Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

^
Tervetuloa! Liian vaikea kyssäri itselleni mutta odotellaan jos joku osaisi vastata tuohon.


^^
Juomakypärä on ihan must penkkiurheilija Laurille ja sen kanssa voi tehdä aaltoja myös koodatessa toimivaa koodia!

Jaska

#1486
POP3:n ja IMAPin käyttö sekaisin on tosiaan vaikeuksien kerjäämistä ja johtaa vaikuksiin. IMAPilla viestien koti on sähköpostipalvelimella ja eri laitteiden sähköpostiohjelmiin tehdään viesteistä kopiot. Kun viesti poistetaan jossain laitteessa se häviää kaikissa laitteiissa. Kaikilla tuntemillani sähköpostioperaattoreilla on webbiselaimella käytetttvä sähköposti jossain webbiosoitteessa ja siellä näkee mitä viestejä on palvelimella.

POP3 on vanhempi sähköpostiprotokolla, jonka ajatus on, että viestit ovat vain yhden laitteen yhden sähköpostiohjelman huomassa ja viestit hävitetään sähköpostipalvelimen postitoimisosta kun ne on toimitettu käyttäjän laitteeseen.

Kun sähköpostitiliä käytetään useammalta laitteelta tai sähköpostiohjelmasta, kaikssa pitää käyttää IMAP protokollaa.

Lisäksi puhelimissa olen nähnyt prptokollien toimivan väärin, mikä vielä sotkeetilannetta.

Minulle jäi hämäräksi tässä säghköpostioperaattorin vaihdon vaikutus. Haluttiinko ja saatiinko vanhan sähköpostiosoitteen viestit, osoitekirja ym. siirrettyä uudelle osoitteelle ja miten.

Vaikuttaa siis sille, että joukko uusia viestejä on nyt vain puhelimen Samsung Mailissa (ei sähköpostioperaattorin sähköpostipalveliella)  ja ne tulisi saada sieltä jatkolähetettyä talteen. Se on varmasti mahdollista joko yksi viesti kerrallaan tai liittämällä talteen saatavia viestejä lähetettävän viestin liitteiksi. Uuden viestin voi lähettää itselleen. Detaljeja en suoralta kädeltä osaa sanoa.
Mitä viesteja on ja mitä ei  sähköpostipalvelimella, pystynee katsomaan webbimaililla.


Jamppooni

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 06, 2023, 20:00:46

Vaikuttaa siis sille, että joukko uusia viestejä on nyt vain puhelimen Samsung Mailissa (ei sähköpostioperaattorin sähköpostipalveliella)  ja ne tulisi saada sieltä jatkolähetettyä talteen. Se on varmasti mahdollista joko yksi viesti kerrallaan tai liittämällä talteen saatavia viestejä lähetettävän viestin liitteiksi. Uuden viestin voi lähettää itselleen.

Jepulis... Ropleemin pihvi olikin se, että luurilla ei nyt lähetellä mitään, kun on viel ne vanhat palvelin asetukset. Ajattelin lähinnä, että mahtaako ne tärkeet (muualla olemattomat) postit hävitä sieltä luurista jos muutan sinne ne uuden palvelimen sojotteet  :-\

Hayabusa

Saisiko ne postit jotenkin arkistoitua? Ja sitten arkistofile jemmaan. Ihan arvailua - ei ole samppaa eikä mäkkiä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jamppooni

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 06, 2023, 22:17:24
Saisiko ne postit jotenkin arkistoitua? Ja sitten arkistofile jemmaan. Ihan arvailua - ei ole samppaa eikä mäkkiä.

Jeps, pitää katella, josko sais jotain hoideltua. Sitten vaan kädet kyynerpäitä myöden ristiin ja palvelinasetukset kuntoon.
Tärkeitä työ- ja asiakasposteja kuitenkin kyseessä...

Jaska

#1490
Kerrotun pohjalta en ota kantaa tuhoutuvatko Samsung Sähköpodstissa olevat viestit. Jos osoite säilyy mutta siirtyy uudelle operaattorille ja palvelimille, niin operaattorin asia on antaa siirtoneuvot.

Samsung Sähköpostiin voi tietenkin tehdä useammankin sähköpostitilin eikä uusi osoite toisella operaatgtorilla vaikuta vanhan tilin viesteihin. Ellei operaattori neuvo, en vaihtaisi sähköpostiohjelmassa tilin sähköpostiosoitetta tai palvelinta. Useampi tili ohjelmassa voi olla sekava käyttää.

Jos Samsumg Sähköpostissa nyt tilin protokollana on POP3, siihen tiliin en pelastusviestiä lähettäisi, koska pop3 tullessaan syö viestin palvelimelta, eikä sitä niin saada muualle.

Itse ehkä tekisin uuden ilmaisen tilapäisen @gmail.com osoitteen jonne pelastettavat viestit puhelimesta lähettäisin ja tietokoneessa (https://mail.google.com/   selaimella) katsoisin että olen hyvin talteen saanut.




Vasta luin, että pelastettaviksi toivotut viestit ovat puhelimessa tilissä, jonka palvelin ei enää toimi. Mielestäni ei ole takeita mitä tapahtuu jos siihen tiliin vaihtaa palvelimen asetukset. Synkronointiasetuksetkin vaikuttavat - siis kuinka usein ja miltä ajalta posteha puhelimeen haetaan vai haetaanko. Siis talteen olisi viestit saatava ennen kuin palvelimen asetuksiin kajotaan. Toisen tilin puhelimeen tekisin IMAPilla uutta palvelinta varten

Samsung Sähköpostissa avatunviestin voi tallettaa puhelimessa tiedostoksi, sitä voisit katsoa. Copy/paste viesteistä ei ole näppärää ja muutenkin hytvät neuvot vaikuttavat olvan vähissä. Periaatteessa saattaisi olla työkaluja sähköpostien exportointiin vaikka Windows Outlookiin mutten tiedä.

Arkistointi - jos se o tyyppiä viestien siirto arkistokansioon kutren @gmail.com osoitteilla - voi olla sähköpostijärkestelmän (kuten gmail) ei asiakasohjelman (kute Samsung Sähköposti puhelinsovellus) tontilla ja silloin se ei enää toimine,

Jaska

#1491
Suurella suomalaisella teleoperaattorilla vanhastaan sisältyi kiinteään internetyhteyteen ilman eri maksua myös sähköposti. Operaattori luopui juuri sähköpostipaklvelun pidosta ja käyttäjille tuli mahdollisuus jatkaa vanhojen sähköpostiosoitteiden käyttöä kuukausimaksulla ulkomaalaiselle operaattorille.

Tilanne, että sähköpostitilit viesteineen siirretään operaattorin toimesta toiselle operaattorille on tyystin erilainen, kuin jos itse luopuu vanhasta operaattoristaan ja ottaa käyttöön uuden osoitteen uudella operaattorilla, kuten itse toistakymmentä vuotta sitten tein.

Sähköpostiosoitetta vaihtaessa riesana on osata ilmoittaa uusi osoite kaikille tarpeellisille tahoille, muillekin kuin niille, joiden kanssa on viime vuosina oltu sähköpostiyhteydessä. Useiden kuuakausien päällekkäisaika varmaan o aiheellinen

Sähkööpostin tallessa ja järjestyksessä pitäminen on kuitenkin oma kysymyksensä. Itselläni on muutama sähköpostiosoite käytössä ja joittenkin käyttö on päättynyt. Olen käyttänyt useilla alustoilla ilmaista Thunderbird sähköpostiasiakasohjelmaa eri sähköpostioperaattorien kanssa. Sähköpostin pääkäyttö on tietokoneella, jossa on kelvollisempi näyttö ja näppäimistö. Aina päällä ja matkassa olevan uhelimen roolina on lähinnä ilmoittaa eräiden tilien saapuneista viesteistä.Tähän riittää viimeisen viikon postin pitäminen puhelimen sähköpostiohjelmassa. Thunderbirdissä on on kansioittainen tekstihaku. Pääosoitteellani (lähimmäiset ja ja tärkeät esim. raha-asiat) enen ole jakanut saapuneita ja lähteneitä alikansioihin kuten harrasteiden yms. kakkososoitteellani. Päättyneet sähköpostiosoitteet ovat Thunderbirdin  paikallisissa kansioissa pääätietokoneella. Haaveeksi minulla on jäänyt tarpeettoman postin kunnollinen siivous.

Thunderbird toisinaan kerjää rahaa  valitellen talouisvaikeuksiaan. En tarkemmin ole pohtinut toimiani, josThunderbirdin ylläpito loppuu. Tietokoneiden kovalevyistä teen epäsäännöllisesti varmistuksia ulkoiselle kovaklevylle.




Huomautan vielä, että POP3 ja IMAP ovat molemmat tarjolla useimmilla sekä sähköpostioperaattoreilla että sähköpostiasiakasohjelmilla. Käyttäjän asiana on laittaa asetukset hyvin toimiviksi. Kun nitä ei ymärrä ja omassa ympäristössä vaihtoehdot eivät välttämättä ole  neuvojen mukaiset, niin ihminenhän kokeilemalla hakee toimivaa ratkaisua. Juuri POP3 on vaarallinen monella laitteella postia käsitellessä, koska sillä käyttäjälle siirretyt viestit eivät siirtokäytännöillä siirry enää muualle, koska on postipalvelimelta poistettu.


Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 23, 2023, 10:51:34
Sitten kun ostan uuden pöytäkoneen, niin jos vanha vielä pelittää, ehkä voin kokeilla sillä Linuxia...
En usko, että peruskäyttäjälle kannattaa, koska on vaikeampi kuin Windows. W:ssä on ongelmansa, mutta on peruskäyttäjälle aina parempi/helpompi kuin Linux.

Anders

Lainaus käyttäjältä: Toope - heinäkuu 08, 2023, 21:06:08
En usko, että peruskäyttäjälle kannattaa, koska on vaikeampi kuin Windows. W:ssä on ongelmansa, mutta on peruskäyttäjälle aina parempi/helpompi kuin Linux.

Ei minun mielestä. Tosin olen käyttänyt Ubuntua vasta 15 vuotta. Mitäpä minä olen siitä sanomaan. Jotkut jopa väittää, että macOS on helpoin.

Riippuu siitä mitä tekee. Nettiselaus ja sähköpostaus onnistuu kaikilla - useimmiten.
"Tuotannon nopeuttaminen on vähän sama asia kuin jos sanon kissalle, että istu. Ei se noin vain istu", Rämet sanoo.

Jaska

#1494
Jamppoonin POP3-viestien pelastamisesta tuli vielä mieleen, että samantapainen ongelma olisi, jos olisi puelimessa pitänyt POP3-protokollalla sähköpostia ja haluaa siirtyä IMAPin käyttöön, että viestit evät ole vain puhelimen varassa. Olisiko tapaa exportoida/varmuuskopioida viestit puhelimesta ja palauttaa ne käyttöön IMAP-protokollaan? Linkatussa tapauksessa Samsungin tuki oli sanonut ainoaksi mahdollisuudeksi lähettää viestit uudelleen. Tukea POP3 -> IMAP vaihdokseen ei ollut.

Oleellisena tekijänä mahdollisissa mahdollisuuksuuksissa lienee sähköpostitilin operaattori. Minun Samsung-puhelimessa en huomannut mahdollisuuksia (esim sähköpostiviestien varmuuskopiointiin) ja tuskin sellaisia on Samsungin Smart Switch -ohjelmassakaan, joka on tarkoitettu tuetojen siirtoon vanhasta puhelimesta uuteen.

Kopek

Perussuomalaisketjussa käsiteltiin hommafoorumin bannia ja ip-osoitteita. Jatkan hieman aiheesta.

En tiedä, onko tämä suositeltava vai ei-suositeltava sivu tarkastaa ip-osoitteensa. Joka tapauksessa kokeilin sitä.

https://whatismyipaddress.com/

Käytän Chromebook -läppäriä, joka on Wifi-yhteydessä boksiin, johon tulee valokuitukaapeli.

Sivu antoi tietyn ip-osoitteen.

Kun vaihdoin läppärin nettiyhteyden kulkemaan kännykän netinjaon kautta, edellä mainittu sivu antoi eri ip-osoitteen.

Tarkoittaako tämä sitä, että ip-pohjaisen bannin voi kiertää näin helposti? Vai enkö ole ymmärtänyt jotain?

Hippi

^
Juuri noin sen voi kiertää ja tuota yritin vastauksessani selittää, mutta taisi olla vähän sekavasti sanottu :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

#1497
Helpoiten sen IP-osoitteen, jonka palvelin näkee, voi katsoa Kantiksella  oman viesttinsä oikeasta alakulmasta. Muiden IP-osoitteita ei Kantiksella näe.

Kopekilla on Internet-modeemissä reititin, johon voidaan langallisesti tai/ja langattomasti liittää useita päätelaitteita (esim. tietokoneita, televisioita, kirjoittimia, puhelimia), Ne jaikki toimivat samalla IP-osoitteella nettiin päin ja reititin hoitaa, että tulevat viestit ohjautuvat sille pyytäneelle laitteelle, jolle kuuluvatkin.

Tästä ymmärtääkseni seuraa, että jos tietokoneen ja puhelimen internetyhteys on saman reitittimen kautta, niin sille IP-osoitteelle asetettu esto purree molempiin. Jos puhelin taas käyttää puhelinliittymän datayhteyttä, niin sillä on eri IP. Kannettavan tietokoneenkin nettiyhteytenä voi käyttää puhelimen tarjoamaa nettiyhteyttä, jos haluaa.

Sitä en luule, että selaimen yksirtyisellä ikkunalla olisi eri IP-osoite kuin tavallisella selainikkunalla.

Hippi

^
Yhdellä rastin klikkauksella Opera selaimen asetuksissa vaihtui IP-osoite.
Saksasta tulee nyt tämä viesti :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^^
^
Juu, Operassa on VPN sisäänrakennettu. Tällainen Tuliketulla surffailija joutui käymään Freedomen puolella "päästäkseen Saksaan".
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur