Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

MrKAT

Karikko taitaa olla vähän rasisti ja rokoteihmisiä halveksuva koska onhan syvälle Kongon ym Afrikan läpitunkamattomiin viidakkoihinkin saatu isorokko-, polio- ja sittemmin ebola-rokotetta.

Wikipediassa on varsin täydellinen kuvaus Intian rokotuksista tilastoineen:
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_vaccination_in_India
1,025,465,632 people with one dose administered of Covaxin or Oxford–AstraZeneca vaccine or Sputnik V

950,937,435 people have been fully vaccinated with both doses of Covaxin or Oxford–AstraZeneca vaccine or Sputnik V or Corbevax

220,2925,508 people have been administered Precautionary/Booster doses of Covaxin or Oxford–AstraZeneca vaccine or Sputnik V or Corbevax

Outcome   
74% of the Indian population has received one dose.
68% of the Indian population has received both doses.

Noissa on lapsetkin tilastoissa mukana.

Sitten on osavaltioittain tilastot, joista esim. Nagaland:ssa rokotus-% on alle puolet (34%:lla toinen annos), mutta wikisten selviää että kyseessä on vuoristoinen jonkinlainen äärikolkka, alle 1% intian väestöstä.
Taulukon lopuksi:
As of December 2, 2022, populations above the age of 12 are only eligible for vaccination. The percentage of population inoculated shown in the table above is according to the 2021 projected population of India with all age groups. According to the government, based on the projected mid-year count for 2021, the country's total population aged 12 years and above is approximately 108 crore. Around 94.59% of the 12+ population of the country have received at least one dose of the COVID-19 vaccine since the vaccination drive began. In addition to this, 87.71% of the eligible population has been fully vaccinated.[195]

=> Yli 12-v intialaisista 94,59% saanut eka koronarokote-annoksen ja 87,71% toisenkin.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#6766
Tiedetään, että Karikko elää sisäisten luulojensa ja epätietonsa varassa eikä perusta julkaiustusta tiedosta. Ei ole niiden vika jotka tietoa tarjoavat.  Liitteessä on WHO:n luvut Intian covid-19 rokotusten määrästä.

Intia on maailman suurin rokotteiden valmistusalue. Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa sen tuotannosta menee vientiin, kun taas yksi kolmasosa käytetään kotimaassa. Se toimittaa yli puolet rokotteiden maailmanlaajuisesta kysynnästä.

Muistetaan vielä, että Karikko nosti Intian alhaisen rokotekattavuuden osoitukseksi, ettei koronarokotuksilla ole vaikutusta. Ja alhainen rokotekattavuus on osoittautunut nyt perusteettomaksi arvaukseksi, jolle ei löydy edellä esitettyjä parempia perusteita. Löipä taas kirveensä nolosti kiveen.

Karikko


Intiassa tuotetaan paljon lääkkeitä ja rokotteita- ja niistä on ollut myös paljon ongelmia- afrikassa on raportoitu kuolemantapauksista eräillä lääkevalmisteilla.

Se miksi intia on suosittu valmistajamaa on kontrollin puute ja halpuus. Myös rokotetestausta tehdään paljon intiassa, ja siitä saavat "uhrit pienen korvauksen, kun suostuvat uhraamaan kehonsa lääketieteen tutkimuksille- nälkä pakottaa.

Jaskalla on melko suppea ja perusteeton usko, että intiassa olisi kaikki hyvin, mutta pitäkööt uskonsa.

Mutta asiasta toiseen- nyt on päätetty muuttaa kuolemien raportointia- ei enää riitä se, että on koronavirus todettu kuukauden sisällä. Ilmeisesti sairastapaustenkin raportointia muutetaan, kun heitä on ollut rutkasti koko kuluvan vuoden ajan.

>>>>

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronaraportointi muuttuu torstaista lähtien. Jatkossa koronakuolemien raportointi perustuu kuolemansyihin, eikä tartunnan ja kuoleman ajalliseen yhteyteen.

THL kertoo tiedotteessaan, että torstaista eteenpäin koronakuolemat raportoidaan kuolintodistusten alustavan seulonnan perusteella.

Kuoleman voidaan raportoida tapahtuneen "koronan vuoksi" tai "koronan kanssa" riippuen siitä, onko koronavirusinfektio kirjattu kuolemansyyksi vai kuolemaan myötävaikuttaneeksi tekijäksi.

Tähän asti raportoinnissa on seurattu kaikkia kuolemia, jotka ovat tapahtuneet 30 vuorokauden kuluessa varmistetusta koronatartunnasta.

– Nyttemmin väestössä on paljon koronavirustartuntoja ja suuri osa niistä on lieviä. Kaikilla tartunnoilla ei enää ole selkeää syy-yhteyttä kuolemiin, ja raportoinnissa on ollut mukana suuri määrä muita kuolemantapauksia, tiedotteessa sanotaan.

Muutos sairaalahoidon seuraamiseen
Toinen muutos raportointiin on, että jatkossa koronaviruksen sairaalahoidon tilannetta seurataan diagnoositiedoista, jotka haetaan hoitoilmoitusrekisteri Hilmosta. Aiemmin sairaanhoidon kuormitusta on seurattu viikoittaisen kyselyn perusteella
.

THL:n mukaan sairaanhoitopiirien arviot koronan vuoksi tai koronan kanssa sairaalassa olevista potilaista ovat kyselyissä vaihdelleet, ja jotkut piirit eivät ole pystyneet jakamaan potilaita ryhmiin.

– Diagnoositietoa käytettäessä "koronan kanssa" ja "koronan vuoksi" -määrittely on maantieteellisesti yhdenmukaista, automatisoitua, jatkuvatoimista ja aina hoitavan lääkärin määrittelyihin pohjautuvaa", THL:n ylilääkäri Tuija Leino kertoo tiedotteessa




Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 06, 2022, 15:34:06
Karikko taitaa olla vähän rasisti ja rokoteihmisiä halveksuva koska onhan syvälle Kongon ym Afrikan läpitunkamattomiin viidakkoihinkin saatu isorokko-, polio- ja sittemmin ebola-rokotetta.

Wikiin nyt voi kirjoittaa kaikenlaista, eikä niitä välttämättä poisteta.

Intian rokotusaste tuskin on lähelläkään tuota mainitsemaasi. eihän moniin paikkoihin edes pääse sadekausien aikoina ja muutakaan terveydenhoitoa ei ole saatavilla - aika monta rokoteintoista tätiä täytyisi olla jahtaamassa rokotettavia, jos intiassa olisi noin hyvin asiat- mutta uskossa on hyvä elää sanoin lapamato, toivoon siirtyessään.

Onhan raamattukin edelleen suosittu lukukirja ja sitäkin paasataan ihmisten mieliin edelleen "totuutena- samanlaista uskontoa tekin harrastatte- ylhäältä saneltua.

Jaska

#6769
^
^
Lähdettä mainitsematta lainatussa  Iltalehden jutussa taitaa olla pikku virheitä. THL ei vielä ole laittanut tietoa koronakuolemien tilastoinnin muutoksesta sivuilleen, vain ilmoituksen, että sivua ollaan muuttamassa. Suomen koronakuolemien tilastointia ollaan siis muuttamassa niin että koronavirustartuntaan 30 vuorokauden aikana liittyvien kuolemantapausten sijaan annetaan lukuja kuolemista, joiden kuolinsyyksi lääkäri on kirjannut koronavirusinfektion. Tämä vaikuttaa olevan jotenkin kytköksissä nytkin huomattavalla viiveellä tiedoksi saatuihin koronakuolematapauksiin. Olen käsityksessä, että kuolintodistuksen antaminen voi viivastyä useita kuukausia kuolenmasta. En tiedä miten merkittävästä asiasta siitä on koronaan liittyvissä kuolemissa kyse.

THL:n julkaisemien kuolintodostustietojen mukaan koronavirustauti on kuolintodistuksessa mainittava, vaikka lääkäri ei sitä kuoleman aiheuttavana tai myötävaikuttavana syynä pitäisikään. Tietääkseni kuolintodistustietoja on käytetty kesästä 2021 alkaen, jos ne ovat olleet käytettävissä kun kuolemantapaus on saatu väestörekisteristä tiedoksi. Kaikki kuolintodistuksethan tulevat THL:lle matkallaan tilastokeskukseen.

Vaikutelmani on, että Helveen tultua THL:llä korona-asioiden johtoon tiedotus ja sen selkeys heikkenee verrattuna Salmisen aikaan.

YLEn uutisointi tästä klikkaamalla Yle kertoo, että kuolemantapauksista valtaosa saadaan tilastoihin muutamassa viikossa. Koronakuolemien tilastointi siis hidastuu entisestäänkin.

Karikko



Oleellinen tieto, on siis se, että ajallinen yhteys poistetaan.

Enää ei kuolemia rekisteröidä koronasta johtuviksi "automaattisesti.

Selkiyttäähän se asioita, mutta samalla ne tilastoinnit käyvät hankalammiksi eikä niiden ajantasaisuudella ole sitä merkitystä, mitä tähän asti on tavallaan ollut.

Tuossahan se sanotaan--  Kuinka nopeasti hoitava lääkäri sitten toteaa kuoleman aiheuttajaksi koronan- ei taida siihen kyetä, jos tarkkoja ollaan.. Koronataudin alkuvaiheessa se varmaan olisi ollut mahdollista, mutta ei nyt tämän lievemmän mutaation kanssa.

>>
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronaraportointi muuttuu torstaista lähtien. Jatkossa koronakuolemien raportointi perustuu kuolemansyihin, eikä tartunnan ja kuoleman ajalliseen yhteyteen.


Influenssa- rokotteet ovat ilmeisesti tehonneet tutkimuksen mukaan- siitä on kuitenkin kymmenkunta vuotta- eikä sekään tauti pysy muuttumattomana, joka vuosi voi olla erilain mutaatio liikekannalla.


>>
Tutkitut kausi-influenssarokotteet antoivat tutkimusaikana hyvän suojan pandeemista influenssa A -virusta ja sen jälkeläisviruksia vastaan. Tämä käy ilmi FM Anu Haverin Turun yliopistoon tekemästä väitöstutkimuksesta(siirryt toiseen palveluun).

Tutkimuksessa Haveri optimoi menetelmän, jota hän hyödynsi kausi-influenssarokotteiden ja lintuinfluenssarokotteiden synnyttämän immuniteetin tutkimisessa, kertoo yliopisto tiedotteessaan.

Vuonna 2009 pandemian aiheuttanut influenssa A -virus jäi keskuuteemme kiertämään normaalina kausi-influenssaviruksena ja aiheutti influenssaepidemioita seuraavina vuosina. Anu Haveri tarkasteli väitöstutkimuksessaan vuosina 2010 ja 2012 käytössä olleen influenssarokotteen antamaa suojaa vuosina 2009–2013 kiertäneitä pandeemisia influenssa A(H1N1) -viruksia vastaan


>>

Intia on iso maa ja siellä ukkosetkin yleistyvät vahdilla-

>>

Ukkosmyrskyt viisinkertaistuneet Intiassa – 907 ihmistä kuollut salamaniskuun tänä vuonna
Intiassa sään ääri-ilmiöt ovat kasvaneet merkittävästi tänä vuonna, Intian ympäristöministeriön keskiviikkona julkaisemassa raportissa todetaan.

Intiassa on kuluvana vuonna nähty viisi kertaa tavallista enemmän ukkosmyrskyjä ja salamaniskuun on kuollut peräti 907 ihmistä.

Myös lämpöaaltoja on maassa koettu tänä vuonna kahdeksan kertaa useammin kuin viime vuonna.

Lähes 1,4 miljardin asukkaan Intiassa viime maaliskuu oli lämpimin yli sataan vuoteen ja myös huhti- ja toukokuu olivat poikkeuksellisen kuumia.

Intian parlamentille raporttinsa jättäneet tutkijat pitävät ilmastonmuutosta keskeisenä syynä sään viimeaikaisille ääri-ilmiöille


Jaska

Näin THL:n sivuilla vielä kerrotaan koronakuolemien tilastoinnista
LainaaYli 90 prosenttia koronavirusinfektioon liittyvistä kuolemista tapahtuu arvioiden mukaan kuukauden sisällä sairastumisesta.  Kansainvälisissä tilastoissa käytetään COVID-19-taudin kuolleisuuden vertailuun 30 päivän kuolleisuusosuutta, jonka avulla voidaan seurata kehitystä ajallisesti, ja verrata osuuksia esimerkiksi ikäryhmien tai maiden välillä.

Kansainvälisissä tilastoissa kuolema siis arvioidaan koronavirusinfektioon ja COVID-19-tautiin liittyväksi kuolemaksi, kun se on tapahtunut 30 päivän sisällä positiivisesta koronavirustestituloksesta.
Tästä on tästä päivästä alkaen Suomessa luovuttu ja uutta muotoilua odotetaan.

Jos kansainvälinen käytäntö koronakuolemaksi on nyt lääkärin arvioima peruskuolinsyy, niin muutos voi olla perusteltu. Jonkinmoinen työrupeama on siitä, että aikaisemmat koronakuolemaluvut pienennetään kuolintodistuksen peruskuolinsyyhyn perustuviksi. Ei ole osunut silmiini tietoa, että kansainvälinen koronakuolemien seuranta olisi muuttunut.

On kyllä häpeä, jos Suomessa kuoleman saaminen viralliseen rekisteriin kestää keskimäärin kuukauden ja joskus montakin. Monien tahojen kuten pankkien olisi oleellista saada välittömästi tieto henkilön oikeusaseman muuttumisesta hänen kuoltuaan.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 07, 2022, 09:30:14
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 06, 2022, 15:34:06
Karikko taitaa olla vähän rasisti ja rokoteihmisiä halveksuva koska onhan syvälle Kongon ym Afrikan läpitunkamattomiin viidakkoihinkin saatu isorokko-, polio- ja sittemmin ebola-rokotetta.

Wikiin nyt voi kirjoittaa kaikenlaista, eikä niitä välttämättä poisteta.
Minä en tuossa lainaamassasi puhunut wikistä vaan yleisemmästä tiedosta(ni). Sinä et vieläkään taida tietää että jo 1977-80 isorokko hävitettiin kaikista viidakoistakin jne. Rokottamalla.

Lainaa
Intian rokotusaste tuskin on lähelläkään tuota mainitsemaasi. eihän moniin paikkoihin edes pääse sadekausien aikoina
Mitenhän isorokko sitten hävitettiin jos ikisateisiin sademetsien viidakoihin yksi Karikko ei pääse koskaan?

Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 08, 2022, 03:11:04
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 07, 2022, 09:30:14
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 06, 2022, 15:34:06
Karikko taitaa olla vähän rasisti ja rokoteihmisiä halveksuva koska onhan syvälle Kongon ym Afrikan läpitunkamattomiin viidakkoihinkin saatu isorokko-, polio- ja sittemmin ebola-rokotetta.

Wikiin nyt voi kirjoittaa kaikenlaista, eikä niitä välttämättä poisteta.
Minä en tuossa lainaamassasi puhunut wikistä vaan yleisemmästä tiedosta(ni). Sinä et vieläkään taida tietää että jo 1977-80 isorokko hävitettiin kaikista viidakoistakin jne. Rokottamalla.

Lainaa
Intian rokotusaste tuskin on lähelläkään tuota mainitsemaasi. eihän moniin paikkoihin edes pääse sadekausien aikoina
Mitenhän isorokko sitten hävitettiin jos ikisateisiin sademetsien viidakoihin yksi Karikko ei pääse koskaan?

Oletko mahtanut huomata, etten vastusta rokotteita mitenkään, ja jos joku turhia piikkejä haluaa sen kun menkööt hankkimaan niitä.

Koronaa pidän melko turhana rokotuksen aiheena, mutta saathan sinä niitä himota omiin persuksiisi ihan vapaasti, tai olkavarteen niitä taidetaan etupäässä pistellä.

Tuot jatkuvasti muita taudinaiheuttajia keskusteluun, vaikka niistä ei ole ollut puhetta- siis kerran vielä en vastusta menetelmää -"rokottamista  kerron vain ettei koronarokotteiden näytöt ole kovin hääviä ja THL- n myös pyrkii pääsemään tuosta kaikkien rokottamisesta eroon.

Mutta ehkä he heltyvät sinullekin vielä antamaan keväälläkin lisää, jos oikein kauniisti  käyt sitä heiltä anelemassa.


PS, jos tosiaan uskot intian kyenneen siihen mihin kukaan muu maa ei ole kyennyt- rokottamaan väestönsä yli 12 vuotiaista 94 prosenttisesti, niin olet kyllä melko herkkäuskoinen.

Isorokon leviäminen oli myös erilainen- ei sen hengitystien kautta levinnyt.


Jaska



Liitteessä on maailman korkeimman täyden koronarokotukseŋ kattavuuden maat. Erityisesti Karikolle joka uskoo, että taloudellisesti kehittymättömät maat eivär kykene koronarokottamaan, eikä varsinkaan maailman johtava rokotteiden valmistaja Intia.
Tässä vertailussa Intia on muuten Suomea jäljessä, muttei paljon.


Jaska

#6775
THL:n muuttunut kuolemien ja sairaalahoidon tilastointi koskee tätä sivua

https://www.thl.fi/episeuranta/tautitapaukset/koronakartta.html

Esitettynä on nyt sekä vanha koronavirustartunnan yhteydessä (30 oäivässä) sattuneiden kuolemien esitys että kuolintodistuksen pääkuolinsyytä noudattava esitys, joka näyttää omikronajalta selvästi pienempiä kuolemamääriä.

Karikko


^

Jos katsot tämän vuoden käyriä sairaalahoidossa, huomannet, ettei korona ole mihinkään kadonnut- nyt niitä heikkokuntoisi riittää potilaiksi. Viime vuoden puolella tuollaisia määriä olisi kauhisteltu.

Kesällä hieman väheni, mutta nousi nopeasti takaisin ja on pitkään ollut lähellä tuhatta.

Tilastojen muuttaminen tämän päivän jälkeen varmaan vähentää tuota lukua, jos kuten oletettavaa on koronpositiiviset poistetaan listalta.

Siihen jäänee vain koronan vuoksi sairaalassa olevat.

Niin arvioin kyllä yläkanttiin Intian rokotuskattavuuden todennäköisesti jäädään aika paljon 500 000 000  mikä sekin olisi hurja luku. Maassa jossa ei ole kunnollista tiestöä moniin paikkoihin, saati sairaanhoitoa järjestettynä.

Junia ylikuormitetaan ja busseihin lastataan ihmisiä myös autojen katolle.

Millaisen säilytysolosuhteen ne rokotteet vaativat?



Jaska

Tilastokeskus on julkistanut vuoden 2021 juolemansyytilaston. Peruskuolemansyynä on koronavirustauti 952 kuolemassa ja lisäksi kuolemaan myötävaikuttavana syynä yli 200 kuolemassa.

Nyt on kiintoisa verrata 30 päivän sisällä tartunnan havaitsemisesta -säännöllä kerättyyn koromakuolemien lukuun. 31.12.2021 koronakuolemia oli kertynyt 1744 ja 31.12.2020  597; vuodelle 2021 siis 1147. Kuolemansyytilastosta  peruskuolemansyytapauksia +myötävaikuttamistapauksia on selvästi enemmän kuin aikaisemmin on koronakuolemina  pidetty. Tilastoinnin muutos karsii myötävaikutustapaukset ja syyksi lainkaan kirjaamattomat koronavirustaudit pois. Vuoden 2021 tapauksissa tilastointimuutos merkitsee 17 % laskua. Näinkin määriteltyyn koronakuolematilastointiin 30 päivän sääntö on ollut päätöksen tekoon varsin hyvä arvio.

Ollaan oltu käsityksessä, että koronakuolinikä olisi nousussa, mutta tilastokeskus sanoo, että 2021 peruskuolinsyynä koronavirustauti kuolinikä on ollut laskussa verrattuna edelliseen vuoteen ja koronavirustauti lyhensi jo elinajan odotetta.

Yhtään lasta ei kuollut 2021 koronavirustautiin. Alle 65-vuotiaita kuoli 133.

Kuolemansyytilastossa sydän-ja verisuonitaudit, muistisairaus ja syöpä kattoivat 85% kuolemista.

Jaska

#6778
Tämäntyyppiset uutiset rokotteista ovat tulleet tutuksi pandemian aikana


(Tamä on viime vuodelta, nyt rokoteannosten määrän vaikutus ei ole näin suuri vaan rokotteita on ollut tarve saada puolivuosittain.)

Mitähän olisi ajateltava sellaisten järjenjuoksusta, jotka hokevat, etteivät ole havainneet rokotteilla vaikutuksia.

Karikko

^

Mitähän lienee ajateltavan sellaisen järjenjuoksusta, joka uskoo tuollaisia juttuja.

Vuosittain suomessa kuolee vuodessa reippaasti yli 50 000 koronarokotettua ihmistä.

Melko todennäköistä, on että 95 prosenttia kuolleista on vähintään kolmesti rokotettu.

Jaskan vuoden takainen juttu oli sitä aikaa, kun ihmisiä kovasti painostettiin rokottautumaan.