Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Saares

On se vaan hurjaa kun sotivan maan sotilas altistetaan kuolemanvaaran!!!!

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 07, 2022, 08:14:18
Lentokenttäiskuissa tuhottiin oikeastaan museokalustoa, koska venäläisten pommikoneet ovat hyvin vanhoja kuten myös amerikkalaisten B52 pommittajat.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu-95
https://fi.wikipedia.org/wiki/Boeing_B-52_Stratofortress
Paitsi, että osa USA:n B-52:sta oikeasti on päivitetty ja sotavalmiita. Vanha kone toki, mutta toimintakykyinen.

Venäjä ei kykene suurta osaa tuosta ilmavoimien kalustostaan herättämään henkiin. Iso osa noista ruostuu kentille, vain osa on toimintakykyisiä. Sitä pakotteet aiheuttavat, Venäjällä ei ole korvaavaa teknologiaa ylläpitää kalustoaan.

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 07, 2022, 08:14:18
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 06, 2022, 08:20:46
Väitteitä Ukrainan uudesta droonista jolla ulottuisi Moskovaan.
https://twitter.com/IuliiaMendel/status/1599464196407644160

Laitteet on voitu viedä pakettiautolla lentotukikohtien lähelle ja lennättää sieltä kohteisiinsa. Lentokoneen tuhoaminen ei vaadi isoa pommia. Riittää, kun räjäytetään polttoainetankkiin reikä, niin tuli hoitaa loput.
Hyvä pointti. Todennäköisempi selitys, mutta ei yhtä tehokasta propagandaa. :)
Venäjällähän on aiemminkin räjäytelty paikkoja sodan aikana.

Karikko


Turkki pyrkii istumaan monella pallilla yhtä-aikaa. Näyttäähän tuo kohtuullisesti onnistuvan, mutta mitä hyötyä tuosta sitten on Turkille.

Nyt pantaa öljykuljetuksia vaatimalla vakuutusten kertomista- (tekosyyllä) joka sekin on luonnollista, kun öljyvahinkoja voi sattua.

Ilmeisesti kazatsanin laivoja ei kuitenkaan tarvitse vakuutta samoilla ehdoilla-

>>>

YHTEENSÄ parikymmentä tankkeria, joilla on lastinaan 18 miljoonaa barrelia raakaöljyä, on jumiutunut odottamaan läpipääsyä. Näistä suurin osa on matkalla Eurooppaan. Osa laivoista on odottanut lupaa jo marraskuun lopusta lähtien.

Turkin viranomaiset vaativat nyt todisteita siitä, että kuljetettava öljy alittaa hintakaton taikka ei ole venäläistä sekä dokumentteja laivojen vakuutuksista vakuutusyhtiöiltä.

Viikonloppuna sovittujen rajoitusten ei kuitenkaan pitäisi koskea kazakstanilaista öljyä, jota on 19 jonottavassa tankkerissa, jotka ovat lähteneet Novorossijskin venäläisestä vientisatamasta, jonne öljy saapuu Kazakstanista CPC-putkea pitkin.

Toistaiseksi vakuuttajat eivät ole suostuneet toimittamaan Turkille vaadittuja dokumentteja. Yhdysvaltain ja Britannian hallitukset ovat painostaneet Turkkia päästämään laivat salmiensa läpi.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009251124.html

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 08, 2022, 10:39:26
Turkki pyrkii istumaan monella pallilla yhtä-aikaa. Näyttäähän tuo kohtuullisesti onnistuvan, mutta mitä hyötyä tuosta sitten on Turkille.

Turkki haluaa mahdollisesti vääntää salmiaan koskevia käytäntöjä enemmän omaa päätösvaltaansa kohti. Niiden käyttöä säätelee kansainvälinen sopimus. Joku vuosi sitten suunnitteilla oli sellainenkin älyttömyys kuin kanavan rakentaminen salmien ohi, mikä osoittaa että jotenkin asia hiertää.

Karikko


Onko humalassa- saattaa olla, mutta enemmän kiinnitin huomiota vasempaan käteen, jota herra hieman omituisesti käytti heilutellessaan sitä. Vaikutti hieman hervottamalta, olisiko koronavirus jättänyt joitain hermostollisia oireita-  koronahan vaikuttaa hermostoon- muutenhan ei ne maku ja muut tunto-haitat  olisi yksi pääoireista.

Vesi on yksi tämänkin sodan suurista syyllisistä, tai sen puute, tässä tapauksessa.

>>>

Venäjän presidentti pitää tänään julkaistulla videolla puhetta kuohuviinilasi kädessä silmät pilkkien ja puolelta toiselle heilahdellen. Vladimir Putin puhuu ilmeisesti "Venäjän sankarina" palkitulle sotilaalle yleisessä valtion palkitsemistilaisuudessa.

– Juuri nyt on hirveä meteli iskuistamme naapurimaan energiainfrastruktuuria vastaan. Kyllä, sen olemme tehneet. Mutta kuka aloitti?

Putin pitää Ukrainaa syypäänä.

– Kuka räjäytti Krimin sillan? Kuka katkaisi Kurskin ydinvoimalan linjat? Kuka ei toimita vettä Donetskiin?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/35e9a810-dd01-40f2-b01b-b51b8ff8fe0f

Karikko


Suomalaisia lienee myös jo haavoittunut, jossei kuollut- Ukrainassa, jos Lahden puheista jotain voi päätellä..

>>>

Ukrainassa taistelee noin 30 suomalaista
Syksyn avustuskeikoilla pääpaino on ollut suomalaisten sotilaiden auttaminen. Heille on viety erilaisia tarvikkeita ja ajoneuvoja. Lahden mukaan Ukrainassa on noin 30 suomalaista sotilasta. Muutama on saanut jo sirpalevammoja.

– Vaikka autamme suomalaisia sotilaita, viemme samalla tarvikkeita siviileille. Esimerkiksi viime keikalla veimme lääkintätarvikkeita sotasairaalaan. Se oli hyvin odotettu lasti, Lahti kertoo.

Maaliskuussa Lahti taisteli Ukrainan kansainvälisessä legioonassa eli muukalaislegioonassa, kuten Lahti itse sanoo. Hän on edelleen yhteydessä sotilaisiin, jotka jäivät Ukrainaan. Osa on lähtenyt Lahden tavoin takaisin kotimaahansa, mutta osan matka on päättynyt toisin.

– Valitettavasti minunkin joukkueestani on kaatunut muutama kaveri ja haavoittumisia on tullut. Heitä käytetään kyllä kovissa tehtävissä

Laika

#3367
Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Lainaus käyttäjältä: Laika - marraskuu 30, 2022, 03:00:44
Putinin käyttäessä etenkin sisäpoliittisesti hyväkseen nationalistista traumaa natseista, viljelemällä valtionmedian syöttämää kuvaa natsien invaasiosta Venäjän rajoilla ja ulkovenäläisten uhkana, länsi imitoinnin sijasta lähinnä ihmetellen kyselee omissa medioissaan eikö Putinin Venäjä itse muistuta toimissaan eniten natseja.

En ymmärrä, mitä varten katsot tarpeelliseksi valehdella päin naamaani. Kyllä kai minä olen lukenut läntistä mediaa mukaanlukien teidän omia paskajuttujanne tarpeeksi tietääkseni, mitä länsimediassa kierrätetään. Hauskinta oli silti huomata, kuinka MrKatin ja A4:n tapaiset 'tieteellisen maailmankuvan' miehet vajoavat matalaotsaiseen sotapropagandaan kykenemättä kunnolla edes teeskentelemään tiedollisesti kriittistä ihmistä.

Pakko silti sanoa, että jos haluat velloa itsepetoksessasi, niin sitä on ulkopuolisen äärimmäisen vaikea estääkään.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Puhumattakaan hajota ja hallitse-imperialismiin kuuluvasta äärioikeiston sekä äärivasemmiston tukemisesta lännessä Venäjän toimesta.

Aivan niin. Parempi on A4:lle mieleinen demokratia, missä ihmiset marssivat ruoduissa täsmällisesti, eivätkä viljele vääriä ajatuksia asioiden tilasta.

Kaikki jotka ovat eri mieltä, ovat joko äärivasemmistoa tai äärioikeistoa, varsinkin sodanvastustajat. Sodan kannattajat -he ovat maltillisia!

Musta on valkoista!

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Natsi-möröillä saa pelokkaan ja vihaisen kansan helpommin suostumaan tykinruoaksi eliitin ökyelämän säilyttämiseksi.

Siksi ihmettelenkin, minkä vuoksi annat pelotella itsesi venäjäfantasioidenne avulla idiootin tasolle.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Tragedia on se että Venäjä voisi olla Ruotsin tai Norjan tavoin rikas moderni maa. Mutta ei ilman demokratiaa ja imperialismin hautaamista.
Nyt Venäjällä etenkin vähemmistökansat elävät köyhyydessä ilman sisävessoja ja pesukoneita - paikallisten Kremliä tottelevien rosvopäälliköiden väkivallan alla. Savossakin eletään paremmin.

Sisävessoja?

Ok. Älä anna minun haitata fantasioitasi.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Itä-Ukrainassakin monet paikalliset venäläisiksi itsensä kokevat ovat lähteneet takaisin henkiseen kotimaahansa ja monet hyökkäyssodan raivostuttamat ukrainalaiset ovat alkaneet puhua ukrainaa venäjän sijasta ja kannattaa ukrainaan kuulumista.

Älä ihmeessä? Silläkö tavalla sodat tosiaan eskaloituvat?

Kuka olisi uskonut! Olet sinä viisas mies kommenteissasi.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Suomikin kuului pitkään Venäjälle mutta itsenäistyi myös kielellisesti, joten eiköhän se onnistu Ukrainaltakin jota länsi vielä tukee.

Niin, mutta sehän ei ollut Minskin rauhansopimuksen sisältö: siellä puhuttiin Ukrainan venäjänkielisten vähemmistöjen oikeuksista. Katsohan se ei ollut venäläisten etnonationalistien vaan ukrainalaisten etnonationalistien joukko, joka vallan Kiovassa 2014 kaappasi. Puhun siis sopimuksesta, josta Merkel viime päivinä on tunnustanut -ja palatakseni mainitsemaani lännen johtajien krooniseen kyvyttömyyteen puhua totta, ei Merkel uskoakseni kykene puhumaan totta edes tässä asiassa- että hän esitti sopimuksen solmimista antaakseen ukrainalaisille lisäaikaa aseistautua, toisin sanoen esitti käyneensä neuvotteluja alkuaankin vilpillisesti.

Sinä et taida yleensäkään tietää, minkä takia Minsk 1 ja Minsk 2 solmittiin, tai miksi Sergei Lavrov sopimus kädessään vaati sen ehtojen täyttämistä välittömästi? Se oli muuten sopimus, joka olisi edelleen jättänyt Donbasin alueet Ukrainan valtion alaisuuteen, joskin taannut laajat vähemmistöoikeudet venäjänkielisille samaan tapaan kuin Suomessa ne on taattu ruotsinkieliselle vähemmistölle aikoinaan. Vaan länsi ei liikauttanut pikkurilliäkään vaatiakseen Minskin täytäntöönpanoa, minkä sijaan ukrainanvenäläisten siviilien murhaaminen sai jatkua vapaasti.

Tässä vaiheessa lienee aiheellista todeta, että itse olet tiesi valinnut. Yritin kyllä varoittaa ja olen kertonut vastapuolen näkemykset, mutta kaltaisesi tyhmät pojat ovat äänessä nyt. Asia siis ratkaistaan asein, ja sinun kaltaisillasi saastoilla on verta käsissään.

Minskin sopimuksen tuon esille, koska siihen sisältynyttä ehdotusta voidaan sitten myöhemmin verrata lopputulokseen, jonka kaltaisesi valtiomiehet ovat Ukrainalle ja ukrainalaisille aiheuttaneet.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Krimi voi olla haastavampi alue ukrainalaistaa, jos siellä on tehty tehokkaasti Siperiaan karkotuksia ja venäläisten asuttamista jo pidempään.

Sinun kirjoissasi ilmeisesti 1700-luvulta saakka, kun alue ottomaaneilta venäläisten hallintaan siirtyi. En aio toivottaa onnea Krimin 'ukrainalaistamiseen', koska en sinun tapaasi fantasioi etnisistä puhdistuksista.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Ehkä siitä pitäisi tehdä Ahvenanmaan kaltainen demilitarisoitu puoli-itsenäinen alue.

Herra kenraali! Ehdotan tavoitteenne saavuttamiseksi seitsemännen mielikuvitusdivisioonan siirtämistä kartalla Khersonista etelään.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Asian voi nähdä myös niin että pitkän historiallisen yhteiselon jälkeen, Ukraina haluaa irtautua orjuuttavan veljeskansansa ylläpitämästä diktatuurin ja imperialismin hevoskärrytiestä, näyttäen mallia millaiseksi läntiseksi moderniksi valtioksi Venäjäkin voisi Ukrainan tavoin suuntautua kehittymään.

Kyllähän Venäjällä jo kokeiltiin länsimaistamistoimenpiteitä Jeltsinin kaudella 1990-luvulla. Ongelmana oli, että länsimaiset yritykset varastivat maan kansallisomaisuuden ja kansalaiset kuolivat kaduilla nälkään.

Venäläisten onneksi länsi käänsi heille sen jälkeen selkänsä, ja siirtyi levittämään demokratiaa lähi-itään ja balkanille. Balkanista puheen ollen, siellä lännen Serbiasta omavaltaisesti irroittama maakunta (tiedäthän sinä, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta alueilla on oikeus irrottautua emämaistaan!) on taas kriisin keskellä, jos tilanne siellä yhtään kuumenee.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Ei Suomikaan olisi nykyinen tasavertainen kumppani ja veljeskansa Ruotsin kanssa, ilman Ruotsinkin modernia kehitystä ilman suurvaltahaaveita.

No sittenhän Suomi pitää äkkiä liittää johonkin uuteen suurvaltaan, jotta sellaiset kansalliset kuvitelmat saadaan aisoihin. Mitä jos tekisimme Suomesta vaikkapa amerikkalaisten vasallivaltion?

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Tappoivatko natsit kommunisteja enemmän venäläisiä ja pitäisikö kommarittelu olla natsittelua yleisempää Venäjällä?

Osaisitko suomentaa kysymyksen tarkoituksen, kun minun on niin vaikea nähdä sinne sateenkaaren päähän. Yritätkö jonkinlaista pisteenlaskua kuten seura- ja urheilupeleissä tehdään?

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Millaisen voitonpäivän paraatin siitä saisi aikaan?

Varmaan sinun pitäisi yhdessä demokratianlevittäjien kanssa päättää keskenänne, millaisia juhlapäiviä venäläisten on sallittua viettää.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Vai onko kyse siitä että toisen valtion kansanmurhaajat ovat pahempia kuin oman maan kansanmurhaajat, eli venäläisetkin Ukrainaan puhdistuksia tekemään tulevat maahan hyökkääjät ovat ukrainalaisille niitä pahimpia vihollisia?

Ei minua ainakaan lohduta puhdistusten kohteeksi joutuessani sinänsä se seikka, ovatko puhdistajat kotimaisia vai ulkomaisia. Teidän isänmaallisissa piireissänne on varmaan tärkeää, että puhdistaja edustaa tässä oikeaa etnistä taustaa?

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Netti on täynnä linkkejä mm. tviitteihin joihin on pomittu hulluimpia juttuja Venäjän valtionmedian propagandasta.
Tässä näytteitä:
https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1597089807171485696
https://twitter.com/JonesyShwemes/status/1597470450577477632

https://www.youtube.com/watch?v=HHdHx57tQ9E
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/oct/16/propaganda-russia-ukraine-war-crimes-accountability
https://thehill.com/opinion/international/3688872-putins-puppets-who-speak-of-genocide-calmly-and-coolly/

En nyt ehdi käydä linkkejä läpi, mutten epäile niiden hulluutta.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Toinen puoli Naton laajentumisen argumenttiani oli se että Nato ei uhkaisi Venäjää jos Venäjä ei olisi laajentumishaluinen suurvalta ja uhkaisi Yhdysvaltojen etuja ja länsimaiden demokratiaa demokratian vastaisella imperialistisella kylmällä sodallaan. Taas kerran.

Ok. Voit varmasti etsiä minulle maailman valtioiden sotilasbudjetit (koska jos kerran suollat pelkkää löysää puhetta, ansaitset faktuaalisesti yhtä löysän vastauksen), niin voimme sitten kommentoida, mikä maa sieltä loistaa silmään laajentumishaluisena. Vihjeenä kerron, että sotilaallisesti maailman laajentumishaluisin maa on vahvistanut 850 miljardin dollarin sotilasbudjetin tulevalle vuodelle, minkä päälle tulevat vielä faktisesti sarakkeen ulkopuolelle tulevat puolustusteollisuuden kulut nostavat vuosisumman reilusti yli tuhannen miljardin dollarin. Jos nyt en väärin muista, lopullinen luku taisi olla 1,7.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Kylmään sotaan proxysotineen tarvitaan vähintään kaksi imperialistista osapuolta.
Ruotsikaan ei uhkaa enää Nato-Tanskaa, Yhdysvaltoja tahi muita naapureitaan tai mitään maata, historiaan jääneellä suurvaltapolitiikallaan vaan kuuluu pohjoismaiseen hyvinvointiyhteisöön ja demokraattiseen länteen.

Eiköhän siitä demokratiasta eroon päästä, kun kaltaistesi suurten ajattelijoiden sukupolvi pääsee ruoriin. Se kun mätänee vähitellen sisältä käsin, sinä vain olet liian täynnä itseäsi sitä huomataksesi.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Sekä hänen talouspolitiikastakin:
Presidentti Viktor Janukovytšia on pidetty välinpitämättömänä korruptiota, demokratian ja talouden kehittämistä kohtaan.

Kaikki ukrainalaiset presidentit ovat olleet korruptoituneita.

Niin kuin koko maa on.

Et ole mahtanut koskaan selvittää Zelenskyin taustajoukkoja, jotka miehen valtaan nostivat? Voi pojat, Janukovich alkaa näyttää suorastaan kelpo kansalaiselta, kun siihen asiaan päästään käsiksi!

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Yanukovych#Removal_from_presidency
...
https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment_in_Ukraine
...
Ukrainalaisten taistelutahdosta olen nähnyt usein kertomuksia ja haastatteluja sekä videopätkiä mutta esim. venäläistyylisestä massiivisesta joukkopaosta kutsuntojen vuoksi en yhtäkään. Toki kaikki voi olla propagandaa. :)

Älä viitsi. En tarkoittanut perehtyneisyydellä aiheeseen wikipedian siteeraamista. Länsimaiden ehdottama tarjous oli todellisuudessa niin kehno, että Janukovichilta oli aivan normaali kauppapoliittinen siirto neuvotella seuraavaksi venäläisten kanssa. Mutta aitona demokratianlevittäjänä A4 tietää, keiden kanssa valtionpäämiehillä on oikeus neuvotella, ja keiden kanssa ei.

Koska olet nyt laskeutunut usein kuvailemallesi slaavilaisen ajattelun tasolle, niin anna kun ilmoitan sinulle: tämä on kullinmittailukilpailu vain sinulle ja muille sotamyönteisen puolueen kannattajille. Kaltaisellesi paskanärhelle urheus ja hienous ja hyvyys ovat epäilemättä tärkeitä arvoja, mutta tykistökeskityksen tullen isänmaalliset raajat lentävät aivan yhtä komeassa kaaressa kuin epäisänmaalliset raajatkin.

Muuten totean vain, että oksetat minua ihmisenä.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Itä-Ukrainassa aseisiin tarttuneet ukrainalaiset ja venäläisiksi itsensä kokeneet väestönsiirroilla ja nälänhädällä tyhjennettyyn alusmaahan tulleet isovenäläiset siirtolaiset jälkeläisineen tarttuivat aseisiin vasta venäläisten kiihottamina ja esim. Wagnerin ym. uusnatsismiakin tukevien tunnuksettomien venäläissotilaiden ja palkkasotilaiden tukemina.

Niin, mutta minun yksisarviseni ampuu silmistään lasersäteitä ja on vaaleanpunainen. Sen takia minun jalkapallojoukkueeni voittaa.

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 30, 2022, 15:26:42
Minulle ukrainalaisina itseään pitävät venäläismieliset ovat ukrainalaisia siinä missä taistolaisetkin olivat ja ovat suomalaisia.

Ahaa. Ja ratkaisusi oli siis puhdistaa Ukraina näistä miljoonista taistolaisista lähettämällä aseistetut puolisotilaalliset osastot ryöstelemään ympäri maan itäosia. No, sisällissotahan siitä tuli. Olet niin perkeleen viisas mies, että tekisi mieli oikein kätellä.

Erich Fromm kirjoitti aikoinaan muutamankin teoksen, joissa hän diagnosoi paitsi Saksaa, josta joutui pakenemaan, myös Yhdysvaltoja sodan jälkeen. Kirjassaan 'Sane Society' hän kirjoitti muun muassa:

The western world have created a great material wealth more than any other society in the history of the human race. Yet we have managed to kill of millions of our population in an arrangement, which we call war. During these wars, every participant firmly believes that he was fighting in his self-defense, for his honor, or that he was backed up by God. The groups with whom one is at war are, often from one day to the next, looked upon as cruel irrational fiends whom one must defeat to save the world from evil. But a few years after the mutual slaughter is over the enemies of yesterday are our friends, the friends of yesterday our enemies, and again in full seriousness we begin to paint them with appropriate colors of black and white.

Sikäli kuin jonain päivänä kehitymme Frommin kuvauksen yläpuolelle, eivät kaltaisesi ihmiset enää hallitse poliittista elämää. Sota nostaa pintaan kaltaisesi mätäpaiseet ajasta ja paikasta riippumatta. Sillä tavalla sota myös tietyllä groteskilla tapaa paljastaa totuuden ihmisestä, vaikka itsessään se muuten perustuukin väistämättä valheille ja fabrikaatioille ihmisistä.


'Land of the stupids', tosiaan.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

a4

Alkaako mutavelli jo jäätyä ja kantaa raskasta kalustoa?

Venäjän mahdollinen isku jo parin viikon päästä sekoittaisi Ukrainan mahdolliset hyökkäyssuunnitelmat.

Ukrainalaislähteiden mukaan Venäjällä voisi olla suunnitelmissa hyökkäys jopa kolmelta suunnalta, myös jälleen kohti Kiovaa.

https://yle.fi/a/74-20009125

a4

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 13, 2022, 03:03:12
Sinä et taida yleensäkään tietää, minkä takia Minsk 1 ja Minsk 2 solmittiin, tai miksi Sergei Lavrov sopimus kädessään vaati sen ehtojen täyttämistä välittömästi? Se oli muuten sopimus, joka olisi edelleen jättänyt Donbasin alueet Ukrainan valtion alaisuuteen, joskin taannut laajat vähemmistöoikeudet venäjänkielisille samaan tapaan kuin Suomessa ne on taattu ruotsinkieliselle vähemmistölle aikoinaan.
Venäjän masinoiman sisällissodan vuoksi. Minsk oli vedätyssopimus jolla estettäisiin Ukrainan liittyminen EU-yhteisöön tai Natoon eli länsimaistumiskehityksensä turvaaminen imperialistiselta naapuriltaan. Ruotsinkielisillä ei ole Suomessa veto-oikeutta isoihin ulkopoliittisiin kysymyksiin kuten esim. Natoon liittymisen suhteen.
Lainaa
Kyllähän Venäjällä jo kokeiltiin länsimaistamistoimenpiteitä Jeltsinin kaudella 1990-luvulla. Ongelmana oli, että länsimaiset yritykset varastivat maan kansallisomaisuuden ja kansalaiset kuolivat kaduilla nälkään.
Kourallinen miehiä haali 1990-luvun Venäjällä satumaisen omaisuuden, sitten tuli Putin ja alkoi rohmuta rahaa itselleen.
Boris Berezovski, Mihail Hodorkovski, Mihail Fridman, Vladimir Gusinski, Vladimir Potanin, Aleksandr Smolenski ja Vladimir Vinogradov.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008684310.html

Kopek

Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 19:22:28
Ukrainalaislähteiden mukaan Venäjällä voisi olla suunnitelmissa hyökkäys jopa kolmelta suunnalta, myös jälleen kohti Kiovaa.[/i]
https://yle.fi/a/74-20009125

Jo ennen tässä uutisessa mainittuja tietoja on alkanut näyttää siltä, että Ukrainan loppu lähestyy. Hersonin valtaus oli ehkä Ukrainan viimeinen voitto - joka sekin tulee jäämään väliaikaiseksi.

Kun Venäjä on nielaissut Ukrainan, ympäri Eurooppaa asuu miljoonia pakolaisiksi lähteneitä ukrainalaisia - joista tulee Ukrainan hävittämisen myötä vähitellen venäläisiä. Näin Putin on saanut ujutettua viidennen kolonnan Euroopan sydämeen.

Ukrainan valtauksen seurauksena Venäjä saa amerikkalaisten lahjoittamat Himars-ohjukset ja muut aseet.

Millä ihmeellä Ukraina voisi voittaa sodan? Sillä on vähemmän kalustoa ja vähemmän sotilaita. Sen talous on raunioina. Sitä pommitetaan koko ajan surkeampaan kuntoon. Länsimaista apua tulee tipoittain, mutta ei tarpeeksi.

Sen jälkeen, kun Venäjä on voittanut nyt meneillään olevan sodan, se voi viettää entistä näyttävämpää voiton päivää ja suunnitella seuraavia valloituksia.

Ukrainalla on vain huonoja vaihtoehtoja. Jos se ei täysin menetä itsenäisyyttään, siitä tulee Valko-Venäjän kaltainen Venäjän satelliittivaltio, joka voi unohtaa haaveet Euroopan Unioniin liittymisestä puhumattakaan Natosta. Suuria alueita irrotetaan Ukrainasta ja liitetään Venäjään. Pitkän tähtäimen politiikkana on Ukrainan sulauttaminen osaksi Venäjää. Jos se ei tapahdu heti sodan loputtua, se tapahtuu myöhemmin.

Kun Yhdysvallat on jossakin mukana, hanke on tuomittu lopulta enemmän tai vähemmän epäonnistumaan.

Toivon, ettei synkkä ennustukseni toteutuisi.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 20:11:34
Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 13, 2022, 03:03:12
Sinä et taida yleensäkään tietää, minkä takia Minsk 1 ja Minsk 2 solmittiin, tai miksi Sergei Lavrov sopimus kädessään vaati sen ehtojen täyttämistä välittömästi? Se oli muuten sopimus, joka olisi edelleen jättänyt Donbasin alueet Ukrainan valtion alaisuuteen, joskin taannut laajat vähemmistöoikeudet venäjänkielisille samaan tapaan kuin Suomessa ne on taattu ruotsinkieliselle vähemmistölle aikoinaan.
Venäjän masinoiman sisällissodan vuoksi. Minsk oli vedätyssopimus jolla estettäisiin Ukrainan liittyminen EU-yhteisöön tai Natoon eli länsimaistumiskehityksensä turvaaminen imperialistiselta naapuriltaan. Ruotsinkielisillä ei ole Suomessa veto-oikeutta isoihin ulkopoliittisiin kysymyksiin kuten esim. Natoon liittymisen suhteen.
Lainaa
Kyllähän Venäjällä jo kokeiltiin länsimaistamistoimenpiteitä Jeltsinin kaudella 1990-luvulla. Ongelmana oli, että länsimaiset yritykset varastivat maan kansallisomaisuuden ja kansalaiset kuolivat kaduilla nälkään.
Kourallinen miehiä haali 1990-luvun Venäjällä satumaisen omaisuuden, sitten tuli Putin ja alkoi rohmuta rahaa itselleen.
Boris Berezovski, Mihail Hodorkovski, Mihail Fridman, Vladimir Gusinski, Vladimir Potanin, Aleksandr Smolenski ja Vladimir Vinogradov.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008684310.html

Putinin suosio perustuu siihen, että hän toi tuohon Jeltsinin aikaiseen kaaokseen järjestystä ja vakiinnutti oloja juopon jälkeen.
On oikeastaan Jeltsinin syy, että putin on nyt vallassa, hän valitsi Putinin valtansa "perijäksi tehdessään hänestä pääministerin. Omaa turvallisuuttaan Jeltsinkin varmisti ettei laiteta lusimaan valtansa jälkeen sekasortoisessa maassa.
Jeltsinin uudelleen valinta aikoinaan oli myös melkoista teatteria jota amerikkalaiset olivat osaltaan masinoimassa.
Tekivät siitä elokuvankin, miten valitsivat venäjän prsesidentin.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 16, 2022, 23:04:27
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 19:22:28
Ukrainalaislähteiden mukaan Venäjällä voisi olla suunnitelmissa hyökkäys jopa kolmelta suunnalta, myös jälleen kohti Kiovaa.[/i]
https://yle.fi/a/74-20009125

Jo ennen tässä uutisessa mainittuja tietoja on alkanut näyttää siltä, että Ukrainan loppu lähestyy. Hersonin valtaus oli ehkä Ukrainan viimeinen voitto - joka sekin tulee jäämään väliaikaiseksi.

Kun Venäjä on nielaissut Ukrainan, ympäri Eurooppaa asuu miljoonia pakolaisiksi lähteneitä ukrainalaisia - joista tulee Ukrainan hävittämisen myötä vähitellen venäläisiä. Näin Putin on saanut ujutettua viidennen kolonnan Euroopan sydämeen.

Ukrainan valtauksen seurauksena Venäjä saa amerikkalaisten lahjoittamat Himars-ohjukset ja muut aseet.

Millä ihmeellä Ukraina voisi voittaa sodan? Sillä on vähemmän kalustoa ja vähemmän sotilaita. Sen talous on raunioina. Sitä pommitetaan koko ajan surkeampaan kuntoon. Länsimaista apua tulee tipoittain, mutta ei tarpeeksi.

Sen jälkeen, kun Venäjä on voittanut nyt meneillään olevan sodan, se voi viettää entistä näyttävämpää voiton päivää ja suunnitella seuraavia valloituksia.

Ukrainalla on vain huonoja vaihtoehtoja. Jos se ei täysin menetä itsenäisyyttään, siitä tulee Valko-Venäjän kaltainen Venäjän satelliittivaltio, joka voi unohtaa haaveet Euroopan Unioniin liittymisestä puhumattakaan Natosta. Suuria alueita irrotetaan Ukrainasta ja liitetään Venäjään. Pitkän tähtäimen politiikkana on Ukrainan sulauttaminen osaksi Venäjää. Jos se ei tapahdu heti sodan loputtua, se tapahtuu myöhemmin.

Kun Yhdysvallat on jossakin mukana, hanke on tuomittu lopulta enemmän tai vähemmän epäonnistumaan.

Toivon, ettei synkkä ennustukseni toteutuisi.

Ei voi voittaa, mitä tapahtuisi, jos voittaisi. 

Apu alkaa vähetä, kun auttajien rahkeet alkavat syödä oman maan oloja ja sisäiset erimielisyydet auttamatta alkavat nostaa päätään- loppuu se tekopyhä solidaarisuus, joka  olisi tarpeellista.

>>

Eestiläiset antaisivat jo halukkaasti suomelle pakolaisia --

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/743ef112-270b-4db8-a5c3-7e6354561b5d

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 16, 2022, 23:04:27
on alkanut näyttää siltä, että Ukrainan loppu lähestyy.

On aihetta muistaa, että kyseessä ei ole vain Venäjän raaka kosto Ukrainalle sen irrottauduttua Neuvostoliiton hajotessa Venäjän alaisuudesta. Venäjä hakee itselleen Neuvostoliiton maailmanpoliittista valta-asemaa Yhdysvaltain vastapoolina ja käy keinoja kaihtamatonta kamppailua läntistä maailmaa vastaan, johon Suomikin on tämän hyökkäyksen seurauksena sitoutunut. Eurooppaa Venäjä pyrkii heikentämään erimiewlisyyksia vahvistamalla.

Näen lännen viivyttelevän tähdäten Putinin jälkeiseen aikaan, joka sekin on arvaamaton, mutta nykyisen diktaattoriaseman sortuminen voi ratkaisevasti muuttaa tilannetta ja siihen pyritään. Putin on tämän ajan Stalin, jonka elämänkaari on laskussa. Venäjän aiheuttamat tuhot Ukrainassa ovat suuret, mutta ei länsi ole luovuttamassa Ukrainaa Venäjälle. Luotan, että maailma asettaa Venäjän vastuuseen rikoksistaan, tavalla tai toisella, kuin natsi-Saksan.

Laika

#3374
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 20:11:34
Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 13, 2022, 03:03:12
Sinä et taida yleensäkään tietää, minkä takia Minsk 1 ja Minsk 2 solmittiin, tai miksi Sergei Lavrov sopimus kädessään vaati sen ehtojen täyttämistä välittömästi? Se oli muuten sopimus, joka olisi edelleen jättänyt Donbasin alueet Ukrainan valtion alaisuuteen, joskin taannut laajat vähemmistöoikeudet venäjänkielisille samaan tapaan kuin Suomessa ne on taattu ruotsinkieliselle vähemmistölle aikoinaan.
Venäjän masinoiman sisällissodan vuoksi.

Se on muuten helvetin valhe.

Sinä vakavissasi esität täällä ajatusta, että Venäjän johdon intressissä ylipäätään oli aiheuttaa epävakautta maan raja-alueilla, jonka kautta he vieläpä myivät energiaa länteen? Ja joutuivat ottamaan vastaan toista miljoonaa pakolaista? Nostaakseen valtaan ukrainalaiset nationalistit ja maan poliittiset äärielementit Kiovassa, niinkö?

Olet joko umpityhmä, päästäsi vialla tai katkerat tunteesi estävät sinua ajattelemasta selkeästi. Anteliaisuuttani tulkitsen, että tässä pätee kolmas ja viimeinen vaihtoehto.

En aio jatkaa keskustelua tältä pohjalta, koska se on selvästi hedelmätöntä. Absurdilta pohjalta on hyödytöntä jatkaa keskustelua, ja jos absurdin idean esittäjä kieltäytyy tunnustamasta sen olevan absurdi, on yhtä turhaa keskustella idean perusteluista tai perustelujen puuttumisesta.

Tässä vaiheessa esität minulle niin hölmöjä, että se pilkkaa älyäni. Miten keskustelumme sujuu omasta mielestäsi?

Guardianissa, jossa muutamia vuosia sitten kirjoitettiin aiheesta varsin rationaalisesti, julkaistiin muun muassa seuraavanlainen kirjoitus vielä vuonna 2014. Sen otsikko on A measure of autonomy in eastern Ukraine is the only way out of this crisis:

LainaaThe Russian president has now indicated that he wants the 2015 Minsk II settlement implemented. That settlement is sound. It requires autonomy for Russian-speaking Donbas, an end to Nato expansionism, Russian withdrawal and a reinstatement of Ukraine's border. Samantha Power, US ambassador to the United Nations at the time of Russia's invasion of Ukraine, remarked that Minsk was the "only viable way out of this deadly conflict". Subsequent US administrations have supported that position. Yet no one has applied sufficient diplomatic effort to put it in place.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jan/24/autonomy-eastern-ukraine-crisis-nato-russia-minsk

Edellistä voi verrata Merkelin kommentteihin sopimuksesta.

Jos hän puhuu totta nyt, hän valehteli silloin.

Jos hän puhui totta silloin, hän valehtelee nyt.

Minä arvaan hänen valehtelevan nyt (sekin on mielestäni hyväntahtoinen tulkinta eri vaihtoehdoista), koska valehtelemisesta on tullut muodikasta, ja Merkel haluaa pestä kasvojaan sodan kannattajien edessä. Olkoonkin, että niin tehdessään Merkel aiheuttaa mittaamatonta julkista vahinkoa koko 'kollektiiviselle lännelle' muun maailman silmissä. Jopa typeriä, groteskeja ja lapsellisen selkeitä valheita esitetään, kuten valhe siitä, että venäläiset haluaisivat räjäyttää oman kaasuputkensa, kun heille olisi halutessaan riittänyt hanan sulkeminen Venäjän puolelta. Tällainen päättelyn logiikkaan huomion kiinnittävä ajattelu katkeaa A4:n kaltaisilla ihmisillä, koska heitä ei haittaa kuvitella vihollinen Frommin tarkoittamalla tavalla, oli se miten absurdi, naurettava ja ihmisluonnosta riisuttu hyvänsä.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw