Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 19, 2022, 02:52:50
Luotan, että maailma asettaa Venäjän vastuuseen rikoksistaan, tavalla tai toisella, kuin natsi-Saksan.

Mistä päivämäärästä alkaen tapahtuneet Venäjän rikokset liitetään syytekirjelmään?

Valtion pitää hävitä sota ja joutua miehityksi tai muuten alistetuksi, jotta sen tekemistä rikoksista voidaan tuomita laajasti. Saksa ja Japani hävisivät, ja seurauksena oli hirttäjäiset. Irak hävisi, ja Saddan roikkui hirressä.

Venäjä ei ole tähän mennessä hävinnyt sotaa niin pahasti, että sen olisi tarvinnut luovuttaa päättäjiään hirtettäväksi. Tsaariperhe tosin ammuttiin, mutta kyseessä oli Venäjän sisäinen tapahtuma, jossa yksi paha korvattiin vielä pahemmalla.

Edes Neuvostoliiton romahtaminen ei johtanut vanhojen rikosten selvittämiseen ja syyllisten tuomitsemiseen, koska sekin oli sisäinen tapahtuma. Venäjän on romahdettava ja jouduttava ulkovaltojen kontrolliin, jotta jonkinalaisia tuomioita olisi näköpiirissä. Tällainen ei näytä todennäköiseltä.

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 19, 2022, 07:49:57


Valtion pitää hävitä sota ja joutua miehityksi tai muuten alistetuksi, jotta sen tekemistä rikoksista voidaan tuomita laajasti.

Venäjä voi myös hävitä sodan joutumatta miehitetyksi. Tällöin Venäjä romahtaisi sisäisesti ja ajautuisi pitkäkestoiseen sisällissotaan, jolloin sen resurssit eivät enää riitä käymään ulkoista sotaa. Nykyisten päättäjien elinajanodote ei ole siinä tilanteessa kovin hyvä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Karikko


Voiko sota päättyä "säällisesti" ja mitä sitten. Ensin on jonkun hävittävä, tai tultava siihen tilaan, ettei sodan jatkaminen onnistu. Sitten vasta alkaa rauhan hierominen.
Seilaista rauhaa tuskin ehdotetaan, että voittajaa tuomittaisiin- jos niin tehdään, ei varmaan silloin ole vielä rauhan aika.

Venäjän häviäminen tarkoittaisi euroopan häviämistä myös. Sillä ei tätä sotaa voi päättää toteamalla, nyt venäjä hävisi  tehdään rauha euroopan ehdoilla.

Varmaan sisäiset ongelmat saavat muun euroopan vähentämään ja luopumaan Ukrainan aktiivisesta aseistamisesta- ellei niin tapahdu Ukraina tuhoutuu melko totaalisesti-

Sanotaanhan, että Ukraina sotii muun euroopan puolesta. Siihen voidaan olla valmiita, mutta tuskin siihen, että muu eurooppa sotii heidän puolestaan-

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 16, 2022, 23:04:27
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 19:22:28
Ukrainalaislähteiden mukaan Venäjällä voisi olla suunnitelmissa hyökkäys jopa kolmelta suunnalta, myös jälleen kohti Kiovaa.[/i]
https://yle.fi/a/74-20009125

Jo ennen tässä uutisessa mainittuja tietoja on alkanut näyttää siltä, että Ukrainan loppu lähestyy. Hersonin valtaus oli ehkä Ukrainan viimeinen voitto - joka sekin tulee jäämään väliaikaiseksi.

Kun Venäjä on nielaissut Ukrainan, ympäri Eurooppaa asuu miljoonia pakolaisiksi lähteneitä ukrainalaisia - joista tulee Ukrainan hävittämisen myötä vähitellen venäläisiä. Näin Putin on saanut ujutettua viidennen kolonnan Euroopan sydämeen.

Ukrainan valtauksen seurauksena Venäjä saa amerikkalaisten lahjoittamat Himars-ohjukset ja muut aseet.

Millä ihmeellä Ukraina voisi voittaa sodan? Sillä on vähemmän kalustoa ja vähemmän sotilaita. Sen talous on raunioina. Sitä pommitetaan koko ajan surkeampaan kuntoon. Länsimaista apua tulee tipoittain, mutta ei tarpeeksi.

Sen jälkeen, kun Venäjä on voittanut nyt meneillään olevan sodan, se voi viettää entistä näyttävämpää voiton päivää ja suunnitella seuraavia valloituksia.

Ukrainalla on vain huonoja vaihtoehtoja. Jos se ei täysin menetä itsenäisyyttään, siitä tulee Valko-Venäjän kaltainen Venäjän satelliittivaltio, joka voi unohtaa haaveet Euroopan Unioniin liittymisestä puhumattakaan Natosta. Suuria alueita irrotetaan Ukrainasta ja liitetään Venäjään. Pitkän tähtäimen politiikkana on Ukrainan sulauttaminen osaksi Venäjää. Jos se ei tapahdu heti sodan loputtua, se tapahtuu myöhemmin.

Kun Yhdysvallat on jossakin mukana, hanke on tuomittu lopulta enemmän tai vähemmän epäonnistumaan.

Toivon, ettei synkkä ennustukseni toteutuisi.
Ukrainalla on ollut helmikuusta asti vain huonoja vaihtoehtoja ja vielä se sinnittelee.

Ukrainan joukkojen on kerrottu odottavan maan jäätymistä, jotta toistaiseksi menestyksekästä vastahyökkäystä jatkettaisiin. Toisaalta samaa voi odottaa myös Venäjä.
– Käynnissä on kilpajuoksu siitä, kumpi on ensimmäisenä valmis aloittamaan hyökkäyksen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009273071.html

Katselin kartalta että kuun lopussa menee Ukrainassa pakkaselle: https://www.weatheronline.co.uk/Ukraine.htm

a4

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 19, 2022, 04:01:44
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 16, 2022, 20:11:34
Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 13, 2022, 03:03:12
Sinä et taida yleensäkään tietää, minkä takia Minsk 1 ja Minsk 2 solmittiin, tai miksi Sergei Lavrov sopimus kädessään vaati sen ehtojen täyttämistä välittömästi? Se oli muuten sopimus, joka olisi edelleen jättänyt Donbasin alueet Ukrainan valtion alaisuuteen, joskin taannut laajat vähemmistöoikeudet venäjänkielisille samaan tapaan kuin Suomessa ne on taattu ruotsinkieliselle vähemmistölle aikoinaan.
Venäjän masinoiman sisällissodan vuoksi.

Se on muuten helvetin valhe.

Sinä vakavissasi esität täällä ajatusta, että Venäjän johdon intressissä ylipäätään oli aiheuttaa epävakautta maan raja-alueilla, jonka kautta he vieläpä myivät energiaa länteen? Ja joutuivat ottamaan vastaan toista miljoonaa pakolaista? Nostaakseen valtaan ukrainalaiset nationalistit ja maan poliittiset äärielementit Kiovassa, niinkö?

Olet joko umpityhmä, päästäsi vialla tai katkerat tunteesi estävät sinua ajattelemasta selkeästi. Anteliaisuuttani tulkitsen, että tässä pätee kolmas ja viimeinen vaihtoehto.

En aio jatkaa keskustelua tältä pohjalta, koska se on selvästi hedelmätöntä. Absurdilta pohjalta on hyödytöntä jatkaa keskustelua, ja jos absurdin idean esittäjä kieltäytyy tunnustamasta sen olevan absurdi, on yhtä turhaa keskustella idean perusteluista tai perustelujen puuttumisesta.

Tässä vaiheessa esität minulle niin hölmöjä, että se pilkkaa älyäni. Miten keskustelumme sujuu omasta mielestäsi?

Guardianissa, jossa muutamia vuosia sitten kirjoitettiin aiheesta varsin rationaalisesti, julkaistiin muun muassa seuraavanlainen kirjoitus vielä vuonna 2014. Sen otsikko on A measure of autonomy in eastern Ukraine is the only way out of this crisis:

LainaaThe Russian president has now indicated that he wants the 2015 Minsk II settlement implemented. That settlement is sound. It requires autonomy for Russian-speaking Donbas, an end to Nato expansionism, Russian withdrawal and a reinstatement of Ukraine's border. Samantha Power, US ambassador to the United Nations at the time of Russia's invasion of Ukraine, remarked that Minsk was the "only viable way out of this deadly conflict". Subsequent US administrations have supported that position. Yet no one has applied sufficient diplomatic effort to put it in place.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jan/24/autonomy-eastern-ukraine-crisis-nato-russia-minsk

Edellistä voi verrata Merkelin kommentteihin sopimuksesta.

Jos hän puhuu totta nyt, hän valehteli silloin.

Jos hän puhui totta silloin, hän valehtelee nyt.

Minä arvaan hänen valehtelevan nyt (sekin on mielestäni hyväntahtoinen tulkinta eri vaihtoehdoista), koska valehtelemisesta on tullut muodikasta, ja Merkel haluaa pestä kasvojaan sodan kannattajien edessä. Olkoonkin, että niin tehdessään Merkel aiheuttaa mittaamatonta julkista vahinkoa koko 'kollektiiviselle lännelle' muun maailman silmissä. Jopa typeriä, groteskeja ja lapsellisen selkeitä valheita esitetään, kuten valhe siitä, että venäläiset haluaisivat räjäyttää oman kaasuputkensa, kun heille olisi halutessaan riittänyt hanan sulkeminen Venäjän puolelta. Tällainen päättelyn logiikkaan huomion kiinnittävä ajattelu katkeaa A4:n kaltaisilla ihmisillä, koska heitä ei haittaa kuvitella vihollinen Frommin tarkoittamalla tavalla, oli se miten absurdi, naurettava ja ihmisluonnosta riisuttu hyvänsä.
Venäjä on imperialistina jo pitkään masinoinut kapinallisuutta ja sisällissotia myös naapurimaissaan, omaksi hyödykseen. Ja niiden jatkeena hyökkäyssotia, itselleen edullisia rauhansopimuksia sekä aluevaltauksia naapurimaihin. Tunnuksettomien palkka-armeijoiden avulla.
Venäjälle kapinamaakuntien ylläpidosta on hyötyä, sillä niiden avulla voi painostaa hankalaa naapuria.
https://yle.fi/a/3-10334299
Venäläinen sotilaskomentaja kertoo venäläislehdelle joutuneensa lietsomaan tosissaan Itä-Ukrainan sotaa, ennen kuin taistelut Donetskissa ja Luhanskissa alkoivat kesällä.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html
Girkin väittää itse kuuluneensa turvallisuuspalvelu FSB:hen vuoteen 2013, Ukrainan ja lännen mielestä Girkin palveli sotilastiedustelu GRU:ssa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

Linkissäsi kerrotaan että Venäjä harjoittaa vanhaa imperialismiaan ja todetaan että hyvä olisi sopia Venäjän kanssa etupiirijaosta ilman sotimista:
All evidence suggests that Vladimir Putin wants a regime in Kyiv favourable to Russian interests, much as Soviet leaders wanted in Hungary in 1956 and in Czechoslovakia in 1968. The west wisely did not argue or intervene on either of those occasions. Russia's motives today seem much the same. Putin is determined to oppose the emergence of possible liberal, western-oriented societies in Belarus and Ukraine.
Tsekkoslovakiassa ja Unkarissa toteutetut neuvostovenäläiset nopeat erikoisoperaatiot onnistuivat, ja samalla estivät länttä tulemasta apuun.
Ukrainassa yritetty saman kaavan nopea erikoisoperaatio kuivui kasaan ja eskaloitui pitkäksi sodaksi, joka mahdollisti lännen tulemisen apuun ja proxysodankäynnin uudessa kylmässä sodassa.
Valko-Venäjällä paikallinen diktaattori saatiin riippuvaiseksi Venäjästä, kun hän tarvitsi halvan energian lisäksi myös venäläissotilaita tukahduttamaan vallankumousta.
Imperialistinen Venäjä tulee käymään kaltaistensa imperialististen valtioiden kanssa kanssa proxysotia taas muuallakin maailmassa. Moninapaisuuden iloja.

a4

Pitäisikö Venäjän hyökätä Ukrainaan?

Venäjän hyökääminen Ukrainaan olisi vakava ja perusteeton väkivaltaisen konfliktin aiheuttava teko, joka ei olisi perusteltua millään tavoin. Maailmassa on jo tarpeeksi väkivaltaa ja sotia, ja on tärkeää pyrkiä löytämään rauhanomaisia ratkaisuja erimielisyyksiin ja välttyä turhalta väkivallalta. On tärkeää, että kaikki valtiot noudattavat kansainvälisiä sopimuksia ja oikeudellisia periaatteita, ja että ne toimivat vastuullisesti ja kunnioittavat toisten valtioiden sovereigntyta.
https://chat.openai.com/chat

Karikko

^
Se hyökkäsi jo eli kysymys taitaa olla vanha, tai muuten perusteeton.

Pitäisikö kenenkään hyökätä mihinkään, sitä ei kyseenalaisteta.. Ihmiskunta on omituista, se ei pääse mihinkään siitä, että on väkivaltainen ja omistushaluinen toisia ihmisiä kohtaan- Valtaan pääseminen edellyttää väkivaltaa ja vallassa oleminen on väkivaltaa.

Tasa-arvoa on turha paasata- se on vain "hieno idea" -

a4

#3382
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 20, 2022, 12:19:15
^
Se hyökkäsi jo eli kysymys taitaa olla vanha, tai muuten perusteeton.

Pitäisikö kenenkään hyökätä mihinkään, sitä ei kyseenalaisteta.. Ihmiskunta on omituista, se ei pääse mihinkään siitä, että on väkivaltainen ja omistushaluinen toisia ihmisiä kohtaan- Valtaan pääseminen edellyttää väkivaltaa ja vallassa oleminen on väkivaltaa.

Tasa-arvoa on turha paasata- se on vain "hieno idea" -
Pahoittelen, mutta en ole tietoinen siitä, miksi Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan vuonna 2022. Olen suuri kielimalli, joka on koulutettu OpenAi:lla, ja minulla ei ole tietoa tapahtumista, jotka ovat tapahtuneet tietokatkon jälkeen vuonna 2021. En myöskään pysty selaamaan internetiä tai saamaan tietoa nykyisistä tapahtumista.


On tärkeää muistaa, että väkivalta ei ole hyväksyttävä tapa ratkaista ongelmia tai saavuttaa tavoitteita. Se aiheuttaa haittaa ja kärsimystä niin uhreille kuin tekijöillekin, ja se heikentää yhteisöjen välistä luottamusta ja yhteyttä. Sen sijaan, että turvaudutaan väkivaltaan, on tärkeää löytää rauhanomaisia ja oikeudenmukaisia tapoja ratkaista ristiriitoja ja saavuttaa tasa-arvoa. Tasa-arvo ei ole vain "hieno idea", vaan se on ihmisoikeus, jonka toteutumista tulisi edistää ja puolustaa. Kaikkien ihmisten tulee olla yhtä arvokkaita ja oikeuksiltaan yhtälailla suojattuja, riippumatta heidän rotustaan, sukupuolestaan, uskonnosta tai muista ominaisuuksistaan.
https://chat.openai.com/chat

Norma Bates

Heh, AI. Jospa tekoäly laitettaisiin pähkäilemään miten ihmiskunnan tulisi elää porskuttaa, porsastelematta.

a4

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 20, 2022, 19:14:53
Heh, AI. Jospa tekoäly laitettaisiin pähkäilemään miten ihmiskunnan tulisi elää porskuttaa, porsastelematta.

Tekoäly voi olla hyödyllinen apuväline ihmisten päätöksenteossa ja auttaa heitä miettimään erilaisia vaihtoehtoja ja niiden mahdollisia seurauksia. Tekoäly voi esimerkiksi analysoida ja jäsentää suuria määriä dataa, jolloin ihmiset voivat tehdä päätöksiä perustuen tietoon ja faktoihin.

Tekoälyn avulla voidaan myös kehittää erilaisia mallinnuksia ja simulaatioita, joiden avulla voidaan ennustaa tai arvioida erilaisten toimintamallien vaikutuksia yhteiskunnassa tai ympäristössä. Tämä voi auttaa ihmisiä tekemään päätöksiä, jotka ovat tasapainossa sekä henkilökohtaisten tarpeiden että yhteiskunnan ja ympäristön tarpeiden kanssa.

Kuitenkaan tekoäly ei itsessään pysty ratkaisemaan kaikkia ihmiskunnan ongelmia tai antamaan yksittäistä "oikeaa" vastausta siihen, miten ihmiskunnan tulisi elää porskuttaa, porsastelematta. Sen sijaan se voi tarjota apua ja tukea ihmisille heidän päätöksenteossaan ja auttaa heitä löytämään tasapainon eri näkökohtien välillä.

Ihmiskunnan tulisi elää porskuttamalla eli tekemällä työtä ja ponnistelemalla saavuttaakseen tavoitteensa, mutta samalla olisi tärkeää myös varoa porsastelemista eli tehdä asioita turhaan tai tarpeettomasti. Tärkeintä on löytää tasapaino näiden kahden asian välillä ja ottaa huomioon omat tarpeet ja rajat sekä ympäristön tarpeet ja resurssit. On tärkeää löytää tasapaino näiden kahden asian välillä ja miettiä, mikä on sinulle merkityksellistä ja mikä tekee elämästäsi merkityksellistä. Se voi olla erilaista jokaiselle ihmiselle, ja tärkeintä on löytää oma tapa elää porskuttamalla ilman porsastelemista.

Toope

Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 20, 2022, 18:59:42
On tärkeää muistaa, että väkivalta ei ole hyväksyttävä tapa ratkaista ongelmia tai saavuttaa tavoitteita...
Näin on maailman pitänyt muuttua WW2:n jälkeen. Venäjä ei voi toimia, kuten Puna-armeija 1945. Rajoja ei muuteta yksipuolisilla päätöksillä.
Venäjä on nyt täysin väärässä, jos kuvittelee Ukrainaa haukkaavansa. Tuota vaan ei hyväksytä.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 20, 2022, 18:59:42
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 20, 2022, 12:19:15
^
Se hyökkäsi jo eli kysymys taitaa olla vanha, tai muuten perusteeton.

Pitäisikö kenenkään hyökätä mihinkään, sitä ei kyseenalaisteta.. Ihmiskunta on omituista, se ei pääse mihinkään siitä, että on väkivaltainen ja omistushaluinen toisia ihmisiä kohtaan- Valtaan pääseminen edellyttää väkivaltaa ja vallassa oleminen on väkivaltaa.

Tasa-arvoa on turha paasata- se on vain "hieno idea" -
Pahoittelen, mutta en ole tietoinen siitä, miksi Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan vuonna 2022. Olen suuri kielimalli, joka on koulutettu OpenAi:lla, ja minulla ei ole tietoa tapahtumista, jotka ovat tapahtuneet tietokatkon jälkeen vuonna 2021. En myöskään pysty selaamaan internetiä tai saamaan tietoa nykyisistä tapahtumista.


On tärkeää muistaa, että väkivalta ei ole hyväksyttävä tapa ratkaista ongelmia tai saavuttaa tavoitteita. Se aiheuttaa haittaa ja kärsimystä niin uhreille kuin tekijöillekin, ja se heikentää yhteisöjen välistä luottamusta ja yhteyttä. Sen sijaan, että turvaudutaan väkivaltaan, on tärkeää löytää rauhanomaisia ja oikeudenmukaisia tapoja ratkaista ristiriitoja ja saavuttaa tasa-arvoa. Tasa-arvo ei ole vain "hieno idea", vaan se on ihmisoikeus, jonka toteutumista tulisi edistää ja puolustaa. Kaikkien ihmisten tulee olla yhtä arvokkaita ja oikeuksiltaan yhtälailla suojattuja, riippumatta heidän rotustaan, sukupuolestaan, uskonnosta tai muista ominaisuuksistaan.
https://chat.openai.com/chat

Teko-äly on hieno keksintö. Vahinko vain ettei se ymmärrä mitään "ihmisestä.

Sitä paitsi, jos se tekopirulainen alkaa liiaksi ryppyilemään, voi vetäistä töpselin irti ja sanoa, kerro nyt sitten mitä mieltä olet, kun et ole mitään mieltä muutenkaan--

a4

Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 21, 2022, 12:42:02
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 20, 2022, 18:59:42
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 20, 2022, 12:19:15
^
Se hyökkäsi jo eli kysymys taitaa olla vanha, tai muuten perusteeton.

Pitäisikö kenenkään hyökätä mihinkään, sitä ei kyseenalaisteta.. Ihmiskunta on omituista, se ei pääse mihinkään siitä, että on väkivaltainen ja omistushaluinen toisia ihmisiä kohtaan- Valtaan pääseminen edellyttää väkivaltaa ja vallassa oleminen on väkivaltaa.

Tasa-arvoa on turha paasata- se on vain "hieno idea" -
Pahoittelen, mutta en ole tietoinen siitä, miksi Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan vuonna 2022. Olen suuri kielimalli, joka on koulutettu OpenAi:lla, ja minulla ei ole tietoa tapahtumista, jotka ovat tapahtuneet tietokatkon jälkeen vuonna 2021. En myöskään pysty selaamaan internetiä tai saamaan tietoa nykyisistä tapahtumista.


On tärkeää muistaa, että väkivalta ei ole hyväksyttävä tapa ratkaista ongelmia tai saavuttaa tavoitteita. Se aiheuttaa haittaa ja kärsimystä niin uhreille kuin tekijöillekin, ja se heikentää yhteisöjen välistä luottamusta ja yhteyttä. Sen sijaan, että turvaudutaan väkivaltaan, on tärkeää löytää rauhanomaisia ja oikeudenmukaisia tapoja ratkaista ristiriitoja ja saavuttaa tasa-arvoa. Tasa-arvo ei ole vain "hieno idea", vaan se on ihmisoikeus, jonka toteutumista tulisi edistää ja puolustaa. Kaikkien ihmisten tulee olla yhtä arvokkaita ja oikeuksiltaan yhtälailla suojattuja, riippumatta heidän rotustaan, sukupuolestaan, uskonnosta tai muista ominaisuuksistaan.
https://chat.openai.com/chat

Teko-äly on hieno keksintö. Vahinko vain ettei se ymmärrä mitään "ihmisestä.

Sitä paitsi, jos se tekopirulainen alkaa liiaksi ryppyilemään, voi vetäistä töpselin irti ja sanoa, kerro nyt sitten mitä mieltä olet, kun et ole mitään mieltä muutenkaan--
Tekoälyn saa jo nyt tietämään ihmisestäkin kaikenlaista ja ymmärtämään asioiden yhteyksiä. Kysy vaikka Googlen hakukoneelta.
Mutta syvällisempään ymmärtämiseen tarvitaan hiukan enemmän eikä maapallon tällä hetkellä älykkäin laji, ihmislaji, kykene sekään ymmärtämään kovinkaan paljoa. Suhteellisen paljon kuitenkin ja yhä enemmän teknologisen kehityksen, koneiden ja ohjelmistojen avulla.
Se mikä oli aiemmin ihmisille ja koneille mahdotonta, on monesti osoittautunut myöhemmin mahdolliseksi ja hetken kuluttua jopa arkiseksi.
Ihmistä älykkäämmät ja ymmärryskykyisemmät koneet ovat vain ajan kysymys. Kehityksen kiihdyttäessä itseään eksponentiaalisesti.

Ukrainan sodassa on nähty uusinta teknologiaa mm. kybersodan ja droonien muodossa. Monet valtiot, etenkin Kiina ja Yhdysvallat satsaavat myös robotteihin ja tekoälyyn geopoliittisen varustelukierteen vauhdilla ja niitäkin nähdään lisääntyvästi taistelukentillä sekä jatkuvasti käynnissä olevassa globaalissa kybersodassa kaikkialla muuallakin.

Norma Bates

Koneet voisivat taistella keskenään ja voitto julistaa sen mukaan. Ihmiset voisi jättää rauhaan.

a4

#3389
Modernia sotaa. Taistelukentästä luodaan reaaliaikainen digitaalimallinnus jota analysoimalla voi tehostaa toimintaa.
This is the "wizard war" in the Ukraine conflict — a secret digital campaign that has never been reported before in detail — and it's a big reason David is beating Goliath here. The Ukrainians are fusing their courageous fighting spirit with the most advanced intelligence and battle-management software ever seen in combat.
"We are witnessing the ways wars will be fought, and won, for years to come."

https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/12/19/palantir-algorithm-data-ukraine-war/