Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - tammikuu 21, 2022, 19:34:22

Tuossa Ylen jutussa toimittaja kirjoittaa tavallista enemmän asiaa jota ei tunne ja ymmärrä.


Ylen toimittajan ymmärryksen arviointi jäänee taka-alalle hänen kertomiensa tietojen suhteen. Tietoja joita aiemmin  on piilotettu olemattomaan dataan.
Mikäpä pakko sitä on uskoa, mutta kuten varmaan on tullut selväksi "vääristely on ollut melko laajaa ja tarkoituksenmukaista-

Sehän vähentää vain luottamusta hallintoon ja siitä kertovien tilastoihin ja tiedotteiden luotettavuuteen, joten ei luulisi sen olevan noin yleistä.

Tiedotteillakin lienee lumevaikutusta.  Rokote sinänsä saa ihmisessä aikaan reaktioita, vaikka se olisi suolavettä (lääkeliuosta ilman vaikuttavaa ainetta) Ilmeisesti koronarokotteissa on kuitenkin jotain ainetta, joka saa aikaan imuuni-puolustuksen nousua ja kehon reaktioita siihen haittaan..
>>

Tutkimuksiin osallistuneista 22 000 oli saanut koronarokotuksen ja yhtä moni oli saanut vain lumerokotuksen eli niissä rokotuksessa ei ollut lainkaan koronarokotetta.

Jopa yli joka kolmas lumerokotteen saanut koki rokotteen jälkeen haittavaikutuksia

Toisen rokotuksen jälkeen lumerokotteen saaneiden haittavaikutukset vähenivät, mutta koronarokotteen saaneiden haitat yleistyivät

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/f8430c8a-a418-43ed-9d7a-d6297e3aa5cb




Karikko

Omikronilla kerrotaan olevan "suojaava vaikutus muihin variantteihin verraten- miten sitten tälläisi tutkimuksia on mahdollista tehdä autenttisesti se jäänee arvoitukseksi.

Mutta niin kai moni muukin asia-- Vaikuttaa hieman "vitsiltä- tuo rokotus, tässä yhteydessä..

Koronan omikron-muunnos näyttäisi suojaavan muilta koronan muunnoksilta.

Durbanissa Etelä-Afrikassa sijaitsevan Africa Health Research Instituten tekemässä laboratoriotutkimuksessa selvitettiin 23:n omikrontartunnan marras- ja joulukuussa saaneen ihmisen näytteitä.

Selvisi, että deltan aiheuttaman taudin aikaisemmin sairastaneet voivat saada omikrontartunnan.

Sen sijaan omikronista tartunnan saaneet eivät voi saada deltatartuntaa, erityisesti, jos heidät on rokotettu.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/5cfa7b81-578f-4ddc-8051-213fd768aa2f

Jaska

#5672
Joulukuussa rokotettujen sairaalaanjoutuminen vahvistetusti tartunnansaaneista väheni neljäsosaan aikaisemmasta (2,9%:sta 0,5%:iin) kun rokottamattomilla sairaalaanjoutuminen väheni vähemmän (3,8%:sta 2,5%:iin). (HS 18.1.2022 Otsikko on kyllä "rauhoitteleva", koska tartuntojen määrän lisääntymisen vuoksi rokotettujenkin riski joutua koronasta sairaalaan kasvoi vähän ja rokottamattomien 12-kertainen riski enemmän verrattaessa rokotusryhmiin eikä tartunnansaaneiden rokotusryhmiin)

Joulukuun alkupuoli oli vielä deltavariantin valta-aikaa, mutta joulukuun lopussa omikron oli ehdoton valtavariantti. Tammikuun luvuissa tullaan saamaan tarkempi kuva omikronin aiheuttamasta muutoksesta. Rokotettujen sairaalaanjoutumisen suhteelliseen vähenemiseen on lähinnä kaksi tekijää: Omikron on heikompi tauti jonka taudin vaikeuteen aiemmalle variantille tehty rokote toimii ja tehosterokotteiden jakelu ("kolmas piikki") eteni hyvin riskiryhmissä ja vanhimmissa ikäluokissa. Nyt kahdestirokotetuista puolet on saanut tehostepiikin.

Sanon jo valmiiksi, että eri tarkastelukulmat kuvaavat eri asioita. Hesarin analyysi valottaa rokotteiden vaikutusta. Ilman alkeellistakaan tilastollista ajattelua sitä ei ehkä näe eikä kykene ymmärtämään epidemiaa.

Karikko



Kansalaisilta saa rokotusten vaikutuksista tietoa ja kaikenlaista kerrotaan- lehdillä lienee tapana nostaa uutisiksi sellaisia asioita joilla on lukijoiden mielenkiinnon herättämisessä paikkansa-IS_
>>

POSITIIVISEN kotitestituloksen jälkeen Veitola kävi varmistamassa tartuntansa yksityisellä lääkäriasemalla PCR-testissä. Hän halusi saada todistuksen sairastetusta koronasta, sillä jatkossa sille voi olla tarvetta muun muassa matkustaessa.

– Haluan tietysti matkustaa, mennä ravintoloihin, keikoille, teatteriin ja muihin tapahtumiin. (Hemmetin päättäjät, avatkaa ne!), hän toteaa Instagramissa.

Veitola oli saanut kaksi koronarokotusta ennen altistumistaan. Kolmatta tehosteannosta hän ei ollut vielä ehtinyt saada, eikä näillä näkymin saakaan sairastumisensa vuoksi.

Lauantaina Veitola tunsi olonsa ensimmäistä kertaa hieman paremmaksi. Hän kuitenkin epäili, että tiedossa saattaisi olla vielä takapakkia.

– Tosin aiemmat päivät ja vertaiset ovat osoittaneet sen, että taudinkuvaan kuuluu olon aaltoilu: paremmat hetket ja takapakit.

– Monen ystävän kehno olo ja koronaoireet ovat jatkuneet viikko- ja jopa kuukausikausia. Kauheaa.

VEITOLA lähettää kirjoituksensa lopuksi tsemppiterveiset kaikille samassa tilanteessa oleville ja koronaa parhaillaan poteville. Hänen julkaisunsa kommenttikentässä ihmiset ovat jakaneet omia kokemuksiaan taudista ja siihen liittyvistä oireista.

Viulisti Linda Lampenius kertoo Veitolalle, että myös hän on parhaillaan sairaana koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi. Lampenius on sairastanut koronan jo kerran aiemmin.

– Meillä (koko perheellä) juuri nyt Omikron (saimme positiiviset vastaukset viime viikonloppuna). Tämä versio on paljon "kiltimpi" kuin se joka meillä oli 2020. Minä olin sairaana 9 viikkoa. Kolme kertaa luulin, että kuolisin kun en saanut tarpeeksi ilmaa/happea. Särky (rintakehässä ja päässä) oli järkyttävän kovaa. Välillä oli vaikeaa ymmärtää mitä ihmiset sanoivat. Tein kirjoitusvirheitä. Neljäsosa hiuksista lähti, Lampenius kertoo Veitolan julkaisun kommenteissa.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 21, 2022, 23:45:52
Omicronista on ilmennyt uusi mutanttivariantti, alatyyppi BA.2 joka on ilmeisesti vieläkin tartuttavampi (just koska se leviää) kuin normi omicron BA.1.
https://twitter.com/PeacockFlu/status/1483768659420094464

Me Jag Minä Moi @ultrasylt
Näköjään Norjasta löytyy jo tapauksia jossa Omikron BA1 sairastaneet ovat muutaman viikon jälkeen saaneet BA2 tartunnan. Vielä sitten kesällä yksi boosterivirus lisää niin olisiko sitten täysi sarjaa sitä luonnon-rokotetta? Vai tarvitaanko neljäs? 'Terveyttä' sairastamalla? (Irvistävät kasvot)

(Video klippi TV2 Norjasta jossa ilmeisesti haastatellaan tutkijaa)
- https://twitter.com/ultrasylt/status/1484597072548577286
-----
Me Jag Minä Moi @ultrasylt
Sama aihe (via @OkBloomer7) Omicronista ei tule laumasuojaa edes itseään vastaan (BA1/BA2)
   Nicola @fearnley_n
   20. tammik.
   COVID: Reinfection risk from Omicron 16 times higher than Delta, ONS data indicates
   https://news.sky.com/story/reinfection-risk-from-omicron-16-times-higher-than-delta-ons-data-indicates-12519881

-----
  - https://twitter.com/ultrasylt/status/1484597072548577286

Suoraan sanoen alkaa jo hirvittää. Lepakoissahan koronavirukset on jo pysyvä osa elimistöä,
onko ihmisen kohtalo sama?
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Norma Bates

Jotkut itkeä pillittävät että rokote sotkee perimän. Ja siis korona saattaa tehdä saman...

Jaska

Maallikkona tuli ensimmäisenä mieleen että Maria "Yökylä" Veitolalta poistettiin 2020 suuri kasvain https://www.voice.fi/viihde/a-210491 ja hänen  koronaoireittensa rajuus https://www.is.fi/viihde/art-2000008558769.html  saattaa olla peräisin siitä. Hänenkin leikkauksensa venyi jonossa 10 kuukautta koronapotilaiden aiheuttaman tehohoitopaikkojen niukkuuden vuoksi. Kotona hänen kerrotaan sairastavan eikä perhe ole sairastunut.  Kävi kotitestien jälkeen yksityisellä lääkäriasemalla PCR-testissä, että sai sairastamisensa tilastoihin ja todistuksiin.

Jaska

#5677
Oli kiintoisa kuulla, että vähäisten rokoteänkyröiden propaganda on tutkimuksessa saanut kolmanneksen suolavesi-plaseboa saaneista kokemaan rokotehaittoja.

Mutta pari sanaa vielä HUSin rokotusstatusongelmista https://yle.fi/uutiset/3-12276638

Jutussa kerrottiin että HUS muutti  joulukuun alussa (lisääntyneiden tartuntojen aiheuttaman kuorman vuoksi) sairaalaan tulleiden potilaiden rokotusstatuksen käsittelytapaa. Aiemmin HUS oli julkaissut potilaskertomuksista viikottain kerättyjen  rokotusstatusten perusteella tietoa mm. sairaalaan tulleiden koronapotilaiden rokotettujen osuudesta. Muutettiin niin, että tieto rokotusstatuksesta oli määrä kysyä sairaalaan tulevalta potilaalta ja kirjata Apotti-järjestelmään, josta se on reaaaliaikaisesti nähtävissä. Käytännössä viidesosalla potilaita jäi tieto kirjaamatta ja lisäksi jäi merkittävästi puuttumaan tietoa viimeisestä rokotusajankohdasta.

Tämä oli jutun uusi tieto. Lisäksi kerrottiin, että otannan mukaan nyt koronasta sairaalaan tulleista kaksi kolmasosaa on rokottamattomia (16% 12 vuotta täyttäneistä). Ei kerrottu esimerkiksi, että tällä olisi ollut virhe- tai luotettavuusvaikutusta THL:n joulukuulta julkistamien rokotusvaikutustilastoihin, joista mm. Yle ja Helsingin sanomat ovat julkaisseet kirjoituksia. Omikronin levitessä ensin HUSin alueella, siellä lie ollut viime aikoina puolen maan tartunnoista. Todettiin vain HUSin lopettaneen omien lukujensa julkistamisen ja harkitsevan mitä lukuja pystyy julkistamaan.

Vieläkin minua huvittaa jutussa, että polvivaivojen vuoksi sairaalaan tulleesta positiivisen koronanäytteen antaneesta sairaala ei ei osaisi päättää käsitelläänkö potilasta eristettävänä koronapotilaana vai ei ja koska koronavirustauti tuomitaan päättyneeksi. Sama tilastoihin, jotka kuvaavat sairaalan resurssien käyttöä.


Omikronista on annettu kuva:
Wuhanin virukselle tehdyt rokotteet eivät juurikaan estä rokotettujen tartuntoja. Tämän vuoksihan koronapassi pantiin hyllylle.
THL on antanut lausunnon, että rokotusten suoja puolen vuoden kuluttua toisesta rokotuksesta oli deltatartuntaa vastaan 65-75 prosenttia, mutta omikrontartuntaa vastaan 0-10 prosenttia.
Rokotteet aiheuttavat rokottamattomia lievemmät taudinoireet (ja jonkinverran vähemmän tartuttavuutta) ja siksi rokottamattomien tartuntoja rekisteröidään enemmän. Lieviä tartuntoja jää paljon kirjaamatta.
Omikron tuottaa harvemmin taudin vaikeaa muotoa kuin delta ja muut aikaisemmat muunnokset ja rokotukset estävät vaikean muodon melkein kokonaan.
Kolmas, tehosterokote parantaa rokotuksen saamisesta kuluneen ajan, potilaan iän ja sairauksien heikentämää rokotesuojaa.


Suomessa korona-aallon huippu vaikuttaa saavutetun 10000 rekisteröidyn päivätartunnan tasossa, mutta ei vielä ole taattua. Viime syksystä pitäisi ottaa opiksi ainakin se, ettei avaamisessa kannata hosua, vaikka ministereilläkin olisi biletyshaluja kertynyt varastoon.

Toope

Koronauutisoinnin ongelmahan on siinä, ettei tiedä yhtään mihin voisi luottaa. Jo valtamedia on ristiriitainen, eri päivinä erilaisia ennustuksia, kuin mustalaiseukoilla.

Jaska


Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. On ollut ennenkin.

Ymmärryksestä ja arvostelukyvystä on etua. Varsinkin perusteettoman ns. paskan tunnistamisessa. Sille ei maksa vaivaa antaa huomiota.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - tammikuu 23, 2022, 01:13:26

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. On ollut ennenkin.

Ymmärryksestä ja arvostelukyvystä on etua. Varsinkin perusteettoman ns. paskan tunnistamisessa. Sille ei maksa vaivaa antaa huomiota.
Syvällistä...

Norma Bates

Haitallisinta on se että seuraa höpöhöpökanavia kuten You- ja Tokentuben läpäläpäukkoja. Seuraavaksi haitallisinta on se että seuraa sekä höpöhöpökanavia että uutisointia, ja kuvittelee että niiden kummankin annit ovat tasa-arvoisia, eikä osaa päättää mitä valintoja tekisi itse. Edellisiä vähemmän haitallista on että ei seuraa mitään kanavia eikä uutisointia, mutta on sitten pihalla kuin lumiukko, ja kaikki käänteet tulevat puskista yllätyksenä. Omat haittansa on myös siinä että seuraa uutisointia, jos sitä harjoittaa tiiviisti jokaikinen päivä aamusta alkaen. Tuohon jälkimmäiseen sorrun itse, mutta en sentään vielä itse ramppaa jokaikisessä lehdessä lukemassa koronauutiset, vaan tyydyn Yleen ja paikalliseen lehteen, ja siihen mitä eri keskusteluryhmissä linkitetään medioista (eikä höpöhökanavista).

Minusta tuntuu että jotkut ihmiset siitä ryhmästä, jotka pitävät sekä uutisointia että paskaa samanarvoisina, tekevät niin sen vuoksi että he kuvittelevat että kaikki mikä näkyy tietokoneen tai puhelimen näyttöruudulla, on yhtä ja samaa tuubaa. Nämä ihmiset eivät välttämättä hurahda koronadenialisteiksi, mutta saattavat olla taipuvaisempia rokotekriittisyyteen, koska he eivät tosiaan tiedä mihin luottaa.

Ja nyt korona-aikanahan on havaittu että mihinkään ei voi luottaa. Lähtisin siitä että kaikista karkein jööti nyt pitäisi ihan omalla järkikullallaan osata suodattaa pois älyllisen likaveden käsittelyssä. Kuten vaikkapa kloorin käyttö sisäisesti (voi herra mun jee), tai oletus että jos kittaa vettä valtavia määriä, niin koronavirukset huuhtoutuvat vatsalaukkuun ja hapot tappavat ne (nenän kauttako se vesi imetään, häh?)

Ja nyt kun rokotteita on annettu ilmeisesti useita miljardeja kertoja, niin kaiketi siitäkin voinee päätellä ainakin sen että ei kasvanut toista päätä entisen vierelle rokotteen ottamisesta. Aporoo, mikrosiruista en ole kuullut pitkään aikaan (keskusteluyhteisöissä, kun en varsinaisia paskakanavia halua pällistellä). Olisihan se perin ihmeellistä että on niin huono mikrosiru että yksi asentaminen ei riitä, vaan asennus pitää uusia kerta toisensa jälkeen... Plus joku asioista tietäväisempi huomautti yhtäällä että pieninkin kehitetty siru on riisinjyvän kokoinen, eikä mahdu injektioruiskun neulasta läpi...

Jaska

Juu, koronarokotteita on annettu useampia annoksia (melkein 10 miljardia) kuin planeetalla on on ihmisiä. Mutta yli kolmannes on ilman ensimmäistäkään annosta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 22, 2022, 18:09:39
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 21, 2022, 23:45:52
Omicronista on ilmennyt uusi mutanttivariantti, alatyyppi BA.2 joka on ilmeisesti vieläkin tartuttavampi (just koska se leviää) kuin normi omicron BA.1.
https://twitter.com/PeacockFlu/status/1483768659420094464

Me Jag Minä Moi @ultrasylt
Näköjään Norjasta löytyy jo tapauksia jossa Omikron BA1 sairastaneet ovat muutaman viikon jälkeen saaneet BA2 tartunnan. Vielä sitten kesällä yksi boosterivirus lisää niin olisiko sitten täysi sarjaa sitä luonnon-rokotetta? Vai tarvitaanko neljäs? 'Terveyttä' sairastamalla? (Irvistävät kasvot)

(Video klippi TV2 Norjasta jossa ilmeisesti haastatellaan tutkijaa)
- https://twitter.com/ultrasylt/status/1484597072548577286
-----
Me Jag Minä Moi @ultrasylt
Sama aihe (via @OkBloomer7) Omicronista ei tule laumasuojaa edes itseään vastaan (BA1/BA2)
   Nicola @fearnley_n
   20. tammik.
   COVID: Reinfection risk from Omicron 16 times higher than Delta, ONS data indicates
   https://news.sky.com/story/reinfection-risk-from-omicron-16-times-higher-than-delta-ons-data-indicates-12519881

-----
  - https://twitter.com/ultrasylt/status/1484597072548577286

Suoraan sanoen alkaa jo hirvittää. Lepakoissahan koronavirukset on jo pysyvä osa elimistöä,
onko ihmisen kohtalo sama?


Alunperin solujen ja virusten yhteistyö on mahdollistanut elämän tämän tasoisen muodon (ihminen) joten melko luontevaa on olettaa tämänkin viruksen liittyvät seuraan, mitä se sitten tarkoittaakaan..

Tuman "alkuperän oletetaan siis olevan virus-- pitkän evoluution tuloksena solut ja niiden moninaisuus.


KORONAVIRUKSEN omikronmuunnoksen alavariantti BA.2 voi vesittää laumasuojan ja tartuttaa juuri koronataudin sairastaneita, kertoo tutkija Anders Fomsgaard Tanskan tartuntatauti-instituutti SSI:sta.

– On mahdollista saada tartunta ensin BA.1:stä ja pian sen jälkeen BA.2:sta, Fomsgaard sanoo tanskalaisen TV 2 -kanavan haastattelussa

ILTA-SANOMAT kertoi koronaviruksen omikronmuunnoksen alavariantista ensimmäisen kerran joulukuun alussa.

Alavariantti BA.2 voi toimia niin sanottuna omikronmuunnoksen "piiloversiona", jota ei voi erottaa muista koronavarianteista PCR-testillä.

Versio tunnistetaan koronavirukseksi kaikilla tavanomaisilla testaustavoilla, mukaan lukien PCR-testillä, ja se voidaan todeta omikronvariantiksi tarkemmilla tutkimuksilla. Piiloversio hankaloittaa kuitenkin omikrontartuntojen nopeaa todentamista

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - tammikuu 23, 2022, 11:16:23
Juu, koronarokotteita on annettu useampia annoksia (melkein 10 miljardia) kuin planeetalla on on ihmisiä. Mutta yli kolmannes on ilman ensimmäistäkään annosta.

Rokotusten apu on jo todettu paikalliseksi ja väliaikaiseksi- valkosolujen puoliintuminen tapahtuu noin kuukaudessa, eli kolmen kuukauden jälkeen on jäljellä noin neljäs-osa.