Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Kun sotilaat ottavat haltuunsa vieraan maan atomivoimalan ja varastoivat sen alueelle räjähteensä, mikä voisi mennä pieleen?

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0f70f14-cffb-4e5f-bc05-f91ffe0d5eacEuroopan suurimman ydinvoimalaitoksen, eli Zaporižžjan ydinvoimalan tilanne huolestuttaa edelleen.

Nyt yhdysvaltalainen Institute for the Study of War -ajatushautomo kertoo Venäjän mahdollisesti varastoivan räjähteitä Zaporižžjan ydinvoimalassa.

ISW:n tiedot perustuvat venäläisen oppositiomedian lähteisiin, joiden mukaan Venäjä on tuonut ydinvoimala-alueelle räjähteitä ja ammuksia varastoitavaksi.

Venäjän kerrotaan lisäksi miinoittaneen osia ydinvoimalasta, mukaan lukien ainakin yhden turbiinihalleista. Tosin toinen oppositiomedian lähteistä ei ole varma, onko Venäjä miinoittanut paikkoja vai vain tuonut miinoja varastoon sinne.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - elokuu 10, 2022, 11:13:51
Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/postin-maksupalvelu-vaatii-90-paivan-paasya-kaikkiin-tilitietoihin/#3f325e24Postin käyttämän maksupalvelun vaatimat käyttöoikeudet herättävät keskustelua. Kyse on Neonomics-palvelusta, joka vaatii laajaa pääsyä käyttäjän tilitietoihin. Postin mukaan palvelu käsittelee kuitenkin vain tietoja, jotka ovat välttämättömiä pyydetyn palvelun toimittamisen kannalta.

– OmaPosti alkanut käyttää norjalaista Neonomics-maksupalvelua, joka vaatii 90 pv:n pääsyn kaikkiin tilitietoihin, myös vuoden tilihistoriaan, asiaan Twitterissä huomiota kiinnittänyt tietotekniikan asiantuntija ja tietokirjailija Petteri Järvinen toteaa.

Pökerryttävää.

Tilitietoihin? WTF!
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

^
Piti oikein goolettaa, että mikä on tuo OmaPosti. Onneksi näyttää palvelulta, jota en ole tähän mennessä tarvinnut ja teen myös parhaani, etten tule ikinä tarvitsemaankaan. Mitä enemmän kaikenlaisia kytköksiä ja himmeleitä rakennellaan noihin palveluihin, sitä tukevammat kuopat kaivan kantapäilleni ja pistän vastaa, että minua tuollaiseen yritettäisiin houkutella.

Mitä enemmän tuollaisia juttuja tulee esiin, sitä uskossaan vahvemmaksi monet digiänkyrät tulevat :D
Ainakin itse yritän jatkossa yhä tarkemmin punnita, kannattaako joka palvelu ottaa käyttää ja ennen kaikkea onko se yli päättään välttämätöntä tai edes tarpeellista.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

^
Täytyy sanoa, että minulla nousi niskakarvat pystyyn ja alkoi pää täristä, kun tuosta luin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4775803#cxrecs_sHeidän molempien tuleva opinahjonsa on Kulosaaren yhteiskoulu, johon oli tänä vuonna kaikkein tiukin keskiarvoraja koko Helsingissä.

Yksityiskouluun päästäkseen oppilailla piti olla lukuaineiden keskiarvo vähintään 9,69.

Nykyaikana osaaminen ja sen vaatiminen alkaa olla niillä rajoilla. On vaikea käsittää miksi lukioon vaaditaan tuollaisia keskiarvoja.

Minun tuttavapiirissäni parhaiten taitaa olla menestynyt (tosin taloudellisesti ajatellen) kaveri jonka keskiarvo oli alle seitsemän. Meilläpäin lukioon pääsivät kaikki halukkaat kokeilemaan. Niistä fiksuimmista taitaa muutama kanniskella muovikassia kaupungilla, haisten pahalle.

Kannattaisi ehkä kiinnittää huomiota enemmän vaatimustason kohtuullistamiseen ja mielenterveyden vaalimiseen kuin korealais-amerikkalaiseen huippuyksilöiden suosimiseen.

Se on vähän sama kuin sähkönhinta. Huiput eivät ratkaise, vaan kulutuksen keskihinta.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - elokuu 11, 2022, 11:40:47

Se on vähän sama kuin sähkönhinta. Huiput eivät ratkaise, vaan kulutuksen keskihinta.


Fortum taitaa olla ottanut tuon opikseen- keskihintahan se on hyvä, varsinkin, kun se on "riittävän korkea.

Perustelutkin ovat "hyvät" ei ole varauduttu, varalla olevan voimalan käyttöön.

>>>>

Tahkoluodossa sijaitseva 565 megawatin lauhdevoimalaitos on Suomen suurin ja modernein kivihiilivoimalaitos. Se siirtyi toissa vuoden kesällä kokonaan energiantuotannon tehoreserviin, josta se vapautui kesäkuun lopussa.

Fortum kommentoi Iltalehdelle, ettei päätöstä laitoksen ottamisesta kaupalliseen käyttöön ole vielä tehty.

Mikäli päätös tehtäisiin, veisi käyttöönotto Fortumin mukaan joka tapauksessa viikkoja. Laitoksella ei myöskään ole tällä hetkellä tarpeeksi työntekijöitä eikä hiiltä pitkäaikaiseen kaupalliseen käyttöön

Karikko


Epäilevät "jo ettei kaivosteollisuus kykene kattamaan nykyisellä vauhdilla muutosta etsivää energiapolitiikkaa, eli sitä vihreää muutosta.

Maaäidin raiskaaminen, on toki (sen lisääminen) mahdollista, mutta siihen tarvitaan aika paljon niitä fossiilisi käyttövoimia, eikä se silti taida tätä pallopahaista pelastaa.

Toivoa toki sopii, mutta realiteetit eivät näytä hyviltä. Varannot kasvavat, jos niitä löytyy -käyttäminen kuitenkin kuluttaa niitä, jos oikein muistan tuon perusteen.

>>>>

se raflaavasti ilmoittaa että "on aika herätä". Tällä herätyskutsulla GTK kertoo, etteivät nykyisin tunnetut maamineraaliesiintymät riitä nykytahdilla tapahtuvaan liikenteen sähköistymiseen. GTK puhuu julkaisussaan tutkimusraportin asiasta tehneen apulaistutkimusprofessori Simon Michaux'n suulla.

Tutkimuskeskus muistuttaa, että uusiutuvien energianlähteiden, kuten tuuli- ja aurinkoenergian vaatiman infrastruktuurin valmistamiseen tarvitaan valtavia mineraalivaroja.

GTK huomauttaa, että "eri ajoneuvoluokat sisältävä arviomme tarvittavasta sähköajoneuvojen määrästä osoittaa selkeästi, että tällä hetkellä tiedossamme olevat mineraalivarat eivät riitä maailmanlaajuisesti edes yhden sukupolven sähköautojen akkuihin ja niiden energian varastointiin nykyisenlaisessa globaalissa teollisessa ekosysteemissä"



https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/54a26238-5e1b-4bee-b6d9-59938793068f

Twitterissä asiaa on ehditty jo kommentoimaan esimerkiksi Energiateollisuus ry:n asiantuntija Tuukka Heikkilän toimesta. Heikkilä muistuttaa, että mineraalit eivät lopu, vaan niiden kohdalla on kyse siitä, saadaanko tuotanto kasvamaan tarpeeksi nopeasti.

"Varannot kasvavat sitä mukaan kun etsitään. Öljyn kanssa kävi samoin", Heikkilä toteaa

Karikko


Forttumilla on selityksiä, nyt pitänee vain olla "uskomatta kaikkein hepposempia niistä.

Kuten sitä, että tarvitaan vuosihuolto- kun se tehdään yleensä kahdeksan vuoden välein ja siihen on vielä neljä vuotta.

>>>

Käyttökatko henkilöstöpulan vuoksi
Fortumin perustelut asettuvat toisenlaiseen valoon yhtiön lähettämissä tiedotteissa.

Fortumin Pohjoismaisessa sähköpörssi Nord Poolissa toukokuussa julkaisemissa tiedotteissa käy ilmi, että Meri-Porin voimalaitoksen suunniteltu käyttökatko on ajoitettu alkamaan 10. lokakuuta ja päättymään 1. marraskuuta. Kyseinen katko on ilmoitettu vuosihuolloksi.

Toisesta tiedotteesta käy ilmi, että laitoksessa on käyttökatko kesäkuun lopusta lähtien aina vuosihuollon alkuun (10. lokakuuta) asti. Syyksi käyttökatkolle on kirjattu se, että toiminnan käynnistäminen kestäisi henkilöstövajeen vuoksi 30 päivää.

Meri-Porin voimalaitoksessa on tehty vuonna 2018 mittava huoltotoimi, kun laitoksen kattila huollettiin vuosihuollon yhteydessä. Vastaava kattilan täystarkastus toteutetaan kahdeksan vuoden välein

>>>
Tehoreservissä ei saada markkinahintaa
Tehoreserviin kilpailutuksen kautta valitut laitokset tekevät kantaverkosta vastaavan Fingridin kanssa käyttösopimuksen.

Tehoreservissä olevalle laitokselle maksetaan kiinteää korvausta, mutta kyseinen voimalaitos ei saa toimia samaan aikaan markkinoilla.

– Se tarkoittaa sitä, että kun tehoreservikausi alkaa, niin laitos ei voi markkinoille osallistua vaan se on täysin tehoreservijärjestelmässä ja saa sitä kautta sen korvauksen ylläpidosta, Hämäläinen kertoo.

– Jos tarvitsee käynnistää laitosta, niin siitäkin korvataan aiheutuneet kulut. Silloinkaan laitos ei saa markkinoilta korvausta vaan todelliset aiheutuneet kulut eli polttoaineet ja muut kustannukset korvataan.

Näin voimalaitosta voidaan pitää pienin kustannuksin käyttövalmiina, mutta tehoreserviin osallistuminen ei ole taloudellisesti kannattavin ratkaisu etenkään sähkön hinnan ollessa korkealla.

Hämäläinen kertoo, että historiallisesti iso osa tehoreservissä olleista voimalaitoksista on ollut käyttöikänsä loppupäässä ja ne on poistettu käytöstä, mikäli eivät ole tulleet valituksi tehoreserviin uudelleen.

Energiaviraston tiedotteen mukaan edellisen kerran tehoreserviä on käytetty Suomessa talvella 2009-2010.


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a60e005b-2a00-4ba4-9e52-56b02b7b4f9a


ROOSTER

Pirkanmaalainen mies on pannut itsensä hankalaan asemaan.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3caee8c9-8882-4a68-b3fd-4ee10178079b– Olen tilanteessa, jossa joudun maksamaan pankkilainalla monimiljonäärille elatusapua, mies kertoo.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Maailmankuulu kirjailija Salman Rushdie pääsi hengityskoneesta – puukkoiskusta syytetty kannattaa ääriliikkeitä
... Epäiltyä hyökkääjää Hadi Mataria, joka otettiin välittömästi kiinni, syytetään toisen asteen murhan yrityksestä. Hän on kiistänyt syyllistyneensä.
Hyökkäyksen motiivi ei ole vielä selvä.

- https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0d2d27e7-0f21-486b-bcfa-7a704c324847

Motiivi epäselvä -->siksi ei syytetä esim. terrorismista vaan ainoastaan murhan yrityksestä?

PS-Purra on jo munannut twitterissä tästä. Koska ei lue YLEn uutisia. Jopa Skepsis ry:n ex-pj Seppo Laineen piti neuvoa media-avutonta Purraa. ;D
  PS-Matias Turkkila koitti säestää Purraa että kun ei mediassa uskalleta muka kommentoida. Turkkila varmaan järkyttyisi kun saisi tietää kuinka hiljaa islamofoobikot/persummekin on olleet kuulussa Kantapaikassa. (Kirjoitukseni on Kantapaikan  ensimmäinen uutinen ja kommentti Rushdieen liittyen ja nyt on sentään kulunut jo 2½ päivää tapauksesta. ;D )




Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 14, 2022, 23:07:44
Maailmankuulu kirjailija Salman Rushdie pääsi hengityskoneesta – puukkoiskusta syytetty kannattaa ääriliikkeitä
... Epäiltyä hyökkääjää Hadi Mataria, joka otettiin välittömästi kiinni, syytetään toisen asteen murhan yrityksestä. Hän on kiistänyt syyllistyneensä.
Hyökkäyksen motiivi ei ole vielä selvä.

- https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0d2d27e7-0f21-486b-bcfa-7a704c324847

Motiivi epäselvä -->siksi ei syytetä esim. terrorismista vaan ainoastaan murhan yrityksestä?

PS-Purra on jo munannut twitterissä tästä. Koska ei lue YLEn uutisia. Jopa Skepsis ry:n ex-pj Seppo Laineen piti neuvoa media-avutonta Purraa. ;D
  PS-Matias Turkkila koitti säestää Purraa että kun ei mediassa uskalleta muka kommentoida. Turkkila varmaan järkyttyisi kun saisi tietää kuinka hiljaa islamofoobikot/persummekin on olleet kuulussa Kantapaikassa. (Kirjoitukseni on Kantapaikan  ensimmäinen uutinen ja kommentti Rushdieen liittyen ja nyt on sentään kulunut jo 2½ päivää tapauksesta. ;D )
Eikös Purra sanonut oikein, että Iranin islam on taustalla? Mikä muu voisi olla?
Ei tuo ole vain "kiva kulttuuri", kuten HS: toimittaja Maria Pettersson sanoisi...

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - elokuu 13, 2022, 19:17:12
Pirkanmaalainen mies on pannut itsensä hankalaan asemaan.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3caee8c9-8882-4a68-b3fd-4ee10178079b– Olen tilanteessa, jossa joudun maksamaan pankkilainalla monimiljonäärille elatusapua, mies kertoo.
Patriarkaatti suosii miestä. Näin mediamme kertoo.

Kopek

#5472
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 14, 2022, 23:07:44
Motiivi epäselvä -->siksi ei syytetä esim. terrorismista vaan ainoastaan murhan yrityksestä?

Eihän tyyppi taida edes myöntää tehneensä tekoa, joten miksi silloin edes puhutaan motiivista.

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 14, 2022, 23:07:44
PS-Purra on jo munannut twitterissä tästä. Koska ei lue YLEn uutisia.

Puolueiden edustajat kommentoivat asioita omasta arvomaailmastaan käsin puolueen kannattajakunta mielessään. Vasemmistoliiton, Kokoomuksen ja Perusuosmalaisten edustajat kommentoivat maailman tapahtumia hieman eri tavalla, koska he katsovat niitä omien ideologisten silmälasiensa takaa.

Poimintoja uutisesta:

Police have not stated any motive for the attack, but a "preliminary search" of his social media suggested Matar was sympathetic to extremism and to Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC)

A mobile phone messaging app belonging to Matar also featured images of Qassem Soleimani, the IRGC

The IRGC has been designated a terrorist organisation in the US


Julkisuudessa esiintyviin tietoihin viitaten ei ole mielestäni kohtuutonta, jos joku on arvellut puukotuksen liittyvän tavalla tai toisella Iranin islamilaiseen tasavaltaan ja sen johdon aikoinaan antamaan käskyyn tappaa Salman Rushdie. Jos epäilty Hadi Matar olisi vain halunnut tappaa "jonkun", miksi hän valitsi juuri Rushdien.

En esitä mielipidettä tai väitettä Hadi Matarin motiivista.

https://inews.co.uk/news/who-is-hadi-matar-suspect-salman-rushdie-what-we-know-1794680

Hayabusa

^Mrkatilaiset ovat jo kunnostautuneet Rushidin puukotuksen tiimoilta ilmaisemaan sananvapauttaan.
J. K. Rowlingille uhkaus Salman Rushdieta tukevasta twiitistä – Skotlannin poliisi tutkii tapausta
Lainaa
Viime perjantaisen kirjailija Salman Rushdien puukotuksen jälkeen moni kirjailija osoitti tukensa tekstiensä vuoksi vainotulle Rushdielle. Myös J. K. Rowling twiittasi voivansa tapauksen takia pahoin ja toivovansa Rushdielle pikaista toipumista.

Rowling sai twiittiinsä vastaukseksi uhkausviestin, jossa sanottiin "älä huoli, sinä olet seuraava", kertoo uutistoimisto Reuters.[7quote]
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Karikko


Lennoninkin ampui hänen ihailijansa- joten motiivit eivät välttämättä aina ole selkeitä-

Ainakaan ihan yksinkertaisia vaikka niin voisi olettaa.