Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

Pitääkö meidän nyt sitten ottaa uusia rokotteita covidiin?
1) Koska ne toimivat aiemmin hyvin?
2) Koska ne eivät toimineet aiemmin hyvin?
3) Ne toimivat, mutta teho on hiipunut?
4) Me tarvitsemme jatkuvasti uusia rokotteita samaan tautiin, koska tauti ei katoa?

Jokin mättää, pahasti. Ei kiitos enää.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Toope - heinäkuu 07, 2022, 22:12:35
4) Me tarvitsemme jatkuvasti uusia rokotteita samaan tautiin, koska tauti ei katoa?
Miksi me tarvitsemme jatkuvasti ostaa Suomeen ja rokottaa tuhkarokkorokotteilla? Tauti ei ole kadonnut...

Mie ootan innokkaana nenäsuihkerokotteita jotka estää tartuntoja riskiryhmä-omaisiin+läheisiin.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska


Koronarokotteet suojaavat edelleen hyvin vakaavaa tautia vastaan. Ottamattomat rokotteet eivät suojaa, vaan suojaamattomat henkilöt sairastavat ja levittävät enemmän tautia.

Nyt tilanne Suomessa on se, että alle 60-vuotiaista neljättä rokotusannosta suositetaan vain riskiryhmäläisille (tiettyjä tauteja sairastaville ja tiettyjä hoitoja saaville). Tämä elokuusta alkaen porrastetusti sovellettavaksi tulevan käytännön mukaan.

MrKAT

#6318
Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 05, 2022, 23:44:06

Tuossa MTV-kuvassa (ja Sampo-linkissä) musta pylväs "osittainen rokotussuoja" on käsittääkseni vain 1. rokotuksen saaneet/ottaneet. Ja pylväs on kovin korkea 50-69v ryhmässä.  Mutta oheisen bottilinkistä kaappaamani liitekuvan  mukaan (rokotekattavuus 6.7.2022 ikäryhmittäin Suomessa) minä lasken että vain 1. rokotuksen ottaneita on vain jotain 1%, esim. 50-69-v ryhmässä (keskiarvona arvioin). Siinä jo sattuma alkaa tehdä hajontaa.

Tässä 50-69-v ikäryhmässä rokottamattomia on jotain 6-7%, täysin rokottautuneita (2. rokote vähintään) yli 90%.

JK. Tässä lukuina taulukoksi tulkitsin näin ja "->" perässä MTV:n termeiksi tulkitsemanani:
            3.  2.  1. rok  ->ei-rok, osit.rok, täysrokotettu    (3. rokote olisi "tehoste")
50-54  72  90  91 %       9        1              90   %
55-59  77  91  92          8         1              91       
60-64  82  93  94          6         1              93
65-69  85  94  94          6         0              94
-----------------------------------------------------   
      ka 50-69               7,25      0,75          92 %
pain. ka 50-69             6,7       0,6          92,7 %   painotin vanhempia ikäluokkia.

(kaikki ketjusta: https://twitter.com/bot_fi/status/1544610367455858689 )

Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!


Karikko



Suuttuivat Mikalle, kun hän sanoi, ettei rokotteiden teho ole heikentynyt.

Toisaalta Mika myös kertoi etteivät rokotteet suojaa, mutta siitä he eivät suuttuneet.
>>>

LAPIN sairaanhoitopiirin ja Länsi-Pohjan keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ovat hämmästyneitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtajan Mika Salmisen tuoreista kommenteista.

Salminen kommentoi torstaina STT:n haastattelussa, että väitteet koronarokotuksien suojaustehon hiipumisesta olisivat disinformaatiota.

– Ei pidä paikkaansa, että rokotukset olisivat hiipuneet eikä niistä olisi enää suojaa vakavaa tautia vastaan. Sellaisen väitteen levittäminen kuulostaa disinformaatiolta tai vähintään huomattavalta liioittelulta, Salminen sanoo haastattelussa

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/f599d86d-1f3c-40a7-8f3a-21fbd2517021



Todellinen tartuntojen määrä on mysteeri, sillä suurelle osalle väestöä suositellaan kotitestaamista. Kotitesteillä saadut positiiviset tulokset eivät rekisteröidy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylläpitämään tartuntatautirekisteriin.

Julkunen pohtii, mitä tarkan tapausmäärän tietäminen edes auttaisi. Mitä sen perusteella voisimme tehdä?

"Tässä ei ole mitään ihmetemppuja tehtävissä. Vaikka kuinka poljettaisiin jalkaa, tämä on biologiaa."

Julkunen huomauttaa, ettei ole olemassa rokotetta, joka varmasti estäisi tartunnan tai poistaisi vakavan taudin riskin täysin. Lisäksi omikronmuunnos tarttuu niin tehokkaasti, että sulkutoimetkaan eivät ole enää osoittautuneet tehokkaiksi eikä niitä pidetä enää kustannustehokkaina

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007983110.html

Yksi varsin mielenkiintoinen seikka, joka käy ilmi noista graafeista, että Suomessa koronavirusepidemia julistettiin lähestulkoon päättyneeksi viime syyskuussa heti kun noin 80% väestöstä oli saatu rokotettua kahdesti, kun taas tartunta- ja kuolinluvut alkoivat nousta voimakkaasti vasta tuon jälkeen eikä sen ennustaminen ollut edes vaikeaa

Karikko


Apina-rokko taitaa yleistyä kohtuullisen nopeasti- suomessa jo 13 löydöstä ja osa kotimaan tartuntoja.

Toukokuun lopulla oli maailma löydöksiä alla sata, nyt tiedossa yli 6000 tapausta.
Melkein kaikki miehillä (99%) ja loput niillä joiden sukupuolesta ei ole varmuutta.

Koronasta riittää kähinöitä jo "herroillakin.. keskenään..

>>>>

Lindénin mukaan THL on vastannut, että "onko teillä herroilla ja rouvilla nyt väärä käsitys siitä mihin rokotteet pystyvät?"

– Heidän (THL) mielestään rokotteilla ei voida estää tartuntoja, vaan ne vain lieventävät koronan vakavampia tautimuotoja, mutta siitähän tässä on juuri kysymys, että yritetään rokotteilla lieventää koronan vakavampia tautimuotoja, Lindén sanoo.

Tehtyjen koronatestien määrä on kutistunut selvästi
Terveydenhuollossa tehtyjen koronavirustestien määrä on vähentynyt murto-osaan alkuvuoteen verrattuna.

Huippu oli vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin Suomessa otettiin yli 201 000 koronatestiä. Viime viikolla niitä tehtiin enää vajaat 9 600 kappaletta.

Vajaa immuniteetti riskitekijä vaikealle keuhkovauriolle
Kevään ja alkukesän aikana potilaiden joukossa on ollut aiempaa enemmän ihmisiä, joilla on jonkin pitkäaikaissairauden tai sen lääkehoidon takia heikentynyt puolustuskyky.

– Heillä on alttius saada covid-19-taudin vaikea muoto, joka joillakin pitkittyy ja aiheuttaa vaikean keuhkovaurion. Siitä paraneminen vie hyvin pitkän ajan, Matti Reinikainen sanoo.

Reinikainen arvioi tämän liittyvän siihen, että tällä hetkellä liikkeellä oleva omikron-variantti harvemmin aiheuttaa vaikean taudinkuvan niille, joilla ei ole pitkäaikaissairauksia


Karikko



Kertymistaipumusta- väitetään kertyvän taudin poteneilla, ehkä niin, mutta ei kerrota ikä-ryhmää jota asia koskee. Tuskin kuitenkaan se on kovin isossa roolissa kaikkiaan, vaikka joillekin niitä oireita saattaa tulla.
Onhan elämä muutenkin melko vaarallista ja "useimmiten se on jokaisen kohdalta aikanaan ohi.

>>>>

Aikaisemman tiedon mukaan sairastettu koronainfektio antaa uutta infektiota vastaan rokotteen kaltaisen tai jopa sitä paremman suojan. Tutkimuksen mukaan uudet koronavariantit alkavat olla siinä määrin vastustuskykyisiä rokotteille ja ihmisen omalle immuunipuolustukselle, että omikronin varianttien aiheuttamaan tautiin on mahdollista sairastua joka toinen tai kolmas viikko.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008931452.html


Amore

Huolestuttava uusi tutkimus koronasta: Jokainen uusi tartunta voikin olla edellistä kohtalokkaampi

Ennenaikaisen kuoleman riski on todennäköisempi toisen sairastetun koronainfektion jälkeen kuin ensimmäisen, käy ilmi muun muassa CNN:n esittelemästä tutkimuksesta.
Lisäksi taudin useammin sairastaneilla on korkeampi riski joutua sairaalahoitoon.

Tutkimuksessa seurattiin koronaan sairastuneita ja tervettä kontrolliryhmää puolen vuoden ajan, minkä lisäksi siinä hyödynnettiin Yhdysvaltain veteraaniministeriön keräämiä terveystietoja viidestä miljoonasta amerikkalaisesta.

Tutkimuksen mukaan koronan pitkäaikaishaittoihin lukeutuvien oheistautien määrä ei tasaannu, vaan toinen sairastettu koronainfektio lisää entisestään tautien, kuten sydänsairauksien tai verisuonitukosten riskiä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen pitää tutkimuksen tuloksia uskottavina. Hänen mukaan oheistaudit kasvattavat kuoleman riskiä.

Tutkimuksessa ei kerrota, mitä ikäryhmää havainnot koskevat. Lehtosen mukaan tieto olisi oleellinen.
– Päätelmä on kuitenkin se, että koronan sairastaminen ei ole hyväksi ihmiselle, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo.

– Koronainfektioilla on myöhäisvaikutuksia, eikä nyt puhuta pitkästä koronasta, vaan siitä, että ihan tavallisten tautien ilmaantuvuus lisääntyy. Tutkimusten valossa näyttää siltä, että vaikka koronasta parantuisi, niin jonkinlainen lisääntynyt riski tukostaipumuksille ja muille terveyshaitoille säilyy.

Tutkimus kyseenalaistaa myös laumasuojan saavuttamiseen perustaneen epidemiapolitiikan.

...Vaikka riski sairastua oheistauteihin kasvaa, eivät akuutin infektion oireet kuitenkaan välttämättä pahene sen myötä, mitä useamman koronataudin sairastaa.

Aikaisemman tiedon mukaan sairastettu koronainfektio antaa uutta infektiota vastaan rokotteen kaltaisen tai jopa sitä paremman suojan. Tutkimuksen mukaan uudet koronavariantit alkavat olla siinä määrin vastustuskykyisiä rokotteille ja ihmisen omalle immuunipuolustukselle, että omikronin varianttien aiheuttamaan tautiin on mahdollista sairastua joka toinen tai kolmas viikko...

Lehtonen vahvistaa tutkimuksen väitteet, joiden mukaan uudet omikronin BA.4 ja BA.5-variantit pystyvät väistämään ihmisen immuunijärjestelmää jopa niin tehokkaasti, että varianttien aiheuttaman taudin sairastaneen immuunivaste voi taudin jälkeen voi olla aiempaa heikompi.
– Jostain syystä asia on niin, että BA.4 ja BA.5-variantit pystyvät kiertämään aikaisempia infektioita. Kun on sairastanut niiden aiheuttaman taudin, tuloksena on se, että immuunivaste heikkenee verrattuna aiempaan, Lehtonen sanoo.

– Länsimaissa virallinen politiikka on koko ajan ollut se, että rokottautuminen on sairastettua tautia parempi vaihtoehto. Väestön rokottamista tulisikin Lehtosen mielestä jatkaa.

– Toivotaan, että tulevaisuudessa saisimme sellaisia rokotteita, jotka antavat pitkäaikaisemman suojan ja suojaavat laajalti eri variantteja vastaan. Sellaisia on kehitteillä, ja henkilökohtaisesti olen optimistinen sen suhteen, että rokotusteknologia kehittyy koko ajan ja aikaan saadaan entistä parempia rokotteita.

Lehtonen ei usko tilanteen olevan uuden tiedon valossakaan toivoton. Maailmanhistoriasta tiedetään, että erilaiset pandemiat hiipuvat aina ajan myötä.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008931452.html
All you need is Love

Toope

#6324
Onko edellinen uutinen luotu painostamiseksi ihmisiä ottamaan taas uusi rokote?
Koska ne aiemmat rokotteet tehosivat siis niin hyvin... :-[

Pakkotoistoa, mutta jos 1, 2, 3:s rokote ei tehoa, onko viksua tarjota neljättä?
Erkkikään ei usko.

Jaska

#6325
Omikronin myötä ovat lisääntymeet ihmiset, jotka ovat poteneet koronavirustaudin useaan kertaan. Luonnollista on, että yritetään muodostaa kuvaa moneen kertaan sairastamisesta sen mahdollisten haittojen torjumiseksi. Vain tutkimusabstrakin ja Ilta-Sanomien jutun lukien, en huomannut kovin paljoa määrällisiä tuloksia kerrotun.

Kannattaa huomata, että esimerkiksi Suomessa ovat käyneet vähiin henkilöt, jota eivät ole saaneet rokotteita eivätkä koronatartuntaa. Rokotetuistakin monet ovat taudin poteneet. Täydet kolme-neljä rokoteannosta saaneissa ehkä puolet on koronavirustautia sairastamatta rekisteröimättömätkin sairastamiset lukien.

Selvä se, että jos ensimmäisestä sairastamiskerrasta on jo hengissä selvinnyt, niin toisella kerralla on nollaa suurempi kuolemanriski. Mutta ei esitetty lukuja, kuoleeko suurempi osuus sairastuneista ensimmäisellä sairastamiskerralla vai toisella sairastamiskerralla. Olen pitänyt alusta asti ilmeisenä, että koronan sairastamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä - kuvitelmat sairastamalla hankittavasta "luonnollisesta" vastustuskyvystä lienevät kaikilta karisseen viimeistään moneen kertaan tartuttavan omikronin myötä. Samoin olen pitänyt selvänä, että koronan sairastaminen luormittaa elimistöä myös lisäten koronaan suoraan liittymättömiä terveyshaittoja. Selvä on, että haitoista kärsivät enemmän 60 täyttäneet kuin nuoremmat, mutta lukutietoja tutkimuksesta ei liene esitetty. Myös kerrottiin tutkimuksessa käsitellyn rokotusdataa, mutta johtopäätöksiä siitäkään ei esitetty.


PS. THL:n rokotusten vaikuttavuustilastoista Suomessa olen ollut vaikuttunut. Juuri ne osoittavat kuinko moninkertainen osuus rokottamattomista joutuu sairaalaan ja kuolee. Eli rokotusten vaikuttavuuden.

Toukokuun vaikuttavuustilastossa näkyi hämmentävä ilmiö: rokottamattomilla ilmaantuvuudet laskivat yhden rokoteannoksen eli puolirokotuksen tasoon ja jopa alle. Minua aprikoittaa, kuinka pieneksi alttiiden (= koronaan vielä sairastumattomien) rokottamattomien joukko onkaan jo huvennut. Viikon päästä saataneen kesäkuun vaikuttavuustilasto ja nähdään jatkuuko kehitys. Sairaalahoidossa olevien koronaa sairastavien määrä on ollut jo useamman viikon nousussa. Tosin nousussa on ollut varsinkin sivulöydökset eli ne jotka tulevat sairaalaan muun pääsyyn takia, mutta on todettu myös korona, mikä aiheuttaa sairaalahoidolle koko lailla lisätarpeita, eristämisiä sun muita.

Karikko


Virus on tullut jäädäkseen ja siihen on sopeuduttava, halusi tai ei. Koronaa vastaan ei ehkä koskaan löydetä rokotusta, josta olisi "oikeasti hyötyä, mutta ehkä niitä silti kannattaa jossain määrin pistellä.

Ei varmaan tavallinen tallaaja niistä hyödy, mutta joillekin niistä voi olla apua. Huono juttu on se, että kaikki ihmiset pitäisi piikittää, että se "oikea kohdekin saisi tarvitsemansa piikin, eli ei tiedetä kenelle se on hyväksi.
Missä määrin tuota sitten kannattaa jatkaa ja pelotella kaikkia ihmisiä, se on sitten niiden "viisaiden asia.

>>>

Potilaat, jotka päätyvät sairaalaan koronavirustaudin vuoksi, ovat Järvisen mukaan lähes yksinomaan monisairaita tai heidän immuunijärjestelmänsä toimii puutteellisesti.

– Hoidossa on esimerkiksi syöpäpotilaita ja elinsiirtopotilaita sekä iäkkäämpiä ihmisiä, joilla on huomattavasti muita sairauksia, hän kertoo.

Osasto- ja tehohoidossa on yksittäisiä perusterveitä. Heitä Järvinen kuvaa poikkeustapauksiksi

a4

Edellisten toistoa mutta laitetaan nyt kuitenkin.

Koronaviruksen pitkä koura. Long covid.
Edessä on merkittävää työkyvyttömyysaaltoa tai tuottavuuden laskua:
https://www.hs.fi/visio/art-2000008873226.html

https://www.hs.fi/visio/art-2000008919913.html

Jaska

^^

>>>

– Kuolemantapauksia on nyt suhteellisesti vähemmän tautitapauksiin ja myös sairaalahoitojaksoihin nähden kuin aikaisemmin. Se johtuu rokotuksista ja siitä, että omikron aiheuttaa lievemmän taudinkuvan, eikä tauti etene vaikeaksi keuhkotulehdukseksi. Valtaosa potilaistamme on rokotettuja, mutta edelleen rokottamattomat ovat selvästi yliedustettuina sairaalaan joutuneiden ja kuolleiden joukossa.

Karikko


^
Perustelemattomia väitteitä.  Rokotuksen puute ei ole perusterveiden osalta ole muussa roolissa, kuin pelottelussa, että saataisiin mahdollisemman moni menemään rokotuksiin.
Huomattiin, ettei laumasuojaa tule, vaikka sen vuoksi tuota ajettiin kovasti.

Se taktiikka on nyt jo hylätty eikä enää pahemmin kerrota 27 kertaisesta uhkasta, kuten aluksi.

Nyt jo sanotaan hieman rehellisemmin, ettei virusta kyetä torjumaan.

Mutta onhan niitä joille virus voi olla vaaraksi, ehkä se on heidän DNA-sa, joko vaikuttaa.