Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 29 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

#630
Nyt oli kyllä odotuksia huikeampi elokuva. Ehkä jopa LotRiakin eeppisempi taikasormuksen tarina. Tositapahtumiin perustuva.
Ilman miljoonien erikoistehosteita ja suomalaisohjaajalla sekä useilla suomalaisnäyttelijöillä. Toki yksi Game of Thronesin näyttelijäkin pääosissa. :)
Kopekille vinkiksi että elokuvassa on myös yksi vauhdikas takaa-ajokohtaus joissa poliisi on osallisena. Polkypyörillä.

The Guardian Angel - Suojelusenkeli
1 h 37 minpe 11.12.202028 pv14676 katselua
Pankkiryöstöjen ja murhien sarja syöksee rikosetsivän syvälle hypnoosin ja henkisen manipulaation maailmaan. Perustuu tositapahtumiin. N: Pilou Asbæk, Josh Lucas, Rade Serbedzija, Sara Soulie. O: Arto Halonen. Suomi-Tanska-Kroatia 2018.

https://areena.yle.fi/1-3993702

Alussa syyllinen vaikutti valaisevan ajankohtaiselta etnonationalistin esikuvalta. Mutta elokuva laajeni loppua kohden herkulliseksi x-merkin, jolla ylläpidettiin suggestoidun uhrilta vaikuttaneen murhaajan mieltä lukossa, viittauksiksi hakaristiin ja kristinuskon ristiin. :)
Samalla muistutettiin toistenkin suggestiolukkojen olemassaolosta, kasvatuksesta lähtien. Sekä yksilöllisistä suggestioherkkyyden eroista, mikä voi selittää paljon sekin..elokuva niin sanotusti käänsi katseensa lopulta myös katsojansa omaan mieleen, sen pimeyksiin.

Heräsi yleisempi kysymys symbolien vaikutuksesta arjessamme. Kaupallisessa, poliittisessa, uskonnollisessa, yhteiskunnallisessa ym. manipulaatiotarkoituksessa.


J

#631
Kuluvana vuonna on katsottu joitain hyvinkin filmaattisia eläviä kuvia, joista nyt poimin muutaman varteenotettavan ehdokkaan. Kaikenlaisen viihteen kuluttaminen kun on näinä poikkeusaikoina entistäkin tärkeämpi, jopa terapeuttinen juttu - ihan vain mielenterveydenkin kannalta.

Ensimmäisenä otantana otan yhden viime vuoden katsotuimman & varmasti myös puhutuimman leffan Jokerin, joka oli kaikin puolin elämyksenä varsin mykistävä kokemus. Todd Phillipsin mm. 8.Milen ohjaajan mestarinäyte on taitavasti tarinaa kuljettava psykologinen trilleri, ei siis totuttua turvallista supersankarimättöä ollenkaan.

Arthur Fleckin Joker-hahmo, jota riipaisevan koskettavasti tulkitsee Joaquin Phoenix, kertoo inhorealistisen synkästi, jopa vaarallisen pelottavasti hajoavasta mielestä, sekä sen kautta vakuuttavan väkevästi sarjamurhaajan syntytarinan. Vinksahtanut yhteiskunta toimii eräänlaisena katalyyttinä klovniviihdyttäjän traagiseen elämään.

Elokuva on yhteiskuntakriittisyydessään, jopa eräänlaisessa poliittisuudessaan tiukasti ajan hermolla oleva tulkinta dystooppisesta  maailmankuvasta, jota hallitsee tietynlainen vinksahtaneisuus, sekä psykoottisuus yleisellä ihmisyyden tasolla muutenkin. Erityismaininnan ansaitsee talk-show-isantänä häärivä Murray Frankliniä esittävä Robert DeNiro, joka on suora viittaus Koomikkojen kuningas-leffan viihdyttäjään Rubert Pumpkiniin.

Joker on vaikuttavan synkeä leffa, joka kuitenkin viihdyttävyydessään on yksi parhaita supersankaritarinoita, joita on koskaan tehty. Skitsofreeninen tunnelma kantaa tarinan loppuun asti, eikä maailman murjomaan pääosanesittäjään pääse kyllästymään juonenkulkujen tiimellyksessä. Tässä siis ensimmäinen leffa-arvio. Kohta siirrytään seuraavaan tarjokkaaseen.

Alita;Battle Angel on James Cameronin tuottama, Yukito Kishiran mangasarjaan perustuva Gunnm- leffa, jossa futuristisen maailman kyborgi-hahmo käy selviytymistaistelua epäoikeudenmukaista maailmaa vastaan. Alitan tietokoneanimoitua hahmoa näyttelee vakuuttavasti Rosa Salazar. Kyberneetikko Idona nähdään aina yhtä vaikuttava Christoph Waltz.

Elokuvan visuaalinen ilme, sekä ulkoasu muutenkin on silmiähivelevän kaunista katsottavaa. Ohjaaja Robert Rodriquez saa loihdittua kasaan kokonaisuuden, jossa tunnelma on enemmän kuin kohdillaan. Elokuvan yleisilme taas tuo mieleen Ghost In The Shell-leffan, joten tarinaltaan ei tässä nykyisessä versiossa ole mitään uutta. Toiminta on kuitenkin intensiivistä, jonka parissa viihtyy sen parituntisen ajan, minkä elokuva kestää.

-Sitten otetaan vielä yksi tämän vuoden katsotuista Bd-kokemuksista erityistapaus Star Wars-The Rise Of Skywalker, josta pian seuraa lyhyet arviot. Eli tässä siitä nyt jonkinlainen yhteenveto. Tähtien Sodan kolmas aikakausi on tämän leffan myötä tullut ainakin toistaiseksi päätökseensä. Saagan viimeinen osa on odotetun kaltaisesti uskollinen alkuperäistrilogian juonikuvioille.

Samat tutut & turvalliset, vanhat sekä uudet hahmot lyövät kättä keskenään. Reytä näyttelevä Daisy Ridley on edelleen vetoava roolissaan, samoin Adam Driver Kylo Reninä. Nämä sekä monet muut alkuperäiset hahmot viedään tarinallisesti jonkinlaiseen päätökseensä. Taustakertomus nivotaan varsin vauhdikkaasti yhteen, eikä toiminnallisesti suvantovaiheita juurikaan ole. Lopputulemana on kuitenkin tarjolla sopivasti uutta & vanhaa, jokaiselle jotakin-tyylillä. Viihdyttävyydessään vuoden valopilkkuja kaikesta huolimatta.

- Palaan näihin pikaisiin leffa-arvosteluihin taas myöhemmin, kunhan olen katsastanut tietyn ajanjakson jälkeen joitain merkillepantavia tuotoksia. Näihin kuviin & tunnelmiin! 

- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Toope

LainaaSitten otetaan vielä yksi tämän vuoden katsotuista Bd-kokemuksista erityistapaus Star Wars-The Rise Of Skywalker
Oliko se riittävän hyvä? En ole nähnyt vielä.

J

Niin kuin jo tuossa arvostelussani taisin mainita, että leffa on kyllä katsomisen arvoinen.Yksi viime vuoden merkillepantavista tapauksista ehdottomasti. Jos piti edellisistä sarjan osista, niin ei tämäkään pettymystä tuota.

- Sivuhuomiona todettakoon että;onhan tässä mukana jo kahdessa edellisissä osissa esiintynyt suomalainen koripalloilija Joonas Suotamo, Chewbaccan vähäpuheisessa roolissa. Muutenkin vauhdikasta & hyvin tehtyä toimintaelokuvaa on ilo seurata, vaikka se ei mitään maata mullistavaa enää antaisikaan.

Tämäkin luomus on siis tyylilleen uskollinen, sekä omassa genressään hyvinkin onnistunut tuotos. Tarjoaa ehdottomasti kaikkea sitä, mitä Star Wars elokuvilta odotetaan. Mielestäni jonkin verran jopa katsottavampi, kuin mitä esim. sarjan antologia-osa; Solo-A Star Wars Story tarjosi.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

-:)lauri

The Midnight Sky katsottu. Luulin elokuvan olevan skifi-leffa mutta kyseessä olikin enempi draama. Jätti mielestäni liian paljon kysymyksiä ilmaan.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

#635
Katselin tuossa Disney plussalta Disney Gallery The Mandalorian -dokumenttia The Mandalorian -sarjan tekemisestä ja siinä Dave Filoni selittää Lucasin kanssa käymiensä keskustelujen pohjalta, että alkuperäinen Star Wars saaga perustuu siihen, mitä Anakin Skywalkerin perhesuhteet saavat aikaiseksi (ja sitten myöhemmin, mitä Luke Skywalkerin perhesuhteet saavat aikaiseksi). (tai ylipäätään, mitä eri hahmojen perhesuhteet saavat aikaiseksi)

Tämän lisäksi joko aika tai myös Tähtien Sota on kehitynyt paljon 1970-luvusta. Siinä missä Chewbacca kylmästi sivuutettiin Uusi toivo (A New Hope) -elokuvan loppukohtauksessa mitaleita jaettaessa vaikka on selkesäti saagan yksi keskeisimmistä hahmoista, rakennetaan nyt Togruta-lajin edustajasta Ahsoka Tanosta protagonistia tv-sarjaan.

Tähtiensodassa on lukemattomia muitakin ihmisten kanssa vuorovaikutukseen kykeneviä eläinlajeja, joten toivoisinkin jatkossa monikulttuurisempaa otetta protagonistin lajivalintaan. (En laske Star Wars -piirrettyjä mukaan, sillä ne on suunnattu lähinnä lapsille) Ja kuten Fight Club tai monet mafiaelokuvat osoittavat, kassavirtaelokuvien protagonistien ei tarvitse olla "hyviksiä".

Kunhan vain onnistutaan rakentamaan joku sosiaalidynamiikaltaan uskottava perhe protagonistille, eläinlaji tai sen moraali ovat yhdentekeviä.

Ja lopulta jos homma kusee, aina voi laittaa vitusti CGI:tä kehiin. CGI:llä briljeeraaminen kun selvästi kuuluu tuotteeseen. Ainakaan kaltaiseni tosiuskovaiset eivät huomanneet osissa I, II, III mitään puutteita.

Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Mokua ja nee..ri-touhuahan noihin haetaan, melkein kuin suomalaisiin mainoksiin.
Siksi monet eivät tykkää.

-:)lauri

#637
https://www.episodi.fi/uutiset/yodan-aaninayttelija-tom-kane-sai-aivoinfarktin-ei-valttamatta-nayttele-enaa-koskaan/

Ikävä uutinen. Toki nää alkuperäiset Star Wars -starat alkavat olemaan kaikki jo eläkeiässä, että mitäpä muuta odottaakaan kuin, että yksi toisensa jälkeen menetetään.

Tällä kertaa kyseessä on siis mm. Yodan ja Amiralli Ackbarin ääninäyttelijä. Yoda ja Ackbar ovat olleet sen verran keskeisiä hahmoja saagassa, että mielellään näkisi heille molemmile omia spin-offejaan. Tosin mitenköhän uskottavat äänet jatkossa aikaansaadaan? Molempien hahmojen ja varsinkin Ackbarin repliikit ovat lähinnä olleet onelinereitä, ettei ehkä tekoäly kykene tuottamaan kyseisiä ääniä uskottavasti. No ehkäpä löytyy hyviä ihmisimitaattoreita. Tosin olen tiettävästi ennustanut alakanttiin tekoälyn kyvyt aiemminkin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: J - joulukuu 21, 2020, 11:55:22
Alita;Battle Angel on James Cameronin tuottama, Yukito Kishiran mangasarjaan perustuva Gunnm- leffa, jossa futuristisen maailman kyborgi-hahmo käy selviytymistaistelua epäoikeudenmukaista maailmaa vastaan. Alitan tietokoneanimoitua hahmoa näyttelee vakuuttavasti Rosa Salazar. Kyberneetikko Idona nähdään aina yhtä vaikuttava Christoph Waltz.

Elokuvan visuaalinen ilme, sekä ulkoasu muutenkin on silmiähivelevän kaunista katsottavaa. Ohjaaja Robert Rodriquez saa loihdittua kasaan kokonaisuuden, jossa tunnelma on enemmän kuin kohdillaan. Elokuvan yleisilme taas tuo mieleen Ghost In The Shell-leffan, joten tarinaltaan ei tässä nykyisessä versiossa ole mitään uutta. Toiminta on kuitenkin intensiivistä, jonka parissa viihtyy sen parituntisen ajan, minkä elokuva kestää.

Jep, Alita oli kunnon ilotulitusta - termi näin uutena vuotena sallittakoon. Vauhdikkaita kohtauksia, mutta hyvä maku kuitenkin säilyttäen. Taustalla kuitenkin koko ajan kehitystarina meni mukavasti eteenpäin. Siinähän ne hyvän leffan ainekset yksinkertaisuudessaan ovat: hyvä tarina ja huolellinen toteutus.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

J

Todellakin, kunnon räiskintään & toimintaan keskittyvässä leffassa on aina oma viehätyksensä. Jos sitä vielä tukee viihdyttävä juoni, niin paketti pysyy silloin kokonaisuutena hyvin kasassa.

Ilotulituksesta puheen ollen, katsoin uudenvuoden scifimaratonin kunniaksi uudelleen viimeisimmän Star Trek Beyond- leffan vuodelta 2016. Leffa on varsinainen piristysruiske kahden edellisen osan jatkoksi. Uusi tekijätiimi, Fast & Furious-ohjaaja Justin Lin johdolla, on saanut puhallettua tarinaan alkuperäissarjasta tuttua toimintaa, sekä vauhdikkaita tapahtumia turbovaihteella lisättynä.

Tuottajana häärii edelleen kahdesta edellisosista tuttu J.J. Abrams. Tämä leffa on näistä kolmesta ehkä visuaalisesti toteutukseltaan se kaikkein näyttävin, myös monilta osin viihdyttävin. Sofia Boutellan esittämä alienhahmo Jaylah nousee vahvasti esiin, miltei varastaa koko shown. Omalla viihdyttävällä tavallaan koko leffa tempaa nostalgisella otteellaan mukaansa, eikä ota missään vaiheessa itseään liian vakavasti.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Toope

Lainaus käyttäjältä: J - tammikuu 02, 2021, 11:23:44
Todellakin, kunnon räiskintään & toimintaan keskittyvässä leffassa on aina oma viehätyksensä. Jos sitä vielä tukee viihdyttävä juoni, niin paketti pysyy silloin kokonaisuutena hyvin kasassa...
Renny Harlinin Die Hard 2 on hyvä esimerkki. Juonihan on täyttä roskaa (jenkkiarmeijan yksikkö loikkaa Karibialle miljoonineen, kun ei ole luovutussopimusta USA:aan...! :-*), mutta Renny osaa toimintakohtaukset. Itse asiassa Cliffhanger on myös aika lailla toimivimpia action-leffoja.

-:)lauri

Tänään tulisi subilta demolition män. Klassisista b-luokan räiskintää. Ei ole telkkaria läsnä, mutta on kyllä C-More. Toivottavasti sitä kautta subi näkyy sillä ton voisi ehkä katsoakin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

Vierastan elokuvia, joissa on fysiikan lakien vastaisia tai muulla tavalla mahdottomia asioita. Scifiseikkailuja voin katsoa, koska niiden peruslähtökohta on kuvitelma tulevaisuuden teknologiasta, joka mahdollistaa esitetyt asiat.

Harlinin filmeissä ei ole tällaista olettamusta, vaan ne ovet esittävinään tämän aikakauden reaalitodellisuutta, jossa voi tapahtua tiettyjä asioita, kun taas joidenkin asioiden tapahtuminen on mahdotonta. Harlinin räjähtelyelokuvissa ylitetään tämä mahdollisuuden raja. Niissä mikä tahansa räjähtää. Lumihankikin räjähtää. Epäuskottavuus on viety huippuunsa. Kai tällaistakin katsoo, mutta ei sitä kovin korkealle noteeraa.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 08, 2021, 08:33:33
Tänään tulisi subilta demolition män. Klassisista b-luokan räiskintää. Ei ole telkkaria läsnä, mutta on kyllä C-More. Toivottavasti sitä kautta subi näkyy sillä ton voisi ehkä katsoakin.

Ai saatana tää on huono.  :D
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 08, 2021, 21:25:50
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 08, 2021, 08:33:33
Tänään tulisi subilta demolition män. Klassisista b-luokan räiskintää. Ei ole telkkaria läsnä, mutta on kyllä C-More. Toivottavasti sitä kautta subi näkyy sillä ton voisi ehkä katsoakin.

Ai saatana tää on huono.  :D
Juu, erittäin huono. Toisin kuin Stallonen ja Snipesin leffat noin yleensä...