Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hippi

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Tällaista vapautusta on ehditty odottaa. Täytyy vain uskoa ja toivoa, että ratkaisua ovat olleet pohtimassa parhaat voimat.

Hätäjarrusta vetäminen eli rajoitusten palauttaminen tulisi kyseeseen esimerkiksi jos vakavien sairaalatapausten määrä lähtee kasvuun. Vaikkapa uusien pahojen varianttien myötä. Tokko deltakaan on kaikkia kynsiään vielä ehtinyt näyttää

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 07, 2021, 11:14:27
Hallitus sitten otti ja päätti, että koronarajoitukset puretaan, kun 80 % 12 vuotta täyttäneistä on saanut tai voinut saada täyden kahden kerran rokotuksen. Arvion mukaan tämä tapahtuisi lokakuun puolivälissä. Eli mennään tähän Israelin tyyliin, että rokotteilla estetään vakavat koronavirustaudit ja yhteiskunta avataan. Arvaamattoman taudin kanssa kun ollaan tekemisissä, niin hätäjarrumahdollisuus jätetään. Rajoitusten purkaminen aloitetaan heti. Toimintasuunnitelmasta hallitus päättää ylihuomenna.

Maahantulorajoituksista luovutaan asteittain. Rajoituksia voi jäädä voimaan 80 % rokotuskattavuuden jälkenkin Etätyösuositus   on olemassa voimassa syyskuun loppuun.  Maskisuositusta linjaa THL. Koronapassi tullee käyttöön lokakuussa. Kaikkineen päätäntävaltaa rajoituksissa siirtyy enemmän alue- ja paikallistasolle.
80% kaksi rokotetta, sitten vapautetaan elinkeinoelämää.
Sopii minulle. Olen yhden rokotteen ottanut (pienin oirein), ehkä otan sen toisenkin.
Jos sopii, näin sovitaan = Ei rajoituksia enää, jos rokotekattavuus 80%?

Toope

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - syyskuu 05, 2021, 03:27:32
Ymmärrän sen, että olet tyytymätön koronarokotteisiin. Toivoisit että niillä olisi voimakkaampi tartuntoja ja vakavia oireita ehkäisevä vaikutus, ja ymmärtääkseni ajattelet niin, että rokotukset ovat jäljessä viruksen muunnoksia....
Virukset muuttuvat, siksi rokote ei toimi.
En tosiaankaan vastusta rokotteita yleensä, nehän ovat poliolta, rokoilta tms. pelastaneet lukemattomia lapsia. Mutta epäilen kovin sitä, kyetäänkö tällaista influenssaa vastaan luomaan toimivaa rokotetta. Influenssaa ja flunssaa vastaan ei ole rokotetta, ei hiv:äkään kohtaan. Alan pitää naurettavana sitä, jos kolmansia tai neljänsiä rokotteita aletaan tyrkyttää ihmisille, koska sehän tarkoittaa vain sitä, että aiemmat rokotteet eivät tehoa.
Ei ole salkkaritouhua. Jos aiemmat rokotteet tehoaisivat, emme tarvitsisi enempää.

Jaska

#4474
Vaikka rautalangasta on väännetty, niin jatkat väärän tiedon inttämistä.

Eri taudeille on saatu kehitettyä erilailla pystyviä rokotteita. Käytetyt covid-19-rokotteet ovat tehokkaita (teho paljon yli 50%). Deltamuunnosta vastaan teho on heikompi kuin aikaisempia variantteja, mutta yllättävän hyvä siihenkin. Taisi olla vain kymmenkunta prosenttia heikompi vaikka deltavariantti on 3-4 kertaa tarttuvamoi kuin alkuperäinen alfavariantti. mRNA- ja adenovirusokotteen teho heikkenee 3-6 kuukaudessa niin, että ns. läpitartunnat (rokotettujen sairastumiset) lisääntyvät. Sen vuoksi uusintarokotuksia tarvitaan jo niille, joilla immuunipuute on suurin (vanhuksille ja joitain tauteja sairastaville). Covid-19 ei ole influenssa- vaan koronatyyppisen viruksen aiheuttama. Käytettyjen perinteisten kausi-influenssarokotteiden teho riippuu mm. siitä miten hyvin  influenssakauden influenssatyypit on ennalta arvattu lukuisista influenssatyypeistä. Influenssarokotteet ovat olleet nyt käytettyjä covid-19-rokotteita teholtaan heikompia mutta varmaan uudet tekniijkat tulevat auttamaan niitäkin.  Espanjantauti oli influenssavirustauti ja oli covid-19:ää tuhoisampi (50-100 miljoonaa kuollutta, paljolti jälkitauteina saatuihin bakteeritulehduksiin) sata vuotta sitten.  Läheskään kaikille taudeilleei ole onnistuttu kehittämään rokotteita, jotka lähelle sataprosenttisesti suojaisivat tartunnalta, mutta covid-19-taudin jo kehitetyt rokotteet ovat varsin hyviä ja ovat avainasemassa nyt covid-19-taudin hallintaan saannissa.

Kun jotkut muodostavat maailmankuvansa nojaamatta tuoreeseen hyväksyttyyn tietoon, se on kuin pitäisi vanhojen uskontojen pyhiä kirjoituksia faktatosina, ns. paskapuhetta, josta totuuden seulomisen yrittäminen on palkitsematonta työtä.

Toope

https://theconversation.com/most-covid-deaths-in-england-now-are-in-the-vaccinated-heres-why-that-shouldnt-alarm-you-163671
Koronaan kuoleminen on todennäköisempää 70-vuotiailla kuin 35-vuotiailla... 8)
Mihin tahansa tautiin kuoleminen on todennäköisempää 70- kuin 35-vuotiailla.

Monet vanhoista kuolleista ovat jopa 2 rokotetta saaneita, mikä kertoo paljon rokotuksen tehosta.
LainaaThe report shows that 163 of the 257 people (63.4%) who died of the delta variant within 28 days of a positive COVID test between February 1 and June 21, had received at least one dose of the vaccine.

MrKAT

Brittitutkimus: Noin kolmasosa koronan sairastaneista teineistä kärsii pitkistä oireista
Kyseessä on yksi suurimmista alaikäisten koronavirustaudin pitkien oireiden kartoittamisessa Euroopassa. Sen mukaan noin yksi kolmesta koronavirustartunnan saaneesta nuoresta kärsii kolmesta tai useammasta oireesta viikkokausia.
...
University College Londonin ja Englannin kansanterveystieteenlaitoksen tutkimuksesta ilmenee(siirryt toiseen palveluun), että koronatestissä positiivisen tuloksen saaneista 11–17-vuotiaista vähän yli 30 prosenttia kärsii kolmesta tai useammasta oireesta vielä 15 viikon kuluttua.

- https://yle.fi/uutiset/3-12087721
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#4477
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 08, 2021, 00:50:52

Monet vanhoista kuolleista ovat jopa 2 rokotetta saaneita, mikä kertoo paljon rokotuksen tehosta.


Kautta aikain kuoleminen on ollut todennäköisempää 70-vuotiailla kuin 35-vuotiailla. Koronavirustautiin kuoleminenkin on, totta kai. Nyt koronatartuntoja kuitenkin paljon saavat nuoret, vanhat vain vähän.
Rokotuksen tehosta (siitä miten paljon tartuntoja rokottaminen rokotetuilta esti - se on tosi iso osuus) se että rokotettujakin kuolee, ei kerro. Myös ennen koronarokotuksia vanhuksia kuoli. Kuoli koronaan runsaammin kuin nyt eikä rokotettujen vanhusten kuolemisesta voi päätellä rokotukseen kuolemista. Erityisesti vanhemmilla rokotusaste on korkea. Mitähän tarkoitit väittää. Suomessa rokotettujen vanhusten koronakuolemia on tilastollisesti merkitsevän vähän. Ja kaikkien vanhustenkin, kun melkein kaikki vanhukset on rokotettu.

Et näköjään lukenut edes linkkaamasi artikkelin otsikkoa, joka on linkissä viestissäsi. Saati kirjoitusta. Kirjoituksen aiheena oli selittää, miksi on luonnollista, että rokotettuja kuolee koronataudissa Englannissa

"Here's a simple thought experiment: imagine everyone is now fully vaccinated with COVID vaccines – which are excellent but can't save all lives. Some people who get infected with COVID will still die. All of these people will be fully vaccinated – 100%. That doesn't mean vaccines aren't effective at reducing death."

"PHE [Public Health England] data suggests that being double vaccinated reduces the risk of being hospitalised with the now-dominant delta variant by around 96%."

Tällaisista tulee ajatus, että olet trolli, jonka tarkoituksena on liata Perussuomalaisten maine.

Norma Bates

Näin esim. Pirkanmaalla:

https://www.aamulehti.fi/koronainfo/art-2000008247607.html

Sairaalahoidossa kesä–syyskuun aikana olleista 75 prosenttia on ollut täysin rokottamattomia ja 20 prosenttia kertaalleen rokotettuja. Kahden rokotuksen jälkeen sairaalahoitoon joutuneet ovat kärsineet vakavasta immuunipuutoksesta. Tämä väestöryhmä saa jatkossa toisen tehosterokotteen.

Ei tuosta voi päätellä että jos rokote ei auta vakavan immuunipuutoksen omaavia, niin eipä sitä sitten kannata perusterveidenkään ottaa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 07, 2021, 18:16:07
^
En tarkoita.

Saareksen suora kopionti oli ihan omien sanojesi mukainen, joten mitä siis tarkoitit? Ihan mielenkiinnosta kyselen? Toisaalta eikö se mene juuri noin, kuten ehdotat?
Miksi ihmeessä hauraat ihmiset vielä ottaisivat rokotuksia sen vuoksi, että joku muu "ehkä" ei saisi tartuntaa,  (tekopyhyys ei pelasta maailmaa..)
Huom, kyse siis hauraista ihmisistä..

Hippi--
Nyt sitten ihmettelen, mikä on muu peruste olla ottamatta rokote kuin se, että ihminen on yleisterveydeltään jo niin hauras, että rokotteella ei juurikaan olisi mitään positiivista merkitystä hänen elämälleen.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Saares - syyskuu 07, 2021, 17:37:52
Tarkoitat kai:
"Nyt sitten ihmettelen, mikä on muu peruste ottaa rokote kuin se, että ihminen on yleisterveydeltään jo niin hauras, että rokotteella ei juurikaan olisi mitään positiivista merkitystä hänen elämälleen."
Tällaisia sanoja Saares siis tarjosi Hipin suuhun ja Hippi pitäytyi omissaan.

Mietin kyllä, että kun hallitus asetti tavoitteksi 80% rokotuskattavuuden 12 täyttäneillä, niin 20 %:ssa on muitakin kuin saattohoidossa tai sen partaalla olevia. 12 vuoden raja tulee tietenkin siitä, että nuoremmille ei ole hyväksyttyjä rokotteita eikä rokotussuositusta, mutta lasten rokottamista tutkitaan. Heh, 20% on persujen kannatus ja rokottamattomat ovat etulinjassa saamaan taudin.

Hippi

Voi jestas sentään! Ei ollut suora kopio.

Minä kirjoitin:  ... olla ottamatta ....
Saares ehdotti:  .... ottaa ......


Lauseella kysyn siis muuta todellista (lääketieteellisesti perusteltavissa olevaa) perustetta jättää rokote ottamatta kuin terveydeltään hauraus, kun siinä edellä jo kerroin, että vaikeasti allerginen astmaatikkokin voi korotteen ottaa. En siis ole vaatimassa, että noita loppusuoralla olevia yleensä vanhoja ihmisiä alettaisiin rokottamaan.

Hiustenhalkojia varten täsmennän vielä, että puhun kaiken aikaa muista kuin lapsista, joita ei vielä edes pyritä rokottamaan
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 08, 2021, 10:48:00
Voi jestas sentään! Ei ollut suora kopio.

Minä kirjoitin:  ... olla ottamatta ....
Saares ehdotti:  .... ottaa ......


Lauseella kysyn siis muuta todellista (lääketieteellisesti perusteltavissa olevaa) perustetta jättää rokote ottamatta kuin terveydeltään hauraus, kun siinä edellä jo kerroin, että vaikeasti allerginen astmaatikkokin voi korotteen ottaa. En siis ole vaatimassa, että noita loppusuoralla olevia yleensä vanhoja ihmisiä alettaisiin rokottamaan.

Hiustenhalkojia varten täsmennän vielä, että puhun kaiken aikaa muista kuin lapsista, joita ei vielä edes pyritä rokottamaan

Joo okei, mutta mietihän vielä kysymystä, jonka esitit?

Saarehan ilmeisen tarkoituksellisesti kertoi vaihtoehdon siihen uhrautumismentaliteettiin, mitä vaaditaan toiselta-

Ja luin tosiaan huonosti tuon kohdan..

Nythän kolmatta rokotusta suunnitellaan juuri tuolle kohderyhmälle, jolla ei taida olla siitä mitään konkreettista hyötyä, eli joiden immuunipuolustus joutuu koville jo siitä rokotuksesta..eikä se tehoa, juurikaan-

Jaska

Kolmatta rokotuskertaa suunnitellaan tarjottavaksi juuri niille, jotka sitä tarvitsevat ja joilla on siitä suuri hyöty.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12090742?origin=rssThe Intercept: Wuhanin laboratoriossa tutkittiin ja muunneltiin lepakoiden koronaviruksia – Yhdysvaltain rahoituksella

[...]

Jo aiemmin on tullut julkisuuteen tieto, että Valkoisen talon korona-asiantuntija Anthony Fauci sai jo tammikuun 2020 lopussa tiedon, että tautia levittävän koronaviruksen perimää on muokattu.

Foliota kireämmälle siellä takarivissä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.