Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 9 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska


Olisi ollut onnekasta, jos koronavirustauti olisi saatu rokotuksilla nujerrettua maailmassa ennen deltavariantin leviämistä. Ei ollut mahdollista, mutta kiitos kuitenkin niille jotka edes yrittivät minkä pystyivät. Nyt meillä on omikron, jolle edes sen sairastaminen ei näytä muodostavan merkittävää tartuntasuojaa, Wuhanin virukselle tehdyistä rokotteista puhumattakaan. Vain rokotteilla saatava hyöty vakavana sairastettavan taudin osuuden vähentämiseen ja uusissa virusmuunnoksissa taudin lieveneminen tarttuvuuden kasvaessa on lohdutuksenamme.

Nyt koronavirustauti on tullut pysyäkseen, endemiaksi.  Eikä riesa siihen tule jäämään vaan tartuntatautien muodostaman ongelman paheneminen on odotettavaa.

Karikko

#6436
Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 04, 2022, 12:20:18
Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 04, 2022, 11:15:43
Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 03, 2022, 17:57:20

Juuri pääsin sanomasta videolinkin kanssa, että Mika Salminen ei noin sanonut. Kirjoitin edellisen että näkisimme kuka on kiinnostunut ja ymmärsikö kukaan mitä Salminen sanoi ja miten asiat ovat. Ylen tekstin kirjoittanut toimittaja ei ymmärtänyt, mutta yritti palvella lukijoita. Luvut annoin vihjeeksi ketjun lukijoille.

No en sinun linkkejäsi katsonut, mutta ylen tekstisivuilla hänen kerrottiin noin sanoneen.

Miten kattava se video sitten on, onko siinä kaikki hänen sanomansa- kysehän oli toimittajan tarkennetusta kysymyksestä, johon mika vastasi.

Syytät siis yleä valehtelusta..
Valehtelusta on aihetta syyttää Karikkoa. Ts. ei voi uskoa häntä niin tyhmäksi, että uskoisi kirjoittamaansa eikä ymmärtäisi mitä hänelle kirjoitetaan.  YLEn toimittajalle tilastollinen arviointi oli ilmeisesti vierasta eikä hän yksinkertaistakaan arviointitapaa suppeasti kerrottuna ymmärtänyt.

Kannattaa katsoa linkkini infotilaisuuden videoon ja tilaisuuden selostukseen YLEn sivulla, eikä kirjoittaa mitä niissä voisi olla vaikkei ole katsonut. Lainaamasi Ylen teksti näyttää, ettei toimittaja ymmärtänyt mitä Salminen sanoi arvion yksinkertaisesta tekemisestä ja siitä miten THL on arvioon tullut. Pari asian ymmärtämistä auttavaa detaljia oli YLEllä jäänyt pois. 

Voisi periaatteessa olla, että toimittaja tarkistuttaa kirjoittamansa tekstin puhujilla, mutta niinhän tässä ei ole käynyt, kun juttua on kirjoitettu tilaisuuden edetessä. Se video kannattaa muuten katsoa kokonaan eikä vain osoittamastani paikasta, mm. koronatilannetta ja kuolleisuuden tilastointia auttaa ymmärtämään.

Kopioin kirjoituksen sellaisenaan ylen sivulta, joten syytät edelleen yleä valehtelusta.
No ehkä he sitä tekevätkin ja varmaan monet muutkin kertovat yksipuolisia totuuksia- mutta  siitäkin virrasta näkee kyllä miten korona on levinnyt ja vaikuttanut.

Delta mutaatio on jo kadonnut, joten turha sitä nyt enää on toivoa takaisin. Tapausmääristä ei ole luotettavaa tietoa,.

Nykyisin ei testata juurikaan, joten tilastonkin suhteet ovat mitä sattuu, eikä kuolemien määrä suomen osalta näytä silti kovin hyvältä. Kärjessä pohjoismaiden tilastossa. Nyt ilmeisesti pääsevät tilastoihin ne jotka eristyksen vuoksi "pelastuivat ensimmäisestä aallosta.
Ruotsissa ensimmäiseen aaltoon menivät heidän heikkokuntoiset, mutta nyt tilasto on parempi, kuin suomella, vaikka kokonaismäärä kaikkiaan on vielä parempi suomella.

Pian varmaan kuolemien tilastointiakin  muutetaan, kuten on kadonnut sininen paalu 70 vuotiaiden tehohoidon osalta kaaviossa.




Jaska


Kuten THL:n viime viikon infossakin jo kerrottiin, useimmissa Euroopan maissa koronan kesäaalto on jo laskussa, Suomessa ei vielä voi sanoa kääntyneen laskuun. Koronaepidemian kasvun painopiste on nyt muualla kuin Uudellamaalla, jolla se on enimmäkseen ollut.

Jaska

#6438
Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 04, 2022, 16:38:39
Kopioin kirjoituksen sellaisenaan ylen sivulta, joten syytät edelleen yleä valehtelusta.
En, vaan moitin Karikon valehtelua, kun hän jatkaa väärän tiedon toistamista, senkin jälkeen kun se on hänelle osoitettu.

LainaaPian varmaan kuolemien tilastointiakin  muutetaan, kuten on kadonnut sininen paalu 70 vuotiaiden tehohoidon osalta kaaviossa.
Rokotusten vaikuttavuustilastossa osittain rokotettujen 70+ vuotiaitten palkin puuttuminen tarkoittaa, että tehohoidossa ei ole ollut kesäkuussa vain yhden rokoteannoksen saaneita alttiita yli 70 vuotiaita. Ilmaantuvuus 0. THL näyttää ettei myöskään toukokuussa.



MrKAT

^Tehohoitopaikoilla lienee nyt aika vähän koronapotilaita vs sairaalapotilaita.
Ja hyvin vähän vain 1 rokotuksen saaneita yli 70v vanhoja ihmisiä: Laskin (tästä https://yle.fi/uutiset/3-11300232 ) että n. 0,5% kun vähintään 2x rokotuksen saaneita on 192 kertaa enempi eli n. 96%.  Joten ei ihme jos heitä on 0 teholla.
 
Karikko ei tee tilastoja eikä tutki eikä laske. Hän vetää epäluulojansa ja salaliittoteorioita omasta päästään kun ei älyä ja osaamista riitä tutkia asiaa.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 05, 2022, 12:10:48
Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 04, 2022, 16:38:39
Kopioin kirjoituksen sellaisenaan ylen sivulta, joten syytät edelleen yleä valehtelusta.
En, vaan moitin Karikon valehtelua, kun hän jatkaa väärän tiedon toistamista, senkin jälkeen kun se on hänelle osoitettu.

Se on siis mielestäsi valehtelua, kun lähettää viestin sellaisena, kun se on ylen sivuilta poimittuna.

No samapa tuo miten asioita tahdot kertoa- koko tilastohan on muutenkin pelkkää propakandaa, jonka tarkoitus on ollut painostaa ihmisiä rokottautumaan.

Nykyisin se ei ole enää tarpeellista ja siitä "automaatista halutaan jo poistua- kuten Mikakin lausunnoissaan antaa ymmärtää.

Mitään sellaistakaan tietoa ei ole olemassa, mistä voidaan todistaa rokotusten pelastaneet ainuttakaan ihmistä kuolemalta, eikä edes sitä, että sitä kuolemaa olisi saatu siirrettyä eteenpäin.
Ilman eristystoimia ei rokotuksista ole hyötyä, jos silloinkaan.

Vaikka rokotukset lisäisivät vasta-aineita- ei se pelkästään auta.

Jaska

Valehtelua on tietoinen väärän tiedon levitys. Jos itse uskoo väärään sanomaansa - ei ainoastaan toivo - niin kyseessä on erehdys.

Infotilaisuuden videossa ihastelin Mika Salmisen asian hallintaa. Varmaan on niin, ettei hän julkisesti esitä asioita, joita ei hallitse.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - elokuu 05, 2022, 13:44:22
^Tehohoitopaikoilla lienee nyt aika vähän koronapotilaita vs sairaalapotilaita.
Ja hyvin vähän vain 1 rokotuksen saaneita yli 70v vanhoja ihmisiä: Laskin (tästä https://yle.fi/uutiset/3-11300232 ) että n. 0,5% kun vähintään 2x rokotuksen saaneita on 192 kertaa enempi eli n. 96%.  Joten ei ihme jos heitä on 0 teholla.

Juuri näin. Oudompi hämmästelee sitä, että koronakuolleet vain yhden piikin saaneet ovat kuitenkin olleet kaikki yli 70 vuotiaita. Se siis tarkoittaa että eivät ole olleet teholla. Huonokuntoisimpia ei huolita teholle. Pitää olla mahdollisuus kuntoutua tehohoidolla niin, että kykenee hoidon jälkeen itsenäiseen elämään.

Poleemisesti voi todeta, että jos on ottanut vain yhden piikin koronaa vastaan vuosi sitten, niin siitä ei ole enää mitään hyötyä.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 05, 2022, 17:08:35
Valehtelua on tietoinen väärän tiedon levitys. Jos itse uskoo väärään sanomaansa - ei ainoastaan toivo - niin kyseessä on erehdys.

Infotilaisuuden videossa ihastelin Mika Salmisen asian hallintaa. Varmaan on niin, ettei hän julkisesti esitä asioita, joita ei hallitse.

Varmaan kovasti pelkäät virusta ja sen aiheuttamaa tautia, joten lohdutetaan hieman- Smithin teorian mukaan- on todettu, ettei virus pärjätäkseen pysy yhtä "pahana- ainakaan tämän kaltaiset.

>>

<<<<<<COVID-19-tautia aiheuttavalle SARS-CoV-2:lle tapahtuu samaa kuin viruksille yleensäkin: kun se lisääntyy kopioimalla itseään isäntäsolussa, kopiointivirheitä eli mutaatioita tapahtuu tuon tuosta.

SARS-CoV-2:lla virheiden syntyvauhti on suhteellisen hidas, mutta yksittäisten virusten perimän avaavassa sekvensoinnissa eri puolilla maailmaa on silti löytynyt kymmeniätuhansia mutaatioita.

Valtaosalla ei ole vaikutusta tarttuvuuteen tai virulenssiin. Virukselle hyödyttömät – saati haitalliset – genomin kirjoitusvirheet eivät yleisty, mutta niin voi käydä, jos mutaatio sattuukin olemaan virukselle eduksi.

SARS-CoV-2:sta on nyt liikkeellä mutaatioista syntyneitä variantteja, jotka ovat selvästi tarttuvampia kuin Kiinassa runsas vuosi sitten sekvensoitu ensimmäinen versio.

Suomessakin yleistyvä brittivariantti B.1.1.7 on laajimmalle levinnyt uusi variaatio. Yhdysvalloissa tartuntatautivirasto CDC totesi sen viime viikolla maan yleisimmäksi koronatartuntojen aiheuttajaksi.

Onko myös virulenssi lisääntynyt, eli aiheuttaako B.1.1.7 vakavampia oireita ja enemmän kuolleisuutta kuin aiemmin kiertäneet kannat? Siitäkin on saatu tutkimuksissa viitteitä.

Muutokset kaikissa kolmion kärjissä vaikuttavat. Pelkästään virus ei muutu, vaan kokonaisuus. Virus tietysti mutatoituu ja tulee variantteja, mutta myös isännässä eli ihmisessä tapahtuu paljon muutoksia.

Tieteet ovat malttilaji. Espanjantaudista oli 90 vuotta, kun tutkijat kertoivat selvittäneensä syyn pandemian tappavuuteen. Viruksen tietyt kolme geeniä heikensivät sairastuneiden keuhkoputkia ja keuhkoja niin, että viruksen perässä pääsi iskemään bakteeritulehdus

ANNIINA WALLIUS
18.4.2021

Yhdysvaltalainen mikrobiologi ja immunologi Theobald Smith tiivisti 140 vuotta sitten tartuntatautien ja niihin sairastuneiden suhteen periaatteeksi, joka nyt COVID-19-pandemian aikana herättää toivoa taudin hiipumisesta kausivaivaksi, harmilliseksi mutta harvalle vaaralliseksi.

Smith oli huomannut karjatauteja tutkiessaan, että uudelleen saadut tartunnat aiheuttivat selvästi lievemmät oireet kuin ensimmäinen. Siitä hän päätteli, että taudinaiheuttaja eli patogeeni ja sen isäntäeläin pääsevät aikaa myöten suhteellisen sopuisaan suhteeseen.

Hän nimesi päätelmänsä "alenevan virulenssin laiksi". Virulenssi on mikrobien ominaisuus, joka määrää, miten herkästi tartunta johtaa sairauteen ja miten vakava tai suorastaan tappava sairaus tartunnasta koituu.

Smithin laki on saanut tukea siitä logiikasta, ettei viruksen tai muun patogeenin kannata olla isännälleen liian vaarallinen. Patogeeni ei ehdi levitä eteenpäin, jos isäntä saa niin vakavia oireita, että eristäytyy tai jopa kuolee heti.

Patogeenin kannalta tehokkainta on mutatoitua sellaiseksi, etteivät oireet häiritse isäntää liikkumasta ja levittelemästä taudinaiheuttajaa. Ehkä hän ei edes tiedä, että hänellä on tartunta.

Mutta käykö niin aina tai edes melkein aina? Onko virulenssin hiipuminen laki, kuten Theobald Smith ajatteli?

Optimisti voi muistuttaa, miten kävi sata vuotta sitten. Arviolta puoli miljardia ihmistä sairastuttaneen ja 50 miljoonaa tappaneen espanjantaudin toinen aalto oli vakavampi kuin ensimmäinen. Sitten tauti alkoi laantua, ja nykyään sen perilliset ovat kausi-influenssoja.

Viime kuussa Science-lehdessä(siirryt toiseen palveluun) julkaistu yhdysvaltalainen tutkimus arvioi, että muutaman vuoden tai viimeistään muutaman vuosikymmenen päästä SARS-CoV-2 aiheuttaa enää samanlaisia lieviä hengitystietulehduksia kuin ihmisissä vanhastaan kiertelevät neljä koronavirusta.

Hypoteesi perustuu yhteen lupaavaan ominaisuuteen: SARS-CoV-2:n on todettu aiheuttavan vain hyvin harvoin vakavaa tautia lapsille.

Aiempien tutkimusten perusteella noin 15 prosenttia lasten hengitystieinfektioista on kahden ennestään tutun koronaviruksen aiheuttamia. Useimmiten ensimmäinen tartunta saadaan alle kuusivuotiaana. Immuniteetista näyttää jäävän rippeitä lieventämään oireita myös aikuisena.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 05, 2022, 17:08:35

Infotilaisuuden videossa ihastelin Mika Salmisen asian hallintaa. Varmaan on niin, ettei hän julkisesti esitä asioita, joita ei hallitse.

Mikan on pakko toteuttaa direktiivejä, eikä niistä voi poiketa--E-U määrää miten asioista saa puhua..

>>>>

Kaikki, mitä kuulet tai luet koronaviruksesta, ei ole totta. Tämä on faktaa:

Syiringe
EU varmistaa, että covid-19-rokotteet täyttävät EU:n tiukat turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset ja että rokotteet tulevat kaikkien niitä tarvitsevien saataville mahdollisimman pian.

Rokotukset ovat yksi kansanterveystyön suurimmista saavutuksista. Maailmanlaajuisesti ne pelastavat vuosittain vähintään 2–3 miljoonaa henkeä ja säästävät vielä useampia vammoilta ja elinikäisiltä sairauksilta. EU varmistaa, että kaikki EU:ssa käyttöön otettavat covid-19-rokotteet täyttävät EU:n tiukat turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset. Euroopan komissio teki useita ennakkohankintasopimuksia rokotteiden kehittäjien kanssa ja siten varmisti, että EU-maat saivat riittävästi rokoteannoksia kaikkien EU-kansalaisten rokottamiseksi. Kaikki rokotteet, joille komissio on antanut myyntiluvan Euroopan lääkeviraston (EMA) arvioinnin jälkeen, näkyvät Turvallisia covid-19-rokotteita eurooppalaisille -verkkosivulla. Sivulla näkyvät myös rokotteet, jotka ovat parhaillaan kehitteillä tai EMAn arvioitavina.

Rokotteet suojaavat ihmisiä vaarallisilta taudeilta. Koronaviruspandemian aikana on levitetty epätieteellisiä rokotusvastaisia väitteitä, jotka herättävät ihmisissä pelkoa ja voivat aiheuttaa suurta haittaa kansanterveydelle. Valheellisten ja vailla tieteellistä pohjaa oleviin teorioihin perustuvien väitteiden mukaan rokotteet esimerkiksi muuttavat DNA:ta tai aiheuttavat myrkytyksiä. Tällaiset harhaanjohtavat tiedot synnyttävät rokotusvastaisuutta ja pelottavat monia niin, etteivät he ota rokotteita.

Tiedeyhteisöjen valtavat ponnistelut ovat tuottaneet lupaavia tuloksia. Koronavirus on poikkeuksellisen vaarallinen, ja sillä on suuri vaikutus elämäämme. Sen vuoksi lääketieteellistä tutkimusta tekevät yhteisöt ympäri maailmaa keskittyivät kehittämään turvallisia ja tehokkaita rokotteita ja hoitokeinoja ja saavuttivatkin tavoitteensa ennätysajassa. Kiireellisyydestä huolimatta Euroopan lääkevirasto (EMA) arvioi rokote-ehdokkaat perusteellisesti niiden tehon, turvallisuuden ja laadun varmistamiseksi ennen kuin ne otettiin yleiseen käyttöön. Rokotteiden kehittämis-, arviointi- ja lupamenettelyjä on voitu nopeuttaa, koska resursseja ja asiantuntemusta on ollut prosessin kaikissa vaiheissa valtavasti käytettävissä



Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 05, 2022, 17:40:57

Poleemisesti voi todeta, että jos on ottanut vain yhden piikin koronaa vastaan vuosi sitten, niin siitä ei ole enää mitään hyötyä.

Hyöty on suhteellinen, mutta ellei ole mitään hyötyä, niin silloin ei immuunisuoja toimi lainkaan.

Tosin ei kovasti näytä siltä, että soluvälitteistä immuniteettia juurikaan syntyisi, ehkä se menee, niin ettei t-solut merkkaa niitä vaikuttamattomia antigeenejä vaaralliseksi eikä tartu niihin.

>>>
Hankittu immuniteetti
Hankittu immuniteetti eli adaptiivinen immuniteetti on evoluution uudempi keksintö. Se perustuu T- ja B-soluihin, joilla on erityiset, spesifiset reseptorit mikrobeja vastaan. B-solujen reseptori on immunoglobuliini M (IgM) ja T-solujen reseptoria kutsutaan T-solureseptoriksi. Molemmat sijaitsevat solun pinnalla, ja kullakin yksittäisellä solulla on vain yksi reseptorityyppi. Adaptiivisen immuniteetin kauneus piilee siinä, että T- ja B-solujen solunkehityksen aikana kussakin solussa reseptoria koodittava geeni käy läpi satunnaisen geneettisen rekombinaation, joka saa aikaan sen, että reseptoreita voi olla miljardeja erilaisia. Täten elimistössä tuotetaan jatkuvasti miljardeja spesifisiä T- ja B-soluja, joilla kullakin on oma spesifinen reseptorinsa, eli kukin solu tunnistaa tietyn mikrobin tai muun antigeenin.

Kun B- tai T-solu kohtaa mikrobin, jota vastaan sillä on spesifinen reseptori, alkaa ns. klonaalinen laajentuminen, jossa kyseinen solu jakautuu hyvin nopeasti. Tämä saa aikaan humoraalisen immuunivasteen, jossa B-solut tuottavat liukoisia vasta-aineita (immunoglobuliineja), ja soluvälitteisen T-soluvasteen, jossa ns. tappaja-T-solut tuhoavat mikrobi-infektoituneet solut elimistössä. Lopuksi immuunivaste vaimenee, ja jäljelle jää ns. muistisoluja, jotka mahdollistavat kyseisen immuunivasteen nopean reaktivaation, jos kyseinen mikrobi tavataan uudestaan elimistössä. Muistisolujen ansiosta ihminen ei yleensä sairasta tiettyä mikrobitautia kahdesti. Joskus immuunivaste voi olla liian voimakas, jolloin elimistön kudokset tai elimet voivat vaurioitua. Tunnetaan myös autoimmuunitauteja, joissa elimistön oma immuniteetti alkaa hyökätä omia soluja vastaan. Näiden tautien alkusyytä ei usein tiedetä.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - elokuu 06, 2022, 11:00:57
Kaikki, mitä kuulet tai luet koronaviruksesta, ei ole totta.

Tosi on. Tälläkin foorumilla nähdään nähdään muualta kannettua sekalaista tekstiä, jonka lähteesta ja sisällöstä kantajalla on niukalti lukukelpoista kerrottavaa. Edellä Walliukselta jostain poimittu vastaa enimmäkseen käsitystäni, joskin kirjoitus on aika vanha akuuttiin pandemiatilanteeseen. En tiedä onko covid-19:n viruksen mutaatiovauhti hitaan puoleinen. Rokotteiden tartunnanesto näyttää vanhentuneen alle puolessa vuodessa, kun paljon levinneessä taudissa on paljon sairastajia, joissa kilpailukykyisiäkin virusmuunnoksia syntyy. Ainakaan influenssan endeemisyydestä ei voi mRNA-rokotteiden ominaisuuksia moittia.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 06, 2022, 17:26:51

Ainakaan influenssan endeemisyydestä ei voi mRNA-rokotteiden ominaisuuksia moittia.

Sekalaista tekstiä Jaskalta- mutta ilmeisesti hän voi tarkoittaa, ettei influensaan ollut mRNA rokotteita.

Toisaalta ei minkään sairauden muuttumista endeemiseksi ole syytetty mitään rokotteita, eikä edes rokottamattomuutta.


Pitkittyneet taudinkuvat näyttävät yleistyvän, tai niistä saadaan enemmän tietoa-

Muutokset kaikissa kolmion kärjissä vaikuttavat. Pelkästään virus ei muutu, vaan kokonaisuus. Virus tietysti mutatoituu ja tulee variantteja, mutta myös isännässä eli ihmisessä tapahtuu paljon muutoksia
>>>>


MARICA PAUKKERI
6.8.

Päivitetty 7:32

Jopa joka kymmenes koronatartunnan saanut voi sairastaa pitkittynyttä koronatautia, arvioi Turun yliopiston neurologian professori, kansallisen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Risto O. Roine. Jos näin iso ihmismäärä sairastuu, sillä voi olla merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Pitkittyneestä koronataudista eli niin sanotusta long covidista karttuu koko ajan uutta tietoa. Aiheesta on julkaistu tuhansia tieteellisiä tutkimuksia.

Vielä ei kuitenkaan tarkalleen tiedetä, mistä pitkittynyt koronatauti johtuu. Roineen mukaan taudin takana on immunologinen eli ihmisen vastustuskykyyn liittyvä häiriö.

– Aikaisemmin ajateltiin, että viruksen tai sen osien säilyminen elimistössä voisi pitää yllä näitä oireita. Se on kuitenkin vain yksi teoria. Toinen on vasta-ainevälitteinen syntymekanismi, jossa kyse on siitä, että elimistö tuottaa paitsi hyödyllisiä vasta-aineita virusta vastaan, niin myös elimistön omia rakenteita vastaan kääntyviä haitallisia vasta-aineita. Lisäksi on havaittu krooninen tulehdusreaktio, jota todetaan koko elimistössä. Viimeisin hypoteesi on hyytymishäiriö, josta on saatu lisää näyttöä aivan viime kuukausina, Roine listaa

Esimerkiksi Suomessa on todettu yli 1,2 miljoonaa koronatartuntaa, ja todellinen tartuntaluku on merkittävästi suurempi. Jos Roineen arvio pitää paikkansa, pitkittyneestä koronataudista kärsiviä voisi olla 120 000

Jaska

Lisätäänpä vielä poisjätetty kappale:

Alustavien tutkimustulosten mukaan etenkin ennen tartuntaa  otettu rokote voi vähentää pitkittyneen koronataudin riskiä. Myös Roine uskoo, että korkea rokotekattavuus voi näkyä sekä sairastuneiden määrässä että oireiden laadussa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 07, 2022, 16:18:43
Lisätäänpä vielä poisjätetty kappale:

Alustavien tutkimustulosten mukaan etenkin ennen tartuntaa  otettu rokote voi vähentää pitkittyneen koronataudin riskiä. Myös Roine uskoo, että korkea rokotekattavuus voi näkyä sekä sairastuneiden määrässä että oireiden laadussa.

Paino sanalla voi, kukaanhan ei tiedä edes sitä miten ja miksi koronaoireet pitkittyvät.