Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Fiilikset ja päivän mietteet

Aloittaja Amore, tammikuu 03, 2019, 18:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 40 Vieraat katselee tätä aihetta.

Juha

Lainaus käyttäjältä: kertsi - maaliskuu 17, 2020, 19:54:37
Kotona vaan tulee paljon heikommin tehtyä kuin salilla. Ei tule aloittaneeksi, ja tulee helpommin keskeyttäneeksi.

Käytännössä tämän joutuu usein toteamaan. Jos lähtee kuntosalille, tai päätyy sinne, tulee harjoituksia tehtyä. Kotosalla tällaista automaatiota ei ole.

Toisaalta, kotona tekemiseen voi uppoutua enemmän, tai viettää taukojumppaa, sopivissa kohdin, jos vaikka istuu, lukee, ... Voi löytää paljon erilaista, jos päätyy tekemään jotain. Voi yhdistellä asioita, joita ei julkisesti tulisi tehtyä.

Kotiharjoituksissa suhde tekemiseen tulee helposti toisenlaiseksi.

Kopek

#2131
Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 17, 2020, 17:34:03
Minäkin kävin sitten hamstraamassa. En sitten lähtenyt Tammistoon asti, kun on vähän väsähtänyt olo. Hyvä olikin, etten lähtenyt, sillä tuuli oli aika ikävän tuntuinen. 

Vähän historiaa. Luin jostakin, että Tammiston Lidl on Suomen ensimmäinen.

Maaseututaajaman laidalla asuneena ja maaseutumaiseen ajattetuajattelutapaan tottuneena - vai ihanko muuten vain - olen laiska opettelemaan paikkojen ja vielä vähemmän katujen nimiä. Maaseututaajamassa riitti, että tiesi rantatien, keskitien ja ylätien. Muista ei ollut väliä, ja oliko niillä edes nimiä.

Olen tottunut hahmottamaan paikkoja kauppaliikkeiden mukaan. Helsingin ensimmäinen - vai oliko se koko Suomen ensimmäinen - Gigantti oli noilla kulmilla. Miellän siis tuon seudun Gigantin ja Bauhausin ja Plantagenin perusteella ja yhdistän siihen vielä joitakin liikkeitä kuten Citymarket ja mitä kaikkia siellä on.

Karttaa katsellessani tuli mieleeni, että itse asiassa tuo seutu ei ole hirveän kaukana siitä paikasta, missä meillä oli Hoasin opiskelija-asunto vuosina 1982-1986. Seutu on muuttunut aivan hirveästi noista ajoista kun entisille pelloille on rakennettu taloja. Asuntomme oli rivitalon päässä ja ikkunasta oli näkymä kuin maaseudulla. Siinä pellolla - tai ainakin lähipelloilla - taisivat vielä maatalouskoneet liikkua. Nyt kaikkialla on pelkkää taloviidakkoa. HOASIn kämpät ovat kuitenkin Google-kuvassa vielä aivan entisellään. (Huomatus: kuva on vuodelta 2009!)

Seuraava Street View -kuva on zoomattu suurin piirtein entisen huoneemme ikkunaan. En tiedä, onko kuvassa juuri se ikkuna, koska puita on edessä, mutta mahdollisesti. Kuvassa näkyvällä parkkipaikalla pidimme autoamme. Eli nuo kulmakunnat tunnen jollakin tavalla - tai muistan ne 1980-luvulta. Kaupan, kirjaston... mitä kaikkia siellä oli. On tuolla alueella tietysti vielä joskus myöhemminkin tullut käytyä aivan vain katselemassa, että onpa maisema muuttunut. Pääsimme jopa kerran käymään entisessä asunnossamme. Kurkistelimme siinä pihamaalla, kun juuri sen asunnon asukas tuli sattumalta ulos ja alkoi jutella kanssamme. Siinä sitten tuli puheeksi, että olemme asuneet aikoinaan samassa asunnossa. Me emme tehneet aloitetta emmekä kysyneet, vaan uusi asukas kysyi, kiinnostaisiko meitä käydä vilkaisemassa ja muistelemassa. No, täytyihän tarjoukseen tarttua.

Jotta kuvassa olisi jotain järkeä, se kannattaa zoomata kauemmaksi tästä aloituskuvasta. Halusin vain tarkentaa tiettyyn ikkunaan.

https://www.google.com/maps/@60.2694043,24.9855612,3a,15y,243.31h,87.84t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPbZMUFLCzj-gOsYlYe6SUA!2e0!7i13312!8i6656

Olen liikkunut autolla sen verran Helsingissä ja sen ympäristössä, että minulla aika hyvä "vaisto" siitä, missä päin ajelen, ja mitä kautta pääsee minnekin, vaikka paikkojen nimet saattavat olla tuntemattomia. Miksi olisin opetellut kartasta esimerkiksi jonkun "Tammiston". Eihän nimeä näy juuri missään, ja jos opettelen paikan, haluan tietää, missä sen rajat menevät. Kuntien rajat ovat selvät, mutta kaupunginosien rajat ovat mystiikkaa. 

Otetaan nyt vaikka joku "Töölö", josta usein kuulee puhuttavan. Eihän sellaista esimerkiksi tämän kartan mukaan edes ole.

https://blogs.helsinki.fi/asmi/helsingin-kaupunginosat-2008/

Toisesta kartasta löytyy Etu-Töölö ja Taka-Töölö postinumeroalueina.

https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_1311,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-6465906.jpg

Google-kartassa on taas omanlaisensa nimet, ja tämä kartta on ainoa, jossa ylipäätään lukee yksittäinen nimi "Töölö".

Mutta onhan tuo Etu-Töölö aivan järkyttävä kaupunginosa siinä mielessä, että joku äääh. Olkoon. Liian kryptista. Tarkoitin lähinnä sitä, että vaikka ihminen olisi aivan eri puolilla Helsingin keskustaa, hän on silti olevinaan Töölössä. En pidä tällaisesta epämääräisyydestä. Jos on Etu-Töölö ja Taka-Töölö, mikä se varsinainen Töölö on?

Maanmittauslaitoksen yleiskartta on tarkin Helsingin kartoista, mikä on tavallisen kansalaisen saatavilla, eikä siitä mitään kaupunginosien rajoja löydy. Nimiä löytyy, mutta ei rajoja. Kertaan vielä: En pidä tällaisesta epämääräisyydestä ja siitä, asioiden tietäminen perustuu intuitioihin ja käsityksiin.

Miltä tuntuisi, jos Ruotsi ja Suomi olisivat epämääräisesti limittäytyneet toisiinsa, ja kun kysyisi ihmisiltä, missä raja kulkee, yksi vastaisi yhtä ja toinen toista. Vastaukset voisi tiivistää seuraavasti: Siinä se raja jossakin menee, kyllähän sen kaikki tietävät, mitä sinä oikein kyselet.

Juha


Tuomitse ja kyseenalaista, jotta sinut tuomittaisiin, ja kyseenalaistettaisiin. Mitenkä olisi, näin perin?

Jos samanlaisia, kun tarpeeksi tutkittu (ja harkinnan mukaan ristiin-hutkittu) niin ...

Tuli mieleen, jos yhteiskunnassa jos menee mellakaksi, tai eskaloituu koronaa isompia, rinnalle, erilaisten viirailujen lisäksi, joita nostettu esiin.

Koronaa isompaa on, ja sitä on ollut kaiken aikaa. Aina näitä tarvitsee aloittaa, jollain lähdöllä, näitä pyykkäyksiä. Jokin kollektiivisemmin tajuttava, ja liikuttava syy, aloittaa duuneja.

Hippi

Kävin tänäänkin salilla. Aika hiljaista siellä oli ja ihmeekseni huomasin, että ne kuution muotoiset HC-treenaajat puuttuivat kokonaan. Aina siellä jokunen niistä on ollut, kun olen käynyt. Noin 1000 neliölle oli hajaantuneena kerrallaan kymmenisen ihmistä. Aina kun joku lähti, niin toinen tuli sisälle ainakin sinä aikana, kun itse siellä viivyin. Ei ollut ruuhkaa missään. Tunnollisesti sumutettiin käytön jälkeen väline niiltä osin, kun sitä tuli kosketeltua, ja ainakin itse suihkautin välillä kätenikin.

Juttelin aika pitkään sen kaverin kanssa, joka siellä siivoilee. Kaikenlaista turistiin tilanteen tiimoilta ja sanoin, että ei minua pelota, että salilta tulisi tautia, kun se on puhtaampi kuin joku kauppa, johon kuka tahansa kävelee köhimään. Kaveri oli selvästi otettu kiitoksista :)

Tämä sitten kertoi, että kova paikka on pienyrittäjille, niin kuin siellä toimivalle hierojalle. Sillä on normaalina aikana siellä joku 30 aikaa varattuna viikossa ja nyt on sitten neljä. Kalenteri tyhjeni aivan äkkiä. Silläpä sitten elättää perhettään. On joutunut jotain muutakin hommaa keksimään. Siinä sitten sanoin, että on jo aikaisemminkin ollut mielessä hieronta noille etureisille, kun ne tuntuu aika tönköiltä. Olen vähän keventänytkin niiden taakkaa treenissä. Tuumin siinä sitten, että pitäisiköhän nyt sitten rohkaistua hierontaan. Tämä sitten innostui kovastikin, että ihmeessä, jos vaan aikaa ja rahaa on. Mietin, että voisin nyt sponssata tuota perhettä vähän ja ottaa useamman kerran setin tähän ensihätään. Kun sillä hierojalla on ihan tuore vauvakin, varmaan jotain kuukauden ikäinen. Oli kerran salilla, kun äiti kävi treenaamassa. Voisin ehkä yrittää saada hoidatettua pitkän selkälihaksenkin kuntoon, jos sen pystyisi hieronnalla parantamaan. Ei se olekaan ollut kuin 10 vuotta ajoittain kipeänä.

Luulenpa, että yritän löytää jotain muutakin mukavaa, jolla voin hemmotella itseäni ja tukea pienyrittäjää nyt kun siihen on tarvetta. Pitää vain yrittää etsiä, mikä olisi hyvä juttu, kun aikaisemmin ei ole oikein kokemusta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

Itse olen kaavaillut ensi viikolla tukevani korttelin parasta, pikkuruista lounasravintolaa hakemalla sieltä annoksia ja leipomuksia käteistä tasarahaa vastaan, jos suostuu tuomaan kadulle (eli n. 4 metrin päähän).
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Amore

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 17, 2020, 22:35:16
Mutta onhan tuo Etu-Töölö aivan järkyttävä kaupunginosa siinä mielessä, että joku äääh. Olkoon. Liian kryptista. Tarkoitin lähinnä sitä, että vaikka ihminen olisi aivan eri puolilla Helsingin keskustaa, hän on silti olevinaan Töölössä. En pidä tällaisesta epämääräisyydestä. Jos on Etu-Töölö ja Taka-Töölö, mikä se varsinainen Töölö on?

Maanmittauslaitoksen yleiskartta on tarkin Helsingin kartoista, mikä on tavallisen kansalaisen saatavilla, eikä siitä mitään kaupunginosien rajoja löydy. Nimiä löytyy, mutta ei rajoja. Kertaan vielä: En pidä tällaisesta epämääräisyydestä ja siitä, asioiden tietäminen perustuu intuitioihin ja käsityksiin.

Tavallisten ihmisten psyko-sosiaalinen kaupunkikartta on aina erilainen kuin virkamiesten laatima asemakaava. Muttei asemakaavakaan mikään salattu mysteeri ole. Monet insinöörit, arkkitehdit, sähköfirmat, rakentajat...ja myös historioitsijat käyttävät korttelikarttoja, joissa talot ja korttelit on numeroitu. Vanhemmasta väestä aika moni sitten puolestaan tietää ihan paikallistuntemuksena, että Etu- ja Taka-Töölön raja kulkee Hesperianpuistossa eli Hesperian esplanadilla. Pohjoinen Hesperiankatu on Taka-Töölöä.

Karttaa voi zoomailla täällä https://kartta.hel.fi/Default.aspx
All you need is Love

ROOSTER

Tuli mieleen, että jos olisin muutama viikko sitten ostanut parilla miljoonalla eräitä pörssiosakkeita niin olisin nyt miljoonan köyhempi.

Omalla tavallani, olen sijoittajanero. Vakaa nero, sanoisin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Kopek

#2137
Tuossa Amoren lainaamassa tekstissäni on kirjoitusvirhe. Siitä puuttuu "että" -sana.

ja siitä, asioiden tietäminen perustuu .... pitää olla....ja siitä, että asioiden tietäminen perustuu

Ehkä minun on sen vuoksi vaikea mieltää noita kaupunginosia, koska en tiedosta edes katuja ja niiden nimiä. Nimet eivät kerta kaikkiaan kiinnosta. Vaikka opettelisinkin kartan avulla jonkin kadun nimen, en muista sitä enää puolen vuoden päästä. Enkä muista, miten se sijoittuu suhteessa muihin katuihin. Minulla on sen lisäksi  jonkinlainen muistin heikkouteen liittyvä paikanhahmotushäiriö ainakin silloin, kun on kyse kaupunkiympäristöstä. Saatan eksyä aivan tutussakin paikassa. En koskaan opi ulkoa kaupungin katukartastoa edes pienellä alueella, jossa paljon liikun. Kuljen paikasta toiseen intuition perusteella. Tätä on ehkä vaikea ymmärtää niiden, joilla on kartta muistissaan. 

Tyttärelläni oli aikoinaan opiskelijakämppä Kannelmäessä, ja hän kävi Kallion lukiota. Vein hänet joskus autolla kouluun. Kerran poikkesin jostakin syystä tutulta reitiltä. En muista, mikä oli syy. En ehkä pystynyt vaihtamaan kaistaa jossakin paikassa. Vaikka osaankin ajaa Kallion lukion luokse ilman mitään karttoja mistä tahansa, eli minulla on sisäinen "fiilis" siitä, missä kyseinen lukio sijaitsee, ja miten alueelle ajetaan, tuossa tilanteessa menetin täysin paikantajun. Ajeltuamme jonkin aikaa pysäytin auton miettiäksemme kaikessa rauhassa, missä ihmeessä olimme. Luulin, että olimme jossakin (katson nimen kartasta nyt, muuten en nimiä tiedä) Pikkku Huopalahdessa tai missä lieneekään. Todellisuudessa olimme pysähtyneet autolla Kallion lukion seinän viereen, eli olimme Kalliossa. Virhearvio on Google-kartan mukaan 5,5 kilometriä. Minulla ei ollut pienintäkään aavistusta, miten olimme päätyneet oikeaan paikkaan.

Tarkoitan Kallion lukiolla ilmaisutaidon lukiota. Nyt kartta näyttää, että samassa rakennuksessa, jossa lukio tuolloin oli eli lähellä Kallion kirjastoa onkin jotain muuta, musiikkikoulu lukee kartassa. Kallion lukio -niminen oppilaitos sen sijaan löytyy aivan muualta.

Wikipedia:

"Kallion lukio on lukio Helsingissä, Kallion kaupunginosassa. Kallion lukion opiskelu on painottunut ilmaisutaitoaineisiin, ja lukiosta käytetäänkin usein nimitystä Kallion ilmaisutaidon lukio erotukseksi tavallisista lukiosta."

Taas puutteellinen tietoisuuteni kaupunginosista joutuu hämmennyksiin.

https://www.google.fi/maps/@60.196515,24.9052954,503m/data=!3m1!1e3?hl=fi

Lainaus käyttäjältä: Amore - maaliskuu 18, 2020, 23:16:55
Pohjoinen Hesperiankatu on Taka-Töölöä.

Siitäköhän johtuu, että sen varressa saa pysäköidä lauantaina ilmaiseksi, mutta toisella puolella ei. Siinä lähistöllä Relanderin patsaan luona kaaduin liukkaalla joulukuussa 2018 oikein kunnolla. Uhh...

Hippi

Lainaus käyttäjältä: kertsi - maaliskuu 18, 2020, 18:03:59
Itse olen kaavaillut ensi viikolla tukevani korttelin parasta, pikkuruista lounasravintolaa hakemalla sieltä annoksia ja leipomuksia käteistä tasarahaa vastaan, jos suostuu tuomaan kadulle (eli n. 4 metrin päähän).

Käteisen rahan liikuttelu kädestä käteen on riski, josta myös on oheissa monesti mainittu. Nyt pitäisi suosia nimenomaan korttimaksua ja niissäkin vielä lähimaksuominaisuutta. Ravintolanpitäjänkö tässä nyt olisi puolestasi se riski otettava?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

Kortissani on lähimaksuominaisuus, sitä tosiaankin voisi pikkuostoksissa suosia.

Mobiilimaksamista en ole (vielä) harrastanut. Jotenkin pelkään, että onnistun sössimään niin, että tili tyhjennetään, esimerkiksi jos hukkaan puhelimeni tai jos se varastetaan. Mitä riskejä mobiilimaksamisessa on? Ja onko niitä monia erilaisia, eri firmojen tapoja?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 19, 2020, 00:07:22
Tarkoitan Kallion lukiolla ilmaisutaidon lukiota. Nyt kartta näyttää, että samassa rakennuksessa, jossa lukio tuolloin oli eli lähellä Kallion kirjastoa onkin jotain muuta, musiikkikoulu lukee kartassa. Kallion lukio -niminen oppilaitos sen sijaan löytyy aivan muualta.

Wikipedia:

"Kallion lukio on lukio Helsingissä, Kallion kaupunginosassa. Kallion lukion opiskelu on painottunut ilmaisutaitoaineisiin, ja lukiosta käytetäänkin usein nimitystä Kallion ilmaisutaidon lukio erotukseksi tavallisista lukiosta."
Jos olisit lukenut Wikipediasta seuraavankin lauseen, niin olisit  huomannut että Kallion lukio on nyt Torkkelinkadulta evakossa remontin tieltä. Kallion musiikkikoulu lienee Agricolankadun toisella puolen.

Jaska

#2141
Lainaus käyttäjältä: kertsi - maaliskuu 19, 2020, 11:36:57
Kortissani on lähimaksuominaisuus, sitä tosiaankin voisi pikkuostoksissa suosia.
Lähimaksuominaisuus lienee nykyisin kaikissa maksukorteissa alle 50 euron maksamiseen korttia maksupäätteelle vilauttamalla. Pin-koodin syöttöä pyydetään varmistamiseksi harvoin. Ominaisuutta ei saa kortilta pois, mutta kortin voi pitää metallikotelossa tai -kuoressa sen salaa lukemisen estämiseksi. Lähimaksuominaisuutta saanee ainakin jostain pankeista myös kännykkään kytkemättä sitä korttiin. Erityiseen SIM-korttiin tai kännykän takapuoleen liimattavaan tarraan. Lähimaksukortin pöllimällä sillä voi suorittaa lähimaksuostoksia pin-koodia tietämättä kunnes pin-koodin tarkistuskysely sattuu kohdalle.

LainaaMobiilimaksamista en ole (vielä) harrastanut. Jotenkin pelkään, että onnistun sössimään niin, että tili tyhjennetään, esimerkiksi jos hukkaan puhelimeni tai jos se varastetaan. Mitä riskejä mobiilimaksamisessa on? Ja onko niitä monia erilaisia, eri firmojen tapoja?

Kun mobiilimaksu eli matkapuhelimella maksaminen tuli käyttöön, väärinkäytöksiä oli paljon.  Ettei myyjän tarvitse tehdä sopimusta jokaisen pankin kansssa, niin myyjä käyttää maksujen välityksessä kaikkien pankkien/operaattorien kanssa sopimuksen tehneitä välittäjäoperaattoreita, joissa on ollut huijauksia palvelevia. Esim. puhelinlaskuissa on ollut perusteettomia palveluveloituksia.  Ymmärtääkseni vaikeaselkoinen vahvan tunnistautumisen PSD2-uudistus on parantanut maksunvälittäjäoperaattoreiden säätelyä ja valvontaa. Epäkohdaksi itse olen kokenut, että esim puhelinlaskuissa veloitettavista ostoista ei saa kelvollista kuittia vaan jopa maksun saajan selvittäminen voi olla työn ja tuskan takana. (Esim. porno- tai tietoturva-) webbisivulla kännykällä käyminen on voinut generoida veloituksen puhelinlaskuun tilausnappeja painelematta, jos verkkokaupan webbisivu on tehty suositusten vastaisesti.

Eri pankeilla on käytössä eri mobiilimaksusysteemeitä enkä osaa niitä verrata (esim. https://www.mobilepay.fi/). Itse olen käyttänyt PayPal-maksuja niin, että siirrän verkkopankista rahaa PayPal-saldoon, jonne se tulee seuraavana pankkipäivänä maksuihin käytettäväksi. Mahdollista olisi myös antaa lupa PayPalin ottaa maksut luottokortilta. PayPalia käyttäen ei tarvitse antaa kortti- tai pankkitilitietojaan myyjälle. PayPal on monissa ulkomaalaisissa verkkokaupoissa käytettävissä. Kotimaisilla verkkokaupoilla toimii yleensä verkkomaksu.

Pankkien mobiilipankkisovelluksissa on kai selaimella käytettävän verkkopankin tärkeimmät toiminnat kuten tilisiirto ja lisäksi jotain muuta. Puhelinnumerolla mobiilimaksaminenkin saattaa olla. Ravintolalaskun tms. jakamiseksi osallisten kesken tai rahan lähettämiseksi perheenjäsenelle kauppaan. Puhelinnumeroiden välillä rahan siirrossa molempien numeroiden ja niiden pankkitilinumeroiden pitää olla kirjattuna samaan systeemiin.

Vaaraton Norsu

Tein ekan vähän vakavamman kasvomaskin / hengityssuojaimen. Kai niitä sais kaupastakin, mutta jotenkin se ei nyt ollut tän harjoituksen pointti. Itsekkäänä ja pahasti Marinin standardien alle lähimmäisistä välittämisessä putoavana henkilönä arvelen tänäänkin käväiseväni vanhempieni luona. Mun ihmiskontaktit viimeisen kahden viikon ajalta on olleet

  • Ehkä viis-kuus kaupassa käyntiä (yksi yskivä kassaneiti)
  • Yks tapaaminen, josta oli etukäteen sovittu, että ei saa tulla hengitystieoireisena, ja jossa istuttiin kaukana toisista
  • Lyhyitä käyntejä vanhempien luona
Ajatukseni on, että ottaisin uuden kasvomaskin mukaan ja vähän testailisin, mitä ne ajattelis, jos käyttäisin sellaista niillä käydessäni. Veikkaan, että isä saattaa järkyttyä ajatuksesta, kun sillä on huono kuulo, eikä se sit näkis mun suun liikkeitä. (Mutta sit taas kun jos mulla ei ois mitään suun eessä, mua stressais puhua kovaa, kun pisarat lentäis.)

Kasvomaskeissa on varmaan tärkeetä (kun tarkoituksena suojata kanssaihmisiä, eikä niinkään itseä) että sitä ei koskettele sen käytön aloittamisen jälkeen. Koska se just kerää niitä pisaroita, joissa sitä virusta ois, jos oisin saanut tartunnan. Niin käsistä ne sit leviäis kahta pahemmin. Ja sit joka käyttökerran jälkeen pestävä. Tai sit vois ostaa kertakäyttöisiä, mut en mä tiedä, mistä niitä ees sais, ja vanhasta tutusta t-paidasta tehty voi olla hauskempi mukavine tuttuine väreineen jne.

Mun vanhemmat ei itse asiassa oo mitenkään seniilejä, millaisen kuvan ehkä edellä sanotusta vois saada. Sori. Mä oon kumminkin käynyt niillä aika paljon viime aikoina sattuneista syistä, niin mä ainakin arvelen, että jos jäisin yht'äkkiä just tällä hetkellä pois, ne vois olla pahoillaan. Jos ne ois sitä mieltä, että voin käydä vähemmän, varmaan kävisin. Varmaan tästä jossain vaiheessa puhutaan. Oon viime aikoina ollut vaan tosi lyhyillä visiiteillä. En oo mikään paatunut taparikoillnen vielä.

-:)lauri

Kiinassa on sellaisia paikkoja kuin Xinjiang ja Shaanxi. En olisi yllättynyt jos siellä olisi myös sellainen paikka kuin Jaxuhali.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

a4

#2144
Lainaus käyttäjältä: Eläimen kokoinen möhkäle - maaliskuu 20, 2020, 20:11:22
Kiinassa on sellaisia paikkoja kuin Xinjiang ja Shaanxi. En olisi yllättynyt jos siellä olisi myös sellainen paikka kuin Jaxuhali.
Ainakin sieltä löytyy suomalaisille tuttu Heze. Fuxin lienee opiskelijoille hyvä paikka. Laixi lienee hallintokaupunki.
Tai'an kuulostaa melko rennolta mestalta. Paikallinen Sipoo on Zibo. Taiteilijoiden kaupunki on Dali. Voidaan myös ihmetellä miksi Kiinasta löytyy kaupunki nimeltä Cixi. Luxi oli valoisa kaupunki ennen nimenvaihdostaan. Kadonneista kaupungeista tarunhohtoisin oli epäilemättä Beibei. Jollain ysärin Jukka Pojalla on näemmä joskus ollut nimikkokaupunki Yuci.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_in_China
(Bangkok muuten kuulostaa melko syntiseltä paikalta.)