Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

#6780
^ Heh heh.
Entä mitä on ajateltava tuollaista kirjoittavasta. Kuvassa ei puhuttu edes koronakuolemista mutta mitähän koronakuolemiosta yritettiin väittää?
Kuvassa on riittävät tiedot kyseisen tiedotustilaisuuden etsimiseen jos tarkempia tietoka haluaa tarkistaa. (tuo uutinen https://yle.fi/a/3-12192997)

PS. 19.11.-21 tiedotustilaisuuden video 
https://www.youtube.com/watch?v=xns1VmKHQLM
      19.11.-21 tiiedotusyilaisuuden kalvot https://stm.fi/documents/1271139/98767979/STM+THL+koronainfo+181121.pdf/1de5e453-f08f-05f0-7e7a-e57bd84f0ba6/STM+THL+koronainfo+181121.pdf?t=1637219123036

      Rokottamattomia 14%, koronavirustaudissa sairaalassa olevista rokottamattomia 70%


Karikko

^

Todennäköisesti korona positiivisia kuollessaan on melkoinen määrä kuolleista, mutta korona ei ole kuoleman syy.

Eihän sitä kuolleista testata ja koronaa on mukavasti saatavilla laitoksissa ja osastoilla.

Koronaan kuolleiksi tilastoidaan vain ne joita on koronan vuoksi hoidettu- tai testattu kuoleman aikoihin (kuukauden sisällä), mutta eihän nyt testata, edes-

Tuo kuukausikin nyt siis poistetaan- eiköhän tapaukset vähene. Ainakin tilastoidut.

Jaska

Sellaisia joitten koronatartuntaa ei ole havaittu, ei käsitellä koronavirustautisina.

Varmaankin kun koronakuolemiksi ryhdytään nimittämään vain niitä joiden kuolintodistukseen on kirjattu peruspuolemansyyksi koronavirustauti, niin tämän vuoden tulevasta 6000 koronanaan liittyvästäkuolenasta voidaan ottaa 2500 pois sellaisia joilla koronavirustauti on kuolintodistuksessa vain myötävaikuttavana syynä tai joilla koronavirustauti on havaittu alle kuukausi ennen kuolemaa mutta ei kirjattu kuolemaan vaikuttaneeksi syyksi.

Kun koronakuolemat näin vähenevät, niin voi käydä niin, että uusilla koronakuolemilla rokotusten teho koronakuolemien estäjinä on suurempi. Ainakin noissa koronaan 30 päivän säännöllä liittyvissä kuolemissa joissa kuolintodistuksesessa ei ole merkitty peruskuolinsyyksi, koronan vaikutus on vähäisempi ja niin arvatenkin myös koronarokotuksen.

Karikko


Rokotukset voivat aiheuttaa samantapaista tautia, kuin viruskin-- tuskin kaikilla oireillijoilla on kyse psykosomaattisista oireista.--

Yksi tuttunikin sai lonkkavaivan neljännen rokotuskerran jälkeen- eikä hänenkään tutkimuksissaan ole löytynyt mitään-  Kertoi, kun kaupassa ihmettelin miksi makaa ostoskärryn päällä kulkiessaan asioilla.

>>>

Syksyllä 2021 Minna teki puolikasta työaikaa, mutta jäi reisikipujen ja väsymyksen takia kokonaan pois töistä. Viimeisin vuosi on kulunut levätessä sekä lukuisissa lääketieteellisissä tutkimuksissa.

Useista verikokeista, magneettikuvista tai reisilihaksesta otetusta koepalasta huolimatta Minnasta ei ole vieläkään löytynyt mitään poikkeavaa.

– Nyt en pysty olemaan töissä, en selviä arjesta yksin ja olen nukkunut tässä kohta vuoden, eikä tämä tunnu menevän parempaan suuntaan, hän sanoo.

Tällä hetkellä Minnaa hoidetaan vain rokotehaittapotilaana. Yle on nähnyt lääkärinlausunnon, jonka mukaan Minna kärsii mRNA-rokotteen aiheuttamasta long covid -tilasta.

Minnalla on takanaan myös keväällä 2021 sairastettu koronatauti, mutta potilaskertomuksen mukaan sen vaikutukset pitkäaikaisiin oireisiin ovat vähäisiä.

https://yle.fi/a/74-20007969

Karikko


Niveloireet taitavat olla yleinen vaiva koronassa ja koronarokotteissa- Tuskin monikaan menee tutkimuksiin, ellei joudu kepin (keppien) kanssa kulkemaan, kuten tuttuni.

>>>


Lokakuun 2022 loppuun mennessä Suomen keskinäiseen lääkevahinkovakuutusyhtiöön oli tehty 2 257 koronarokotukseen liittyvää vahinkoilmoitusta.

Niistä on annettu 1 816 päätöstä, joista 631 ovat oikeuttaneet korvauksiin. Määrä on verrattain häviävän pieni, kun sen suhteuttaa 4,4 miljoonaan koronarokotteen saaneeseen.

Suuri osa korvauksiin oikeuttavista päätöksistä on maksettu tilapäisestä haitasta. Siihen lukeutuu allergiset oireet, kuten ihottuma, sekä paikallisreaktiot, kuten kuume tai särky.

Lisäksi korvauksia on voinut saada muun muassa sydän- ja verisuonioireista, eli yleisimmin sydänlihastulehduksesta. Hieman harvemmin korvauksia on puolestaan maksettu neurologisista oireista, immuunipuolustuksen häiriöistä sekä lihas- ja nivelkivuista.

MrKAT

Hauska/karmea korrelaatio tuli tutkimuksesta jossa tutkittiin 11 miljoonaa ihmistä joista 16% oli rokottamattomia.
Seuranta-ajan 1682 liikenneonnettomuudesta 25% tuli rokottamattomille, joka tarkoitti heillä olevan 72% suurempi riski liikenneonnettomuuksiin.
https://twitter.com/mjs_DC/status/1603067449670344706
Kun ikä, sukupuoli, sosioekonominen status, kotipaikka ja lääketieteellinen tilannekin huomioitiin jäi jäljelle vielä 48% suurempi riski rokottamattomilla joutua liikenneonnettomuuksiin.

Long Covid tuskin selittää mutta yksi asia voi selittää: Reckless = huolimaton, vastuuton asenne.
Rokotetut tekevät parempia harkitumpia rationaalisia päätöksiä ja ottavat muut huomioon.

Kun valitsee taksi-kuskiansa tai bussia tai kaveria apukuskiksi niin kannattaa kysyä kuljettajalta onko rokotettu? ;)
(Hän luulee että huolehdit koronasta mutta näin epäsuoran kohteliaasti voit arvioida kuljettajan vastuuttomuutta.)
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 15, 2022, 00:25:19
Hauska/karmea korrelaatio tuli tutkimuksesta jossa tutkittiin 11 miljoonaa ihmistä joista 16% oli rokottamattomia.
Seuranta-ajan 1682 liikenneonnettomuudesta 25% tuli rokottamattomille, joka tarkoitti heillä olevan 72% suurempi riski liikenneonnettomuuksiin.
https://twitter.com/mjs_DC/status/1603067449670344706
Kun ikä, sukupuoli, sosioekonominen status, kotipaikka ja lääketieteellinen tilannekin huomioitiin jäi jäljelle vielä 48% suurempi riski rokottamattomilla joutua liikenneonnettomuuksiin.

Long Covid tuskin selittää mutta yksi asia voi selittää: Reckless = huolimaton, vastuuton asenne.
Rokotetut tekevät parempia harkitumpia rationaalisia päätöksiä ja ottavat muut huomioon.

Kun valitsee taksi-kuskiansa tai bussia tai kaveria apukuskiksi niin kannattaa kysyä kuljettajalta onko rokotettu? ;)
(Hän luulee että huolehdit koronasta mutta näin epäsuoran kohteliaasti voit arvioida kuljettajan vastuuttomuutta.)

Katilla hyvä esimerkki tarkoitushakuisesta niin-sanotusta "tutkimuksesta", jolla pyrittiin saamaan rokotusintoa nostetuksi.

Hyötyyhän moni rokotuksista mm, yksityiset terveysfirmat jotka mielellään piikittävät ihmisiä, ilokseen ja hyödykseen.

Koronaa ei kuitenkaan saa "hävitettyä, se kulkee mukana, kuin öh tauti.

>>>

Työikäisten neljänsistä koronarokotuksista on kiistelty syksyn mittaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei ole lähtenyt suosittelemaan niitä, koska se katsoo, että työikäisten suoja vakavaa koronatautia vastaan on edelleen hyvä.

Sen sijaan THL suosittaa jo viidennen koronarokotuksen ottamista kaikille yli 65-vuotiaille. Tarjolla olisi nyt varianttien varalle räätälöityjä rokotteita, mutta ne ovat käyneet huonosti kaupaksi.

THL:n keskiviikkona julkaisemien tietojen mukaan yli miljoona ihmistä on yhä ilman talven tehosteannosta, vaikka he olisivat siihen oikeutettuja. Varianttiräätälöityjä tehosteita on annettu Suomessa reilut 600 000 annosta. Suositus koskee kaikkiaan noin kahta miljoonaa ihmistä.

TAYSin koronapotilaista suuri osa ilman tehosterokotetta
Esimerkiksi Pirkanmaalla sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on yhteensä yli viisikymmentä. Noin 30 heistä on sairaalassa koronan takia, muut ovat hoidossa niin sanotusti koronan kanssa. He ovat siis hoidossa muusta syystä, mutta heillä on myös korona.

Lapin sairaanhoitopiirin LSHP:n johtajaylilääkäri Jukka Mattila arvioi, että tilanteessa näkyy jälkiä koronapandemiasta, hoitoalan työtaistelusta ja sote-uudistuksesta.

– Kunnat ovat jättäneet kehittämättä omia palvelujaan, koska vuodenvaihteessa vastuu siirtyy hyvinvointialueille.


Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan ylilääkäri Merja Turusen mukaan päivystys toimii kapasiteetin ylärajoilla.

– Meillä on useita kertoja viikossa tilanteita, että päivystyksen petipaikat loppuvat tai uhkaavat loppua. Ajoittain on tilanteita, joissa potilaita on hoidettu ambulanssissa päivystyksen ulkopuolella, koska petipaikkaa ei ole, Turunen sanoo


https://yle.fi/a/74-20008699

Karikko

Mistä? johtuu ettei rokotuksista tullut haluttua pelastajaa koronaa vastaan, ehkä siitä ettei sitä varsinaisesti odotettukaan, tai ehkä odotettiin, mutta lääketieteellisesti ei sellaista toivetta varmaan "isommilla toimijoilla ollut. Eihän influenssakaan poista sen viruksen uhkaa, muuten kuin tilapäisesti, jos hyvin käy.

Ihmosen oma immuunipuolustus on avainasemssa ja lihaksiin pistettävät piikit eivät taida paljoakaan auttaa henkitystie-infektioissa.

>>>

Interferoni on proteiini, jota virustartunnan uhriksi joutuneet solut ja jotkut lymfosyytit levittävät ympärilleen. Interferoni sitoutuu terveisiin soluihin ja käynnistää niissä puolustusreaktioita, joiden ansiosta virukset eivät kykene tunkeutumaan soluihin.

Interferonit edistävät syöjäsolujen ja T-imusolujen toimintaa.Ne luokitellaan kolmeen luokkaan sen mukaan, mikä soluryhmä niitä tuottaa. Alfainterferonit ovat peräisin veren valkosoluista, beetainterferonit fibroblasteista ja gammainterferonit T-soluista.

Kaikki virukset eivät käynnistä isäntäsolussa interferonin tuotantoa, eivätkä kaikki solut pysty tuottamaan interferonia.

Toimintaperiaate
Virukset muodostuvat proteiineista ja nukleiinihaposta eli joko DNA:sta tai RNA:sta. Isäntäsolu ryhtyy tuottamaan interferoneita, kun viruksen nukleiinihapot kiinnittyvät isäntäsolun ribosomeihin. Infektoituneesta solusta erittyvät interferonit sitoutuvat terveiden solujen solukalvon reseptoreihin ja aktivoivat solut tuottamaan erityisiä entsyymejä. Jos tällaiseen soluun tunkeutuu virus, entsyymit tuhoavat viruksen nukleiinihapot. Tuhoaminen estää viruksen lisääntymisessä tarvittavan proteiinisynteesin.





Karikko

^
Jatkoa-- Interferonia syntyy hengitysteissä- lihaksien pistoskodissa niillä ei taida olla sopivaa geenien ilmentymistä.


Interferonivasta-aineita esiintyy harvinaisissa immuunijärjestelmän säätelyhäiriöissä ja ne voivat altistaa tietyille infektioille esim. vaikeat virusinfektiot (herpesvirukset, COVID-19), disseminoitunut atyyppinen mykobakteeri-infektio ja mukokutaaninen kandidiaasi. Laaja interferonivasta-ainepaketti sisältää tyypin 1 interferoneja ja tiettyjä Th1 tyypin sytokiineja kohtaan tuottejuen vasta-aineiden lisäksi tyypin II ja III interferoneihin kohdistuvat vasta-aineet (beta, gamma ja lambda interferonit). Esim. gamma interferonia neutraloivat vasta-aineet aiheuttavat harvinaista disseminoitunutta ympäristömykobakteerien aiheuttamaa infektiota. Erityisesti tyypin 1 interferonien vasta-aineita esiintyy myös terveillä ja tietyissä autoimmuunisairauksissa (esim. SLE, myasthenia gravis, Sjögrenin syndrooma) sekä kateenkorvan kasvaimissa

Jaska

#6789
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 15, 2022, 00:25:19
Rokotetut tekevät parempia harkitumpia rationaalisia päätöksiä ja ottavat muut huomioon.

On helppo uskoa, että rokottamattomien asenteet poikkeavat rokotettujen asenteista. Eivät nuo asenteet muuttuisi paremmiksi pakkorokottamalla rokottamattomat vaan syy-seuraussuhde on toisin päin, tietyntyyppiset asenteet suosivat rokotteista kieltäytymistä.

Rekisteröityjen koronatartuntujoen  määrä Suomessa  on vuodentakaisella tasolla lähes parituhatta päivässä oltuaan tämän vuoden alkupuolella nelinkertainenkin.Myös koronakuolemien - vertailukelpoiset tilastot koskevat koronatartunnaasta 30 päivän sisällä sattuneisen kuolemien määriä - ilmaantuvuus on vuodentakuisella tasolla parikymmentä päivässä. Koronakuolemia ja muita sairastamisesta aiheutuvia haittoja voidaan vähentää hakemalla ohjeistetut tehosterokotteet, joita on paljon saamatta.

Muisto Keijo Kullervo

Ajattelimme, koska sairastimme vaimoni kanssa testin mukaan koronan noin kuukausi sitten lievänä, että otamme ainoastaan influenssa rokotteen muutaman päivän kuluttua?
Lienee korona vähäksi aikaa ohi - toivon.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - joulukuu 16, 2022, 15:40:42
Ajattelimme, koska sairastimme vaimoni kanssa testin mukaan koronan noin kuukausi sitten lievänä, että otamme ainoastaan influenssa rokotteen muutaman päivän kuluttua?
Joo ihan hyvä juttu, ja tuskin ne antaiskaan koronarokotetta noin lyhyellä aikavälillä.
Sairastettu korona antaa hyvää suojaa lähikuukausille.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Norma Bates

Ja muutahan se ei sitten annakaan, jos pitää paikkansa että lukuisien tartuntojen saaminen on saajalleen riskitekijä.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - joulukuu 16, 2022, 15:40:42
Ajattelimme, koska sairastimme vaimoni kanssa testin mukaan koronan noin kuukausi sitten lievänä, että otamme ainoastaan influenssa rokotteen muutaman päivän kuluttua?
Lienee korona vähäksi aikaa ohi - toivon.
Vallalla oleva koronaviruksen omikronmuunnos on siitä ikävä, että sen sairastaminen ja rokotus kumpikin suojaavat uudelta tartunnalta vain vähän ja senkin vain muutaman kuukauden. Mutta taudin vakavaa sairastamista vastaan kumpikin antavat pidemmän suojan. Varmaan vaihtelee henkilöittän kun näkee arvioita puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen ja sekin suoja heikkenee hiljalleen.

Koronatartunnan riski riippuu pääasiassa sairaana olevien määrästä ja se on Suomessa  nyt aika vakaa ja korkeampi kuin koskaan ennen tätä vuotta. Ilman rokotteita tilanne olisi moninverroin pahempi esimerkiksi kuolemien määränä.

MrKAT

#6794
Tutkimustulos 43 miljoonalta englantilaiselta: Koronainfektio 11-kertaistaa sydänlihastulehduksen riskin noin kuukauden sisällä viruksen toteamisesta, rokottamattomilla. Mutta jos takana on edes 1 koronarokotus niin infektion jälkeinen sydänlihastulehdus-riski putoaa puoleen. Itse rokotuskin nostaa sydänlihastulehdusriskiä jonkinverran mutta se kalpenee koronainfektioriskin rinnalla, poikkeuksena alle 40v miehet jos ottavat Moderna-boosterin. (Siksi tätä "vahvaa" Modernaa tarjotaan täälläkin vanhoille eikä nuorille miehille).

COVID-19 infection poses higher risk for myocarditis than vaccines
The analysis showed people infected with COVID-19 before receiving a vaccine were 11 times more at risk for developing myocarditis within 28 days of testing positive for the virus. But that risk was cut in half if a person was infected after receiving at least one dose of a COVID-19 vaccine.

- Heart.org

- - - - -
Toinen uutinen.
USA:ssa 290 000 lasta on menettänyt toisen tai molemmat vanhempansa koronalle. (Mark W. Kline + Usa Today)
Suomen kokoiseen väestöön suhteutettuna se vastaisi sitä, että täällä olisi 5000 puoli/täysorpoa lasta koronan takia.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!