Kirjoittaja Aihe: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki  (Luettu 1350 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4362
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #45 : Syyskuu 04, 2021, 11:47:36 »
^
Tai ehkä ihmiset vain eivät tiedä mitä tiede ja tieteellinen tieto on. Eli valistuksen ongelma.
Uskonnot ja populismi juuri tukeutuvat muuttumattomien yliyksinkertaistusten hokemiseen.
Tiede ei ole yhden tieteilijän tai lääkärin toimintaa eikä muuttumatonta totuutta.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 04, 2021, 11:55:16 kirjoittanut a4 »

Paikalla Melodious Oaf

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 823
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #46 : Syyskuu 04, 2021, 21:19:24 »
Ikuinen jankutus homoista ja pedoista. Kyllä, pedofilia on seksuaalinen suuntautuminen ja on kieltämättä kyseenalaista, voidaanko sitä pitää sairautena per se. Sinällään se ikävä suuntautuminen, että laillisesti sitä ei voi toteuttaa.

Mun mielestä on terminologisesti aika onnistunut valinta, että suomeksi ICD-10:ssä sairaudeksi luokiteltu sukupuolisten kohdehäiriöiden luokkaan kuuluva häiriö on "lapsikohteinen seksuaalisuushäiriö". Se pitää sisällään varsinaisen pedofilian mutta lisäksi myös hebefilian ja joissain tapauksissa efebofilian.

Noille tarkemmin rajatuille suuntautumisille ei tarkoituksella ole olemassa tarkkoja ikämääreitä, mutta karkeasti vois heittää että pedofilia ~ alle 11, hebefilia ~ 11-14, efebofilia ~ 15-19

Lainaus
Seksuaalinen kiinnostus lapsiin = henkilö tuntee seksuaalista kiinnostusta lapsiin, tavallisesti esi- tai varhaismurrosikäisiin poikiin tai tyttöihin tai molempiin. Seksuaalinen kiinnostus voi ilmetä lasten ajattelemisena seksuaalisessa mielessä, lapsiin liittyvinä seksuaalifantasioina tai seksuaalisista kiihottumista lapsista.

Pedofiilinen suuntautuneisuus (pedofilia) = seksuaalinen taipumus, jossa kiinnostus kohdistuu ensisijaisesti itseä huomattavasti nuorempiin esimurrosikäisiin lapsiin. Kaikki pedofiilisesti suuntautuneet eivät toteuta taipumustaan, vaan kiinnostus jää mielikuvien ja seksuaalifantasioiden tasolle.

Hebefiilinen suuntautuneisuus (hebefilia) = seksuaalinen taipumus, jossa kiinnostus kohdistuu ensisijaisesti itseä huomattavasti nuorempiin murrosikäisiin lapsiin. Kaikki hebefiilit eivät toteuta taipumustaan ja osalla häiriö jää mielikuvien ja seksifantasioiden tasolle.

Efebofiilinen suuntautuneisuus (efebofilia) = seksuaalinen taipumus, jossa kiinnostus kohdistuu ensisijaisesti itseä huomattavasti nuorempiin murrosikäisiin tai hieman murrosiän ohittaneisiin nuoriin. Kaikki efebofiilit eivät toteuta taipumustaan ja osalla häiriö jää mielikuvien ja seksifantasioiden tasolle.

Lapsikohteinen seksuaalihäiriö = haitalliset esim. lapsiin kohdistuvat seksuaaliset halut tai fantasiat aiheuttavat yli kuuden kuukauden ajan merkittävää ahdistusta tai ongelmia ihmissuhteissa, tai henkilö on jo toteuttanut seksuaalisia halujaan. Lapsikohteinen seksuaalihäiriö määritellään sairaudeksi (Virallinen tautiluokitus ICD-10: F65:4) kun halu seksuaaliseen toimintaan esimurrosikäisen lapsen tai lasten kanssa on vallitseva tai pysyvä. Lisäksi seksuaalisen kiinnostuksen pitää kestää yli kuusi kuukautta ja henkilön pitää itse kärsiä tunteesta tai olla syyllistynyt rikokseen. Lisäksi henkilön pitää olla yli 16-vuotias ja vähintään 5 vuotta seksuaalisen kiinnostuksen kohteena olevaa lasta vanhempi. Lapsikohteinen seksuaalihäiriö pitää sisällään määritelmät kuten pedofilia ja hebefilia ja joissain tapauksissa efebofilian.
Mielenterveystalo: Seksuaalinen kiinnostus lapsiin

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10904
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #47 : Syyskuu 04, 2021, 23:15:56 »
^
Totta kai seksuaalivähemmistöjenkin keskuudesta voi löytyä rokotevastaisuutta siinä missä tieteilijöidenkin keskuudesta voi löytyä uskonnollisuutta.

Seksuaalivähemmistöjä, toisin kuin rokotevastaisia, kuitenkin tuetaan nykyään tieteelliseltä pohjalta ja on tieteen oma tehtävä korjata, kehittää ja valvoa omaa toimintaansa.

Kyllä, tiede on paras saatavilla oleva tiedonhankinnan työkalu.
Ja siksihän se ei saa politisoitua:
https://www.suomenuutiset.fi/paakirjoitus-osa-tiedeyhteisoista-on-muuttunut-tulipunaisiksi-ideologiayhteisoiksi/?fbclid=IwAR0lO8LBqeCXvj5VZIPSdcJi-renYNMx1tKWB9KjdQcgeLITbCm3LjaPBT0
Matti Viren:
https://www.suomenuutiset.fi/talousprofessori-viren-avoin-julkinen-keskustelu-on-paras-keino-erottaa-laadukkaat-tieteelliset-tutkimukset-ideologisesta-hompasta/
Ohisaloon liittyen:
https://www.suomenuutiset.fi/sisaministeri-ohisalo-kiirehti-parkumaan-tutkimusleikkauksista-mutta-kannattaako-meditoituneen-feminismin-ja-ekologisen-mielikuvittelun-tutkimukseen-kylvaa-rahaa/

Itse asiassa tiede-, kuten mediayhteisömme on varsin vihervasuripolitisoitunutta. Siksi kritiikille on suurta tarvetta.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4367
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #48 : Syyskuu 08, 2021, 12:25:36 »
Opettaja kuvaili hukkuvansa oppilaansa katseeseen ja kutsui tätä ”henkilökohtaiseksi huumeekseen” – Työnantaja ei kuullut asiasta edes oikeus­prosessissa, opettaja jatkoi työskentelyä Vantaalla (HS):

”Sä oot mulle henkilökohtainen huume”

”[En] suostu tuntemaan syyllisyyttä, vaikka varmaan pitäisi”

”Meillä on vielä ope-oppilas suhde n. 20 päivää. Voiko suhteemme sen jälkeen olla jotain muuta?”


Kuvitelkaa sama asetelma, mutta opettajana olisikin keski-ikäinen mies. Ei todellakaan jatkaisi opettajana.
Get money fuck bitches - Abraham Lincoln, 1672

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10904
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #49 : Syyskuu 15, 2021, 23:07:21 »
Sarastuslehdessä mielenkiintoinen artikkeli kouluistamme ja nyky-yhteiskunnastamme:
https://sarastuslehti.com/2021/09/14/koulun-kriisi-ja-akatemian-alennustila/
Lainaus
Kannattaa asettaa kysymyksiä siitä, mitkä ovat nyt ne oman aikamme akateemiset ”totuudet”, ”oikeat ja hyvät” aatteet ja opit, jotka nauttivat sellaista yleistä auktorisointia, että niistä voi muodostua tulevan tajunnallisen taantuman ”tiedollinen” kulissi. Akateemisen sivistyksen alennustila on ymmärtääkseni tyly tosiasia. Politisoituminen on tiedollisten ja aatteellisten ismien yhteen sulamista ja ideologisoitumista – eurooppalaisen uuden ajan kartesiolainen rationaalisuus ”todellisuutta tarkkailevine subjekteineen” on ismien pirstaloitumisen jatkuessa hajonnut, ja ismit ovat taantuneet itsekantaviksi käsitepinnoiksi, itse asiassa keskiaikaiseksi käsiterealismiksi.

Kaiken taustalla vaikuttaa aikamme kulttuurinen narsismi – kaikki ne uhriajattelun pohjalta nousevat tunnustukselliset, omnipotentit ja omnipresentit, kaikkialliset ja kaikkivoipaisuutta puhkuvat aatteet, ”ihmisarvo- ja -oikeusideologiat”, yhtä lailla maailman pelastaminen – vaikkapa yhtä todistamattomalta kuin kumoamattomalta ”ilmastonmuutokselta” – kuin riemunkirjavat postmodernit ”ismit”, internatsionalismi, intersektionaalinen feminismi, jne, joihin tämä taantunut sielunrakenne ”tiedollisesti” verhoutuu – kuka tätä kehitystä enää pystyisi vastustamaan?
Lainaus
Muistakaa, ettei missään totalitarismissa ole koskaan ollut totalitaristeja. Totalitarismeissa on vain oikeassaolijoita.
Lainaus
Muistakaa, ettei Hitler saarnannut pahuutta. Hitler saarnasi oikeutta – hän osasi heittäytyä uhrin asemaan ja saada ihmiset puolelleen puhumalla – samaistumalla – Saksan kärsimiin vääryyksiin. Saksaa oli kohdeltu kaltoin, siksi Saksalla oli oikeus ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä.

Totalitarismi ei tulee pahaa julistaen, se julistaa parantaen ongelmia. Se tulee julistaen oikeaa ajatustapaa kieltäen niitä toisia... 8)

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5402
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #50 : Syyskuu 16, 2021, 10:07:44 »
Grönlannin ja Antarktiksen jäät sulavat ja ilmastonmuutosta ei ole todistettu...?  ::)

Kyllä, nykyajassa vaikuttaa narsismi. Ei haluta uskoa mitään sellaista asiaa mikä tekisi omasta olosta kovin hankalan. Oli sitten ilmastonmuutos tai korona, niin kaikki pitää kieltää tai vähintään vähätellä, kun ajatus maailmasta jossa voi tapahtua ihan mitä tahansa on liian kammottava. Koko korona-ajan alusta asti olen ihmetellyt että millaisia vauvoja jotkut ihmiset oikein yrittävät pyrkiä olemaan. Yritetään elää pumpulissa vaikka väkisin.
Ei taidolla, vaan tuurilla.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5402
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #51 : Syyskuu 16, 2021, 10:09:59 »
Tulikin mieleen naivi usko että Lähi-idästä ja pohjois-Afrikasta tulee iki-ihania halipusinussikoita. Ehkä maailman ongelma ei olekaan se että täällä tapahtuu pahaa, vaan se että jotkut eivät kertakaikkiaan halua uskoa että pahaa tapahtuu tai että ihmiset ovat pahoja.
Ei taidolla, vaan tuurilla.

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10904
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #52 : Syyskuu 16, 2021, 23:19:46 »
Tulikin mieleen naivi usko että Lähi-idästä ja pohjois-Afrikasta tulee iki-ihania halipusinussikoita. Ehkä maailman ongelma ei olekaan se että täällä tapahtuu pahaa, vaan se että jotkut eivät kertakaikkiaan halua uskoa että pahaa tapahtuu tai että ihmiset ovat pahoja.
Jos maailmassa on pahaa, onko rikos suojautua siltä? Suojella omaa yhteisöä, perhettä, kulttuuria, yhteiskuntaa. :-\

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4367
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #53 : Syyskuu 20, 2021, 12:52:22 »
Tositieteellistä tiedetietolausuntaa lihavuustutkijalta:

Pluskokoisen naisen on paljon muita vaikeampaa päästä treffeille, sanoo 29-vuotias Miisa Asikainen. Myös lihavuustutkijan mukaan painosyrjintä on deittimaailmassa arkipäivää. (HS).

Olkaamme shokissa tiedosta: ulkonäöllä on merkitystä deittailussa!

"Miisa Asikaiselle on sanottu, että hänen pitäisi olla kumppanin etsinnässä vähemmän nirso ja tyytyä helpommin. ”Minusta se on ikävästi sanottu. Totta kai haluaisin löytää sellaisen kumppanin, joka on juuri minulle sopiva".”

Niin, kun Miisan pitäisi löytää sellainen kumppani joka miellyttää häntä, mutta häneen itseensä ei ilmeisesti saisi soveltaa tätä samaa?

Ajanhengen mukaisesti tästä saadaan leimakirveet heilumaan: Että jos se parikymppinen, puoleensavetävä akateeminen fitness-nainen ei haluakaan sitä 60-vuotiasta kaljamahaista ja eltaantunutta työmiestä, niin se on silloin vain foobinen ja syrjivä? :)

Todellinen tasa-arvo toteutuu vain, jos maahamme julistetaan pakkoavioliitot, ja parinvalinta tapahtuu valtion toimesta arpomalla. En tosin tiedä, että miten parinvalinta on ikinä ennenkään tapahtunut jokin idealisoitu tasa-arvofiilis edellä, mutta minähän olenkin vain normaali ja vähemmän tiedostava mies. Kyllä miisoillekin nyt vain pitäisi jotkin upeat adonikset löytää, vaikka miisat itse eivät vastaavia kriteereitä täyttäisikään. Miisoilla on oikeus!
Get money fuck bitches - Abraham Lincoln, 1672

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5402
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #54 : Syyskuu 20, 2021, 15:51:27 »
Silmäilin tuota Hesarin juttua aamulla. Jäi mielikuva että tuputettiin näkemystä että hoikka nainen halutaan että on statusakka jota esitellä. Valitettavasti hoikan naisen kohdalla ei välttämättä ole vain trendikkyydestä kyse. Hoikasta näkee ettei tämä ole jo tiineenä toiselle miehelle.
Ei taidolla, vaan tuurilla.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4367
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #55 : Syyskuu 21, 2021, 12:50:24 »
Silmäilin tuota Hesarin juttua aamulla. Jäi mielikuva että tuputettiin näkemystä että hoikka nainen halutaan että on statusakka jota esitellä. Valitettavasti hoikan naisen kohdalla ei välttämättä ole vain trendikkyydestä kyse. Hoikasta näkee ettei tämä ole jo tiineenä toiselle miehelle.
Sitä luulisi, että tuon tason artikkeleihin törmäisi lähinnä lööppilehdissä ja Seiskassa, mutta HS kunnostautui jälleen. On sinänsä jotenkin suomalaisen tragikoomista, että asiaan kuin asiaan on aina hankittu myös jokin asiantuntija tai "asiantuntija" puhuvaksi pääksi.

"Painosyrjintä" oli varsinainen pankinräjäyttäjä. En tiennytkään, että reippaasti ylipainoisuus on jo ilmeisesti jokin etnisyyteen verrattavissa oleva ominaisuus, ja etteikö painoaan voisi myös muuttaa. Syrjintä viittaa samalla siihen, että treffeille pääseminen preferoimiensa ihmisten kanssa olisi ikään kuin jokin YK:n julistama ihmisen perusoikeus ja kun se ei onnistu, niin silloin henkilöä syrjitään. Että se olisi samalla suoraan jokin yhteiskunnallinen ongelma siinä, kuin työpaikkasyrjintä. Jatketaan tällä tiellä, niin syrjintä tulee kokemaan sanana vastaavan inflaation, kuin rasismikin. Henkilön pituus jopa sentään on asia johon ei voi vaikuttaa, ja ehkä alle 175 senttimetrisillä miehillä voisi olla sanansa sanottavana siitä, että naiset "syrjivät" heitä deittivalinnoissa. Sitä nyt kuitenkaan ei voi tietoisesti ja tiedostavasti tuosta vain valita, millaisiin ihmisiin tuntee vetoa, varsinkaan seksuaalista vetoa. Toisaalta erittäin lyhyt mieskin voi hyvin olla melkoinen naistenmies, kunhan ei itse tee pituudestaan itselleen ylipääsemätöntä ongelmaa. Rohkenen myös väittää, että monet reippaasti ylipainoiset naiset ovat kuitenkin erittäin onnellisisissa ja hyvissä parisuhteissa mutta sehän tässä ei ongelma ollutkaan vaan se, että kun ei niitä omia preferenssejään vastaavia miehiä olekaan jonoksi asti tarjolla.

Artikkeli pikemminkin epäsuorasti tukee sitä seikkaa, että naiset kuitenkin tyypillisesti pääsevät kyllä deiteille ylipäätään ja naisten keskuudessa sitä pidetään niin itsestäänselvänä, että kun ei just ne omien mielenkiintojen kohteet kuitenkaan deiteille kysele, niin silloinhan naista "syrjitään".

Taas ollaan niin uhreja,  ja maailma on syrjintää, rasismia ja seksismiä täynnänsä. Se voittaa, joka saa eniten uhripisteitä lehtien palstoilla!
Get money fuck bitches - Abraham Lincoln, 1672

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5402
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #56 : Syyskuu 21, 2021, 13:54:36 »
Jos ajatellaan että A pitää O:ta viehättävänä ja haluaa hänet, mutta O ei pidä A:ta, niin eihän se nyt niin voi mennä että A:lla on automaattinen oikeus ottaa O vaikka väkisin. Vanha kansa sanoo jotta "saahan sitä kaikenlaista haluta, mutta aina ei saa haluamaansa".
Ei taidolla, vaan tuurilla.

Poissa Juuli

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 635
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #57 : Syyskuu 22, 2021, 20:19:29 »
Metoo käsittelee naisasiaa niinkuin eläisimme vielä 1800-lukua. Aikansa kutakin sanoi pässi. Niin haihtuu metokii taivaan tuullin. Eli on haihtunut jo.

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10904
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #58 : Syyskuu 24, 2021, 21:51:20 »
Metoo käsittelee naisasiaa niinkuin eläisimme vielä 1800-lukua. Aikansa kutakin sanoi pässi. Niin haihtuu metokii taivaan tuullin. Eli on haihtunut jo.
Feministit haluavat esittää naisia sorrettuina, vaikka todellisuudessa naisten asema monin tavoin on länsimaissa miehiä parempi. Aatteen toki tulee esittää uhria, koska siten tulee rahaa ja huomiota.
Feministit voisivat kiinnittää huomiota keharimaiden, islamilaisten maiden naisten asemaan, mutta kun ei v...u kiinnosta. ???

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10904
Vs: #MeToo, moraali ja laajemminkin ajan henki
« Vastaus #59 : Syyskuu 24, 2021, 21:52:45 »
Silmäilin tuota Hesarin juttua aamulla. Jäi mielikuva että tuputettiin näkemystä että hoikka nainen halutaan että on statusakka jota esitellä. Valitettavasti hoikan naisen kohdalla ei välttämättä ole vain trendikkyydestä kyse. Hoikasta näkee ettei tämä ole jo tiineenä toiselle miehelle.
Kuka mies haluaa naista, jolla on lapsia toiselle miehelle? Mies, joka ei muuta saa?