Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaska

Google tulee tarjoamaan? Linkkaammani Ylen ohjeet ovat jo vuosien takaa.

Kopek

Miten kännykällä kopioidaan nettiosoite esimerkiksi WhatsAppissa jollekin lähetettäväksi? Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin.

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 13, 2019, 18:22:45
Miten kännykällä kopioidaan nettiosoite esimerkiksi WhatsAppissa jollekin lähetettäväksi? Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin.
Omassa kännykässäni pidän sormea painettuna osoitteen päällä niin kauan että muuttuu sinipohjaiseksi eli maalautuu kopioitavaksi. Sen jälkeen esiin ponnahtaa pieni kuvake jota painamalla sinipohjainen teksti kopioituu leikepöydälle josta sen voi liittää haluamaansa paikkaan.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: a4 - kesäkuu 13, 2019, 19:34:57
Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 13, 2019, 18:22:45
Miten kännykällä kopioidaan nettiosoite esimerkiksi WhatsAppissa jollekin lähetettäväksi? Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin.
Omassa kännykässäni pidän sormea painettuna osoitteen päällä niin kauan että muuttuu sinipohjaiseksi eli maalautuu kopioitavaksi. Sen jälkeen esiin ponnahtaa pieni kuvake jota painamalla sinipohjainen teksti kopioituu leikepöydälle josta sen voi liittää haluamaansa paikkaan.

Minun puhelimessani tapahtuu niin, että kun panee sormen osoitteen päälle, siihen tulee teksti "hae tai kirjoita verkko-osoite". Sivu häipyy näkyvistä ja sen päälle tulee luettelo viimeisimmästä nettihistoriasta.

Muun tyyppisen tekstin voin kopioida a4:n esittämällä tavalla, mutta osoitteen kopioimista osoitekentästä en osaa tehdä. Olisin lähettänyt erään nettisivun osoitteen WhatsAppilla... taidankin muuten yrittää kopioida sen linkistä enkä osoitekentässä, täytyypä kokeilla. Kiitos joka tapauksessa neuvosta.

Onnistui.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - kesäkuu 13, 2019, 17:20:19
Google tulee tarjoamaan? Linkkaammani Ylen ohjeet ovat jo vuosien takaa.

Joo, mutta nyt on toinen meininkin google tarjoaa päivitystä ja tuo valinta tulee automaattisesti näyttöön, jos sen nyt oikein luin, ihan uusi juttu, eikä sitä varmaan vielä ole kaikkiin laitteisiin tullut.

Jaska

#95
Eri selaimet, esim. Samsung Internet ja Android Crome toimivat puhelimessa eri lailla. Minulla URLin kopioiminen sivun osoitteesta toimi noin A4:n tapaan Samsung Internet selaimessa. Chromessa osoitteen napauttaminen tyhjensi kentän uuden osoitteen kirjoittamista varten ("Hae tai kirjoita nettiosoite"). Mutta näytti viimeisten (?) sivujen luettelon jossa viimeisin sivu ensimmäisenä ja siinä tyrkyllä Kopioi ja Jaa -toiminnot

Muuten. Kun tyrkyllä on Jaa-toiminto, jos on tarvetta niin sieltä kannattaa katsoa onko jakomahdollisuuksiin listattuna Leikepöytä. Chromessa ja monessa muussa sovelluksessa  löytyy Leikepöytä Lisää sovelluksia ruudulle haettua.

Löysin muitakin hyödyllisiä eleitä puhelimen Chrome-selaimeen: https://www.pcworld.com/article/2920176/6-great-google-chrome-gestures-for-android-and-ios.html

Jaska

Juurikin tuli Chromen päivitys puhelimeen eikä ehdotettu hakukoneen tarkistusta kuten ei ennenkään.

Karikko


Brutto

Miksi ihmiset nykyään pitävät kännykkää lappeellaan suunsa edessä ikään kuin se olisi voileipä josta ovat juuri haukkaamassa?

Saavutetaanko tyylillä jotakin käytännön hyötyä vai onko kyseessä pelkkä typerä muoti?
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hippi

Veikkaanpa, että noilla on nappi korvassa, joten korvalla puhelinta ei tarvi pitää, mutta suun edessä sitä kuitenkin täytyy pitää, jotta omat höpinät menee tuuttiin ja vielä huutamatta.

Alkuaikoina, kun no kokonaan handsfreet tulivat käyttöön, minulle oli melko vaikea ymmärtää itsekseen puhuvia ihmisiä. Näillä oli nappi korvassa ja siitä johto huomaamattomasti niin, että mikrofoni oli sopivan lähellä suuta. Kadulla vastaantulija näitä ei kyllä havainnut. Kävi useammankin kerran niin, että vastaantulija juuri aloitti puhelun "Terve, no mitäs sinä?" ja minä pöljä pysähdyin vastaamaan ihmetellen, kukahan tuon ja pitäisikö tuntea. Vastaantulija pyyhälsi ohitseni jatkaen höpinäänsä tuskin huomaten minua. Oli se aika noloa. Nyt en onnesksi enää munaa itseäni olipa noilla puhelin suussa tai taskussa :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Veikkaan muoti-ilmiötä. Joko sen vuoksi että ovat ostaneet kalliit Hipin mainitsemat nappikuulokkeet tyhmyyksissään tai puhelimen pään tunkeminennsuuhun on vain cool. Monella näin kommunikoivalla kuuluu kyllä vastapuolen ääni ympäristöön. Eli sekin viittaisi muotiin. Lisäksi näin puhelinta käyttävät ovat ihan homostelijoiden näköisiä...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Norma Bates

Yhteys nettiin puhelimella on ollut hidas ja takkuisa koko juhannuksen. Liekö monikin änkenyt linjoille lörpöttelemään.

Jossain oli puhetta voileipäasennosta. Kumma kyllä vaikuttaisi että saitit latautuvat vähän helpommin kun puhelin on tuossa asennossa.

Jaska

#102
Samsung Galaxyni sai taas järjestelmäpäivityksen. Ei paljon kertonut mikä muuttuu, mutta kehotti tekemään ennen varmistuskopion tiedostoista vaikka tarkoitus ei niitä olekaan päivityksessä muuttaa.

Siitäpä heräsi kysymys mitä tulisi varmistaa ja miten. Periaatteessa kai niin, että jos puhelin joutuu tehdasasetuksille, niin vähällä vaivalla pääsisi palaamaan siihen tilanteeseen joka oli.  Tämän ketjun alussa  taisin kertoa varmistuksistani ennen kuin vein puhelimen takuuhuoltoon, josta se sitten palasikin tehdasasetuksiin laitettuna.

Tahoja jotka tarjoavat varmistusohjelmistoja löytyy pilvin pimein. Haluavat tietosi itselleen.

Samsungin Android-puhlimessa kaksi ensimmäistä tahoa ovat Samsung ja Google, joiden varmistusmekanismit ovat puhelimessa jo valmiina. Asetusten kohdassa Pilvi ja tilit löytyy kohdat

- Samsung Cloud: Varmistuskopioi puhelimesi ja synkronoi puhelimesi. Täällä on mm Gallerian varmistus. Samsung Cloudiin ei pääse esim tietokoneella netissä siellä olevia kuvia katsomaan

- Tilit: Luettelo tilillisten sovellustehn tileistä

- Varmistuskopioi ja palauta: Täällä on varmistuskopiointi Samsung-tiliin (Samsungin pilveen vain Samsung puhelimiin palautettaviksi ja huomiota kiinnittää ettei ole mainittu mediatiedostoaj eli kuvia, videoita ja musiikkia) ja Google-tiliin

- Smart Switch: Siirrä vanhasta laitteesta sisältöjä. Tämä on esimerkiksi puhelimen vaihtoa varten ja muistelen ettei tämä ollut puhelimessa valmiina vaan olisi itse asentamani. Tällä tietoja ei tarvitse tarkoituksellisesti antaa ulkopuoliselle taholle.

Luulen joskus varmistuksen tarpeet ymmärtäneeni, mutta nyt huomaan että en hahmota minkä kaiken talteen laittaminen puhelimessa olisi aiheellista ja miten. Takuukorjauksen aikaan muistan menettäneeni WhatsAppin keskustelut.

Jaska

Android-puhelimissa on mahdollisuus kirjata onnettomuustilanteiden varalle terveystietoja pelastajia varten. Veriryhmä, allergiat antibiooteille, sydämentahdistaja, sairaudet ja niiden lääkitys jne. Pelastushenkilökunta saa ne luetuksi suljetustakin puhelimesta. Samoin tietenkin saa luetuksi kuka tahansa, joka tuntee tavan.

Hain tietoa hätätilannetietojen tallettamisesta juuri Samsung Galaxy J3 (2017) puhelimen käyttöohjeesta. Ei löytynyt. Hain tietoa Googlella netistä. Löytyi  J3:lle ohje mutta J3 ei toiminut kuvatulla tavalla.

Näin terveystietojen talletus sen sijaan toimi J3-puhelimessa. Muussa puhelimessa ehkä toisella tavalla, esimerkiksi Lukitusnäytön asetuksia muokaten.

Yhteystiedot-sovellus avattuna on ensimmäisenä Oma profiili. Klikataan sen nimeä, niin päästään oman profiilin tietoihin.  Klikataan yläreunasta MUOKKAA ja vieritetään sivua eteenpäin kunnes tulee kohta Terveystiedot hätätilant.
Klikataan se ja saadaan kuitattavaksi Samsungin vastuuvapauslauseke, ettei Samsung ota vastuuta siitä että käyttäjä julkaisee terveystietojaan kenen tahansa luettavaksi. Se on hyväksyttävä. Näin pääsee terveystietoja luettavaksi kirjaamaan Galaxy J3:ssa.

Jaska


Latasin torstaina puhelimeni akun. Puhelimen ollessa kiinni laturissa puhuin yhden puhelun ja virtanappulasta suljin ja avasin puhelimen. Kun lataus oli valmis niin noin kymmenen sekunnin välein ruudulle putkahti ikkuna "Google sovellus pysähtelee" tai "Google-sovellus on pysäytetty". Tein kaikki keksimäni ( https://thedroidguy.com/samsung-galaxy-j3-troubleshooting  ) kikat ilman tulosta. Kirjoitin Googlelle ja kuvailin ongelman. Mukana meni puhelimen lokit, joissa viaksi oli nimetty javaclass.notfound. Koitin soittaa puhelinmerkin huoltoon, mutta kyllästyin odottamaan maksullisessa jonossa. Tein Samsungin ja Googlen varmistukset pilveen ja lähdin käymään huoltoliikkeessä.

Ammattilaisen oloinen tyttö sanoi, että voisi tehdä Samsungin ja Googlen varmistukset ja varmistaa vielä Whatsupin keskustelut. Ja sitten palauttaa laite tehdasasetuksille ja palauttaa kaikki tehdyt varmstukset. Niissä varmistetaan vähän eri asioita. Jos sen jälkeen vika edelleen esiintyy, niin uudelleen tehdasasetuksille eikä varmistusten palautuksia.  Ainakin kontaktit ja sähköpostit synkronoituvat pilvestä omia aikojaankin. Esim ohjelma-asennukset, kuvat ja asetukset minulla eivät.

Pääosan iltaa ähräsin sen kanssa kunnes välähti mieleen. että suojatun kansion datat pitäisi myös varmistaa. Kun sain varmistukset suojatussa kansiossa tehdyiksi Samsungin pilveen, niin jopas loppuivat Google-sovelluksen kaatumiset. Olinkin jo huomannut, että puhelin näytti yhtä käsittelemätöntä ilmoitusta suojatulle kansiolle, mutta ilmoitusta ei mistään löytynyt luettavaksi. Ilmoitusmerkintä (punainen pallukka ikonin nurkassa) poistui, kun varmistus teki tehtyä-

Samalla lailla tehdasasetuksiin vienti puhelimelle tehtäisiin huollossakin jos jättäisin korjaukseen. Järjestelmän uudelleenasennus tehtäisiin lisäksi heillä, jos testit eivat ajaudu läpi. Ei varmistusten palautuksia.