Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - tammikuu 22, 2022, 22:02:43
Maallikkona tuli ensimmäisenä mieleen että Maria "Yökylä" Veitolalta poistettiin 2020 suuri kasvain https://www.voice.fi/viihde/a-210491 ja hänen  koronaoireittensa rajuus https://www.is.fi/viihde/art-2000008558769.html  saattaa olla peräisin siitä. Hänenkin leikkauksensa venyi jonossa 10 kuukautta koronapotilaiden aiheuttaman tehohoitopaikkojen niukkuuden vuoksi. Kotona hänen kerrotaan sairastavan eikä perhe ole sairastunut.  Kävi kotitestien jälkeen yksityisellä lääkäriasemalla PCR-testissä, että sai sairastamisensa tilastoihin ja todistuksiin.

Leikkauspotilaat ja koronapotilaat eivät ole yhteismitallisia- ei heitä samoissa tiloissa pidetä ja hoitajatkin ovat taatusti eri henkilöitä.


Mutta tarkoitatko, ettei riskiryhmillä rokotukset tehoa ja heitä ei kannata rokottaa, vai mitä tuo vuodatuksesi tarkoittaa..

ROOSTER

Mitenkä koronavirus käyttäytyy jatkossa? Se on ns. suuri kysymys.

Asiantuntijoilla on kaksi vaihtoehtoa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008555744.htmlKysymys kuuluu, mitä kaksi vuotta jatkuneessa koronataudissa tapahtuu seuraavaksi? Laimeneeko tauti ihmisten vastustuskyvyn parantuessa vai onko varauduttava uuteen aaltoon?

Asiantuntijat esittivät IS:lle kaksi erilaista arviota epidemian tulevasta kulusta.
1. Korona hiipuu

2. Tulee uusi aalto

Olen ymmärtänyt, että pessimistejä ovat virustutkija Tuomas Aivelo, Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja  perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

He ovat kaikki porilaisia mutta en tiedä onko se vaikuttamassa asiaan.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Oma veikkaukseni on, että korona jatkaa kiertoaan yhtenä tavallisen kausi-influenssan muotona. Joskus hiukan äkäisempänä ja joskus taas lievänä riippuen siitä, millainen variantti milloinkin lähtee leviämään. Vuosittain siihen tulee kuolemaan jonkun verran ihan samalla tavalla kuin noihin tähän astikin kiertäneisiin influenssasairauksiin.

Eniten nyt huolettaa se, että yritetäänkö jokaisen uuden aallon myötä laittaa kaikenlainen elämä pysähdyksiin ylireagoiden tautiin vain, koska se on korona, jonka pahimmista versioista on ollut hyvin ikäviä seurauksia.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Karikko - tammikuu 23, 2022, 12:46:54
Alunperin solujen ja virusten yhteistyö on mahdollistanut elämän tämän tasoisen muodon (ihminen) joten melko luontevaa on olettaa tämänkin viruksen liittyvät seuraan, mitä se sitten tarkoittaakaan..

Tuman "alkuperän oletetaan siis olevan virus-- pitkän evoluution tuloksena solut ja niiden moninaisuus.

Karikko viittaa kaiketi tähän hypoteesiin: https://en.wikipedia.org/wiki/Viral_eukaryogenesis

Laajemmin ottaen kyse on myös siitä, että virukset saattavat joskus jättää pätkiä perimästään isäntäorganismille. Tämä on kuitenkin harvinaista.

Esimerkiksi aitotumallisten evoluutiossa arkeoneista puhutaan ainakin sadoista mijoonista vuosista jollei yli miljardista. Tuman alkuperää koskeva hypoteesi saattaa pitää paikkansa tai sitten ei, mutta joka tapauksessa siihen liittyy muitakin tekijöitä. Solut kasvoivat muistakin syistä niin isoiksi, ettei aiempi rakenne niillä enää toiminut yhtä tehokkaasti.

En itse koe että Karikko tässä levittäisi disinformaatiota tai valehtelisi. Kyse on enemmän ehkä siitä, että joitakin ihmisiä kuolee ja sairastuu vakavasti tässä ja  nyt. Vakavalta tautimuodolta saa suojaa rokotuksilla, joita on Suomessa kaikille riittävästi. Tässä yhteydessä se, että ottaa jonkun satojen miljoonien tai miljardien vuosien aikaskaalan yhtäkkiä kehiin ja sanoo, että virusinfektiot ovat itse asiassa tosi hyvä ja hyödyllinen asia ja rokotteet suorastaan haittaavat tätä lajimme suotuisaa kehitystä, on melkolailla kummallista sitten jos palataan tälle tasolle, missä jonkun omainen kuolee tai runtelee kehonsa pysyvästi turhaan.

Siinä pitäis mun mielestä selkeämmin Karikon erotella noi asiat toisistaan. On tässä ja nyt ja on asioita joilla on tässä ja nyt merkitystä. Ja sitten on sellainen huru-ukkoilu, jossa katsotaan asioita pelkästään miljoonien ja miljardien vuosien skaalalla, josta kukaan meistä ei tiedä eikä osaa sanoa mitään varmaa eikä se oikeastaan koske meitä enää yksilöinä ollenkaan.

Tällaiset laajemmat pohdinnat ovat totta kai ihan hyviä ja arvokkaita. Tarkoitan vain että minun mielestäni olisi tärkeää pitää mukana sekä hyvin yleistä ja laajaa että pienemmän skaalan perspektiiviä. Mutta se taas on vain minun mielipiteeni.

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Hippi - tammikuu 23, 2022, 13:34:52
Eniten nyt huolettaa se, että yritetäänkö jokaisen uuden aallon myötä laittaa kaikenlainen elämä pysähdyksiin ylireagoiden tautiin vain, koska se on korona, jonka pahimmista versioista on ollut hyvin ikäviä seurauksia.

Onhan se mahdollista, että koronaa ei enää luokiteltaisi yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi. Silloin se olisi samassa kastissa kuin kausi-influenssat. Nyt ei varmaan vielä tiedetä, miten virus käyttäytyy ja millaisia uusia variantteja tulee.

Toivoisin että jatkuvista poikkeusoloista päästäisiin pois.

Jaska

Veitolan vuoden takuinen (hyvänlaatuisen?) suuren kasvaimen poisto sopii kuvaan vaikeaksi kuvailemiensa nykyisten koronaoireiden selittäjänä. Ei ole mikään "flunssa". Kolmannen rokotteen puuttumistahan hän harmittelee.

MrKAT

Norjan tv:stä. Google käänsi suoraan:

Löytyi geenivariantti, joka suojaa covid-19:ltä
...
Voi kehittää uusia lääkkeitä
Uudessa ruotsalaisessa tutkimuksessa tutkijat ovat löytäneet erityisen geenivariantin, joka suojaa vakavalta covid-19-taudilta.
...
Suoja oli 80 prosenttia
Tutkijat havaitsivat, että yksilöillä, joilla on afrikkalaisia ​​syntyperää, oli sama suoja kuin eurooppalaisilla. Tutkimuksen mukaan 80 prosentilla afrikkalaisista potilaista oli suojaava geeni.

"Se tosiasia, että afrikkalaisilla henkilöillä oli sama suoja, antoi meille mahdollisuuden tunnistaa ainutlaatuinen variantti, joka todella suojaa covid-19:ltä", tutkimuksen kirjoittaja Jennifer Huffman sanoi lehdistötiedotteessa .

Nykyinen tutkijoiden nyt löytämä geenivariantti on rs10774671-G

- nrk.no

Linkki osoitti arvostettuun lehteen:

Multi-ancestry fine mapping implicates OAS1 splicing in risk of severe COVID-19
Abstract
The OAS1/2/3 cluster has been identified as a risk locus for severe COVID-19 among individuals of European ancestry, with a protective haplotype of approximately 75 kilobases (kb) derived from Neanderthals in the chromosomal region 12q24.13. This haplotype contains a splice variant of OAS1, which occurs in people of African ancestry independently of gene flow from Neanderthals. Using trans-ancestry fine-mapping approaches in 20,779 hospitalized cases, we demonstrate that this splice variant is likely to be the SNP responsible for the association at this locus, thus strongly implicating OAS1 as an effector gene influencing COVID-19 severity.

- https://www.nature.com/articles/s41588-021-00996-8

Minä (geenimaallikkona) luin tuon niin että
- geenivariantti (rs10774671-G) antaa 23%:n verran suojaa vakavalta koronalta.
- geenivariantti löytyy
       -peräti 82%:lla afrikkalaisista mutta
       -vain 46%:lla eurooppalaisista.
       (Laskin geenialleelli-frekvensseistä jotka oli 32% eur esi-isät omaavilla ja 58% afr. esi-isät omavilla).
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#5692
Perjantain hesarissa oli iso juttu koronarokotteiden vastaisesta verkostosta Suomessa. Tälläkin foorumilla jutun esittelemiä kantoja mm. tilastojen manipuloinnista ja ivermektiinin ehkäisevästä vaikutuksesta  on nähty. Rokotevastaisuus ei ole uusi ilmiö Suomessa, mutta se on nyt kriisiperformanssi. Populistit ja salaliittoteoreetikot maalaavat kuvaa akuutista uhasta, johon on kiireesti puututtava. Helsingin poliisi kertoo että 2021 tietoon tuli 14 väkivaltaiseksi ekstremismiksi luokiteltavaa rikosta, joista 3 liittyi koronarajoitusten vastustamiseen.

Jutussa arvellaan Tokentuben tapaisten palvelujen rahoituksen tulevan Venäjältä. Tokentuben sisältövastaava Juha Korhonen on aikaisemmin toiminut MV-lehden päätoimittajana. MV-lehden nykyinen päätoimittaja Janus Putkonen pitää Tokentubea lehdessä esillä. Putkonen on tunnetusti läheisissä yhteyksissä Venäjään. Hän päätoimittaa mm. Russian Main News Patriotic Network nimistä sivustoa. Tokentuben palvelimet sijaitsevat "läntisen sensuurin" ulottumattomissa Venäjällä.

Rokotevastaisessa propagandassa on viitteitä informaatio- ja hybridivaikuttamisesta. Iso osa informaatiosta tullee Venäjältä. Venäjän disinformaatiokampanjan tarkoitus on sekoittaa ihmisten käsityksiä todellisuudesta ja kertoa mahdollisimman paljon ristiriitaista tietoa. Hybridivaikuttamisessa tarkoituksena on siis heikentää kohdevaltin yhteiskuntajärjestystä ja saada kansalaiset kyseenalaistyamaan auktoriteetteja. Kaikki valtiot harjoittavat tätä, mutta erityisen suuri budjetti tähän on Venäjällä. Venäjälle rokotevastaisuus ei ole sinällään kanta vaan vain yksi keino informaatiovaikuttamisessa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - tammikuu 23, 2022, 14:44:11

En itse koe että Karikko tässä levittäisi disinformaatiota tai valehtelisi. Kyse on enemmän ehkä siitä, että joitakin ihmisiä kuolee ja sairastuu vakavasti tässä ja  nyt. Vakavalta tautimuodolta saa suojaa rokotuksilla, joita on Suomessa kaikille riittävästi. Tässä yhteydessä se, että ottaa jonkun satojen miljoonien tai miljardien vuosien aikaskaalan yhtäkkiä kehiin ja sanoo, että virusinfektiot ovat itse asiassa tosi hyvä ja hyödyllinen asia ja rokotteet suorastaan haittaavat tätä lajimme suotuisaa kehitystä, on melkolailla kummallista sitten jos palataan tälle tasolle, missä jonkun omainen kuolee tai runtelee kehonsa pysyvästi turhaan.

Siinä pitäis mun mielestä selkeämmin Karikon erotella noi asiat toisistaan. On tässä ja nyt ja on asioita joilla on tässä ja nyt merkitystä. Ja sitten on sellainen huru-ukkoilu, jossa katsotaan asioita pelkästään miljoonien ja miljardien vuosien skaalalla, josta kukaan meistä ei tiedä eikä osaa sanoa mitään varmaa eikä se oikeastaan koske meitä enää yksilöinä ollenkaan.

Tällaiset laajemmat pohdinnat ovat totta kai ihan hyviä ja arvokkaita. Tarkoitan vain että minun mielestäni olisi tärkeää pitää mukana sekä hyvin yleistä ja laajaa että pienemmän skaalan perspektiiviä. Mutta se taas on vain minun mielipiteeni.


Alleviivasin- tuon sinun kuvitelmasi- tuollaisia en ole väittänyt sanoin vain, että elämässä ei ole erillisyyksiä joita voisi vältellä. Niiden hyvyys tai huonous on tilapäinen juttu, jos evoluutioon on uskominen.

Enkä ole väittänyt, etteikö rokotuksista olisi hyötyä- sanon vain kuten aiemminkin etteivät ne estä tämän viruksen leviämistä.

Onhan se tietenkin hyvä, jos kiinnostusta riittää, oppia ikä kaikki- sekin on hyvä oppia ettei ikävät asiat poistu vaikka silmänsä niiltä ummistaisi..


Nyt kuitenkin tautiluokitus on jo "hylätty" käytännössä eikä virusta enää pidetä uhkana ja se johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei sille voida mitään..

Nykytiedon mukaan koronavirustautiin sairastunut henkilö on tartuttavimmillaan oireisen taudin alussa ja kaksi päivää ennen oireiden alkua. Virusta voi erittyä lieväoireisessa koronavirustaudissa noin viikon ajan ja vakavimmissa tautimuodoissa jopa kaksi viikkoa.

Tartuttavuutta ei voida absoluuttisesti määrittää. Oleellista onkin Isosompin mukaan toimia rajoitusten mukaan ja huolehtia hygieniatoimista, kuten maskin käytöstä silloinkin, kun on toipunut taudista.

Yleisten hygieniatoimien noudattaminen ja kontaktien vähentämisen merkitys korostuu nyt, kun virus on levinnyt laajasti väestöön.

Voimassa olevilla rajoituksilla voidaan estää tartuntoja tilanteissa, joissa ihminen ei tiedä tartunnastaan ja voi tartuttaa muita. Tartunnan voi saada rokotteista huolimatta, sillä ne eivät anna täyttä suojaa tautia vastaan.

– Viime viikkojen tietojen perusteella jokaista pääkaupunkiseudulla tietoon tullutta tartuntaa kohti meillä on ollut hyvin monia, jotka eivät välttämättä ole tienneet tartunnastaan, Isosomppi sanoo.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/7a0de91b-af00-4500-9baa-59dac62c9471

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - tammikuu 23, 2022, 13:27:12
Mitenkä koronavirus käyttäytyy jatkossa? Se on ns. suuri kysymys.

Asiantuntijoilla on kaksi vaihtoehtoa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008555744.htmlKysymys kuuluu, mitä kaksi vuotta jatkuneessa koronataudissa tapahtuu seuraavaksi? Laimeneeko tauti ihmisten vastustuskyvyn parantuessa vai onko varauduttava uuteen aaltoon?

Asiantuntijat esittivät IS:lle kaksi erilaista arviota epidemian tulevasta kulusta.
1. Korona hiipuu

2. Tulee uusi aalto

Olen ymmärtänyt, että pessimistejä ovat virustutkija Tuomas Aivelo, Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja  perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

He ovat kaikki porilaisia mutta en tiedä onko se vaikuttamassa asiaan.

Tarkoitatko, että porilaisilla olisi trauma- sielussaan..?

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Karikko - tammikuu 24, 2022, 11:49:21
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - tammikuu 23, 2022, 13:27:12
Mitenkä koronavirus käyttäytyy jatkossa? Se on ns. suuri kysymys.

Asiantuntijoilla on kaksi vaihtoehtoa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008555744.htmlKysymys kuuluu, mitä kaksi vuotta jatkuneessa koronataudissa tapahtuu seuraavaksi? Laimeneeko tauti ihmisten vastustuskyvyn parantuessa vai onko varauduttava uuteen aaltoon?

Asiantuntijat esittivät IS:lle kaksi erilaista arviota epidemian tulevasta kulusta.
1. Korona hiipuu

2. Tulee uusi aalto

Olen ymmärtänyt, että pessimistejä ovat virustutkija Tuomas Aivelo, Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja  perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

He ovat kaikki porilaisia mutta en tiedä onko se vaikuttamassa asiaan.

Tarkoitatko, että porilaisilla olisi trauma- sielussaan..?

Voisihan sitä tutkia. Se lienee mahdollista, että suhteellisen eristäytyneenä asuva yhteisö kehittää ihan omat käyttäytymistapansa ja traumansa.

Onhan porilaisilla ollut loistavan 60-luvun jälkeen melkoisesti vastoinkäymisiä, se kehittää ehkä kyvyn kertoa tulevista kamaluuksista muita, untuvissa olleita, rohkeammin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Melodious Oaf

#5696
Lainaus käyttäjältä: Karikko - tammikuu 24, 2022, 11:45:45
Alleviivasin- tuon sinun kuvitelmasi- tuollaisia en ole väittänyt sanoin vain, että elämässä ei ole erillisyyksiä joita voisi vältellä. Niiden hyvyys tai huonous on tilapäinen juttu, jos evoluutioon on uskominen.

Mehän voitais molemmat ruveta tässä ruikuttamaan siitä, kuinka meitä on ymmärretty väärin ja kaikki toiset kuvittelevat ja vääristelevät ja muuta :D

Minun näkökulmastani se ei ole minun kuvitelmaani, vaan se on hieman kärjistetty luenta, jonka pontimena on oikeastaan se, miten voimakkaasti jotkut ovat sinun kirjoituksiisi tällä palstalla reagoineet. Yritin kai tämän julki lausumalla tuoda esiin sitä, mikä minun nähdäkseni sinun tavassasi kirjoittaa näistä asioista voisi olla ärsyttävää.
    Ehkä ajattelin että sitä voisi tätä kautta purkaa.

Minusta se palautuu nyt siihen, että kerrot muille ihmisille ikään kuin suurina viisauksina näitä ison kuvan asioita viruksista.  Ne jotka keskittyvät enemmän sellaiseen ihmiselämän mitassa olevaan skaalaan ja sen asioihin eivät kuitenkaan ole sinua vähemmän viisaita, ja on minusta hölmöä ja tökeröä tuutata toisille väkisin näitä ison kuvan juttuja. Väitän että et itsekään ymmärrä, miten pitkistä ajanjaksoista "evoluution näkökulmasta" asioita katsottaessa todella puhutaan.

Tarkoitus oli tuoda esille sitä, että hominidien historia on jotain ehkä parisataatuhatta vuotta, ja nyt ehdotat että me katsottaisiin esimerkiksi koronaa kuitenkin miljoonien, satojen miljoonien tai jopa miljardien vuosien skaalalla -- ja että se on nyt tässä se sinun viisautesi joka ajaa ohi inhimillisestä mittakaavasta ja on jotain sitä enemmän tai parempaa.

Ei se ole, ei vaikka olisit kuinka oikeassa tahansa. Ja siihenkin suhtaudun pienellä varauksella.

Sulla on mun mielestä nyt aika jyrkkä kanta siihen, että rokotukset eivät estä tämän taudin leviämistä, jossa "estä leviämistä" on joku ihmeen auki ajattelematon möykky. Väitän että rokotuksilla ja sillä, kuinka paljon ja kuinka kattavasti niitä käytetään, voi olla iso vaikutus siihen, millainen on meidän tulevaisuus kymmenen vuoden, vuoden tai kahden vuoden päästä.

Olet sanonut että kannattaisi keskittyä riskiryhmien rokottamiseen. On siis OK että satoja tai tuhansia ihmisiä Suomessa kuolee tai menettää työkykynsä turhaan -- ja tämän oikeuttaa se, että jos katsotaan asiaa miljardin vuoden tai miljoonan voiden skaalalla, olet kuitenkin "oikeassa".

Samalla logiikalla voisi ihan hyvin esittää, että jos kaikki ihmiset polttasivat vähintään 20 savuketta päivässä 800 miljoonan vuoden ajan, voi olla että tästä erinäisten sattumien summana jossakin kohtaa seuraisi jotakin tosi hienoa ja hyvää. Evoluutio synnyttäisi jotain, mitä muuten ei olisi syntynyt, tai jotain muuta.

Mun mielestä myös saa olla sellainen kanta, että ei kannata rokottaa ei-riskiryhmäläisiä ja että on ihan OK että paljonkin porukkaa kuolee, menettää työkykynsä tms. Mutta arvostaisin sitäkin huomattavasti enemmän, jos sen voisi sanoa suoraan ja rehdisti, eikä niin että levittelee käsiään ja esittää viisauksina jotain puoliksi ymmärrettyä diibadaabaa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - tammikuu 24, 2022, 16:26:57
Lainaus käyttäjältä: Karikko - tammikuu 24, 2022, 11:45:45
Alleviivasin- tuon sinun kuvitelmasi- tuollaisia en ole väittänyt sanoin vain, että elämässä ei ole erillisyyksiä joita voisi vältellä. Niiden hyvyys tai huonous on tilapäinen juttu, jos evoluutioon on uskominen.

Mehän voitais molemmat ruveta tässä ruikuttamaan siitä, kuinka meitä on ymmärretty väärin ja kaikki toiset kuvittelevat ja vääristelevät ja muuta :D

Minusta näyttää kyllä siltä, että sinä ruikutat.. itse keksimisiä juttuja vastaan..

Mutta mitäs tuosta sen kun taistelet vaan..

Norma Bates


Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - tammikuu 24, 2022, 18:12:44
MO puhuu asiaa.

Aivan keksii itse aiheen ja protestoisi sitä, eli tuollainen onkin hieno juttu, jos tuntee itsensä yksinäiseksi, sen-kun vänkää itseään vastaan. Voi riidellä vaikka tuolinsa kanssa, tai radion, jos haluaa äänenkin kuulla..

Uutta lääkettä ylen jutussa-  mutta soluviljelys (kokeissa)ei taida kertoa vielä miten käytännössä tapahtuu.

Tutkimuksessa käytettiin kanadalaisen Albertan yliopiston DrugBank -tietokannan tietoja noin 8 000 lääkkeestä. Niistä 700 valittiin ensin virtuaalisesti seulomalla jatkotarkasteluun. Seulonnassa etsittiin lääkkeitä, jollaisten tutkijat olivat päätelleet mahdollisesti tehoavan koronavirukseen.

Kemiallisten ominaisuuksien ja käytännöllisten tekijöiden kuten hinnan, saatavuuden, kuljetusten ja varastoinnin helppouden perusteella tutkimuksessa päädyttiin 23 syöpä-, mikrobi- ja viruslääkkeeseen. Näitä tutkittiin ihmissoluilla ja selvitettiin, tehoavat valitut lääkkeet koronavirusta vastaan. Näin löytyi kaksi tutkijoiden mielestä tehokasta lääkeainetta koronan hoitoon.

– Vaikka globaali rokotuskampanja jatkuu, tarvitaan yhä kiireesti tehokkaita, halpoja ja kestäviä täydentäviä hoitoja, jotka ovat helposti kaikkien ulottuvilla maailmanlaajuisesti, Greco sanoo