aika lähellä keskustaa. Kun menin asuintalon portaaseen, liittymöni kenttä heikkeni valtavasti. Sain tietää, että kilpailevan operaattorin liittymät toimivat talon sisällä hyvin. Ilmeisesti uudet ikkunalasit estivät upouuden asuintalon puhelinaaltoja ja yhdelle operaattorille oli tehty talon rakenteisiin ratkaisu. Asunnossa parvekkeella puheut katkeilivat vähemmän. Raportoin omalle operaattorilleni ilman tulosta.

Tuossa talossa oli myös asunnoissa valmiina seinissä tökkeöit tietokoneiden liittämiseksi ethernetkaapelilla internetiin, nutta WiFiä (älytelevisio, älypuhelimet) varten oli vuokrattava nettitökkeliin liitettävä kotiboksi.


Mutta pääasiaan. Netissä lie edelleen saitteja puheliiittymän valintaa varten. En nyt muista luuttymävertailuosoitteita, mutta löytänette ja voinette kertoa.

Keräät puolen vuoden puhelinlaskusi ja katsot mikä on kuukausittainen pughelimenkäyttösi: puhelujen määrä ja minuutit, tekstiviestien määrä, datasiirron määrä keskimäärin kuukaudessa ja itsellesi käsitys miten paljon se vaihtelee. Sivusto tekee ehdotuksia kotimaisten operaattorien hinnastoissa olevista liittymistä ja mitä ne määrilläsi maksavat.

Jos puheluita on paljon, kannarttaa ottaa liittymään puhepaketti eli että kuukausimaksu sisältää kotimaan tavalliusia puheluita ja tekstiviesteja kaikki tai tietty määrä. Taksitilaukset ja muut palvelupuhelut uivät sisälly puhepakettiin vaan laskutetaan numerokohtaisten hinnastojen mukaan. Käyttömäärän vaihtelu kuukausittain vaikuttaa puhelupoaketin edullisuuden arviointiin.

Useimmiten pääosa puheluista suuntautuu muuutamaan numeroon, esimerkiksi perheenjäsenuille ja nuo puhelut ovat lyhyitä. Saattaa olla, että operaattorilla on esimerkiksi "puhelinrinkejä" saman operaattorin nimetyille numeroille joitten väliset puhelut ovat merkittävästi halvempia.

Operaattorille vähiten tuottavia - siis varsinkin vähään käyttöön halvimpia -  liittymätyyppejä lopetetaan ja tilalle tarjotaan kalliimpia. Minun liitttymäni kuukausimaksukin on nelinkertaistettu muutamassa vuodessa lisäten vähämerkityksellistä dataliittynän nopeutta.

Reitittävästä WiFin tarjoavasta kiinteän 100 Mb/s nettiyhteyden kiinteän linjan modeemista + 50 Mb/s nettitikusta maksan alle 20 €/kk ja minuuttihintaisesta (7 s/min) puhelinliittymästä kertyy myös alle 20 €/kk.

Lähimmäiselleni soitan kotoa tietokoneen nettimodeemin WiFin kautta tai muualta puhelimen kuukausiimaksuun kuuluvan datayhteyden kautta ilmaisia WhatsAopp-puheluita jotka meillä kuuluvat kohtalaisen hyvin. Hän puolestaan soittaa toisen operaattorin liitttymällä, jpossa on puhepaketti. Jos WhatsAppissa on häiriöitä, hän voi soittaa kuukausimaksuun sisältyvän puhelun takaisin.


Kertokaa näkemyksiä puhelinsopimuksen valintaan.

PS.

LainaaMutta pääasiaan. Netissä lie edelleen saitteja puheliiittymän valintaa varten. En nyt muista luuttymävertailuosoitteita, mutta löytänette ja voinette kertoa.
Eivätpäs vertailusivut olleetkaan kuin ennen oletuskäyttömäärään halvinta liittymää etsiviä.

Puhelinkäyttöä ajattelin myös lähinnä omaan tapaani, jossa puhutaan puheluita ja lähetetään tekstiviestejä. Riistakameroista, ulkomaankäytösä, lasten liittymistä minulla ei ole kantaa. Markkinoidun 5G-verkon rakentaminen onlie kesken ja kuuluvuudessa alueellisia vaihteluita. Itselleni en tarvetta ole kokenut. Jo jollain 20 Mb/s nopeudella voi katsoa liikkuvaa kuvaa kuvaa enkä itse puhelimessa enempää tarvitse.

Listoilla olevia liittymiä: https://www.puhelinliittymä.com/liittymavertailu/
Yleistynyt näyttää olvan että ~30€/kk kuukausimaksu sisältää normaalihintaiset puhelut ja tekstiviestit kotimaahan sekä rajattoman määrän datasiirtoa ~200Mb/s nopeudella 4 G verkossa. Normaalipuhelut/min ja tekstiviestit/kpl maksavat ~0,07 € elleivät ole kk-hinnassa. Nopeammasta verkosta maksetaanparikin kymppiä lisää.

Alareunalla on esim Elisalla Perus 5 M 16€/kk datakatoton datasiirto 0,4 - 5 Mb/s 2G-, 3G-,4G-verkoissa, normaalipuhelut ,07€/kpl. Yläreunalla Telialla 5G 1000Mb/s normaalipuhelut ja katottoman datasiirron sisältävä liittymä  50 €/kk.