Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaska

#750

Samsungin sovelluspivi AppCloud


Eilen sain Samsung Galaxyyn (Android 11) ohjelmistopäivityksen ja tänään luuri kyselee lukitusnäytössä popup-ikkunassa AppCloudin asetuksia kuten sukupuoltani ja ikääni. Ohittamalla kysymykset se kysyy taas luukitusnäyttöön tullessa.

Mikä helvetin AppCloud? En ole pyytänyt ehdotuksia lisäohjelmista. Puhelimen Asetuksista tosiaan löytyy kohdasta Sovellukset AppCloud. Ellei näy vaikka kummittelee, nii kuulemma piilottelevan sovelluksen löytää hakemalla sitä nimellä.
Kuten Samsungin valmiiksi asentanilla ohjelmilla, sillä on tarjolla Poista käytöstä ja Lopetus. Ei asennuksen poistoa. Sovelluksen asetuksissa on myös mahdollista estää ohjelmalta ilmoitukset. Aluksi Asetuksista pakotin sovelluksen lopetuksen jaklielsin ilmoitukset. Lupia sanoo ei tarvittavan.
Harmittaa, että joku on ryövännyt satoja megoja niukkaa muistitilaani. Olen saanut vaikutelman, että se ehdottaa pilvisovelluksia ajettavaksi puhelimessa

Tuinnetteko tätä lurjusta? Haittaohjelma vai mainosohjelma? Miten epäilty android-puhelimen haittaohjelma selvitetään?

AppCloud näyttää olevan alusta, jolla kehittäjät voivat kehittää ja helposti jaella ohjemiaan ja niiden päivityksiä puhelimiin käyttöön. Ilman hyviä selvityksiä tuirvallisuudesta ja jakoon tulevien ohjelmien laadun valvonnasta kuulostaa puhelimen peruskäyttäjälle vastenmieliselle. Kun se on tullut android-päivityksessä niin, ettei asennusta saa poistettua, Samsungin pitäisi kantaa siitä ja sen toiminnasta vastuu ja antaa ohjeistus.

Linkkaamassani ohjeessa neuvotaan poistamaan AppCloudin asennus Google Playssä. Mutta en siellä saa näkyviin AppCloud sovellusta asennettuna, että sen voisi poistaa. En myöskään Galaxy Storessa, joka on Galaxy-puhelimien ohjelmien virallinen jakelukanava ja asetusten mukaan AppCloud tullut sieltä. Myöskään AppCloud ei löytynyt Google Playssä tai Galaxy Storessa asennettavana.

Jaska

^
Selvää kuvaa AppCloud-ohjelmasta ei ole muodostunut. Vaikuttaa, että se on asentunut puhelimeeni Samsungin ohjelmistopäivitysten toimesta. Netissä kirjoitetaan, että se asentelee puhelimeen luvatta sovelluksia, esimerkiksi turhanpäiväisiä pelejä, joita saa olla poistamassa. AppCloudiin liittyvään Android-ohjelmien kehittämiseen on epäilenättä eri työkalusovellukset ((hae  'App Cloud'). Opastusta AppCloudin kayttöön en ole nähnyt, esimerkkiksi puhelimen resurssien käytön siirrosta pilveen tai tietoa jaettavien ohjelmien turvallisuudesta. Samsung saanee palkkiota tällaisen mainospalvelun pitämisestä.

Estin sovelluuksen käytön puhelimen Asetusten Sovellukset -kohdassa.


GGoogle:
People also ask
What is an AppCloud?
The AppCloud is a virtualization platform that allows you to run your favorite apps on your smartphone. This means that even if an app is not available in the Google Play Store or the Apple App Store, it can still be installed and used.4 Jun 2022

Can I remove AppCloud?
The best customers can do now is to disable the service. To do this, open the phone's Settings, select Apps and then pick AppCloud from the menu that follows. At the bottom of the next screen, click Disable.9 May 2023

What is AppCloud and why is it on my phone?
App Cloud on Android is a platform that allows developers to create and manage mobile apps for Android devices. It provides tools for developers to create, test, debug and deploy their applications in the cloud.

Is Appcloud a malware?
Appcloud-center.com is a malicious website that attempts to trick you into downloading potentially unwanted apps or browser extensions that alter browser settings and display unwanted advertisements.

What is the difference between mobile app and cloud app?
Traditional mobile apps need to be downloaded and installed on a specific device. Cloud mobile apps can be accessed from almost any mobile device or computer as long as they can connect to the Internet. The driving philosophy behind mobile cloud apps is increasing productivity by enabling more accessibility to the app.5 May 2021


Hippi

^
Näkyihän tuo minullakin sovelluslistassa, mutta en kyllä osaa sanoa milloin ja miten se on tullut. Listassa sen perässä on maininta "pois käytöstä". Voi olla, että joskus se on jopa kysynyt tuota, että haluanko ottaa käyttöön. Yleensä en halua mitään uutta.

Nyt kun katsoin sovelluslistaa niin siinä on
- Device Health Services
- Digitaalinen hyvinvointi
- SIM työkalut kahteen kertaan (miksihän?)

Sitten on Samsungin ja Metan lukuisia sovelluksia, joista en tiedä onko ne olleet alusta asti vai ei tai onko niistä joku turha ja poistettavissa. Noita terveyshärpäkkeitä en ole itse ladannut. Sitä en tiedä onko ne sitten olleet alusta asti.

Olisi aika asiakasystävällistä, jos sovellusluettelossa olisi merkki siitä, että sovelluksen voi halutessaan poistaa turvallisesti. Nyt tällainen vähemmän siunattu ei kyllä uskalla poistella mitään muuta kuin ne vähät, jota on omin sormin asentanut. Luultavasti kaikista muista tulee ukaasit, että sen jälkeen välttämättä ei mikään  toimi, jos tämän turhakkeen aiot poistaa.

Tuo minunkin puhelin oli olevinaan yksinkertainen ja sieltä halvimmasta päästä, kun en puhelimella halua töitä tehdä ja koko elämääni hallita. Tarvittavia toimia on siis hyvin vähän ja luulisin, että valtaosa noista kaikista sovelluksista on on jokseenkin turhia minulla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

#753
Minun Galaxy A20e puhelimessa puhelimen Asetuksissa on  Sovellukset > AppCloud (ks. liitteen kuva). Voihan olla, että eri Samsungin puhelimissa on eri lailllakin. Avaamalla Asetusten sovellisistassa sovellus, alareunassa näkyy, onko sovelluksan asennus poistettavissa "Poista asennus" (itse asennetut) vai vain poistettavissa käytöstä "Poista käyt." (esiasennetut). Käyttämättöminä syvään lepotilaan asetetuissa on vaihtorhtona "Ota käyttöön." ja sovelluslistatasolla "Poistettu automaattisesti...". Käynnistämällä sovellus Aloitusnäytöltä tai Sovellusnäytöltä nukkuva sovellus herää jälleen ja mm. saa taas ohjelmistopäivityksiä.

Jos tarkkoja ollaan, niin ei ole minullakaan varmaa tietoa, koska tuo on tullut eikä sovelluksen päiväystä tietääkseni roottaaamatta näe. Voihan olla, etta tuo on ollut puhelimessa nukkuen pois käytöstä ja vain päivittynyt käyttöön. Kaverillani kuitenkin on Samsung Galaxy S10e, jossa AppCloud ei ole sovelluslistassa.

Tässä vielä pari linkkiä (engl.), joista ilmenee Samsung AppCloud sovelluksen luonne
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-a-series/any-ideas-what-appcloud-is/td-p/2488637
https://r2.community.samsung.com/t5/Tech-Talk/App-Cloud/td-p/4874893

MrKAT

Onko tuntemattomaan numeroon  vastaaminen suurempi riski (eli pelottavampaa) älypuhelimalla kuin wanhan ajan peruspuhelimella?
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#755
^
Mielestäni sikäli on, että älypuhelimeen voinee kohdistaa moninaisempaa haittaa kuin peruspuhelimeen. Enkä tiedä mitä.

Soittajan numeroa näyttämättä on soittanut esimerkiksi terveydenhoidon henkilöstö, joilla riesanaan ovat häiriösoittajat. Tapaan vastata salaisiinkin numeroihin ellei erirtyistä syytä muuhun.
Itse en vastaa nimellä kuin sellisiin soittoihin, joista puhelin näyttää tuntemani soittajan nimen puhelimeni yhteystiedoista vaan "haloo" tyylisesti. Uusien kelvollisten soittajien yhteystiedot lisään soitosta älypuhelimeeni.

Minulla oli aiemmin Fonectan ilmaissovellus käytössä puhelimessa näyttämässä luetteloissa olevien sellaistenkin henkilöiden nimiä, jotka eivät ole yhteystiedoissani, mutta on jäänyt käytöstä kun se alkoi toimimaan huonosti, sekavasti ja mainospainotteisesti.

Joskus sain soittoja, joissa näytettäväksi soittajan numeroksi oli väärennetty joku todellinen suomalaisnumero, kuten englanninkielisiä "mikrosoft-tuki" huijauspuheluita esimerkiksi Lapin aluesairaalan numerosta. Nyt ei ole tainnut tulla vuosiin. Tutun numeron nimissä huijauksia en ole saanut kuten sähköpostihuijauksia tutun nimissä. Tuollaiset eivät saisi olla mahdollisia puhelinverkossa. Todellistta soittajaa kaiketi kuitenkin soitosta laskutetaan.

Puhelua soittaessa numeron eteen lisättävällä koodilla voi estää soittajan numeron näyttäminen vastaanottajalle, vaikka ei soittaisi salaisesta numerosta. Minun puhelimeni ruudulle tulee teksti "Tuntematon numero soittaa", "Yksityinen numero soittaa" tms. Harvemmin noita saan terveydenhuollostakaan, monet jättänevät vastaamatta puheluihin, joissa soittaja ei näytä numeroaan. Soittajan numero ja soiton aika on rikostapauksissa edes jotain, johon tarttua asiaa poliisille viedessä.

Joskus ruudulla soittajan numeron alla lukee "Epäillään häiriösoittajaksi" tai "Numerosta soitetaan poikkeuksellisen paljon". En tiedä minkä pereusteella noita ilmoituksia saan osasta puhelinmyyjiä. Puhelinmyyjille usein sanon, että kun lain mukaan saan suoramyyjälle kieltää suoramarkkinoinnin, niin kiellän yritykseltä suoramarkkinoinnin minulle. Eivät kyllä tapaa lakia noudattaa puhelinmarkkinoinninkaan osalta.

Jaska


Tavallisia puhelinkäyttöongelmia: tekstiviestinä tuli pyyntö täyttää lomake, joka vaatii ensin vahvan tunnistautunisen. Ei onnistunut puhelimen pienellä näytöllä ja näppäimistöllä huononäköiselle.  Siis oli saatava tekstiviestistä ainakin linkki kopioitua tietokoneelle.

- Puhelimessa tekstiviesti ruudulle
- painetaan hetken jotain sanaa, että saadaan sen alkuun ja loppuun kahvat.
- vedetään kahvat viestin alkuun ja loppuun, ttä koko teksti tulee valituksi.
- valitaan kelluvasta valikosta Jaa
- lähetetään valittu teksti sähköpostilla itselle

- Tietokoneessa luetaan sähköposti ja klikataan viestissä tunnistautumispalvelun linkkiä
- Tietokoneen selaimessa tehdään tavallinen tunnistautunuminen verkkopankkitunnuksin
    - minulla se on, että tietokoneen pankkitunnistussiivun QR-koodi luetaan
      puhelimen verkkopankkisovelluksella ja kuitataan puhelimessa ja tietokoneessa
- Tunnistautumisen jälkeen päästään tietokoneen selaimessa itse asiaan

Voisin kuvitetta, että Windowsissa voidaan halutessa naittaa puhelin ja tietoikone niin, että puhelinnumeron tekstiviestejä voidaan lukea ja kirjoittaa tietokoineella? Mutta käyttämässäni Linuxissa en sellaista mahdollisuutta tunne.

Jaska

Älypuhelimien Asetusten sokkelot vaihtelevat merkeittäin, jopa malleittain. Kerron omasta Samsung Galaxy Android-puhelimesta ja se joko koskee tai ei sinun puhelintasi.

Olin unohtanut, miten estää tai hiljentää sovellusten ilmoitusalieelle (näytön yläreunasta alas pyyhkäistävä "rullaverho") ja lukitusnäytölle tulevia ilmoituksia. Asia piti kaivaa netistä mieleen. Eli jotkut toistuvat kilahdokst puhelimessani kävivät kiusaamaan.

Saan ilmoitukset lukitusnäytölle kun minulla on asetettuna Asetukset - Lukitusnäyttö - ilmoitukset päällä ja
  Tiedot päällä
  Läpinäkyvyys pienehkö
  Käännä tekstin väri autoimaattisesti päällä
 
Minulla on Asetukset - Ilmoitukset
  Ilmoitusponnahdusikkunan t..  Yksityiskoht.
  Viimeksi lähetetyt kohdassa lähettäneen sovelluksen nimeä napauttamalla pääsee säätämään sovelluksen ilmoitusasetuksia

Asetusten kohdassa Sovellukset valittuaan säädettävän sovelluksen valitaan sieltä Ilmoitukset niin päästään säätämään sovelluksen ilmoituksia.
Minulla on Näyttöilmoitukset poäällä, vaikka nyt en muista mitä se merkitsee.
Sitten on lueteltuna sovelluksen ilmoitusten ryhmät, jotka erikseen laitetaan Päälle/Pois. Pitää napautta ilmoitusten ryhmän nimeä, että pääsee säätämään kyseisiä ilmoituksia tarkkemmin, mm. antavatko hälytyksen vai ovatko hiljaisia. Myös eri soittoäänen voi valita - vaikkapa akun ilmoituksille Laitteen ylläpito sovelluksessa.


Ja vielä kätevä seikka. Saatua ilmoitusta ilmoitusalueella tai lukitusnäytöllä pitkään painamalla pääsee kyseisen ohjelman ilmoitusasetuksiin, vaikkapa estämään tai hiljentämään kyseiset ilmoitukset.

Jaska

#758
Samsung suosittelee Galaxy-puheluúmien säännäöllista uudelleenläynnistämistä jopa päivittäin.

Enpä ollut huomioinut, että homman voi antaa myös puhelimen tehtäväksi. Asetusten kphdasta Akun ja laitteen yäpito oilean yläkulman kolmen pisteen Lisävaihtoehtojen valikosta löytyy kohta Automaatio ja sieltä kohta Käynnistä uudelleen asetettuina aikoina.
Laitoinpa sinne että saa käynnistää uudelleen torstaisin kello 4:00 jälkeen tunnin sisällä.
Käynnistyy uudelleen vain kun

    Näyttö on pois päältä.
    Puhelinta ei käytetä.
    Akussa virtaa yli 30 %.
    SIM-kortin lukitus on pois käytöstä.

Nähdäänpä sitten aamulla, onko puhelin avaamatta odottamassa PIN-koodin syöttöä.

Jaska

#759
Onks tietoo Samsung Wallet sovelluksesta Samsungin älypuhelimissa?
"Samsung Wallet on turvallinen ympäristö, jossa voit suorittaa maksuja tai hallita henkilötietojasi hyvin suojattuna."

Galaxyssäni on alkanut näyttöä alhaalta ylös pyyhkäistäessä näytölle tulemaan Samsung Wallet app pyytämään oikeutta puheluihini, että se voi varmistaa henkilöllisyyteni. ??? Enkä tiedä tarkoittaneeni moista otusta ryhtyä puhelimessa käyttämään. On kai äskettäin rantautunut Ruotsista Suomessakin käytettäväksi. Olen nähnyt netistä, että Nordean kortit voi Samsung Payhin laittaa. Tarkoittaneeko, että kortilla maksamiseen sijaan maksettaisiin omaa puhelinta näpelöimällä? Onko edes kauppoja ja verkkopaikkoja, joissa Wllet & Pay sovelluksilla voi kortilta maksaa?

Entä muuta? Onko Samsung Wallet jonkinlainen salasanasovellus ja asiakaskorttien säilö?

Onko siihen mieltä tutustua ja mistä tiedon löytää?

Jaska

#760
Kun pyytämättä puhelimeeni asennettu Samsung Wallet sovellus sallittiin poistaa, niin poistin. En ole kohdannut Samsungilta kelvollista tietoa siitä, markkinointiroskaa vain. Ei minulla edes ole sellaisen pankin kortteja jotka voisi Samsung Walletiin kirjata. Ilmeisesti pihhelimessa NFC-yhteys päällä puhelimella voisi tehdä Samsung Walletiin kirjatulla kortilla maksuja niin kuin korttia maksupäätteelle vilauttamalla.

Viime vuonna Google Pay laajeni Google Walletiksi ja Samsung Pay Samsung Walletiksi ja varmaan ne ovat varsin samanlaiset. Google Walletista löytyy netistä ihan kelvollista ohjetta maksukorttien rekisteräöinnistä puhelimeen maksujen suorittamiseksi puhelinella sekä muiden tietojen turvallisesta tallettamisesta sovelluikseen puhelimeen.

Jaska

#761
Taas kirjoitan Samsung Galaxy A20e puhelimestani tiertämättä miten yleispätevää se Android-älyuphelimille on. Varmaan kaikki pätee Samsung Galaxy puhelimille ja muissa voi olla eroja.

Puhelimen mykistäminen

Perusrtapa puhelimen hiljentämiseksi sammuttamatta puhelinta on pyyhkäistä yläreunasta alaspäin ja saada avattua Ilmoitusalue. Pyyhkäisemalla "kaihdinverhoa" toistamiseen tulevat näkyviin kaikki pika-asetukset. Jos näytettäväksi valittut pika-asetukset eivät mahdu näytölle, lisää saadaan pyyhkäisemallä vielä sivusuuntaan.
Ilmoitusalue suljetaan pyyhkäisemällä sitä ylöspäin. Pika-asetuksissa näytettävät asetukset ovat valittavissa.

Pika-asetuksissa on kaiuttimen kuva jota napauttamalla vaihtuu äänitila Ääni/Värinä/Mykistä kuvakkeen vaihtuessa myös. Haasteena on muistaa palauttaa puhelin äänekkääksi kun mykistuystarve on mnennyt ohi.

Toinen tapa on painaa äänenvoimakkuudenvähennysnappia puhelimen sivussa kunnes ruudulle ilmaantunut "kuumemittari" laskee alareunaansa. Asetuksista (Asetukset - Äänet ja Värinä - Äänenvoimakkuus) riippuu vaikuttaako äänenvoimakkuuden säätö mediaääniin (kuumemittarissa näkyy nuotinkuva) vaiko soittoääniin ja muihin.

Kolmas tapa tapa on puhelimen Asetusten kautta. Asetukset sovelluksen käynnistys minulla käy mm. ilmoitusalueen rataskuvakkeesta ja aloitusnäytön kuvalleesta. Mutta ilmeisesti kaikilla se käy myös näin.

Pyyhkäise Aloitusnäytössä ylöspäin, että saat Soivellusnäytön. Tai napauta Aloitusnäytössä Sovellukset kuvaketta. Sovellusnäytössä on aakkosjärjestyksessä käynnistettävät ohjelmat kuvakkein ja nimin. Sivulle pyyhkäisemällä siirrytään seuraavalle sivulle. Suomenkielisenä Asetukset lienee jokseenkin ensimmäisenä. Napauta sitä.

Asetukset sovelluksessa valitse Äänet ja värinä. Saattaa vaihdella, mutta minulla on kohdassa Äänitila kolme painonappia: Ääni, Värinä ja Mykistä. Värinä hiljentää puhhelujen soittoäänet ja ilmotrusten äänet mutta jättää värinän. Mykistys poistaa myös värinän. Valinnassa Mykistä on tarjolla myös Tilapäinen mykistys 1, 2 tai 3 tunniksi, jolla välttää mykistyksen unohtumisen päälle. Voi tietenkin poisrtaa mykistyksen ennen määräajan täyttymistä.

Omassa kohdassaan Äänenvoimakkuus on erikseen säädöt Soittoääni, Media, Ilmoitukset, Järjetelmä. Luullakseni on sovelluksessa valittu, mitä äänenvoimakkuutta mihinkin ääneen käytetään. Useihhin valinta on selvä.

On syytä huomata, että päänenvoimakkuuden säätö nollaan laittaa puhelimen värinätilaan, vaikka värinä ei muuten olisikaan käytössä.

Muistettakoon myös, että Kello sovelluksen Hälytyksissä on oma voimakkuudensäätö soittoäänen valinnan yhteydessä.

Useissa puhelimissa ruudunkuva kaapataan painamalla samanaikaisesti virta- ja äänenvoimakkuudenvähennysnappulaa. Siinä käy helposti vahingossa niin, että äänenvoikakkuus menee nollille eivätkä puheliden soittoäänet kuulu. Täältä tai äänenvoimakkuuden lisäysnppulasta äänen saa voimistettua.

Äänenvoimakkuudensäätänppäimiä käytettäessä näytölle ponnahtaa säätöä näyttävä mittari. Sen alareunaa napauttamalla puhelin saadaan värinätilaan ja uudelleen napauttamalla äänitilaan. Kun Asetusten mukaan Änenvoimakkuudensäätönppäimet vaikuttavat Mediaääniin, näppäimet eivät muuta muiden voimakkuuksiin. Kun asetuksissa voimakkuuden säätö ei vaikuta Mediaäänten vaimakkuuteen se vaikuttaa Soittoäänen voimakkuuteen. Kun soittoääni säädetään nollaan, miljenevät myös ilmoitusäänen ja järjestelmä-äänet jotka miiten ovat asetuksissa asetetuissa arvoissa.

ROOSTER

Honor puhelimeni teki minulle tempun. Olin loppukesästä taas eräässä monista viime aikojen hautajaistilaisuuksista ja kesken papin puheen puhelin pärähti soimaan - vaikka olin äänenvoimakkuuden säätänyt nollaan, silloin vain värinä piti olla päällä. Kokonaan en sammuttanut laitetta siksi, että äitini hälytyssoitto näkyisi ja voisin poistua tilaisuudesta huomaamatta.

Tiedä sitten miksi juuri lehtimyyjä pääsi silloin äänisoitolla läpi.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Jaska


Puhelimen ääniä vähentää merkittävästi myös Lentotila, joka poistaa käytöstä en matkapuhelinverkko-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä FM-radion.

Varsinaisia ääniä poistaa Älä häritse -tiila (Do Not Disturb, DND), joka antaa mykistustä enemmän säätelymahdollisuuksia. Useimmissa Android-puhelimissa Älä häiritse on valmiina ja loppuihinkin on ladattavissa DND-sovelluksia.

Itselläni on ollut pitkään käytössä yöajan rauhoitus niin, että kellon ja kalenterin hälytykset sallitaan ja lähimmille on järjestettty mashdollisuus soitttaa tarvittaessa myös yöaikaan.

Älä häiritse -tila on ollut ajankohtaisena soksi, errä se on ollut äskettäin  tarkoittamatta päällä ja puheluja pon jäänyt vastaamatta sen vuoksi. Eikä syy ole selvinnyt. Nyt ajattelen selvitystä näin:

Vastaamattomat puhelut näkyvät viimeisissä puheluissa. Jos on mahdollista kokeilla, niin numeroon soittaminen osoittaa hälyttääkö puhelu soittoäänellä, värinällä, tulevan puhelun näytöllä.
Onko Älä häiritse -tila päällä, näkyy Ilmoitusalueen Älä häiritse kuvakkeesta, mutta seikkaperäisemmin puhelimen Asetukset sovelluksesta. 
Jos Äänet ja värinä - Äänenvoimakkuudessa Soittoäänen voimajjuus on nollassa myös Ilmoitusten ja Järjestelmän äänenvoimakkuus on mennyt nollaan. Tuleva puhelu näkyy ruudulla, puhelin värisee mutta soittoääntä ei kuulu ja epäonnisttunut puhelu tulee viimeisten puheluiden listaan. Voi puheluun vastatakin vaikka soittoääntä ei kuulu.  Soittajan puhelimessa ei ilmene että että kohdepuhelin on äänettömänä.

Älä häiritse -tilan asetuksissa (minulla Asetukset-Ilmoitukset-Älä häiritse)
Älä häiritse on päällä vai kun Älä häiritse oin nimenomaan laitettu päälle tai aikataulun nojalla tullut päälle; ei ole päällä esim. sen perusteella että soittoäänen voimakkuus on säädetty nollaan.

Jos sekä soittoäänen voimakkuus on nollassa että Älä häiritse -tila poäällä, niin Äänenvoimakkuuden lusäysnappimesta soittoiäänen voimakkuuden säätö kasvaa mutta Älä häiritse -tila ei pääty. Saapuva puhelu näkyy näytöllä, soittoääni ei soi ja jos puhelimedssa ei normaalisti käytetä värinää, myöskään puhhelin ei värise.
Älä häiritse tilan ja soittoäänen voimakkuuden muutokset  eivät siis eivät siis muuta toistensa asetuksia ja kumpi tahansa riittää estämään soittoäänen.

Eli kun puheluin ei hälytä saapuvaa puhelua Asetuksissa on tarpeen katsoa
- Ilmoitukset - Älä häiritse  sekä
- Äänet ja värinä - Äänenvoimakkuus

Jaska

#764
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - lokakuu 19, 2023, 17:36:05
Honor puhelimeni teki minulle tempun. Olin loppukesästä taas eräässä monista viime aikojen hautajaistilaisuuksista ja kesken papin puheen puhelin pärähti soimaan - vaikka olin äänenvoimakkuuden säätänyt nollaan, silloin vain värinä piti olla päällä. Kokonaan en sammuttanut laitetta siksi, että äitini hälytyssoitto näkyisi ja voisin poistua tilaisuudesta huomaamatta.

Tiedä sitten miksi juuri lehtimyyjä pääsi silloin äänisoitolla läpi.
Minökin olen epäillyt, että puhelinmyyjillä on keinoija ohittaa suojauksia, mutta en usko tässä soittajan olevan mahdollista käskeä vastaanottajan puhelinta olemaan välittämättä hiljennyksestä.

Puhelun kuuluikin tulla, mutta soittoäänen ei kuulu kuulua jos soittoääni on estetty (Mykistä/Värinä/Älä häiritse) tai soittoäänen voimakkuus säädetty nollaan (äänenvoimakkuusnapeilla tai asetuksissa - tässä tulee värinätila päälle)

Edellä kirjoittamani mukaan  kaksi mahdollisuutta tulee mieleen, miten minun Samsung-puhelimessa äänettömäksi vaiennus olisi toimimatta: ei tullut voimaan tai meni myös pois
(1) Asetuksissa oli asetettu tai aktiivisena oleva sovellus oli asettanut äänenvimakkuuden säätönapit vaikuttamaan vain mediaäänien, ei soittoäänien voimakkuuteen en eikä soittoääni tullut hiljennetyksi. Tai vahingossa lisättiin eikä nollattu soittoääntä.
(2) Äänenvoimakkuuden lisäysnappia oli painettu tarkoittamatta lisätä soittoääntä

Puhelinsovelluksessa asetuksissa on Samsungissani kohta Puhelinhälutykset ja soittoääni ja siinä kohta Värinä vastatessa. Se aiheuttaa myös värinän saapuvan puhelun soidessa. Jos soittoiäänen voimakkuus on nollassa ja siis puhelin värinätilassa, niin puhelin (Samsung) värisee vaikka Värinä vastatessa ei ole päällä. Mykistä tilassa ei edes värise.

Tästä voisikin kysyä, mitä pidätte parhaana tapana hiljentää puhelin jonkin tapahtuman ajaksi. Itselläni ei ole ollut selvää linjaa. Usein suljen puhelimen. Kerran hammaslääkärin tuolissa ollessa repussa seinän vieressä alkoi nolosti soimaan tapahtumahälytys, vaikka olin tarkoittanut laittaa Älä häiritse -tilan (minulla hälytykset tulevat yölläkin läpi).

Ehkä nyt olisin Samsungissa kallellaan laatimaan asetuksissa
  Asetukset - Äänet ja Värinä - Aanrtila=Mykistä / Tilapänen mykistys / Mykistus=2 tuntia
  Vähän työläs laittaa päälle, mutta olisi perälauta; tämä ei riitä korvaamaan soittoääntä värinällä
Tai sitten Älä häiritse tunniksi päälle
  Asetukset - Ilmoitukset - Älä häiritse - Älä häiritse päälle (kysyy aina kestoa) /Kesto =1 tunti
  Tämäkään ei korvaa soittoa värinällä
Soittoäänen korvaamisen värinällä saan vähentämällä soittoäänen voimakkuuden napilla (tai asetusten liukusäätimellä) nollaan jolloin äänitila menee Värinäksi. Tai laittamalla Äänitilan värinäksi säätämättä voimakkuutta. Näille ei voi asettaa valmiiksi päättymisaikaa. Jos vaihdan asetuksissa Ännitilan Värinästä Ääneksi soittoäänen voimakkuus nousee nillasta vähän yli nollan. Jos värinätilassa painan äänenvoimakkuuden lisäysnappia, äänitila vaihtuu Ääneksi.

Aika paljon on liikkuvia osia. Vaikuttaa kun värinä jäisi toisinaan pois luvatta.


[Lisäsin ylle huomioita kun huomasin että puhelimeni oli laitettu värisemään tulevan pouhelun soidessa.]