Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

TV-nurkka

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:03:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

#1005
^
4. jaksossa esiteltiin myös käytännön esimerkki tarkkaamattomuussokeudesta katsojan avulla, hyvänä esimerkkinä silminnäkijälausuntojen epäluotettavuudesta.
Kyllä. Tarkistuksen jälkeen totesin olleeni iloisen tietämättömästi täysin tarkkaamattomuussokea.
Tämän jälkeen retkahdin vielä linkin ensimmäisen videon korttitemppuun. :D
Linkin toinen video oli itselleni ennestään tuttu.

Linkistä lisää:
On eräs ihmisryhmä, joka on hyvin iloinen tarkkaavaisuutemme rajoituksista, nimittäin elokuvantekijät. Katsojien hienovarainen ohjailu on ollut yksi Hollywoodin ihanteista sen alkuajoista asti. Näkymätön leikkaus, jossa pyritään piilottamaan vaihdokset kahden eri aikaan kuvatun otoksen välillä, on siitä selkein esimerkki.
Jos sinulla on 45 minuuttia aikaa, voit harjoitella leikkausten tunnistamista ja edistää tiedettä osallistumalla Lontoon yliopiston tutkijoiden kokeeseen. Tehtävänä on painaa välilyöntiä aina kun huomaat leikkauksen.

Muisto Keijo Kullervo

#1006
Viime lauantain Lewis tv ykkösellä meni katsomisen osalta plörinäksi kun tekstitys reistaili. Tekstitys meni ja tuli miten sattuu kuvallisesta kerronnasta huolimatta,


Vastaavaa olen nähnyt usein tv-femmillä kun katselen moneen kertaan nähtyjä 'Isä Matteon tutkimuksia', paitsi se, että lähes joka toisesta ko. puuttuu kokonaan tekstitys.

Muisto Keijo Kullervo

PS. Onkohan digiboksissani jotain vikaa (yleensä tekstitys toimii)?

Kun katselin tänään nauhoitettua Lewistä - lauantaista -  samasta digiboksista oli tekstitys ihan kohdillaan?

"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

kertsi

Lainaus käyttäjältä: a4 - elokuu 09, 2021, 00:06:36
^
4. jaksossa esiteltiin myös käytännön esimerkki tarkkaamattomuussokeudesta katsojan avulla, hyvänä esimerkkinä silminnäkijälausuntojen epäluotettavuudesta.
Kyllä. Tarkistuksen jälkeen totesin olleeni iloisen tietämättömästi täysin tarkkaamattomuussokea.
No höh, kuinka sokea voikaan olla ihminen: En bongannut yhtäkään, eli aivan yhtä tarkkaamattomuussokea minäkin.

Avatar-leffassa, jonka alkupuolella näytetään päähenkilön kaksoisveljen polttohautaus, on (pahvi?)arkussa aivan eri  henkilö, vaikkakin tummatukkainen kyllä. Enpä bongannut sitäkään.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: a4 - elokuu 09, 2021, 00:06:36
Tämän jälkeen retkahdin vielä linkin ensimmäisen videon korttitemppuun. :D
Muutossokeus (tavallaan tarkkaamattomuussokeus sekin?)-video by Wiseman näin jo vuosia sitten ja vieläkin kenkuttaa ja voisin potkia itseäni takamukseen etten huomannut vaihdoksia ympärillä. Näistä on tehty testejä tv:ssäkin ja sitä ei ulkopuolisena täysin usko ihmisten "tyhmyyttä" ennenkuin itse kokee saman.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: a4 - elokuu 08, 2021, 13:17:13
Brittiversio Monkista:

Professori T
https://areena.yle.fi/1-50557153



Katsonutnyt kolme jaksoa.

On todellakin saanut vahvasti vaikutteita Monkista, mutta myös Agatha, Bond ja saksalaiset sekä englantilaiset poliisisarjat ovat influenssoineet tekijöitä vahvasti.

Itse kaipaisin hieman viipyilevämpää kerrontaa ja vähemmän oheistavaraa, kuten pakollista parisuhdejuttua tai hankalaa äitimuoria. Lisäksi vähemmän ennustettavat lopputulokset olisivat eduksi ns. älykkösarjaksi pyrkivälle. Musiikki on hyvin valittua.

Ihan katsottavaa kuitenkin, 7+.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

ROOSTERin kanssa tasoissa eli kolme katsottuna.

Ensimmäinen oli minusta tylsä enkä oikein ehtinyt loppuratkaisuun mukaan, kun se viime minuuteilla päräytettiin esiin. Uusien sarjojen avausjaksojen ikiongelma lienee se, että ensimmäisessä jaksossa tuhrautuu aikaa keskeisimpien henkilöiden esittelyyn, joten tapahtumiltaan se jää kovin kepoiseksi. Niin oli tässäkin ja vasta kolmannessa jaksossa tapahtumaa oli jo enemmän.

Ben Miller taitaa olla erikoistunut esittämään pikkuisen outoja persoonia, sillä hän oli hyvin samanlaisessa roolissa sarjassa Murha Paratiisissa, joskin siinä hän oli rikoskomisario.

Jotain Poirotin perintöä on nämä sarjat, joissa poikkeuksellisilla hoksottimilla varustettu henkilö lopussa kertoo, miten kaikki oli tapahtunut ja kuka oli syyllinen. Murha Paratiisissa oli juuri tuollainen ja niin näyttää tämä Professori -sarjakin olevan. Paratiisi -sarjassa oltiin jossain Karibian saarella aika letkeissä tunnelmissa. Sitä katseli ihan jo maisemien vuoksikin, mutta erityisesti muu vakioporukka oli oikein värikästä. Rikoskomisario vaihtui useamman kerran sarjan aikana milloin mistäkin syystä ja aina tuli tilalle pikkusen eri tavalla outo tyyppi, mutta aina yhtä nerokas rikosten ratkaisija.

Tuossa lajityypissä ongelmana on, että katsoja ei voi kilpailla päähenkilön kanssa ratkaisun keksimisestä, kun kaikkia todisteita ei kerrota. Vähän epäreilua :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

#1011
Lainaus käyttäjältä: Hippi - elokuu 10, 2021, 21:45:22
...Tuossa lajityypissä ongelmana on, että katsoja ei voi kilpailla päähenkilön kanssa ratkaisun keksimisestä, kun kaikkia todisteita ei kerrota. Vähän epäreilua :D
Nnnjoo, nuo Poirot- ja miss Marple- tarinat ovat sinänsä aika loistavia, mutta eivät katsojille anna mahdollisuutta selvittää, kuka murhaaja on. Salaisuus usein tulee jostain Marplen kyselystä "Scotland Yardilta", tms. lähteestä, jota katsoja ei näe. Toki yleisesti ottaen pidän noista Christien tarinoiden toteutuksista, varsin viihdyttäviä ovat...

Toki sanoisin, että Poirot-sarjat ovat parempia kuin useamman esittäjän Marple-sarjat. Loistavia ovat nekin, mutta...
Ehkä siksi, että Poirotin esittäjä David Suchet uppoutui/upposi rooliinsa enemmän kuin Marplen esittäjät?

a4

#1012
Kova laki-sarjan uusimmassa 13. jaksossa huomiota herätti poliisiparivaljakon poikamaiset kasvot.
Olivat ajaneet parransänkensä.

Lisäksi raa'asta perhesurmajutusta jäi mieleen kaksi asiaa:
Asiantuntijan lausunto siitä että varhaisteineihin median väkivaltakuvasto vaikuttaa jopa traumatisoivasti.
Sekä poliisin työn rankkuus ja poliisien alttius traumaperäiselle stressille, taisteluissa olleiden sotilaiden tavoin.

Hevimusiikkikonserttikin oli tuottanut syytetylle lapsuuden traumoja. :)
Tulkitsin oikeuden istunnon päätöksen niin että traumoja eli myös Death metal-hevimusiikkia ei onnistuttu kytkemään murhiin. :D
Toki syytetty kuunteli myös horrorcorea.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Horrorcore
13 on hieno luku.
https://www.mtv.fi/sarja/kova-laki-10003163

Aave

Tänään klo 21.00 alkaa Subilla kelpo huimekartellisarja, ZeroZeroZero. Kannattaa katsoa, mikäli semmoisista tykkää.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

#1014
Lainaus käyttäjältä: Aave - elokuu 12, 2021, 19:33:45
Tänään klo 21.00 alkaa Subilla kelpo huimekartellisarja, ZeroZeroZero. Kannattaa katsoa, mikäli semmoisista tykkää.
Saattaa muuten olla katsomisen arvoinen.
Joltain kanavalta tuli hiljattain (tv-7 tai Yle-Teema?) leffa nimeltä Suburra. Suosittelen katsomaan, kertoo mafiasta. Aivan loistava, raadollinen...
https://en.wikipedia.org/wiki/Suburra_(film)

Toope

Lainaus käyttäjältä: a4 - elokuu 12, 2021, 17:29:42
Kova laki-sarjan uusimmassa 13. jaksossa huomiota herätti poliisiparivaljakon poikamaiset kasvot.
Arvostan tuota Law and Order- sarjaa, vaikka joskus vetävätkin överiksi. Jokainen naishahmo on raiskattu, kaikilla on ollut väkivaltainen isä ja sitä paskaa.
Mutta yleisesti ottaen on pitänyt tasonsa, ihan hienoa draamaa (yleensä). Onko muuten poliisisarjaa, jossa päähenkilön isä ei olisi ollut juoppo väkivaltainen irkku?
Klisheet ärsyttävät joskus. Niitähän riittää...

Toope

Jos yhteiskuntamme olisi yhtä väkivaltainen mitä Law & Order esittää, meillä ei olisi sivilisaatiota, vaan Afrikka/Afganistan.

Hippi

Olen noita "Remppa vai muutto" ohjelman eri versioita katsonut ihan mielenkiinnolla, vaikka suurin piirtein jokaisen jakson käsikirjoitus on sama. Remppatoiveena on lähes koko talon uudistaminen kylppäreineen päivineen kohtalaisella budjetilla -> heti kohta löytyy massiivinen ongelma, joka nielee osan budjetista, joten toivelistaa karsitaan ja joskus tulee jopa toinen ylläri. Muuttoon oltaisiin valmiita, mutta annetulla budjetilla ei toivealueelta voi saada kaikki toiveet täyttävää taloa, joten alkaa tinkaaminen laajennetaanko etsintäaluetta vai tingitäänkö muista vaatimuksista.

Vancouver -versio on mukavin katsoa, sillä tiimin kemiat toimii kivasti yhteen.


Nyt sitten tästä on tehty Suomi -versio, jonka puffit jo on saanut niskavillat pystyyn. Jos itse ohjelma tulee olemaan yhtä "hauska" kuin Marko Paananen noissa puffeissa, niin tuskin yhtä jaksoa enempää tulee katsottua.

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/remppa-vai-muutto-suomi
Maailmalla valtavan suosion saavuttaneen Remppa vai muutto -sarjan (Love It or List It) jokaisessa jaksossa yksi perhe pääsee toteuttamaan kotiunelmiaan. Nykyinen koti ei enää palvele muuttuneita tarpeita, joten se päivitetään lattiasta kattoon vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Samalla perheelle esitellään kolme upeaa ja houkuttelevaa ehdotusta uudeksi kodiksi. Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM Anne Ramsay ja sisustusarkkitehti Marko Paananen kisaavat keskenään yrittäessään löytää täydellisen ratkaisun, joka täyttäisi perheen kaikki toiveet ja sopisi heidän asettamaansa budjettiin. Kotimainen realitysarja.


Mitä noihin sisustusremppa ohjelmiin yleensä tulee, niin britit vetävät niissäkin pisimmän korren. Ovat noistakin osanneet tehdä jotenkin maanläheisiä ja rempan lopputulos ei ole sisustuslehden kuvastosta tempaistu, vaan on pyritty kuulemaan asukkaita ja säilyttämään näiden tyyli. Ennen kaikkea budjetit on yleensä olleet niin kohtuullisia, että vastaava remppa olisi paljon suuremman yleisön tavoiteltavissa. Noita voisi siis katsoa ihan saadakseen hyviä ideoita itselleen. Tosin brittien sisustusmaku taas ei ehkä suomalaisia tavoita :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Aave

Monty Python -legenda John Cleese tekee sarjan cancel-kulttuurista – haastattelee maalituksen kohteita ja maalittajia (Episodi):

Toivottavasti sarja ostetaan Suomeenkin. Cleesen ei tarvitse piitata tositiedostavista somesotureista.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Lainaus käyttäjältä: Aave - elokuu 31, 2021, 11:45:49
Monty Python -legenda John Cleese tekee sarjan cancel-kulttuurista – haastattelee maalituksen kohteita ja maalittajia (Episodi):

Toivottavasti sarja ostetaan Suomeenkin. Cleesen ei tarvitse piitata tositiedostavista somesotureista.
Tuon tsekkaan itsekin, jos tuota julkaistaan.